Sziasztok!
Jutka, nekünk is a délelőtt a jobb a játszóterezéshez. Én szinte minden délután alszok Lőrinccel, és mire felébredünk, meguzsonnázik, összeszedjük magunkat, addigra már majdnem jön haza apa is.
Ma voltunk uh-on, mindent rendben találtak. Volt súlybecslés is: 2100 gramm a baba. Ennyi hetes terhesen Lőrinc is pont ugyanennyi volt.
Ultrahang alapján június 15-re várható a szülés, de ez majd kiderül még addig.
Gyöngyi, nekem is sikerült már találkoznom olyan gyógyszerésszel, aki nem ajánlotta a homeos cuccot, pedig én is úgy tudom, hogy lehet. Nekem egy orrspray-m van, azt szoktam használni, ha nagyon tombol az allergiám, amúgy inkább tűrök. És Lőrincet mikor szoptattam, akkor is szedtem egyet, mert nagyon beteg lettem.
Szandra, igen, nekem eléggé mást mondtak az oviban, mint neked, csak nem akartalak kiábrándítani. Mi is a Toldyban voltunk. Nagyon kedves volt a vezető, de biztosra megmondta, hogy nem veszik fel Lőrincet, még 13 óráig sem. Egyik oka, hogy itthon leszek picivel, másik, hogy Lőrinc csak januártól mehetne (dec.végén tölti a 3 évet) és addig nem tudja tartani a helyet neki. Viszont jövőre majdnem biztosra ígérte, de csak azért mert én is óvónő vagyok.
A bővítésről nekünk is beszélt, mi kedden voltunk, és azt mondta egész tegnapig (azaz hétfőig) úgy volt, hogy bővítik a Toldyt egy 7 csoportos ovira + bölcsőde is lesz. Az önkormányzat már megvette a 2 telket és 2008. szeptemberére kész lesz. Keddre annyit változott a hylezet, hogy kiderült, mindez 500 M Ft-ba kerülne, ezért állítólag az önkormányzat el is kezdett vonakodni és már nem is olyan biztos az egész.
Szóval, mi ezt tudtuk meg.
Nem mondhatnám, hogy belebetegedtem a tudatba, hogy nem lesz Lőrinc ovis, mert a jó oldalát nézem. Ő amúgy is csak januártól kezdhetne, és akkor is valamikor évet kéne majd ismételnie, így meg legfeljebb 3,5 évesen kezdi, évismétlés nélkül, és nem is ő lesz a legkisebb a csoportban - mert ez volt a másik, amitől kicsit tartottam, hogy a decemberi 3 évével ő lenne a legkisebb, azt meg nem akartam, mert ő eléggé egy olyan gyerek, aki mindent megenged más gyereknek. Tőle mindent el lehet venni, fejbe lehet vágni, stb. Persze, vannak akik bíztatnak, hogy ez sokat változik majd a kistesó érkezésével és az ovival. Nem szeretnék verekedős gyereket, de azért kicsit meg kell tanulnia megvédeni magát.
A rossz oldala csak annyi, hogy nem tudom 3 évesen mennyire igényelné majd az ovit... , most is nagyon szeretett volna bemenni a gyerekek közé a csoportba, meg szeret is gyerekekkel lenni.
Viszont jövő szeptembertől mindenképp szeretném, ha ovis lenne!
Na, röviden-tömören ennyi.
Lehet benneteket felvesznek, ti végülis októberiek vagytok.
Egyébként mi kedden a 63. jelentkezők voltunk a 25 férőhelyre.
Lehet még akartam valamit írni, de nem jut eszembe...
Puszi!