Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok

hajhullás a 2 nagy után nekem is nagyon ijesztő volt, én szedtem a maternát még szülés után is....ha eszembejutott

nálunk mind 3közös szobában kezdett és és változó ki mikor került külön szobába, a legkisebb fog legkésőbb mert így oldható meg, hogy ne zavarja a nagyokat...sőt sokat van Szonja a mi ágyunkban is, mert ha rossz éjszakája van egyszerűbb fekve nyugtatgatni, mint ugrálni...
a messzi szoba szerintem később sem túl jó, legalább 5-7 éves korig jó ha közelben van, mert náluk pl. sokszor előfordult, hogy elalvás után szökik fel a láz amikor a gyerek a fáradtságtól esetlegfel sem ébredrá, csak azt hallani, hogy nyöszörög, vagy Dorkán kétszer éjjel 10-kor jött ki a hányásos nyavaja, ha nem hallom meg időben, hogy furcsán köhög, nyöszörög ott fullad meg a hányásban....szóval oda kell figyelni

a férjek is sokat változnak ám a gyerek érkezése után...muszáj...

tv, számítógép

nálunk rendszer van, és még így úgy úgy érzem sokat nézik...hétvégén reggel 1 óra, este fél, napközben ha rossz idő van, vagy télen mikor nincs mit csinálni, de ilyenkor szerencsére kint bandáznak, úgy kell begyűjteni őket este :lol:
számítógép Dorkának napi 20-30 perc, Bence csak péntektől...

megyek hímezni, alszik...

szép napot!
becsi
Iklad

becsi!
Számítógépezni Rolinak is csak péntektől ,van megengedve!!?Mikor ilyen jó az idő,ők is az udvaron vannak(vagyis a Roli)Anettet még nem merem egyedűl le engedni!!!Mi tetőtérben lakunk,és szörnyű neki indúlni (ha lemegyek akkor mindent vinnem kell,mert már vissza nagyon bonyolúlt menni!)Majd nyáron,egész nap kint leszünk!!!Akkor az udvaron (ha összejönnek a gyerekek)8-10 is szokott itt lenni!! :lol: :lol: Na mindegy ,Zsani is nagyobb lessz a nyáron,így egy kicsit könnyebb lessz,mert már nem fog kétszer aludni,így délután már kint lehetünk egészen estig!!!Mondjuk nyáron sokat vagyunk anyuéknál,és ott egész nap kint vagyunk,így csak este tévéznek! :wink: :) A közeli szobával kapcsolatban tökre eggyet értek veled!!! :wink: Nagyon odakel figyelni mert könnyen megvan ám a baj!!! :(

Na megyek egy kicsit pletyizek a sógornömmel!Pórszívózni szerettem vólna,de megatta magát a jó öreg pórszívónk!!!!! :( :? :shock:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Köszi az infókat! Úgy néz ki, hogy Erdélyi Zs. és Surányi között fogok dönteni. Vagy aszerint dől el, hogy melyik vállal el.... Nem tudjátok véletlenül, hogy Surányinál mennyi a szülésért a tarifa?

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok!

Én nem vagyok 100% tv ellenes, bár nem szeretem. Mi úgy nőttünk fel, hogy nagyon keveset tévéztünk, és nem maradtam le semmiről. Egyáltalán nem közösítettek ki, ha nem voltam napra kész az aktuális sorozatok terén. Szerintem igen is káros a tv a gyerekeknek, a túl sok, feldolgozatlan inger miatt. Meg a sok korlátlanul nézett agresszió miatt. (Ne értsetek félre, nem rátok gondolok, akik cenzúrázzátok, hogy mit lehet, és mit nem nézni.) csak sajnos a mai gyerekek nagyon sokat tévéznek általánosságban. Sárikát is nagyon érdekli, nézné is, ha hagynám. De nem engedem neki. Szerintem egy ilyen pici babának egyáltalán nem tesz jót a sok hirtelen változó, vibráló fény. Nagyobb korában is minimalizálni szeretném a tv nézését. Én sem szeretném, ha ovodás koráig tv-t nézne. Bőven ráér akkor is a meséket nézni, addig mesélek én neki, meg játszunk. Ahogy Nircee is írta. :lol:
Senkit nem akartam megbántani, aki esetleg másképp gondolkodik, csak leírtam az én véleményemet.

Angyalkrisz, Surányi ügyben sajnos nem tudok segíteni.

Megyek fürdetni, aztán vacsi, és alvás... :wink:

szép estét mindenkinek

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Én egyik szülésemnél sem kérdeztem meg a Surányit mennyit kér, annyit adtam amennyit gondoltam...
becsi
Iklad

Mano!

Köszi szépen a jókívánságot!

Angyalkrisz!

Te nem újpesti vagy/voltál véletlenül?

Móni

Kép
móni30

Tv:
Én nem engedem Lilinek egyáltalán hogy tv-t nézzen. Szerintem egy ilyen pici emberkének még egyáltalán nincs szüksége a tv-re.
Sőt, én valami epilepsziával kapcsolatos dolgot is hallottam a túl korai tv nézésről. De azt nem tudom, hogy okozója lehet-e vagy csak a hajlamot alakíthatja-e ki. Passz, de minden esetre nem túl jól hangzik. Majd ha már érti, hogy mi van benne, majd akkor nézheti.
No megyek fürdetni.
Jó éjt!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga, én csak 5 és fél hónaposan kezdtem a hozzátápit, és Szonja egyáltalán nem válogatós, soha semmit nem köp ki, mindent megeszik. :D Szerintem az egy tévhit amit te mondasz. Egyébként azért javasolt megvárni a kb. 6 hónapos kort, mert addigra fejlődik ki az emésztőrendszerük olyanra, hogy az anyatejen kívül mást is megemésszenek.

Tv, számítógép.
Nálunk sokat megy a tv, Szonját nem nagyon érdekli. Egyébként azt gondolom róla, hogy az életünk része, és akárhogy is igyekszünk nem fogjuk tudni kiiktatni a gyerek életéből, és nem is biztos, hogy kell. A tapasztalat az, hogy ha vele együtt nézed nagy baj nem lehet. Káros hatása akkor van, ha hagyod, hogy leüljön, és órákig bámulja, és nem is tudod, mit.
A számítógép álló nap megy, apa ugyanis ezzel dolgozik, de ő külön szobában van. Ha én bekapcsolom a notebookot Szonja van, hogy ott van velem, és a billentyűzet ami érdekli. Ha nagyobb lesz sem fogom tiltani tőle, mert nagyon sok előnyös oldala van, és arra kell rávezetni, hogy azokat használja ki.

Együttalvás.
Ugyanúgy indultam neki terhesség alatt, mint Csakegy. Aztán minden teljesen másképp lett. :D Szonja elejétől fogva velünk alszik, olyan éjfél-2-től. Nekem sokkal pihentetőbb a szopi, ami csak cicizés, és alszom közben én is. Apát nem tudom mennyire zavarja sosem kérdeztem, de Szonja ritkán szólal meg éjszaka, a többit meg észre sem veszi :wink: De azt mondja a gyerek éjszaka is 1-1 neki is nekem is. Kedves tőle :lol:
De tényleg babafüggő, kinél mi lesz a szokás, csak én is leírtam nálunk, hogy van. :wink:

Folyadék.
Már írtam, hogy Szonja nagyon keveset iszik, és még csak szopott azon kívül semmit nem ivott. MOstanság viszont próbálnék egy kicsit több folyadékot belediktálni, de csak "disznólkodik" vele. Buborékol a bohárban, vagy összegyűjti a szájában és kifújja. Néha nyel is belőle, de egyébként játszik vele. :roll: :D
Viszont sokszor szopizik keveset napközben ami gondolom megfelel a szomjoltásnak.
Amíg a baba csak szopik nem kell erőltetni az egyéb folyadékot.

Képzeljétek, Szonja hetek óta integet a fejével,hogy "nem". Nagyon cuki :lol: Csak eddig mindenre így bólogatott most meg már jelentést is adott neki, csak akkor integet így ha valamit nem akar, vagy nem szabad. Fürdés közben pl mindig nyúlkál a hajsütőért, a mosdó széléhez, és a párom szól, neki, hogy azt nem szabad! Ő is integet, hogy nem, de azért nyúlkál tovább. Ugyanez volt ma a kertben. Fogdosni akarta a tulipánokat, de rám nézett integetett, megerősítettem, hogy bizony, bizony, azt nem szabad fogdosni, mire nagy integetések közepette, jól lemarkolt vagy négyet. :oops:

Na befejeztem, mindenkinek, jó éjszakát!

thenus

tvzés
Érdekes, mert régebben jobban érdekelte. Most már rá se bagózik 8) Szerintem kinövik, amíg nem kezdik el érteni a mesét. A számítógépen pedig egyedül a cápás képernyővédő érdekli :lol: Legutoljára egy ismerősünk plazmatvje érdekelte, de az is inkább a mérete miatt. Nála a hapcivirág a sláger, az aranyesőt és a tulipán imádja tépegetni, meg a kutyákat nézi ahogy játszanak. Na meg a labda! Úgy kell a kertben sétálni, hogy rugdossuk magunk előtt és ő meg beszélget hozzá! :D

Kép
klmaria

Szerintem az ilyen picurokat pontosan olyan formában érdekli a tévé, mint mondjuk a zenélő forgó: színes, mozog és hangot ad.
Mivel nálunk így is-úgy is látja a tévét, ha éppen be van kapcsolva (márpedig esténként be van kapcsolva, ha meg Apa itthon van, akkor egész nap!), akkor már inkább megválogatom, hogy mit (és mennyit) nézzen!

Giga: epilepsziával olyan szempontból van összefüggés, hogy ha valakinek van rá hajlama, akkor a villódzó fények (tévében, számítógépes játékokban, diszkóban) okozhatnak rohamot. DE: azért a tévé nem csak villódzó fényekből áll, a számítógépes játékok sem, éppen ezért kell megválogatni, hogy mit néz a gyerek.
A játékokból pedig főleg a lövöldözős játékokra igaz, és ott is (tévénél is) alapszabály, hogy félóránként, óránként kell tartani kb. 10-15 perc szünetet - felnőtteknek is!

ichtus: azért a "mi időnkben" még más volt a helyzet, hidd el, a tévé meg a számítógép még nem foglalt el ennyire központi helyzet... a gyerekek pedig nagyon "gonoszak". Nem azt mondom, hogy tévézzen egész nap a gyerek, mert az jó neki a közösség szempontjából, hanem hogy ne legyen teljes mértékben kizárva az életéből, mert azt nem lehet! Akkor tényleg kirekesztődik a kortárs közösségből - ami neki létszükséglet kb. 3-5 éves kortól kezdve!
A legjobb tényleg az, ha nézi, de mértékkel, és ahogy thenus írta: együtt kell nézni, és meg kell tanítani, hogy hogyan tudja HASZNOSÍTANI és ÉRTELMEZNI a látottakat, hallottakat (a számítógépről nem is beszélve). Én azt mondtam a férjemnek, hogy kétségbe leszek esve, ha a gyerekem 5 éves korára nem tud végigcsinálni egy windows installációt. :) Mert az ő életük már tényleg erről fog szólni és ha eltiltom a számítógéptől, akkor komoly hátrányt fog szenvedni - és ezt nagyon komolyan gondolom!

Mi meg amúgy készülünk a hozzátápira, kipróbáltuk a Milupa gyümölcsös teát, hogy Flóra szokja az új ízeket! :) Még csak meg sem lepődött. :)

Na megyek, mert ma van a férjem szülinapja, készülök ebéddel! :)
Vendég

Sziasztok!

Köszi a válaszokat! :D Megint az van, mint mindennél: ki így, ki úgy neveli a gyerekét, és ez így jó. :lol:
Azért én is inkább a tévé- ellenesek táborát gyarapítom, de a teljes tiltásnak sem vagyok a híve.
Ahogy Henus írta, ha együtt nézed vele a műsort, akkor meg tudod magyarázni a dolgokat, az igazán káros az, amikor önmagában bámulja a tévét, válogatás nélkül.
Én is tévéztem gyerekkoromban, persze nem sokat, igaz, akkor még alig volt mit nézni. De mikor volt, néztem Tom és Jerry-t, Bolondos dallamokat, meg persze a jó öreg Kukoriékat, Lolkáékat, Kis vakondot stb. És jókat nevettem rajta. És nem lettem agresszív, nem akartam kinyírni a másikat stb. Mert velem is együtt tévéztek a szüleim, és bizony magyarázták, hogy ez csak mese, és az életben ilyet nem szabad csinálni. És megértettem.

Én elsősorban azért aggódok, hogy ne túl korán kezdjen tévézni, mert tényleg elég akkor, amikor majd megérti, és főleg, hogy a kis szemét ne károsítsa! Igaz, 100Hz-es a tévénk, ami nem sugároz és nem villog annyit, mint a rendes tévé, de azért nem tökéletes! Plazmára vagy LCD-re meg nincs pénzünk.

Bár az is lehet, hogy ha megszokja, hogy megy a tévé a háttérben, akkor nem csinál belőle olyan nagy ügyet, és nem fogja annyit nézni. :?: :?: :?: Hát, nem lehet okos az ember, mint oly sok dologban sem! Majd 15-20év múlva kiderül, melyik nevelés volt sikeres. :?

Viszont megint akadt egy kérdésem: :oops:
Marci a náthájára kapott egy csomó gyógyszert, köztük Panadol Baby-t. Na, állítólag az finom epres ízű, hát, Marci olyan nagyon utálja, hogy nem bírom lenyomni a torkán, azonnal kiköpi az egészet, fintorog, és meg akar fulladni tőle. Ma reggel már azt trükköltem, hogy az ő kis etetőkanalába tettem többször kisebb adagot, és azt nagy nehezen, többszöri könyörgés és sírás árán lenyammogta, de nagyon fintorgott. A többit bele tudom tenni egy kis vízbe, és azt megissza cumiból, de a Panadol annyira sűrű, hogy nem olvad fel, így azt muszáj így külön adnom. Ti adtatok már ilyet? Mit trükköltetek? Most úgy tűnik, ezzel a módszerrel megy a dolog, de a jövőben is lehet, hogy lesznek ilyen helyzetek, kíváncsi lennék a módszereitekre!

Most megyek, Marcika jelez, hogy mama hiánya van. :lol:

Kép
Kép
nircee

Verna!
Köszi az epilepsziával kapcsolatos felvilágosítást. Csak annyit tudtam, hogy valami kapocs van közte és a tv nézés között. Most már konkrétan is tudom.
Természetesen Lili is fog meséket nézni KÉSŐBB, majd amikor már megérti amit magyarázok neki a látottakkal kapcsolatban. Nem akarom eltiltani tőle, mert ahogy ti is írtátok ez már az életünk, életük része. Ahogy én elnézegettem a mesecsatornákat a Minimax sokkal értelmesebbnek tűnik nekem. A Cartoonon csak a sok verkedős mesével találkoztam eddig többnyire. De javítsatok ki, ha azon is van valami értelmes. Nem vagyok még annyira képben.

Nircee!
Nekem szerencsére eddig még nem volt ilyen problémám, ezért sajnos nem tudok neked segíteni.

Szép napot!

Kép
Kép
giga1

sziasztok

nurofenhez adnak szivornyát / nekünk már egy kg van :cry: / én azzal nyomom be a gyógyszereket, még Dorka is sokszor azzal kapja, főleg ha éjjel fél kómásan kell gyógyszert bele diktálni.
becsi
Iklad

Sziasztok!
Látom megy a TV/Számítógép téma rendesen! :lol:

Zsani nekem csak reggel kb 5 percet nézi a Tomas a gőzmozdony című mesét a Minimaxon!!!!!! :lol: Ennyi éppen elég neki! :wink: A nagyok már többet tévéznek,de ők már elérték azt a kort,hogy meglehessen engedni a több mesét!Igaz már írtam,hogy csak a tanúlságos meséket szeretem ha nézik,de nem lehet kivédeni az egy- kettő Sámán király és társai mesét sem!Úgy gondolom ez is és az is kell ,mert így tanúlnak sok mindent meg !Persze nem egész nap!Mikor Roli hazajön kb nézik egy fél órát,utánna eszik és lecke!Délután megint nézi,de akkor is csak fél órát és utánna valami mást csinál!(haverokkal játszik,meg ilyenek)Háttérként viszont megy a TV!Sokat kérdeznek és ilyenkor elkell nekik magyaráznom dolgokat,de ez így van rendjén!

Nircee!
Zsani is ugyan így veszi be a Panadólt mint Marcika!Majd meg akar fúlni rajta! :? Én is kissebb adagokban szoktam beadni neki,kissebb-nagyobb sikerrel!Majd ha nagyobbak lesznek könnyebb lessz!De a Nurofennek van az az adagolója!Avval felkell szívni és belőni szépen lassan a szályába!!!Avval könnyebb!Fél éves koruktól pedig lehet adni nekik NUROFEN szirupot!Ugyan olyan mint a Panadol,csak narancs ízű!Ja és nem annyira sűrű! :)

Heni!
Már én is akartam írni,hogy Zsani is egy pár hete,ha nem kell neki valami akkor rázza a fejecskéjét!Tök jó mert innen megtudom mikor nem éhes és mikor éhes,mert akkor meg cuppog!! :lol: Olyan aranyosak tudnak lenni! :D

Na megyek!Majd még jövök!Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Mire megírtam és elküldtem becsi már le is írta a Nurofenes tippet!! :oops: :?

Kép
Kép
Kép
tiop

Az infacolnak is van cseppentője, régebben a kamillás teát adtam így be neki, amikor székrekedése volt.

Kép
klmaria

Én a D-vitamint is anyatejjel keverve adom be neki. A konakiont is így sikerült a szörnyű íze miatt!

Kép
klmaria

Ja, elfelejtettem elmesélni hogy jártunk...
Valamelyik nap véletlenül sikerült bekukkerolni Szonja szájába...de inkább ne sikerült volna, mert azt láttam hogy a bal felső ínye a rágófogaknál fekete...nem ijedtem ám meg... :shock: ....a párom arra tippelt, hogy valamivel megsértette és bevérzett....de azt csak észrevettem volna...aztán tegnap megmutiztam a védőnőnek, hát állítólag van ilyen eret ért a foga és az vérzett be....szóval ha ilyennel találkoztok ne ijedezzetek.....én még nem találkoztam eddig...
becsi
Iklad

Sziasztok!

Ma szinte egész nap kint voltunk Levivel,olyan jó idő volt,nem akartam bent ücsörögni!
Délelőtt szerettem volna írni pár sort,mielőtt kimegyünk,de nem engedett belépni a babanetre a net! :x :evil:
Találkoztunk ma Zoriann-nal és Jázminnal,annyira gyönyörű baba!
Leventének is tetszett,mert nagyon mosolygott rá! :lol:

Tusi,
Nem semmi,hogy akár egy órát is várakozhatunk,mire sorra kerülünk az orvosnál! :shock:
Így szerintem el sem indulok!!!! :twisted:
És nem tudod,ha hétvégére kérek időpontot,akkor is annyian vannak?

Becsi,
én is megijedtem volna! :shock:
Jó,hogy írtad,remélem ilyen velünk nem lesz,de ha mégis,akkor nem fogok kétségbe esni! :wink:

Tiop,
nem nagyon voltam msn-en tegnap! :cry:
Még reggel bejelentkeztem,beszéltem az unokatesómmal,de akkor te még nem voltál! :(
Majd bepótoljuk! :lol:

Nurofen:
amikor Levi 3 hónaposan beteg lett és a kúptól nem ment le a láza,a gyerekorvosunk mondta,hogy vegyek Nurofen szirupot és azt adjak neki,mert az leviszi pillanatok alatt!
Azt is mondta,hogy azért adhatom már Levinek,mert a súlya megfelelő,csak kisebb adagokat kellett adni (2,5 ml) :roll:
Azóta is csak azt használjuk,de pl:nagyon jó fogzásnál is!

Nircee,
én a gyógyszereket mindíg kiskanállal adtam be Levinek,Sőt a Nurofenre azt hitte,hogy kaja,mert reklamált,amikor nem kapott többet! :wink:

Kép
mano83

Alexának kibújt a 6. fogacskája is. Rájött, hogy az orrán kifújva a levegőt aranyos hangot hallat és ezt előszeretettel gyakorolja is. Olyan, mint egy kis puffogó vipera :lol:

Most találtam ezt az oldalt, ez a cikk az együttalvásról szól 8)
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1536

Kép
klmaria

Sziasztok!

Becsi!
Tényleg jó,hogy írtad,így legalább mostmár zudni fogommha találkozok ilyennel!! :?

Mano!
Igen sajnos mi pont délelőtt nem vóltunk bent,csak fél 11 felé tudtam géphez jönni,de akkor meg nem vóltál bejelentkezve! :( A Babanett engem sem engedett be délelőtt!!!! :? :(
Nurofent azt nekem is jobban szeretik mint a Panadolt!Valahogy a Panadolnak van egy kis gyógyszer szaga!!!!!!A Nurofennek meg nagyon jó narancs illata van!!!!!(íze is jobb!) :)

Klmaria!
Gratula a fogacskához! :P

Zsaninak is kijött ma a negyedik foga!!!!!!!!Meg is szenvedte tegnap,meg ma!Úgy látszik nekünk rendszerint estére jönnek ki a fogacskák!!!! :lol: :roll:

Szép állmokat mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Csak egy gyors beköszönés Mindenkinek! Mi még egyben vagyunk mindig. :lol:
Sajnos kedden mikor voltam a dokimnál és megvizsgált (de úgy elég „keményen”) majd haza jöttem, mehetünk is vissza, mert tiszta vér voltam. :cry: Felhívtam, és azt mondta, hogy menjek vissza, mert meg akar vizsgálni (ÚJRA), hát az eredmény az lett, hogy este 22. 00-kor azt mondta, maradjak itt éjszakára. Elég rossz volt, mert telt ház is volt és csak a nőgyógyászaton volt már hely. A lényeg másnap már nem véreztem úgy, hogy délután haza is engedett, sok-sok ágyba fekvéssel….. :P
Egyébként tényleg örültek háza, van Kerepesen, aznap este hat kismama szült plusz még egy hajnalban is „beesett”. :shock:
Elég vicces volt még az öltözőben is vajúdtak a szülőszobán. :lol:
Másnap reggel is folytatódott ez az őrület, mert mondta a dokim, hogy most is teli van a szülőszoba.
Egy kismamát meg úgymond kiraktak a szobából a gyerekkel együtt, mert kellett már az ágy egy érkező kismamának, aki már két újnyira nyitva volt, de nem tudott bemenni se a szülőszobába, se a kórteremben úgy, hogy mondták neki, addig üljön le a folyósóra, majd sora kerül valahol… :shock:
Szóval ennyi, szerdán megyek Kerepesre megint, de már előre félek, hogy ha megint megvizsgál, és vérezni fogok újra…… :oops:

Pusza Mindenkinek

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Szisaztok Lányok!

Tegnap mire megírtam a hozzászólásomat, ledöglött a szerver... :cry: Amúgy van ám téma rendesen, még olvasó üzemmódban is nehéz követni! :lol:

A tévézésről annyit, hogy abszolút egyetértek azzal az állásponttal, hogy nem lehet és nem is szabad kirekeszteni a gyerek életéből, viszont mindenképp szükséges a minőségre helyezni a hangsúlyt!!! Nálunk az első a Teletubbies volt, már 5 hónaposan nagyokat vigyorgott rájuk Bogi, azóta is imádja, van pár cd is írva neki... a másik a Thomas, illetve a Charlie és Mimmo a minimax-on. Azokat mindig megnézzük. Ezek mellett a természetfilmes csatornákat nézzük, mert az állatok nagyon érdeklik. Néha ha bekukkantok valami ötletért a tvpaprikára, akkor meg teli szájjal vigyorog, hogy hammot főz a bácsi. Lehet, hogy séf lesz a csajból? :wink: De pl. a jégtánc vb-t is megnéztük, mert nagyon tetszett a kisasszonynak a zenére táncikálás is. Amit nem engedek, az a mindenféle kaland- és akciófilm. Meg az "amerikai" és "japán" típusú erőszakos mesefilmek.

A számítógéptől meg végképp tilos elzárni a gyereket!!! Borzalmas hátrányba kerül a társaihoz képest az, akinek nem engedik az ismerkedést a technológiával!!! (persze a szülői kontroll a website-okat illetően szükséges!)

Nircee, nekem is iszonyúan hullott a hajam Bogi megszületése után, de a fodrászom "megvigasztalt", hogy akár 2-2,5 évig is hullhat, egyszer abba fogja hagyni. És nem fogok megkopaszodni sem! Aztán miután terhes lettem picurral, kb 2 hónapos terhesen hagyta abba a hullást, azóta meg iszonyú mértékben nő! De az újabb szülés után megint hullani fog... :cry:

Olvastam, hogy valaki aug 25-re van kiírva (ezermillió bocs, de nem emlékszem ki...), én 24-re, legalább nem leszek egyedül a dögmeleg nyárban szenvedve. Előre rosszul vagyok már a gondolatától is, ugyanis nagyon rosszul tűröm a meleget alaphelyzetben is, nemhogy terhesen. Brrrr.........

Linda, nagyon sajnálom, hogy így jártál a vizsgálaton, legközelebb előre nyugodtan közöld a dokival, hogy nem akarod és elutasítod a durvaságát, ugyanis valószínűleg azért véreztél, mert megpróbált ujjal tágítani a méhszájadon! Ehhez pedig nincs joga!!!! Akik ezt csinálják, általában valamiért (mondjuk szabira mennének) siettetni akarják a szülést!

Amúgy azért is írok, mert hajnal öt óta nem bírok aludni, a "lakóm" ugyanis úgy megrugdosott, hogy kénytelen voltam felébredni, és nem is hagyott visszaaludni. Őrület, hogy már 22 hetesen is ezt csinálja, mi lesz még itt később??? :D

Kép

Itt az én nagylányom pizza-zabálás után. Eszméletlenül ki tudja mázolni magát a pizzaszósszal!

Üdv mindenkinek: Andi

Kép

Kép
andibab

Sziasztok!

Tudnátok egy kicsit segíteni? úgy hallottam van szülőszoba és osztálylátogatás a flórban. Tudtok erről valamit?

Előre is köszi!

Üdv:
Ildi
dikó1

Üdvözöllek andibab!
Én írtam, hogy 25-ére vagyok kiírva. Nem egyedül fogsz szenvedni a melegben.
Mogyoródon lakom. Orvosváltás miatt még nem döntöttem kihez megyek, eddig az Istvánba jártam. Most megnézek egy dokit a Klinikákon, majd döntök. Nem egyszerű, mert császárral fogok szülni /jó doki kell/.
Te Kerepesre jársz? Ha igen, kihez?
csasze

Nircee!
Én is ugyanabban a cipőben járok hajhullás terén, mint te.
Iszonyatosan zavar. Utálom, hogy mindenhol az én hajammal találkozom. Lili is állandóan tele van a hosszú hajszálaimmal. Baromira kell figyelni, nehogy egyet is benyeljen.
És hát igen, a lakás... :evil: az valami katasztrófa ahogy ki tud nézni. Mindehova összegyűlnek a hajszálak és baromi nagy porcicákat tudnak képezni. Nem győzők pórszívózni. :x
Nekem azt mondta a védőnő, hogy Lili 6-7-8 hónapos kora körül fog majd elmúlni. Hát majd meglátjuk!
Azért remélem, hogy nem 2-2,5 év, ahogy Andibab fodrásza mondja. :oops: :shock:
Na szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok lányok!

Kitől lehet segítséged kérni, hogy a babának milyen és mennyi ruhára van szüksége??? Védőnőtől?

Őszintén szólva AZT SE TUDOM, HOGY KELL EGY KISBABÁT ÖLTÖZTETNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Pl. a rugdalózó alá kell még valamit adni? Vagy csak úgy a pelenkás testére kell ráadni a rugit?

A body-t mikor kell használni?? Mihez, mi alá?

A hálózsákba hogyan kell felöltöztetni, mi ben kell lennie éjszaka???

ISZONYÚAN EL VAGYOK KESEREDVE! HOGY MÉG ILYEN ALAPOKAT SE TUDOK!!!!! :cry: :cry: :cry:

Jövő hónapban megyünk babaruhákat vásárolni és még azt se tudom mikor mit kell ráadni. DE SZÓ SZERINT! :cry: :cry: :cry:
brera

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat anyóssal és itatással kapcsolatban - Márk azóta sem kapott vizet, és szerintem nem is hiányolja.

Volna egy újabb kérdésem: Márkot úgy engedték haza, hogy a köldöke kicsit váladékozott és írtak fel neki antibiotikumot, meg alkohollal mindig törölgettük neki. Már majdnem teljesen befordult a köldöke, de ma reggel kicsit véres volt (vagy legalábbis úgy nézett ki, de az alkohol nem csípte neki). Ti tapasztaltatok ilyesmit?
A védőnénit nem tudom elérni - pedig azt ígérte, hogy jön a héten, de nem jött. Úgy tűnik ő a másik véglet ..

Végre elkészült a szüléstörténet:
Pénteken este 7-kor kezdődött. Pont miután a párom anyukájával készen lettünk a vacsival meg a meggyespitével, akkor vettem észre, hogy szivárog a magzatvíz. Felhívtam a szülésznőt, és ő mondta, hogy menjek be a kórházba, vizsgáljanak meg, aztán akkor majd meglátjuk mi van. Úgyhogy telefonáltam a páromnak, hogy siessen haza, mert indulni kéne.. :roll:
10 perccel később már úton is voltunk a kórház felé. Ott az ügyeletes megnézett, de azt mondta, hogy a magzatburkon nem látszik repedés, de mivel nem tudják kizárni a lehetőségét, hogy valahol feljebb megrepedt a burok, mindenképp bent kell maradnom megfigyelésen. :cry: (Az orvosomat is felhívta és tájékoztatta a fejleményekről.)
Úgy volt, hogy éjfélig a szülőszobán figyelgetnek (lázmérés, NST, magzatvízszivárgás), és ha nem történik semmi, akkor kapok egy szobát. De aztán egy-két óra elteltével az NST jelentős méhösszehúzódásokat mutatott (ekkor még nem is éreztem), de az ügyeletes szülésznő nagyon elégedetten mosolygott a páromra és rám, és azt mondta, hogy szerinte reggelre itt baba lesz. És igaza is lett. Fokozatosan erősödtek a fájások és elég hamar rendszeressé váltak.
Éjfél felé - amikor már bizonyossá vált, hogy szülni fogunk - szóltunk a szülésznőnknek, aztán borotválás-beöntés után hármasban vajúdtunk tovább..
Kipróbáltam a nagy gumilabdát, de nekem az csak addig volt kényelmes, amíg nem jött fájás, mert akkor kifejezetten rosszul éreztem rajta magam. Legjobban a sétálás vált be a fájások között, fájáskor pedig, ha a párom nyakába borulhattam. Aztán a szülésznő vizet engedett a kádba, ott tudtam egy kicsit pihenni, mert (átmenetileg) csökkent a méhössszehúzódások gyakorisága és ereje.
Nagyon hangulatos volt a szülőszoba: félhomály, gyetyafény, halk zene - de nem sokáig tudtam ezt az idillt élvezni, mert ahogy kezdetben csillapította, úgy lassan fel is erősítette a víz a fájásokat, úgyhogy kijöttem a vízből. A párom és a szülésznő segítségével a szülőágyra feküdtem és ekkor már jött a doki is meg a tolófájások is. A további eseményekre elég ködösen emlékszem, azt tudom, hogy eleinte nem nagyon tudtam segíteni a babaának a születésben, mert egyszerűen nem tudtam, hogyan nyomjak, valahogy mindig a lábaimba ment az erő, és a dokit és a szülésznőt toltam el az ágy mellől, akiknek a derekukhoz volt a lábom támasztva. Aztán valahogy sikerült rájönnöm mit is kell csinálnom és a bébike is nagyon ki akart már bújni..
Sajnos mikor kibújt Márk a szülésznő szerint kicsit fáradt volt, úgyhogy nem tették a hasamra, hanem megnézték a paramétereit, lemérték, bebugyolálták és végül az apukája kezébe nyomták.
Számomra az ez után következők voltak a legrosszabbak, megszülni a méhlepényt és a gátseb varrását átvészelni. Már nem lebegett a szemem előtt, hogy ha ezen túl vagyok, lesz egy bébim (hiszen már volt), ez a sok procedúra csak késleltette azt a percet, mikor végre a kezembe vehetem a kisbabámat. De egyszer ennek is vége lett, és akkor végre megfoghattam a kis picúrt.
Összességében azt hiszem szép szülés volt, nem fájdalommentes, de nagyon megérte!! Végig biztonságban éreztem magam, tudtam, hogy semmi rossz nem történhet. És mostmár annyira jó itthon lenni a kis Márkkal. :D

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

brera

a rugi alá jön a body attól függően, hogy minek milyen ujja van, a hosszú ujjú bodyra ujjatlan rugi és fordítva, de mivel kb nyáron szülsz, nem hiszem, hogy sok ruhára lesz szükséged, rugiból is csak nagyon vékonykákra, esetleg ujjatlan és alá rövid ujjú body...és mivel tavaly még októberben is nyár volt nagyon nem lehet előre vásárolni...
mi a nyarat bodykban töltöttük....és izzadtunk...

ja, hálózsák alá én ujjatlan bodyt adtam, de egyáltalán nem biztos hogy szereti a hálózsákot és ha meleg lesz akkor éjjelre is elég a body
becsi
Iklad

sziasztok,

gyors bekukk csak, mert ma vendégsereg érkezik délután.

Szantre, tetszett a szüléstörténeted, szinte a miénk is így zajlott csak az időpont volt más. :D

Azért olvasva a tömegnyomort a szülőszobán mostanság, én baromira szerencsésnek érzem magam, hogy egymagunk szültünk aznap a szülőszobán. Olyan nyugis volt...

Szép napot mindenkinek!

KépKép
tüccs

Hello!

Alszik a nagylány, apa Forma-1-et néz, én meg végre megkaptam a számítógépet! :D :D :D

Brera, ezen a linken találsz némi útmutatót:

http://www.babaszoba.hu/topics/9month/category/8

érdemes elolvasni minden cikket. Amúgy a védőnő elméletileg ad a szülés előtt valami lista-félét, ami szintén segít a beszerzésben. Azon meg ne aggódj, hogy mihez mit adj a gyerekre, senki sem úgy kezdte az életét, hogy már tökéletesen képzett anya volt! Ezt is tanulni kell! Ja, és valahol a net-en találtam egyszer egy listát arról, hogy a nyári és a téli születésű újszülötteknek mire és mennyire van szüksége ruházat terén (lehet hogy pont itt a babanet-en), az egész jó kis lista volt. Megpróbálom megkeresni.

Csasze, én itt a XVI. ker-ben járok a Mátyásföld Klinikán dr. Fábián István főorvos úrhoz. Sajna csak magánrendelése van, a Flór Kh-al szerződésben áll, "bejárós" orvos (korábban itt dolgozott, de már egy ideje csak privát praxisa van). Nagyon tudom ajánlani ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy csak kórházban dolgozó doki kell, mert végtelenül kulturált ember, jó orvos, finoman vizsgál, gondos, minden kínomra vevő, egy kicsit szigorú - de csak a baba érdekében - és mindig meghallgatja a kérdéseimet, és válaszol is nagyon alaposan. Nálam is fennáll a császár lehetősége, mert a kislányom császárral született, így egyelőre még nem lehet tudni, hogy normál szülés lesz vagy műtét. A doktorbácsi azt mondta, hogy ezt majd csak akkor és ott lehet eldönteni, amikor beindultak a dolgok. Én bízom benne és a szaktudásában, és remélem, hogy ez az új eü rendeletesdi-mizéria nem húzza majd keresztbe a terveinket, és szülhetek ővele.

Szantre, tök szép volt a szülésed!

Üdv: Andi
andibab

Hi!

Brera, megvan a másik link:

http://babanet.hu/hol-mi/kelengye.php

nézegesd végig, nekem segítségemre volt anno a nagylányom születése előtt!

Szép hétvégét, sziasztok!
andibab

Sziasztok!

Linda!
mEGDÖBBENTEM azon amit leírtál!!!!!!! :shock:
Neked fogadott órvosod van???Ilyet csinálni!!!!!! :shock: :? :oops: :roll:
Azért majd legközelebb mond meg neki,hogy kicsit finomabban vizsgáljon,mert még nem a szülőszobán vagytok!!!! :?
Andibabnak igaza van,azok csinálják ezt akik,valami miadt előrébb akarják hozni a szülést!!!!!!!!Ehhez tényleg nincsen joga!!!! :shock: :evil:
Csatlakozom Tüccs-höz én is áldom az eget,hogy nem most kell esetleg szűlnöm!Tök jó vólt egyedűl!!!!! :D :?

Andibab!
Tündéri a kicsi lányod ilyen maszatosan!Gyerkőceim is szeretik a pizzát nagyon!! :wink: :D

Giga!
Nekem még most is hullik a hajam,pedig Zsani már lassan 1 éves lessz!! :? :roll:

Brera!
A védőnő elvileg minden kérdésedre ad választ,csak kérdezni kell!Ha jól emlékszem,még listát is kapsz az utolsó tanácsadáson!(vagy a vége felé)!
De én is leírom mi a dörgés!Amit esetleg kihagyok...lányok pótoljátok légyszi!!!!!!
Rugi alá,ha csak vállas én hosszú ujjú bodyt adok!(nyáron vékony rugi+rövid ujjú body)Télen ha kimentek akkor egyértelműen a hosszú változat+meleg kardigán(kocsikabát)+harisnya+overál+sapka!Ha nagyon hideg van akkor sál+kesztyű(de az overál ugyis nagyobb és ráér a babó kezére!)Kocsiban persze betakarod időjárásnak megfelelően! :wink: (nyáron nem kell,esetleg egy textilpelust a hasára)Hállózsák alá csak egy kis bodyt adtam mindég!De majd meglátod,hogy egyáltalán szeretni -e fogjátok!Egyépként,ha olyan helyre mentek vásárolni mint pl:BRENDON,akkor ott segítenek mindenben neked!!!!!De minden ilyen nagyobb bababóltban a segítségedre lesznek!(Ne vegyél sok felesleges hólmit stb.....!)Nekem mindég segítettek! :wink: :D Ha van még kérdésed csak írj!! :wink:
Előbb utóbb te is ráfogsz érezni a dolgokra,mert tényleg mindenki,úgy kezte ahogy te!!!!! :wink: (kivétel erősíti a szabályt!) :lol: Nekem annak ideén mikor Roli született akkor vólt egy 2 éves öcsém!Én már rutinosan kezeltem a dolgokat,de még így is fent akadtam pár dolgom!Lényeg az egésznek,hogy kérdezni és érezni!!!!!!!! :lol: :lol:

Szantre!
Zsaninak is vérzett egy kicsit,de azt mondta a védőnő,hogy kezeljem le normálisan alkohollal(húzzam fel bátran,és allatta is)Utánna pedig jól szórjam be hintőporral(ami erre a célra van)Annak lekell,hogy száradjon mostmár!Bőven szórd be hintővel!! :wink:
Nagyon tetszett a szüléstörténeted!!! :D :wink:

Szép estét és jó éjszakát mindenkinek!!!Ma már nem biztos,hogy jövök!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, köszi a megnyugtató tanácsot - mi is így csináltuk és azóta nem vérzett a kis köldöke. Remélem mostmár meggyógyul hamarosan.

Hamarost lesznek új kisbébik. De jó, de jó :P

Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

szantre!
Ne aggódj a vérzés miatt, Alexának is volt, csak jó alaposan fertőtlenítsd le alkohollal és szórd be hintőporral. Utána nemsokára le is esett a köldökcsontja :wink:

Hajhullás nekem abszolút nem volt, sőt a terhesség alatt és még most is dúsabb és erősebb, mint előtte 8)

Ichtus!
Mivel holnap nem biztos, hogy gép közelben leszek...
Boldog 7. hófordulót Sárikának! :D

Hálózsák csak addig volt jó, amíg nagyon pici volt. Igaz nagyobbat vettünk neki, hogy kényelmesen elférjen, de a következő méret már nem kellett neki (hiába vettük meg, kb. 2x használta), mert nem tud benne forogni és mászkálni.
Kb. 2-3 hónapos koráig nagyon jó szolgálatot tett. Most viszont már inkább pizsiben alszik, mert elvándorol az ágy végébe és sereg-forog álmában, valamint azt sem szereti, ha be van takarva :twisted:

Kép
klmaria

andibab és többiek!
Ismerőseim Dr. Surányi Tibort ajánlották.
Ha tud róla valaki valamit, kérem írjon pár sort!
Köszönöm!
csasze

andibab és többiek!
Ismerőseim Dr. Surányi Tibort ajánlották.
Ha tud róla valaki valamit, kérem írjon pár sort!
Köszönöm!
csasze

Többször ment el, béna voltam! Bocsánat!
csasze

Sziasztok!

Mostanában inkább csak olvasó üzemmódban vagyok én is,bevallom őszintén,lusta vagyok írni! :wink: :oops:
Mondjuk ma is szinte egész nap csavarogtunk,Levit most így estére teljesen elnyomta a levegő,hamar el is aludt fürdés után!

Tiop,
valami nem jó az msn-emmel! :twisted:
Bejelentekzek,látom,hogy ki van fönt,de már írni nem tudok! :twisted:
Amúgy múltjor,amikor újra kellett telepíteni a gépemet,átvert a srác,aki csinálta,mert most folyton kiírja a gépem,hogy: "valószínüleg szoftverhamisítás áldozatává vált..."
Szóval nem eredeti operációs rendszert rakott föl,így nem megy át a frissítéseken... :twisted:
Szóval most mérges vagyok,mert közben meg egy csomó pénzt kifizettem,de hétfőn megyek reklamálni... :twisted: :twisted: :twisted:

Linda,
Sajnálom,ami veled történt! :(
Én sosem jártam vele így,nekem sosem fájt az,amikor vizsgát,mindíg óvatos volt,így döbbenten olvatam,amit írtál! :shock:

Andi,
Amúgy hogy vagytok?
Minden oké veled meg a kis pocaklakóval?

Katica,
Lehet,hogy holnap én sem leszek,így BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNOK SÁRIKÁNAK! :lol:
Kép

Kép
mano83

Csasze! Egyetértek andibab-bal Fábián Istvánnal kapcsolatban. Nagyon jó orvos tényleg! Én két gyerkőcöt szültem nála császárral. Az első szülésem sima szülésnek indult, indították oxitocinnal (nagyon ellenzem). Annak idején (1995-ben még dr. Szőke Béla volt a szülészet-nőgyógyászat feje oszt.vez. főorvosa. Neki az volt a véleménye, hogy nem lehet 1-2 napnál tovább hordani a terhességet a kiírt időponttól. Nos, megindították tehát a szülésemet (nov. 1-re voltam kiírva, és ez nov. 4-én történt), ezzel az orvosom (dr. Fábián) sem értett egyet, mivel a magzatvízvizsgálat is negatív volt, de hiába, kiadták a verdiktet. Az oxitocin hatásos volt, jöttek a fájások, és erősödtek, aztán burokrepesztés, még erősebb fájások. A végén olyan erős fájások lettek, amit a babócám nem tolerált, lelassultak a szivverései, 140-160-ról, 90-re. Persze rögtön rohant a doki és nézte, hátha visszaáll a normál ritmusba, megvárt pár fájást, de semmi változás. Rohanás a műtőbe azonnali császár. Később kiderült, hogy azért esett le a szívfrekvenciája a babának, mivel túl kicsi volt még, magyarul nem érett még meg a születésre. 2.60-al, 47 cm-rel született. Ehhez hozzátartozik az is, hogy az én ciklusom nem 28 napos, hanem kb. 35-38 napos, ez kb. 10 nap eltolódás, és az egy magzatnál sokat számít. 10 nap alatt hízhatott volna 40-50 grammot simán, akkor biztos bírta volna az erős fájásokat a szervezete. Egyébként direkt szóltam, Szőke Béla o.főorvosnak, hogy hosszabbak a ciklusaim, még várjunk hátha magától is beindul a szülés, de hallani sem akart róla. Ráadásul az én nővérem ott dolgozik a kórházban aneszteziológusként, hiába tudta ezt is, ez sem számított! (Nagyon szerettem volna elkerülni a beindítást!).
Ezek után a második szülésemnél már természetesen rettegtem ,hogy mi lesz. De addigra már hála, lecserélték Szőke Bélát dr. Gerő Györgyre, ő lett az új oszt.vez. főorvos. Ő pont az ellentéte Szőkének. Ha minden oké a terhességgel, szerinte 2 hetet is lehet várni a szülés indításával. De én nem mertem a császár után sima szüléssel próbálkozni (túl alacsony, és törékeny vagyok) és a baba is nagyobb volt , mint az első. Féltem, mi lesz ha nem tudom megszülni? Szóltam a dokimnak, hogy ha lehet, én császárral szeretnék újra szülni. Mondta, hogy oké, de mindenképpen meg kéne várni ,hogy beinduljon magától, (ezt én is akartam). Befektettek kb. a kiírt időpont előtt 2 nappal. Amikor beindult a szülés, szóltam a dokimnak aki a vizsgálat után közölte velem, hogy az oszt.vez.főorvos is meg fog vizsgálni, de ne izguljak, mert az előzmények tükrében megbeszéli vele a császárt. Így is lett, ez reggel 8 körül volt, és 12.30- kor már meg is született császárral az én nagy fiam 3.20 dekával és 53 cm-rel. Tényleg jóval nagyobb volt mint a lányom.
Én ezek tükrében bátran ajánlom Fábián Istvánt, beszéld meg vele, hogy miért kell a császár, szerintem ő is egyetért ezzel, mivel egészségügyi okai vannak. Biztos vagyok benne, hogy nem is gondolna a sima szülésre nálad. Amúgy mások is mondták nekem, a kórházi bentfekvéseim alatt (nővérek, szülésznők, hogy Fábián doki, annyira nem ellenzi a császárt, ha indokolt). Egy a lényeg: az őszinte beszélgetés!!!!! Amúgy a kórházban nagyon profi a szülész csapat!! Surányi dokit is ismerem, személyesen is, nagyon tuti orvos ő is, de ő a háborítatlan, természetes szülés szószonoka. Persze ha indokolt a műtét, akkor nincs mit tenni!
Kicsi hosszú lett a hozzászólásom, ne haragudjatok érte, de őszinte.
Sok siker kívánok neked!!!!
lédi

Köszönöm a történetet lédi!
Bejelentkezem Surányihoz hétfőn. Majd megnézem hogyan vélekedik velem kapcsolatban a császárról. Ha pozitívan áll hozzá, és szimpatikus lesz, akkor őt választom. Ha nem, még ajánlották Ádám Zs-t, de ő nem Kerepesen van.
Nem könnyű a helyzet. Majd leírom mit tapasztaltam.
Nekem biztosíték kell, mivel nem kockáztathatom a baba és a saját egészségemet. Meglátjuk!
csasze

Kép
Sziasztok!

Szantre!
Nagyon szívesen!!! :D Figyeld meg a napokban biztosan leesik a köldökcsonk!!! :wink: Ha bármi gondod van csak írj!!! :wink: :P

Katica!
BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNOK SÁRIKÁNAK!!
Kép

Mano!
Sajnálom,hogy rossz az Msn-ed! :(
Még ilyet,így kibabrálni veletek!!!!! :shock: Mik vannak?????!!!!! :shock: :?
Remélem helyre jön majd minden!!!!!!! :roll:
Jó lenne beszélgetni egy kicsit!! :)

Szép idő lessz ma megint!!!Pihenjetek,csavarogjatok!!! :lol:
Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

mano: izé... nekem is rohadtul fájtak a vizsgálatok... volt olyan, hogy majdnem fejberúgtam szegényt... Én mondjuk csodálkoztam is ezen, mert a sima rákszűrés stb. soha nem fájt + hisztis sem vagyok úgyhogy csak akkor reklamálok ha valami tényleg nagyon fáj... (és nem, nem akarta előrébb hozni a szülést... ő is ott szurkolt, hogy kihúzzuk még egy ideig és Lilla nőljön még egy picit...). Elvileg az a dolog kulcsa, hogy nagyon lent/bent vagy hol volt a méhszáj vagymi... (na jó, nekem ez akkor is magas, hogy miért kell akkor fájnia a vizsgálatnak, de valszeg ez egyéni pech lehet... mert a doki mentegetőzött is és látszott, hogy megpróbált nagyon óvatosan vizsgálni)

Szülésnél meg speciel észre se lehetett venni amikor megvizsgált, annyira nem fájt a vizsgálat... akkor már máshogy állt a méhszáj...

Én viszont a gátsebem miatt anyázódok. Még mindig nem gyógyult meg pedig már több mint 4 hétnél járok... Ki kellett volna venni azokat a rohadt varratokat, azok miatt nem hajlandó begyógyulni... ahányszor elkezd ugyanis gyógyulni, valamelyik cérnaszál feltépi. Így utólag már nem is értem miért kellett őket ott hagyni... Per pillanat elég hihetetlennek tűnik, hogy valaha is a régi leszek... (pedig nagyon gyorsan elkezdtek gyógyulni... a kórházban a szülés után 1-2 nappal már törökülésben ücsörögtem, annyira nem volt gáz... csak a cérnák nem engedik, hogy regenerálódjon a bőröm...)
Vendég

Sziasztok!

Csakegy,
igazad van abban,hogy nem szándékosan vizsgál úgy,hogy fájjon,ő nem az a típus!
Tegnap este utána olvastam és valóban,sokban befolyásolja a vizsgálatot,hogy hol és hogy helyezkedik el a méhszáj!
A gátsebbel meg én is így jártam! :twisted:
Nem engedtem,hogy kiszedje a varraton,gondoltam úgy is felszívódik,akkor meg csak ne piszkálgasson ha nem muszály! :twisted:
Aztán a 6 hetes kontrollon szóltam,hogy még nagyon érzékeny,megnézte és azt mondta,hogy 1-2 varrat még nem távozott és addig ez bizony fájni fog! :twisted: :cry:

Szóval,Linda,biztos nem ártani akart neked a doki!

Levente már lassan 2 órája alszik!
Holnap jön az orvos,mert szerintünk allargiás lehet valamire! :(
Pár napja a szeme reggelente be van dagadva és körülötte tiszta piros és sokat is dörzsöli,mintha viszketne szegénykémnek!
Hát nem tudom,lehet erre a hülye virágzásokra érzékeny... :roll:
Holnap többet tudok!

Szép napot mindenkinek!

Kép
mano83

Helló!
Én is csak bekukkantok.
Boldog hófordulót Sárikának!!! :lol:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Kati, Tiop, Klmaria, Giga, köszönjük a köszöntéseket!!!! :lol: :lol:

Olyan hihetetlen, hogy már 7 hónapos nagylányom van! :shock:

Pont ma pakoltam a kinőtt ruháit, és vettem elő azokat, amikbe most nőtt bele. Nosztalgiáztam is eleget, meg el is érzékenyültem, hogy nemrég még olyan kis tökmag volt, msot meg már annyira nagy, értelmes, okos kislány. Szóval rohan az idő csajok!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pilla, utólag is, BOLDOG HÓFORDULÓT LAURÁNAK!!!!Hogy vagytok, rég írtál magatokról.

Csanómanó, Mali, Cincérke, mi van veletek, gyerkőcök hogy vannak, ti is nagyon rég voltatok erre.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Csakegy, Mano:
Tudom, hogy nem akart nekem ártani, mert két héttel ezelőtt úgyan így megvizsgált (akkor is fájt), és utána nem véreztem..
Nem is okoltam őt egy percig se, meg tudom ,hogy nem sieteti a dolgot.. neki se lett volna jó, ha én is megszülök aznap éjjel hetediknek vagy nyolcadiknak.
Egyébként meg engem nem is kell tágítani, mert már szűk egy újjnyira nyitva vagyok, és ő is azt mondja, hogy szerinte nem húzzom ki 26-ig... :P
Na mindegy csak azt akartam kihozni belőle, hogy mennyien voltak bent.. :roll:
De remélem szerdán nem lesz semmi... :?
Majd jelentkezem :)

Pusza

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Ja,

csakegy: aki a szobatársam volt kismama arra az egy éjjere ,annak is a gátsebe fájt elégé.
Azt hitte, hogy hazamenetkor, majd kiszedi a doki a varratokat, hát nem így lett, elment megvizsgálni és közölte vele, hogy ezek felszívodó varratok, de három hónappal alatt jön rendben.
Hát a csaj padlót is fogott, mert már a "nagy visszatérésen" ábrándozott, ami szerinte a hat hét után rögtön meg is történhetne.
De így...
:cry:

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Nekem is felszívódó varrataim vannak, de igazából csak a 4-5. nap fájt nagyon, azóta alig érzem - bár nem kellett nagyot vágni, nem tudom ez számít-e. A dokim amúgy nekem is azt mondta, hogy kb. 90 nap, míg teljesen felszívódik, de a hat hetes kontrollra is biztos rendben lesz már.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok,

nagyon szép idő van vagyis volt a hétvégén. Sokat sétáltunk és közben még mindig pakoljuk a lakást.
Már nincs sok szerncsére hátra, csak a dolgokta kellene kipakolni, már minden bútor fel van építve és karnisok, függönyök a helyen az összes felfúrandó dologgal együtt. Úgyhogy még egy hét kb és már végre visszaáll a régi kis családi életünk, Apa, Anya és Lelle személyében.
Nagyon jó itt az anyósoméknál, mindent megkapunk, segít amiben tud, de már szeretnék inkább én főzni, mosni, teregetni (vasalni nem :)) pakolgatni...stb.

Nekem csak a belső varratok voltak felszívódóak, a külsők nem és ott volt vagy 5-6. A harmadik napon szedte ki a dokim, egyáltalán nem fájt. Már az első hét után eltűnt még a duzzanat is, gyorsan regenerálódott. Szerencsére.

Nekem még mindig nehéz, hogy mit adjak Lellére, ha kimegyünk. Kicsit félek nehogy megfázzon megint, de az sem jó, ha izzad nagyon.

Mi már sajnos csak tápszert eszünk 3 napja, teljesen elfogyott a tejem. Nehezen tudom ezt tudomásul venni. Olyan rossz. Még próbálkozok, fejegetek, meg Lellét is ráteszem, de nincs. Max 3-4 korty. Nagyon rossz. Utálom a tápszert, de ha nincs, hát nincs.

Tápszerezős anyukáktól szeretném kérdezni, hogy az normális-e, hogy néha a kakaija olyan, mint az iszap, zöld, kérmes állaú és a szaga is teljesen más, mint amikor még szopizott.

És még azt is szeretném kérdezni, hogy mikortól lehet kicsit megemelni a babákat a babakocsiban. Nagyon utálja, hogy nem lát ki, le szoktam neki hajtani kupolát, hogy ne csak annak a belsejét lássa, de már az sem érdekli, a séta fele sírással a másik fele ölben telik, mert úgy ámul-bámul mindenre, csak én nem tudom cipelni az ölemben és közben tolni a kocsit is. Nekünk mózeses kocsink van cserélhető sport résszel, az is vízszintesre dönthető, de az nyilván sokkal nyitottabb és félek nehogy megfázzon, meg ha egyszer már kicsit megemelném, egy ideig nem lehetne visszafekteni.

Olyan édes, mindenáron fel akar ülni. Elkap valamit és húzza fel magát. Ha adom neki a két ujjam, elkapja és már kapaszkodik és ül fel. De bármit, most már a hordozónak és mózesnek az oldalát is megtalálta és állandóan erölködik, hogy ő felülne.
Lehetséges az, hogy ilyen korban már jön a foga??? Mert mindent rág, tömköd a szájába. Még nem nyúltam be a szájába, hogy megnézzem, nem is tudom miért.
És a színes dolgok, annyira le tudják nyűgözni, és olyan tündéri amikor csilingelve kacag, röhög. Fürdés közben meg csak úgy csapkodja a lábait a vízbe. Hmmm, egyszerűen nem tudok vele betelni.

Remélem mindenkivel minden rendben van! Minden jót!

Üdv
pimpoka

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?