Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Mi is megvagyunk!!!
Jól telt a hosszú hétvégénk, igaz nem voltunk igazán sehol.
A fiúk vasárnap déltől, kedd reggelig Anyóséknál voltak.Szerencsére nagyon szeretnek ott lenni, semmi gond nincs velük, smán elalszanak ott is. :)
Ma grilleztünk a barátokkal.A fiúk csak úgy nyomták befelé a pulyka cicit és halacskát. :)
Imádják, ha sokan vannak körülöttük.
Vasárnap beszereztünk egy új bicajt+gyereküléseket.Azóta állandóan tekerni kell velük. :)

Cat!
Nagyon jó volt veletek találkozni!!!!! :)
Olyan hamar elrepült az idő, remélem összejön a nyári tali is. :)
Tényleg milyen érdekes, hogy a 4 gyerekből 2 hasonló jellemű.
Elküldenéd majd mailben a címeket amiről beszéltünk????

Meme!
Jól elfáradhattál a vendégseregtől.

Lenne egy kérdésem medence témában, akinek van tapasztalata légyszi írjon.
Kinéztük azt a felfújható szélüt, vízkeringetőset.Nem tudjuk, hogy ezt teljesen tele kell engedni vízzel, vagy lehet csak a feléig.Pl. ha 90cm magasat vesszük, azt lehet csak 30cm-ig engedni????
Mert a merevfalút nem lehet csak tele engedni az tuti.

Puszi

Judyt
KépKép
judyt

Edit!

Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk a srácoknak!!!!!

Kép

Meme
szinta

Sziasztok!

Mi is előkerültünk. 8) Az utolsó pillanatig elég kétséges volt, hogy mehetünk-e, de végül csak eljutottunk Plitvicébe. Szombat hajnalban indultunk és hétfő éjjel értünk haza. A gyerekek nagyon jól bírták az utazást, még ébren is. A kirándulás is tetszett nekik, teljes extázisba estek a sok víztől és halacskától. :lol: A szállásunk is jó volt, volt egy kis konyharész is, mikróval. És simán eltűrték, hogy zuhanyozzuk őket. :) Napi 2-3 órát cipletük őket a hátunkon, ennyire vltam hitelesítve. Sajnos ahhoz még butuskák, hogy ki lehessen rakni őket- sose akartak arra jönni, amerre kellett volna.

Edit

Boldog szülinapot a 3 rosszcsontnak!!! Parti? Ajándékok? Torta?

Ditke

Remélem Pepével minden rendben lesz és csak rátok ijesztett.

Cat, Judyt

Tök jó, hogy tudtatok talizni. Képek?

Baba

Nekifutunk vmikor újra a talinak? :wink: Jó, hogy a lányoknak tetszett a hordozózás. A mieink azért elég hamar megunták. Aludni meg sztem kifejezetten kényelmetlen lehet benne. Most már azért elég jól megmaradtak benne és ha elővesszük mindig örömmel szállnak be.

Cat

Jössz át szombaton?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit :)
Isten éltesse a fiúkat szülinapjuk alkalmából! Várjuk ám a képeket a partiról! :D

Lilla :)
Családostul mehetünk? :lol: Inkább délután mennénk, a fiúkkal, ha nincs programotok szombatra. Remélem szép idö lesz!

Judyt :)
Este átküldöm a címeket otthonról, na és a képeket a taliról. Párat beteszek ide:

Kép

Kép

Kép

Kép[/quote]

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

A fiúk nevében is köszönjük a köszöntést!!!!
Mivel apa egész héten dupla műszakban "gályázik" :cry: (ha minden igaz,holnap nyílik a másik étterem),így a buli vasárnapra marad. Ma csak fülhuzogatás meg nosztalgiázás volt.Illetve kaptak 1-1cumit meg ebéd után egy kis kókuszos édességet (az a kedvenc).Torta saját készítésű lesz illetve a nővérem ajándéka.Csak annyit tudok róla,hogy valami vonat-csoda! :lol: Majd dobok fel képeket róla!

Lilla!
Örülök,hogy ilyen jól telt a hétvégétek!A vízesés na meg a sok színes hal a gyerekek kedvence!Az meg ismerős,hogy ketten hatfelé futnak,amint szabad a pálya. :wink:

Cat!
Édesek a képeken ezek a motoros vagányok!!!!Ez már tiszta bölcsöde! :lol:

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Bocs,hogy így ismeretlenül bejöttem hozzátok,csak Editnek szeretném írni,hogy
3-szorosan BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK A FIÚKNAK!!!!!!!!!

Mivel rég voltál a topikunkban,így itt kívánunk minden jót a nagyfiúknak!!!!!!!!

Puszi:Erika

cseriviola

Edit,
Isten éltesse a nagyfiúkat! :D :D :D

Lilla,
valamikor a jövő héten megpróbálhatjuk. :P

Judyt,
nekünk is felfújható szélű van, ilyen:

Kép

Nem tudom, ilyet néztetek-e ki, de szerintem ezt tele kell tölteni, mert a víz feszíti ki a szélét. Ha jól emlékszem anélkül eléggé össze volt rogyva.

Kép
baba888

sziasztok! Batárnőm ikerlányai 9 hónaposak, az én kisfiam 8hós. Mi rendben vagyunk, de a barátnőm most bukott ki. 9 hónapja nem alszik, még egy jót zuhanyozni sem tud, nem beszélve a kakilásról(bocs, de hát ami szükséglet az szükséglet). Tekintve hogy az egész terhességét fekve, egy koszos WC-jű kórházban töltötte, ennyi járna egy anyának otthon-gondolja. Szeretnék neki segiteni(nincs netje, be van zárva a 4re, csak akkor tudja őket levinni, ha jön valaiki a családból és segit-még ez a kiszolgáltatottság is kikésziti).szóval mit javasoltok?
az egyik kislány, a nyugodtabb, már végigalussza az éjszakát, a másik viszont még éjjel is szopizik, de nem akarja sirni hagyni, nehogy felébressze a másikat. Szegény mikor látta nálunk a fürdetést, legörbült a szája, hogy náluk ez is futószalagon megy. úgy érzi nem tud eleget adni a lányoknak, pedig egész nap meg nem áll. Emlékeztek még a babás korszakra? Adnátok néhány tuti tanácsot?Nagyon köszi.

benianya
ákosbenianya

Benianya :)

A következöket tudom tanácsolni. Legyen önzö a barátnöd, és amikor ott van valaki családtag csukja rájuk az ajtót, és menjen el egy kicsit sétálni, vásárolgatni stb. Ezen kívül hagyja csak néha üvölteni a lányokat, és üljön le meginni egy csésze kávét, olvasson el egy jó cikket, és vezettesse be az internetet, ez ma már nem lehet luxus kiadás.

Amikor nekem a fiúk ekkorák voltak, én bizony beültettem öket a fürdöszobába az etetöszékbe, és elöttük zuhanyoztam. 8) Marhára tetszett nekik, tátott szájjal bámultak. A WC-re a mai napig jönnek utánnam, ha nincs jobb programjuk, de nem bánom, legalább ismerkednek vele, így a szobatisztaság elkezdése elött. :lol:

Azért bíztatásnak mondom, hogy 2 éves koruk után sokkal jobb lesz velük, mindent megértenek, ezért sokkal könnyebb is bánni velük, persze nekik is vannak rossz, hisztisebb napjaik, de már nem lehetetlen egyedül is elmenni velük ide-oda, és a 4 emelet sem akadály. :P

Cat
Kép
cateye

Edit :)
Nagyon boldog szülinapot kívánunk a fiúknak és nagy ünneplést, ha már apa is ráér. :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Te jó ég, Brigi!

Mindjárt nektek is szülinap!!! :shock: Aztán 1 hónap és nekünk is!!!
Ajándékötleted van már?

Cat

Elvileg jó a szombat, akár süthetünk is vmit kint. Már ha nem fog esni, ahogy jósolták. :? Csak nehogy kiderüljön, hogy Niki még nagyobb autóbolond, mint Oli. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)

Meme :)
Hát ha nekifogtok selejtezni, ahogy ősszel gondoltad, akkor jöhet mindenféle anyag, ami nem nyúlik (vászon, flanell, kord, bársony, stb.) és bármilyen fazon (ing, nadrág, szoknya, ágynemű, akármi), úgyis darabokra vágom. :wink: De csak miattam, nehogy hozzáfogj keresgélni. :lol:

Én is csak kapkodom a fejem. Ajándékötlet az van, de még nincs megvéve, és még szeretnék pár dolgot keresni. Sztem veszünk ugrálólabdákat, meg egy-egy story-puzzlet.

http://www.katica.hu/termekcsoport.php? ... e,%20kirakó

Meg jó lenne Rékának valami hangot adó autó, meg Borkának valami zene.
Ti mit vesztek? Mi nagyon nem tudunk elszállni, mert az építékezés miatt éppen a csőd szélén állunk. :(
Nincs valakinek Maszkabálja? Vagy Gryllus Dalok?
Meme! Nálatok mivel is játszott Réka olyan sokat? Valami Lego-Duplo?

Benianya :)
Én megpróbálnám levinni őket egyedül. Én fordulónként cipeltem le őket egyesével. Levittem egy emeletet, aztán rohantam vissza a másikért. Nem tartott olyan soká, mint az ember gondolná. Sztem kevesebb idő volt, mint amikor fel kellett imádkoznom őket gyalog a harmadikra. :roll: Most jó idő van, le lehet tenni a hordozót és külön vinni a babakocsit. Egy séta nagyon fel tudja dobni az embert. Nekem újra kinyílt a világ, amikor már egyedül is lemerészkedtem.
A másik, hogy próbáljon pihenni, amikor a gyerekek alszanak. Ha éppen nincs elmosogatva, akkor se az legyen az első. Majd meglesz. Egy kis kikapcsolódásra mindenkinek szüksége van.

Cat :)
JÓk lettek a képek. :)

Én már megint hulla vagyok. Alig bírom nyitva tartani a szemem. Megyek is aludni.

Jó éjt nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Edit!
Isten éltesse a nagyfiúkat!!!!!!! Olyan furi, milyen gyorsan megy az idő, nemrég még pöttömök voltak. Mindig elnézem az enyémeket, milyen óriásiak már.

Képzeljétek végre nő a füvünk. Na nem olyan tökéletes, sok üres folt van, de már van remény, hogy azért valami mégis csak lesz és hogy egyáltalán képes megmaradni itt a fű. Mondjuk régen füves volt ez a rész.

Benianya!
Amikor kicsik voltak a fiúk, mi a másodikon laktunk (igaz nem a negyedik), de képes voltam minden nap lecipelni őket hordozóban, plusz még egy hatalmas zacskót takarókkal, mert épp tél volt, overalos időszak, a babakocsi meg a tárolóban, ami jéghideg volt. De megérte, pedig majd beleszakadtam. Nagyon jó volt kint lenni, sétálni velük, emberekkel találkozni... Ez is egyfajta kikapcsolódás. Bár csak 6 hónapos korukig laktunk ott. Meg amit a többiek mondanak....Pl. internet nélkül meghaltam volna...., na jó ez kis túlzás, de tényleg kikapcsolódás.

Cat!
Nagyon jók a képek, jó nagyok már a fiúk.

Judyt!
Nagyon szép a kertetek,nagyon tetszik, különösen az a sütögető hely....

Ditke!
Mi volt a vérvételen?

Van egy hülye kérdésem, amikor kicsik voltak a paradicsomot mag és héj nélkül adtam nekik, azt mondták, hogy a magja allergén....,ti mikortól adtátok szőrőstül bőrőstül? Most már lehet, ugye?

Kata

Kép
kateduo

Edit!
Nagyon boldog szülinapot kívánunk a srácaidnak!!!!!

Brigi, Lilla!
Akkor mi következünk utánatok a szülinaposokat illetően. :)

Cat!
Képzeld!Atika azóta is a kék kisautókkal járkál, és ha éppen nincs nála, akkor eldugja a cipős szekrénybe. :)

Baba!
Igen, ilyet néztünk ki.Akkor mindenképpen az alacsonyabbat a 74-76cm-eset fogjuk megvenni.Nektek van rá takaró fólia?

Benianyu!
Csatlakozom az előttem szólókhoz.Biztosan van megoldás a le jövetelhez.
Én pl. vettem egy egyszerű hátihordozót és abban volt az egyik gyerek, az ölemben pedig a másik.Lent volt a tárolóban a babakocsi, így az ölemben lévőt beletettem, majd előre varázsoltam a hátamon lévőt.
Cat-hez hasonlóan oldottam meg a zuhanyozást is.
Tényleg meg lehet oldani, csak meg kell találni a megfelelő megoldást!!!

Kata!
Szerintem már nyugodtan adhatod a paradicsomot úgy ahogy van.

Puszi

Judyt
KépKép
judyt

Nekünk jó a szombat délután sütögetni, csak ne essen az esö. Sajnos esösebb idöt mond. :(

Olinak itthon a piros autók a kedvencei, nem értem, hogy ott miért a kéket kereste. :lol: :wink:

Kata :)
Mehet nekik szöröstöl-böröstöl a paradicsom, de figyeld azért a börüket, hogy nem csapja-e ki öket.

Kérdés: Nem tudjátok, hogy hol tudnék egy Hauser 12 colos bringát venni a fiúknak. Egy már van, kaptuk használtan, és a másik kölöknek is keresek. Újonnan elég drága 17000-ért láttam, de ez annyira strapabíró, jó márka, hogy használtan is meg merem venni.

Cat
Kép
cateye

Benianya,
szia! az enyém lányok is 9 hósak múltak, így én épp benne vagyok. Hát azt hiszem meg is bolondultam volna már, ha nem mehetnék ki velük. Nekem sincs segítségem, apa csak estefelé ér haza, de mégis mindent megcsinálok a csajokkal hármasban. Együtt megyünk mindenhova, cipelem őket magammal, már meg is szokták. A karom mostanság leszakad a súlyuktól, de jobb, mint itthon ülni.
Mi kertesben lakunk, de ahogy magamat ismerem a 4 emelet sem lenne akadály! Látod itt több tippet is adtak, szerintem mindent meg lehet oldani, ha az ember akarja. Én nem lennék rest akár a szomszédot megkérni, hogy segítsen az egyiket levinni!
És most is egyedül (együtt) játszanak, amíg én itt írok, és közben ebédelek... :wink: Szerencsére nem mindig ilyen későn ebédelek, csak ma egész délelőtt szaladgáltunk, a dolgomat intéztem, aztán még elmentem bevásárolni a Corába, nemrég értünk haza. Még azt is meg lehet oldani a csajokkal. Persze ha van autója.
És tényleg, napközben sem kell folyton velük foglalkozni, néha kell nekik is egy kis önállóság, "magány", jobb, ha megszokják, hogy anyának olykor más dolga van.
Az éjszakai kelés nálunk változó. Hol az egyik alussza át az egész éjszakát, hol a másik, de enni már csak ritkán adok nekik 6 előtt. Bemegyek, cumit visszaadom, ha az kell, kicsit megsimizem, ha az kell, elrendezgetem, de kaja nincs. Pár napig sírdogáltak, mikor ezt bevezettem, de aztán rájöttek, hogy kár a gőzért. Olyankor persze felébresztette egyik a másikat, de még mindig jobb így, mint ha most is ott tartanánk, hogy mindig kapnak, mikor kérnek.

Apropó!
Zsófim pár napja visszautasítja a délutáni cicit. Oké. De ma éjjel az álometetésről is lefordult sírva, visszavittem aludni. 6-kor felébredt, cicire tettem, elfordult, sírt, visszavittem aludni. 9.20-kor keltek!! :shock: Anna közben szopizott fél 8-kor, csak visszavittem, hátha alszik még egy fél órácskát... :D

Szóval vettem ma egy doboz tápszert.

Holnap megyünk a Shirazba! :D Már nagyon vártam! Délutánonként igénybevesszük majd a bébiszitter szolgálatot, hogy mi is kényelmsen tudjunk szaunázni, stb., de van gyerekmedence is. :)

Na megyek csajozni, mert már egész kisregényt írtam. :D

Kép
baba888

Ja, Judyt,
a mienk is akkora. Gyárilag nem volt hozzá takaró fólia, de a Bricoban lehet kapni, csak akkor nem volt, mikor akartunik venni. De vettünk rá melegítő fóliát. Azért ha lesz újra, akkor veszünk, mert tavaly lefújta egyszer a szél amit ráraktunk (festéshez való fólia volt), és órákig halászgattam belőle a bogarakat. :?

Kép
baba888

Csajok!

Még egy ilyen nap és beadom a felmondásomat. Amit ma műveltek a gyerekeim az leírhatatlan. Már csak röhögünk anyukámmal. Szó szerint hajigálnak, legutóbb teli műanyag palackokat a kocsira. :shock: :shock: :shock:

Kevés lesz az éjszaka, hogy a mai napot kiheverjem.
Már reggel látszott, hogy front van, de akkor is reménykedtem .....

Puszi nektek, és kitartást. Gondolom máshol is megy a műsor.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,
úgy, nálunk is megy a műsor. Amióta hazaértünk meg nem áll a nyűglődés, nemrég letettem őket aludni, mert már nem bírtam a hisztit. El is aludtak, de Anna kb.20 perc múlva ébredt is, és persze azóta ott folytatja, ahol abbahagyta... :twisted:

Kép
baba888

Brigi

Akkor mi vagyunk az előrejelzők.... nálunk tegnap megvolt a dilihopp, ma egész kultúrlények. :lol:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi!

Nálunk egész jó volt a nap, de talán annak tudható be, hogy reggel olyan borús, sötét volt az idő, hogy a tápi után kicsit csevegtek, aztán beájultak és 10-ig aludtak. Így sokkal nyugisabbak voltak. Bár ilyen napunk, hogy visszaalszanak kb. 2 hjavonta 1 nap van, de én imádom. Ilyenkor általában én is lustizom egy kicsit. 8)
Remélem holnap sem lesz semmi vész.

Meséltem a páromnak a lányaid..., hogy mit csináltak, mármint a palackos dobálást... :D :D :D

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Egy mázlista vagy, ha nem frontérzékenyek a gyerekeid!
Réka délután egyáltalán nem aludt. Hiába tettem a kiságyba, egyszerűen üvöltött, majd kimászott. Végül az ágyon állapodott meg, ahol a lego quattrot kiborította a dobozból, majd békésen elüldögélve széthajigálta a szobában. Megjegyzem egész jól tud már dobni. Volt néhány 3 méteres dobása is. :lol: :lol: :lol: Így viccesen hangzik, meg végülis az is, csak hát az ötvenedik remek ötlete után még anyunak is elfogyott a türelme.
Borki a kaját borította ki este. Anyu odatette elé a vacsit, ő meg fogta és ráborította az asztalra. Ne kérdezzétek, hogy mi volt a baja. :roll: Ez persze csak ízelítő, mert egész nap utánuk kellett mászkálni és kivenni a kezükből azt, amit kitaláltak. Egyik se volt szalonképes így két évesen. :roll: :roll: :roll:
Megyek, mert nem leszek soha kész.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!

Ma fent voltunk Pesten, a férjemnek volt dolga mi meg a függelékek voltunk :)

Edit!

Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk a fiúknak :) :) :)

Meme!

Utólagos engedelmeddel kiderítettem a nyereményünk sorsát, mint kiderült csak személyesen lehet átvenni, mert ezek nagyok és nem postázzák őket :shock: Állítólag levelet is írtak, amit ezek szerint egyikünk sem kapott meg. Úgyhogy ma elmentem és aláhamisítottalak Téged is :oops: és elhoztam a bobotokat, majd én elküldöm postán, csak szerzek valami nagyobb dobozt neki. :wink:

Benianya!

Csatlakozom az előttem szólókhoz: mi ugyan kertesben vagyunk, tehát emeletre nem kellett cipelnem, de tuti megoldottam volna. Vigye le fordulónként őket, vagy kenguruban az egyiket, tuti meg lehet oldani, még ha kényelmetlen is. Megéri. Én szinte állandóan egyedül vagyok velük, sokszor éjszaka is, napokig, de megtanultam miondent egyedül csinálni. Ha fürödtem, akkor bezártama fürdőszoba ajtót, és addig ott játszottak, ha ettem akkor elvoltak a járókában. Nekem ennyi idősen egy órát simán játszottak a járókájukban (nekem többnyire külön voltak, két járókánk volt, hogy ne rugdossák, marják egymást, ne vegyék el a játékokat), de tök jól elvoltak. Persze szokatás kérdése, eleinte én is beültem velük, aztán kintről játszottam, aztán egyre tovább hagytam őket egyedül. Pesze ott voltam mellettük, nekem a konyhában volt a járóka, reggel addig voltak benne míg elmosogattam, feltettem az ebédet főni. Ennyit kibírtak. De egyébként is mindenhová húztam magammal őket, bankba, postára, bárhová, meg lehet szokni.
Éjjel nekem is sokáig keltek, én azok közé tertozom, akiknek nem jött be a sírni hagyás, gyszerűen én nem bírtam megtenni, de egyszer csak elmúlt magától. Illetve még ma is felkelnek, de már önkiszolgálnak :lol:
A fürdetés nálunk is futószalag volt, nekem is voltak/vanank ilyen gondolataim, hogy bezzeg ha csak egy lenne... de aztán arra gondolok, hogy milyen büszke lehetek magamra, mert az egy gyerekes barátnőim attól az egytől is képesek jobban kikészülni és többet panaszkodni, mint én a kettőtől :wink:
Egyébként ez a fórum igazán jó panaszfelvevő, általában a panasz "felterjesztése " után megjavulnak a gyerekek. :lol:

Brigi!

Szerencsére nekem sem frontérzékenyek, illetve fronttól függetlenül zizzentek. De mikor kicsik voltak, agyon érezték, főeg a meleget, de talán ez is kinőhető :)

Kata!

A vérvételne kb. 2 hét mire megjön az eredménye (lassú munkához idő kell :? ) az ÁNTSZ-hez kell kiküldeni, szóval még egy hét minimum, de akkor majd beszámolok :) Köszi az érdeklődést :)

Paradicsom meget mindenestül, de a héjától nem kell megijedni a kakiban, nem vér :)

Judyt!

Medencénk nincs, így nem tudok nyilatkozni.

Cat!

Aki nem játszik, az nem is nyer :wink:

Baba!

Jó pihenést kívánok :)

Ditke
ditke62

Beniagya :)

Még az jutott eszembe, hogy amikor majd kacagva rohangálnak, és hancúroznak egymással a gyerekei, akkor örülni fog, hogy ikrei vannak. Vannak alkalmak, amikor én is sajnálom, hogy nem tudok annyit foglalkozni velük, de főleg, hogy mennyivel nehezebb ikrekkel bármit csinálni, mint egykékkel, de aztán jönnek azok a napok, amikor csak ámulok, hogy mennyire jól érzik magukat egymás társaságában, mennyire összeszoktak, és szeretik egymást. És olyankor úgy érzem, hogy ez semmivel nem összehasonlítható. És ahogy Cat is írta, az ellátásuk idővel sokkal könnyebb lesz, és egyre több lesz az öröm.

Kitartás! és sztem ne hasonlítgassa magát az egygyerekes anyukákhoz. Abból mindig rosszul jövünk ki. :wink: Viszont kis korkülönbséges testvérek mellett már mi is labdába rúghatunk.

Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

[quote="pbrigi"]K írta:pbrigiitartás! és sztem ne hasonlítgassa magát az egygyerekes anyukákhoz. Abból mindig rosszul jövünk ki. :wink: Viszont kis korkülönbséges testvérek mellett már mi is labdába rúghatunk.
Jó éjt,

Ez Brigi nagyon így van! Sokszor bennem is megfordul a játszón - amikor 2 felé kéne szakadni, és állok tehetetlenül, vagy amikor a 2 gyerek közül az egyik haza akar menni, a másik maradni - hogy mennyivel könnyebb lenne 1 gyerekkel. Aztán meg olyan büszke vagyok rájuk, ha szépen eljátszanak, vagy megölelik egymást, vagy amikor kihallatszik este a szobájukból, hogy "beszélgetnek". :D :D Ilyenkor rájövök, hogy milyen "snassz" lenne 1 gyerekkel, így legalább van mire büszkének lennünk. Egyébként a barátnöm kis korkülönbséges szülö, és állítom, hogy az elsö idökben nehezebb dolga volt mint nekünk. A nagyobb folyamatosan üti-veri-nyúzza a picit, az hihetetlen, hogy min megy keresztül. Vagy csak amikor szopik a pici, bosszantja az anyukáját, mert tudja, hogy nem tud felkelni stb. Na és a 2 gyerek programjának összeillesztése sem egyszerü. Náluk 2 hónapban egyszer fordul elö, hogy egyszerre alszik a kicsi és a pici, nálunk meg minden nap így van, így mi is tudunk pihenni. Na és logisztikailag sem egyszerü megoldani egy 2 éves és egy 2 hónapos gyerek sétáltatását stb. Szóval szerintem kis leleményességgel és sok-sok optimizmussal, türelemmel egész jól túl lehet élni az elsö 2 évet. :lol: :wink:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ditke!

Nagyon köszönöm!!!!!
Már nekem is az járt a fejemben, hogy jövőhéten felhívom őket!!!
Legalább szép volt az aláírásom??!! :wink: :)
De, ha tárolni tudjátok, nem fontos postázni! Vagy a talin átvennénk, vagy ha minden igaz, július első hetét Hajdúszoboszlón töltjük, akkor átugranánk érte!
Amelyik nektek jobb!!
Nincs valami újabb beküldhetős dolog?

Cat!

Az ikresek oldalon, nem keres valaki etetőszékeket? Kinőttük őket!

Brigi!

Körülnéztem, min. 1 zsákkal lesz ruha!

Megyek csajok, mert anyáknapi műsorra megyünk Kristóffal.
Tegnap meg mi is B.pesten jártunk,Kristóf osztálykirándulására mehettek a szülők is. Mi persze párban virítottunk...
:wink:
Paralament, Mg.-i múzeum, Hősök tere, Tropicárium...
Esküszöm jobban elfáradtam, mint ha itthon egyedül lettem volna a kicsikkel!
Apropó ők: nagyon jól elvoltak anyukámékkal. Zsófi egyszer kérdezte csak meg hol vagyok, aztán annyi... Állítólag hiszti, sírás, nyafogás mentes napjuk volt!

Meme
szinta

Sziasztok!

Meme! Ditke!
Örülök, hogy meg van a nyereményetek. :) Most már csak hó kell a télre. ;)

Edit!
Boldog szülinapot a fiúknak! :):):):)

Cat!
Köszi. :) Pedig majdnem elfelejtettem feladni a levelet.
Erzsébet királyné elején van egy kerékpárbolt (Fülöp), ott nemcsak új, de használt kerékpárok is szoktak lenni. Nekünk is Hauserünk van :)

Benianya!
A többiek már nagyon sok hasznos tanácsot adtak. Mi "csak" a harmadikon lakunk, de én is mindig levittem őket. Nekem sem volt segítségem, apa csak késő este jött, így mindent nekem kellett csinálni. Kezdetben az autósülésben vittem le őket, majd egyik a bébihordóban, másik kézben, később hátihordó + kéz, mindkét kézben. Postára, boltba is jöttek velem. A postát különösen szerették, mert ott van lift ;) Hasonlóan Ditkéhez én sem bírtam sírni hagyni őket. De nem bánom.

Eri
simones

Sziasztok!

Olvastam vhol egy jó mondást!"Panaszkodni csak az egy gyerekes anyukáknak van idejük.Az ikresek nem érnek rá! :D
Nekem az elsö év volt a legkönnyebb!Vissza sirom néha.
Aztán elindultak.....
Olyan jó volt az a sok babakocsis séta a levegön,most még annyit se "sportolok".

Meg volt az elsö napunk a bölcsiben.Háááát,nem tudom,olyan szomoru hangulatu volt.Most már mindig kelünk korán,mindenki megy a dolgára stb.és én nem velük vagyok.
Az igazság az hogy én játszóház-bölcsit akartam mert nem dolgozok,és nem is akarok egyenlöre.Viszont a lányok nagyon igénylik a foglalkozást,ezt a gekkos orákon is tapasztaltam.
Itthon festünk,gyurmázunk,olvasgatunk,táncolunk,fognak ök ennyi mindent csinálni ott??
Amit láttam az az volt hogy egy kisfiunak fojt az orra,egy kislány átölelve ringatta magát,egy csak sirt,a 7 hónapos Rolandkán meg mindenki átesett minimum 2×.
Aztán kivitték öket az udvarra ahol szabadon rohangáltak,de semmi kis foglalkozás csak ugy kint voltak.
Nem mondom hogy nem kedvesek,a hely meg egyenessen csucs!Minden uj,modern,biztonságos,szép csak lehet hogy nekünk nem is kéne ez az egész.
Várok néhány hetet,ugyis csak aug.végéig maradhatnak,mert betöltik a 3-at,és az oviba is beirattam öket,aztán majd meglátjuk.
Maximum 4 hónap és kezdödik az ovi,hátha azt könnyebben veszik,de azon az áron nem akarom hogy egy "elfekvöben"(bölcsi)gyakorlatoztassam öket.
Amugy a lányok olyan semlegessek voltak,Dorka a nyomomba volt,és nem barátkozott nem kezdeményezett,viszont szivessen pisilt a wc-n,elfogadta az inni valót,Lilla kicsit nyitottabb volt,de mikor mondtam hogy indulunk minden nyafi nélkül vették a cipöjüket.
Mit gondoltok?
De csak azért mert nem dolgozok ne tanácsoljátok egyböl azt hogy ,minek ez nekünk,maradjunk itthon,ugyse muszáj.
Rita
bellissima75

Sziasztok!

Rita!
Nem tudok neked mást írni, mint amire számítottál. Nem értem minek kezdtétek most el a bölcsit, ha 4 hónap múlva úgy is mennek oviba. Szerintem ez nem volt jó ötlet. Mire talán megszoknák, addigra egy új közösségbe fognak kerülni. Inkább akkor vidd őket játszóházba. Ráadásul, ahogy írtad nem kell dolgozni menned. Ui. abban az esetben olcsóbb a bölcsi, mint egy bébiszitter. Ráadásul érzik a kételyeidet is a bölcsivel szemben, ezzel pedig tovább nehezítheted a helyzetüket. A bölcsi nem fog 4 hétre bezárni a nyáron?

Eri
simones

Sziasztok!

Baba!

Vannak a csajoknak úszóbugyis fürdőszerkójuk? Mert ma voltam turni, s tele volt a turi fürdőruhákkal. El is hozztam kettő ilyen úszóbugyit, mert annyira gyönyörűek voltak, nem bírtam ott hagyni, arra gondoltam ez nektek hátha kell!!! :wink:
Ha igen, dobj egy privit!

Rita!

Nem tudok mást írni, mint Eri.Valamint az ugyse muszáj kategóriát tudnám még hozzá írni, de ezt kérted, hogy ne.
Enyém ikrek októbertől fognak ovizni, de csak ebédig. Mert én sem akarok dolgozni! De, csak akkor, ha ők is úgy érzik, gondolják!
Tehát ezért nem tudok a bölcsis dologgal azonosulni.
Valamint most úgy vagyok, hogy nekem most könnyebb már velük, sőt mondhatom könnyű. A család is sokkal többet vállal, segít, mert tényleg jó kis gyerekek...
A játszóház megoldás miért nem jó?
Ja, és az enyémek ovis beíratása közben azt vettem észre, hogy egyáltalán nem semlegesek! Öröm volt a kis arcukon. Biztosan, ha élesben megy változni fog, de egyenlőre mondogatják is, hogy ők ovisok lesznek, és járni akarnak!

Többiek további szép napot! Nálunk már nagyon szépen süt a nap!
Valamint tuti, hogy ismét jön a meleg, mert Zsófikám csak takarékon mozog egész nap!

Meme
szinta

Rita!

Én is csak annyit tudok mondani, hogy erre a 4 hónapra minek? Főleg, hogy te tényleg ennyit tudsz velük foglalkozni, gondolok a festés, gyurmázás..stb-re. Meg szerintem most még sokkal jobb, könnyebb lesz, mert már jó idő van, akár az egész napot kint lehet tölteni. Nekünk ugyan van kertünk, de használhatatlan, még kerítésünk sincs, jó veszélyes helyek vannak, úgyhogy én "sajnos" csak babakocsival járok mindenhova. Na meg autót vezetni sem tudok... :( :( :( Én sokszor egész nap úton vagyok, barátnőkkel találkozom, vásárolok...stb. Ezt télen nem tudtam megcsinálni, így nekem a tél volt elég húzós.
Bár én, mint olvashattad, bölcsi párti vagyok, (régen nem voltam), hobby-bölcsi párti... 8) , de a te helyzetedben én otthon maradnék még velük, utána már úgyis ovi. Lehet, hogy ez a 4 hónap arra lenne elég, hogy megszokják a bölcsit, a társaságot, a dadusokat, amikor meg végre megszokják, kezded előről az ovival? Nekik biztos nem lenne túl jó. De persze te jobban látod, illetve látni fogod, hogy érzik magukat, végül is még csak 1 napról volt szó, nem igaz?

Kata

Kép
kateduo

Rita!

Én is csak annyit tudok mondani, hogy erre a 4 hónapra minek? Főleg, hogy te tényleg ennyit tudsz velük foglalkozni, gondolok a festés, gyurmázás..stb-re. Meg szerintem most még sokkal jobb, könnyebb lesz, mert már jó idő van, akár az egész napot kint lehet tölteni. Nekünk ugyan van kertünk, de használhatatlan, még kerítésünk sincs, jó veszélyes helyek vannak, úgyhogy én "sajnos" csak babakocsival járok mindenhova. Na meg autót vezetni sem tudok... :( :( :( Én sokszor egész nap úton vagyok, barátnőkkel találkozom, vásárolok...stb. Ezt télen nem tudtam megcsinálni, így nekem a tél volt elég húzós.
Bár én, mint olvashattad, bölcsi párti vagyok, (régen nem voltam), hobby-bölcsi párti... 8) , de a te helyzetedben én otthon maradnék még velük, utána már úgyis ovi. Lehet, hogy ez a 4 hónap arra lenne elég, hogy megszokják a bölcsit, a társaságot, a dadusokat, amikor meg végre megszokják, kezded előről az ovival? Nekik biztos nem lenne túl jó. De persze te jobban látod, illetve látni fogod, hogy érzik magukat, végül is még csak 1 napról volt szó, nem igaz?

Kata

Kép
kateduo

Rita :)

Szerintem ha nem hosszabb távra tervezed a bölcsit, és ennyire nem rajongtak érte, akkor inkább hagyd a dolgot. Először is ők nagyon megérzik a kételyeidet, és nem fogod tudni ott hagyni őket, mert a szíved szakad majd meg értük, és mindenféle szar anyának képzeled majd magad. Talán akkor jobb lenne valami játszóház heti 2-3 alkalommal, ahol kiélhetik a kreativitásukat. A mi bölcsinkben azért a megőrzésen túl van gyurmázás, rajzolás, zene hallgatás, éneklés stb., és a csecsemők külön csoportban vannak.(a legfiatalabb is 15 hónapos már)
Anyák napjára majdnem elsírtam magam, mert két kis karton tulipánnal jöttek ki a fiúk, ami szalaggal volt átkötve, és benne a fiúk szív alakú fényképe volt, hogy szeretettel édesanyámnak. És úgy adták át, hogy "Anyucinak". :lol: :lol:

Elképzeltem az ovis Anyák napjákat, hát tuti végig fogom bőgni. :lol:

Voltunk ma Lilláéknál. A rossz idő ellenére szuper volt, nagyon jól éreztük magunkat, pedig beszorultunk a lakásba. Mondjuk a fiúk sajnos fitogtatták erejüket, gyakran eljárt a kezük, de örültem, hogy Lilla Dávidja sem hagyta magát, és szerencsére sosem sírtak a bántalmazástól. :D Hazafelé pedig egyfolytában azt hajtották, hogy "Mit csinál Niki?, Mit csinál Dávid? és a cica?" :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

sziasztok!

Meme!

Ok, akkor elteszem későbbre :) szép aláírás? :oops:
Újabb beküldhetős dolog ezer meg egy van : blokkok, vonalkódok, használt vonatjegy... a férjem szerint a krumplihéjat se dobjam ki, sosem lehet tudni... ezt csak azért mondja, mert gyűjtöm a csomagolásokat, hátha kell egyszer a vonalkód valamihez - így aztán eleinte egy cipősdoboz, később egy nagy kartondoboz, most a garázsban egy egész polcrendszer tele - és már kinőttem :oops: Persze ha nyerek valami jót akor nem morog - nem értek a sílécekhez, de egy ismerős szerint 60-70 ezerért biztos el tudom adni amit most nyertem. Majd utánajárok :wink:

Rita!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, nekem is ősszel mennek oviba a lányok, de eszembe sem jutott bölcsibe adni őket. Pláne, hogy nyáron sokkal jobb velük, kint lehet lenni sétálni, játszóterezni, sokkal könnyebb mint télen bezárva a lakásba. Elröpül hamar, hidd el. Mire beszoknának jön a szünet (legalábbis felénk szokott szünet lenni , ilyenkor csak összevont csoportokkal megy néhány bölcsi, nem azok az óvónénik, dadusok mint akiket megszoktak), aztán meg kezdhetik az új közösséget az oviban.
Miért nem próbálsz meg gyerektársaságot csinálni? Nálunk minden héten pénteken van "bölcsi". Mivel nagy a lakásunk, meg kertünk is van, így nálunk szoktunk összejönni, péntek délelőtt a fix időpont, jön aki ráér, mindig van néhány gyerek kb. 1-2 évesek, ők játszanak mi meg beszélgetünk - mindenkinek jó :wink: Elvileg van zenetanárnénink is, ő szokott "zenebölcsit" tartani, énekelnek, mondókáznak együtt, néha hoz hangszereket is, a gyerekek imádják. Ő általában 1-1.5 órát van itt, de miután ő elment mi még maradunk. Vagy ha ő nem tud jönni attól még mi összejövünk. Én ezt nagyon szeretem, és a csajok is várják és folyton kérdezik a többi gyereket, hogy mikor jönnek játszani?

Kép

Cat!

Tök jó lehet az ilyen Anyák napja, én tuti végigbőgném :oops:

Képzeljétek, tegnap este én ügyeltem az uram helyett vidéken :D Szegény már kezett besokallni, most is ügyel péntek-szombat-vasárnap, hétfőn meg megy egyenesen dolgozni, szóval kezdett elege lenni, erre én mondtam, hogy cseréljünk! És benne volt! :)
Tök jó volt, mindenkinek! Én kicsit kimozdultam, ő meg jól elvolt a gyerekekkel, és a csajok sem sírtak, kérdezték hogy hol vagyok, mondta, hogy dolgozni, és simán elfogadták, lefeküdtek este, reggel sem volt balhé. :):):) Ahzt hiszem nem utoljára cseréltünk :) És ami tök jó az egészben, hogy a férjem sem panaszkodott, végre kezdenek összecsiszolódni. Mondjuk felsorolta, hogy mi mindent keleltt velük csinálni, mire mondtam, hogy tudom, minden este ezt csinálom :wink: :lol:

Anyámmal összevesztem, már megint . Nem akarok mindenkit ezzel untatni, de annyira ki tud akasztani. Most pl. közölte, hogy én nem jól nevelem a gyerekeket, "tönkreteszem őket, mert én csak magammal törődök" :shock: :cry:
Mindezt azért, mert én nem cipelem őket fel a lépcsőn, pedig így tökremegy a csípőjük, bezzeg ő még 60 évesen is... én gyalogoltatom őket az utcán, pedig még kicsik és más gyerek ilyenkor még babakocsizik, veszélyeztetem az életüket (!) mert képes vagyok kocsiba tenni őket és 10 percet autóztatni őket azért, hogy a jobbik játszótérre menjünk :? Mert ugye bármikor karambolozhatok... De felelőtlenség az is, hogy nem mindig frissen főtt kaját adok nekik, mert én vagyok olyan rossz anya, hogy képes vagyok a maradékot hűtőbe tenni és este vacsira vagy másnap ebédre megmelegíteni :( És még sorolhatnám, hogy nincs napirendjük, mert havonta egyszer-kétszer ha hosszabb útra megyünk akkor a kocsiban alszanak és nem délben az ágyikóban, most is minek vittük őket Pestre magunkkal (azért, mert én nem tudok a hátsómon ülni...), sokal jobb helyük lenne a bölcsiben, ott legalább foglalkoznak velük, etetik őket rendesen, már rég szobatiszták lennének, ha kicsit is törődnék a dologgal... :evil:
Ja, és hozzátette, hogy ő nem ismer senkit, akinek ennyit segítenének a szülők, mint nekem, én meg kihasználom őket... tény, havi 2-3x eljön délelőtt 2-3 órára, meg szombaton havonta 1-2 x vigyáznak a csajokra ha suliban vagyok. Még apu szokott néha eljönni ha angol órán vagyok, Zsolti meg ügyel. De ez is csak 2, max. 3 x egy hónapban (mondjuk ő nem is szokott ilyen hülyeségeket beszélni). Ez olyan sok?? Mi lenne, ha még szeretnék moziba, fodrászhoz, konditerembe is menni??! Pláne, hogy folyton azon panaszkodnak, hogy ők alig unokázhatnak :?
Na, jó, kisírtam-dühöngtem magam, bocs :( :oops:
Újra beindítottam a bébiszitter keresést, ennél bármi jobb :evil:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Huhhh,hát igen,sejtettem körübelül hogy ilyesmiket fogtok mondani.
Most már nagyon cikisnek érezném 3 nap után vissza mondani az egészet.Megnézzük ezt a hónapot aztán meglátjuk.
Az igazság az hogy nem állok a helyzet magaslatán a fegyelmezésben,az evésük-etetésük rendszertelen,és vmi hihetetlenül szét folyik a napunk.
Szégyen vagy sem van hogy 10-kor reggelizünk,mert 9-ig alszunk mind,na persze azért mert fél 11 mire csönd lesz a baba szobában este.Aztán ök játszanak egymással,én meg csinálom a dolgomat.Bár van nagy kertünk és probáltuk biztonságossá tenni azért én nem engedem ki öket egyedül,felügyelet nélkül.Ki tudja..
Szóval kb.dél mire kimegyünk akkor min.2óra kint pláne ha még játszóra is megyünk.
Van hogy kimarad az ebéd mert befáradnak,meg amugy se egy nagy evők.És jön a 3 ora du.-i alvás.
Az hogy 5-negyed 6 körül kelnek tök álltalános.
Aztán gondolhatjátok meddig birják este!!!!!
Na ezt kéne meg reformálni,ezért gondoltam hogy bölcsi,és oda menni kell,kelni kell!
Mert szeptembertöl tényleg ovi,és azt szeretném ha rendessen csinálnánk.Ez egy két,tannyelvü sport ovi(fizetös),komolynak tünö edzés? tervel.
Én folyton elkések mindenhonnan és már elöre reszketek hogy mi lesz ha nem érünk be idöre(10 perc kocsival),ugyanis az én régi torna edzöm tart orákat a kicsiknek.(balett,rsg,szertorna alapok)
Ilyen napirendel mint ami a miénk,tényleg kéne valami változtatás.
Na most szépen kifényeztem magunkat! :cry:
R.
bellissima75

Sziasztok!

Rita!

Szerintem azzal az emberrel van probléma, aki nem látja be a saját hibáit! Az nem képes változtatni!
Te, mivel pontosan látod mit kellene változtatni, máshogy csinálni, meg is tudod reformálni, csak akarnod kell.
Mi is ilyen " mormota" család vagyunk. Mindannyian imádunk aludni! De, én már elértem azt a szintet, hogy mindennap 7-kor kelek magamtól! :oops:
Kristóf ( 10 éves), a mai napig imád aludni ebéd után!
Nincs ezzel gond, csak akkor a napot úgy kell alakítani!
Szerintem próbáld te is kicsit már most rendszerezni a napjaitokat, mert szeptembertől hirtelen lehet nehezebb lesz.
Ilyen komoly oviba járnak a csajok majd?
Valamint ne örlődj! Amit jónak vélsz, az a csajoknak is megfelelő lesz!
A gyerekeket a változások nem olyan mértékben érintik ám mint a felnőtteket!!

Ditke!

Anyukádról írtak közepén már az a kérdés koválygott bennem: Miért nem keresel bébiszittert? Annyira kevés időről van szó, amit rá bíznál, hogy egy átlagos bébisz. is jó lenne, nem?
Többet ehhez nem fűzök, mert felment a pumpa bennem! Ja, csak annyit, hogy ugye egyetlen szaván sem rágódsz, egy cseppet sem?!!!!
Lehet, hogy a féltékenység mondatja ezt vele? Látja, hogy te mennyire jól ellátod a csajokat, akik a végtelenségig imádnak téged??? Ez pedig közte, s köztetek nem így volt?
( na mégiscsak sikerült hozzá írnom)
Képzeld, Zsófi, nem szereti a csatokkat és a hajgumit. Egyedül a hajpántot sikerül néha elfogadtatnom... Van valami titkod, hogy a csajok így tűrik? ( egész télen engedte, most, hogy tavasz van, s nagyon is kellene nem engedi)
Pedig, akkora haja van!!!
Nálunk is Apa egyre jobban elvan a gyerekkel!!!! S, ez a gyerekeknek is milyen jó!

Cat!

Drágák lehettek a srácok!
Hát a bőgésről!
Én nagyon nem voltam érzelgős, de az ikrek születése után, ill. a korom előre haladtával ez nagyon is fokozódik!!!!
A Kristóf anyáknapi műsorán nem sírni, hanem bömbölni tudnék!!!!
S, péntek este ilyet mondott nekem a kis kamasz fiam: - Anya, szeretlek! Mindig nagyon szeretlek, de így anyáknapján meg nagyon-nagyon!
Gondolhatod, teljesen elérzékenyűltem!
Azt rengetegszer mondogatja, mennyire örűl, hogy mi vagyunk a szülei, de azt konkrétan, hogy szeret, azt nem.

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Meme
szinta

Meme,Többiek!

Köszönöm az épitö kritikát,majd nekilátok a reformoknak!
Az ovit teljessen véletlenül találtam,nem volt szándékomban fizetösbe adni Őket de a kinálat itt nem tul jó.
Az ovis nyelvtanulásnak meg kifejezetten nem vagyok hive,de itt ez szerencsére kimerül egy ausztrál ovó bácsiban!
A torna pedig minden sport alapja,szoval ha megy nekik akkor ugyis kiemelik Őket ha nem akkor kapnak egy kis mozgáskulturát.
Holnap bölcsi!
Hajnali 10-re kell mennünk,na megyek aludni! :lol:
Rita
bellissima75

Sziasztok!

Meme,
mi eddig (meg most a hétvégén is) csak úszópelust adtunk rájuk, de jól hangzik ez a cuki bugyi. Dobsz róluk egy képet? Kíváncsi vagyok milyenek! :D

Rita,
írtam neked privit, megkaptad? Nagyon kíváncsi vagyok ám, írj légyszi, ha lesz időd! :wink:

Nekünk nagyon jól telt ez a kis wellness hétvége, mi is kikapcsoltunk, a csajok is élvezték. Azért nem mondom, hogy kimondottan pihentető volt, de nagyon jól esett. :wink:
Pénteken 2, szombaton 3 órára hagytuk a szálloda bébiszitterére a lányokat, hogy mi is kényelmesen szaunázhassunk, ástassuk magunkat, aztán persze őket is levittük. :D
A nővel is tök jól elvoltak, játszottak, aztán ügyesen le is fektette őket a délutáni alvásra.
Persze mindenki hamar megismert minket, mert az étteremben a csajok az etetőszékben ülve visongtak :lol: , nem sírtak, nem volt bajuk, csak sikítoztak, meg hangosan rikkantgattak, míg reggeliztünk.
Estére jól elfáradtak, lefektettük őket, bébifont bekapcsoltuk. és kijöttünk. Aludtak, mint a kisangyal, kényelmesen meg tudtunk vacsorázni, apa elpöfékelt egy szivart, én ittam egy koktélt, úgyhogy azt hiszem én is elkezdhetem idealizálni a gyerekeinket!! :lol: :lol:
Néhány kép:

a kis fülesmackó
Kép

és a sárga sarokban... :D
Kép

na meg a pancsi
Kép

Ja, amúgy a szállodát mindenkinek ajánlom, nagyon hangulatos, a személyzet kedves és segítőkész, a konyha szuper! (na meg drága, de tényleg nagyon finom kaják vannak).

Megyek kipihenem... :lol: :lol:

Kép
baba888

sziasztok!

Meme!

Köszi :)
Sajna azért rágom magam azokon amit mondott, persze tudom, hogy hülyeség, de azért csak ott van bennem :(
Ma voltunk Anyák napját köszönteni, elég gyomorgörccsel mentem, de persze minden úgy volt, mintha tegnap mosolyogva váltunk volna el. Egyébként ez jellemző... :?
Én meg nem szeretek veszekedni, szóval ráhagytam.
Egyébként abban igazad van, hogy nekünk sem volt felhőtlen a kapcsolatunk, illetve olyan semilyen, a hugommal utálják egymást, de én olyan békés fajta vagyok, úgyhogy mi úgy elvoltunk egymás mellett. Mondjuk világ életemben olyan munkahelye volt, hogy délutánonként dolgozott, szóval délelőtt ovi, isi, délután meg egyedül otthon, így többnyire csak hétvégén láttuk, amikor csinálta a házimunkát vagy épp tanítványok jöttek, hogy legyen egy kis plusz pénz, szóval olyan ideális család sosem voltunk, bár rossz sem volt, nem panaszkodni akarok.
Mondjuk ő ilyen kritizálós fajta, soha nem voltam elég jó, így "természetes", hogy most sem vagyok. Csak nehéz megszokni, még majd 30 év után is :lol:

Hajgumi: nekem nagyon sokáig utálták, aztán ahiúságukra alapoztunk: mindig megdícsértük, hogy milyen szépek, azonnal kültem őket a tükörhöz, hogy megnézzék, a mai napig, ha kapnak egy új csatot akkor szaladnak a tükörhöz megnézni :) Együtt választunk, megmondják melyik tetszik és azt vesszük meg. (Pesze abból lehet választani, amit anya eléjük tesz :wink: )
Meg az apjuk kifejezetten szereti fésülgetni őket (mindig is lányos apa akart lenni :) ) és ők meg örülnek, ha apa foglalkozik velük, úgyhogy lehet, hogy ez is segít. Mindenesetre Pepe hajgumival a hajában alszik, mert nem lehet kivenni :shock: így csak lehúzom, meglazítom, hogy ne vegye észre.

Rita!

Én is szertornáztam, rsg-ztem :wink:
Szerintem a legtöbben ha tehetnénk mi is 9-ig aludnánk :wink:
Sajnos nekem nagyon sokáig fél 5-kor már keltek a csajok, aztán mostanra eljutottunk odáig, hogy 7-ig nagyjából nyugi van, de tovább nem bírják. Illetve Pepe kel 6-kor, ha az apja itthon van akkor kísérgeti a konyhába, fürdőszobába míg készül, ha nincs akkor bejön mellém az ágyba, hozza a mesekönyvét, a plüssöket és elvan egy órát mellettem, de aztán már szól, hogy keljek fel. Csenge meg általában erre ébred. Így aztán nem nehéz hamar elkészüni. :wink:
Nekem egyébként a kötött programok sokat segítenek a nap rendszerezésében. Ha valahová időre kell menni akkor ahhoz igyekszem tartani magam. Nálunk ez nem a bölcsi, hanem megbeszélt találkozók gyerekes barátnőkkel, vagy angolóra, bármi, ahonnan nem jó elkésni. Így ahhoz igazítom a napokat. Persze nálunk is van csúszás, de biztos mindehol :)
Az ovitok tök jól hangzik. Az meg külön teszik, hogy nem a magyar óvónő a középfokú nyelvvizsgájával próbál nyelvet tanítani, hanem anyanyelvi az óvóbácsi. Egész nap velük lesz? Akkor tuti jól megtanulják majd a nyelvet! A sport meg szintén tök jó, náluk is lesz minden nap fél óra torna az oviban, de az szerintem nem túl sok, én is viszem majd edzésre őket, és én is pont a gyerekkori edzőmet néztem ki, most is tart balettot is meg tornát is :) Elvileg 3 éves kortól lehet kezdeni, bár mi itthon is szoktunk tornázni és már most imádják :)

Baba!

Örülök, hogy ilyen jól éreztétek magatokat :)
Pontosan hol voltatok? Tetszik amit a szállodáról írtál, különösen a bébiszitterük :lol: Honlapjuk van?
Bár nálunk még a nyaralást sem lehet tervezni, a férjem főnöke még mindig nem döntötte el, hogy mikor adja ki a szabikat :evil: Szerintem pont az ilyenek miatt találták ki a last minute utakat mint mi :lol:

Nagyon helyesek a lányok :) Sokáig gondolkoztam, hogy melyik melyik, de nem tudom :oops: Zsófi a fülesmackó és Anna a sárga? :?

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Brigi

Tegnap nem ment a babanet, így ma utólag kívánok BOLDOG SZÜLINAPOT a csajszikáknak!!!

Baba

Írj nekem, hogy jönnétek-e a héten és melyik nap. Mi teljesen egsézségesek vagyunk-kopp-kopp.

Ditke

Az a baj, hogy túl békés vagy! :evil: Én tudod mikor mentem volna jópofizni másnap anyáknapjára!!! Ha már úgyis ilyen rossz a véleménye rólad, nyugodtan adj rá okot. :twisted: Úgyse jó semmi amit csinálsz, minek erőlködnél?!!!
Amúgy értem, hogy miért foglalkoztat: olyan igazságtalan, hogy mondhat ilyet a saját anyád?!!! Nekem is nagyon rosszul esne. Szerencsére itt vagyunk mi, akikre számíthatsz és akik tudják, hogy igenis remek anyuka vagy!!! A türelmed, jóságod nekem pl példaértékű. Ne hagyd, hogy bántson, ehhez nincs joga, még ha az anyád, akkor se- sőt, akkor főleg nem! (én is nagyon felháborodtam)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi!

Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Lányaidnak!!!!!

Kép

Baba!

Nem kaptam privit tőled, de én írtam. :wink:

Nálam is csomószor szarakodik a babanet.... 500 Error! Nálad is ez van Lilla?!

Délelőtt babaklubban voltunk, festettünk, énekeltünk,gyöngyöt fűztünk, nagyon jó volt., Zsófi a végére kicsit nyüszi volt, de így is mindenki azzal volt elfoglalva, hogy ketten vannak, de milyen jók?!?!

Meme
szinta

Sziasztok!
Nálunk sajna takony kór van szerda óta.Még szerencsére, hogy jól viselik, még az orrszívást is mutatják, hogy csináljuk.

Brigi!
Isten éltesse lánykáidat!!!!!

Cat, Lilla!
De jó, hogy megint taliztatok!!!!
Niki harcolt Olival a kisautókért?

Baba!
Édesek a csajok!!!Bizti jó lehetett.

Ditke!
Jó kis foglalkozás lehet, a zenebölcsi.És ez az 1 óra mennyibe kerül fejenként?

Puszi mindenkinek

Judyt
KépKép
judyt

Brigi :)

Isten éltesse a lányokat! Milyen volt a szülinap? Mesélj róluk! Képek?

Rita :)
Egyáltalán ne gond, hogy kipakoltad a szennyest a napirendetekkel kapcsolatban. :lol: :lol: Hidd el nálunk nekem sem volt sok közöm a napirendjükhöz, így ad-hoc alakult, ahogy Ök akarták. Régebben még mit nem adtam volna azért, ha a fiúk nem kelnek fel reggel 5-6 között!!! Mostmár a bölcsi miatt örülök neki, hogy korán kelöek. Nem kell noszogatni öket, legalább ezért nincs hiszti. Viszont este mi ragaszkodtunk hozzá, hogy 8-kor ágyba legyenek, mert mindkettönket így neveltek, és este 8 után már a mi kis privát életünket akarjuk élni, nem gyerekezni. Sajnos ez mostanában kezd kicsúszni a kezünkböl, mert 1/2 9-nél hamarabb nem hajlandóak lefeküdni. :( :( :( Ez a bölcsi átka, mert ott akár délután 1/2 4-ig is hagyják aludni öket déltöl, így persze este nem álmosak. Remélem az ovival ez helyre fog állni. Szóval fel a fejjel, majd az ovival átállnak a lányok, ami nem is lesz baj,mert az iskola is 8-kor kezdödik. Az oviban nincs órarend?

Lilláéknál mindenki harcolt mindenkivel a játékokért, de ez szerintem így jó. Oli óriási autó-fun bármihez hozzányúltak Niki vagy Dávid, akkor már visított. Néha azért jogos volt, és hagytuk, hogy lerendezzék. Nagyon nehéz helyzet ez, mert ha én a kezükre csapok, hogy ne verekedjenek, akkor tulajdonképpen azt a példát mutatom nekik amit éppen nekik tiltani akarok. Hagyni meg ugye semmiképpen sem hagyhatom, mert nem kiegyenlített a küzdelem. :P Reménykedem, hogy kinövik. :?

Ditke :)
Csodálom a türelmedet. Ha engem ennyi sértés ért volna az Anyukám részéröl mint Téged, akkor rá sem nyitnám az ajtót többet. Ezek után azt mondom, hogy jobb lenne ha bébiszitterrel lennének a lányok. Ki tudja mivel beszéli tele a kis fejüket, ha ott van. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Ditke!

Tegnap még ezt a gondolatomat akartam leírni, csak elfelejtettem. :oops:
De, most amiket Cat írt,azokkal kapcsolatban beugrott.
Na, szóval Cseni érzékenysége, anya-függősége, csak anyukádnál van? Mert ahogy írtad, férjeddel tök jól elvannak a csajok!
Tudod, nálunk Zsófi anyás. Ami azt jelenti, hogy sokszor csak én vagyok jó! Nem az számít ki vigyáz rájuk ha nem vagyok, hanem az, hogy én legyek!!!!!
Remélem érthető leírtam amit akartam.

Cat!

A " harcosság" kinőhető! :lol: Zsombeszem nagy mestere volt! :wink:
De, ha megyünk valahova, már előre mondogatjuk a szabályokat: nem szabad senkitől semmit elvenni, meg kell mutatni, sőt odaadni ami a mienk, majd visszakapjuk stb...
Ma 1 táska kis autót vittünk magunkkal! Mindegyikkel mindenki játszhatott, sőt, amikor indultunk egyik kisfiú nem adta vissza, s nem is akadt ki! :wink:
Fiaidnak a bölcsiben meg kell harcolni a jobb játékokért?
Mert ha igen, ne csodáld, hogyha nem ott vannak akkor is így gondolja!
Zsombor is autó-fun... :lol:
Ismeri a márkákat, a parkolóban egy-egy egyedi darab előtt hosszú perceket töltünk! :roll:

Meme
szinta

Sziasztok :)

Köszönjük a jókívánságokat! Annyi játékot kaptak tegnap, hogy még nem sikerült mindet kipróbálni. Pedig elég visszafogottak voltunk. :) De képzeljétek a tortából nem akartak enni! Pedig mostanában elég jól felismerik az édességeket és abból mindig kérnek. Most valahogy olyanjuk volt. :roll: De nekünk ízlett. :)
A sláger persze a hinta volt, amit a mamáéktól kaptak, viszont még nem tudtuk felszerelni. El is dugtam addig, mert nem bírnám idegekkel. Néhányszor meglengette őket a mama, na aztán le sem lehetett állítani őket.
Szombaton elvitték anyósomék őket a Camponába. Állítólag kis angyalok voltak, és nagyon élvezték. Mutogatták a halakat, sikongattak, meg egymásnak magyaráztak. Mindent kipróbáltak, és nagyon tetszett nekik. Az állatkertben is voltunk a múlt héten, de ott valahogy még nem érezték a lényeget, meg a lusta "dögök" nem produkálták magukat. Egy fekvő kenguru meg azért nem olyan nagy szám. De erősen elgondolkodtam, hogy legközelebb a közlekedési múzeumba megyünk, mert az állatkertben a kis karbantartóautók, meg a nagysziklánál a daru sokkal jobban tetszett nekik, mint az állatok. :lol: :wink:

Sajnos rossz dolgok is vannak, legalábbis nekem az az érzésem. Réka folyton dörzsöli a szemét, pedig látszólag semmi baja. Egy darabig mindig ráfogtuk, hogy belement valami, hogy befordult a szempillája, hogy ..., de mostmár nagyon nem tetszik. Úgyhogy megyünk szemészhez. Nagyon remélem, hogy valami apróság lesz!! Remélem ebben nem apa családjára hasonlít. Apósom szemüveges, meg a sógornőm is. :cry:

Ditke :)
:( :( :(
Tényleg nem érdemes rágódni rajta. Bár biztos én sem tudnám figyelmen kívül hagyni. De én azért egy idő után inkább dühös lennék!!! Nagyszerű anya vagy, ő pedig ...., inkább ne minősítsük. Szeretnék én annyira önző lenni, mint te!
Keresd csak a bébiszittert, hidd el már a tudat, hogy nem szorulsz rájuk, nagyon megnyugtató lesz. És persze bármikor rájukcsukhatod az ajtót, hogy ha nem tetszik, akkor kívül tágasabb.

Baba :)
Nagyon édes pofik, a fürdőköpenyes képek nagyon szupik.

Puszi nektek, most ennyire futotta.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Hahó Mindenkinek!
Már tiszta lelkiismeretfurdalásom van, hogy ennyi ideig nem írtam. Életünk elmúlt pár hetét ugyanis a pincecsinosítás tette ki (értsd kiszanáltunk mindent, kifestettük, leköveztettük stb), így nem nagyon volt szabadidőm.

Most visszaolvastam:
A Szülinaposoknak NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT, a Betegeknek (ahogy figyeltem, most épp nincsen túl sok belőlük) jobbulást!

Velünk amúgy semmi különös, éljük a szépidős napokat. Gondoltam már olyan rég raktam fel képeket, hogy most küldök párat.

Kép Sétálni indulunk

Kép Egy kis pihenő séta közben

Kép Az új libin

Kép Szeretem

Kép Gyümölcsevés Bence módra...

Kép Gyümölcsevés Luca módra...

Baba!
Mikor talizunk?
Más: napszemcsi bevált?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Meme,
azt nem is írtam, hogy nagyon édes vagy ám, hogy ránk gondoltál!! :D :D
És hogy addig jó volt, hogy Anna a barna tónus, de ő rám hasonlít, Zsófi az apja. :lol:

Ditke,
www.shiraz.hu
Nagyon szép is a szálloda amúgy, a berendezés is tök hangulatos. Mi most "Pasa csomagban" voltunk.
Ahogy tippelted, Zsófi a fülesmackó, Anna a sárga köntösebn. :lol:
Anyukád meg szégyellhetné magát, hogy ilyeneket mond neked, inkább magába nézhetne! Már bocsi!

Lilla,
szerda, csüt. jó nekünk. Nektek?

Vikóka,
péntek? :D
Napszemcsit mostanában nem használtuk ki túlzottan, de Anna tök jól bírja, és lassan Zsófi is kezdi megtűrni rövidebb időkre.
Nagyon édesek a skacok, Bence a huncut vigyorával, meg égnek álló hajával ennivaló, Lucának meg az evős képen az a "mit akarsz már?" arckifejezés! :lol:

Megunt, kinőtt, használaton kívüli járássegítője van valakinek?

Anna ma ellépkedett a kanapé szélén kapaszkodva az egyik végéből a másikba, hogy megszerezze az otthagyott távirányítót. :lol:
Zsófikám meg végérvényesen leszokott a szopizásról, szinte egyik napról a másikra, de nagyon rendes gyerek, mert nem követel mást, alszik reggelig, legtöbbször nem is ő kel, hanem Anna ébreszti fel, és simán elvan a 9-es reggeliig. :shock:
Anna már csak reggel szopizik, szóval szép apránként ők maguk építették le a cicizést. Azért néha hiányzik, az utóbbi időben olyan egyszerű volt, és kényelmes, meg hát a meghittség is... Na sebaj, pótoljuk máshogyan.

Kép
baba888

sziasztok!

Először is Rékának és Borókának sok boldog szülinapot kívánunk :)

Nem lehet, hogy Réka allergiás lesz? Jön (illetve tart) a pollneszezon, lehet, hogy viszet a szeme, azért dörzsöli.

Baba!

Tök jó, eltaláltam!! :D
Nekünk csak egy bébitaxink van még elfekvőben, de azt is lehet tolni járássegítőként, majd kutatok elő képet ha gondolod.

Vikóka!

Nagyon édesek a képek. Mindenkinek olyan sokat nőttek a gyerekei... mindig arra gondolok, hogy egy éve még olyan pirinyókról láttam itt képeket, Baba meg nemrég még pocakosan volt... A sajátjaimon nem érzem ennyire az idő múlását, bár nyilván ott is így van :)

Meme!

Ilyen anyásság nálunk is van, legalábbis ha arra gondolsz, hogy ha ott van a fél família körülötte akkor is én kelelk. De ez Pepénél is előfordul, viszont ez nem ugyanaz azzal, hogy elmegyek. Egyébként a Kinder tojás kezdi meghozni a gyümölcsét, már nincs olyan nagy hiszti, így sutba dobtam minden csokoládé-ellenes elvemet és ha elmegyek beígérem a tojást :oops:

Anyummal kapcsolatban: igazatok van, túl türelmes vagyok, de már az oviban sem tudtam örök haragot tartani :oops: Valahogy mindig eldöntöttem, hogy na most aztán nem szólok hozzá többet, de másnap már nem bírtam :lol: A férjem, mikor anno összejöttünk azt mondta, hogy velem még egy jót veszekedni sem lehet :shock: Tény, hogy felkapom időnként a vizet, de aztán ahogy az aktuális pumpa lemegy már nem is érzem olyan borzasztónak a helyzetet. Anyummal ugyanígy van. Amikor ilyeneket mond akkor felidegesít, kibőgöm magam, eldöntöm, hogy na ide ne jöjjön többet, de aztán másnapra elszáll a mérgem. Meg a csajok is csak keresik, nem akarnám megfosztani őket tőle, meg semmi értelme hogy licitáljunk egymásra és én meg rá mondjak ilyeneket. És azért tudom, hogy nem akar ő roszat, egyszerűen az a mindent jobban tudó típus. A sírkövére tuti azt fogom iratni, hogy "Na ugye én megmondtam!" :lol:
Egyébként elkezdtem a bébicsősz keresést, és sküszöm, ennek az oldalnak mágikus ereje van :wink:
Nem újsághirdetéseken indultam el, gondolván, hogy a jó bébiszittereknek nem kell hirdetni magukat, így felhívtam az összes létező ismerősömet, akinek bölcsis vagy ovis a gyereke, hogy 1. van-e bébiszittere 2. kérdezze meg a bölcsiben/oviban reggel ha viszi a gyereket, hogy nem tudnak-e munkanélküli óvónőt.
Erre már kaptam is egy telefont, van egy középkorú nő, világ életében bölcsödei gondozónő volt, most fogyatékosokkal foglalkozik egy otthonban, de műszakos munkarendben vannak, így tud délelőttöt és délutánt is vállalni. Felhívtam, szerdán találozunk, már előre izgulok.
Persze a férjem nem örült neki, egy ezrest kér óránként, nem tudom máshol mennyit szoktak, de ő kicsit kiakadt :oops:
Akinek van bébiszittere: van valami amire nagyon figyeljek oda? Mi az amit feltétlenül kérdezzek meg/beszéljek meg mielőtt megegyezünk? Mire nem gondolnék? (Jó kérdés :lol: )
Köszi mindenkinek a lelki támaszt :) Ti legalább megértetek :)

Ditke
ditke62

ja, valaki kérdezte, hogy mennyi a zenebölcsi, a lány 2000-t kér óránként, ezt dobjuk szét annyi felé amenyien vagyunk, általában olyan 300 Ft-ra jön ki fejenként. Ez szerintem így tök jó ár, pláne nekem, hogy egyrészt nem két gyerekre fizetek mintha elvinném őket valahová, másrészt meg nem kell mennem egy tapodtat se :wink:

Ditke
ditke62

Cat!

Az ovodai orarendet ma kaptam meg a beiratkozásnál.
10-ig kell beérni!Halleluja! :lol:
Ugy érzem menni fog! :lol:
Ma volt egy nagyon jó délelötünk a bölcsiben!Kezdik érezni a lányok.Már nem vagyok olyan borulátó.

Ditke!

Az 1000Ft/ora teljesen átlagos tarifa ismereteim szerint.
Nálunk a "takaritónő" szokott a lányokra vigyázni,Szintén dadus volt és nagyon klasz fej!
Multkor arra jöttem haza hogy hajat mostak az összes babának. :D

Rita
bellissima75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?