Abalord!
Na, akkor még mesélek egy kicsit. Mivel nálunk sok az allergiás a családban, köztük én is allergikus asztmás vagyok, én mostanában kezdtem el újra tejterméket enni. Mivel a tejfehérje kiválasztódik a tejbe és az nagyon allergizál. Amit nem úgy kell érteni,h ogy csak a tejre lesz allergiás, hanem az összes olyan allergén tényezőt, ami miatt allergiás rakciót vált ki a szervezetben, azt ugye felerősiti ezáltal. Kicsit kusza, de remélem érted mire akarok kilyukadni.
A lényeg: a tejtermékek, hal, tojás, citrusfélék, déli gyümölcsök, aprómagvasak, csonthéjasok ezeket én mind-mind 1 éves kor után kezdem el bevezetni. Hanna még csak a banánon van túl ezek közül. A sima tejet nagyon ki szeretném tolni, a tejtermékeket is még húzom...
Eddig nem kapott még cukrozott kaját, csak 1x véletlenül, a sót is kerültem. A kajájába nem kapott, a kölesgolyóról meg ledörzsöltem.
Mivel én nem elválasztok, hanem hozzátáplálok, Hanna még mindig sokat szopizik. A tavaszi topikból már alig van baba, aki annyit szopizik mint a Hanna. Sajna ez max szeptemberig lesz igy, mert onnantól bölcsis lesz. Szeretném, ha a reggeli-esti szopi legalább 2 éves koráig megmaradna. de lehet, hogy ő magától lemond a szopiról. Majd meglátjuk.
:D
Azért nem vészes ám a hozzátápi.
:D Belejössz hamar.
Én nagyon élvezem, hogy pl Hanna "melegszendvicset" eszik reggelire és az az egyik kedvenc kajája. Ez úgy néz ki,h ogy kenyeret megkenem vajjal (pl ráma harmónia, bió margarin, liga (ezekben nincsen tej)) és berakom a melegszenya sütőbe.
Majd jól kifújom neki, mert meleg...
Ilyet már 10 hónaposan Hanna lazán evett. Addig meg kapott kölesgolyót, üres kenyeret, zsömlét (kiflit nem, mert az lehet tejes), gyümölcsöt.
Hannának kellett vagy 2 hónap, mire elmúlt a székrekedése. Kitartást!!!! ezt is meg kell szegénykéknek tanulni kezelni. Nem egyszerű, az biztos...
Azt hiszem kb ennyivel akartalak még traktálni.
Elisabeth!
Kitartás!!!!
:D:D És hajrááááá
Remélem szép élmény lesz!