Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Evila, mi van veletek? Hogy vagytok? Mi most már 3350 gr-ra híztuk magunkat, aminek nagyon örülök. Jó lenne hallani Rólatok...

Rozmaring, a 650-ben nincs benne a terhesgondozás. A második kérdésedre nem tudok pontosan válaszolni, én úgy tudom, hogy lehet, de a részleteket egy ottani orvossal/szülésznővel kellene megbeszéld. A négynap szerintem ajánlott, ez az állapotodtól is függ. erre is ők tudnak válaszolni.

Mona, Büngyike veletek mi van?
herczeg ágnes

szia Ágnes.
mi jól vagyunk, főleg hogy kitavaszodott :D
már a pocim is szépen látszik, amire persze nagyon büszke vagyok :D
neked a terhesség alatt, hányszor csináltak méhszájvizsgálatot?
Blanka hogy van? Sokat alszik? És éjjel? Veletek van, vagy külön szobában? Nem kapunk róla képet?

Kép
mona76

Szia Mona!

Örülök, hogy jól vagytok! Nekem nem volt csak 1 ilyen vizsgálat, egyébként az UTH-n nézte meg mindig a doktornő.
Blanka jól van, normálisan alszik, azaz se sokat, se keveset. Éjjel is vannak éber órák, de nem panaszkodom. Nagyon jó kislány, sajnos most egy kicsit fáj a hasa, de lehet azért is, mert most antibiotikumot kell szedjek. Nem velünk alszik, mert miután hazahoztuk apa nagyon beteg lett, és nem tudott velünk aludni, így megmaradt a szobájában. Képet nem tehetek az internetre fel... Apa ellene van. Egyébként nagyon gyönyörű lány...
herczeg ágnes

Szia Ágnes!

Bocsi, hogy eddig nem írtam, de elég régen jártam erre, mert mostanában elég elfoglalt voltam. Egy pályázaton dolgoztunk éjjel-nappal.....szerencsére már vége :lol:
A pici lányunk egy tündéri baba, igazi klasszikus :) : eszik-alszik-kakil:) Néha neki is fáj a hasa, de nem sír csak nagyon keveset, akkor is könnyen megbékíthető. Ez nagyon furcsa nekem, mert van egy 13 éves fiam, aki igencsak próbára tette a fizikai tűrőképességemet. Ugyanis Ő 3 éves koráig egyszer sem aludta végig az éjszakát, akár 8-10 alkalommal is felkelt éjszaka.
Most szinte el sem hiszem, hogy ennyire nyugodt, kiegyensúlyozott babám van. Egyébként minden rendben van, kivéve, hogy délutánra már elég fáradt vagyok, azt hiszem egy néhány hét pihenés még rámfér.
Olvastam, hogy antibiotikumot szedsz....nincs talán valami komoly bajod?

Megyek, mert lassan fürdetünk, mert aztán lassan megéhezik.

Jobbulást kívánok Neked!

Evila
evila

Sziasztok!

Egy kis segitséget szeretnék kérni Tőletek.

Úgy tudom, Dr. Bábinszki Ágota a Telkiben is rendel. Ha valaki tudna hozzá elérhetőséget küldeni, nagyon megköszönném.

Üdv,
Eszter
eszter.eu

Szia Eszter!

Küldöm priviben.

Ágnes
herczeg ágnes

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Kép Kép

Kép
mona76

Sziasztok!

Macmam, mit kell előre intézni a sejtbanknál? És a szülés előtt mennyi idővel korábban kell velük beszélni? Én azt hittem elég majd ott a szüléskor megbeszélni a részleteket, de ezek szerint tévedtem.

Előre is köszi
k.k.
kikezdki

Szia Kikezdki!

A szerződést 1-2 hónappal előbb meg kell kötni a Sejtbanknál Budapesten! Telkiben megadták az elérhetőségüket?
Előre be kell jelentkezni hozzájuk!
A szerződéskötés alkalmával lehet fizetni készpénzzel, vagy a szülésig átutalással. Ott fizeted ki a teljes összeget ( szülés alapdij+ köldökzsinórvérlevétel), és majd ők rendezik a kórházzal.
Megkapjátok a dobozt is, amiben szállitani fogják a vért, azt nektek kell majd a szülés alkalmával vinni a kórházba.
Onnantól kezdve mindent intéznek a szülésznők!
a szerződést a megkötés után el kell vinni Telkibe.
ha lenne még valami, amit szeretnél tudni, csak kérdezz!

Macmam :)

[link=http://pregnancy.baby-gaga.com/][image noborder]http://tickers.baby-gaga.com/p/car137pb___.png[/image][/link]
macmam

A végére ezt szerettem volna beszúrni, remélem most sikerül!

Kép
macmam

Szia!

Hát, nagyon köszi az infot, nekem ezt a dokim egy szóval sem említette, azt mondta, hogy ő intéz mindent Telkiben (szerződéses), ne foglalkozzak semmivel. Gyakorlatilag kint sem voltam még Telkiben, mert minden vizsgálatot helyben végeztettem, plussz a dokim magánrendelőjében. Most a 36. héten vagyok, de az utolsó NST-ket már Telkiben szeretném bonyolítani, hogy legalább tudjanak rólam. A dokim a Péterfyben és Telkiben is dolgozik, de most úgy érzem, hogy nagyon rá akar beszélni a Péterfyre, mivel azt mondja, hogy csak ott tudja a 100%-os biztonságot garantálni, mert ott minden komplikációra fel vannak készülve. Ebben nyílván van is igazság, de én az első gyerekemet ott szültem, a szüléssel nem is volt semmi gond, de ami azután jött, az egy rémálom, pedig 2-ágyas alapítványi szobában voltam. A gyerekem besárgult, de csak akkor kezdtek el foglalkozni vele, amikor már 400 g-ot fogyott és fel sem ébredt egész nap. A csecsemősök botrányosak voltak, szoptatásban senki nem segített, a folyamatos stressztől be sem lőtt a tejem, még otthon sem... Szóval, a lényeg, hogy nemcsak a szülés fontos számomra, hanem, ami utána jön, az is, ezért szeretnék nyugodt, emberi körülményeket magam és a gyerekem körül.

Még egy kérdésem lenne: mi a sejtbank elérhetősége, meg tudnád adni? Jöhet privátban is: canko21@t-online.hu

Köszi
k.k.
kikezdki

Szia!

www.sejtbank.hu Annyi kiegészítés, hogy nem kell elmennni hozzájuk, kihozza a futár a dobozt ha akarod, és a szerződést postán visszakülditek. Drukkolunk Nektek!
Macmam már Te is lassan szülni fogsz! Jól érzed magad?

Ágnes
herczeg ágnes

Szia Ágnes!

Épp most megyünk csütörtökön uh-ra, gondoltam utána majd irok neked, hogy mi van velünk, megfordultunk-e!
Még 4 hét van hátra (elméletileg...), nagyon kiváncsi vagyok már, és várakozással teli! :)
Egyébként úgy érzem és gondolom, hogy lefele fordult a baba, mert naponta minimum 1szer csuklik, és mindig lent érzem a "rángatózást". Nem tudom, hogy ez helyes feltételezés-e, csak gondolom!
Sajnos az elmúlt 3-4 hétben nagyon vizes lettem, a bokáim és lábfejeim, valamint a kezem is. Ez elég nehézkessé teszi a mozgást, de már féllábon állva is kibirom! :D
Nagyon helyezkedik lefele, állandó nyomást érzek odalent.
Szóval ennyit rólunk.
Ti hogy vagytok?

Kikezdki!

Ezek szerint minden orvos máshogy intézi?! Nekünk az Ágnes által leirt lehetőséget senki sem emlitette. Pedig nekünk is egyszerűbb lett volna! Na mindegy már túl vagyunk rajta!

Mindenkinek jó egészséget!

Macmam

Kép
macmam

Sziasztok!

Ágnes, köszi a segítséget, közben ma sikerült telefonon beszélnem Varsányi dokornővel, és ő azt mondta, hogy már Telkiben is van lehetőség megkötni a sejtbankos szerződést (macmam, neked is most írtam meg mail-ben), úgy hogy nekünk ez lesz a legegyszerűbb megoldás, holnap úgyis megyek be NST-re.

Macmam, kitartás, már nincs sok hátra :), én is egyre nehezebben boldogulok, légszomjam van, éjjel rosszul alszom, közben a naggyal is foglalkozni kell, estére teljesen kidőlök... Ráadásul épp festők dolgoznak nálunk, mert megcsúsztunk az átalakítással, úgy hogy állandóan takarítunk a férjemmel. De holnap vége lesz, levonulnak és minden a helyére kerül végre.

üdv
kk
kikezdki

Sziasztok!

Kedves Ágnes, köszönöm az érdeklődést!

Örülök, hogy gyarapodtok :) Mi is gyarapodunk, de még csak bent ;)

Mona, veletek mi újság? Gondolom még Gasztonyinál vagy. Én jövő héten megyek UH-ra, akkor derül ki a neme, már ha nem szégyenlős a drága :)
Az AFP-m holnapra lesz kész, az Istenhegyin csinálják. Azért most, mert UH alapján van bemérve a baba kora, habár én még csak 15 hetesnek számolom :)

Büngyi

büngyike

Sziasztok!

Büngyi Te aztán korán kelsz... :) Számolj majd be, hogy mi újság!

Kikezdki nem vagy semmi, hogy még ilyeneket bevállalsz... Pihenned kellene, mert a kicsi mellett nem lesz egyszerű, ha már elfelejtetted volna... főleg hogy Neked is ott a nagy. Mi kedden voltunk Telkiben 6 hetes vizsgálaton (én is és Blanka is). Minden ok velünk. Már 3800gr-nál tartunk, és nagyon szépen fejlődik a lány. Annyira figyelmes és nagyon jó baba!!! Na jó, ennyit magunkról.

Macmam! Nem akarlak elkeseríteni, de nekem is sokat csuklott a lány és én is mindig lent éreztem, pedig nekem farfekvéses volt.. Szerintem ez nem jelent semmit, de Te már lassan okosabb vagy az UH után :). Írd ám meg, hogy mi újság van!

Nagyon szorítok Nektek, már nincs sok hátra, csak egy pár NST...
herczeg ágnes

Szia büngyike!

Örülök, hogy jól vagytok, majd írjál ám mi volt a Gasztonyinál :wink:
Engem majd csak a 30.hétre vár :?
Már egyre jobban érzem a babó mocorgását, a párom ma érezte úgy igazán először :D Hát, nagyon boldog tőle :)
Már nagyon várom az augusztust, mindig is türelmetlen ember voltam, de ennyire még soha :D
Jővőhéten megyek laborba, terheléses cukorvizsgálatra :roll:
Te dolgozól még?

Kép
mona76

Ágnes, Telkibe jártok gyerekorvoshoz is?
Hová kerül a kiskönyvem, ha megszültem?
Mikor megszületett Blanka, a nap 24órájában veled volt a szobában?
Otthon egy szobában van veletek Blanka?
Volt otthon segítséged az első héten?
Bocsi, hogy ennyi kérdéssel bombázlak :oops:

Kép
mona76

Szia Ágnes!

Ahogy mondod, az nem jelent semmit, hogy hol érzem a csuklást :(
Mert tényleg farosak maradtunk. Most már csak arra számithatok, hogy úgy tesz, mint én annak idején: az utolsó héten fordul meg.
ha ez sem jön be, akkor marad a császármetszés.
Megbeszéltem a dokival, hogy amennyiben minden rendben van, ne legyen programozott császár, hanem várjuk meg amig egy kicsit vajúdok, és akkor legyen a műtét. Bele is egyezett, remélem legalább ennyit sikerül megélni a természetes szülésből-születésből! ha ez sem, hát nem, de nem bánnám, ha termelődhetne egy kis stresszhormon, mielőtt "váratlanul" kiveszik a jól megszokott helyéről a babát.
Most az NST-n minden rendben volt, semmi fájástevékenység, rengeteg mozgás, és normális szivhang. Mivel sokat mozgott, a szülésznő azt mondta, hogy még meg is fordulhat, de azért már nagyon kevés a hely, és a magzatviz is.

Nos ennyit rólunk. :)
Te hogy vagy a császármetszés után? Sokáig tart a regenerálódás?
Nagyon jó lehet, hogy Blanka ilyen tündér!

MInden jót mindenkinek!

Macmam

Kép
macmam

Sziasztok!

Ágnes! Nem tudom miért írta 4.59-re a hozzászólást :shock:
Különben hatkor kelek....

Megvan az AFP, minden rendben 8)

Mona! Alig várom a Gasztonyis találkát, ugyanis sokmindenre fény derül ;)
Ilyen ritkán kell járj???? Az elején gyakran voltam a komplikációk miatt, hiányozni fog, ha nem járhatok kéthetente :D

Gasztonyi kérte a terheléses cukrot vagy a védőnő?

Nem dolgozom, az első perctől szinte ki vagyok írva, mivel lombik és még problémásan is indult a terhesség, ezért nem kockáztattam, nem mentem vissza. Szerencsémre megoldható :)

Szép napot kívánok:
Büngyi

büngyike

Szia büngyike!

Örülök, hogy minden rendben van, és hogy a Gasztonyit is normálisnak találod :D . Bár én is, csak kaptam a héten priviben egy lánytól levelet, és csak rossz kritikát írt róla :?
Mikor mész legközelebb? Mozgott a picur? Telki kórházban fogsz szülni?
Eleinte nekem is gyakrabban kellett járnom hozzá, aztán a 30.hét után, megint sűrűen lesz vele talim. :D De örülök neki, mindig mikor láthatom a drágát :D
Szerintem márciusban nem állítottátok át az órát, azért van lemaradva 2 órával. A profilban kell átállítani :wink:
Kellemes hétvégét, vigyázz magatokra!

Kép
mona76

Jaaa, elfelejtettem a 24.heti laborvizsgálat én úgy tudom kötelező, benne van a terheléses cukorvizsgálat is. A laboreredményeket pedig beírják a kiskönyvbe.
A dokival erről nem beszéltünk, a védőnő tájékoztatott róla, és a háziorvostól kértem beútalót.
:wink:

Kép
mona76

Szia macmam!

Ne keseredj el, még megfordulhat az a bébi! Ha meg nem, hát nem, majd a következőt megszülöd természetesen.
Nálunk is volt az éjjel egy kis para, kb. fél 4-től folyamatason jöttek az enyhe összehúzódások, igaz még nem voltak fájdalmasak, de aludni nem tudtam tőlük, úgy hogy 6-kor nem is próbálkoztam tovább az alvással, inkább felkeltem. De aztán elmúltak, pedig már épp gondolkoztam, hogy mikor telefonáljak a dokimnak. Érdekes, pedig a lányomnál is így kezdődött az egész éjjel és másnap délután 2-re bújt ki. Úgy látszik ez most vaklárma volt, amit nem nagyon bánok, mert épp kétségbeestem, hogy se a kórházi pakkomat nem raktam össze, a babaruhák is épp száradtak, mert most hétvégén akartam kivasalni azokat, szóval még nem a 37. héten terveztem szülni.
De most már ezekkel is kész vagyok , úgy hogy ma már nyugodtan fekszem le :)

Drukkolok a megforduláshoz!

Üdv
kk
kikezdki

Szia Kikezdki!
Szóval lehet, hogy nemsokára 3tagú lesz a családotok?
Milyen érzés a fájdalom nélküli összehúzódás?
Ez a legérdekesebb az egészben, hogy vajon milyen érzés lesz, ha elkezdődik???
Szegény kisbabám az elmúlt három hétben úgy meghúzta magát, nehogy olyan mozgást csináljon, ami arra utalhat, hogy faros, nagyon meg akart felelni, mert én azt hittem, hogy már lefordult...
de most, hogy megtudtuk, hogy még mindig faros, olyan bátran nekiállt mozogni, hogy csak na!:P
Úgy dülöngél a hasam, hogy öröm nézni!! :D
Lehet, hogy fordulni próbál??!!
Mi is dolgozunk még itthon, a konyhámat egészitjük ki, hogy több munkafelület legyen benne, + lecseréljük a munkalapot, igy szétszedtük az összes alsószekrényt, ki tudtam takaritani alatta, igy szinte vadiúj konyhám lesz! :D
A talpaim már alig birják, de nemsokára végzünk...
A csomagomat már egy hónapja a kocsiban tartjuk, igy azzal már nem kell foglalkoznom.

Kitartást a hátralévő időhöz!

Üdv: Macmam
macmam

Kikezdki!

Bocsi 4tagúra gondoltam!

Macmam
macmam

Sziasztok!

Mona! Igen, Gasztonyi nagyon normális, habár sokan nem szeretik, de nekem ettől még szimpibb :)
A barátnőm 2 babát szült nála és meg volt elégedve végig, nekem ennél jobb referencia nem kell :)
Azért átküldhetnéd mit írt az a csaj, érdekelne, mibe tudott belekötni :shock:

Pénteken megyünk legközelebb, kiderül, hogy kisfiú-e vagy kislány van a pocakomban :) Izgi....

Nem tudom, hogy őt érezem-e, valamit ugyan érzek, de nem vagyok benne biztos, hogy ilyen korán Ő lenne aza kis mocorgásával.
Lehet, hogy csak akkor érzem igazán, amikor jól vesén rúg :D

Hogy hol fogunk szülni az még kérdés. Erősen gondolkodom, mert azt a pénzt, amit a Telkiben elkérnek, akár a babára is költhetném... Ráadásul költözünk, meglenne belőle a babaszoba.
Még mérlegelünk, mi a fontosabb. Ha az Istvánban kapok alapítványi szobát, nekem az is elég lenne. A Telki kórház ráadásul nekem a világ végén lenne.

Szép napot
Büngyi

büngyike

Sziasztok!

Kicsit eltüntem... 7vége volt :lol:
A császár nem volt vészes, már este felkeltem és reggel lezuhanyoztam egyedül. A 6 hét gyermekágy viszont kötelező!!! Tényleg kell ennyi pihenés. Én most már teljesen jól vagyok. Ma vagyunk 7 hetesek.

Ágnes, Telkibe jártok gyerekorvoshoz is?
csak a 6 hetes szűrésen voltunk kint, nekem itt nagyon jó a gyerekorvos.

Hová kerül a kiskönyvem, ha megszültem?
? a kezedbe... ezt nem értem...

Mikor megszületett Blanka, a nap 24órájában veled volt a szobában?
Én éjszakára pár órára "kiadtam", mert egész nap eléggé elfáradtam, de 3 óránként szoptattam. Ja! és első éjjel végig bent volt.

Otthon egy szobában van veletek Blanka?
Úgy indult, de apa beteg lett így vissza kellett költöznie a szobájában, így utána már ott is maradt. Nekünk a háló és Blanka szobája közel van, meg ugye az Angelcare is vigyáz ránk... :)

Volt otthon segítséged az első héten?
Anyukám. Nagyon hasznos volt. Néha még most is besegít.

Apropó... Kikezdki már lehet, hogy megszültél?! A barátnőm a napokban fog kint szülni Telkiben... :)
Macmam nálunk apa mindig azt mondta, hogy Blanka okos kislány, nem denevér, hogy lógassa a fejét. Ennyit a faros fekvésről... :D

Ágnes
herczeg ágnes

Szia macmam!

Bocs, hogy eddig nem válaszoltam, de a kislányom elkapott egy csúnya vírust, elég rosszul néz ki szegénykém, úgy hogy estére már alig élek az egész napi szolgálattól, nem volt energiám írni.

Ezek szerint neked nem voltak még jóslófájásaid? Érdekes érzés, nem fájdalmas, csak jön egy összehúzódás, amire megkeményedik a hasam, de utána elmúlik. Amikor éjjel beindult a szülésem, ugyan ilyet éreztem, csak sűrűbben jöttek, és egyre erősödtek és fájdalmasabbak lettek. Igazából nekem kimaradt az átmenet a 10- és 1,5-perces fájások között, mert az akkori dokim úgy látta, hogy nem rendszereződtek megfelelőlen és adott oxitocyn infúziót, amire azonnal egybefüggő fájásaim lettek, úgy hogy levegőt nem kaptam :(
Ne félj, észre fogod venni, ha elkezdődik, eddig még senki nem maradt le róla :)
Közben készen lettünk a festéssel is, no meg a kisasszony is kapott szép, új, nagy ágyat, így önként felajánlotta a régi rácsosat a kistesónak. Már csak egy dolog van hátra, még egy sarokszekrényt rendeltem a gyerekszobába az asztalosunktól, az jövő héten megjön remélhetőleg. Akkor te is hamarosan örülhetsz az új konyhádnak, igaz? Azért próbálj meg minél többet pihenni, mert az első időszak elég kimerítő lesz, én már az elmúlt 3 évben eléggé megedződtem, még most is rosszalvó a lányom, de emlékszem, hogy az első 6 hónap után ölni tudtam volna azért, hogy legalább 5 órát alhassak egyhuzamban.

Pénteken megyünk NST-re Telkibe, és most ott lesz a dokim is. A sejtbankos szerződést is remélem meg tudjuk már kötni, legalábbis Hajnalka ezt ígérte, igaz, ő ezen a héten elutazott.

Remélem jól vagytok, majd jelentkezz!

üdv
kk
kikezdki

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne azokhoz, akik szültek Telkiben. Mennyire tapasztaltak az ott dolgozó aneszteziológusok? Mennyire profik az EDA beadásában? Mert azért szüléshez is másként kell beadni, mint pl. egy térdműtéthez. Az én szülészem be tudja adni, a Péterfyben nagy ebben a tapasztalatuk, ezért nem tudom eldönteni, hogy őt kérjem meg, vagy inkább egy anesztest, melyik tudná jobban megcsinálni.

Előre is köszi a választ.
kikezdki

Szia Kikezdki!

Köszönjük szépen, jól vagyunk!
Nagyon sajnálom a kislányodat, remélem már jobban van!
Az az igazság, hogy talán 3 alkalommal éreztem már olyasmit ( általában reggel), mintha az egész pocakomon enyhe mensis görcs lenne, fentről lefelé indulva 1-2 percig, gondolom, hogy ez az lehetett?!
Egyébként, ha egy kicsit keményebb a hasam, arról nem tudom, hogy az-e, mert az már régóta van,hogy ha elfáradok pl. mindig keményebb lesz.
Mi ma, csütörtökön megyünk megint Nst-re, kiváncsi vagyok, most mit fog mutatni.
Jövő héttől már Bp.en leszünk, a biztonság kedvéért, úgyhogy most még igyekszem rendbe tenni mindent, mielőtt elmegyünk, de persze csak mértékkel!
A konyha szerencsére elkészült, azzal már nem kell foglalkozni!
Azért most már tényleg többet pihenek nap közben is, és leszámitva a wc-re járogatást, olyan jól alszom éjjel, hogy én is csodálkozom. Persze minden forduláshoz, párnaáthelyezéshez szükségem van az éberségemre, de ez nem akadályoz meg abban, hogy utána rögtön visszaaludjak, aminek nagyon örülök, mert az elején olyan szokatlan volt, hogy utána órákig nem tudtam aludni...

Remélem sikerrel jársz holnap szerződésügyben!!

Minden jót Mindenkinek!

Macmam

Kép
macmam

Sziasztok!

Nos a kislányunk a 37-dik héten úgy döntött, hogy mégiscsak jobb lesz fejjel lefele, igy befordult a megfelelő helyre!!!!!
A szülei nagy-nagy örömére!
Most már csak igy marad!!
Úgy tűnik, elfelejtkezhetünk ( legalábbis egyenlőre...) a császármetszésről!
A vizsgálaton minden rendben volt, fájástevékenység még mindig csekély, méhszáj teljesen zárt.
A lényeg, hogy minden rendben!!! :D
Mindenkinek hasonló jókat kivánok!!

Macmam

Kép
macmam

Sziasztok!

Büngyike teljesen egyetértek azzal amit a dokiról írtál, bocsi hogy nem írtam vissza privit. Már janúárban eldöntöttük, hogy Dániel lesz a drága, de a napokban felmerült a Milán is. Lehet, hogy Milán Dániel lesz :lol:
Hűű, már te is a 17.hétnél tartasz, ugye milyen gyorsan megy az idő, de már nagyon várom, hogy a kezemben tarthassam a picúrkát :D

Ágnes, megkérdezhetem, hogy a szülésznőnek, és a dokinak adtatok-e valamit? Mármint nem pénzre gondolok, mert úgy hallottam azt nem fogadják el.
Ha kényes téma, priviben is válaszolhatsz.

Kép
mona76

Sziasztok!

Boldog anyák napját mindenkinek!

Kedves Mona! Nekünk kislányunk lesz! De még sehol nem tartunk a nevekkel, úgy tűnik a férjem egyiket a másik után kifogásolja. Az általa választott nevek, pedig egyszerűen elfogadhatatlanok számomra :shock:

Szóval, a mi drága dokink megállapította, hogy kislány, olyan boldog vagyok :)

Egyúttal azt is eldöntöttük, hogy nem engedhetjük meg magunknak a Telkit, több okból is, úgyhogy úgy gondolom nem is jövök ide többet, így értelmetlennek tartom, hogy ide írogassak.

Vigyázzatok magatokra!

Büngyi

büngyike

Sziasztok Lányok!

Kosztin doktorral kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni!
Úgy tudom a Telkiben is rendel.
Ha valaki szült már nála, vagy hallott róla, szívesen venném az infokat!
Köszi előre is!
dtulcsi

Sziasztok!

Ugy hallottam, hogy Telkiben valami miatt kevesebb lett a szülés ára. Tud erről valaki valamit, most mennyi egy szülés?

Kép
mona76

Sziasztok!
Mi 11-én írtuk alá Telkiben a Sejtbankos szerződést, rá pár napra hívtak a Sejtbanktól, hogy a szükséges Hepatitis A/B, HIV és Syphillis szűréseket anyai vérből kívánjuk elvégeztetni szülés előtt és után min. 4 hónappal, vagy a köldökzsinórvérből 1 alkalommal. Na ez utóbbi 20.000 Ft. A TB nem támogatja ezeket a vizsgálatokat, így 16-16.000 Ft lenne anyai vérből a szűrés, tehát még meg is éri "potom" 20 ezerért megcsináltatni a Sejtbankkal.
Én igazából azon vagyok kiakadva, hogy a Sejtbankos szerződésben még csak utalás sincs arra vonatkozóan, hogy ez a 342.000 Ft-on felül még pluszban fizetendő. Akik túl vagytok már egy ilyen telkis-sejtbankos szülésen, Nektek is így volt? Mert sztem. ez így abszolut nem korrekt. Nem mintha bármit is tudnék kezdeni, mert kénytelen vagyok kifizetni ezt az összeget, de akkor is bosszant, hogy ezt így utólag kell megtudni. Ja, és a Sejtbank arra hivatkozik, hogy Telkiben nem kaptuk meg a szükséges tájékoztatást. :shock:
Szerintetek? Vagy én gondolom félre ezt az egészet?
nufi

Sziasztok

Örömmel tudatjuk, hogy kislányunk, Anna, egy nappal a kiirt időpont előtt, május 17-én megérkezett hozzánk déli harangszóra!!!
3290 grammal, 52 centivel, 10/10-es Apgarral!
16 óra vajúdás után császármetszéssel született meg, mert nem tudtam tágulni. Mint kiderült, Annácska 2x is a nyaka köré tekerte a köldökzsinórt, jó szorosan, ezért nem tudott lefele haladni, és engem tágitani.
DE a lényeg, hogy van egy gyönyörű egészéges kislányunk, és nagyon boldogok vagyunk!!!!!!! :-)

nufi!

Gondolom tudod, hogy a sejtbankos szerződést még csak alig egy hónapja lehet megkötni Telkiben, előtte, mint nekünk is, Bp-re kellett menni ezügyben.
A szerződésben ott sem volt benne ez a részlet, külön hivták fel rá a figyelmünket, és ha jól emlékszem külön nyomtatvány volt hozzá.
Szerintem egyszerűen csak gyakorlatlanságról van szó ( bár azért tényleg meglepő Telki szinvonalához képest...), és a Te eseted után már biztos nem fog előfordulni még1x!
De végül is mindenképpen meg kell csinálni a vizsgálatokat, és akkor igy tényleg olcsóbb, nem?
Vagy ez a huszas befolyásolta volna, hogy kéritek-e a kzsvér levételét?

Kép
macmam

Sziasztok!

Bocsi, hogy így ismeretlenül bekiabálok.
Ha jól értem a leveletekből, nem kötelező megkötni a Sejtbankos szerződést? Úgy is szülhetek a Telkiben, hogy nem vetetem le a köldökzsinórvért?
Mondjuk erről még nem beszéltem a Telkisekkel, mert még a terhesség elején járok, még most jön a Tcs 3. De az eddigi hozzászólásokból nem derült ki tisztán, hogy kötelező, ajánlott, vagy egyéni belátásra bízzák a köldökzsinór levételt.

Megköszönöm, ha valamelyikőtök válaszol.
Kedves Macmac, gratulálok a lányodhoz. Sok boldogságot kívánok hozzá.
névtelen0524

macman, gratúlálok a lányodhoz, sok boldogságot, és sok tejcit kívánok!
Mesélnél a Telkis viszonyokról, hogy mi volt az ottléted alatt, meg voltál-e elégedve?

Kép
mona76

Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna
johanna1975

Mona!

Köszönjük a gratulációt, és a jókivánságokat, nagyon boldogok vagyunk!
Szerencsére tejci is van elegendő, remélhetőleg igy is marad! :-)
A Telkis viszonyokról:

Én személy szerint nagyon elégedett voltam Telkivel.
Mindenki maximálisan segitőkész és kedves volt, függetlenül attól, hogy éjjel vagy nappal volt.
Az orvosom is minden lehetőséget megadott, hogy természetesen szülhessek, mindig volt még egy utolsó lehetőségünk ( egy-egy plusz óra :-) ), ami után megtette a következő szükséges lépést ( oxitocin, epidurál, császármetszés). Aztán végül is császár lett, de erre volt szükség mindkettőnk érdekében. Még jó, hogy ilyen fejlett az orvostudomány, és van erre is lehetőség! Minden tiszteletem a merész otthonszülőknek, én nem vállalnám, én igy éreztem magam maximálisan biztonságban és jól! Persze ezt lehet állami kórházban is, de mi úgy döntöttünk, megéri összeszedni, és kifizetni érte a pénzt. Amikor döntöttek, hogy császár, hipp-hopp előkészitettek, és már mentünk is a műtőbe, csak egy telefonba került, és már jött is az aneszteziológus, aki két fájás, és kb. 5 perc alatt profin beadta az edát.
Nem igaz, hogy csak a szállodai szintű szobát kell kifizetni, mert az ott dolgozók tényleg éjjel-nappal úgyanúgy viszonyulnak az emberhez. Nem csapják rád az ajtót, mert van képed éjjel csöngetni, és segitséget kérni (volt ilyen tapasztalatom állami kórházban, tisztelet a kivételnek!), hiszen az a dolguk, hogy segitsenek. Annyi betétet, hálóinget, párnát, takarót, teát, wcpapirt, törölközőt, (soroljam még?) kaphatsz, amennyire szükséged van; a takaritók szolidak, megkérdezik, jöhetnek-e most, vagy inkább később; a pelenkázáshoz kikészitett dolgokat mindig újratöltik, s ha hazamentek, elviheted; a szoptatásban is segitenek; ha szükséged van bimbóvédőre, adnak; bármilyen kérdésed van, bőséges választ kapsz rá!
Nem is tudom mit irhatnék még le, nekem minden bejött!
Jó érzés volt ott lenni, és jó érzés visszagondolni az ott töltött időre!
Neked is hasonló jókat kivánok, és kitartást az utolsó hónapokra a nyári melegben! :-)

Macmam :-)

Kép
macmam

Köszönöm macman, ez tényleg nagyszerű :D
Még 2 hónap, /remélhetőleg/ már nagyon várom :)
Sok boldogságot kívánok nektek, és sok-sok tejcsit :wink:

Kép
mona76

Sziasztok,

tudomásom szerint semmiképpen sem kötelező.
Egy barátnőm ott dolgozik, meg is kérdezhetem...

pabi

[quote="névtelen0524"]S írta:névtelen0524ziasztok!

Bocsi, hogy így ismeretlenül bekiabálok.
Ha jól értem a leveletekből, nem kötelező megkötni a Sejtbankos szerződést? Úgy is szülhetek a Telkiben, hogy nem vetetem le a köldökzsinórvért?
Mondjuk erről még nem beszéltem a Telkisekkel, mert még a terhesség elején járok, még most jön a Tcs 3. De az eddigi hozzászólásokból nem derült ki tisztán, hogy kötelező, ajánlott, vagy egyéni belátásra bízzák a köldökzsinór levételt.

Megköszönöm, ha valamelyikőtök válaszol.
Kedves Macmac, gratulálok a lányodhoz. Sok boldogságot kívánok hozzá.
pabika1

Hát szólhattak volna az tuti. Gondolom valamivel olcsóbb a kettő együtt (szülés és őssejt) és gondolhatták, hogy majd rájöttök...:(

[quote="nufi"]S írta:nufiziasztok!
Mi 11-én írtuk alá Telkiben a Sejtbankos szerződést, rá pár napra hívtak a Sejtbanktól, hogy a szükséges Hepatitis A/B, HIV és Syphillis szűréseket anyai vérből kívánjuk elvégeztetni szülés előtt és után min. 4 hónappal, vagy a köldökzsinórvérből 1 alkalommal. Na ez utóbbi 20.000 Ft. A TB nem támogatja ezeket a vizsgálatokat, így 16-16.000 Ft lenne anyai vérből a szűrés, tehát még meg is éri "potom" 20 ezerért megcsináltatni a Sejtbankkal.
Én igazából azon vagyok kiakadva, hogy a Sejtbankos szerződésben még csak utalás sincs arra vonatkozóan, hogy ez a 342.000 Ft-on felül még pluszban fizetendő. Akik túl vagytok már egy ilyen telkis-sejtbankos szülésen, Nektek is így volt? Mert sztem. ez így abszolut nem korrekt. Nem mintha bármit is tudnék kezdeni, mert kénytelen vagyok kifizetni ezt az összeget, de akkor is bosszant, hogy ezt így utólag kell megtudni. Ja, és a Sejtbank arra hivatkozik, hogy Telkiben nem kaptuk meg a szükséges tájékoztatást. :shock:
Szerintetek? Vagy én gondolom félre ezt az egészet?
pabika1

Sziasztok!

Rég nem írtam, de meg volt rá az okom: babázok. :)
Június 7-én megszületett a kislányom, Emili 3740 grammal és 56 cm-rel, császárral.
A kórházról én is csak pozitív dolgokat tudok mondani, de nem bonyolódnék bele, Macmam már mindent leírt.
Az őssejtlevétel sajnos nem jött össze, pontosabban a levétellel nem volt gond, csak nem tudtak elegendő őssejtet kinyerni a mintából. Kicsit le voltam törve, mivel az első 2 gyerkőcnél nem állt módunkban levetetni, és az egyenes ágú testvéreknél elvileg felhasználható, de remélem nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy szükség lenne rá. A Sejtbank szó nélkül visszautalta a 20 eFt-ot, a kórház meg 250 ezret. A 650 ezres exkluzív csomagból 250ezer az őssejtes rész. Most már ezt is tudom. Ezt csak azért írtam le, hátha valakit érdekelnek az összegek, illetve ha hasonló cipőbe kerül - bár nem kívánom-, akkor tudja, hogy mire számíthat.

Névtelen0524! Nem kötelező levetetni a kzsvért.

További jó babavárást és babázást mindenkinek,
nufi
nufi

Lányok!

Részletben van-e lehetőség fizetni?
És még egy kérdés: elfogadják az egészségpénztári megtakarításokat esetleg? Nevezetesen a Patika pénztárba elrakott megtakarításokat.

Tehát, ha jól értem, őssejt levétel nélkül 400.000 Ft. körül van a szülés a Telkiben.
Indiszkrét lesz a kérdésem, de a terhesgondozás alkalmanként milyen árban vannak az általad választott orvosnál???
Csak a számolás miatt kérdezem.
Előre is köszönöm, ha válaszoltok.

Monácska
Vendég

monácska, szerdán voltunk kórháznézőbe, és kaptunk árlistát.
Most rohanok, de igérem hétvégén elküldöm neked priviben :wink:

Kép
mona76

Jajjjj, nagyon szépen köszönöm, várom!!!!

Szép hétvégét!
Vendég

Monácska!

Nem-nem, jóval több 400 ezer Ft-nál őssejtlevétel nélkül, mert az őssejtes verzió a kórház és a Sejtbank közös exkluzív ajánlata! Úgy is mondhatnánk, hogy az egy "akciós" ár. Hívd fel a kórházat, megmondják, hogy jelenleg mi az aktuális "árlista".

nufi
nufi

Ja, most látom csak, hogy Mona76 már lehet, hogy el is küldte Neked priviben. :D
nufi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?