Nelli, Tynus
Akkor ismertetem a „tényállást”
: Amikor múlt pénteken kiváltottuk a tápikat, este fél 7-kor mindjárt adtam is neki egy egész adag Sinlac-ot (150 ml víz + 48 g tápi). Alvás előtt 8-kor volt szopi, ennek ellenére 3 óránként kelt. Azóta csak fél adagot tudok megetetni vele, de mindig van szopi alvás előtt. Egyik nap, gondoltam, megpróbálom a Humana tápot, ami anaytej-kiegészítő és folyékonyabb. Abszolút nem kellett neki. Mikor alvás előtt szopizott és eldurmolt a cicin, akkor is próbáltam bedugni a szájába, hátha félálomban nem tűnik fel neki, de kitolta. Ha éjjel kel, hiába akarom a cumit odaadni, továbbra is sír. Csak a cici kell. Hogy éhes-e? Szerintem igen. Azt tudni kell, hogy ő a szopit napközben is max. 5 perc alatt elintézni, és éjjel is ennyi ideig szopik. Úgy gondolom, hogy biztos az 5 perc rövid, mert mennyit tud ennyi idő alatt kiszopizni?? De tovább egyszerűen nem hajlandó enni. Mondjuk soha nem szopizott egyszerre extra mennyiségeket. A maximum egyszer 120 volt, de ki is bukizta rendesen. Az átlag olyan 70-80 volt. De visszanézve a jegyzeteimet, volt hogy 40-el aludt 6 órán át. Szóval, erre varrjatok gombot!
Tynus
Nekem ebben a Doman olvasásban az nem tetszik, hogy olyan, mint a képolvasás. Nem a betűket tanulja meg. A matekot még meg kell néznem, nekem az szimpibb. Majd Debrecenben belemélyedek a témába, mert ott már Apa tud egy kicsit tehermentesíteni. Még a weboldaladat sem tudtam megnézni.
Kendőt honnan rendelted?
Nem semmi, hogy Léna egyszerre ennyit megeszik!
Fici tízóraira egy fél Frutapura-t szokott negyed adag vaníliás gabonapéppel megenni vagy az alma-banánosból egy egészet, ebédre csak nyammog (néha azért eszik rendesen, de az is max. 80 ml), uzsira meg megeszi a Frutapura másik felét.
Öltöztetés: a mai 30 fokban szerintem simán lehetett volna rá napozót (rövidujjút) adni. Viszont védd a közvetlen napsütéstől. Ha meg fúj a szél, egy kendő vagy sapi sem árt. Amúgy meg, amikor meleg van ugyan, de árnyékban hűvös és fúj a szél, én harisnyát is szoktam a naci alá adni. De inkább adj több réteget rá, max. leveszel róla egyet.
Én ma pl. kicsit túlöltöztettem, mert h. ujjú body-t adtam rá, plussz kord ruha, meg harisnya. Elég lett volna egy vékonyabb ruha rövid ujjúval, meg zokni.
Mona, Emma
Fici 25 hetesen volt 799 gramm, 33 hetesen 1940 gramm, és 36 hetesen, mikor született 2620 gramm.
A combja viszont mindig a kor szerinti érték alsó határát súrolta, és nem is lett nagy baba, "csak" 44 cm.
Manda
Köszi az infót! Drukkolok Marynek, hogy még legyenek türelemmel a babák. Nem tudod, császáros szülés lesz??
Barbi
Én is fagyasztottam le tejet. Nekem nem lett büdös, de Fici nem itta meg. Az unokatesóm is arra panaszkodott, hogy büdös lett. Viszont, állítólag, ahogy nő a bébi, úgy változik az összetétele, mindig a korának megfelelően, úgyhogy szerintem majd csak rendes kaja higításához használd fel, ha mondjuk hónapokig áll.
Asszem nekem is a kukában fog landolni az egész. Még jó, hogy nincs túl sok, bár így is fog fájni érte a szívem. Amúgy én kb. 2 hónapos korági fejtem, utána szépen beállt a mennyiség és nem is nagyon tudtam volna mit fejni.
Köszi a köszöntést!
AMÚGY MEG MI EZ A PANGÁS?!?!?!