Új privát üzeneted érkezett!

Ez a betűrés nekem eszembe se jutott eddig...

indianyo
 
 


Indi, szerintem azért, mert te nem ilyen pelus-rendszert használsz.
Ha rögzíted a belsőt (pl. tépőzárral), akkor a betét a helyén marad, ráteszed a külsőt és csak arra kell figyelned, hogy abból ne kukucskáljon ki. A BM-nél általában (mindig?) úgy indítasz, hogy beteszed a belsőt a külsőbe. Ilyenkor a külső gumija összehúzza az egészet, ha nincs a belső alá tűrve a betét, akkor egyszerűen nem marad a helyén. (Ez így nem lett túl értelmes, de te elég vizuális típus vagy szerintem, biztos megérted így is... :))

Pindi
pindi
 
 


Pindi :) Valóban értem, igaz, a nadrágpelusokhoz nem kell betűrni a betétet. Újabb indok, amiért az a jó nekünk :lol:

indianyo
 
 

 
 

Gyönyörüséges új gyapjúkülsőinkhez kérnék egy kis használati utasitást :)
1. ha csak pisis, akkor is cseréljem le a külsőt? Monapel vagy BM külsőt, ha nem csuron pisi, vissza szoktam tenni.
2. mennyi lanolint vegyek?
3. na ezt elfelejtettem.....

o

ui:Indi, nem nagy a sárga, olyan vastag a combja a bébinek....
orsko
 
 


Orsko :) Én általában a következő pelenkázásig félreteszem levegőzni a gyapjúkülsőt(csak az illat miatt), hacsak nem ázik át teljesen a pisitől. Az az 1-2 óra pont elég, hogy kiszellőzzön.
250 gramm lanolin 800 forint körül van, egy évig elég volt nekünk úgy, hogy adományoztam is belőle, valamint kenem a számat szeles-hideg időben vele. Egyszerre 1-1 diónyit kenek bele a nedves - de nem csöpögő - pelusba.
Mosás: kézmeleg vízben én mosódióporral vagy olivaszappannal mosom, hogy ne jönnön ki belőle az összes jó kis olaj.

indianyo
 
 


Indi, te gondolatolvasó vagy :) a 3. kérdés pont a mosásra vonatkozott volna :)

o
orsko
 
 


Indi!

A patikában latinul adtam elő magam, nem kérdeztek semmit! :)
Köszi a tippet!

Orsi
osoa75
 
 


Orsik :):):)

indianyo
 
 


A hosszabik oldalát hajtom ketté, így olyan széles lesz mint a bm belső, és így teszem a bugyira. Jobban nem tudom elmagyarázni. Keresztben nem szoktam tenni, ahogy elő van írva, mert hátul tuti kifolyik, inkább hosszában, és betűröm, ami kilóg:)

KépKép
be.bea
 
 


Én a tanácsnak megfelelően bőrgyógyászra hivatkozva mentem patikába, kaptam is lanolint, de nagyon furcsán néztek rám, hogy azt a trutyit rá akarom kenni szegény gyerekre :)

ha valami nem 100% gyapjú, az nem jó külsőalapanyagnak?

o
orsko
 
 


Orsko :) Anyaga válogatja, esetleg még jó is lehet - persze függ az arányoktól is. Pulóverújrahasznosítási projekt?

indianyo
 
 


Bea: Most már értem. :)

Orsi: Itt http://fernandfaerie.com/frugaldiapering.html azt írják, hogy a min. 30% gyapjú pulcsiból már lehet. Másmilyen külsőnél (kötött, stb.) nem tudom, hogy működik-e...

Indi (vagyOrsi): Meg lehet valahol tekinteni Orsi gyönyörűséges gyapjúkülsőit? Az oldaladon nem találtam.

Pindi
pindi
 
 


Pindi :) Sajnos elromlott a fényképezőm, így Villő pelusairól nem sikerült képeket készítenem, de már épp kérni akartam Orskót, hogy esetleg küldene nekem :oops:

Az előzőekről készülteket még fel se tettem, mostanában sok az elmaradásom kép-ügyben.

indianyo
 
 


Indi, oksa, szivesen lefotózom a külsőket.

Pindi, akár élőben is megnézheted, mondjuk szerdán?

o
orsko
 
 


Sziasztok!
úgy látom, itt pelusprofesszorokkal van dolgom :wink: , úgyhogy lenne pár kérdésem hozzátok. Mi most tervezzük, hogy átállunk a moshatóra (4 hónapos a baba), de a környezetemben senki nem használ ilyet, nincs kihez fordulnom. Nekem amúgy a Bambino szimpi (voltam a kékpandás bemutatón, egyet vettem is), ha minden igaz, a héten meg is rendelem.
szóval a kérdéseim:
-hány óránként cserélitek a pelust?
-Popsi nem szokott nedves lenni? kicsit aggódom, mert még soha nem volt semmi baja a popsijának (Liberot használunk, kétszer babylove is volt), nem szeretném, ha most a 30 ezres befektetés után elkezdene pirosodni, kipattogni...
-a papírbetétet a pelusokhoz dobjátok a vödörbe, ha csak pisis? vagy mi történik vele? Én aPop. tekercseset n éztem ki, azt ajánlják anyatejeshez.
-azt hallottam, hogy csomó féle hajtogatás van, nem csak az a 3, ami a bm oldalán van. hol lehet találni ilyeneket?
-jól értettem, hogy egészségpénztárba elszámolható a peli?

előre is köszi a válaszokat!
livus
 
 


Szia Livus!

Én ha tudom, akkor cserélem, ha pisis a pelus. Tekintsd úgy, mintha a ruházata része lenne a pelenka, a bodyját egyből kicserélnéd ha átázna, nem? (Az eldobható inkább azt sugallja, hogy a pelenka inkább a vécéhez hasonló, ezért hagyják rajta fél-egy napot is sokszor...)
Persze ez inkább csak akkor megoldható, ha itthon van az ember, sokszor akkor sem... A Bambino nálunk bőven kibír 4-5-6 órát kipirosodás és átázás nélkül, de egyébként a "hivatalos" ajánlás a kb. 3 óránkénti csere.

Popsi természetesen nedves lesz, de ettől még nem kell kipirosodnia a bőrének. Ha mégis, vagy ha ez zavar, lehet kapni (vagy házilag készíteni) szárazontartó betétet.

Papírbetét mehet a vödörbe, mosható többször is. A Popolini tekercseset én nem ismerem, csak a dobozosat, az nagyon jó, ill. a Kushies betétjét, az is anyatejeshez való. Viszont mi anyatejeshez egyáltalán nem használunk betétet, az jól beleszívódik a pelenkába, könnyen kijön a mosásnál, ha kicsit darabosabb, akkor egy erős zuhanysugárral lemosom és úgy megy a vödörbe.

Hajtogatás tényleg van egy csomó, de ezek nem igazán illenek a Bm külsőbe. Inkább úgy használhatóak, ha snappivel (vagy biztosítótűvel) összefogod, és rá egy gyapjúkülső, vagy valamilyen más külső (én így használom most már, gyapjú- vagy Kushies külsővel, jobban szeretem mint a saját külsejét).
Egyébként itt van néhány (ha esetleg nem tudsz angolul, csak kövesd a linkeket):
http://diaperpages.com/pf_folds.php
http://www.thediaperhyena.com/diaper_folding101.htm

Én is úgy tudom, hogy elszámolható, sőt ha a babanaturánál veszed meg, ők két eg.pénztárral szerződésben vannak és így 10% kedvezmény van rá.

Pindi
pindi
 
 


Orsko, ha a mondókásra gondolsz, az ezen a héten még nem lesz!
De jövő héten mi ott leszünk, szívesen megnézem. :)

Pindi
pindi
 
 


pindi, nagyon köszi a tippeket!!!! MÉg benézek ide mindenképp, mielőtt megrendelem!
livus
 
 


pindi, nagyon köszi a tippeket!!!! MÉg benézek ide mindenképp, mielőtt megrendelem!
livus
 
 


off
Pindi, jó hogy mondod, majdnem elmentünk...:) ok, jövő héten megmutatom.
on
Indi, üresen, vagy gyerekkel töltve fényképezzem a külsőket?

orsi
orsko
 
 


Pindi, amúgy miért tetszik neked jobban a kushies külső?
És amúgí mivel mossátok a peliket? Csak mosószóda? vagy vegyesen mosószerrrel (és, ha igen milyennel? milkyen arányban)?
-Ja, és képzeld, megérdeklődtem: el tudom számolni eg.p.ban a pelust, úgyhogy szuper! Jó hjogy írta valaki ezen a fórumon, mert nekem ez eszembe se jutott!
Köszi!
livus
 
 


ja, és még egy: mit használtok popsitörlésre? Én fehér flanelre gondoltam, láttam, hogy a monas is abból van. Nektek mekkora a popsitörlőtök? mert a szokásos boltinál asszem nagyobbat szeretnék...
livus
 
 


Orsko :) Gyerekkel töltve lenne csak csodás! De egyéként is szuper, köszönöm szépen!

Livus :) Szerintem a törlésre bármilyen szín megteszi :) Én gyakorlatilag maradék anyagot, régi, szakadozó rucikat és tetra pelusokat erre használok, azért luxus lenne popsitörlésre külön anyagot venni, amikor otthon van erre maradék (de én nagy reciklálás-fan vagyok egyéként is). Illetve még a nedves pelustörlőket is minimum 2-3 alkalommal újra használom, a legolcsóbbakat is többször ki lehet mosni.
Popoliniből mi a tekercses betétet használjuk, remek és 4-5 mosásnál tartunk már velük szakadás nélkül. Ha már elég viseltesek, még egy popsitörlős használatra alkalmasak, utána mehetnek csak nyugdíjba :wink: Ha nem érzékeny a babpopsi, akkor fogzási/hosszan bentfelejtett kakin kívül nem fogja semmi kicsípni, pisis pelusban kicsit jobban fészkelődnek a gyerekek, mint kakisban - vajon miért?

Én nem értem ezt az egészségpénztári elszámolás-dolgot, be kell lépni egy meghatározott magá Ep-ba és az visszatéríti a pelus árát? Vagy?

indianyo
 
 


Livus :) Mosás: mosószóda + mosószappan a pelushoz és fehér rucikhoz, színesek csak mosószódával vagy mosódióval.

indianyo
 
 


Livus!

Nekem a kb. 25x25 cm-s vált be (nem muszáj fehérnek lennie, sőt.) Kakihoz egyébként szerintem jobb a frottír, a flanell csak elkeni. Én varrtam néhány olyan mosdókesztyűt, aminek az egyik fele frottír, ezzel szedem le a nagyját, a másik flanell, azzal törlöm le a maradékot.
Van egy lapos műanyag dobozom, abba beteszem őket, forró víz, pár csepp babaolaj vagy babafürdető és egy-két csepp illóolaj elegyéből "lotion"-t készítek, azzal meglocsolom, és kész is a nedves törlőkendő. Útközben ideális (itthon még ált. egyszerűen lemosom a csap alatt a babát).

Én mosásig szárazon tartom illóolajjal, 60 fokon csak mosószódával mosom, ecettel öblítem. Ha nagyon trutyis, akkor natrium perkarbonátot is teszek hozzá, de ha így süt a nap, mint most, akkor az elég is fehérítőnek (és fertőtlenítőnek). Általában külsőkkel együtt mosom, bár szebbek lesznek, ha a ruhákkal, és állítólag az ecet nem tesz nekik, jót, a BM külsőkre meg rá van írva, hogy nem biológiai mosószerrel kell mosni... Tény, hogy idővel csökken a nedvességzáró képsségük, nem tudom, hogy ettől van-e.

Kushies külsőt azért szeretem, mert nagyon jól működik, főleg éjszaka, amikor két (snappivel összefogott) BM belsőre teszem rá. Szerintem nem szorítja annyira a derekát, és ami egy fontos szempont: szép gömbölyű benne a popsi :) (más ezt talán úgy mondaná, hogy "túl nagy csomag", és hátrány lenne...)
Bár a BM külső is elég jól bírja, de mivel kívül pamut az anyag, ha mégis átázik, akkor az egész külső csurom pisi lesz.
És ezzel a snappi-Kushies külső megoldással ritkábban lesz kakis a külső (belülről).

Pindi
pindi
 
 


nagyon köszönöm a válaszaitokat!!! :D

Indi: az egészségpénztár nálam úgy működik, hogy a m.helyen havonta fizet oda x összeget (én sem tudnám megmondani mennmyit :o , pár ezret). és el lehet számolni a babaápolási dolgokat, vagyis a peliről számlát kell majd kérni, azt leadni az ep.nek, és ő átutalja nekem a folyószámlámra a végösszeget. jó, mj? sőt még jobb! mert anyukámnak is van, és ő tavaly kapottrá adó...visszatérítést(?), pontosan 30 e-t. ezt úgy adják, hogy az ep számlájára tették. magyarul ingyen lesz a pelus :D :D :D (mert családtaglént ő is elszámolhatja). hát, nem tudom, mennyire vol érthető....

Pindi: nem értem: most akkor mivel ajánlott a bm külsőt mosni (a bm. mosószeren kívül)? ecetet inkább ne használjak?
nekem amúgy az a fura a kusiba, hogy csak 2 méret van. nehéz elképzelni, hogy uaz jó egy 4 kilósra, mint egy 10 kilósra. de ahogy egy másik fórumon olvastam, tényleg nem is jó...
livus
 
 


Livus :) Tök jó, hogy így nem kerülnek pénzbe a pelusok! És tetszik a munkahely hozzáállása is. Megírod priviben, hgoy melyik biztosítóról van szó?
Nincs a két méretű Kushies-zal semmi baj, én egyméretű gyapjút használok, jó volt az újszülöttre és az egyéves óriásomra is :wink: A gumizás és tépőzár a kulcsa a dolognak. A "másik" fórumba én is beleolvastam, ez itt közelebb áll hozzám...

indianyo
 
 


Livus, amikor mi elkezdtük a moshatót, a fiam 7 kilós volt. A nagyobb méretű pelenkákat (10kg <) vettük, mert gondoltuk, nemsokára belenő, minek vegyünk két méretet. Teljesen jó volt. Most 12-13 kg, még bőven nőhetne bele, (bár remélem már nem sokáig hordja. :))
Ugyanakkor vettünk egy kis méretűt is próbaképp, az is jó volt rá. És ugyanazt adom most a kicsire, 4 kilós korától kezdve, szintén jó.
Ez a Basic, vagyis a külön külső-belső rendszerű, mindkettőt állíthatod, így teljesen passzentos lesz.
Az Ultra, ahol egyben van a külső és a belső, már egészen más, ráadásul annak nem gumírozott a combja, de nekünk mégsem folyt még ki soha.

(Csak csendben teszem hozzá, hogy BM-ből - ha azt adom -, még mindig az 5kg-ig való külsőt adom a Kicsilányra. És jó még rá. Pedig azóta már egy harmadik méretet kellett volna vennem. A K. is megtehetné, hogy 5 méretet gyárt, hogy legyen mindig egy "pont jó", de minek?)

Nem biológiai: én ezt úgy értettem, hogy "hagyományos" mosóporral kell mosni.

Melyik a másik?

Pindi
pindi
 
 


nem tudom, melyik a "másik". Már Indinek is írtam, hogy mostanában összeolvasok mindent, lövésem nincs, hogy ez éppen melyikbe volt, de Indi szerintem tudja :wink:
Na., lehet hogy próbalént akkor veszek egy plussz kusi külsőt-. csak hol? mert ha a babanat.ról rendelem, akkor postaköltséget kell fizetnem :( , a kékpandába meg úgy emlékszem nincs.
livus
 
 


Ökoszolgálat?
pindi
 
 


A NLC-n van két "öko" topik, egyikben inkább kertészkednek és midnenféle sókat használnak, másikon kisebb a forgalom, ott beszélnek a pelusokról. Az az érdekes, hogy mindkét topikban kicsit más véleményeket olvastam, mint az itteni környezettudatosokban - hiába, mindenki megtalálja a saját alommelegét :)

Livus :) Kushies-t a http://www.spelta.hu forgalmaz, ők is tudnak küldeni, de postaköltséges, igen - de egy külsőnél nem túl sok az, max. 200 ft lehet. Ökoszolgálatnál csak mutatványpéldány van, ha jól emlékszem (de simán lehet, hogy tévedek!), viszont a Megatoys áruházakban kapható az összes Kushies pelus - legalábbis anno a Soroksári úton lehetett kapni, ott tapogattam meg őket. Speltánál biztosan megmondják, melyik boltokban árusítanak. Nagyon kedvesek, én régen leveleztem velük még a tervezséi szakaszban.

indianyo
 
 


Annyira jó fejek vagytok! Sokat segítetek ám nekem! Amúgy valamiért nekem is úgy rémlik, mintha az ökoszolg.nál csak mutatóba lennének a dolgok. Még nem voltam ott soha, de mintha ezt olvastam volna valahol.
Jajj, már úgy várom, hogy megrendelhessem a peliket! Olyan izgi! És olyan vicces, hogy a környezetemben mindenki kérdőn néz rám, ha a váltásról beszélek... Valami olyasmi van a tekintetükben, hogy "szegény hülye".
Na, most megyek, de majd jövök még!
livus
 
 


Na, most néztem a spelta-n: úgy tűnik, mégis árulnak az ökoszolg.nál is, lehet, hogy najd felhívom őket. Mert van a Brendonban is, de ott több mint egy ezressel drágább a spletashoz képest :o !!!
Ja, és amúgy fél óráig kellett keresnem a honlapjukon, ugyanis nem a "pelenkák" rovatban szerepel :? Írtam is nekik
livus
 
 


mármint a Brendonnál volt ez, nem a spletanal!
livus
 
 


Indi, mi eddig az összes Kushiest az Ökoszolgálatnál vettük, úgyhogy biztos hogy nem csak mutatóban van. :)

Pindi
pindi
 
 


Pindi :) Hát mondom én, hogy lehet, hogy tévedek :wink: Csak arra emlékszem, hogy mindegyikből egy volt kitéve "tapogatásra".

indianyo
 
 


Ha még van itt valaki:
most hgy megnéztema neten a kushikat, lehet hogy ki kéne próbálni abból is egy belsőt is? olyat használ vki? és ha igen, melyiket: basic v classic? Mik a tapasztalatok? Asszem hétfőn elmennék az Ökoszolg.hoz tapizni, vásárolni...
Köszi!
De ha már fentebb volt róla szó, szóljatok! Csak most nincs időm megnézni!
livus
 
 


off: most csak kipróbálom, működik-e a csík alul...

KépKép
livus
 
 


Livus, nekünk van mindkettő.

Classic nagyon jó éjszakai pelus, de viszonylag nagy lesz a csomag (ami mondjuk álvásnál nem számít). A flanel rétegek közé van beépítve egy műanyag nedvességzáró réteg - emiatt állítólag külső nélkül is lehet nappal használni, néhány órát kibír, mi így még nem próbáltuk. Az a "tölthető" nyelv jó nagy, belefér több betét is, vagy akár egy összehajtogatott tetra (ellentétben az ultrával, ahol a saját betétje alig fér be). Még soha nem ázott át, pedig a fiam nagyon sokat pisil éjjel (is). Egyébként ez a férjem kedvenc pelusa, én viszont nem szeretem a tapintását pont amiatt a műanyag rész miatt.

Basic jó nappali pelus, de nem bír sokat, max. 3 óra. A lányomnál, aki még nem pisil annyit, nagyon jól beválik nappalra is, éjszakára pedig egy összehajtogatott BM-mel tökéletes. Viszont érdekes módon ugyanaz a külső ennél volt, hogy átázott, míg a classic-kal nem, mintha basic-kel kevésbé bírnák egymást.
Az aranyos minták ne tévesszenek meg, néhány mosás után "eltűnnek"...

Hátrányuk a BM-mel szemben, hogy műszálas betét van belül, viszont így a Basic talán valamivel gyorsabban szárad. Na meg hogy drágább...


Pindi
pindi
 
 


Had egy kicsit én is belekotty :)

Mi kitartóan Monapel, illetve Poppolini-gyapjú külsőzünk tetra pelussal. Nekem ez a "tök" természetes, attól érzem (érezném :)) rosszul magam, ha a pelenkákkal tömném tele a szemetest, meg ha gyerekem alá (főleg lánygyerekem alá) vegyszeres műanyagokat tennék, meg a kakit is a szemetesbe dobnám. Persze mindez csak az én - az idők folyamán jól kifejlett :) - érzékenységem, pár éve még én is rácsodálkoztam arra, hogy a kakit az eldobható pelusból is a WC-be lehet dobni. Mára odáig "süllyedtünk", hogy egyáltalán nincs itthon eldobható pelus, de még "kakifelfogó" betét sem. Általában szép lepénykéket lehet egyből a WC-be zuttyintani, ha puhább, lehet szikkadni hagyni egy kicsit :oops: , a hasmenéses kakinál valszeg úgyis mindegy, mindenesetre akkor fejlesztettem ki, hogy egy kisebb műanyag lavórt teszek a mosdóba, amikor kimosom a kakit a pelenkából, a lavór tartalmát pedig a WC-be öntöm. Kaki fenékről lemosása nálunk is a csap alatt, ha elmegyünk, én csak textilpelust viszek erre a célra, azt akár a nálunk lévő ásványvízzel is be tudom vizezni. (Kék Pandánál kapható utazáshoz koszos pelenka tároló zsák - praktikus, és esztétikusabb, mint a nejlonzacsi...)

Szóval a folyamat nálunk úgy megy, hogy pelenka (és más pisis ruha) levedula illóolajos zárt "vödörben" "ázik", a külsőt a kád szélére terítem szellőzni, ha bent elfogynak a külsők, ezeket összeszedem, beviszem. Mosásnál vödörből pelenkák mosógépbe zutty, ecettel előmosás, majd kiszedem belőle a nem fehér (volt) pisis ruhákat, beleteszem a fehérneműket, egyéb fehér mosnivalókat, 60 fokon mosószódával kimosom, beleteszem a kád széléről a Monapel külsőket és ecettel átöblítem. Erkélyre terítem, a pelenkákat meghajtogatom még a szárítón, úgy szedem le. A gyapjú külsőt csak akkor mosom, ha nagyon kakis lett, lanolinozni pedig csak akkor lanolinozom, ha érzékelem, hogy ereszt, vagyis nem minden mosás után.

Gyerek popsijának pirossága tapasztalataim szerint alapvetően nem azzal van összefüggésben, mennyi ideig volt rajta a pisis pelus. Egyből látszik a fenekükön a betegség és a fogzás.

GyeZsu
gyezsu
 
 


Pindi: és Te töltögetted azt a classicot? VAlami olyasmit írt a honlapon, hogy lehet ott is variálni fiúknak-lányoknak. Az erre a plussz betétre vonazkozott?

Gyezsu: kösz az ötleteket! mennyi mosószódát teszel a mosásba? mosószert nem is raksz mellé?

KépKép
livus
 
 


Nálunk a mosószóda a mosószer, a kényesebb ruhákra van Sonett folyékony gyapjúmosószer (környezetbarát). Kb. 1 deci mosószódát teszek a mosógépbe. Egyébként tavaly nyáron nyaralásokkor nem gyűjtögettem a pelusokat és nem is mostam, hanem rögtön kiöblítettem (kakisokat mosószappannal kimostam), és kitettem a napra. Mintha keményítve-fehérítve lettek volna :) Az Ökoszolgálatnál kapsz mosószódát, 2 vagy 3 kilós kiszerelésben, 200 Ft kilója. Van még náluk környezetbarát mosogatószer, tusfürdő, sampon is. Lehet vinni flakont, de újabban vannak saját - visszaváltható - flakonjaik is. Ja, és a nyitvatartásra vigyázz, mert - talán éppen hétfő kivételével - irodaidőben vannak nyitva, talán nyolctól négyig, pénteken még rövidebben. És Ida Bohatta mesekönyveket is árulnak :) Tényleg izgi ez a pelusváltás :) :)

GyeZsu
gyezsu
 
 


Köszi GyeZsu! Mosószódát már szerváltam. Az ökoszolg.ot mindenképp fel akartam hívni mielőtt megyek, de így meg aztán tutti fel fogom! Nem tudom, lehet, hogy én vagyok a béna, de nem találtam infókat a honlapjukon arról hogy árulnak peliket, nyitvatartás, meg ezek a tusfürdők is újak nekem... Na, a mesekönyvekről nem is beszélve!

Amúgy ma megnéztük a brendonba a kusit. Hát egy vicc volt! Megtaláltam a kishiesokat, majd jött egy eladó, kérdezte, tud-e segíteni. Nagyon örültem, mondtan, hogy Kushiesból keresem a classicot.
-ez az - mondta - ez ilyen mosható pelenka.
-nem - mondtam - eza az ultra, én pedig a classicot keresem, ami csak belső.
-ja, a betétet! - csillant fel a szeme. az most nincs.
-betétet? - gyanús volt hogy nem ugyanarról beszélünk. Erre gondol? - mutattam egy próbacsomagban a plussz betétet. Én nem erről beszélek, hanem magáról a pelenkáról, a belső pelenkáról.
-ja, a papírbetétre gondol? most az sincs.
Erre pont jött egy másik eladó, aki halhatta az előzményeket, mert mondta, hogy nincs, amit keresek, ők csak az ultrát tartják.

Na, ennyit értenek a kacsalábonforgó boltban a mosható pelus témához: az alapokkal sem volt tisztába az első eladó, fogalma sem volt, mit keresek - de talán még most sem érti...

És amúgy az interneten is simán válaszoltak, hogy ők tartják a külsőt - pedig ezek szerint azt sem.

KépKép
livus
 
 


Gyezsu,
a tetrát hogyan hajtogatod nagy gyerekre? És hányat egyszerre? És milyen betéttel? Én is sokat használom még, mióta megtaláltam a snapikapocs csodaszerkót. Addig az volt a bajom, hogy mire a külsőt elkezdtem ráadni a gyermekre, a tetrát leficeregte.

o
orsko
 
 


Mégis megtaláltam az Ökoszolgálat nyitvatartását, hátha érdekel még valakit, ide másolom:

hétfőn 8-17 óráig
keddtől csütörtökig 8-16 óráig
pénteken 8-14 óráig

KépKép
livus
 
 


Livus, a fiús-lányos hajtogatás nem a töltögetésre vonatkozik, hanem magát a "nyelvet" lehet visszahajtani középre vagy előre. A töltés inkább arra való, hogy annyival is nagyobb a nedvszívóképessége (viszont mivel kivehető, gyorsabban szárad a pelenka, mint ha ennyivel több anyagot varrtak volna bele). A speltás oldalon azt hiszem a mérethatárokra ajánlják (ha még kicsit nagy lenne a pelenka), de mi mindig töltjük. (A férjem utálja is, mert az ő keze nem fér bele, az enyém is épp-hogy.)

(Ó, abban a bizonyos áruházban én ennél hétköznapibb termékek terén is nagy homállyal találkoztam...)

Pindi
pindi
 
 


Orsi, én a teljesen hagyományos módon hajtogatom a textilpelust, nem nagynövésűek a gyerekeim, Katára is jó volt így, amíg kellett neki. Plusz betétünk nincs, papírbetétből a Kushies gurigát használtuk korábban. Éjszakára eddig úgy csináltam, hogy két pelenkát tettem egymásra és úgy hajtogattam meg, idővel ebben is elpofátlanodtunk, és két (szimpla) meghajtogatottat teszünk egymásra. Nappal Misunak elég még a szimpla, Katának nagyobb korában már nappalra is duplát adtam. A pelenkázással sokszor megküzdünk, de már vagyok olyan profi, hogy akkor is be tudom fejezni a külső ráadását, ha közben kifordul. Egyébként meg énekelek ezerrel, ez szokott hatni (Tapsi, baba, tapsi...) :)

GyeZsu
gyezsu
 
 


Na, voltunk az ökoszolg.nál. Vettem egy kusi classicot meg egy külsőt. persze itthon vettem észre, hogy a külsőből sikerült a nagyobb méretet hozni (kicsi kellett volna)... Úgyhogy holnap is megyünk az Ökoszolg.hoz...

KépKép
livus
 
 


Halihó! Jár még erre valaki?
Ha igen, akkor ünnepélyesen jelentem, hogy ma megrendeltem a pelit!!!!! :D :D :D már alig várom, hogy megérkezzen!

Pindi: felavattuk a kusit is időközben! alapból maradok a BM-nél, de éjjelre lehet, hogy majd ezt vetem be. amúgy olyan, mintha mosás után összement volna. vagy csak nekem tűnik úgy? 60 fokon mostam.

KépKép
livus
 
 


Livus :) Éljen a pelus!
Megírod, hogy miért döntöttél a BM mellett? Mostanában sokszor írnak itt a topikban róla, kíváncsi vagyok, hogy miért ez a prefold-kedvelés. Nem kekeckedés, Liesellel beszélgettünk róla, hogy kéne a Monapel prefoldot újra árusítani, mert mennyire népszerű lett - anno a kutya nem érdeklődött iránta, ezért ki is vette a kínálatból. Szóval érdekelnének az érvek és ellenérvek.

Az én ellenérvem: Nekem a BM borzasztóan drágának tűnik, annak idején én eleve az ár miatt ki sem próbáltam. Az anyaga nagyon tetszik, de ez önmagában kevés volt.

indianyo
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?