Kedves Doktor Ur,
Most "osszeollozom" akkor az elozmenyeket.
Az ehgyomori cukorertek jul. 4-en 4,6 volt, a terheleses (75g-os) cukorertek:
jul. 11-en 5.3
aug. 12-en 6.6
es okt. 16-an 7.7. (ez volt a 26. het)
A nagymamam sulyos cukorbeteg volt, ezert csinaltak nekem 3X a cukorivasos tesztet.
Azt szeretnem kerdezni, hogy ez az eredmeny romolhat meg tovabb? A Margit Korhazban a kiadott tajekoztato szerint nem csinalnak automatikusan tobb ilyen merest. Viszont engem erdekelne, hogy ha ilyen az emelkedes "uteme", akkor lehetseges, hogy tovabb romlik?
A 7.7 miatt az orvosom nem kuldott el kontroll vizsgalatra, csak nyomatekosan eltiltott az edessegektol es sutiktol.
En viszont nem nyugodtam meg teljesen, egyreszt szeretnem tudni, hogy honnan tudhatom, ha eseleg megis tovabb romlik az allapotom, ill. ezzel mit okozhatok a babamnak.
Es hat itt a Karacsony, es mar elore felek, milyen merenyletet tervez csaladom gasztronomiailag ellenem. (Iszonyatosan nagyetku, "zabalos" es raeroszakolos csaladom van.
)
Utanaolvastam a diabeikus sutiknek, arra gondoltam, inkabb ezt eszem, mint bunozok...
(Erdekes, hogy a terhesegem feleig nem kivantam az edesseget, azota viszont megveszem az edes izekert. Ezert mostanaban egy-egy kocka diabetikus csokit szoktam majszolgatni, a teat canderellel iszom, leszoktam a babanrol, szolorol, stb.
)
Oktoberben az is kiderult, hogy ujra pajzsmirigy alulmukodesem is van (tavasz ota szedek L-Thyroxin-t, juniusban terhesen a gyogyszer szedesevel nomalis pajzsmrigy mukodesem volt, szeptemberben mar a hataron, oktoberben pedig mar alulmukodott ujra, ezert az orvosom duplajara emelte a gyogyszer adagomat). Lehet ennek a ket dolognak egymashoz koze?
Hat, ezek lennenek a korelozmenyeim.
Szeretnem tudni, hogy diabetikus beiglit, diabetikus karacsonyi sutit stb. mennyire nassolhatok, es hogy romolhat-e tovabb a cukoreredmenyem, vagy nyugodjak meg, es csak en aggodom tul a dolgot, valojaban nincs is semmi gond...
Koszonom szepen meg egyszer,
Gombóc
33+4, de az UH-k szerint a baba 1-2 hettel fiatalabb