Lági!
Hogy egyszerû lenne... olyan nehéz elképzelni. De tényleg az lehet, olyan sokszor csináltak az én öregjeim is. A levestésztát is frissen csinálták a husilevesbe sitty-sutty, tök égés lett volna szárazból... Lehet, hogy csak hozzáállás kérdése.
Anyukám azt mondja, nem mérgezõ a spenót leve. Esetleg kicsit keserû, azért szokták kiönteni.
*
Méri! Álljon itt a lebbencsleves és a töltelék, anyukám most belemondja a gépbe
:
Lebbencs:
Olajon megpirítom a tésztát, aztán az apróra vágott hagymát is hozzá teszem, és együtt pirul egy kicsit. Lehet a hagymával együtt egy kevés zöldséget is vékony karikára vágni bele. Lehúzom a tûzrõl: paprika, só, bors, majd fölöntöm vízzel. Amikor a tészta majdnem megfõtt, kockára vágott krumplit teszek bele.
És a töltelék 1 csirkéhez:
4 zsömlét beáztatok tejbe avagy vízbe, aztán 1 közepes hagymát apróra vágva 4 egész tojással, sóval, borssal, petrezselyem zölddel összekeverek. Vegetát is lehet tenni bele. Aki akar, fokhagymát is. Ezek után besózom a bõre alatt, majd begyömködöm a tölteléket, amit bír. A belsejét (sós) majorannával is bekenem, úgy bele a töltike. A tepsit kibélelem vékony szalonna-csíkokkal.
Szoktam még úgy is, hogy a belsejébe nem töltelék, hanem néhány alma kerül, ilyenkor a töltelékre fektetem a csirkét.
Letakarva sütöm, csak a végén pirítom.
Hát, eddig a tollba mondás.
mikoo