Új privát üzeneted érkezett!

Sancsi: Itt egyébként a narancs, piros, fekete a divatos szín és nem a baba neme számít.

Olive: Itt vagy?

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

En is irigykedem azokra, akik kirandulgatnak a hetvegen. En egyenlore oruluk annak, ha sikerul 1 orara ledolnom napkozben.

Sancsi, csatlakozom az elottem szolokhoz. Szerintem is unisex a babakocsi.

Bogyo, bocs, hogy azt irtam, Edith lesz az elso 2 gyermekes anyuka. :oops: Arra gondoltam, hogy o lesz az elso, akinek a 2. terhesseget is nyomon kovethetjuk itt a forumon . :)
Irigyellek Davidka alvos ejszakajaert! Jo kirandulast nektek, aztan majd varjuk a kepeket!

Edith, emlekszem, hogy irtad, hogy a kovetkezo babadat mindenkeppen szeretned majd szoptatni. Jol emlekszem, hogy az volt a gondod, hogy a mellbimbodat nem tudta jol bekapni Kriszta? Ezzel nekem is van gondom, ugyhogy csak mellbimbodvedovel megy a szoptatas. Nezzel korul, hogy nalatok lehet-e kapni, mert ha nem esetleg amikor Katival taliztok, o tudna neked vinni vagy esetleg postan is tudnank neked kuldeni. En Avent mellbimbo vedot vettem, amibol 2 meret van: kicsi es normal (small, standard).

Kerdeztetek, hogy egyedul megyek-e haza Lollival vagy jon majd az apukaja is. Szerencsere nem egyedul megyunk, jon a ferjem is. Tiszta ideg lennek, ha egyedul kene mennem. Amikor mar nagyobb nem banom, de meg most eleg bonyolult lenne a repulon. Nagyobb gyerkocos utazasban mar van tapasztalatom, hoztam mar haza meg vissza az egyik baratnom 3 eves kislanyat. :) A legjobb az az egesz utazasban, amikor a repulon a stewardessek jonnek a kajaval megrakott kocsival az ulesek kozott a folyoson es a gyerkocre akkor jon ra, hogy neki kakalnia kell es azonnal menjunk a wc-re. :oops:

Na, mennem kell, mert Lollira ratort az ehseg es zeng az egesz haz.

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Jó reggelt!

Sajnos a férjem ma is dolgozik. :cry: Joci most aludt vissza a reggeli ébredése után, később elsétálok vele a boltba, mert szükség van még erre-arra az ebédhez.
Tegnap feltűnt, hogy milyen gyorsan oldalaz már, miközben kapaszkodik a bútorokba. Pillanatok alatt a szoba egyik sarkából a másikba ér! Ezért gondoltam, hogy itt az ideje egy újabb próbálkozásnak: megfogtam a két kis kezét és bizony el is indult előre. Végül aztán bejártuk a kertet, barátkoztunk a cicákkal és a kutyával, kivittem egy párnát és arra leültettem egy kicsit a fűbe, ahol aztán kedvére "bogarászhatott". Talált egy letört kis gallyacskát, amit többször elkértem tőle: -Add ide! felszólítással. Erre aztán ő is kérte tőlem: -Aje! -Ade! ilyeneket mondott és közben nyújtotta a kis kezét. :D

Olive: El is hiszem, hogy már a gondolata is megnyugtat annak, hogy nem kell majd egyedül vesződnöd az utazáskor. Azt még mindig nem árultad el, hogy ez pontosan mikor is lesz!? Vagy lehet, hogy még nem tudjátok? Mi a helyzet az költözéssel? Férjed már belekezdett? :roll:

Emőke: Jó lenne tudni, hogy mi van veletek! Még mindig rossz a gép!? :?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Meg nem tudjuk pontosan, hogy mikor megyunk vissza, de valoszinuleg juniusban valamikor. Talan a honap kozepen vagy a vegefele. Attol fugg, hogy mikor lesz a koltozes. Nem tudom, hogy meseltem-e, de most aruljuk a hazunkat es koltozunk masik varosba. Akartam nektek ide feltenni nehany kepet a hazunkrol, amit most arulunk, de nem tudom akkorara lekicsinyiteni, hogy ideferjen. Mindig azt irja ki, hogy nagy a kep, nem lehet letolteni. Lehet, hogy inkabb e-mailben kuldom el, az egyszerubb.

Tovabbi kellemes hetveget mindenkinek!

KépKép
olive

Olive: Nem is gondoltam, hogy ilyen sokáig maradtok még Lollival! :o :D Férjed időközben meglátogat még benneteket vagy majd csak az utazásotok előtt jön? A házatokról készült képekre már nagyon kíváncsi vagyok! :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Olive: Most néztem meg a képeket, amiket küldtél! Lolli olyan szép, édes baba! És milyen büszkén-boldogan fogja őt a nagypapája! Biztosan nagyon nehéz lesz a szüleidnek megválniuk tőle!
A lakásotok is nagyon otthonos, megértem, hogy nehéz lesz otthagyni, de biztos vagyok benne, hogy az újat is ügyesen berendezitek majd. Messzire költöztök a mostani lakóhelyetektől?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Olive: Én nem kaptam képet :cry:

Mi megvagyunk ,de most is csak olvasni van inkább időm.
Néha MSN.-ezni szoktam de nagyon kevesen vagytok fönt MSN,-en.
Többiek!!!
Csináljon mindenki magának MSN.-t!!!
Sokkal egyszerűbb is lenne,mert mire idejutok addigra elfelejtem mit is akartam.

Mölli: a múltkor te kérdezted,hogy milyen műtétem lesz!Most még semilyen ,majd akkor lesz ,ha már nem lesz anyatejem.Addig nem műthetnek.Plasztikai lesz.Több irányú.

Na de erről majd beszámolok,ha eljön az ideje!!

Kellemes hétvégét!!!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Kriszta, nem voltal benne a cimtaramban, de most potoltam es kuldtem neked is kepeket.

Kati, kocsival kb. 25 perc az elozo lakhelyunktol az a kisvaros, ahova most fogunk koltozni.

Most csak ilyen rovid vagyok, mert meg ezer dolgom es Lolli meg csak most aludt el, amikor mar mindjart itt a kovetkezo etetes. Ez a hasfajas elveszi az egesz napunkat. Amikor szerencsenk van, akkor delelott tud aludni, de a delutan mindig keserves sirassal telik. :cry:

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Remélem mindenki számára kellemesen és eseménydúsan telt a hosszú hétvége! :)
Tegnap megejtettük a vásárlást az útra, ha minden igaz, akkor már minden megvan hozzá. Joci kapott egy könnyű, kényelmes kis szandált is.
Ma pedig a Budakeszi Vadasparkban kirándultunk, nagyon jól éreztük magunkat, azt leszámítva, hogy a fák között elég hűvös volt. Még szerencse, hogy előrelátóak voltunk és vittünk magunkkal kardigánt. :wink:
Teszek fel mindjárt képeket.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kép Kép

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok Lányok!

Kati!
Hát nekünk eseménydúsan telt ez a pár nap az biztos!

2 éjszakát is idegen helyen töltöttünk, de Dávidkám, ott is ugyanúgy aludt mint itthon!
Szombaton Anyóséknál voltunk, ott aludtunk, aztán vasárnap délelőtt 10 felé hazaindultunk, itthon megfürödtünk, Dávidnak tettem be új ruhákat, és délután 3 kor már a barátnőméknél voltunk Tétényben!
Ott is aludtunk, fél 10 után valamivel felébredt Dávid, és akkor jöttünk haza! Aztán már sehova nem mentünk, hanem ma kimentünk gödöllőre egy horgásztóra, de nem fogott apa semmit, meg az idő is gyorsan hült, ezért fél 4 kor haza jöttünk!
Most aztán kicsavarogtuk magunkat egy darabig! Bár jövő héten megint megyünk Nyáregyházára, mert Anyák napja lesz!

Olive!
Már nem fog sokáig tartani ez a hasfájós időszak! Kitartás! Figyeld meg ahogy betölti a 3 hónapot, úgy elmúlik, mintha sose lett volna!
Legalábbis nálunk így volt! És utána azt mondod, jöhet a következő! :lol:

Edit, remélem Te is ki csavarogtad magad?! :lol:

Zsuzsi: Minden rendben?

Mára ennyi voltam, még összedobok egy gyors vacsit! Egyébként nem tudtam betartani a fogyókúrát! :oops: :cry: Csak akkor sikerülne, ha a párom velem együtt fogyózna, mert így, hogy Ő még este 10-kor eszik, nagyon nehéz!!! :cry:

Na puszi!

bogyo75

Sziasztok! Én is itt vagyok, előkerültem a csavargásból! :P :P :P :wink:

De még mindig nagyon fáradtan. :oops: Mert a Nagy Pihenésünk után annyira fáradtan érkeztünk haza! Krisztameg ma reggel 6 óra 10 perckor kelt, aztán játszadozott magában valameddig ( :oops: ) majd ismét elaludt.

nos akkor a hétvégénk:
Vasárnap du. a sógornőm szülinapján voltunk anyósékkal, ahonnan elég hamar eljöttünk, mivel a húgomék már tűkön ültek, hoyg mikor indulunk. Végre hazaértünk, és este 8 óra 5 perckor!!! sikerült elindulni kirándulni.

Töredelmesen bevallom, hogy Kriszta anyósoméknál vendégeskedett két napig, amíg mi rándultunk, de mindenkinek jót tett a kikapcsolódás.

Aztán vasárnap este sötétben megérkeztünk a kirándulóhelyre, de a mi megszokott helyünk foglalt volt. Tanácstalanok voltunk, mit tegyünk, sötét volt már javából, aznap jócskán esett az eső. Mi eldöntöttük, hoyg ezt az éjszakát a kocsiban töltjük, Ani és Csaba (húgom és barátja) viszont eltökélte, hoyg felhúzzák a sátrat. Aztán továbbmentünk, és azon az alapon, hogy vak tyúk is talál szemet, sikerült egy nagyon klassz sátorozóhelyet találni. Persze, ez csak másnap, napfénynél derült ki. Mondhatni elég jól aludtunk az autóban, fázni cseppet sem fáztunk, csak a lábaim gémberedtek el reggelre. De ez már mellékes volt.
Hétfőn hétágra sütő napra ébredtünk. Egész nap fönn is volt az égen, de volt amikor felhők mögé bújt, olyankor meg gyorsan magunkra kellett ezt-azt kapni. A hétfő a pihenés jegyében telt, legnagyobb gondunk az volt, hoyg mit együnk a következő étkezéskor. Sütöttünk miccset (csevapcsicsa-szerűség, kis bőr nélküli kolbászkák, és isteniek, ilyet csak itt nálunk lehet kapni, mert a csevap is azért másabb egy kicsit), ettünk otthonról vitt kajákat, römiztünk, tüzeztünk (ültünk a tűz közül) és főleg nevettünk nagyokat.
Tegnap nagyon szürke volt a nap, vagy kétszer, ha kidugta az orrát, hogy lássuk, de azért nem volt hideg, és nem esett. Reggel éppen faltunk valamit, aztán máris odatettük főni a bográcsgulyást, amiből jól belaktunk. Még haza is hoztunk belőle, és Kriszta is evett egy keveset. Nem volt túl fűszeres.
Hamar összepakoltunk, negyed egykor már el is indultunk, de nem haza, hanem tovább, fölfelé az úton. Tegnap már rengetegen kijöttek oda, és túl nagy lett a tumultus azon a részen, ezért igyekeztünk elfelé onnan. Kb. 1 km-re fennebb leparkoltunk, és átmentünk a patakon - "hegyet mászni". Hát, megtettünk vagy 4-5 km-t az tény, és hoyg milyen helyeken jártunk, az szóban el nem mondható. Gyönyörű lankás oldalon kaptattunk felfelé, nagyon lassú tempóban, ami egyáltalán nem volt megerőltető még számomra sem, ahhoz, hoyg elérjük a látni vélt tisztást. Amikor meg oda felértünk, hát elállt a lélegzetünk, mert a túlsó oldalon nem tisztás volt, hanem szakadék, majdnem egyenes pala- és sziklafal, fönn pedig, végig az ormon ösvény húzodótt. Még István és Csaba sem mert tejesen azon menni végig, annyira szédületes volt a magasság. A lenti, szakadékban levő fákhoz képest kétszer olyan magasan voltunk, persze, a tetejüktől számítva. Én csak néha mentem ki a szélére kukucskálni, azt is hason, illetve négykézláb tettem. Aztán egy hatalmas félkört leírva, végigmentünk ezen a gerincen és a túlsó felén, egy patakocska völgyében aztán szépen visszaereszkedtünk az aljba, és még véletlenül is a túloldalon hagyott kocsikkal egyirányban bukkantunk fel. Olyan jó volt! Kár lett volna kihagyni!
Csak azt bánom, hoyg egész kirándulás alatt egy felvétel se készült, mert a kameránk azóta sem működik. A húgomék meg nem hoztak gépet, bízva a mi kameránkban.
Így a mi csodás hosszú hétvégénk fényképtelennek sikerült.
HA megtalálom a tavalyi képeket, megmutatom, hoyg kb. milyen helyen sátoroztunk, de ez az a hely volt, amit már elfoglaltak előttünk. De gyönyörű ez is, és a másik is, ahol voltunk.

Bocsánat, hoyg ilyen hosszúra sikeredtem, de muszáj volt elmondanom.

Itt vannak a képek:

Kriszta bámulja a patakot, tavaly júliusban:
Kép .
Kép .
Kép .
Kép .
Így sülnek a miccsek:
Kép .
Kriszta a sziklán:
Kép .

Puszi mindenkinek! :)

Megyek, mert Kriszta felkelt. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

De nagy a pangás megint!

Edit, Kati! Mindketten csodás helyen voltatok! :lol: Most Én sem csináltam képeket, mert itthonmaradt az asztalon a fényképezógép!

Edit!
Én már ettem micst! :lol: Van a 10. kerületben egy székely vendéglő. és oda elmentünk az erdélyi barátainkkal és ott volt módom megkóstolni! :lol: Nekem nagyon ízlett! :lol:

Olive!
Írtam Neked mailt!

Zsuzsi!
Veled minden rendben van?

Szép délutánt mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Edith, Julcsi ti aztán nem unatkoztatok egy percig sem a beszámolóitok alapján! :D

Julcsi: Én is ettem már miccset, az egyik erdélyi utunk során, egy útbaeső vendéglőben. Nekem is ízlett! :) Biztató, hogy Dávid jól aludt a vendégségben, ezzel mondhatni megtartottátok a főpróbát a hosszabb erdélyi tartózkodásra. :lol: Tényleg, mennyi ideig maradtok ott?

Olive: Akkor végeredményben nem is lesz olyan messze az új házatok a régitől, továbbra is ápolni tudjátok a kapcsolataitokat és ha rátök törne a nosztalgiázás, csak beültök a kocsiba és szűk fél óra alatt ott is vagytok a régi lakóhelyeteken! :D

El is felejtettem újságolni, hogy Jocinak végre felszínre törtek az alsó metszők melletti fogai. :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Megvagyunk, csak Gyula vasárnap csúnyán kificamította a bokáját és azóta sem tud lábra állni. Így aztán egyedül pakolok, Alidázom, fôzök... Alida persze lelkesen segít, csak ô inkább kifelé rámol, mint befelé. :lol: Igyekszem néha-néha benézni hozzátok!

Sok puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Zsuzsi: Sajnálom, hogy ilyen szerencsétlenül járt a férjed! Mielőbbi gyógyulást kívánok neki! Jó lesz, ha majd újra rendszeresen fogsz tudni írni! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Kati!
Kb 8-10 napot tervezünk maradni! Kicsit ideges vagyok, hogy mi lesz addig Ákival? Őt itthon hagyom az Apjával! :cry: :oops:
A hosszú autó utat se bírja, meg az iskolában akkor írják az évvégi felmérőket! Képzeld csak május 11 re kaptunk időpontot az útlevélhez! Remélem 30, ra kész lesz!!! :roll:

Zsuzsi!
Sajnálom Gyulát, és jobbulást Neki! Neked pedig sok erőt, hogy győzzed, a munkát! :lol:

A többiek jól eltüntek?
Legyetek jók! Megyek tv-t nézni!

bogyo75

Olive, igen, nekem voltak szopi-problémáim, de nemcsak a mellbimbó miatt. Régi történet, és nem igazán szeretném ismét feleleveníteni. Az a helyzet, hogy mellbimbó védőt én is használtam, illetve akartam használni, de úgy Krisztának nem ment. Nem tudom, hogy ugyanerre a valamire gondolsz te is, amit én használtam, vagy nálatok létezik valami más is? Ha lennél olyan kedves és feltennél róla egy fotót, vagyküldd el mailben, hogy megmondhassam, ugyanaról beszélünk-e. Ha meg nem, akkor tényleg megbeszélem valakivel, hogy küldjön egyet-kettőt, illetve ha a húgomék mennek, megkérem, hogy vásároljanak ők.
Lolli továbbra is nagyon édes, és hihetetlen, hoyg mennyit nőtt már. Még csak most született! :) A nagypapája is milyen büszkén tartja! :wink: A volt lakásotok is nagyon szép volt, de biztos, hoyg az újat is sikerül ugyanilyen széppé, otthonossá tenni. És jól fogjátok magatokat érezni benne. :)

Zsuzsi, jobbulást Gyulának! Elég nem jókor jött ez a ficam! :roll: :roll: :roll: Csak bírjadtartani a frontot egyedül!

Kati, vagány lehetett a vadaspark, ahol jártatok, és mindketten olyan csinosak vagytok Jocival! :D :D :D :D Már tudjátok, mikor indultok pontosan?

Bogyó, sajnálom, hoyg Ákitól meg kell válnod, de valóban épp ilyenkor nem maradhat ki a suliból! :roll: :(
Azért, ha a ti utatok is Marosvásárhelyen átvezet, akkor mindenképpen kellene találkoznunk nekünk is! :) Már nem emlékszem, hogy mit írtál, melyik határátkelőnél jösztök át?

Kati, Bogyó, örülök, hogy mindkettőtöknek ízlik a miccs. Az egyik ritka jó dolog, ami a románoké, mármint az ő találmányuk. :P :P :lol: :lol:

Na, muszáj mennem, mert Kriszta már követeli a Mámáját, azaz engem. :D :D :D :D :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Ma reggel jó korán keltem, mert a férjem 6 órára fodrászhoz ment, az ébresztőóra hangjára pedig természetesen Joci is felébredt, bármilyen gyorsan nyomtam is le a gombot és persze azonnal követelte is a tápiját! :lol:

Julcsi: Szerintem ne aggódj az útlevél miatt! Olive is azt mondta, hogy sima eljárással másfél hét alatt kipostázták nekik Lolliét! Úgyis megkérdezik, vagy legalábbis tőlünk megkérdezték, hogy érte megyünk-e vagy postázzák ki. Ha érte mentek, még korábban megkapjátok. :) De ha megnyugtat, kérjetek ti is gyorsított eljárást. Még úgyis jóval olcsóbb, mint egy felnőtté. Tényleg nem rosszindulatból mondom, de kíváncsi vagyok, hogy nektek hogy fog menni a fényképezkedés! :lol:
Elhiszem, hogy rossz lesz Ákos nélkül, de az év végi felmérők tényleg fontosak. Lehet ugyan, hogy pótlólag megírhatná, de szerintem az sokkal rosszabb lenne neki is, hogy a társai addigra már régen túl vannak rajta. :roll:

Edith: Köszönjük a dícséretet! :oops: :lol: Ami az utazást illeti, egyelőre nem tudok pontos napot mondani az indulásra, lehet, hogy csak a jövő hét elején megyünk. Mérgelődök is, mert évek óta ez van, hogy agyon variálják a férjem és a bátyja az időpontot! :evil: Én tulajdonképpen megértem őket, hiszen télen kevés a munka, most pedig a jó idő beálltával el vannak árasztva vele! Csak amikor még dolgoztam és a kiírt szabadságomat kellett visszacsinálnom, megváltoztatnom, hát az elég kellemetlen volt a számomra! :oops: Ha szükséged van rá és végül valóban utazunk ( :lol: ), én szívesen viszek neked mellbimbó védőt.

Na megyek, főzni. Délután valószínűleg átmegyek Jocival a dédijéhez. Nagyon be van borulva odakint, egész sötét lett itt a házban. Lehet, hogy még esni is fog. A növényeknek nem ártana.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Elszállt amit az előbb írtam :(

Edit, Kati: Nagyon szép helyeken jártatok a hétvégén!

Mi is kirándultunk, Segovia környékén barangoltunk. 3 napot töltöttünk ott és nagyon jól éreztük magunkat. Sajnos az idő hüvős és esős volt, de nem riadtunk vissza.

Szoktatok az interneten levő receptekből böngészni? Réka egyre inkább azt eszik amit mi, esetleg kissé módosítom a receptet. Legutóbb baba rakott krumplit csináltam, kolbász helyett csíkokra vágott csirkemellet pirítottam és azt tettem a rakott krumpliba. Nekem jobban ízlett mint az eredeti, a férjem azért hiányolta a kolbász ízét, de lényeg, hogy Rékának ízlett nagyon! :D A babaszoba.hu oldalon találtam ezt a receptet.

Újabb képek a kirándulásról is:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=26416

Kép
Kép
etterke

Szia Eszter!

Ti sem panaszkodhattok kirándulóhely-téren! Gyönyörűek a képek, megnéztem őket! :D

Külön köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a receptekre, nagyon jól jönnek, mert sokszor bizony töröm a fejemet, hogy mit főzzek már megint Jocinak, hogy változatos legyen. Most bele is pillantottam néhány étel leírásába, nagyon jól hangzanak és könnyen elkészíthetőek, ugyanakkor látom, hogy némelyiket csak 1 éves kortól ajánlják, azt még kivárom, már úgysem sok idő. :)

Joci alszik, de ha felébredt, elmegyünk sétálni és benézünk a dédijéhez is. Az eső egyelőre megkegyelmezett. :wink: :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Ma volt barátnőm apjának a temetése, engem is megviselt. Hugom is úgy sírt mellettem.... Együtt nőttünk fel szinte azzal a családdal. Az a szörnyű, hogy nem tudok igazán segíteni a barátnőmnek.... Anyja, nagyanyja is szinte családtag, szeretjük egymást ott sírtak részvétnyilvánításkor a karjaimban, csak velük sírtam..... Nagyanyját csodáltam: fiát temette és még az én kisfiam felől érdeklődött, hogy mekkora, hogy van, stb... Pár hét múlva szerintem beállítunk hozzájuk, talán némi vidámságot csempészünk így hozzájuk.

Sancsi: Ne viccelj, egyáltalán nem ciki a kék babakocsi lánynak! Az az árnyalat különösen szép. Az lenne ciki, ha Ákosnak vennénk rózsaszín, Barbie feliratú babakocsit.

Kati: El sem kellett olvasnom, tudtam, hogy Vadasparkban voltatok Budakeszin. MI is szeretjük azt a helyet.

Zsuzsi: Szegény Gyula.... Mielőbbi jobbulást neki!

Kriszta: Akkor jól sejtettem, hogy plasztikai műtét. De szerinte az sem tragédia, ha még el kell halasztani, mivel láttam fürdőruhás képeidet és nem sok plasztikáznivaló van rajtad. :D Viccet félretéve, én is hirtelen fogytam, és a melleim plasztikázásán gondolkodunk. Felvarratás az nem tudom mennyire jó, implantátumot viszont nem nagyon szeretnék, mert így is C kosaras a melltartóm. Ha ehhez a testalkathoz még nagyobb mell járulna, végképp nem kapnék ruhát.

Még csomó mindent szerettem volna írni/kérdezni, de inkább máskor folytatom.

Puszi

Kép
mölli

Sziasztok!
Újra itt, mert kicsit pihenek. Egyszerüen nem bírok egész nap dolgozni (4 napig csináltam), meg különben is tegnap megjött, így fáradtabb is vagyok. Gyula szerencsére lábraállt, így már ô is segít.

Eszter:
Fantasztikus helyeken jártatok!! Réka is olyan nagylány már!

Mölli:
Nehéz ilyenkor mit írni, mert a fájdalmon úgysem lehet enyhíteni. Szerintem jó ötlet, hogy Ákossal meglátogatjátok a barátnôdéket.

Kati: Jó lehetett a kirándulás! Mi is olyan szívesen elmennénk az itteni állatkertbe Alida születésnapján, ahol még egy bengáli tigris is van (meg bölény, rénszarvas, pávák, hiúz stb), de mostanában annyira fúj a szél, hogy hiába van viszonylag meleg, nem lehet kimenni. Itt akkora a por, hogy levegôt sem lehet venni, mikor szél van. :( Azt sajnos nem tudom, hogy mennyire fogok rendszeresen írni otthonról, mert elôször is be kell kötni az internetet, aztán felvételizem, utána július-augusztusban szinte nem is leszünk otthon, szeptembertôl meg alig lesz idôm. Igérem, hogy mikor csak tehetem, benézek Hozzátok!

Edith:
Mikor mész orvoshoz? Remélem, hogy nem is lesz émelygés ezzel a babával. Én mikor megláttam a pozitív tesztet, egybôl rohantam a nôgyógyászhoz (akkor voltam 5 hetes), aki miután végigkérdezett minden negatív tünetet és én mindegyikre nemmel válaszoltam, nem akarta elhinni, hogy várandós vagyok. Aztán az ultrahang meggyôzte. :P

Azt hiszem, eddig tartott a szabadságom, mert Alida felébredt közel félórás alvásából. Puszi:
zsuzsi 81

Sziasztok!

Elolvastalak benneteket, d ene haragudjatok, most nem tudok írni. Olyan szarul vagyok! :( Nemrég hánytam egyet, az előbb meg ment a hasam. Émelygéssel kezdődött az egész, amikor már lefeküdtem. Képzeljétek, negyed 9-kor ágyba bújtam. :oops: :oops: :oops: De nem sokáig maradhattam, mert egyből rámtört a rosszullét. Azt hittem kezdődik... De amikor pár perc után éreztem a hascsikarást is, tudtam, hoyg ez most nem terhességi rosszullét. Remélem, nem nyaltam be valamit, mert az nem lenne jó! :roll: :roll: :roll: Már most az elején.

NA, megyek, megpróbálok lefeküdni. Különben Kriszta ma tiszta zizi volt, mert sikerült félórát aludnia délután/ egész nap. Este fél 8-kor meg már kidőlt! Aztán kíváncsi vagyok, reggel hánykor kukorékol.

Zsuzsi, 14-én megyek orvoshoz, akkor kaptam időpontot. De semmivel sem késtem még el, ugyanis akkor leszek majdnem 8 hetes. krisztával kereken 8 hetesen 1 naposan voltam először dokinál. Az elején úgysem tud mondani túl sokat. De azért már annyira várom, szinte úgy számolom a napokat, mint a gyerekek: ennyit alszom még addig. :P :oops: :oops: :oops:

Na, jó éjt mindenkinek. remélem, reggel jobban leszek, és akkor írok.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk. Az elobb anyukamekat hivtak a skype-on, most meg mar par perc mulva etetnem kell.

Azt hiszem en lemaradtam valamirol. Sok mindent nem tudtam visszaolvasni es pont akkor irhatta Zsuzsi, hogy jonnek haza. Vegleg vagy csak egy bizonyos idore? Gyula is jon veletek? Orulok, hogy mar jobban van a laba.

Edith, nagyon izgi! En is annyira vartam annak idejen az elso idopontot a dokinal. En itthon 9 hetesen mentem, Angliaban meg 12 hetesen. Ott nem is lehet korabban, mert eloszor a haziorvoshoz kell menni, aki beutal a korhazba. Persze a haziorvos semmit sem csinal, csak megkerdezi, hogy mikor volt az utolso verzes es csinaltal-e tesztet. Ebbol megallapitja, hogy terhes vagy-e vagy nem. :roll:

Na, megyek, mert var egy ehes szaj. :lol:

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Jaj, Edith! Jobbulást!! Remélem nem lesz semmi komolyabb! És tényleg tessék többet pihenni!

Olive:
Pont két hét múlva (17-én) utazunk haza Budapestre és több mint egy évig maradunk, mert Gyulának lesz egy év szabadsága, amikor végre komponálhat! :P Én pedig szeretnék még kicsit tanulni, úgyhogy ha minden jól megy, akkor szeptembertôl újra suliba járok. Remélem jól fogjuk bírni (mind a hárman!)

Akartam a múltkor írni, hogy Alida néhány napja mondja, hogy mama! De csak a fényképemre, engem továbbra sem hív sehogy. De így is majd elolvadok!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Edith: Remélem nem tartott sokáig a rosszulléted! :( Mindenképpen írd meg, hogy mi a helyzet!

Mölli: Bizony nem könnyű dolog lelki szempontból egy temetés, főleg, ha egy közeli hozzátartozóját veszíti el az ember. Szerintem is jó ötlet, ha kis idő múlva meglátogatjátok a barátnőd családját, biztosan nagyon fognak örülni nektek! :) Ti kimondottan a vadasparkba szoktatok járni B.keszire vagy a mellette lévő pihenőhelyet-játszóteret is látogatjátok? Nagyon sok kisgyerekes családot láttam ott kedden is.

Zsuzsi: Azért remélem nem mondtatok még le teljesen a szülinapi állatkertezésről! Hátha addig még jóra fordul az időjárás nálatok! :wink: :D Tortája lesz Kanadában is Alidának vagy majd itthon családi körben ünnepeltek? Itthon milyen típusú suliba szeretnél járni pontosan? Mennyi ideig? Csak azért mert most szöget ütött a fejemben, hogy a férjedet "csak" egy évre engedik szabadságra.
El is hiszem, hogy te vagy a legboldogabb a világon a kislányod Mamázásától! Biztos, hogy nemsokára már nem csak a fényképedet fogja így szólítani! :D

Julcsi: Bagoly mondja verébnek, hogy de nagy itt a pangás!? :lol: Merre vagy?! :roll:

D. Andi, te is régen írtál, remélem minden rendben! :?

Joci tegnap este, kis kihagyás után, újra birtokba vette a hintáját. Nagyon boldog volt benne! Fülig ért a szája és még kalimpált is a lábacskáival. Nem nyújtogatta a kezét, hogy vegyük ki, mint múltkor. :D A férjem előbb ért haza a munkából és úgy döntött, kipróbálja, hátha már nem tiltakozik ellene a kis drágánk. :wink: Mondtam is neki, hogy ezentúl veled fog hintázni! :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok Lányok!

Edit!
Remélem semmi komoly bajod nincs?!!! :cry:
Én teljesen átérzem, hogy mennyire várod az első orvosi vizsgálatot!!! Gondolhatod Én mit éreztem 2,5 év várakozás után!!! :roll: :lol:
Azt még nem tudom melyik határátkelőnél fogunk átmenni, de azt hiszem Gyulánál!!! De nem 100%!

Kati!
Hát a fényképezésre Én is kiváncsi leszek, hogy lesz megoldva! Mivel Dávid ülni még nem tud, ezért az apja a nyakába se tudja venni! Olive, Lollit hogy fényképezték le? :roll:

Zsuzsi!
Ne hajtsd túl magad! Vigyázz Magadra, jobban! Nagyon tündéri lehet Alida, ahogy mondja hogy Mama!!!
Képzeld, nálunk, már Áki tanítja Dávidot beszélni! Azt mondja neki! Dávid mondd, hogy IGEN, csak ezt az egy szót,és utána békén hagylak! :roll:

Tegnap volt a suliban Anyák napi műsor! Megint nem bírtam ki bőgés nélkül! :oops: Olyan Édes, ahogy a szemembe néz, és úgy mondja a verset!!!
Most Én se dicsekedhetek szuper éjszakákkal! :cry: Megint szinte óránként felébredt Dávid, és látszott hogy fájt a hasa, mivel úgy aludt, hogy a lábát szinte a nyakáig felhúzta! Nem tudom mitől fáj a pocója! :cry:

Lassan megyek eszem valamit!
Sajnos pocsék az idő Nálunk! Pedig boltba kéne mennem!! :roll:
Puszi Mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok, lányok!

Aranyosak vagytok, hoyg aggódtok! :)
Szerencsére jól érzem magam, nagyon remélem, hoyg csak egy egyszerű kis gyomorrontás volt. Érdekes, kriszta is ugyanazta spenótfőzeléket ette tegnap, a húgom és anyósom is, de egyiknek sem lett semmi baja. lehet, hoyg az én érzékenyebb szervezetem volta hibás csak? Hátha! :)

Most se igazán tudok írni, megvolt a tízórai és megyünk Krisztával sétálni, mert gyönyörű az idő. Ebéd előtt meg jó lenne, ha jól kifáradna, hoyg aztán jót aludjon délre, nem mint tegnap, félórát. És éjjel is keltem hozzá vagy 5x.

Na, puszika, és ahová szükséges, szívesen küldök a napsütésből! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith: De jó, hogy már semmi bajod! :D Joci még mindig alszik, na nem este óta, csak visszaaludt még a reggeli és egy kis játék után és gondoltam bekukkantok mégegyszer, hátha írtatok időközben!
Nálunk nagyon borús idő van megint, éjjel esett is egy kevéske eső, ami reggelre már majdnem egészen felszáradt, mostanra pedig már teljesen, de a Napocska csak nem akar előbújni! És a tegnap esti előrejelzés szerint még egy pár napig nem is nagyon fog. :cry: Pedig mosnom is kell ma és jó lenne kiteregetni a ruhákat a levegőre. Szerintem azt is fogom tenni, csak résen kell lennem, ha netalán esni kezdene. :roll: Nektek jó sétát, ha tudunk, azért majd mi is megyünk Jocival! :D

Julcsi: Kíváncsi leszek saját magamra az első Anyák napi ünnepségen! Biztosan én is nagyon meghatódok majd. :cry: Szerintem ez így természetes! :) Édes lehet Ákos, ahogy beszélni tanítja Dávidot! Már biztosan alig várja, hogy együtt játszhassanak! Emlékszem, én meg annak idején írni-olvasni tanítottam az óvodás húgomat! :lol:

Most mennem kell, úgy hallom Joci felébredt! :D

További szép napot mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Kriszta úgy elfáradt a sétában, kavicsmarkolásban-dobálásban, hogy már alig tudtam megebédeltetni elalvás előtt. Csak dörzsölte a szemeit és ahogy leraktam, el is aludt. Remélem, hoyg nem zavarja meg semmi az álmát, és alszik egy jót ma.
Én is hamarosan lepihenek egy kicsit, de gondoltam, írok néhány sort.

Etterke, gyönyörű helyeken jártatok, még tegnap megnéztem a fotókat! :) És Rékus továbbra is gyönyörű kisasszony! :) :) :) Én szoktam nézegetni a babaszobás recepteket, sőt a recept-hírlevél is szokott jönni nekem, de én eddig nem próbáltam ki semmit. Van, amikor jól jönne, de azért általában Krisztával nem vagyok ötlet híján. Inkább a magunk kajái kitalálása izzaszt le. :roll: :P

Kati, hátha nem lesz eső! Akkor teregethetsz és sétálhattok is! :)

Mölli, sajnálom a halálesetet. Engem is mindig utolér a sírás, ha valaki meghal. Tegnapelőtt szereztem tudomást egy volt kollégám haláláról, aki negyven valahány évesen halt meg agyvérzésben. Nagyon elszomorodtam, bár nem dolgoztunk sokáig együtt. De jó embernek ismertem meg.

Julcsi, mintha emlékszem, hoyg egyszer írtad, hoyg Gyulánál lépitek át a határt, és azt hiszem, éppen ezért könyveltük el, hogy nem találkozunk. De ha mégis Vásárhely felé jártok, ... :oops: azért mégiscsak írd meg! Nem akarok erőszakos lenni, de nagyon jó lenne, ha Katiék után titeket is megismerhetnélek! :)

Zsuzsi, gratulálok Alidának a Mamázáshoz! :) kriszta Mámá-nak szólít, és ha nagyon hiányzom neki, nagyon keservesen tud hívni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Meglátod, Alida is hamarosan a valódi anyukát is szólítja, nemcsak a fotón lévőt! :) :wink:

Olive, a háziorvos itt sem igazán tud csinálni semmit, kitölti a terheskönyvet, időnként küldőpapírt ír pl. vérvizsgálatra, vérnyomást, súlyt mér, oszt annyi.
Végülis sikerült intézkedni, hogy majd Angliában is kapjál valami Gyed-félét?
Ja, és a bimbóvédőről tudnál képet mutatni?

Na, megyek, aludjak egy félórácskát, aztán meg a tesómmal akarunk egy kis ritka házimunkát végezni, nevezetesen, kiemeljük a gáztűzhelyet a helyéről, hoyg i tudjam takarítani, és a kagyló alatt is. Ezeket nem csinálom minden nap, és most jól jön a segítség, hoyg ne kellejen annyit cipelnem! Ani itt van holnapig, mert holnap mennek suliba bepótolni a szabad hétfőt.

Puszika mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edit: Már csak egyszer alszik Kriszta délután? Könnyen átállt?

Gondolom Te is a ti kajátokat módosítod egy picit, hogy Kriszta is tudjon belőle enni illetve annak megfelelően találod ki a menüt, nem?
Talán nagyobb baba esetén könnyebb, de nekem mégis gondoz okoz, hogy mit főzzek Rékának. A husit szereti, a zöldségeket nem eszi meg, kivétel a krumpli és a sütőtök. Az üveges kajákat szereti, ami többféle zöldségpürét tartalmaz, de nem szívesen adok neki gyakran.
Tegnap csirkemellet sütöttem sült krumplival, ma a maradék csirkemellet ette meg almaszósszal. Próbálok mindig két napra főzni.
A neten is nézegettem recepteket, ezeket az oldalakat:
http://www.idealmarketing.hu/fozelekek_menuk.htm

http://bebietel.lap.hu

http://www.babaszoba.hu/services/recipe ... 477http://

www.babafalva.hu/portal/modules.php?nam ... recipename

Remélem ezzel nektek is tudok segíteni. Néha jó lenne, ha leírhatod, hogy mit főztök a babának vagy egy heti menüt. Emlékeztek, pocakosan is recepteket cseréltük?!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Köszi a hsz-okat a babakocsival kapcsolatban.

Etterke!
Hogy láttam a tieteket, teljesen megnyugodtam! :lol: :lol: :lol:

Meg a többieknek is köszönöm a biztatást. Bevallom, kicsit magam alatt voltam, de így már jobban érzem magam.

Edith!
Én is ismerem a miccst!
Nem szeretem a mustárt, de miccst, csak azzal! Nyami-nyami!

Jah!
Mi Tropicariuamban voltunk máj.1.-jén. Majdha lesz kedvem, levarázsolom a képeket a gépről, és teszek fel.

Amúgy nagyon jó, nem tudom közületek ki volt. Szerintem Enéh még kicsi volt hozzá, majd jövőre! Akkor tuti már jobban fogja élvezni, de azért így is tetszett neki.

Jah!
Akartam már kérdezni! Ti hallottatok már az inidgó-/kristály-/szivárvány gyermekekről? Engem baromira érdekel ez a téma, főleg az, hogy honnan a frabcból lehet tudni, hogy a gyerekem esetleg az-e (remélem Enéh egyik sem!). Ha valaki tudja, az légyszi homályosítson már fel.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Látom nem sokat írtatok! :roll:

Eszter, szerintem nem rossz ötlet, ha megosztjuk egymással,hogy melyik manó mit eszik aznap. Valóban, Kriszta is nagyjából a mi kajánkat eszi már, de ha szükséges, akkor kellőképpen módosítom: pl. disznóhúst, kolbászt, virslit, nem adok neki. Habár nagyon sovány disznóhúst volt hogy kapott egyszer, de az a helyzet, hoyg mi is ritkán eszünk. De pl. tojásos vagy tejes ételeket most már simán adok neki. Inni a tápszert issza, de ha az ételbe tejet v. tejfölt teszek, azért adok belőle.
Pl. tegnapelőtt spenótfőzelék volt, egy az egyben azt ette, de nem tükörtojással, hanem főtt tojással. Tegnapra maradt még a tejfölös krumpliból, amibe végülis csak tej volt, és azt ette ebédre. Amikor meg mi ebédeltünk, neki uzsiidő volt, és kapott a sült krumpliból. Persze, ezek olyan jó puha példányok voltak.
Nálunk a zöldségek mennek bármilyen formában, a hússal állunk hadilábon. Ha felaprítom és belekeverem a főzibe, akkor megeszi, de ha darabkánként adom neki, asszem lusta rágni.
Ma még nem tudom, mit fog enni, mert kiruccanást terveztünk, de mivel az éjszaka esett, nem tudom, megyünk-e valahová. Ennek függvényében dől el a kajája.
Kérdezted az egyszeri alvást. Most akarom, hyog áttérjünk erre, mert a kettő túls ok márneki. Nem lehet beütemezni. Persze, attól függ, hoyg hánykor is kel, de most egy átmeneti időszakban vagyunk. Van, hoyg sikerül, van, hogy nem. Tegnapelőtt, tegnap egyszer aludt csak, félórát, illetve 1 óra 10 percet. :roll: :roll: :roll: Estére ki volt akadva szegény, de egyszerűen nem tudtam elaltatni már többet. Pedig tegnap még a seggét is ráztam, csak hogy aludjék. :roll: (Anyósom szerint, ha rászánnám az 5!!! percet és elringatnám, sokkal jobb lenne neki is és nekem is. Hát igen, nem ő kell hogy cipelje sem most, sem majd akkor, amikor már egy másik csöppség is lesz a karjaimban.) Tényleg, Eszzter, nálatok mikor indul a babaprojekt? Mert úgy tudom, hoyg ti is kb. 2 évet szeretnétek a két gyerek között! Persze, ha nem titok! :)

Sancsi, biztos klassz volt a Tropicariumban! :) Mások mondták, hogy nagyon jó, de tényleg, még inkább csaka anygobb gyerekek, ill. a felnőttek élvezik jobban!
Én hallani hallottam erről az indigó meg miegymás gyerekekről, meg hogy mittomén milyen aurája van mindenkinek, de konkrétat nm tudok. Mindenesetre, a topikunk fölöttnem sokkal van egy topik, aminek az a címe, hogy Indigókék gyerek. Nem olvastam bele, de mindig megakadt a szemem a címen, mert furcsa volt. Nos, hát valószínű, erre vonatkozik. És van egy "ismerősöm", aki valószínű, tud némi infóval szolgálni még. Megkérem.

Na, megyek, írjam meg krisztának a naplóját! :)

Puszika és nagyon szép hétvégét mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Most értünk haza a bevásárlásból, Jocival és a húgommal voltam. Éjjel sok eső esett, minden csupa víz és nagy a pára odakint. :( (Itt az erdő, szinte harapni lehet a friss levegőt! :lol: )

Sancsi: A volt kolléganőmet és a férjét nagyon érdekli az ezotéria és én tőle hallottam az indigógyerekekről. (Az ő fiuk most 10 éves.)
Volt is egy könyve ezzel a témával kapcsolatban. Én annyira emlékszem az ő elmondásából, hogy ezek a bizonyos indigógyerekek az 1980-as évek után születnek, kiskorukban problémásak, kezelhetetlenek és az a "feladatuk", hogy felnőtt korukban jobbá tegyék a világot, kijavítsák a hibákat, amiket a felmenőik elkövettek itt a Földön. És amit Edith is írt az aurájukkal kapcsolatban, az állítólag indigókék, tehát innen ered az elnevezésük. Többet sajnos nem tudok róla, de talán nézd meg azt a topikot, amit Edith is ajánlott vagy írd be a keresőbe, biztosan találsz egyéb információkat is róla! :)
Örülök, hogy sikerült megnyugtatnunk a babakocsival kapcsolatban! :D Rendbejött már Enéh egészsége?
Én 5 hónapos terhes voltam, amikor a férjemmel elmentünk a Tropicariumba. Lenyűgöző hely! Már alig várom, hogy Joci is nagyobb legyen és elvihessük őt is oda! :D

Edith: Anyósod úgy gondolja, hogy majd néhány hónap múlva a nagy pocakoddal fogod cipelgetni Krisztát!? :shock: Bár én még nem próbáltam, de lehet, hogy csak ez az átmeneti időszak a nehéz, amig rááll a napi egyszeri alvásra és utána már magától is elalszik majd. :roll:

Tényleg jó lenne ha megosztanánk egymással, hogy ki mit főz, amiből a gyerekeknek is bátran lehet adni! :D Múlt héten egy ismerősömtől kaptam 1-1 csokor szép spenót-, illetve sóskazöldet, megfőztem, porciózva betettem a fagyasztóba. Ma pl. krumplit és csirkemellet főzök Jocinak, felolvasztok egy adag spenótot, összevagdosom és azt belekeverem.
Nekünk ma tésztasaláta lesz a menü, úgyhogy abból nem kap.
Jövő héten kipróbálom a csirkemelles rakottkrumplit, amit Eszter ajánlott, úgyis régen ettünk már. :D

És még egy kérdés a végére: A ti gyerekeitek már ügyesen isznak pohárból? Nem a csőrösre gondolok, hanem sima pohárra. Mert én Jocival próbálkozom egy ideje (1,5-2 hete) és van amikor szépen kortyol, de olyan is, amikor a nyelvével kilöki a vizet, sőt néha nem is engedi, hogy a szájához tegyem a poharat, hanem a kezével eltolja. (Egyből a cumisüvegről próbáltam áttérni, csőrös poharat nem iktattam közbe.)

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Most sajnos nincs idom visszaolvasni, csak annyit szeretnek mondani Edithnek, hogy kuldtem egy linket e-mailben a bimbovedorol es kiemelorol.
Julcsi, neked is irtam nehany sort.

Mindenkinek kellemes hetveget!

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Nagyon sok szeretettel küldöm Nektek ezeket, és kívánom, hogy minden anyák napja örömben érjen Titeket!
Boldog Anyák Napját MINDEN Édesanyának! :) :) :)

[color=blue]Anyák napjára

Sebesen suhanó sólyom, szárnya alatt a széllel
suhan úgy tova a tájon, mint ahogy múlnak az évek.
Emlékek, tétova percek, tűnnek el nyomtalanul,
vissza idézni a szépet, próbálom hasztalanul.

Egyetlen kép ami tiszta, mióta emlékezem,
anyu, hogy fölém hajolva megfogja a két kezem.
Szemében szeretet csillog, az arcán büszke öröm,
hogy ő lett az anyám - a sorsnak - ezerszer megköszönöm!
[/color]

Kép .

Szeresd édesanyádat

Ő az, aki halkan
Bölcsőd fölé hajol,
Ő az, aki neked
Altató dalt dalol.
Megmosdat, megfürdet
Megfésül szépen,
Tündér mesét mond
Lágy téli estéken.
Amikor beteg vagy
Ő az, aki ápol,
Két szemében mennyi
Aggódás, gond lángol.
Ő az, aki mindig
Imádkozik érted
Nincs, óh nincs határa
Nagy szeretetének.
Tele van a lelke
Érted égő fénnyel,
Ne bántsd meg őt soha
Engedetlenséggel.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Már jó a gép!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4megyek visszaolvasni és majd este írok!!!!!!annyi mondanivalóm van.............
HIÁNYOZTATOK.............

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT MINENKINEK!

Előbb kaptam ajándékot Ákostól és apukájától, nagyon aranyosak voltak. MP4 lejátszót kaptam (tudjátok, régit szitter kicsinálta). Mondtam is, hogy ennyire nem kellett volna nagyvonalúnak lenni, de azért jóelesett. Nemsokára megyünk anyámékhoz, utána nagymamámat is meglátogatjuk. Hugommal tegnap vettünk anyukánknak néhány szép fehétneműt, gyorsan betérünk még virágoshoz is.

Edit: Szerintem sem jó dolog gyereket ringatásos elalváshoz szoktatni, mert akkor majd 20 kilósan is cipelheted. Ákos sajnos hozzászokott, bár hál'Istennek egy ideje már nem muszáj cipelni mindig.

Kati: Ha Joci ennyi idősen már olykor ügyesen iszik pohárból, akkor legyél rá büszke. Ákosnak sem megy mindig, pedig gyakoroljuk és ő már nagyobb is.

Etterke: Nálunk férjem szokott főzni, mivel 1. régen szakács volt 2. főzésidőben van pont a legtöbb munka, én olyankor pörgök. Mi 80-90%-ban azt adjuk a gyereknek amit mi eszünk. Mondjuk én magam nem szeretem a túl erős, fűszeres kajákat. Ákossal egyik kedvencünk a zöldborsófőzelék szelet husival (valahogy férjem ezerszer jobban csinálja ezt a kaját, mint bármelyik nagymama), illtve fasírtot is imádja. Ha épp olyat eszünk ami neki nem lenne annyira jó, akkor férjem feldob neki egy egyszerű husis főzeléket. De imádja az egytálétel leveseket, mint pl. gulyásleves. Mivel nem fűszerezzük agyon (max, férjem utólag saját adagját megbolondítja) sok mindenből ehet a gyerek. Érdekes, de hasábburgonyát imádja! Ja, nem tudom írtam-e, de Ákos még mindig szopizik. Ha szüksége van rá, csak mondja, h "CICI"..... Sokan rosszallóan nézik ezt, hogy szoktassam már le, de szerintem nem kellene elszakítani. Inkább az az igedesítő, hogy rendszertelenül akar szopizni, van amikor megvan nélküle, van, hoyg félóránként. Tegnap pl. megmondtam, hogy most nem kapsz, majd fürdés után. Hisztizett, de nem lehet, hogy állandóan engem nyúzzon.

Puszi Mindenkinek

Kép
mölli

Dsida Jenő:
Hálaadás

Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat!
Körülvesz virrasztó áldó szeretettel.
Értem éjjel-nappal dolgozni nem restel.
Áldott teste, lelke csak érettem fárad.
Köszönöm, Istenem az édesanyámat.

Köszönöm a lelkét, melyből reggel, este
imádság száll Hozzád, gyermekéért esdve.
Köszönöm a szívét, mely csak értem dobban
- itt e földön senki sem szerethet jobban! -
Köszönöm a szemét, melyből jóság árad,
Istenem, köszönöm az édesanyámat.

Te tudod, Istenem - milyen sok az árva,
Aki oltalmadat, vigaszodat várja.
Leborulva kérlek: gondod legyen rájuk,
Hiszen szegényeknek nincsen édesanyjuk!
Vigasztald meg őket áldó kegyelmeddel,
Nagy-nagy bánatukat takard el, temesd el!

Áldd meg édesanyám járását-kelését,
Áldd meg könnyhullatását, áldd meg szenvedését!
Áldd meg imádságát, melyben el nem fárad,
Áldd meg két kezeddel az Édesanyámat!

Halld meg jó Istenem, legbuzgóbb imámat:
Köszönöm, köszönöm az édesanyámat!!!

ÉN EZZEL A VERSSEL KÖSZÖNTÖK SZÍVBŐL MINDEN ÉDESANYÁT, ÉS NAGYMAMÁT!!!!

Majd később még jövök, de most ezer a dolgom!
Puszi Julcsi!

bogyo75

Sziasztok!

Nagyon boldog Anyák napját minden anyucinak! :D

Reggel, a férjem közreműködésével kaptam is virágot Jocitól! :D :D :D (Orgonát a kertünkből.)

Emőke: Örülök, hogy mostantól te is fogsz tudni írni! Már nagyon kíváncsi vagyok a mondanivalódra! :D

Mölli: Jó lehet neked egy szakács férjjel! :wink: Az enyém is el tud ugyan készíteni 1-2 féle ételt, de nem igazán jellemző rá a konyhában való tüsténkedés. A sajtos puliszka főzése és a kerti grillsütés viszont mindig az ő reszortja. :)
A szopizás témához nem igazán tudok hozzászólni, de szerintem sem baj, ha olyankor, amikor éppen elfoglalt vagy, nemet mondasz neki. :roll:

Most elköszönök, mert hamarosan indulunk felköszönteni a másik nagymamámat.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

SZIASZTOK!!!!!!!!

Végre megjavították a laptopom.
EDIT GRATULÁLOK A TERHESSÉGEDHEZ(én nem szeretem ezt a szót)ÚGYHOGY INKÁBB AZ ÁLDOTT ÁLLAPOTODHOZ, ÉS SZÍVBŐL KÍVÁNOM,HOGY MINDEN ZÖKKENŐMENTES LEGYEN.
Nagyott nőtt már Kriszta...nagyon szép helyeken jártatok.Remélemmár a gyomorrontásod mostanra már csak rossz emlék és ismét makkegészséges vagy.

Sancsi nekünk például piros kocsink van,mivel a férjem vette és ő megrögzött Ferrari drukker és ő is nagyon imádja a piros színt.Én is olvastam erről az inigókék gyerek témáról,de sajna én sem tudok többet írni,mint Kati.Enéh már meggyógyúlt?nem néztem a dátumot,de nem rég olvastam,hogy beteg volt.Az étvágya már visszaállt?Remélem már minen rendben.

Cskati aranyos a kistökösötök.Szép lehet a vadaspark,mi utoljára 2éve jártunk Nyíregyházán,de már vagy ötödször,de sosem lehet megunni,midíg van ott vlmi újdonság.Mondjuk most húsvétkor is voltunk állatkertbe,de csak ide Kassára,de ez nem valami nagy.Krisztián az egészet végig aludta.Drukkolo,hogy összejöjjön az az utazás,ha már annyit fáradtatok az utlevéllel is.

Olive kitartás,már nincs sok hátra.A keresztfiam aki most lesz 3hónapos,ő is hasfájós.Voltak kivizsgálásra,mert sokat is bukik,hát neki nyitott a gyomorszája,de azt mondta neki az orvos,hogy az idővel bezárúl.puszi Lollinak.

Julcsi Dávidka is nagyon sokat nőtt már.Akkor a szopit már be is fejeztétek?

Etterke nagyon gyönyörű helyeken jártatok.Irigyellek egy picit.Köszi,hogy feltetted a receptes oldalakat.Nagy fejtörést okoz nekem a főzés,mert Krisztián nagyon finnyás.Nem szereti a húst,a krumplit...és még sorolhatnám

Nem tudom,hogy kihagytam e valamit...de nem elmékszem ...Sudi és Rita hol vannak??????tudtok róluk valamit???

Mi 2napot a sógornőméknél töltöttük..Krisztián csak úgy sugárzott a bologságtól.Játszott a gyerekekkel meg minden.Az esti alvással gondban voltonk mert csak 10kor aludt el.De azon kívűl minden simán ment,csak a férjem hiányzott.
Krisztián megtanúlt járni,már alig bírok utánna rohangálni...mindent bebarangol.

még folytatom később

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Szép új hetet, mindenkinek! :)

EMŐKE!!!! Annyira örülök, hogy végre "megkerültetek"! És milyen ügyi Krisztián, hoyg már szaladgál! Nem sokat hagyott téged pihenni! :D :D :D Köszönöm a gratulációda! Remélem én is hogy nem lesz baj. Mához egy hétre megyek a dokihoz. Már alig várom. :) :) :)
Veletek mi újság? Mi történt az elmúlt hetekben? Mesélj magatokról! Sikerül a férjed után utazni?

Kati, mik a tervek, mikor lesz az indulás? Kriszta iszogat pohárból, de csak max 2 kortyot, utána fuldokol, ha túl sok víz megy. Csőrösből ügyes, a szívószál is nagy barátja de majd megtanulja a rendes pohárt is! Én nem féltem. Vannak plasztikpoharaim, amikben szoktam adni neki 1-2 kis korty vizet, amit egyedül iszik meg. Na, olyankor nem fuldokol. De szerintem se aggódj, mert rendre-lassan mindent megtanulnak. Azért hoszzas folyamat ez az önállósodás, mégis mindjrt azon kapjuk magunkat, hogy a manók nem akarják az általunk éppen kiszemelt ruhadarabot felvenni. :roll: :roll: :roll: :roll:

Sancsi, ne haragudj, még nem igazán volt időm rendesen áttanulmányozni, amit küldtél (gyerekdalok), de igyekszem, hoyg küldjek vissza néhányat belőlük.

Mölli, tényleg jó, ha főz a férjed. De ez szerintem is természetes, ha már a többi munka oroszlánrészét te végzed! Jól néznél ki, ha még főznöd is kellene! Olyan rég láttunk képeket rólatok! Mikor mutatsz?

Julcsi, azt én is akartam kérdezni, hogy végül mi lett a szopival?

Olive, köszi a mailt, hát sajnos, nincs szükség arra, hogy küldjetek-hozzatok, mert itt is vannak ezek. És próbáltam is annak idején, de még a legkisebb méretűvel sem ment, mert ahol véget ért a bimbóm ott összezárult, és hiába szívta, a képződő vákuum miatt nem tudott tejet szívni. Mindegy, valahogy lesz. Azért biztos most is fogok venni egy-két védőt-kiemelőt!

Zsuzsi, mi újság? Haladtok?

Puszika mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy ma reggel a tükörtojás sütése után az olajszagtól nagyon émelyegtem. Ilyen még nem volt, pedig pénteken halat sütöttem, és semmit sem éreztem.
Jaj, és minden reggel éhenhalni készülök ébredés után :roll: :P :oops: :lol: úgyhogy reggel korán kénytelen vagyok enni. Ma kukoricapelyhes joghurt volt terítéken. :D A kávé illata is van, amikor "megcsap", de ezzel még amúgy nincs bajom.

Emőke, persze, hogy elmúlt a gyomorrontásom, most már semmi bajom, de azt hiszem, lesznek még ilyen furcsaságok a várandósságom alatt! :roll:
Na, még eszembe jutott valami. Képzeljétek, tegnap beírtam az adataimat szülési kalkulátorokba, az egyik szerint dec.23. lenne a kiírt időpont, a másik szerint meg dec. 26. Szerintem meg inkább 30. De aztán a babó eldönti, na, úgyis, nem?!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

És még valami... :oops: :oops: :oops:
Úgy néz ki, hogy elkerült bennünket, mármint Krisztát, a bárányhimlő. Még nem akarom elkiabálni, de tegnap járt le a 21 nap az érintkezés óta, és állítólag max ennyi idő alatt kellene bepöttyösödnie. Aztán remélem, így is van! :) :roll: :roll: :roll:

Most már mentem, tényleg! :oops: :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Már jóideje próbálok "jönni", de valami hiba volt az oldallal! :evil:

Edith: Sajnos ma reggelre egyértelművé vált, hogy bizonytalan időre elhalasztódik az utazásunk! :cry: A férjemék napokon belül belekezdenek az utcánkban egy nagy építkezésbe. (A régi házat lebontják és felhúznak egy újat. Ezt most nem eladásra csinálják, mert maga a tulajdonos kérte fel őket.) Pedig annyira készültem a találkozásunkra! :(
Elhiszem, hogy már nagyon várod az orvossal való találkozást! :D Akkor ezek szerint minden esély megvan rá, hogy a babócátok karácsonyi ajándék legyen! :D
Én is elkezdtem már a nosztalgiázást, hogy egy évvel ezelőtt ilyenkor még nem is tudtam, hogy már csak 11 nap és megpillanthatom a kis drága Jocikámat! :D
Bár tudom, hogy közhely, de tényleg olyan gyorsan telik az idő. Ma-holnap már az 1. tortáját készítem. Eldöntöttem: narancsos túrótorta lesz, amit nem kell sütni, csak összeállítani és betenni a hűtőbe. :wink: :oops: :lol: Remélem finom lesz, mert még nem próbáltuk a receptet.

Emőke: Örülök, hogy jól vagytok! Nagyon ügyes Krisztián, hogy már jár! Úgy értetted, hogy kapaszkodás nélkül, önállóan? Ugye küldesz vagy teszel majd fel képeket a nagyfiadról!? :D Mi a helyzet Angliával?

Köszi a válaszokat a pohárból itatással kapcsolatban. Akkor ezek szerint nem vagyunk mi sem "lemaradva", úgyhogy nem is aggódok, de azért folytatjuk a gyakorlást! :)

Szép napot mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kép Sziasztok Lányok!

Tegnap már nem volt időm jönni sajnos!

Kati!
Itt is isteni illat volt eső után, reggel 6 kor indult Gyuri horgászni tegnap, és ahogy integettem neki az ablakból olyan jó illat volt, hogy ha nem lettem volna még álmos, biztos kimentem volna az erkélyre levegőzni, de inkább visszabújtam, és fél 10 ig aludtam! Szegény Áki, addig éhezett!!! :oops: Hát ilyen anya vagyok!!! :( :oops: :lol:

Emőke!
Örülök hogy újra itt vagy!
Köszönöm a dícséretet, és az érdeklődést. Sajnos a tejem teljesen elapadt!!! :oops: Még két hétig naponta egyszer le tudtam fejni 70 ml, de csak ennyit! (a cicit már nem fogadta el a cumisüveg után!) :cry: Ez a Dávidnak fél fogára se elég! De most már teljesen elapadt!

Edit!
Igaza van Emőkének, ez valóban áldott állapot, a maga kellemetlenségeivel együtt!
A szagokra való érzékenység elkisér majdnem a végéig!

Most megyek mert felébredt a Drágám!

Puszi mindenkinek!

bogyo75

Ó, Kati, annyira sajnálom, pedig valóban már ismét felkészültem.... :( De nem baj, jösz te még a mi utcánkba! :wink: :wink: :wink:
Biztos fincsi lesz a torta! :)

Julcsi, sajnálom, hoyg már elapadt a tejed teljesen. :( De 4 hónapig legalább szint ekizárólag azt kapott Dávidka. ésez nagyon jó. Most csak tápszert kap vagy már a hozzátáplálást is elkezdted? 4 hónaptól lehet, de az sem baj, ha vársz még. Nem is mindenhol ajánlják 4 hónaptól.

Képzeljétek az imént voltam vásárolni és még tök meleg volt, csak kissé fújt a szél, azóta meg dörgős-villámlós zivatar tombol. Igazi májusi zivatar. Én szeretem az ilyen esőt: hamar jön, hamar megy, és minden élni kezd utána. Még én is! :)

Megyek fejezzem be az ebédet. István nincs itthon, így zöldbabfőzelék lesz, amit ő nem szeret, de mi igen. Kriszta is ezt fogja enni. Paradicsomosan-tejfölösen fogom elkészíteni, icipici fokhagymával.

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Julcsi: Dávid olyan elmélyülten tanulmányozza a mesekönyvét! Nagyon édes! :D Ti nem szoktatok a férjeddel tartani horgászni? Vagy ha most Dávid miatt nem, akkor régebben? Tényleg! Mikor kezded el a hozzátáplálást?

Edith: Láttam ám a naplótokban, hogy a Medve-tónál jártatok! Valamikor, még az első időkben, amikor Józsival elkezdtem Erdélybe járni, akkor mi is ellátogattunk oda! Nagyon szép hely. Jól tudom, hogy a tónak olyan nagy a sótartalma, hogy simán fent lehet maradni benne a víz tetején?! A nyári záporokat én is imádom, gyorsan jön, gyorsan megy, minden felfrissül tőle és csodás illat marad utána. (Már megint az illatoknál tartunk! :lol: ) Mennyi ideig lesz távol István?

El is felejtettem délelőtt mesélni, hogy érik a kertünkben a májusi cseresznye és tegnap Joci is megkóstolta. Az első falatnál fanyalgott, de utána már kérte. Persze sokat nem adtam neki elsőre és annak a kevésnek is csak a húsát. Az előbb voltunk az udvaron hintázni, majd amikor kezdte elunni és kivettem, állandóan a cseresznyefához akart menni és mikor felvettem, akkor nyújtogatta a kis kezeit a bogyók felé! :lol:
Na megyek, mert eddig a járókában játszott, de azt hiszem álmos, mert egy ideje nyüglődik és a szemét dörzsölgeti.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Szombaton, Szovátán:
Kép .
Kép .
Kép .
Kép .
Tegnapi "combevés" (nem evett belőle, csak kíváncsi voltam, mit csinál vele. Azt látni kellett volna. Majd összedőltem a nevetéstől. :lol: :lol: :lol: Hát így szereti a lányom a húst. :roll: )
Kép .
Kép .
Kép .
Kép .
Kép .
Kép .
Kép .
Kép .
Kép .

KAti, jujj, hoyg megkóstolnám azt a cseresznyét! :) :P Hamarosan itt is szezonja lesz, és akkor majd teleeszem magam! :P Mamáéknak csak olyan későbbi fajtájuk van, ami nyáron érik.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?