Sziasztok!
(elszállt
)
Szóval lelki támaszra lenne szükségem - elsõsorban.
A nagyobbik fiamnak az egyik szemére 16 dioptriás szemüveget írt fel Pálfia Judit, +4,5 ...-t. cilindert. Összesen 20,5.
A másikat le kell ragasztani, de nem biztos, hogy fog vele valaha is látni.
A baj egyrészt az, hogy egy évvel ezelõtt már felírta a szemüveget (akkor még csak 12-eset), de nem váltottam ki.
Másrészt most lesz 4 éves, a héten kezdem a ragasztgatást, nem tudom mi lesz, hiszen most tökéletesen elboldogul a bal szemével, ami 2-es lenne.
A rossz szemével dokinál még üveggel is csak 1 méterre látott, el nem tudom képzelni, hogy akkor ez most hogy lesz. Addig a pillanatig azt hittem, a szemüveget azért kapja az ember, hogy lásson vele, nem gondoltam, hogy azzal is csak éppen közelre fog látni...
Véletlenül ráakadtam valami gyengénlátók iskolájának a szervezetére, de nyáron ott szünet van. Én pedig épp a vizsgáim miatt toltam ki a kezdést mostanra - ezért meg lehet kövezni, de kihagynám, ennek a döntésnek a felelõsségét még talán el bírom viselni. Bár nem biztos, lehet, hogy pár hét múlva jobban át fogom látni, és az még rosszabb lesz.
Van-e valakinek gyakorlati ötlete? Vettem nagy, színes fadominót, vastag filceket rajzolni, kitaláltam, hogy megnézzük a terráriumot az Állatkertben, meg esetleg a Camponában a delfineket (?), de kevésnek tûnik.
Megpróbálok bejelentkezni a doktornõhöz, azt mondta, 1 hónap a próbaidõ - menjek vissza ugyanoda, Kispestre, majd lesz ott valaki, mert õ már nem... Gondolom, ez próbaidõ nekem is, hogy mit teszek.
A kicsi is itthon lesz most (az õ szeme a korának megfelelõ), hiszen a bölcsiben szünet van. Klassz.
Várom a válaszotokat.
Ilon