Ennyire nincs hely már a babás helyeken? Akkor már mi is lecsúsztunk, pedig augusztus végén nyaraltunk volna végre (tavaly is kimaradt...). Lehet hogy akkor mi Hajdúszoboszlóra megyünk, nekem az sokkal közelebb van, mint a Balcsi. Van ott egy bejáratott szállodánk, nagyon klassz vizes blokkja van termálvízzel, és most olvastam h kiságyat, pelenkázót, kádat adnak, bár utazóágyat úgyis akarok venni. És a strand is 2 percre van. A másik Galyatető, azt a szállodát imádom, ott a legfinomabb a kaja és gyönyörű helyen van. Egyszer végre télen mennék oda, amikor hó is van... (Tavaly voltunk ott 3 napos nászúton
).
Zsebi! A fenékütögetés nálunk is bejön hasfájáskor, de mi nem cumikázunk. Ahhoz ugyanis kellene még egy ember, mert Bálint akkora amplitúdóval szívja a cumit, hogy kell valaki, aki a szájában tartja, vagy visszadugdossa. Úgyhogy nem erőltetem.
Bálint ma kapta az 1. oltást, nem is sírt. Kíváncsi vagyok, belázasodik-e.
Velünk az a helyzet, h az elmúlt héten kb. 300 grammot hízott a gyerek...
viszon olyan adag tejek jöttek ki belőle, hogy a sírógörcs kerülgetett, ez már nem bukás, hányás volt... mint amikor kiborul egy pohár tej. Volt, hogy 2 pelust használtam el. Ezek szerint ennyire túlette magát?! Olyan, mintha most végre lenne tejem, kezdtem örülni, de a gyerkőc nem értékeli. De a lényeg, hogy 5 és fél kiló.
Zsebi! Te végig tudod aludni az éjszakát? Én hiába fekszem le 10-11 körül, 3-kor ébredek, hogy feszül a mellem (feszül... majd le szakad, így helyes). A fejés azért gáz, mert mi van, ha fejek, a gyerek meg mondjuk ébred előbb, a cici meg üres... Ilyenkor nagy dilemmáben üldögélek az ágy szélén, és nem tudok visszaaludni.
Ti hányszor esztek egy nap? Nekem ma azt mondta a doktornő, elég 5x, nekem a 6. mindig nehezen fér már bele. Mennyit esznek most a gyerkőcök? Én már nem mérem (nem merem a kijövő tej miatt...).
Melcsi! Itt írok: sorházban lakunk, azaz van 1 db szomszéd, mert szerencsére mi vagyunk a sor vége. Még mindig jobb, mint a panel, ahol eddig laktunk, mert ott a szennyvíz is elöntött mindig (konyhában és wc-ből egyaránt), sőt egyszer a fölöttem lakó hajnal kettőkor úgy áztatott el, hogy a falakon hömpölygött a víz (mint egy horror, olyan volt arra ébredni, hogy a plafonon át ömlik a lakásba a víz). A mellettünk lakó kisfiú meg egyszer felgyújtotta a konyhát, az apja oltotta el, aki jól megégett, úgy vitte el a mentő. Volt tűz és víz...
Akkor inkább Olivér sírás a szomszédból. Csak a fáradtság "panaszkodott" belőlem.
Melcsi, a szopis témához, bár a másikon írtátok: mindkettőnek megvan a maga előnye-hátránya. A tápszert kevergetni kell, meg hűteni, melegíteni, stb, a cicit nem. DE!!!! Ha szoptatsz, pihenned, aludnod KELL! Figyelni kell arra, hogy rendesen egyél, rengeteget igyál. Nem lehet elfelejteni. Ha tápszerezel, könnyebben hagyod másra a babát, bár nekem a nagyobbikat anyukám etette lefejt tejjel, míg vizsgáztam. Akkor 24 órát voltam távol, én fejtem, anya fagyasztóból, cumisüvegből etette. És nem szokott le a ciciről. Mindig telefonáltam, melyik vonattal jövök haza, mikor ne etesse meg. De volt, hogy a vonaton is fejni kellett, nagyon gáz volt.
Ilyen szempontból Zsebinek a fegnehezebb, mert ő a kettőt kombinálja. Cumisüvegezik, meg figyel az összes szoptatós dologra is. Ami nagy előnye a cumisüvegnek az én para-mama szememben: látni, hogy mennyit eszik a gyerek. Szerintem ha szoptatni akarsz, semmiképp ne add fel korán (írtad, hogy Emesénél hogy volt), nekem most, 2 hónap után kezd valahogy alakulni. De ha 1 hónapja bepótolok napi egy étkezést rendszeresen, akkor most nem lenne több tejem. A barátnőm fia 7 hónapos, és már egyáltalán nem szopik! Én ezt nem akarom! Én akkor kb. a gyümölcsbevezetést akarom kezdeni!
Kriszta! Ciciről leszokás: ötletem nincs, nekem a fiam magától hagyta abba kb. 9 hónaposan. Esti szopinál elfordította a fejét, és nem kért többet. Én nagyon nehezen éltem meg, végtelenül szomorú voltam, igazi elutasításként vettem. Ne siettesd, ha nem muszáj (bár tudom, hogy miért sietteted mégis.
).
Valaki segítsen, aki Angelcare-t használ! Hová van beállítva az érzékenység nálatok? Valamelyik éjjel vagy tízszer sípolt, mire mérgemben kikapcsoltam. Semmit nem aludtam. Érdekes, nappal nem sípol. Bezavarhat az, hogy meg van emelve a kiságy fejrésze?
Bocs, hogy iyen hosszú lettem...