Szia Riti6!
Nekem nem volt fogadott szülésznőm, gondolkodtam rajta, a Sulyok dokit is megkérdeztem, Ő azt ajánlotta, hogy akkor érdemes szülésznőt választani, ha azt akarom, hogy végig mellettem legyen valaki. Én ezt nem akartam, és szerintem jól döntöttem.
Tulajdonléppen a szülésznő mindig ott van a közelben, mert a vajúdás alatt 15-20 percenként mindig megnézik a baba szívhangját. Az ügyelet szülésznő egy fiatal nő volt és nagyon megvoltam vele elégedve.
A Sulyok doki egyrészt nagyon türelmes, másrészt rendkívül figyelmes volt a szülés alatt, állandóan szóval tartott, tötődött velem. Nekem megindították a szülést reggel fél nyolckor és délután 16:45-kor született meg a Marci. A Sulyok doki a vajúdás alatt rendszeresen bejött és megvizsgált, a végén a kitolási szakaszban meg természetesen végig ott volt.
Én a vajúdás alatt sétáltam a férjemmel (rendszeres orvosi felügyelet mellett), a szobámban pihentem. 12 órakor infúzióra kötöttek, mert nehezen tágultam, ekkor már végig a szülőszobán maradtam (hát akkor már felállni sem nagyon tudtam volna).
Hogy fájdalmas-e a szülés? Igen!
Viszont ezt tudom, hogy most még nem hiszed el, de abban a pillanatban, hogy a kisbabád kisiklik a testetből, a szülés minden fájdalmát elfelejted. Én a szülésről nagyon szép emlékeket őrzök. És ezt többek között a dokinak köszönhetem.
A csecsemős nővérek nagyon rendesek voltak, sokat segítettek. Az egyetlen baj az volt, hogy ahány nővér annyiféle tanács.
És ez amikor tanácsra van szükséged kétségbeejtő.
Húú, hogy mit vittem magammal?
- 3 db szoptatós melltartót
- 3 db szoptatós hálóinget
- köntöst
- haskötőt
- steril eldobható bugyikat
- Tena Lady betétet (a szülésznő tanácsolta)
- mellbimbóra krémet
- melltartóbetétet
- szilikon bimbóvédőt szoptatáshoz (sajnos én csak ezzel tudok szoptatni)
- tejserkentő teakeveréket (nekem a Naturland Fitolac vált be)
- homeopátiás bogyók a tejserkentésre (Urtica urrenc 5ch; Ricinus communis 5 ch) - ezeket a védőnő ajánlotta
- fürdőpapucs
- meleg, puha zokni
- 2-3 db törülköző
- Wc papír, Wc-ülőke papír
- szappan
Most egyelőre másra nem emlékszem, de ha eszembe jut még valami, akkor megírom.
Kisfiad vagy kislányod lesz?
Jártál már a szülőszobákba? Érdemes megnézni.
Szia
Kati