2007.05.18 12:41
Szerző: ren_25_nĂĄdaskay lilla
Sziasztok!
Végre péntek van, nekem meg nincs túl sok kedvem dolgozni, úgyhogy inkább írok nektek.
Először is Diverse gratulálok az örömhírhez, ennél szebb ajándékot el sem tudok képzelni!!! Remélem minden szép rendben fog alakulni, kíváncsi vagyok Ricsi mit fog hozzá szólni!
Mi sajnos a 15 hónapos oltást nem úsztuk meg láz nélkül, 2 napig hőemelkedése volt Roninak, meg az a csöpp étvágya is elment, így semmit nem evett 3 napig, de aztán szerencsére elmúlt az egész, mire elkezdtem volna parázni, hogy talán nem is ettől van. Nálunk sajnos csak a kúp működik lázcsillapítóként, mert Roncsi az összes sziruptól hány.
Már egész sokat gyalogol egyedül, aztán ha megunja, hogy nem halad olyan sebességgel, ahogy szeretné, gyorsan négykézlábra vágja magát, és teper. Rájött, hogy hogyan tud lejönni a lépcsőről (eddig csak felfelé tudott mászni), úgyhogy mostanság előszeretettel lépcsőzik megint mindenhol.
Képzeljétek megvolt élete első csókja! Kicsit korán kezdi a kisasszony! Barátnőmék kisfia odavan érte teljesen, nagyon szereti simizni, meg puszilgatni, és a múltkor adott a pocakjára, aztán a szájára egy puszit óvatosan. Annyira édes volt! Roni meg nagy kegyesen tűrte a kedveskedését. Kismiki mindig igyekszik a kedvébe járni, a múltkor is látta, hogy Roni nagyon nevet, amikor úgy rázza a fejét, mint egy rocksztár, onnantól kezdve folyton ezt csinálta neki, hogy imponáljon. Annyira helyes volt! Apa teljes frászban van, hogy már most üldözik a pasik a lányát, és mi lesz így később.
Annyira élvezzük a jó időt! Roni egész nap kint van, szinte csak fürdetésre meg aludni megyünk be vele. Vettünk neki homokozót, mert nagyon szeret pepecselni a homokban, meg örököltünk egy kis csúszdát is, úgyhogy megvan a játszótér otthonra. Nagyapa feltöltötte a medencét, már nagyon várjuk, hogy tudjunk pancsolni, Roni veri gyakran a tetejét, hogy menjünk végre már bele. Én is igyekszem időben hazakeveredni, hogy minél többet tudjak kint lenni velük a levegőn.
Roni szerencsére jól összemelegedett a kutyáinkkal is, bár eleinte elég bizalmatlan volt velük. Mondjuk nem csoda, a két németjuhászunk óriás hozzá képest. Főleg Lottival játszik sokat, aki mindig hozza neki a kavicsot, hogy dobja el neki. Aztán jókat kacag rajta, ahogy Lotti elkapja a kavicsot.
Aludni egész jól alszik, este 9-kor beájul az ágyba, aztán 2-3 felé átviszem magunkhoz, ahol reggelig alszik velünk. Bár mostanában egy félórával előbb fel szokott ébreszteni, valószínűleg mert belesüt a nap a szemébe, úgyhogy valamit ki kell majd találnunk a bambusz roló helyett. Erről a közös alvásról is le akarjuk szoktatni, de majd csak ha otthon leszek szabin, mert nem bírnék éjszakázni meg dolgozni is menni.
Nem tudom nektek mennyire hajlandó az etetőszékben enni, nálunk csak az első pár falat megy nyugodtan, aztán izeg-mozog, menne játszani. Inkább azt szereti, ha odajöhet hozzánk játék közben falatozni. Tudom, hogy ez nem jó, de időnként így eszik, mert a kaja helyett inkább játszik, még akkor is, ha éhes.
Mostanában próbálgatja, hogy meddig mehet el. Látszik rajta, hogy érti, ha mondjuk, hogy valamit nem szabad, de akkor is direkt csinálja, és közben sandít ránk, hogy mit szólunk hozzá. Aztán ha valami nem úgy történik, ahogy ő szeretné, akkor visít!!! Múltkor már leraktam a földre, és mondtam, hogy akkor most hisztizzen, aztán ha megunja, jöjjön játszani. Egy darabig fetrengett sikítozva, de aztán a hatáshiány miatt feltápászkodott, és megint normális lett, úgyhogy egyelőre ez a módszer tűnik célravezetőnek.
Végül a múlt héten lent maradtam a céges bulin, mert ¾ óra alatt hazaértem volna, ha gond lett volna, de szerencsére Roni nélkülem is simán elaludt, és jól tűrte, hogy az apja csinálja vele végig az esti ceremóniát. Tartottam tőle, hogy mit fog hozzá szólni, de zökkenőmentesen tűrte a csavargásomat, én meg egy jó nagyot buliztam. Úgyhogy ennek örömére jövő héten is egy napot távol leszek, megyünk kvadozni a többiekkel.
Ludmilla, hogy van Anna és Ádám? Remélem meggyógyultatok! Sikerült a füvesítés? Nálunk is apukám csinált öntözőrendszert a kertünkbe, mert meglehetősen nagy a terület, így sokkal könnyebben megy a locsolás.
Boeske, csak így tovább, majd a nagydolog is a helyére kerül! Felvették Barnát az oviba? Nálunk annyira nagy a jelentkezés, hogy tavaly konténerekből csináltak még egy „legoovit” a régi ovi kertjében, mert nem tudták felvenni még azokat sem, akiket kötelező lett volna. A barátnőm szerette volna bölcsibe adni Kismikit, de Érdre nem vették fel, Pesten is várólistán vannak.
Edina, annyira édesek a fotók! Tündériek, ahogy Bara meg Kincső produkálja magát a ház előtt! Meggyógyultatok? Nem is tudtam, hogy itt laktok a közelben, mi diósdiak vagyunk.
Sudi hogy haladsz a vezetéssel? Én most már több mint 10 éve vezetek, pedig eleinte meg sem akartam tanulni, utáltam az egészet. De aztán jól belejöttem, főleg mióta céges autóval járok dolgozni. Szeretek vezetni, de ugyanakkor érzem magamon, hogy nagyon elkényelmesedik tőle az ember, piszkosul hozzá lehet szokni a jóhoz.
A pakolás nálunk is folyamatosan megy, tiszta romhalmaz a lakás, mikor hazaérek, de semmi értelme rendet rakni, mielőtt Roni elaludna, úgyis újrakezdi, nem bírja elviselni a rendet. Az integetés nálunk is nagy kedvenc, főleg miután rájött, hogy mindenki dicsérgeti, meg ütyürüpütyürüzik neki, ha integet, ezért előszeretettel élvezi ennek előnyeit.
Szilpa, Kende nagyon édi a fotókon. Sajnálom, hogy mostanában ennyire sötét a hangulatod. remélem ez a jó idő a téged is jobb kedvre derít.
Bár látom azóta nem járt senki errefelé, sikerült a gyógyszert megszerezni a barátnőnknek, remélem így továbbra is még pár hétig pocaklakó lesz a baba.
Üdv:
Lilla