Új privát üzeneted érkezett!

Niki nem kedves, hanem igaz. :D :D Látod, mások is mondják!!!

A Mazsolák mamája meg 2 és később 3 gyerkőc mellett, meg szerintem annyit ehet amennyit csak akar. Különben elfogy az energia. A srácokhoz meg - én gondolom - kell csak igazán. Nem semmi lehet. Nem hiszem hogy az édességnek van ideje leülepedni! :D

Ja, kíváncsiságból ráálltam a mérlegre tegnap. 2 kg van rajtam felesleg. 7 ment le a szüléssel. És ez a diéta miatt van. Különben nekem sem lett volna megállás - gondolom - mert a csoki és édesség falás mindig is nagyon ment, megy. De jó is az!!!! A kilók meg kit érdekelnek. Úgysem engem néz senki, hanem a babára kíváncsiak. Engem észre sem vesznek. :( Csak néha. :lol:

Befejezem, mert a papa is akar netezni, én meg mindig kitúrom. Én megyek gyönyörködöm a kislányomban. :D

Üdv: Andi , Maja

Kép

Kép
b79andi
 
 


Andi, csak két kg maradt rajtad? Úr isten, hát az nagyon jó. Szerencsés alkat vagy akkor. Na persze, meg a diéta nyílván.

Edus, köszi szépen. Na jó azért én sem vagyok ilyen fotogén mindig. Különben meg bárki készíthet az emberről képet, az sosem lesz olyan, mint amikor egy hozzáértő szakember csinálja. Tök sok mindentől függ, hogy jó lesz e a kép.
A dícséreteket meg hagyjátok abba, mert különben el fogok szárnyalni:):):)

Szopi alatt biztos sok energia elvész az emberből, valamiből akkor pótolni kell. Gyúrok rá:) Mekkora zabbantás lesz akkor. Csak az a baj, hogy akkor is sok mindentől el leszek tiltva. Na de az édességtől nem.

:D :D

Kép
niki30
 
 


Sziasztok irigylésreméltó Kismamák!

Ezt azért írom, mert imádtam kismamának lenni! Sajnos én lecsúsztam a profi pocakos fotók csináltatásáról, mert pont azon a héten döntöttem el, hogy csinálunk, amikor Dániel megszületett! :) de nem baj, mert megvan örökítve sk.

Apropó Niki Drága! Elmondod nekem priviben, hogy hogyan tudok képet feltenni a Daniról, meg hogyan tudnék kis képet magamról felrakni. Én ehhez sajos nem nagyon értek és most időm sincs rá kísérletezgetni...előre is nagyon köszönöm! Hihetetlen szép kismama vagy! Gratulálok Nektek!

B79andi! Nagyon szépek vagytok Ketten Majával! Dani hasonlóan viselkedik mint Maja! Lassan beáll nála is a 3 óránkénti szoptatás és éjszaka is tudtam már mellette aludni...
Cumit én is vettem tarcsiba, de képzeljétek amikor már nagyon éhes és éppen rakom tisztába a szopi előtt - rátalált az ujjacskájára- alig hittem a szememnek! A védőnő azt mondta, hogy 2 hétnél előbb véletlenül se adjunk cumit.....megpróbálom kihúzni addig....bár jó lett volna, ha nincs szükség rá....de a cumit később el lehet tőle venni, az ujjacskáját sajnos nem....

Még tartozom a születés történetével, (most van egy kis időm...Dani alszik, anyukám és a férjem főz....:) )
23.-án éjszaka lefekvéshez készülődtünk. 23 óra 52 perckor éreztem egy pukkanást. Olyan érzés volt, mint amikor egy vízzel teli lufi kilukad....vagy valami hasonló. Először azt hittem a baba rughatott meg, de gyanakodtam. Aztán jött egy meleg érzés és már tudtam miről van szó. Ugrás a kádba....és akkor ment fel a pulzusom 200-ra! Apának mondtam: reggel születünk! Hihetetlen érzés volt!
Aztán felhívtam a dokit, ő azt tanácsolta lassan induljunk a kórházba....1-re beértünk. HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁt...a felvételi procedúrával nem voltam igazán megelégedve....egy kicsit jobbra számítottam. Egy ügyeletes szülésznő volt, akinek szinte ideje sem volt velünk foglalkozni, felcsatolta a CTG-t és 1,5 óra hosszat ott ültem fájások közepette....senki ránk sem nézett :(
A felvételem kb. 4 órakor történt meg. Az ügyeletes orvos Kovács dr. annak rendje módja szerint megvizsgált én persze csillagokat láttam, mert nem találta azt amit keresett....ehhez mondjuk ismernie kellett volna az előzményeiment, én hiába mondtam....aztán jött Pálmai doki, aki segített rajtam....a belső méhszáj hegesedés miatt nem tágult úgy mint a külső, így a vajúdás még eltarthatott volna "pár napig", Ő valamit megnyitott, de utólag kiderült nem sok sikerrel....meg kellett várni az én dokimat, aki fél hétkor jött meg. Na miután ő elvégezte, amit el kellett beindultak az események.....
Az volt még nagyon rossz, hogy éjszaka 1 órától fél 5-ig ott lébecoltunk a szülőszoba előterében...nem tudtam, tudtunk a vajúdásra nyugodtan koncentrálni, elvonulni stb. A légzéstechnika viszont nagyon sokat segített!!!!!Nem is gondoltam volna hogy mennyit!!!!!(volt szabad szülőágy amúgy)
Tudom, hogy csapongok, de bocsássatok meg érte!

Tehát már hajnalodott, amikor bevezettek minket a legbelső szülőágyhoz, ahol az újszülött ellátó is van....itt rá tudtam ülni a labdára ami szintén nagyon jó volt. Ha a férjem nem lett volna ott és nem masszírozta volna ezerrel a derekam......a világ legjobb fájdalomcsillapítója!
Természetesen a vajúdás utolsó fázisában én is elértem ahhoz a ponthoz, amikor kijelentettem, hogy nem bírom tovább és szeretném kérni az Edát, de senki nem foglalkozott ezzel a kijelentésemmel. Ez mondjuk utólag jó is volt! Biztos, hogy mindenkinél eljön ez a pont!
Hogy ne legyen egyszerű a szülés végkifejletéhez hozzátartozik, hogy fájásgyengeségeim voltak. Vagyis nem volt hosszantartó a fájás, hiába nyomtam nem haladtunk előre. A baba szívhangja, meg egyre rosszabb lett és egyre több ember lett körülöttem...aggódó tekintetek, fejrázás stb....közben egyfojtában az járt a fejemben, hogy biztos én nem csinálok valamit jól! Nagyon rossz érzés volt ez a tudat, a fájdalom mellett!

De eljött a világ legszebb pillanata, amikor előbújt a mi "nem pici" gyönyörű, kreol bőrű, fekete hajú babócánk és végre ott tarthattam a karjaimban! A férjem vágta el a köldökzsinórt, amit nekem sikerült lefotóznom!
Mondta is a szülésznő, hogy ilyen nem szokott lenni, hogy rögtön a szülés után a mama fotóz! :)

Most sokat írtam egyszerre, de még rengeteg élményem van!

Kép
zsebi32
 
 

 
 

Hello Lányok!

Na most aztán jól beindultatok. Mármint ami az írást illeti.... :)

Niki! - akkor én ne is dícsérjelek???? :) Na neeeee.
Tényleg nagyon-nagyon szép vagy! Olyan akár élőben. :) Igazi kis virgonc, huncut mosolyú csajszi. Látszik, hogy jól érzed magad a bőrödben.
Viszont ezt a diéta dolgot annyira nem értem nálatok csajok! Olyan vékonyak vagytok és mégis!?! Niki te pl alig híztál és mégis gondjaid vannak a terhességi cukorral.

Én idáig 13 kg-t híztam, ami nem kevés ugye. Igaz, nagyon kevés súllyal indultam és azt mondják ilyenkor jobban felszed az ember lánya, hogy bírja az egész terhességet. :? A terhelésem mégis tök jó lett. Azt mondta a dokim, hogy 99% hogy soha nem leszek cukorbeteg. A terhelés előtt 4,8 voltam és utána ugyanerre az értékre állt vissza a lötty megivása után. Amúgy én nagyon édességes vagyok. Azt nem érzem, hogy most terhesen többet kívánnék. Én mindig is ennyire édesszájú voltam. A férjem persze folyton piszkál. :) Nem szeretné, ha egy bálna lennék. Ami érthető! Persze attól még nagyon távol vagyok! Legalábbis remélem! :)

Andi! - Maja nagyon édi bébi! Olyan édes kis formás feje van! Ja! És te is nagyon szép vagy ám! Olyan mintha nem is szülés után 2 héttel lennél. :)

Na és akkor hogy miért Tarek... Szóval a férjem és én csak félig vagyunk magyarok. Az én papám szudáni, míg a férjemé algériai. A mamáink magyarok. Teljesen egyértelmű volt, hogy a gyerekünk arab nevet fog kapni. Megpróbáltunk olyan nevet választani, ami szép is és amit nem nagyon fognak tudni csúfolni a magyar gyerekek. Azt nyílván érezni fogja mindenki, hogy nem magyar a neve, de nekünk pont ez volt a célunk. Szeretnénk, ha a gyerekünk a nevéből is tudná a származását. :)

Röviden ennyi! :) Ja és persze örülök, hogy tetszik a választott név! :wink:

Zsebi! - Gratula Danika érkezéséhez! Mikor is szültél??? Ezekszerint nem várta meg a kiírt időpontot... :)
A sztorid nem semmi ám! Azért az szerintem elég gáz, hogy a választott orvosod reggel ment csak be, miközben te már éjfél előtt szóltál neki. Nem????

Mindkét friss maminak kívánok sok boldogságot, sok tejcit és sok pihenést a picik mellett.

Edus! - várom a mailed vagy prividet! :)

F.

fatima
 
 


Niki, nagyon csinos, vékony kismama vagy ! eszetlen jók a képek !

Fatima, nem sok a 13 kg !
én 11-et kaptam magamra, kb. 7-8 ottmaradt a szülőágyon, nemcsak Laura+lepény+víz+vér+egyebek, hanem szerintem én levajúdtam még egy pár kg-t. :lol:
a maradék lement kb.1 hónap alatt a szoptatás közben-miatt. szóval engem a szoptatás fogyasztott, bár ez is biztos alkat kérdése, van aki meg akkor hízik el. {aztán fél év után, egyenes arányosan amikor a szopik száma csökkent, akkor az én súlyom meg pár kg-val nőtt.}
no nem baj, majd lemegy egyszer.. :lol:

a lényeg, a súly miatt no para - a 13 szerintem nem sok, főleg, h. most meg is állt neked ! és szülés után úgyis ledobod.

M.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Lányok, de jó, hogy mindenki ilyen aktív!:)

Timi/Zsebi, örülök, hogy van egy kis időd és itt vagy.
Azért nem lehetett semmi ez az éjszaka, hallod. Én csodálkozom, hogy így álltak hozzád...És tényleg, a dokid miért csak reggel ment be? És hogy-hogy nem hallották meg az "Edát szeretnék" kijelentésedet? Egyébként összességében?
Gondolom sok-sok gondolat, emlék kavarog benned, sok minden történik ilyenkor. Majd szépen lassan minden eszedbejut és remélem megosztod velünk. Mindenesetre le a kalappal előtted, nagyon ügyes lehettél!
Milyen otthon egyébként? Segítséged van? Férjed urad is gondolom repes az örömtől! Jajj istenem, gratulálok Nektek mégegyszer!

Apropó képek! Küldd át nekem a niki@icd.hu - ra a fotókat és akkor én megcsinálom Neked. Fel is töltöm. Daniról szeretnél gondolom. Kis képet magadról pedig azt hiszem csak Te tudsz feltenni, de azt is lekicsinyítem, csak küldj át egyet magadról!

Fatima, a cukor nincs összefüggésben a kilókkal, sajnos:( Ez hajlam és öröklődés kérdése. Ugyan nálunk senki sem cukros a családban, de állítólag nekem lehet hajlamom öreg koromra. Most még nem sok, csak az orvosom elég óvatos és jobb megelőzni a bajt elméletet követi. Én is nyugodtabb vagyok így megmondom őszintén.
Neked biztosan szükséged volt ennyi plusz kilót felszedni, hidd el. És elfér rajtad, nyugi. Ugyan pocak nélkül nem láttalak, de ez a súlygyarapodás szerintem jól is áll Neked és egyáltalán nem sok.


Alon, jót nevettem azon, hogy levajúdtál pár kilót! :D

Kép
niki30
 
 


Sziasztok!

Tök jó olvasgatni a szüléses meg a babás élményeidet, már én is alig várom!
Maja baba is naygon szép! Daniról nem is láttam képet, Zsebi tegyél fel légyszi, ha tudsz! Mennyi idő alatt is lett meg a baba, azt írtad éjfél körül kezdődtek a fájások, mikor született Dani?

Én 4 kilőt szedtem fel, de én is diétázom (határérték lett a terhelésesem), így a 4-ből 2 már el is tűnt! Úgy szeretnék hízni egy kicsit, de így nem megy!

Nektek van/ volt fogadott szülésznőtök? Én szeretnék, mert lehet, hogy a dokim nem tud majd ott lenni velem, és jó volna ha lenne egy ismerős arc a szülésnél! Tudtok valakit ajánlani, aki nem komor és szigorú!?

Zsu
svs
 
 


Bocs a sok gépelési hibáért, úgy látszik otthonról nem megy a koncentráció!

Zsu

Zsu
svs
 
 


Jó reggelt! :) :oops: :)

Ja! Még csak nemrég ébredtem! :) A tegnapi koncertről sikerült 1/2 2-kor hazajönnünk. :) De nem bánom! Nagyon jól érzetük magunkat! Tarek meg pláne. Kb minden második ember a hasamat simogatta, volt olyan srác (a férjem zenész haverjai közül), aki még puszit is adott a Tareknek a hasamra. :) :oops: :wink:

Niki! - el felejtettem a tegnapi kérdésedre válaszolni! A konci nem szabadtérben volt, hanem sajnos egy eléggé füstös klubban. Na azért annak most érzem a nem túl pozitív hatását ma reggel. Olyan mintha elszívtam volna 1 doboz cigit. Mondjuk én dohányoztam a terhességem előtt, így ott helyben nem zavart, de most krákogok rendesen. :(

De a világért sem hagytam volna ki ezt a bulit. Eleve mostantól egy jó darabig nem fogom látni és hallani az uramékat játszani, nem lesznek jó kis bulik a nyári fesztiválok alkalmából + az egyik legkedvesebb klubbunknak volt a záróbulija. Szóval ez most kellett!

Tarek tökre jól bírta amúgy. Néha "headbang"-elt ő is! :) Mindenki azt mondta, hogy úgy jön majd a világra, hogy "metal-villa"-t mutogat. :D :D :D

Na szóljatok, ha zavaros vagyok. Az élmény teszi! :)

F.

fatima
 
 


Fatima, akkor túléltétek, jól van.
Hát bizony most egy időre elfelejthetjük a bulizós estéket. Bár mi már egy jó ideje nem igényeljük...valahogy más korszakot élünk. De aztán tudom és ismerem magunkat annyira, h. egy idő után meg majd meg fogunk dögleni egy kis kikapcsolódásért és akkor Emmát pesztrálhatják a nagyszülők.

Kép
niki30
 
 


Hát ez így van! :) Mondjuk mi sem vagyunk már azok a nagy bulizósak, de azért néha kell egy kis kikapcsolódás. Nekem most pont jól jött, mert azért én egy eléggé jövős-menős csaj vagyok, aki körül mindik sok ember mozog és hát bizony megérzetem az elmúlt 1 hónapban, hogy azért nem a világ legjobb dolga itthon ülni egyedül. Nekem kell a társaság! :)

Tényleg! Ha jól tudom Neked van egy babakelengye listád. Át tudod azt nekem küldeni??? Megy a mail címem priviben.

Pussz,
F.

fatima
 
 


Nagyon edesek a babas storyk, szivböl gratulalok minden uj kis csodanak es a mamiknak, apuknak is!!!
Nekem beindult eleg rendesen a pocakosodas, a doki szerint meg azert korai, de hat mit csinaljak..A 28as farmeromat elnyelte a mult.. :shock: de nem erdekes, mindent a minikem erdekeben :D

nagyon szep napot mindenkinek!!
Vendég
 


Szisztok!

Láttom megszaporodott a társaság.

Gratulálok mindenkinek.

Találtam egy hasznos oldalt.

http://www.gabimamiklub.hu/jotanacsok.php

Puszi Krisztina

Kép

Kép
vagika
 
 


Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gratulációkat! Aranyosak vagytok!
Az az igazság, hogy nagyon hullámzó a lelkiállapotom....tegnap is folytak a könnyek a szememből....tudom, hogy ezt a hormonális változás okozza....de még van valami: rettentően fáj a mellem, vagyis a mellbimbóm. A felső része teljesen kisebesedett, így sajnos minden mellretétel számomra "rémálom".
Védőnő megnézte a szopási technikát. Rendben van. Ajánlotta, hogy minél többet legyen levegőn, napoztassam, kenjem anyatejjel és megfog gyógyulni. Nem jött be....
Most használom a Garmastan kenőcsöt....amit mindig le kell mosni a mellről szopizás előtt (lehet, hogy káros anyagot tartalmaz a babának?) Ma vetetek aventes bimbóvédő krémet...szóval mindent megteszek....kegyetlenül koncentárlok a helyes mellretételhez...közben mosolygok, hogy ne lássa rajtam, hogy szenvedek....de ez valami elképesztő!
Megtud valaki engem nyugtatni, hogy vége lesz egyszer? Mit tehetek még?

SvS003: 24.-én reggel 8 óra 05-kor jött Dani a világra és kb. 8 óra vajúdás után lélegeztünk fel! Fotót fogok (vagyis Niki segít) feltenni Daniról! (csak még le kell tölteni a gépről-apára várunk)

Niki: Köszi előre is a fotókat. Küldeni fogom őket.
Anyukám itt van a héten, óriási segítség nekem, lelkileg is!
Majd jövő héten a friss apuka marad otthon velem, (aki természetesen repes az örömtől, és ő is felkel velem éjszaka a szopizáshoz segédkezni :D ) , aztán meg egyedül....de addigra talán minden rendben lesz! :)

Hogy miért nem jött be előbb az orvosom? Hát sajnos erre nem tudom a választ, arra sem, hogy miért nem csináltak Edá-t. Lehet, hogy már későn volt....
Amúgy én is lemértem a súlyomat. Kb. 11 kilót híztam. (64 kg)Ebből 6 kilót hagytam ott a kórházban és maradt még 5kg. Ezzel meg majd a szoptatás alatt végzünk...:)

Lányok, aki arra számít, hogy a kórházi fizetős szobákat eltudja számolni egészségpénztárral, (ahogy a szülésznő az előadáson mondta :( ) az csalódni fog. NEM LEHET! Majd az 1-es és a 2-es kórteremre fognak kötni szerződést....nem 7000 hanem 6000ft a két személyes szoba ára....

Kép
zsebi32
 
 


zsebi: nekem a PureLan krém jött be!!!! a kenguru goldban, ill brendonan is lehet kapni. elég horror az ára de CSODÁT TESZ!! és nem kell lemosni!!!
kerekpocak
 
 


ja és nekem 2 hónapig fájt (nem a sebesedés nekem egyáltalán nem sebesedett ki- hála a krémnek, hanem ahogy meg amilyen erővel szívta... az nem volt semmi) de azóta egyáltalán nem.


PRÓBÁLD KI!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen, Maja bab szerintünk is nagyon szép. :D :D :D

Zsebi: nekem is fáj a cicim, mikor Maját ráteszem, igaz csak az egyik, de csillagokat látok. A kórházban sebesedett ki, mert nem igazán jött meg a tejci, és béna is voltam. :cry: De mi a rossmanban találtunk egy krémet, babydream a neve, és ha nem is csodát tesz, de már nincsenek csillagok. Pedig még csak pár napja kenem. Nem tudom kinek mi jön be, azért én elküldöm a papát a kenguru goldba a Kerekpocak által leírt krémért. Jobb, ha több is van, mint egy sem. Próbálgassunk!!!!! Alig várjuk már Dánielről a képeket. Kéne neked már egy új vonalzó!!!!!

Ja, mi egy ágyas szobában voltunk, igaz nem a drágábbikban, és 6000 fizettünk naponta. Szerintem tutira nem ennyit mondott a nő a szülésfelkészítőn. Én többre emlékeztem, kellemes csalódás volt.

Fatima, köszi, hogy megosztottad a Tarek név eredetét. :D Nekem nagyon tetszik. Szegény Tarek, nem lesz semmi ennyi kultúrát megismernie. Fú de nagyon okos kiskrapek lesz!!! Micsoda nemzetközi baba. Felteszel majd róla képeket? Mert úgy emlékszem, hogy 1x azt írtad, hogy a papája nem örülne neki. Kár, mert olyan kíváncsi lennék, biztosan különlegesen szép baba lesz. :D

Niki, én a 2kg pluszt, egyértelműen a diéta számlájára írom. Nélküle sokkal sokkal több lett volna. Szerintem már ezért megéri a diéta. Nem mintha érdekelnének a kilók. Nincs is mérlegünk, csak kíváncsiságból álltam rá. Olyan sokan mondják, hogy ennyivel, meg annyival jöttek ki szülés után, kíváncsi voltam.

Ja, Fatima, nálatok is megy a metal ezerrel? Akkor te értékelni fogod a képet, amit felteszek. Előre is elnézést, hogy foglalom a helyet, nem vagyok az a mutogatós fajta, de ezt azért látni kell. Szerintem! :oops: :

Kép

Üdv Mindenkinek!!!

Kép

Kép
b79andi
 
 


Jajj Zsebi drága! Úgy sajnálom, hogy ilyen fájdalmakat élsz át! Nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden rendbe jöjjön minél hamarabb. Bele sem merek/tudok gondolni, hogy mennyire fájhat neked.
És őszíntén szólva a para is elfogott rendesen. Nekem befeléforduló mellbimbóim vannak. Jobban mondva a jobb mellbimbóm OK már, de a bal még mindig olyan kis bénácska. :( Én is előre félek, hogy mi lesz majd a szopiztatásnál. :?
Csak azért imádkozok, hogy ne őrüljek majd bele a fájdalomba....
Gyorsan fel is írom a Zsófi által javasolt krémet és még beszerzem Tarek születése előtt. :)

Andi! - Tareknak tényleg nem lesz "könnyű". Már nekem sem volt az! Ő meg aztán már tényleg "messze" lesz a dolgoktól, de m,i mindent megteszünk majd, hogy profitáljon abból, hogy többfajta vér csörgedezik majd az ereiben. :) Én pl 3 nyelven beszélek. Ő biztosan többet fog kapásból, mert az apai nagyapja perfekt franciából. :)

A képet még nem ígérem! Biztosan változik majd a véleményünk, ha majd meglesz. Szerintem tutira leszünk annyira büszkék rá, hogy mi is mutogatjuk majd. (Apának már különben sem olyan "rossz" a véleménye a babanetről mint eleinte). :)

Jaaaaa! Maja nagyon komolyan nyomja!!!!! :D :D :D Azért remélem ő csaj létére nem fog majd ezerrel zúzni valami őrült koncerten az első sorban! :) Amúgy nálatok is ez a zene kedvelt??

F.

fatima
 
 


Sziasztok!

Végre eldőlt: a Serfőző lesz a dokim, úgyhogy mégegyszer 1000 köszönet Nórinak és Nikinek az info-kért! Ma voltam nála, nagyon rendes volt, a másik orvos akit a Szt Imrében ajánlottak pedig felületes...úgyhogy végre megnyugodhatok!!!

Sajnos a múlt héten belázasodtam, úgyhogy a doki látott egy kis bevérzést is...most pihennem kell, de hála Istennek, "Ficánka" aki állandóan mozog az ultrahangozásoknál megvan és bízom benne, hogy marad.

Én is gratulálok minden új jövevény érkezése alkalmából és Niki, szorítok, hogy Emmácska akár megfordul, akár nem neked is szép élmény legyen a kicsi születése. Már nincs sok hátra... :o)

No, megyek, mert orvosi utasításra pihennem kell.

További jó pocakoskodást mindenkinek!

Mariann
mariann74
 
 


Niki, nem tudom hogy jött az az emoikon, én :) akartam....
mariann74
 
 


[quote="fatima"]
írta:
fatimaÉs őszíntén szólva a para is elfogott rendesen. Nekem befeléforduló mellbimbóim vannak. Jobban mondva a jobb mellbimbóm OK már, de a bal még mindig olyan kis bénácska. :( Én is előre félek, hogy mi lesz majd a szopiztatásnál. :?
Csak azért imádkozok, hogy ne őrüljek majd bele a fájdalomba.


Lányok, ezért ez nem törvényszerüü, h. fájjon. nekem soha a 11 hónap alatt egyetlen percig sem fájt, sem az elején, sem soha. szóval szerintem no para.. ha meg esetleg mégis fáj, akkor a csodakencéken kívül van már bimbóvédő is.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


marcsi de az nem mindenkinek javasolják, pl a mi védőnők kifejezetten nem.

nekem is csak 2 hónapi fájt, de akkor nagyon jól esett a krémmel való kenekedés.
amúgy meg a szoptatással kapcsolatban fontos h az ember tudja h az elején igenis nem feltétlenül leányálom. van aki mázlista és nem fáj neki, de az is lehet h az elején kellemetlen. DE ELMÚLIK A FÁJDALOM! és ez a lényeg!!!

szóval kitartás!!! (és PureLan)
kerekpocak
 
 


na ezért nem javasolja a védőnőnk: (a la leche liga honlapjáról)


"A cumisüvegből való etetés csak az egyik oka a cumizavar kialakulásának. Olyan csecsemőknél is kialakulhat ez a probléma, akik más mesterséges cumit kapnak. Például a bimbóvédő - a szoptatás alatt a mellre helyezett gumi- vagy szilikoncumi - is megzavarhatja a csecsemőt. A bimbóvédőt néha - helytelenül - a mellbimbó kisebesedésének megelőzésére vagy kezelésére ajánlják (a baba helyes mellre helyezésének elsajátítása általában sokkal hatékonyabb). Sok kismama, aki a kórházban bimbóvédőt használt, hazatérése után tapasztalja, hogy kisbabája e nélkül egyáltalán nem hajlandó szopni. Az érzékenyebb babákat még a játékcumi is megzavarhatja."
kerekpocak
 
 


Zsófi, persze jó ha tudja az ember lánya, de azt is, h. ez nem feltétlen mindenkinél következik be.

amúgy nálunk a cumizavarosság sem játszott be, ez sem törvényszerüü v. kivétel erősíti a szabályt.. :lol:
Laura 2 szoptatás között a kánikula miatt mindig kapott vizet c.üvegből, és u.úgy szopizott. plusz kb.2-3 hónapig cumizott is, de nem kavarta meg.
szerencsénk volt. :D

M.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Szerintem sem kell előre félni a cici miatt. És különben is minden fájdalom más már a szülés után, főleg, ha a kicsi tökmag miatt kell elszenvedni. :D :D Ilyenkos már a mama sokkal több mindenre képes. Remélem a gyakorlottabb mamik is megerősítenek ebben.

Fatima, hát nálunk a papa szintén zenész. :D Szóval a kiscsajnak valamilyen szinen már muszáj volt alkalmazkodnia, és ez így lesz továbbra is. De én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy igazi kiscsajt faragjak belőle. Valahogy kettőnk között félúton. :D :D

Mariann74, akkor ezerrel pihi, pihi, pihi!!!! Később úgysem teheted!!! :D

Jó éjszakát mindenkinek, jó pocakosodást írigylésreméltó pocakosok!!!!!

Üdv: Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Sziasztok!

Második alkalommal vagyok fent a babaneten mint első gyermekét váró kismama és a nőgyógyászom, akihez járok terhesgondozásra szintén a János Kórházban dolgozik. Hol fogok szülni, abban még nem vagyok biztos, mert területileg nem oda tartozom, de egyelőre szeretnék hozzátok bejelentkezni a topicra!

Üdv:
Emese :)

Kép

KépKép
emese1974
 
 


Sziasztok!

Zsebi először Neked reagálnék:
Sajnálom, hogy ilyen nehéz ez az első időszak, de gondolj arra, hogy ezen is túllesztek nemsokára. Tarts ki!
Nekem ezt ajánlották:

A mellápoló kendő természetes anyagú, a gél lenyelhető. Tehát nem kell lemosni. Kép

Ennek van krém verziója is.
Remélem rendbejön a cicid!

Andi, Maja egy kis cukorfalat! Milyen kis nyugodtan szundikál:)

Fatima, akkor apa megbékélt a babanettel? Örömmel hallom:) A végén még tényleg megmutatjátok nekünk Tareket. Legalábbis nagyon remélem. Legalább priviben majd, légysziiiiiii!
De én tudom, hogy úgysem fogod kibírni, hogy ne büszkélkedj majd vele! Ugye?

Mariann, örülök, hogy Serfőző doki mellett döntöttél. Szerintem jó választás. Nagyon alapos és elég óvatos. Látom téged is szigorú pihenésre int. Hányadik hétben is vagytok?

Na Lányok, Mindenkinek jó éjszakát!

Niki

Kép
niki30
 
 


Emese üdvözlünk a topicban! :lol:

Kép
niki30
 
 


Köszönöm :) és Jó éjt!

KépKép
emese1974
 
 


Szep jo reggelt mindenkinek :D

olyan almosan keltem, nagyon nehez koncentralni a munkara..meg mindig alomkoros vagyok :?

Csajok, ti hany hetesen mentetek el 4D-s ultrahangra? :D

ja, es egy rossz elmeny reggelröl..busz, nagy tömeg, felszall egy oriasi hasu kismama...es SEMMI!! senki nem adta at a helyet, ami engem melysegesen felhaboritott..miert van ez? miert nem figyelünk oda a masikra?.. :(

Vigyazzatok magatokra..
Vendég
 


Evu, ez valóban egy bosszantó szitu, de sajnos ilyenek az emberek.
Itt már korábban megvitattuk a tapasztalatainkat ezzel kapcsolatban, 90%-unknak negatív tapasztalatai vannak a helyátadással kapcsolatban.

4D
Mi a 17. héten voltunk, de igazándiból akkor még genetikai szűrést nem tudtak csinálni, úgyhogy szerintem jobb a 20. hét körül menni.
Ha látványra vágysz, akkor pedig a 25 hét környékén. Akkor már olyan tündérek és felismerhetőek az ismerős vonások. (persze ha épp úgy fekszik)

Meddig tervezed, hogy dolgozol?

Kép
niki30
 
 


Szia Niki :D

En ugye nem reg csöppentem bele ebbe az ´uj es csodalatos ´vilagba, valszeg ezert haborodtam fel, mert elegge meglepett a busz nepes fiatal tarsasaganak nemtörödömsege!

Ebbe meg bele kell szoknom..sajnos :(

Köszi a tippet, akkor a 20.hetre ütemezem be a dolgot.Nagyon ajanljak Dr. Györfi Miklost,vagy Matyast, nem emlekszem pontosan..ö allitolag ultrahang specialista. Ti hol voltatok?

A melot addig kell nyomnom, ameddig csak birom..ameddig birok ülni reggeltöl estig, es koncentralni a dolgaimra.Pontosan nem tudom meddig, de minel tovabb...

Remelem jol vagytok ma!!! :D
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek!

Mi a 27. héten voltunk 4D-n a kórházban. A nőci nagyon rendi volt, de a kisasszony 40 percig az arca előtt tartotta a kezecskéit (pedig ébren volt, mozgott), így semmit sem láttunk. Pedig már mindent jól lehetett volna látni!

Érdekes nekem jó tapasztalataim voltak a tömegközlekedéssel, nekem általában átadták a helyet, pedig nem is olyan nagy a pocim! De Nikinek igaza van, sajnos nem vagyunk valami együttérző nép!

Lányok, szülésznőválasztás ügyben tudtok tanácsot adni?!

Niki, hogy vagy, bírod még?

Zsu

Zsu
svs
 
 


Jó reggelt! :) :oops:

Igazad van Zsófi és Marcsi! Egyik verzió sem törvényszerű! Szóval minden amit tehetünk, főleg, amíg meg sincs még a pici, az az hogy bízunk magunkban és reménykedünk abban, hogy minden OK lesz. Ha netán mégis fájna majd, akkor bőven elég lesz akkor görcsölni ezen. EGY a lényeg szerintem: tudnunk és számolnunk kell azzal, hogy bizony adódhatnak olyan nem várt negatív élmények is, amikre nem is gondoltunk a terhességünk alatt. Nem?

Zsebi!- Kitartást és sok sikert + energiát a dologhoz! Minden OK lesz hamarosan! :)

Andi! - Ne mááááár! Még egy zenész család! :) És mit, hol zenél a párod? Ha gondolod, jöhet a válasz priviben is. :)
Amúgy meg megértelek és elhiszem, hogy mindent megteszel, hogy Maja zenei ízlése valahol kettőtök között legyen majd.

Én pl attól parázok, hogy a fiam összetetoválva jön majd a világra. :D A férjemen nem kevés van, így hát Tarek egy nap simán mondhatja majd azt, hogy "Én is!!!". De háááát ez van! A barátnőim szokták mondani, hogy : " Nyílván láttad a tetkóit mielőtt hozzá mentél!". És bizony igazuk van! :lol:

Niki!- Akkor ez most egy kendő, ami át van itatva valamilyen anyaggal? És ugyanebből van krém verzió is?

Szinte bizti vagyok abban, hogy Tarek végül meg fogja "hódítani" a babanetet. :D De ha más nem, akkor ÍGÉREM priviben mindenkinek megy majd a kép. OK?

Emese!- Üdv közöttünk és gratula a picihez!

Evu! - Mi a 19. hétben voltunk a Praxisban. A 4D egyben egy genetikai vizsgálat is volt. A mozi még valóban nem volt olyan kifinomult. Állítólag tényleg a 25. héttől érdemes menni, ha a látványra gyúrtok. Mi a genetikai vizsgálatot fontosabbnak tartottuk.

Helyátadás!- Nekem az utóbbi időben egyre többen adják át a helyet! Van olyan, aki pl szinte odarángat, ha azt merem mondani, hogy "Köszönöm, leszállok a következőnél". Meg olyan is volt, aki asztmás létére adta át a helyet, aztán jól rájött a roham és végül mégiscsakj ő ült le. Nem volt pofám elvenni a helyet egy betegtől, miközben nekem meg kutya bajom. :)

F.

fatima
 
 


Evu, mi is a Győrffy Mátyásnál voltunk, mert én is nagyon sok jót hallottam róla és ő a best. És most is merem állítani, hogy nagyon jó szakember. Majd meglátjátok. És borzasztó szimpatikus.
Aztán voltunk a 25. héten is a Kárpát utcában, azt is tudom ajánlani. Oda azért mentünk el, mert ügyfelünk és grátisz csináltak nekünk egy felvételt. Ott is fantasztikus volt.
Melóval kapcsolatban pedig annyit javasolnék (nem belepofázni akarok :oops: ), hogy - bár nem tudom milyen jellegű munkát végzel -, de ha stresszes, akkor jobb időben felkelni abból a székből.
Az utolsó két hónapot pedig érdemes egy kis rákészüléssel, ráhangolódással tölteni. Hidd el, szükség van arra, hogy az ember átálljon a munkás hétköznapokból és csak magára és a babára figyeljen. Ilyen úgysem lesz többet. A pihenésről meg nem is beszélve...

Zsu, köszi szépen, jól vagyunk. Abszolut jól bírom. Keményedéseim vannak, de ez már normális is. Bár az orvosom szerint nem. Dehát mégiscsak a célegyenesben vagyunk.
Szülésznőválasztásban sajnos nem tudok tanácsot adni. Nekem nincs választottam, mert állítólag mind nagyon rendes a Jánosban.

Kép
niki30
 
 


Evu! - még csak annyit, hogy NE dolgozz sokáig!!! Én csak április eleje óta nem dolgozom, de ha újra kezdhetném, akkor még talán eddig sem nyomnám. Minek? Na jó persze a pénzért! De hidd el, hogy többet használsz magadnak és a babádnak, ha nem gürized szét magadat. Nekem mondjuk nem is az üléssel (bár egy időben úgy fájt a farkcsontom, hogy majd bele haltam), hanem a munkámmal járó stresszből nem kellett volna annyi. Én hát sajnos nem tehettem mást. Az egész napom egy merő stresszelés volt. Szegény fiam biztosa kapott belőlük rendesen. :(

Ha teheted, ne dolgozz végig! Ha olyan a munkád, amit otthonról is csinálhatsz,a kkor ne szégyeld azt kérni a munkahelyeden. Tök megértőek lesznek!

Puszik,
F.

fatima
 
 


Szai Fatima!

na, ezek jo hirek, akkor remenykedem, hogy ha pocakom lesz, lesz ülöhelyem :D

Mi is a genetikai vizsgalatra fekteteünk inkabb hangsulyt, persze latni is szeretnenk :D

Kepzeld, nekem az egyik fönökömet Thareknak hivjak, ö portugal-nemet. Nagyon szep nev :D

Egyebkent a nevvalasztas nem is olyan könnyü!!! Sokkal egyszerübbnek kepzeltem el..föleg, hogy meg nem is tudjuk persze, hogy kisfiu vagy kislany :D
Vendég
 


Komolyan? Tök furi!!! Gondolom inkább azért hívják így, mert portugál is félig. Valahogy nehezen tudom ezt a nevet elképzelni egy némethez. :) És úgy is ejtik, hogy Tarek???? VICCES!

Névválasztás: persze hogh nem könnyű! Az olyan ciki, ha a gyereked meg akarná majd változtatni később. Szóval a felelősség ez ügyben is rajtunk van!

Amúgy meg ha jó genetikushoz akartok menni, aki azért 4D-ben is tök jó, akkor menjetek Dr Hajdú Krisztinához. Ő ugyanott van a Praxisban.
A Győrffy-ről én is rengeteg jót hallottam. Ő egy profi szonográfus, de NEM orvos. Az én dokibám pl kifejezetten kérte, hogy csak orvoshoz menjünk 4D-re.

fatima
 
 


Fatima..

most összeszorult a szivem, es tudom igazad van..
de tudod tenyleg meloznom kell, mert a bejelentett fizumbol meg kenyerre sem telne, föleg nem az utana szamitott tappenzböl :(

persze az en munkam sem stresszmentes...söööööööööööt

de sajnos ezt ki kell birnom, hidd el en is mashogy csinalnam a legszivesebben, ezt a melot otthonrol nem tudom csinalni, es bar megertö a fönököm, de en egy 20 fös irodat vezetek, szüksege van a munkamra..itt es most..

tudod ez persze meg csupan terv, hogy addig nyomom, ameddig csak tudom..lehet nem is fogom birni, ezt egyelöre fel sem tudom fogni.

megprobalok mindent lazabban csinalni, hogy nyugiban teljen a nap, ez persze nem mindig sikerül, de igyekszem!!! mindig emlekeztetem magamat arra, hogy van valaki a pocakomban, mielött hagynam magamat felidegesiteni :D

mert ö fontosabb mindennel..es erte kell dolgoznom

persze ember tervez, Isten vegez..meglatjuk, hogy alakulnak a dolgok :D
Vendég
 


Fatima Drága, ellent kell, hogy mondjak Neked.
Az igaz, hogy Győrffy nem orvos, de sok-sok éve ezzel foglalkozik és ha belegondolsz, míg egy orvos mást is csinál (megvizsgál....), addig ő csak erre specializálódott. Szóval szerintem jobban érthet hozzá, mint más orvosok.

Egy cikk, ami számomra nagyon megnyerő és szimpatikus volt.

http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=13800

Kép
niki30
 
 


Persze döntsön mindenki saját belátása szerint! :lol:

Kép
niki30
 
 


ertem Fatima, akkor marad a doktornö, köszi a tippet :D

ugy ejtik Tarek :D es persze a portugal felet idezi, nem is ugy nez ki, mint egy nemet :D
Vendég
 


Niki most olvastam a cikket..igen, öt ajanlotta a vedönöm.

most összezavarodtam, de majd nyugiban atgondolom :D
Vendég
 


Dr. Hajdú Krisztinát nekem is ajánlották, bár mi végül nem ott voltunk! A mamakalauznál- a kórházban szonográfus csinálta!

Szerintem túl sok név közül választhatunk (az utónévkönyvet végiglapozni is egy hét volt), ezért is olyan nehéz; a szüleinknek talán könnyebben ment!
De olyan jó, kislánykoromban sokat mondogattuk, hogy majd hogy fogják hívni a gyermekünket, aztán persze nem úgy lesz! :wink:

Lehetséges, hogy most front van, és ezért kevesebbet mozog a pocaklakó? Nálatok mi a helyzet?

Zsu
svs
 
 


Csajok!

Én annak idején ugyanígy dilemmáztam. :) És pontosan a cikk miatt, amit akkor is Niki barátosném tett fel. :lol: Sőt! A Kismama magazinokban is ő szerepel állandóan. Ezért mondtam, hogy biztosan nagyon jó.
Az a genetikus orvos akiről amúgy beszélek egy szintén nem fiatal (magyarul nem kezdő) szakember. Ő genetikus. Tehát alapból hozzá tartozik a feladatához, hogy profi UH-os legyen. Csak emellett még 1000 más dologra is tud figyelni és nyílván ha észlel vmit, akkor más vizsgálatokkal megy tovább.

Én úgy voltam vele, hogy ha mindkettő profi UH-os, csak az egyik még plusszban tud valami mást is, akkor inkább ahhoz megyek.

De persze mindenkinek szíve joga úgy dönteni, ahogy akar! Ezen ne vesszünk össze!!!! :lol: :lol: :lol:

Különben meg ez is olyan, amit kb magunknak csinálunk és csak azért hogy elmondhassuk: ezt is kipipáltuk!

Nem?

fatima
 
 


Zsu! - akkor az én fiam pont ezért mozog ennyit!?! Már 3 napja megállás nélkül izeg-mozog! :lol: :lol: :lol:

Ja! És tegnap nagyon durván megindult az előtejem! Máskor is volt már ilyen, de nem tartott ilyen sokáig! :)

fatima
 
 


Lehet, hogy neki ez az időjárás a jó, nálam nagy nyugi van 2 napja, pedig előtte folyton ugrált! Aggódom is rendesen!
Neked kia dokid, Fatima?

Zsu
svs
 
 


Ne aggódj Zsu! Az is lehet, hogy neki már kevesebb a helye és ezért nem ficánkol annyit...

Az én orvosom Dr Kaszás Tibor. Tied?

Hűűűű! Most nézem, hogy a te kislányod meg rák lesz! Te mázlista!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

fatima
 
 


Sziasztok Kismamik!!

Most beillesztem az előre megírt beszámolómat. Csak részeltekben tudtam megírni, mert nem tudok ülni.
Sajnos lemaradtam az olvasásban, de drukkolok továbbra is mindenkinek. A fotók mamákról és babákról csodaszépek.
Zsebi beszámolóján persze pityeregtem, tegnap két részletben sikerült elolvasni.

Puszi Mindenkinek! Később remélem újra tudok irogatni és elolvasni a lemaradást.

Viki

Már régóta vártam azt a pillanatot amikor felnyaláboljuk a kórházi csomagot és sietve elindulunk a kórházba, mert eljött az IDŐ. Sokszor elképzeltem, ahogyan szülőszoba ajtajában állunk, megnyomjuk a csengőt és bebocsátást nyerünk az eddig ismeretlen, számomra misztikus helyre, ahol segítenek világra hozni a babákat. Az én kicsikém azonban nem akart magától kibújni, így nem volt váratlan elindulás. A kiírt időponthoz képest több mint 10 nap várakozás után – annak ellenére, hogy minden rendben volt - a dokim dr. S. úgy döntött, hogy április 24-én kedden megindítjuk a szülést. Hétfőn kellett befeküdnöm a kórházba. Reggel hétkor a betegfelvételin egy igen hosszú sort kellett volna kivárni, de én rácsörögtem mobilon dokimra, aki jött azonnal és személyesen végezte el a szülőszoba előterében a szerencsére éppen szabad számítógépnél a szükséges papírmunkát. Én aláírtam mindent és mehettem szobát választani. Csak öt ágyasban volt hely, de a lakók mind szimpatikusnak tűntek. Berendezkedtem az egyik fal melletti ágyon. Délelőtt elmentem CTG-re és ultrahangra, majd bemutattak a kb. 8 tagú orvosi csoportnak és a szülészet vezetője dr. L. vizsgálata után úgymond engedélyezték a másnapi beindítást. Kedden 5 óra 20 perckor kellett jelentkeznem az éjszakás szülésznőnél, aki azt mondta ne is csengessek, mert olyan hangos, csak menjek be nyugodtan, ő már várni fog. Így az elképzelt csengetés is teljesen elmaradt, de olyan izgatott voltam, hogy nem bántam. Alig vártam, hogy végre elkezdődjön. A beöntést megúsztam, mert előző nap délután csak egy almát ettem és hajnalban az izgalomtól sikerült természetes úton rendezni a dolgot, a borotválást pedig már otthon előre elvégeztem, ezért a nővérkének nem maradt dolga, lezuhanyozhattam és vártak vissza a kiválasztott 2-es számú szülőágyon. (2-es a szerencseszámom). Fél hétkor megjelent dr. P. és felhelyezte a szülésbeindító tablettát. Elég nehezen találta meg a helyét, de én meg sem nyikkantam, csak néztem a plafont. Amikor ő elment én még mindig a plafont néztem és vártam, hogy megérkezzen a saját dokim és gyermekem leendő apukája, ja és persze a fájások. Már bántam, hogy nem korábbra hívtam be, de végre jött a szülésznő és megkérdezte bejöhet-e az apuka. Milyen buta kérdés, hát hogyne jöhetne! Két szülésznő is segédkezett nálam, Katalin és egy tanuló Orsolya, akik maximálisan kedvesek és segítőkészek voltak. Amíg vártam apa megérkezésére hallottam ahogy a mellettem lévő ágyon a függöny mögött megszületett egy kisfiú és potyogtak a könnyeim a meghatottságtól, de gyorsan letöröltem, nehogy megijedjen, hogy valami baj van. Apuka arcán rögtön láttam, hogy sokkal izgatottabb mint én, ahogy leült mellém a kisszékre ütemesen dobolt a lábával, de persze tagadta és próbált hétköznapi dolgokról beszélgetni amivel eltereli mindkettőnk figyelmét, hátha úgy gyorsabban telik az idő.
Még csak közepes menstruációs fájdalmaim voltak aminek én nagyon örültem és arra gondoltam mi ez nekem! Ennyi az egész? Ez nem is fáj, még ha erősebb is lesz, ezt simán kibírom. Aha, persze kis naív . Saját dokim dr. S. közben megvizsgált, elment egy órás műtétre, majd visszajött és megrepesztette a magzatburkot, úgy tizenöt-húsz percenként be-be nézett hozzánk, hogyan haladunk. A fájások idejét apuka mobiltelefonján méregette és továbbra is „cseverésztünk”. Dokim azt mondtam egyelőre alig tágultam másfél újnyit és szerinte rámegy az egész nap, mire készen leszünk. Ennek ellenére úgy 10 óra körül hirtelen tolófájásokat éreztem, amiket nem tudtam legyőzni. Mivel nem kaptam beöntést, elmentem WC-re, de utána sem szűntek meg, ezért újra megvizsgált a doki és meglepődve állapította meg, hogy ezek tényleg tolófájások és innentől kezdve felgyorsultak az események. Doki megmutatta, hogy majd a finishben hogyan kell nyomnom, gyakoroltuk a légzést – hasba nyomni és nem kiabálni, mert az elvesz az erejéből! Adott még egy nospa injekciót is, hogy még jobban meggyorsítsa a folyamatot. Én ezen a ponton szinte elvesztettem a kapcsolatot a külvilággal, csak a fájdalom maradt és én, körülöttem minden összemosódott. Hallottam a hangokat és végrehajtottam az utasításokat, de csukott szemmel és összeszorított kézzel befelé koncentráltam. Nagyon fájt minden fájás és nem tudtam, hogy most vissza kell tartani vagy nyomjak bátran. A dokim jelenléte azonban száz százalékos biztonságot adott, ez azért tudom, mert amikor kiment pár percre olyan elesettnek éreztem magam, de amikor ott állt az ágy mellett semmitől sem féltem. Jöttek sorban az erős fájások és már nem engedtem, hogy apuka hozzám szóljon vagy hozzámérjem, mert fájt a gyengéd simogatás vagy érintés is a bőrömön. Ő végig csak legyezett egy nedves törülközővel és együtt érzett. Arra eszméltem ebből a kábulatból, hogy hirtelen mindenki körém gyűlt, felhúztak a lábamra valami zsákféle zoknit, felhúzták a lábamat és a legerősebben kellett nyomnom. Alig hittem amikor azt mondták már csak egy nyomás és kint van a baba. Megijedtem mert úgy tűnt ezer perc telik el, mire jött a következő fájás, de megérkezett és én maradék erőm teljes felhasználásával kitoltam a babámat. EKKOR érkezett el a világ legszebb pillanata!! Egy időben a lábam között kicsúszott ami eddig úgy nyomott, megszűnt a fájdalom és a hasam hirtelen lesüllyedt majd felsírt Ő. A hasamra helyezték a nedves, puha és meleg testecskét, az ÉN KISBABÁMAT.
B. Benedek 12 óra 30 perckor, 6 óra vajúdás után 3700 grammal és 55 cm-rel jött világra.
Apuka elvágta a köldökzsinórt és megleste a méhlepényt is, ami szépen egyben kijött, ezután követte Benikét a vizsgálathoz és fürdetéshez. Apgar 10-et kaptunk! Baba úgy bújt ki, hogy a kezecskéje a feje előtt volt, így nagyot repedtem és sokáig varrtak össze, de ebből semmit sem éreztem, mert a dokim szépen érzéstelenített mindenhol a varrás előtt. Hallottam ahogy az újdonsült apuka hangosan szipog és sorban hív fel mindenkit a nagy hírrel, majd bekukucskált a függöny mögé kezében Benedekkel, az ÉN fiammal. Befejetzék végre a varrást és megnézhettem közelről Benikét, aki ügyesen azonnal szopizni kezdett és hangosan szuszogott. Két óráig együtt maradtunk és meghatottan néztük a tökéletes, gyönyörű babánkat…

Soha nem hittem volna, hogy a fájdalom, szenvedés, könny és vér ekkora gyönyörűséget okozhatnak.
Most már tudom milyen anyukának lenni. Ezentúl kívül is hordom a szívemet és ezer darabra törik, ha NEKI valami fáj. Alig hiszem, hogy ő tényleg belőlünk lett és a miénk, de boldog vagyok ezermilliószor egy nap, ha ránézek.

Köszönet a dokimnak, akinek nagyon hálás vagyok amiért ilyen profin és megnyugtatóan „dolgozott”. Én ugyan nem éreztem, de kézzel is tágított a vizsgálatoknál és párom elmondása szerint a végső nyomásnál erősen közrejátszott, mert rátámaszkodott a hasamra és ő is tolta, irányította a baba kijövetelét.
Köszönet a két szülésznőnek is, akik rengeteget dolgoznak és mégis fáradhatatlanul és lelkiismeretesen látják el feladatukat!

A János Kórház teljesen megfelelő a szüléshez, kicsit szűkös, kopott, de az 5 nap alatt jól érzetem magam és semmiben nem szenvedtem hiányt. Ne feledjétek, ha ott lesztek, hogy most nagyon sok dolguk van az ott dolgozóknak a rengeteg beteg miatt. Maguktól nem biztos, hogy pátyolgatnak, de ha kérdeztek vagy kértek valamit akkor kedvesek és segítőkészek.
viky30
 
 


Balogh Imréhez járok, de sajnos júni 18-júli 2 szabin lesz (későn váltottam), így lehet, hogy nem nála szülök végül!

A rák miért jó :?: Még az is lehet, hogy együtt szülünk, 2 hét különbség nem sok! És Emma baba is ikrek lesz, vagy Tarek is rák, nem?

Zsu
svs
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?