Csajok!
Ne kínozzatok! Így is meg vagyok kergülve a hormonjaimtól és 5 percenként elbőgöm magam, ha ránézek a büdöskére, (hogy MÁR kinőtt az előzőtől örökölt 2 ruhát), Ti meg itt ilyen jófejeket írogattok, háááát kikészülök. De tényleg, naggggyon köszönöm a lelkes kommenteket (pláne pl. susytól igen megható és több, mint értékelendő, szóval külön KÖSZ), tisztára meg vagyok hatódva!
A titok nem titok, alapvetően én egy több részből álló szervezet szülésre való felkészítő rituáléját nyomtam a 36. héttől (tehát esetemben csak 2 hétig), ami állt homeobogyókból, mazzsázsolajkutyuláskenegetésből és a bizonyos teaiszohgatásból. Minden esetre én sem az elsőnél, sem a másodiknál nem repedtem és nem kellett vágni sem és (a fájások beindulásától számítva) mindkettő 2 órán belül kikéredzkedett.
36.héttől (elvileg) kell tehát az alábbiakat:
1. nap Reggel: CAULOPHYLLUM 12CH 5golyó
Este: CAULOPHYLLUM 12CH 5golyó
2.nap Reggel:CAULOPHYLLUM 12CH 5golyó
Este: CIMICIFUGA 12CH 5 golyó
3. nap Reggel: CAULOPHYLLUM 12CH 5 golyó
Este: PULSATILLA 12CH 5golyó
a 4. naptól kezdődik előlről az 1. nappal
Továbbá:
-Napi 1 nagy bögre málnalevél teja (10 percig hagyjátok állni benne a leveleket, utána mehet bele citrom vagy más)
-és akkor a masszázsolaj...bizony oda, a nunukához, ahol majd "szükség lesz" a strapabírásra! ezt inkább bekopizom a rendelkezésre álló "tudományos" anyagomból, amit az intim tornán kaptam anno valamelyik fanatikustól, de a lényeg, hogy úgy tűnik működik.
Felkészültetetek?
"MASSZÁZSOLAJOK SZÜLÉSHEZ
Ezek az olajok egyesítik magukban a masszázsolajok síkosító és bortápláló hatásának elonyeit és az aromaterápia által kínált lehetoségeket. Nagyobb mennyiségu (rendszerint illatmentes) bázisolajba néhány csepp aromás olajat keverünk. Vigyázzunk, mert a várandós anyák szaglóérzékelése fokozott, ezért ne használjunk túl sokat az "illatos" összetevokbol! Szüléskor a segítok és a partner ne használjanak dezodort, illatszereket és a masszázsolajakat is elobb szagoltassák meg szülo mamával és csak akkor használják, ha o kellemesnek találja!
• GÁTMASSZÁZS-OLAJ: ezt az olajat már a szülés elott 6 (vagy több) héttel elkezdhetjük használni a gát elokészítésére (ez nem "kötelezo", de egyes bábák szerint csökkenti a szülés közbeni gátrepedések elofordulásának gyakoriságát).
A masszázs technikája ilyenkor a következo: helyezkedjünk kényelmes pózba, melegítsük meg az olajat a kezünkben és kenjük be a gáttájat, amíg kelloen síkos nem lesz. Ne használjunk túl sok olajat, illetve a felesleget a masszázs végén töröljük le, nehogy baktériumok táptalajává váljon. Ha már kívülrol egy kicsit ellazítgattuk a gátizmokat, nyúljunk be mindkét kezünk egy-egy ujjával a hüvelybe és finoman húzzuk kifelé és szét, ill. a végbélnyílás felé a szöveteket, hasonlóan ahhoz, ahogy majd a baba is feszíteni fogja a fejével. Kezdetben égo érzést tapasztalunk. Tartsuk meg a húzást addig, amíg ez az érzés alábbhagy (kb. fél percig). Utána masszírozgassuk a hüvelybemenetet U alakban oda-vissza. A masszázst a partner is végezheti!
Összetevok:
Bázisolajok: búzacsíra (Triticum) és orbáncfu (Hypericum).
A búzacsíraolaj magas E-vitamin tartalma táplálja és lazítja a bort. Növeli a szövetek rugalmasságát. Támogatja az izom- és mirigymuködést. Használhatunk belole a has borének ápolására is, ez segít megelozni a nyúlási csíkok (striák) kialakulását.
Az orbácfuolaj antibakteriális hatású, sebgyógyításra is használják. Ezen kívül idegerosíto, érzékeny idegvégzodések kezelésénél hasznos. Önmagában is kiválóan alkalmas gátmasszázsra.
Ezekbol 1:1 arányban keverjünk össze annyit, amennyire szükségünk van (egyszerre nem nagyon érdemes 50 ml-nél többet, de egy evokanlányi is elég egy "elokészíto" alkalomra. Szüléshez egy kicsit több is kellhet.)
Illóolajok: muskotályzsálya (Salvia sclarea) és rózsaolaj (Rosa).
A muskotályzsálya antiszeptikus és lazító, fájdalomcsillapító hatású (a hipofízisre hat: segít a szervezet belso fájdalomcsillapítójának, az endorfinnak a felszabadításában). Az anyának könnyebb általa "elvonatkoztatni", elviselni a szülés megpróbáltatásait, átlépni saját határait, megbirkózni váratlan helyzetekkel / érzetekkel. Vérnyomáscsökkento és enyhe narkotizáló hatása is ismeretes. Önmagában is alkalmas szüléskor a has borogatására (ilyenkor rendszerint nagyon meleg vizes rongyra csepegtetjük, amit az anya hasa köré csavarunk).
A rózsaolaj az egyik legnagyszerubb aromaterápiás szer minden olyan helyzetben, ahol a noiség, noiesség kerül kifejezésre. Már az ókorban is használták szüléseknél. Antiszeptikus és görcsoldó hatású. Szüléskor az anyának a legosibb "noi mivoltában" kell megmutatkoznia, amelyhez a megfelelo energiákat segít aktiválni ez az olaj. Beszerzése sajnos elég nehéz és drága is, próbáljunk szerezni nagyon kicsi kiszerelésu tiszta (!) marokkói vagy török rózsaolajat. Csak egy-két csepp kell egy egész üveg (50 ml) bázisolajhoz.
Mindkét illóolajból nagyon keveset használjunk, eloször csak egy-egy cseppet, aztán szagolgassuk, hogy érvényesül-e az illata és szükség szerint tegyünk még bele egyikbol vagy másikból. Legyen a végén harmonikus a mix, egyik illat se "lógjon ki"!"
Szülésnél:
Vajúdás alatt az 5 perces fájásoktól CAULOPHYLLUM 30CH 1/2 óránként
Szülés után ARNICA 9CH 3x5 golyó 10 napig a szervezet regenerálódása miatt (szuper, működik, a dokibá nagyon megdícsérte a méhem, hogy milyen jól összehúzódott 3 nap alatt:)!!!)
Tejelválasztás serkentésére URTICA C5
PLUSZ:
Csatolok egy mindenféle okosságot tartalma pár oldalas gyűjteményt is, én pl. (azaz Gáborci) kenegettem 1000-rel a gátmasszázs mannával....jaja;-)) Vannak is asszem még olajaim, ha kell.
Tiza,
a mellszívó 2 dolgo miatt elengedhetetlen:
1. Az elején, hogy legyen elég tej (mert még nem biztos, hogy eleget ki tud szívni, de ezt "előidézhetetd a mellszívóval, a szervezet pedig úgy értékeli, hogy még kért volna a baba, szóval jobban beindula tejtermelés)
2. A MELLGYULLADÁS ellen! (senkinek nem kívánom, volt szerencsém az elsőnél kipróbálni, mert ellazáztam ezt a fejés dolgot, mondnom sem kell, most már megy a szopógép-én így hívom- rendületlenül!)
Tündi23,
OSCILLOCOCCINUM! (mit hablatyol ez a dzsulee?) Biztos hallottad már, ha semmi mást nem fedeztek volna fel a homeopátiás kutatók, csak ezt az egy szert, már megérte, esküszöm, legfőképpen pl. beteg kismamák esetében, akik nem szedhetnek semmi normálisat, úgyhogy meg az agónia napokig, meg a méz+c vitamin kombó, ami szép és jó, de hát.....Szóval ez a cucc 100 pont, engem 3-szor hozott ki terhesen különböző kórból, miközben az egész család meghalni készült körülöttem.
gtündi,
éjjenek a fogak, jó úton haladtok a várva várt pillanatig (legalábbis, ami engem illetett), amikor Répa végre azt ehet, amit a nagyok, nincs külön meló a gyereknek valami trutymót kavarni (akinek tegyük hozzá már szintén anyuék kajájára fáj a fgoga)
Ja, és hát le nem tagadhatná (ha akarná sem;-)) anyukáját, az biztos!
majd még jövök, csak tudjátok, mindig mire végre idejutok...
dzs.