Sziasztok lányok!
El kell mesélnem, hogy a tegnapi napom nagyon gáz volt... Arra ébredtem hajnalban, hogy bedurrant a bal mellem, tiszta kemény, csomós. Fejtem és vártam hogy ébredjen a gyerek. Aztán be a kádba forró vízbe, borogatás. Mikor kimásztam, már szédültem, és onnantól rémálom: visszatért a migrénes fejfájásom, ami a terhesség alatt szünetelt. Szerencsére itthon volt a párom (ami ritka) mert csak a wc-ig tudtam elmenni. Még a reggeli meg a víz is kijött belőlem, estére már bőgtem, hogy a gyereket se tudom felemelni, mert annyi erőm sincs... Feküdtem egész nap, a gyerek meg egész nap aludt, biztos ő is érezte a frontot. meg hogy anya beteg. Aztán egész délután a cicimen lógott (gondoljátok mennyi tej volt benne - semennyi...). Így este fogtam a reggel fejt üveg tejet és megetettem vele (határozottan rossz érzés volt, hogy nem szopik, hanem csak eszik az üvegből
). Ennyi hasznom volt a bedurrant ciciből - volt tej estére. Ma hajnalra rendeződtem, cukros tea keksz már bennem maradt. Migrénre van valami tippetek? Mert ha ez havonta előjön megint, nem tudom mi lesz a gyerekkel addig...
Melcsi! A szopihoz: Én is mértem Ádámot MINDIG!!! még éjszaka is, nehogy éhen haljon szegény. Bálintnál megfogadtam, nem mérem, nem kergetem magam az őrületbe. Aztán belekergettek a "jótanácsok", és méregettem, pedig mondta a doktornő, hogy heti 1 mérés és kész. Én meg húztam magam, hogy 20 gr, 30 gr, 50gr, de 80 gr-ot kellett volna ennie, most éhes, most kiszárad, stb. Végigmértem 1-1 napot, és vagy éppen annyi jött ki, amennyit meg KELL enni a gyereknek, vagy kevesebb. Akkor hagytam abba a mérést, mikor egyik hajnalban teli ciciből megetetve (cici tök lapos lett utána! azaz kiette a gyerek) 30 gr-ot mutatott a mérleg! Hát ez nem lehet, visszatettem, megmértem még egyszer, akkor meg 100 gr volt. Na akkor ebből elegem is lett. Azóta 1x mérem hetente.
Wish! Mi rokonok vagyunk, szerintem! (A fűnyíró ember monnyon le sokszor eszembe jut, azóta is röhögök rajta - sokszor mikor írsz, mintha magamat hallanám.) Én is biztattam magam az éhező afrikai nőkkel, bár tegnap hányós európai nő is képes szoptatni nap volt. Remélem megjavulnak az éjszakák, bár szerintem ez gyerek függő. Felnőttben is van, aki felébred és pisil vagy iszik éjszaka, van aki meg nem. A gyerekek miért lennének mások? Le kéne kopognom, de nekem a gyerekem azon kívül hogy 1 hónapos koráig evett 1x éjjel, nem ébred fel, se cumi, se altatás, se simi, semmi. Alszik, meg néha nyög nagyokat, de ennyi. PEdig nem szoktattam, gyárilag ilyen. A keresztfiam meg 2 éves múlt és 2x ébred éjszaka.
Zsebi! Hogy telt a nagy búcsújárás? Orvosnál mi volt?
Azért kérdeztem az éjszakai fejést, mert én is lusta vagyok felkelni fejni, de sokszor felébredek hogy fáj, feszül, folyik... És amitől tartottam, be is következett, teljesen bekeményedett tegnap éjszaka. Nálam 12 óra marad ki az éjjeli alvás miatt, ha este-hajnalban fejek is 9. Az elég sok... főleg hogy alszok, és termelődik rendesen.
Szóval csak kell fejni, van olyan hogy 3 körül fejek, bár a gyerek 5-6 között ébred, csak nehéz kiszámolni, hogy fejjek is, meg a gyereknek is maradjon, mire ébred...
Gyerkőcök édesek! Wish, Melcsi, a sorozatgyártás indokolt!
Köszönöm a hordozós válaszokat! Nem akarom megfordítani még a gyereket, de láttad Orsi, hogy Bálint mekkora volt a hordozóban, mikor hazavittem - egy nagyobb ülésben kényelmesebb lenne neki hosszú úton. A hordozóval meg ritkán veszem ki, szerencsére nekem nem kell emeletre vinni. Viszont a lakásban használom, mikor fürdök és nem alszik ,abban viszem magammal. Úgyhogy végülis használjuk...
Na megyek fürdetni, megint fáj Bálint pocakja, mindegy mit adok neki. Melcsi, rakok majd képet, csak soha nincs időm letölteni.