Sziasztok!
Szilvi!
Bocs, hogy csak most válaszolok
A Fáraó (fül szöveg): színhelye az ókori Egyiptom. A haladó szellemû ifjú fáraó harcol a papok uralma, a konzervatív és korrupt állami gépezet ellen. Az apparátus megsemmisíti ugyan az uralkodót, de a fiatal fáraó eszméi annyira élõek és erõsek, hogy ellenfelei kénytelenek megvalósítani õket."
Valóban egy kissé vaskos a regény, de garantáltan nem lehet letenni
Látom rengeteg könyvet írtaok, amik nekem is nagyon tetszettek:
Golding, William: A legyek ura
Charriere, Henry: Pillangó Miután elolvastam a Pillangót, alig vártam, hogy filmen is megnézzem, de az már nem tetszett annyira.
Berkesitõl én olvastam a Barátok-at és az Útlevél a pokolba. Nekem mindkettõ nagyon tetszett.
Üvöltõ szelek -> én már többször olvastam, és ezt sem tudtam letenni
. A film viszont nem tetszett.
Olvastam a Bronte nõvérek több könyvét, és azok is hasonlóan lebilincseltek.
Arthur Hailey: Detektív
Hasonlóan nagyon jó, mint a Hotel
Nekem még nagyon tetszenek Arthur Herzog könyvei
Egy kis szórakoztatóbb mûfaj
GERALD DURRELL. Élete nagy szenvedélye az állatok. Életében létre hozott egy állatkertet és expedíciókat szervezett, hogy az állatokat befogja és haza vigye az állatpopulációk fennmaradása érdekében, és ezeket a kalandokat nagyon humorosan tálalja még akkor is amikor nagy nehézségekkel nézett szembe.
Ha vkinek ez felkeltette az érdeklõdését, érdemes a "Családom és egyéb állatfajták" címû könyvével kezdeni
De mindegyik regénye egy külön történet és a sok könyve ellenére sem laposodik el a hangvétel
S. King: A ragyogás
Leslie L. Lawrence könyveit is szeretem. Igaz, hogy egy kicsit már sablonosak, de én nagy (idõ) kihagyással olvasom õket. De Robin Cook regényeivel is így vagyok. Azok is nagyon tetszenek, csak nem szabad egymás után olvasni õket.
Szilvási viszont eddig kimaradt az "életembõl". Õ milyen stílusú, témájú könyveket írt?
Phaedra