kovati,
Nalunk mikor meglett a baba es hazahoztuk, a csalad elment mellszivot venni. En a korhazban massziroztam es fejtem, igy abban a par napban kiderul sikerul e kezzel.Nem volt tulsagosan hatekony. Harmadik nap a tejcsi sok lett, ezert ratettem a korhazi szivora, ezerszer jobban sikerult vele. Azt gondolom, hogy amig igazan be nem indul a tej, az osszes kis csomocska ki van masszirozva es fejve addig erdemes mindenfelevel kiserletezni.
Elotte azert megvolt minden info, es a csalad mar celiranyosan ment vasarolni. Ez a hasznalt dolgoknal azert kicsit lasabb lehet.
En nem teszteltem sok mellszivot, igy csak egyrol tudok nyilatkozni.
a vasarlasnal ugy dontottem, hogy megprobaljuk a legolcsobbal, aztan ha kell veszunk jobbat es masikat. Az enyem bovitheto, ha kell.
Erdemes bababorzekre latogatni, ott hasznaltan is vannak olcsobban, de a neten is talalni mindenfelet. Nalunk is van helye a penznek, 3 honapig Gyedet sem kuldtek, egy keresetbol nem ugrabaugral az ember.
En a medelanak hasznalom a mellszivojat, ( medela kezi-idealis kezdesnek. )huzogatos pumpaval, es mit ne mondjak, szopi utan alig jon le valamennyi, es a maradekot kezzel kifejem. Hiaba a stimulalos betet benne. Ez kb 5ezer ft volt, ujonnan vettem.
http://www.medela.hu/
Ha kell, szerintem az elektromosra lesz szukseg, es azt hiszem allandoan arra sincsen szukseg, csak amig beindul a tej.
A mellszivo berles, nem a bolti forgalomban kaphato elektromos valtozatokat ertem, hanem a korhazi erossegut.
Nagyon sok kismama Avent-et hasznal es dicserik, en meg ezt nem probaltam.Ez a 1x e ft koruli ar.
Elso korben nem kell szegyenlosenek lenni, es kolcson kell kerni ismerostol, akinek van.
kolleganok tapasztalata a kismamak nagyresze aventet hasznal, de gondolom nagyreszt a jobb marketing miatt, es konyebben beszerezheto.
Letezik meg a pesztonkanak is mellszivoja
Bacilivi,
a szoptatas tanitorol ( SNS )mi a tapasztalatod?
All mum,
Nekem egyenlore mukodik a szopizas, szerencsere a a fiam is turelmesebb. Azt vettem eszre, ha nem eszek rendesen, akkor kevesebb van. Napi 3l folyadekot meg kell innom.
3 honapos kortol a fiamnak tobbre volt igenye, volt hogy 2 napig az agyban voltunk osszebujva, es ha eszrevettem, hogy megint kevesebb akkor ujra csak agyban fekves.
Van hogy masfel orat cumikazik rajtam, nem tudok pisilni se tole, de ha a fiamnak van turelme hozza es igenyli, akkor meg kell tennem.
A tapasztalatom, hogy a tejkilovello reflexxel jon annyi tejcsi, ami neki eleg, utana mar inkabb komotosabban eszik es komfort cumizas van.
A legfontosabb mindenki tudja, hogyan eli az eletet, es ahhoz sajnos a kisbabanak is kell igazodni. A szoptatas, akinek nem megy ugy mint a karikacsapas, igenis nem konnyu es egeszen maceras dolog, masfajta eletet kivan mint ami eddig volt.
Itt jon az a helyzet, hogy nekem nem kell apukat patyolgatnom, igy megtehetem, hogy a lehetosegeimhez kepest mindent megadok a babanak.
Mostt orrszivo projekt van, eleg durvan nathas, nem kap levegot a nozijan:( Igy most ujra aktualis, hogy legyen sok sok tejcsi, es ne kelljen erolkodnie a szivassal a szopinal. Ejjel a kezemben alszik, en a parnakkal korbebastyazva, igy kicsit fuggolegesebben van a feje, es erzem, hogy nyugtataskepp sokszor keresi a cicit.
Utana kell nezzek a szopas fiziologiajanak, es azt hiszem erdemes lenne egy tesztet csinalni, szivaserosseg, technikai fazisok, bio feedback, tej kilovello reflex celjabol. Akkor biztosabb es objektivebb adatokat lehet adni a kismamaknak a mellszivokrol.
Megint hosszu voltam, es megint elkalandoztam,de ha zavar, akkor szoljatok nyugodtan es velosebben probalok majd fogalmazni, es az adott kerdesekre a valaszt megadni:))
Minden jot nektek, babocaknak