Új privát üzeneted érkezett!

Niki30:
Köszönöm a képeket :D .
A baba miatt ne csüggedj!Bárhogy alakul a végeredmény a lényeg :D .Egy gyönyörű kislány :D .
AZtán ha kérdésed lenne még csak nyugodtan kérdezz!

Puszi
Kép

Timi
tftimi
 
 


Jéé ma vagyunk 1 hónaposak :D :D :D

Kép

Timi
tftimi
 
 


Szép jubileum az 1 hónap! Boldog 1 hónapot!!

Niki, hogy-hogy csináltak terheléses vizsgálatot ilyenkor is?

Nekem a 27. héten 7,7 lett, diétáztam 3 hétig, akkor 5,8 lett és azt mondta a doki, hogy akkor ne is foglalkozzak vele! Persze én azé
rt diétázgatok, de vissza is "fogytam" 2 kg.t!

Zsu

Zsu
svs
 
 

 
 

Kicsi Beni, nagyon gratulálok érkezéshedhez!
Beni apa nyugodtan írd meg, te hogy élted meg a szülést!

BOLDOG HÓFORDULÓT RÉKA-BABÁNAK!

Beillesztek egy ciket, hátha valakit érdekel.

Örülhetnek a kismamák - a választott orvosért sem kell fizetni?
2007. április 23. 07:25

Június 30-a után sem kell majd részleges térítési díjat fizetnie annak a kismamának, aki választott orvosánál szeretne szülni. Legalábbis ez áll az Egészségügyi Minisztérium törvénymódosító javaslatában - írja a Magyar Nemzet.

Korábbi jogszabály-módosítás rendelkezik arról, hogy április elsejétől részleges térítési díjat kell fizetnie a betegnek, ha választott orvosához ragaszkodik. „Választottnak” az az orvos tekinthető, aki az egészségügyi intézmény munkarendje alapján éppen nem beosztott. A szabályozás 2007. június 30-ig „felmentést” adott a különdíjfizetés alól azoknak, akik április elseje előtt jártak választott orvosuknál, s ahhoz az ellátáshoz kapcsolódóan további kezelést vesznek igénybe.

Eddig az Egészségügyi Minisztérium többször egyértelművé tette álláspontját, miszerint a terhesgondozásra és a szülészeti ellátásra is ez a szabály vonatkozik – azaz fizetni kell –, noha sokan ezt már akkor is vitatták – írja a lap.

A Magyar Nemzet birtokában lévő törvénymódosítási tervezet szerint az egészségügyi tárca mégis változtatna a szóban forgó szabályokon. Előterjesztésükben ugyanis az áll: „a részleges térítési díjfizetésre vonatkozó rendelkezés alól kivételt képez a terhesgondozás és a szülészeti ellátás”.

Minden egyéb ellátásnál azonban megmarad ez a fizetési kötelezettség. A részleges térítési díj mértéke annak az összegnek a 30 százaléka, amit az adott beavatkozásért a kórháznak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár utalna, de nem haladhatja meg a százezer forintot. Mint ismeretes, bizonytalanságot keltett a terhes nők körében a kórházi struktúra átalakítása, az osztályok és intézmények bezárása. Sok kismama olyan intézményben hozta volna világra gyermekét, ahol megszűnt a szülészeti osztály.

Noha ők követhették volna választott orvosukat oda, ahol annak sikerül szerződést kötnie, az orvosok egy részének a mai napig sem sikerült másik intézménnyel megállapodnia. Bizonytalanok voltak azok is, akik olyan kórházba járnak, ahol megmaradt a szülészet. Ők azért izgultak, mert nem tudták biztosan, hogy fizetniük kell-e, ha ragaszkodnak választott orvosukhoz. (Magyar Nemzet)

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi
 
 


Természetesen érkezésedhez :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi
 
 


Timi, szívesen:)
Hát igen, most már barátkozom a császár gondolatával. Végülis tényleg mindegy, hogy hogyan érkezik, a lényeg, hogy minden rendben legyen velünk.
Kérdésem az lehet, hogy még lesz a későbbiekben. Köszike :)


Szilvi!
Köszi az infót!

Kép
niki30
 
 


Jah, Zsu, Neked meg elfelejtettem válaszolni.
Nos, nekem is volt a 24. és a 28 hét körül vércukorterhelés. Az elsőnél 6,3 lett, jött a diéta, a másodiknál 5,3 lett, látszódott a diéta eredménye és onnantól elszállt velem a ló és csak ettem, ettem...
És most volt a héten egy újabb, mert az orvosom ragaszkodott hozzá, és ez várhatóan ismételten nem lett túl jó, így most megint diétázhatom.
Szerintem érdemes betartani a diétát. Jobb megelőzni a bajt.
Állítólag ez a 6,6 nem rossz eredmény, viszont innentől nagyon könnyen emelkedhet, ami pedig már rossznak számít.
Szóval érdemes odafigyelni. Én most erőt veszek magamon, az utolsó egy hónapot akkor is végigcsináljuk!

Kép
niki30
 
 


Szaisztok!
Én most vagyok 10 hetes, Mátraderecskén lakom, de bélbetegségem miatt a János kórházban fog gondozni Dr.Lintner Ferenc. Szeretném, ha majd nála is szülhetnék. Ha van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban azt nagyon várom.

Sok hozzászólást elolvasgattam már, úgy érzem ideje írásban is bekapcsolódni a fórum életébe! :)
bvica
 
 


Sziasztok..

tegnap voltunk ultrahangon es minden rendben van :D
kopp kopp kopp
Alon, nagyon köszi a hosszu levelet, nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg belöle!!

Kellene egy kis tanacs..en szeretnek ujra sportolni, eddig usztam es kondiztam, de a dokim azt mondta ne csinaljak semmit.
Most, hogy elmultunk 3 honaposak, ujra lehetne valamit csinalni..de merjek vagy ne merjek?
Ti sportoltok valamit?

Mindenki vigyazzon magara!! :)
Vendég
 


Beniapuka írd meg Te is! kíváncsiak vagyunk a Te élményedre is! :lol:

Evu, én sportoltal a 3 hónap után, én futottam, de már csak lájtosan :)

bvica, sajnos nem ismerem a doktor urat, de hátha a többiek.

vigyázzatok magatokra!!!
mangó
 
 


Köszi Mango :D

en valojaban az uszason gondolkodom, de nem tudom..az uszikban tul hideg a viz, es a higenia...vagy csak en tartok mindentöl?...

azt hiszem be kell szereznem egy fit ball-t, mert az irodai szekem kezd kenyelmetlen lenni es nagyon faj a gerincem..

mar most... :shock:

szep napot meg !!
Vendég
 


állítólag úszás nagyon jó, én is gondolkodtam, de én is a higiéniától tartottam....
mangó
 
 


igen, sztem en sem megyek...akkor lehet, hogy csak a torna marad :D es sok sok kirandulas, seta, az mindig jot tesz!! 8) minden napos kötelezö program :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

A dokinál minden rendben volt, nagyobb volt az ijedség, mint a baj. :) Csak kicsti hoszúra nyúlt, de Maja egy TÜNDÉR volt, olyan jól bírta. Mindenki csak csodálta. :)) Én meg ragyogtam, hát igen, ilyen az én kislányom!!!

Úszás: én is azt hallottam, hogy az a legjobb terhesen. Csak hát ugye a higénia. Azt gondolom, hogy talán olyan uszodát kellene választani, ahol van baba úszás is, mert ott biztosan nagyon ügyelnek a tisztaságra. :roll: De ki tudja?

Szilvi köszi a cikket! Igaz, mi már szültünk, de ezt akkor is nagyon jó hallani. Talán egy kis előrelépés ebben az őrült nagyo káoszban, és fejetlenségben. Ez NAGYON NAGYON JÓ HÍR!!

Niki, tök jó, hogy nem csüggedsz. Hihetetlenül aranyos vagy!! De izgi lesz pár hét múlva, mikor már te is ott leszel, hogy Emmácska minden pillanatban kibújhat!!! Biztos óriási lesz a szerelem, hiszen már most az! A diéta meg smafu. Mindent a babáért. Én hónapokig diétáztam, és végül is jót tett, sokkal energikusabb maradtam a végére, és a kilók sem jöttek fel. Ami kellett a babának azt meg úgyis elvette tőlem. Szóval, csak így tovább!!!!

Üdv: Andi, Maja

Kép

Kép
b79andi
 
 


Timi, gyögyörű kislányod van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon édes a kis rugijában. És milyen képeket vág!!!!!!!! Gratulálunk mégegyszer!!! És utólag is boldog hónapos szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi
 
 


Bocsi, azt hittem, ma péntek van!!! Mama betegség, kezdem elveszíteni a napok közötti megkülönböztetés képességét. :D :D :D

Akkor mára Boldog Első Hónapfordulót Réka baba!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi
 
 


SOK EGÉSZSÉGET ÉS TEJCSIT KÍVÁNOK BENI BABÁNAK!!!!! GRATULA A BOLDOG KISMAMÁNAK ÉS KISPAPÁNAK!!!!

Kép
Kép
Kép
anaci
 
 


Vica üdvözlet a topicban!
Én sajnos nem ismerem a doktor úrat, de hátha valaki.
Gratulálok a 10 hetes várandóssághoz! Vigyázz magadra!

Evu, én a tornát tudom Neked javasolni. Ha érdekel, akkor tudok egy nagyon jó helyet, ahova én is járok/jártam. Nagyon jó a hangulat, csúcsszuper a tanár és a torna is átmozgat azért, tehát van értelme.

Andi, tök jó, hogy minden rendben volta dokinál. El tudom képzelni, hogy dagadhatott a melled :lol: Helyes, helyes.
Szerelem, szerelem. Igen ezt már többektől hallottam, hogy tényleg olyan érzés, csak még annál is több. Hát már nagyon kiváncsi vagyok erre az érzésre :lol:

Kép
niki30
 
 


[quote="evu"]S írta:evuziasztok..

Kellene egy kis tanacs..en szeretnek ujra sportolni, eddig usztam es kondiztam, de a dokim azt mondta ne csinaljak semmit.
Most, hogy elmultunk 3 honaposak, ujra lehetne valamit csinalni..de merjek vagy ne merjek?
Ti sportoltok valamit?



Evu, azt tudom, h. biciklizni meg lovagolni nem tanácsos, ezenkívül - LIGHTOSAN - állítólag szabad minden olyat sportolni, amit EDDIG IS CSINÁLTÁL, és jól esik. szóval amihez szokva van már a szervezet, lehet pocakkal is, viszont semmi újba nem tanácsos kezdeni terhesség alatt. tehát ha kondiztál, akkor folytathatod lightosan, meg óvatosan.
amúgy én 7 hós pocakig jártam konditerembe. persze a súllyal guggolás kimaradt ekkor, meg a súlyok is kisebbek voltak, meg mindent óvatosabban csináltam. de nekem kifejezetten jól esett. :wink:

szal tényleg csak óvatosan mindent.

az úszás kifejezetten ajánlott kismamáknak, akkor nem lehet, ha nyitva a méhszáj.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


ja, annyi lemaradt, h. ez mind csak a normál terhességre vonatkozik, tehát ha egészséges vagy, és nem vagy veszélyeztetett, stb....

M.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Szisztok!!

Lécci segítsetek S.O.S.!!! Nem tudja véletlen valaki, hogy hétfőn vagy/és kedden lesz terhesgondozás az intézményben??? Ha valaki tudja, esetleg megy vagy telefonon eléri Őket (én eddig nem tudtam :( ) Akkor lécci ossza meg velem az ifót!!!!!

Köszönöm előre is!!!!!

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Jo reggelt lanyok! :D

Köszi a tanacsokat, Marcsi en is szeretnek am ujra terembe jarni, mindig is szerettem, es a baratom tud tanacsot adni, hogy mit hogyan csinaljak.Szerencsere minden rendben van a terhessegemmel, ezert is gondoltam, hogy ujra el lehetne kezdeni mozogni.

Niki, jol hangzik a torna, örülnek, ha megirnad hova jartal :D

Es keresni fogok valami uszit, ahol van kismama torna is, abban valoban meg lehet bizni.

Mindenkinek sikeres es szep napot, ram var a munka....

Vigyazzatok magatokra am!! :lol:
Vendég
 


EVU ÍRTAM PRIVIT A TORNÁVAL KAPCSOLATBAN!

Kép
niki30
 
 


Köszi Niki, meg is neztem, nagyon jonak tünik!!! :D

Remelem jol vagy ma..mar csak 29 nap..es kezedben tarthatod a kis csöppseget :D

Es remelem mindannyian jol vagytok!!
Vendég
 


Sziasztok Csajszik.

Csak beköszönök, mert sajnos egész hosszú hétvége alatt nem leszek net közelben. Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok.
Sétáljatok nagyokat!!! :D Nagyon jó idő lesz.
Üdv az új fórumosoknak.
Nekem már csak 3 munkanap és otthon lehetek rendezgetni a baba cuccokat, már alig várom!
Na puszi.

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea
 
 


Sziasztok Kismamák!

Egy időre én is eltüntem.... :D, de nem azért mert elment az Internet csatlakozásunk vagy elutaztunk volna..... :D ......

Szeretném megosztani veletek életem legszebb napját!

2007. 04.24.-én kedden reggel 8 óra 05 perckor megszületett Dániel!

Hétfőn 11 óra 52 perckor elfolyt a magzatvizem és 8 óra múlva már a mellkasomon pihizett egy kreol bőrű, fekete hajú csodaszép baba, aki 3550 grammal és 53 cm-rel jött a világra.

Ha nem bánjátok a részleteket majd később mesélem el, mert egy picit fáradt vagyok. Ma jöttünk haza a kórházból....és én szinte egyfolytában sírok, mert annyira hihetetlen és annyira gyönyörű és egyáltalán....felfoghatatlan érzés, hogy anya vagyok!

Puszilok mindenkit! :lol:

Kép
zsebi32
 
 


Viky30:

Tiszta szívből gratulálok az egészséges, gyönyörű Berni babához! Sok boldogságot és rengetek tejecskét! Nekem lassan indulgat, de még nem az igazi...

Sajnálom, hogy személyesen nem találkoztunk, de szinte ki se tettem a lábamat a szobából. Minden pillanatban Dániellel szerettem volna lenni. Sírva toltam be éjszakára....

Remélem Te is jól vagy, és lassan regenerálódsz. Pihenj sokat, remélem van segítséged!

Kép
zsebi32
 
 


ZSEBI!
Aztamindenit! Megszületett Dániel, éljen!!! Jajj de jóóó!
Szívből gratulálok Nektek! Hát biztos gyönyörű, ahogy így leírtad, kis kreol bőr, fekete haj, jajj istenkém!
Aranyos vagy azért, hogy beköszöntél hozzánk és reméljük mielőbb elmeséled a részleteket és persze képekkel is megajándékozol minket! Én már olyan kiváncsi vagyok!

Niki

Kép
niki30
 
 


Zsebi,
nagyon nagyon gratula Dánielhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De kíváncsi vagyok rá!!! Gyönyörű baba lehet abból ahogyan leírtad. Már én is alig várom a képeket. De édesek lehettek, ahogyan ő csak fekszik, a mamájának meg potyognak a könnyei a meghatódottságtól. :)) Szerelem első látásra egy életre!!!!!! :D :D :D Nincs is ennél szebb.

Jó regenerálódást, sok sok tejcit. Türelem jönni fog az, csak lassacskán, aztán meg annyi lesz, hogy Dániel csak győzze!! :)

Ez aztán a jó hír!!

Üdv Mindenkinek: Andi, Maja

Kép

Kép
b79andi
 
 


Zsebi!

Én is nagyon gratulálok Dánieledhez, mi még messze állunk ezen csodás élménytől, én is nagyon várom a részleteket!! Ugye ez nekem még jó tapasztalatgyűjtés is.

A hétvégén megyünk a párommal és a sógornőm három kisfiával (!!!) horgászni, remélem ilyen klassz idő lesz mint ma.

Minden jót mindenkinek a hosszú hétvégére! :D

Kép
bvica
 
 


Sziasztok!!

Köszönöm a sok gratulációt, nagyon boldogok vagyunk.
Ma jöttünk haza a kórházból.

ZSEBI!! GRATULÁLOK DÁNIEL ÉRKEZÉSÉHEZ!!!!

Sok boldogságot és egészséget nektek!
A megbeszélt randi elméletben sikerült, kisfiaink egy napon születtek.
NAGYON ügyes és hősies voltál a szülésnél. Tudom, mert én feküdtem mellettetek a függöny mögött :) Csak sejtettem, de most hogy elolvastam az időpontot már biztos. A dokid át is jött hozzám mikor finishben voltatok és lehalkította a CTG-t hogy jobban hallja a tiéteket. Azt is halottam amikor azt mondta még délig meglesz a baba és már pénteken haza is mehettek.
Én is sírtam amikor felsírt a babád...
Az enyém 4 és fél óra múlva bújt ki.

Részleteket később írok, még össze kell szednem magam és most nagyon késő van, Beni most aludt el.


PUSZI ÉS DRUKK MINDENKINEK

Viki

Kép
viky30
 
 


Sziasztok!

Zsebi, gratulálok Dani babához, sok boldogságot és egészséget kívánok Nektek!

Megkérdezhetem, hogy miért toltad be éjszakára a kórházban, ha nem akartad (azt írod sírtál), kötelező?

Viki, Zsebi és a többiek, akik már babáznak, jó babázást, a pocakosoknak meg jó nagy sétákat és pihizést a 7végére!

Zsu

Zsu
svs
 
 


Hát Lányok, ez tök vicces, hogy ott együtt, egy helyen, egyszerre.
De jó nektek.

Kép
niki30
 
 


Hát Lányok, ez tök vicces, hogy ott együtt, egy helyen, egyszerre.
De jó nektek.

Kép
niki30
 
 


Zsebi, Viky ez aztán a találkozás!!!!!! Milyen hihetetlenül érdekes az élet. :D :D :D
Gratula mégegyszer mindkét lurkóhóz. És gratula a mamiknak is! Pihenjetek és csodáljátok a babákat!!! Nem lehet betelni velük! :D :D

Kép

Kép
b79andi
 
 


Sziasztok Csajok!

VAN NETÜNK!!!! VAN NETÜNK!!!! HURRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! :D :D

Esélyem sincsen visszaolvasni, úgyhogy csak csatlakozok! :)

Hirtelen mennyi új kismami lett itt! :lol: Tök jó!

Mindenkinek üdv, akit még nem ismerek (igaz, már többen vagytok újak, mint régiek)! :)

Niki! - bakker miket álmodsz te???? Még a fejedet is leborotválták??? Ugye azért én nem voltam kopasz!?! Elég érdekesen néznék ki... :lol:
Most esik le, hogy holnap nem is talizunk, mert 1-je lesz. Akkor ezekszerint a jövő héten????
Basszus, mi van ha már nem látlak egyben??? Te a jövő héten már a 37. hétben leszel! :o Iszonyat el telt az idő!
Olvastam, hogy Emma baba még nem fordult be. Ne parázz Niki! Én hiszem, hogy mindennek meg van az oka, így hát ha Emmácska így "döntött", akkor neki az a legjobb.
Tudod... csak az számít, amikor már ott fog szuszogni a melleden! :) Már alig várom! Ha még tudok majd mozogni, akkor mindenképpen meglátogatlak. OK?

Andi! - beszéljünk már meg mi is egy randit a szülészeten és szüljünk már együtt ahogy Zsebi és Vicky is tette. Már hülyéskedtünk ezzel kapcsolatban, de akár meg is valósíthatjuk. Mit szólsz???? :lol: :lol: :lol:

Na most csak ennyi. Majd jelentkezem hamarosan! Mostmár mindennap itt tudok lenni. :lol:

Csók,
Fatima

fatima
 
 


Sziasztok!

Mindenkit üdvözlök, aki itt van ebben a topikban. Valaha én is lelkes látogatója voltam amikor első gyermekemet Bíborkát, vártam 2002-ben. Most újra eljött ez az idő, hogy irjak, mert a másokik pocaklakóval a 9-dik hétben járok és remélhetőleg újra a János kórház szülőszobájában lehetek december elején.
Van valaki esetleg aki még a szülés elött van, vagy ti már mind túl vagytok rajta.
Érdekelne milyen állapotok vannak most a Jánosban? Ha van kérdésetek szívesen válaszolok, hogy nekem milyen volt...

Mindeniknek jó babavárást kívánok!!!
Virág
virágbaby
 
 


Sziasztok!

Virág, gratulálok és üdvözlet a topicban.
Itt már jó sokan vagyunk és elég vegyesen, akik még nem, és akik már megszültek.
A János kórházról személy szerint nincs tapasztalatom, sosem feküdtem még ott. Viszont nagyon jókat hallottam róla, itt is sokat meséltek a lányok. A személyzetet mindenki dícséri és hát valljuk be, ez a legfontosabb.
Szóval én nyugodt vagyok, hogy ott fogok szülni.

Fatima, örülök, hogy van már netetek, végre!!!!
Milyen otthon? Élvezed? Tarekról nem írtál, gondolom jól van a drága. Belaktátok a lakást? Írjál privit!
Hát látod, miket nem álmodik az ember :)
Jah, már nem agyalok azon, hogy Emma hogy is fekszik, természetesen úgy fekszik, ahogy neki jó. Most mondjuk kaptam homeos, befordítós bogyót, még azzal megpróbálkozom.
Igen, már csak 4 hetünk van, számomra is hihetetlen. Kész vagyok mindennel (mosás, vasalás), már csak a dekorálás van hátra.
Ma voltunk ctg-n, mert ügyelt az orvosom. Voltak már keményedések, jelezte a készülék. Elméletileg még nem szabadna, ezért a doki annyit mondott, pihenjek sokat. Diétáznom kell, amit igencsak nehezen viselek. Soha életemben nem kívántam ennyire az édességet, süteményt, mint most. Nem hittem, hogy ez nekem valaha nehézséget fog okozni, hogy vissza kell fognom.

Remélem a többiek is jól vannak!

Puszi
Niki

Kép
niki30
 
 


Ja, még annyit akartam mesélni, hogy ma ugye voltunk bennt a kórházban és úgy meghatódtam, mikor megláttam egy apukát, kezében mózeskosár, a mózeskosárban kisssapka, kisrugi, jött a kis családjáért. Annyira jó volt látni!
Utána meg kiszoltak a szülőszobán, hogy kis türelmünket kérik, épp szülés van és mikor már bennt voltam, akkor hallottam, hogy felsír egy kisember.... :) :)

Kép
niki30
 
 


Helloka!

Na végre, hogy már előkerültél! :) Azt hittem ti is hosszúhétvégéztek valahol vidéken!

Velünk persze minden OK. Én is lassan elkészülök mindennel. Már túl vagyok Tarek kis ruháinak a kimosásán és kivasalásán. Vettünk cumisüvegeket és cumikat. Ja de nem ám játszó cumit! Olyat csak 1-et vettünk a biztonság kedvéért. Nem akarok neki cumit adni, csak ha vészhelyzet van, pl. ha az újját kezdené el szopni.

Szóval nagyon alakulunk. Már csak 1-2 dolog maradt hátra!

Olyan hihetetlen! Mindjárt szülők leszünk NIKI!!!!!!!! :D :D :D Már alig várom!!!!

Hűűűűha! Nem csodálom, hogy meghatódtál! Hallani egy pici babát felsírni! Én tutira elbőgtem volna magam!!!! :oops: :)

Tényleg! Neked csináltak most is cukorterhelést??? Én nem tudok arról, hogy nekem lesz-e még ilyen vizsgálatom. Olyan hihetetlen, hogy te alig híztál és mégis diétáznod kell. :? :?:

Én képzeld stabilan tartom a 61 kg már több mint egy hónapja. Állítólag én fogyok, Tarek meg nő bennem! :) Vicces, nem???

Na most csak ennyi.

Sok puszi,
F.

U.I. Holnap nem talizunk! :((((

fatima
 
 


Szia, neeem, már megjöttünk. Csak Tatabányán voltunk két napot, de tegnap már vissza is jöttünk.
Örülök, hogy jól vagytok. Akkor Ti is marha jól álltok, szuper.

Igen, megint csináltak cukorterhelést....tudod az orvosom ragaszkodott hozzá.
Mindegy, most már ezt az egy hónapot kibírom diétán.
Hogy? Fogysz? :) Hát ez tényleg jó:)

Jah, igen, ma nincs ugye előadás, de jövő héten akkor a szoptatásra megyünk, nem?
Azt még szeretném meghallgatni.

Sok puszika és mindenkinek üdvözlet!

Niki

Kép
niki30
 
 


Na! Ez már az igazi Niki! :) Hogy-hogy lecserélted a képedet??? Nagyon szép vagy ám ezen a fotón! :)

Azért volt egy sanda gyanúm, hogy hazamentek Tatabányára. :) Még most kell kihasználni, hogy nyugodtan kocsikázhattok. Ki tudja, hogy Emmácska érkezéséig haza tudtok-e még menni!?! Bár azért ti nem mentek olyan messzire.
Mi ha hazamegyünk anyukámékhoz, az azért egy nagyobb út. Majdnem 200km. Én is már csak max 1X megyek még haza, aztán úgyis ők jönnke majd. Anyukám tutira itt lesz az első 1-2 hétben.

Tényleg! Neked lesz segítséged???

Ma képzeld koncertre megyek. Játszanak az uramék és háááát nagy merészen úgy döntöttem, hogy elmegyek. Tareknek úgyis szoknia kell a hangos zenét. Az apja úgysem hagyná, hogy ne érdekelje a kemény zene + a gitározás. :D

Ja! Olyan hihetetlen, hogy nem gyarapodik a súlyom. Gondolom azért, mert az elején nagy hévvel felszedtem 10 kg-t, aztán amikor dokibá mondta, hogy azért óvatosnak kéne lennem ezzel a dologgal, na pont akkor költözködtünk. Az, hogy még nincsen liftünk (vagyis hogy még nem üzemel),nekem csak jót tesz. Naoi minimum 2X fel a harmadikra. Tiszta natúr edzés. Így hát Tarek baba növöget, anya meg ad le a zsírpárnákból. :D Tök jó!!!

Akkor a jövő héten talizunk mindenképpen. Engem is érdekel a szoptatás témakör. Aztán még talán 1-re lemegyek és eljön az én időm is! ÚR ISTEN! HIHETETLEN!!! :)

Legyetek jók. Leszel még ma???

F.

fatima
 
 


:D :D :D :D
Igen, ezzel a hazautazással már óvatosan kell bánni. Nektek is.

(Fotók: most lettek kész a barátnőm által készített képek. Köszike)

Nekem is lesz segítségem, egy hétre jön anyukám, utána meg a Feri lesz itthon velem.

Koncertre???? Ne már?! :D De ugye már csak szabadtérire?
Nagyon vigyázz magatokra!
Persze tudom, szoktatni kell Tareket.

Akkor meg van a napi tornád, jól van. De egyél rendesen azért.
Tényleg nasival hogy állsz?

Jól ellevelezgetünk itt kettecskén....
:)

Kép
niki30
 
 


Sziasztok!

Niki, nagyon jó lett az új kép!! És bocsi, de láttam a másikon az újonnan készült képeket. Naaaaaaaaaaaaaaagyon szuperek!!!!!!!!!!! De jó, hogy ilyen emléked lesz a terhességről. Nem teszel fel ide is egyet???
Tényleg bocsi, hogy kukkolok, csak olyan nagyon kíváncsi voltam. Mert itt írtad, hogy kész lettek, és gondoltam hátha.... dicsekedjél velük, mert tényleg naaaaaaaaaaaaagyon szuperek!!!!!!!!!!
Irigykedek ám értük!!!

Bocsánat Fatima (úgy látszik, ma ilyen bocsánatkérős és kissé tolakodós vagyok, elnézést érte, de hát a kíváncsiság..... aztán ugyse válaszoltok ha túl személyes. Megértem.)
Szóval, Fatima, megkérdezhetem, hogy a Tarek név az honnét jött? Van ilyen név a naptárban? Olyan szép, és én még nem is találkoztam vele. Olyan tök jó különleges, mégsem más hangzású, hogy idegen legyen. Nagyon tetszik.

Olyan édesen elleveleztek, olyan jó olvasni. És nagyon izgalmasak az utolsó napok, hetek. Niki, nekem is diétáznom kellett, és bevallom őszintén, az utolsó héten, már nem bírtam. Olyanokat bőnöztem, és olyan lelkiismeret furdalásom volt, hogy ennyit sem bírok megtenni a babámért. De úgy gondoltam, ha ilyen nagyon nagoyn kívánom, akkor biztosan neki is szüksége van rá. És a szülésnél meg jól jött az a pár plussz kalória, amit a végén megengedtem magamnak. De azokat a sütiket, és édességeket, amiket akkor megvontam magamtól, most szülés után kétszeresen pótolom. :D :D :D

Hát jó maradék hétvégezést. Mi továbbra is "MAJAlisozunk"!!! :D :D

Üdv, és elnézést mégegyszer, ha kellemetlent kérdeztem, vagy mondtam. Andi, Maja

Kép

Kép
b79andi
 
 


Andi, köszi szépen, aranyos vagy. Végülis jók lettek, végre pár fotó, ami nekem is tetszik és majd mutogathatom Emmának, hogy: nézd csak, ott voltál bennt anya pocakjában!
:)
Teszek fel egy-kettőt, akkor.

Neked is diétáznod kellett a végén? Igen, sokszor én is nehezen bírom, bevallom őszintén. Tegnap is muszáj volt diabetikus sütiért beugranunk, mert különben bűnöztem volna.
És most Te miket ehetsz? Lehet szénhidrátot nyomatni szoptatás alatt?
Hogy megy a babázás? Fárasztó gondolom. Maja hogy van?

Kép

Kép

Kép

Kép
niki30
 
 


Szia Niki!!!!

Fúúúúúúúúúúúú!!!!!!!!!!!!!!!! Hihetetlenül jók ezek a képek!!!! Nagyon jól néztek ki!! Emmácska büszke lehet majd a mamájára!!! Tényleg csupa irigység vagyok!! :wink: Nagyon jó emlékek lesznek ezek a képek!!

Arra jó a diéta, hogy az utolsó hónapban úgy tudom kezd el felszedni magára sok mama a legtöbbet. És a diétával ez nincsen. Én semmit nem híztam, amíg diétáztam.
A védőnő szerint még most is kéne, és csak fokozatosan áttérni, de bevallom őszintén a napi 150g szénhidrát bevitelével, most éhen halnék. Szóval, nem csinálom. Azt eszem, ami jól esik. Már nem árthatok a babának. A dietetikussal sajnos nem tudtam ezt megbeszélni, de úgy gondoltam, majd megméretem a vércukrom, és ha rendben van, márpedig jól érzem magam, akkor nem foglalkozom vele. És csak olyan terhességi cukorbetegségről hallottam, ami a terhesség végén elmúlt. Bízom ebben. Lehet nem jól teszem, de mint mondtam, én úgy érzem, ha folytatnám, éhen halnék. Akkor bírtam, de a szoptatás sokat kivesz belőlem. Tényleg komoly meló, ahogyan a felkészítőn is mondta a szülésznő. :D :D :D

Én is felteszek egy kéept rólunk, ha nem gond. Ez az elős publikus közös képünk, amin nem szoptatok. :D :D Amúgy, jól megvagyunk. Maja baba tartja a 3 óránkénti kelést, és szerencsére éjszaka alszik. Csak egyszer kel fel, illetve kétszer, ha ide számoljuk az 5 órai kelést is. :lol: Nappal viszont kicsit nehezebb vele, sokat van fenn. Egyáltalán nem olya, mint egy újszülött. Érdeklődik, és igényli, hogy foglalkozzanak vele. De imádjuk, és minden perc öröm vele. Majd meglátjátok!! :lol: De már ti is alig várjátok ezt az édes fáradságot, gondolom!!!
Aludjatok sokat, amíg lehet, bár a nagy pocak néha akadály. Én a wc mellől nem igazán tudtam eltávolodni a végén.

Szóval, mi 2en: Kép Üdv: Andi, Maja

Kép

Kép
b79andi
 
 


JA, és a legfontosabb Niki! Csak úgy sugárzol a boldogságtól a fotókon. Átjön, milyen jól érzitek magatokat. Nagyon édesek vagytok, mindketten. Helyes pocid van. :D :D :D

Kép

Kép
b79andi
 
 


Andi, kedves tőled, hogy ezt írod. Ez a sugárzás dolog talán tényleg így van. Egyszerűen jól éreztem/érzem magam a bőrömben. Valahogy ezért sem akarom még, hogy megszülessen Emma. Na persze, már borzasztóan várom, hogy itt legyen velünk.
Biztos nagyon furcsa lesz, hogy hárman leszünk.
Gondolom nektek is megváltoztatta azért az életeteket.
Szóval Maja nappal kevesebbet alszik. Vannak ilyen gyerekek, akik ennyire érdeklődőek és több igényük van az ismerkedős órákra, míg más babák inkább alszanak.
De az nagyon jó, hogy éjszaka ilyen jól alszik. Végülis ez a lényeg.
Nagyon helyesek vagytok a képen. Azért rajtad is látszik, hogy jól érzed magad és nagy a harmónia!

Kép
niki30
 
 


Sziasztok Lányok! :D

Gyönyörűek vagytok: Niki+Andi!!!!!!!!!!!!!!! :D :D Tök jó fotók!!! :D Niki, tök igaza van Andinak, h mennyire sugárzol! :D Sajnos rólam nem lehet ilyen csodafotókat készíteni :( :( , de te nagyon fotógén+szép vagy - nem mindig van meg együtt a kettő. :oops: :oops: )
Érdekes, ahogy nézlek Tieket: Andi, Niki, ti sem vagytok túlsúlyosak- hasonló alkattal bírhatunk - ennek ellenére az első gyerköcnél nekem is oda kellett figyelnem a cukrosabb dolgokra, 2jára csak azért nem volt gond, mert tudatosan figyeltem, de most én is annyira édességzabáló lettem, h csak na: keksz, nápolyi, csokik, amiket korábban csak szoptatás alatt ettem most meg falom őket, nyomom be őket rendesen. :oops: :oops: :? Párom már meg is jegyezte, jobban oda kellen figyelnem... :oops:
Ja Niki nem tudom szoptatás alatt mennyire kell diétázni, de Andinak igaza van, és is faltam az édességet, belőlem is sokat kivett. Lehet, h ez is típus függő :roll: :oops: 8)

Remélem nem votam túl kavarc, de közben sütök, leszedtem a rossszcsontot a szekrényről,és már lassan indulnom is kell az oviba a nagyért... :oops: 8)

További jó pocaksodást! :D

Faima, megkaptam! Köszi! és írok, amint jobban lesz időm! Vigyázz nagyon Magatokra a koncerten! :) :)

pusszok, legyetek jók!
mazsolák
 
 


ja még annyit gyorsan, h az első gyerköccel nem is ettem édeséget :oops: :oops: :? , hanem - a dokibá szerint - az édesebb gyümölcsöktől is lehetett a határhoz közeli érték...??!! na most már tényleg rohantam tovább. 8) :wink:
mazsolák
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?