Új privát üzeneted érkezett!

Hu lanyok! Koszi a rengeteg drukkot!!! Mostani helyzetemben sokat jelent am nagyon!!!

Koszi koszi koszi!

Meg itthon vagyunk, fajas sehol... De annyira ficereg odalent a kislany, h neha azt hiszem, fogja magat, es egy jol celzott fejelessel belevag a nagy esemenybe :)

Sok oleles mindenkinek!

Kép
boga

Sziasztok!
Pakolok ezerrel, ráadásul Pannika nem alszik!

Boga! Minden jót kívánok, biztos mindjárt kibújik!!!! De jó neked!!!!!! :D

Este jövök, akkor köszönök!
Panni itt ül az ölemben és nem hagy írni + kiabál, hogy hagyjam abba!
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Boga
Na azért nem eszik olyan forróna kását!
Még enm hallottam fejessel érkező gyerekről!HIHIHIHi
Sok erőt küldök!!!!pihizz míg lehet, hogy legyen erőd!!!

Lilla
Én ezt az esti nyüglődést kíntornának hívom. Úgy látszik mindenkinél van ilyen!

Mondjuk a csajszi,ha rákerül a hálózsák és a férjem berakja az ágyba egyből elaludt! Legalábbis eddig így volt! Minden nap hálaát adok az égnek, hogy elalszik magától!

Precious
én ugyanúgy jártam,mint Lilla. De lehet,hogy ezért nem fájt a vajúdás és a tágulás, meg a tolás?
de szerintem nincs bebizinyított hatása. Ártani nem árt!

Jéé
A védőnőnket én is rég láttam itt háznál, valamkor a múlt évben? :wink:
Tényleg, még gondoznia kéne minket??
Mondjuk akkor a fogamzásgátlóról beszélt nekem!
Ha Lilla új ismerete mindenhol gyakorlat(mármint a feljegyzés),akkor rólunk min.ennyit tudhatna,hogy nekem ez nem kell!Vagy belenézne a papaírjaiba!! De nem? Az volt a kérdése: Gondoltunk fogamzásgátlóra?? :shock:

Kép
anid

Sziasztok!

Gyors bekukk, mert elfáradtam, ma megjártuk a koponya és hasi uh-t a bébimmel. Hát nem egy türelmes pasi, no és a sapkát is nagyon utálja, szóval zengett az SZTK tőlünk:-)))

Boga: nagyon nagyon szorítok, és hidd el, a legjobb kezekben vagy. A világ legcsodálatosabb élményében lesz részed! Pihizz, hogy legyen erőd, bár én is csatlakozom Lillához, és Anidhoz, mert a császárosok táborát szaporítom:-))

Puszi Nektek!

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!

Köszönöm szépen a tanácsokat ekcéma ügyben.
Akkor ezentúl nem fürdünk minden nap, de azért kukimosás az lesz... :lol:
Vettem másik mosószert és öblitőt sem használok már többet.
Próbálom szellősebben öltöztetni,és nem inni tejet, amíg szoptatom. Remélem használ valamit.
Jah és kenem gyógyszertári testápolóval ahogy tudom.

Most hogy ezt letiztáztam a segítségetekkel, van új... :oops:
Nyugtassatok meg hogy ha a gyerek csoki csomagoló papírt nyelt, akkor abba azért nem fog belehalni???
Kb. egy 2x1 cm-es fémes papírdarabot benyelt, nem bírtam kiszedni a szájából, mert feltapadt a szájpadlására, aztán már le is nyelte... :(
Nem szeretnék minden ki hülyeséggel orvoshor rohangálni.
Ugye, nem kell??? Ugye? Ugye? :?: :?:

Tündi
Kép
Kép
_manó

Boga!

Lehet már nem is olvasol minket... :)

Mondjuk nekem a nyákdugó elmenetele és a szülés között kb másfél hét telt el, de ez is emberfüggő.

Az viszont hogy ennyire lent van a babó, szerintem azt jelenti hogy hamarosan kint lesz. Nálam akkor ment le, amikor kezdődtek a fájások. Szóval hajrááááááááááá!!!!!!!!!!!

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Tunde, szerintem azert ihatsz tejet, de ha a babonak adsz tapit, csak hipoallergent adj.
Ami a csokipapirt illeti, en nem aggodnek nagyon, figyeld a kakijat! Ha kikakilja, semmi gond!

Szep estet Nektek!

P

Kép
Kép
panzej

Sziasztok

Boga
Húúúúúúúúúúúúú: mindjárt babaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Manó
csokipapír: ne félj ki fogja kakílni, ha nagyon idegesít akkor mindig nézd meg a székletét hogy ki jött-e már.

Védőnő
nálunk Ákos születése óta 2x volt, az új aki szeptember óta volt még 1x sem, vagyis mondta hogy volt már, csak bebocsájtás nem kapott, ja mondom neki hogy vagy nem voltunk itthon, vagy ha a bejárati ajtón zörget azt senki nem hallja, mert utána is van még egy bejárati ajtó, de megigérte hogy felhív és jön, de hogy minek nem tudom, mert az előző sem volt egy nagy szám, és a mostani sem, max ez fiatalabb, és nem kérdez akkora hülyeségeket (csak kicsiket)

és képzeljétek: tegnap voltam a nőgyogyinál: Pici Bogárkánknak ezerrel vert a szíve,
és ma voltam a körzetinél: így már van beutalóm is a klinikára, amit magamnál kell hordanom mindig, hogy ha bármi van akkor ott legyen.
Persze a körzetinek fogalma nem volt hogy hogy kell kitölteni az adott papírt, úgyhogy semmit nem odaírt ahova kellett volna, remélem azért jó lesz.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok !

Bocsika, hogy csak most jelentkezem, de a tegnapi nap, idegőrlő volt, vagyis csak addig amíg a dokimmal nem találkoztunk, mert rögtön úgy fogadott , hogy MINDEN RENDBEN! Jók az eredmények az AFP, a Down kór szűrés, a hepatitis szűrés. Kedden 24-én megyek genetikai ultrahangra, amiről már felvétel is készül.
Üröm az örömben, hogy kiderült picit nyitva van a külső méhszáj, így pihi ezerrel, gyógyszer hegyek,. De legalább a házimunkától is egy időre megmenekültem :D .
Legszívesebben magamra akasztanék egy ultrahangos készüléket, és lesném, hogy minden rendben van -e?

Igyekszem követni a fórum hozzászólásait, de még picit bele kell rázódnom.
Kedves Muzsu, Manó, Anid , Lilló, Saara -és a többiek- nagyon köszönöm a kedves szavaitokat.

A szülés közeli kismamáknak szorítok!

Legyen szép estétek.

Sziasztok

Zsuzsi
minimano

Hello!

Boga, drukkoloook!!! Legyszi adj naponta életjelet :)! Jaj de izgi (bar tudjuk mi lesz a vége :wink: :lol:)

Zsuzsi, milyen jo dolgod lesz most :)
Vigyazz magatokra, örülök, h minden rendben, mostmar megnyugodhatsz!

Most ennyire futotta, szép estét mindenkinek!

Sára

Kép

Kép
saara

Ja és Zsu, nektek jo utat kivanok, jo pihenést, hasznald ki :)!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok lányok,

Ennyit írni!!! :wink:
Tegnap este kezdtem az olvasást, ma hamarabb fürdettünk, hogy még legyen időm, és most jutottam a végére.

Boga
Az volt a tervem, hogy megkérlek jelentkezz minden nap, hogy tudjuk mi van veled, de azt hiszem ezzel elkéstem.

Sudocream
Mi csak azt használjuk kb. a 3. hónap óta, azóta minden szép és jó, no piros pöttyök, tehát nektek is lehet nyugodtan :lol:

Láttam Andrea felkavarta a kedélyeket, szerintem minden egyes szituációt más és más, más szemszögből lát, de annak könnyebb az élete aki a jobbik oldalát veszi észre. Szerintem tök jó ez a "belterjes" társaság, mert hát honnét ismerhetnék ennyi hozzám hasonló problémával"küzdő" anyukát. Az utcán ha látok valakit mégsem szólíthatom meg, hogy "ne haragudj, szerinted lehet a Sudocreamet minden nap használni?" és ő pont hülyének néz. :roll: Szóval mi ismeretlenül kerültünk össze, de sok jó élmény, közös dolgok olyan jó, hogy összekötnek és köszönöm, hogy vagytok. És nem hiszem, hogy csak mi magunk lennénk, mert a kismamiknak mindig örülünk, jó nosztalgiázni és mindenkinek segítünk ha tudunk, most pl. Bogára fogok sokat gondolni, még ismeretlenül is.

Hálapénzről azt gondolom, hogy sajnos van és nem kerülhetjük ki. De a tanárok - és nem csak Anid - is megérdemelnék, hogy több fizetést kapjanak, sőt mindenki megérdemelné, hogy jó fizut kapjon amiből boldogan, gond nélkül megél.
Pont ezt láttam Hollandiában, hogy boldogok az emberek, de még a villamoson az ellenőr is, a vonaton a kalauz is visszajött hozzánk, mert volt egy ember aki előttünk szállt le, utána visszajött és megmutatta, hogy ha ők leszállnak, akkor a következő megálló a miénk. Nálunk azt hiszem ilyen nincs, bár itthon keveset vonatozok.

Szóval első nap Amszterdam volt a program, városnézés, virágpiac mindez gyönyörű napsütésben, aztán este mentünk Hágába, mert ott laknak a barátaink. Másnap elkötöttük a bringájukat és vonattal elmentünk északra, ahol a tulipánföldek vannak. Volt iszonyú jó térképünk bici utakkal, hol vannak a virágföldek, meg minden rajta volt. Le a vonatról aztán elmentünk Keukenhofba, na Panzej az tényleg valami csoda. ez egy olyan kert ahol megtalálható a világ talán összes tulipánja, de volt rengeteg orchidea, és még ezer meg ezer virág. Amennyit ott sétáltunk már attól efáradtunk, de utána jött a java, rápattanni a bringára és kb. Hágáig 50 km-t tekertünk, először tulipánföldek mellett, majd a tengerparti dűnék között. Gondoljátok el, hogy ott nem búzaföldek vannak, hanem virágok pl. tulipán, nárcisz, és jácint hektárok is. Na ez utóbbinak olyan erős illata volt a szabadban, hogy csak na.

Kép

Kép
gabek

Szóval ha egy jácint van a szobában már az is betölti az illatot, de ha van több száz négyzetméternyi akkor az meg elképzelhetetlenül jó.
Ja és sznes minden, piros sorok mellett sárgák, fehérek, barackszinűek meg minden, nagyon odavoltam érte.
Azután már jól kifáradva eljutottunk a partra, ahol fürödtek. tűző napsütés volt egész nap, mi is jól lebarnultunk, és mikor megláttuk erős késztetést éreztünk, hogy belemenjünk, egészen addig amíg a víz nem érte el a nagylábujjunkat, mert a víz iszonyat hideg volt.
Aztán szép dűnék között mentünk tovább, majd este értünk már Hágába, de a Hága térképet otthon hagytuk :-(
Harmadnapot a barátnőmmel töltöttük és a kisbabájával. No azért az sem rossz, ha babakocsit tolsz a tengerparton, frissen sült halat és tengeri herkentyűket eszel, húúú nagyon jó volt.
Utolsó nap ajándékvásárlás és Gergőnek vettünk egy csomó ruhát, aztán jöttünk is haza, és majdnem lekéstük a gépet.
Nagyon jó volt szabadon mászkálni, kóricálni a városban, nem korlátozott az etetés, nem kellett sok cuccot magammal vinni, mint itthon hogy mindenre fel legyek készülve a Gergőnek. Az eslő két nap annyi élmény ért minket mint egy hónapban sem. Ketten voltunk, a Berregi persze nagyon hiányzott, de nagyon-nagyon jól éreztük magunkat és jól jött egy kis felüdülés. :lol: :lol: :lol:
Szerencsére Anyuval nagyon jól elvoltak, jól lefárasztotta minden nap (mármint Anyu a Gergőt), így nem is vette észre, hogy mi nem vagyunk ott. :roll: :D :D

Na megyek mert még másban is utol kell érnem megam.

Bocs, ha valakit kihagytam, de nagyon sokat olvastam

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok lányok!

Jöttem elbúcsúzni. Olvastalak titeket, de most már nincs időm írni! Két hét múlva jövök, addig is mindenkinek puszi, Bogának meg hát egy nagyon klassz szülést, de lehet, hogy már szül is!!
Jó éjt!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok, kepzeljetek, meg mindig egyben...

Mar harmadik hete riogatnak, hogy elobb jon a babam, de sehol semmi...
Tegnap lesetaltam a boltba (5 perces ut), hatha tortenik vmi, de semmi...
Nem mintha surgetnem a kislanyt, biztos tudjam, mikor kell jonnie, de mi mar olyan fraszban vagyunk!

Tovabbra is koszi a drukkot, igerem, ha van vmi, meguzenem vmelyik csaladtagommal!

Puszi mindenkinek!

Kép
boga

Halihóóóóóóóóóóóóóóó!

Boga
Van a gyerekcsalogató szex! :oops: persze,ha van még hozzá kedvetek!
De egyébként tényleg a pocaklakó dönt, hogy mikor akar titeket látni!
Dokival azért beszéltél??

Gabek
NAgyon jól sikerülhetett a kirándulás! Ahogy leírtad, biztos gyönyörű szín és illatkavalkád lehet ott!
Most olvastam Van Gogh életrajzát és elképzeltem avirágok színeit, valahogy úgy,ahogy ő az utolsó időben festett képein (azok a híres,színes képek) megjelenítette a tájakat!
Csodás!
Hogy tudtatok biciklizni ilyen virágfelhőben?
Gondolom kicsit tisztább Hollandia,mint Magyarország!
De még mielőtt ezen is kiakadnánk, azt tudnunk kell, hogy Hága már az 1800-as évek végén büszkélkedhetett azzal a címmel, hogy a legtisztább város! Ezt nézve elég nagy a lemaradásunk!

Néha úgy érezem, mikor szídjuk kicsiny hazánkat,elfeljtjük, hogy milyen hátrányokkal, időveszetességel indulunk. de perzse nem lehet mindig a történelmet hibáztatni.
Gyerekeinknek milyen jó, lesz! Nekik az lesz a természetes, amit nekünk nagyon meg kell most tanulnuk!

Képzeljétek voltam tegnap kezdő step aerobikon! Hát ennyire béna csajt mint én még nem láttatok! :lol: :lol: :lol: :lol: :P
Én úgy röhögtem magamon! Forogtam,pörögtem ide meg oda, meg lépegettem össze meg visznya!
Gondoltam ez azért jobb lesz, mint egy alakformálás, ahol 200 felülést kell csinálni. Amihez ugye hasizom is kéne, nem kenguruzseb! :P :P :lol:
Hááát midnenesetre jót nevettem, már ez is megérte.
De megyek a jövő héten is, apa elvállata a heti kétszeri esti bébiszitterkedést.
Nagyon ügyesen megfürdette, megetette. Mire hazaértem a gyerek kimosva, felöltöztetve, az ágyunkban pakolgatta harisnyás kosarát és vigyogott rám nagyon .

Bocsi ha néha elvisznek a gondolataim a gyerekes témáktól! Akit nem érdekel ugorhat engem!

Kép
anid

Sziasztok,

Boga
Na akkor most előírok neked egy reggeli és egy esti kötelező püzenetírást, hogy tudjuk mi van veled :lol:

Anid
Én ezért nem jártam soha step aerobikra, mert nem tudtam követni, hogy mi után mi jön. Annyi mindenre kell figyelnem egy nap, legalább ott kapcsolhasson ki az agyam és csak a testem dolgozzon- ezt gondoltam régen. Ma már nem kell annyi dologra koncentrálnom, és még most sem mennék el ilyen órára :roll:

Prücsök
Én lehet kipróbálnám a felajánlott aloés cuccot, ha már MuZsu annyira dícséri, hogy mindenre jó. :oops:

Saara
Ezt már annyiszor meg szerettem volna kérdezni tőled, hogy mostanában rákattantam a zap-búza- és rozspehelyre, hogy az ok, hogy beáztatom, de azt is meg kell mosni mielőtt megfőzöm, mint a rizst, vagy mehet egyből főzésre az első vízben? :roll:

Tegnap teregettem az erkélyen, apa is kijött tett-vett valamit, Gergő csak az ajtóból nézett minket. egyszercsak észrevettük, hogy valamit mintha rágna, gyorsan benyúlt a szájába és előhalászta a Ctrl billentyűmet, amit kipiszkált a laptopomból :? :lol: :lol:

A Hága feletti tengerparti dűnékről még annyit, hogy ez egy természetvédelmi övezet, tehát autók nem mehetnek be, de van külön kiskavicsos gyalogút a sétálóknak, homokösvény a lovasoknak, és külön bicaj út is. Tehát mindenkinek az igénye maximálisan ki van elégítve.

Panzej
Ti mindig is Hollandiában voltatok, vagy máshol is? Szerintem azért jó lehet ott lakni. Mindig azt gondoltam, hogy nem szívesen élnék máshol, de most kicsit megingott ez az alaptételem. Mert ahogy a barátnőmék élnek az nagyon jó, kisgyereknek egy csomó előnyt adhat, és most már lerövidültek a távolságok, nem olyan drága az út, mindennap van repzi, van Skype stb... Nagy lépés az tény, de mégnagyobb előny, kicsit belegondoltam Rita helyzetébe, hogy neki lenne rá lehetősége...
Na jó nem filozofálok, megyek mosogatni,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Szép napocskát!

Lilla!
Nálunk sokáig volt az a műsor, amit leirtál, hogy nyűglődik a baba, álmos, de nem bir elaludni, apa, anya hiába van ott vele.
Hát én arra gondoltam, hogy ha Boti igy nem alszik el, akkor lehet, hogy zavarjuk és elkezdtük az ellenőrzött sirással arra szoktatni, hogy egyedül aludjon el.
Ezt persze a napközbeni alvásnál kezdtem. Pár nap alatt ráállt és nagyon jól is esik neki, sokkal nuygodtabban alszik, mivel van ideje ráhangolódni az alvásra, és senki nem zavarja.
Ehhez ugye venni kell egy nagy levegőt és következetesen csinálni, de nagyon megéri, mert hamar hoz eredményt és gyereknek, szülőnek egyaránt jó a végén.

Anid!
Na, step aerobic-kal nekem is voltak szép élményeim. :D :D :D :D
Dettó, mint te! Egyszerűen összegabalyodtam teljesen, úgyhogy cirka egy alkalmommal voltam. Aerobikra meg táncra jártam és az ment, de ez a step, ez valami hihetetlen!
Sok sikert neked, biztos hamar megtanulod a gyakorlatsort és akkor már élvezhető az óra!

Gabek!
Jaj, nagyon jól hangzik ez a kis útinapló! Gyönyörű lehetett és az a rengeteg virág külön feldobja aze embert, olyan életet árasztanak!

Boga!

Ügyik legyetek, vagy lehet hogy már nem is vagytok otthon?

Erika!
Nagyon jó lehetett hallani a kis szivverést! Boldog gömbölyödést!

Na, megyek mert másznak rám, visitanak szóval ennyit a pihiről! :D

Kinga
kgk

Sziasztok

Gabek
úgy irigyellek, én is imádom a virág tengereket!

Kinga
sajna nem hallottam csak láttam, de május 1-jei héten megyek a klinikára, és remélem hogy ott már fogom hallani is, vagy ha nem ott jobban fogom látni picurkát, mert ott jóval nagyobb a képernyő mint a magánba.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Helló Lányok!

Először is nagyon boldog névnapot az Andreáknak így utólag is.

Amint látjátok sok időm nincs a két gyerkőc mellett, Janka már nem az a eszem-alszom baba. Igaz így se rossz, csak több foglalkozást igényel. Gyarapodik szépen, és egyfolytában vigyorog és gagyarászik. A Jencike továbbra is agyonszeretgeti, remélem ez így is marad.

Láttam kicsit felkavarta a kedélyeket egy-két hozzászólás. Már annyira kiveséztétek, hogy én már nem is reagálok rá, de gondolom így is tudjátok az álláspontom. :D

Anid, én is jártam step aerobikra, első alkalommal nekem se ment hű de jól, de aztán belejöttem, és tökre szerettem.

Jaj, most mennem kell, de még jövök
Pusz

Kép
Kép
angyalka2

Sziasztok!

Úgy örülök, hogy Rátok találtam.
Én is a II. Nőire járok, (17 hetes kismami vagyok), de még nem tudok sokat róla. A dokimról sem igazán. Gidai Jánosnak hívják, fiatalka. Ebben a káoszban nekem is nehéz a döntés, előtte a Jánosba jártam.

Kérlek, ha van időtök írjatok nekem pár infót, ha lehet a dokiról is.
Emberileg semmi bajom vele, de szakmailag nem tudok róla semmit.

Én most voltam ezen a héten afp-n mert a 16. héten elhajtottak az ambulanciáról a felvételes nővérek, hogy nem lesz jó az eredmény.
De a dokibácsimmal meg beszéltem előtte és ő nem mondta, hogy itt ez a szokás...
Meg kicsit bizonytalan vagyok: a hepatitist nem most kellett volna szintén megnézni?
A tohoőplazmózist is saját költségemre most az afp-vel csináltattam meg, mert nem írta rá automatikusan az első vérvételnél, most meg már 4000 Ft volt.

Bocs, hogy Rátok zúdítom, de várom a véleményeteket!!

Köszönöm előre is!

Bogáncs

Kép
bogáncs

Sziasztok!

Eleget teszek az elvarasoknak: itt a ma esti beszamolom :)

Dokival beszeltem, aki megnyugtatott, h ne gondoljak hulyesegeket, jonni fognak azok a fajasok. Szoval megnyugtatott.

Mivel jovo csutortokre vagyok kiirva, nincs para, csak mar 3 hete riogatnak, hogy korabban jon a baba. Ezert izgulok ra minden apro jelre, gondolom...

Egyebkent ma mar mindenfele furcsasagot ereztem: hatul, mintha a ket csipocsontomat ket iranyba huzna vmi, a szemerem csontomon sokszor erzem a baba sulyat, az alhasam is faj neha es ez hatra sugarzik a derekamba. De ez mind csak 1x-1x jelentkezik, kb 4x-5x volt ma egesz nap...

Kicsit kezdem hulyen erezni magam, h ennyien drukkoltok nekem/nekunk, es kozben nem tortenik semmi... Bocsi, vszleg masodik babaval mar rutinosabb leszek :oops:

Udv mindenkinek :?

Kép
boga

Sziasztok

Bogáncs
toxoplazma: tudtommal eleve is fizetős, én felakartam iratni a dokimmal még kb. 3-4 hete, és akkor mondta hogy fizetős a dolog!

Boga
kitartás!
És ne érezd magad hülyén!

sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Szép jó estét!

Kinga: Érdekes, amit írsz erről az ellenőrzött sírásról. Nappal nálunk ez nagyon jól működött. Legalábbis egy időben nem aludt el Bálint nappal. Akkor találtam ki, hogy beraktam a szobájába, és hagytam egyedül elaludni, mostanra már nagyon jól működik ez. Beviszem, lehúzom a redőnyt, kap tiszta pelust, kis simi, be az ágyba, már csukja is le a szemét. Ez lenne az ellenőrzött sírás? Bár végülis ő nem sírt sokat, inkább nyűglődött.
Este meg nem rendszeres a nyűglődés, csak néha van, mondjuk heti kétszer. Máskor tök normálisan elalszik. Nem értem, hogy miért van az, hogy egyszer igen, egyszer nem. A heti két nyűglődős estén érdemes alkalmazni ezt a módszert? Bár nem tudom, hogy képes lennék-e rá.

Bogáncs: Én a dokidat onnan ismerem, hogy ő adta be nekem az EDA-t. Nekem nagyon szimpatikus volt. Azon kívül, hogy tök jól beadta az EDA-t én nem tudok szakmailag róla többet sajna. A barátnőm szült nála ikreket, ő nagyon dícsérte szakmailag.
Érdekes, amit az AFP-ről írsz... Én úgy emlékszem nekem a 16. héten csinálták. A hepatitist is megnézik az AFP-vel együtt, de erről nem szólnak külön, sőt az eredmény is majd valamikor később lesz meg. Én tök sokat nyomoztam utána, hogy mi van az eredményemmel, aztán egyszercsak hetek múlva megjött, ott volt az ambulancián más leleteimmel együtt.
Régen az AFP-t meg a hepatitist is a Schöpf-Mereiben csinálták mindenkinek attól függetlenül, hogy melyik kórházban vették le a vért hozzá, nem tudom most hol csinálják, mivel ugye elvileg az már magán kézben van.

Szép estét!
Lilla

lilló

Sziasztok

AFP-s vérvétel: a klinikán már nincs, csak UH-on nézik, nekem most mondta szerdán a dokim, mert én is rákérdeztem, hogy nem kell-e hozzá vérvételi eredmény is, mert Ákosnál még kellett. És közölte hogy már nincs, és ezt az eü miniszternek lehet köszönni.
Most ha jól emlékszem akkor UH-on a 12 héten nézik + a 18.on is.
De én a korom miatt megyek még a 12.hét 6.napon az Istenhegyis Géndiagnosztikába kombinált szűrésre (igaz ez fizetős).

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

HŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ

Úgy látom a feje tetejére állt minden kórházügyileg!

De jó, hogy vannak kismamijaink, mert így képben lehetünk!!!
Éljen!

Szia Bogáncs!
A dokidat nem ismerem, de másban esetleg szívesen segítek.
Bár, úgy látom a protokolt már nem ismerem!

Megyek kávézni!

Kép
anid

Anid!

Ennyire nem tudsz aludni, vagy Kata nem hagy?

Imi már nálunk is egy órája kukorékol.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Egy órával el van csúszva a babanet, vagy visszamentünk az időben???

Tündi
Kép
Kép
_manó

Hello mindenki!

Itt a reggeli bejelentkezesem.

Meg mindig egyben...

Tegnap este mar nagyon nyugos voltam, a babam mintha tuvel szurkalta volna a pisilomet, es ugy mozgolodott, h mar azt hittem, ott jon ki ahol nincs is lyuk a testemen...

Aztan most, h meg mindig nincs valtozas, rajottem, h vszleg csak a frontot erezhette szegenykem. Tenyleg azt erzem, h o mar nagyon jonne, csak a testem nem akarja.

De mar ejjel voltak fajasaim am! Nem sok, ugy 3-4, de la. mar haladunk :) !

Kezdem sejteni, h nem lesz ez egy setagalopp...

Remelem, a Ti gyerkoceiteket nem viseli meg ugy a front!

Szep napot mindenkinek!

Kép
boga

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓ

Manó
Kata minden reggel 6.00 kor kel, s ha valamiért nem,akkor a szívbajt kapjuk el.
Tegnap reggel is még 7 kor az ágyban voltunk,mire apa kérdi,hogy nincs valami baja agyereknek? Berontunk, mint aza a bizonyos Zrínyi (igaz, ő kirontot a várából) a gyerek szobájába, aki édesen ül a kiságyban és játszik a takarójával kukucsjátékot!
A drágánk ilyenkor meg visszaalszik! :twisted:

Boga
Dehogynem érzik a frontot, főleg,ha fúj a szél, vagy másnaponként megváltozik az időjárás!

Azért csak a helyén fog kijönni az a gyerek! :lol:

Ahogy írod az érzékeléseidet, azért olyan sok már nincs hátra!
Bár nem tudom, nekem anyák elvesztése és a baba megszületése között nem telt el 24 óra!de ez nagyo negényi!

Kismamaik!!!!
Segítsetek a tisztánlátásban: hogy is megy most a terhesgondozás?

Mi ez az AFP-s variáció??Eddig nem úgy volt,hogy av érvétel és Uh együtt adott egy kockázati elemzést? Mi ez a fizetős buli?
ÉS EGYÁLTALÁN! MI VAN???
Képzeljétek lassan megnyílik az a kórház, ahova elvileg tartozunk! :twisted:

Kép
anid

Sziasztok lányok!!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!

Lilló :D
Már az is nagyon jó hír, hogy az EDA-t jól csinálta, nagyon nem mindegy. Eddig azt hittem, hogy EDA-t csak anesztes adhat be :oops: :oops: ÚÚgy örülök, hogy a barátnőd is elégedett volt vele, ráadásul ikrekkel! Juppee, akkor úgy néz ki jó kezekben vagyok.
Akkor tényleg nézik ilyenkor a hepatitist is, csak szó nélkül?
Akkor megnyugodtam.

Erika :D

Igen, most már jó pár hete fizetős, de mikor én mentem 7 hetesen vérvételre, akkor még nem volt az. Mondta is a doki, hogy ne haragudjak, de ő automatikusan nem szokta felírni.

Szerintem most is úgy van, hogy az afp eredménye megvan, akkor mész (18-19. hét) uh-ra a kettőt egybevetve. De majd elmesélem. Nekem az afp eredménye után kell hívnom a dokit.

Anid :D

Neked is köszönöm.
Tudtok valamit írni a körülményekről?
A látogatók hogyan nézhetik meg a babucit? Később tudtok szülésznőt ajánlani, érdemes fogadni?

Üdv mindenkinek

Bogáncs

Kép
bogáncs

Íme egy kép Imiről.
Már rég raktam fel.

Pont a szép kék szeme nem látszik, na de ennek pont a napszemcsi a lényege.
Na meg az a POFA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

Menő Manó

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok,

bogáncs
Én nemrég egy kicsit áradoztam a dokidról, mert nekem is ő adta be a fájdalomcsillapítót. Mert egy kismami nála szül és érdeklődött róla. Nekem nagyon szimpi volt. Szakmailag én nem tudok nyilatkozni, hiszen nekem nem ez a szakmám :-)

Boga
Jó, hogy jelentkezel :P

Nekem is volt AFP, hepatitis is, kombinált genetikai vérvizsgálat+UH, amit a múltkor angliai izé alatt emlegettetek. Én csak a Klinikára mentem ezekért, és egyikért sem kellett fizetni. De sajna kismamák úgy látszik ebben már nem tudunk nektek segíteni, mert azóta minden megváltozott, és ki tudja mi fog még átvariálódni. Egy a biztos kérdezzetek rá a dokinál mindenre. Nekem pl. nem volt cukorvizsgálatom, azt mondta nem küld el, mert nekem azzal biztos nincs gondom. Én hittem neki és nemhiába.

Berregő már rájött mi arra mi hétvége, imádom, hogy annyira toleráns, holy ilyenkor mindig később kel.

Ma kipróbáljuk a halat,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok

Anid
AFP: ha jól értettem a dokim akkor az eü. miniszter elvette a pénzt, vagyis a klinika ezért alig pár ezer forintott kapott, míg én az Istenhegyi Géndiagnosztikán 28.000Ft-ot fogok érte fizetni (a Mágus ajánlotta hogy ide menjünk), igaz a dokim szerdán azt is mondta hogy míg az AFP vérvételes volt, addig (még Ákosnál) ugyanazért az AFP-s vizsgálatért (vérvétel+UH) nem kellett fizetni a klinikán.
remélem érthető amit itt össze írtam
vagyis
Istenhegyi Géndiagnosztika (kombinált szűrés - AFP- vérvétel + UH) 28.000 Ft. = ami volt a klinikán - és nem kellett érte fizetni
eü. miniszternek köszönhető :cry:

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Gabek, nagyon-nagyon jo lehetett ez a kis kiruccanas Hollandiaba! Remélem mi is eljutunk oda egyszer, huuuuuuuuuuuuu, de jo lenne! :)

Tündi, NAGYON vagany a kép!!! :D

Angyalka, pont akartam irni, h jol eltüntél. Irhatnal egy kicsit többet az életetekröl, kivancsiak vagyunk mind sztem! Nagyon jo hir, hogy Jencike ennyire birja Jankat. Pedig milyen kemény lehet egy kisteso érkezése! Mennyire tudsz Jencikével foglalkozni?

Panzej, nagyon tetszett, amit a halapénzröl irtal. Most is teljesen egyetértek.

Boga, csak kibujik egyszer a leanyzo, biztos jol érzi magat odabent :)! Hany hetes vagy most? 39?

Nem értem akkor most van AFP vagy nincs??? és minden vizsgalaért fizetni kell?

Jöttem panaszkodni is egy kicsit :(
Ugy néz ki nem usszuk meg az asztmat. Vince tegnap megint Dart Vadert jatszott, mint mikor kijött rajta a tejallergia. 5 kor ébredt üvöltve, nehezen birt lélegezni, nem tudtuk lerakni csak kézben akart lenni, köhögött is nagyon sokat és sirt egyfolytaban :(. A doki szerint vmilyen viragporra lehet allergias és ez ilyen formaban jön ki rajta :(
Nosztalgiaztunk egy picit, egész nap a kezünkben volt, rajtam aludt, mint mikor kisrépa volt :) Annyi, h most 10 kilo.
Kaptunk gyogyszereket + homeos bogyokat és ma mar szerencsére jobban van, mar csak olyan, mintha nathas lenne kicsit.

Kiprobaltam az aloe first-öt V popsijara, mert most tök piros (csomo foga jön megint). Hat nagyon nem valt be, egyböl üvöltött, biztos csipte nagyon, mentünk rögtön lemosni.

Sára

Kép

Kép
saara

Kimaradt: Gabek, sztem nem kell lemosni a gabonapelyheket fözés v aztatas elött. Ha gabonaszemeket hasznalsz igen, de a pelyheket nem kell. En legalabbis nem szoktam.

Frosch-ékkel hogy allsz? Kiprobaltad végül?

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok

Saara
AFP: van AFP csak simán 2x nézik UH-al 1x a 12. héten és 1x azt hiszem a 18. héten, vérvétel nincs hozzá a klinikán, mint kb. 2 éve (ekkor még volt).
a klinikán a terheseknek a vizsgálatokért nem kell fizetni (mint ahogy sehol sem - a körzetinél sem, legalábbis nekem nem kellett), de ha még nem vagy az akkor viszont vizit díjat kell!

Manó
Imi nagyon édes, kár hogy az a szép kék szeme nem látszik. De majd legközelebb!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

de az AFP nem egy érték, amit a vérben néznek meg?
EGyaltalan nincs vérvétel a 12. és 18. heti UH-khoz?

Sára

Kép

Kép
saara

Szia Saara!

Nekem a dokim csak annyit mondott szerdán hogy a 12. héten (május 1-i héten UH - AFP) és én rákérdeztem hogy nem kell hozzá vérvételi eredmény? És közölte hogy most már nincs vérvétel hozzá, mert az eü. miniszter elvette a klinikától, gondolom nem fizetik ki számukra, a klinikának meg nincs rá pénze. És azt mondta hogy csak UH-al nézik meg.
Így nekem a klinikán lesz ez a 2db UH, + az Istenhegyi géndiagnosztikás (UH+ vérvétel és másfél óra után eredmény is van), és ha ezek mind OK akkor nem lesz nekem hasbabökés, mert különben be van igérve :cry: .
AFP UH: itt a nézik a tarkoredőt + az orrcsontot

Én csak ennyit tudok róla.

de ezen az oldalon részletesen is elolvashatod hogy miből áll, legalábbis a Istenhegyi Géndiagnosztikai Intézetben
http://www.gendiagnosztika.hu/index.php ... &Itemid=41

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Na sziasztok!

Tegnap este már olyan álmos voltam, hogy csak bedöltem az ágyba.

Látom sok az új kismama a korházmizéria miatt, üdvözlet mindenkinek.

Boga, neked kitartást, látom jó kislány vagy, és szépen jelentkezel a kiírt időkben. :lol: :lol:

Mano, nagyon édi Imi abban a napszemüvegben.

Sára, köszi az érdeklődést, aranyos vagy. Hát annyit nem tudok foglalkozni a Jencikével mint eddig, de ezt gondolom Te is sejtetted. :) Amikor jó idő van az jó, mert akkor egész nap játszóterezés, sétálás, homokozás, labdázás van, a Janka meg jókat alszik a babakocsiban. Ha rossz idő van, mint ma is, - nem tudom de annyit fúj felénk a szél, hogy már kész vagyok tőle - akkor próbálok a házban is egy kis rendet rakni, meg a Jankával is nehezebb. De mindig arra gondolok, hogy mindig jobb lesz egy kicsit, és még így sem panaszkodhatok, mert a barátnőm kislánya 6 hétig éjjel-nappal sírt. :shock: De szó szerint. Na hát akkor biztos megzakkantam volna a Jencikével együtt.
Láttam Vince nagy autó lázban ég. Azt hiszem ez már megmarad örökre. :lol: Nem hiába, korán kezdik ezek a fiúk.
Képzeld már egyre több frosh termékem van, és már szinte az összes többi tisztítószeremet száműztem, főleg miután a bőrgyógyász szülés előtt egy héttel közölte, hogy allergiás vagyok a tisztítószerekre. :(

Gabek, én is irigyellek ám a Hollandiai utatok miatt. Biztos nagyon szép lehetett, és jó hogy egy kicsit ki tudtatok kapcsolódni. Legalább Berregőnek is más volt egy kicsit. :)

Ági, remélem jól vagytok, jelentkezz ha tudsz. Vagy lehet már az ovodások életét élitek, és akkor gondolom most egy kicsit rossz, míg Dani megszokja az új helyzetet.
Jutkáékról tudsz valamit?

Timi, de jó hogy ide költöztetek. Remélem most már tényleg találkozunk valamelyik talin. Hogy álltok a hitellel? Szorítok hogy sikerüljön minél előbb.

Na most ennyi

Pusz

Kép
Kép
angyalka2

Sziasztok!

Mano
Eleg komoly a napszecsos kep :D

Saara
Igen 39. hetes vagyok, jovo csut-re vagyok kiirva.

Angyalka2
Igyekszem, igyekszem :)

En mar rajottem, h arrol van szo, h trukkos kislanyom van, es megviccelte a dokibacsit. Igyekszem abbol kiindulni, h idore fog erkezni, es kesz. Para ezzel lezarva.

MAS:
Vagyis egy masik para. Nem az enyem, ferjecskeme. Talan egy kicsit kinos is... De ti mar tapasztaltak vagytok, igy megkerdezem...
Mi a helyzet a testi szerelemmel szules utan? Tudom, h van 1 ilyen topic, de en a Ti velemenyetekre/tapasztalatotokra vagyok kivancsi, ha nem vagyok indiszkret...

Ferjecskem ugy fel attol, h tonkremegyek "odalent", h az elejen azzal gyozkodott, h kerjunk csaszart (tudom, h itthon ez nem igy mukodik, de mindegy). Szerintetek ha mar regeneralodott a noi test, a ffiak ereznek kulonbseget korabbhoz kepest? Es szules utan kb mennyi idot kell varni altalalban?

Koszi, ha valaszoltok...

Pa :wink:

Kép
boga

Hello!

Angyalka, egész jol boldogultok!
Jo, hogy bejönnek a környezetbarat szerek, örülök neki :)
Nem tudom probaltad-e, a nap nagyon jol "müködik" fehéritöként fehér ill. vilagos ruhaknal.

Boga, jo kérdés :)
Szülés utan eleve 6 hétig no sex van. Tehat amig nem mész el a 6 hetes vizitre.
Utana (elötte meg végképp) kicsit ki van készülve mindenki, föleg az anyuka - nalunk legalabb is igy volt. Szoval mi nem tamadtuk le egymast mikor lejart a 6 hét, de inkabb én nem tamadtam le a férjemet.
Nem tudom, h a csaszar ezen valtoztat-e valamit, de nem hiszem. Lanyok?
Idövel minden rendezödik, ez a lényeg, de tény, hogy az elsö idök nem a sexröl szolnak - szerintem. Inkabb az anyasagrol! :)

Ez biztosan egyedi dolog, én 1 honapig olyan voltam, mint egy zombi, az egyik baratnöm két héttel szülés utan teljesen rendben volt pl. (harmadik gyerek utan)....

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Lanyok, remelem valaki meg olvassa! Vasarnapi program lehet:
Add tovább: Babakocsis anyukák százai csatlakoznak a Critical Mass felvonuláshoz.
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20 ... sis-critic al-mass
A találkozási pont: vasárnap Erzsébet tér 16:45 , de lehet csatlakozni az Oktogonon és a Kodályon is.
Segíts szervezni, tedd ki az üzenőfaladra, vagy küldd tovább a babás (volt) haveroknak! Ha már sehova sem jönnek, ide talán mégis...

Gabek, orulok, hogy tetszett Hollandia! 4 evet eltem Belgiumban, es ez a 4-dik itt Hollandiaban. Majd meselek bovebben, ha kicsit tobb idom lesz, azert itt sem fenekig tejfel am az elet! Csak a turistaknak, persze..

Boga, hidd el, sokan szultunk hagyomanyos modon, megsincs semmi gond a szexualis eletunkkel. A ferjecsked most egy kicsit gondoljon inkabb Rad, mint a haverjaira (altalaban a ferjek notlen-gyerektelen haverjai jonnek ilyen problemakkal), a csaszar sokkal tobb rizikot rejt magaban, mint a huvelyi szules.
A szules utan egyebkent hat het szokott a varakozasi ido lenni, de pl mi a masodik utan nem vartuk ki.. Igaz, hogy alig varrtak, a Lackonal meg stoppoltak rendesen.
Egyebkent megkerdeztem a ferjemet, idezem a valaszt: "Baromsag. Olyan kicsi neki, hogy attol fel elveszik majd benne?"
:lol: Persze csak vicc, remelem nem bantodsz meg, de nem birtam kihagyni.. 8)
Es varjuk a fejlemenyeket!!

Tovabbi szep estet mindenkinek!
P

Kép
Kép
panzej

A ferjem ma elemeben van. Jon a Lacko: "Papi, pokhalo van a fulemben" (Ma pokokat nezett a jatszoteren.)

"Biztos azert, mert nem hasznalod, Lacko. A szajadban biztosan nincs pokhalo!" (Lackonak egesz nap be nem all a szaja.)
:D
P

Kép
Kép
panzej

Kép
Kép
panzej

Saara, Panzej!

Koszi a valaszokat! Engem most meg nyilvan a szules foglalkoztat, de tolmacsolom az uzeneteket a pasinak :wink:

Ja, es nem bantodtam meg, vhogy en nem felek attol, h nem all helyre a dolog.

Jo ejt Nektek!

Kép
boga

boga:
Az én dokim azt mondta, hogy amíg szoptatok, addig ne is számítsak egetrengető élményre a szex terén. Ez így is van, ráadásul az elején még fájt is.A fájdalom elmúlt, de még szoptatok.. :lol: Ha így van, mindenképen szólj a párodnak, össze kell újra rázódni. Ki fogja bírni ő is, hodd el. Nekünk attól kezdve tabu volt a szex , amikor kiderült, hogy sikerült a baba. Így tehát Ápr. 16-febr. 14-ig aszkéták voltunk, és egész jól viseltük:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok,

Boga
Szülés után 6 héttel vissza kell menni az orvoshoz, nekem anno azt mondta, hogy csak akkor leht szex, ha ő is engedélyezi. A kontroll után engedélyezte :-) De az elején az esti szoptatásoktól úgysem a szexre fogsz gondolni, hanem majd csak az éltet, hogy alhass mondjuk 6 órát egyhuzamban. Én császárral szültem, sokáig érzéketlen volt a vágásnál, és nem is nagyon volt kedvem a szexhez, de pl. a hollandiai barátnőm mesélte, hogy ő neki megbolondultak a hormonjai és szülés után másnap "rámászott" a férjére. Szóval egyéni.
Kis idő kell, de előbb-utóbb helyre áll majd a "rend". Persze ez a lánykátoktól is függ majd, hogy mennyire hagy nektek nyugtot és te mennyire leszel ki tőle.

Saara
Már egyszer írtam, hogy elkezdtünk Frosh-ozni, elsőként a felmosásánál tértünk át (meg :) ) és bevált.
Pelyheket szoktam venni, húúh akkor jól csinálom.

Angyalka
Gyere mesélj-mesélj a 2 gyerekes élet kezdetéről!!!!

Erika
Mi is az Istenhegyi Klinikán voltunk a 4D-s ultrahangon. Na azt ott soha sem fogom elfelejteni, annyira jó volt.
Lintner dokival ott találkoztam először és nagyon jó fej volt.

Na erről jut eszembe, ki az aki ismeri? Ő egy fiatal, jóképű, humoros, 30 körüli srác. Mivel a klinikán is dolgozik, magánban is ezért gondolom sok pénze is van és okos is. No de a minap a fodrásznál lapozgattam a februári Joy-t, aminek volt egy kis melléklete, amiben kb. 30 db pasi volt lefényképezve, hogy csajok üzeneteit várják. És az 1. számú pasi ő volt!!!! Ez azért szerintem annyira gáz, ennyire nem tud magának barátnőt találni? Azt hittem eddig, hogy ilyenre csak nagyon egyszerű emberek jelentkeznek. Mert hát ezt sok tízezer példányban nyomják, és ő ettől vajon mit vár? Hogy sokésszel megáldott lányok fognak jelentkezni? A sok ezer SMS közül mi alapján fog választani, hogy kivel randizik? Elég sűrű lehetet akkoriban az élete. Szóval kicsit csalódtam.

Jó éjt,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Gabek, érdekes, amit irsz.... Vagy tényleg semmi ideje, vagy poénnak veszi az egészet. :?
Ez szerintem a legjobb modszert, h egy olyan csajt keritsen maganak, aki csak a pénzre hajt.
Sajnos volt ilyen növel "szerencsénk" a csaladban :evil: Hasonlo volt a modszer.

Ismerek néhany nagyon-nagyon jo csajt, 30 körüliek és egyszerüen nem birnak normalis pasit talalni (megmondom nekik, h vegyék meg a Joy-t :lol:). Es mar forditva is hallottam/lattam (tök jo, normalis pasi, aki nem talal normalis csajt). :roll: Ha mar nagyon kivannak talan belemennek ilyenekbe...

Kicsit OFF.... Szex, pasik, na mi a következö téma? :mrgreen:

Sára

Kép

Kép
saara

Ja és Panzej, mi megyünk holnap a Critical Mass-ra elvileg! Mokas szokott lenni :) 30-50 ezer embert varnak, nem semmi!

Sára

Kép

Kép
saara

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?