Sziasztok!
Feltámadok poraimból.....
Én úgy, de úgy készültem, végül a párom is sikerült meggyőzni, hogy 3 gyerekkel is belevághatunk, erre....
Szombat reggel olyan migrénnel ébredtem, hogy be kellett látnom, így életveszélyes autóba szállnom.
(Jogsim csak nekem van.) A guta majd megütött, meg a lelkiismeretem is....
Áhhhh, miért nem jön össze nekem semmi????? Röhej.
Lélekben nagyon ott voltunk, de tudom, ez kevés.
Bevettem én még korán bogyót, de nemigen hatott. (Évente párszor elkap ez a fajta migrén, ilyenkor élő halottként szenvedek.)
Pedig még az se zavart volna, hogy hiperaktív fiam nagyon "elemében" volt. Előtte való este hoztuk haza a nagyszülőktől, számítottam is rá, hogy teljesen megbolondulva kapjuk vissza, úgy is lett.
Párom is emiatt nem akart eredetileg menni, illetve csak a gyerekekk nélkül, nekem az úgy viszont nem lett volna jó.
Na mindegy, ez van, így jött össze.
De bizisten jövőre már előre fogom tudni, hogy ápr. 7 minek a napja, s körülötte csendet-rendet teremtek!!!
Azóta olvasok-hallgatok mindent, amit csak össze tudok szedni.
Így jöttem rá, hogy kié is a kisember blog.
Meg arra is, hogy gyezsu neve nekem ismerős volt már valahonnan.
Gyezsu
Én értem, mi lehetett számodra ijesztő. Eleinte nekem is voltak hasonló érzéseim. Aztán rájöttem, teljesen normális jelenség, hogy az otthonszülők
fajtájában nagyobb aránnyal fordul elő másfajta másság is. Ma már ezzel semmi baom, minden téren el tudok fogadni mindenkit, hiszen csakis az otthonszülés ténye közös és összetartó erejű (mármint az otthonszülőkre értve), minden egyéb magánügy, mégse néz le senki senkit semmiért, s ez nagyon jó!!! A választás szabadsága itt is adott!
Konkrétumokban: pl. nekünk a hordozókendő az istennek se vált be, pedig mi szerettük volna, de a gyerkőknek nem tetszett.
Próbálkoztunk vele egy darabig, de a vége az lett, hogy eladtuk. A Waldorfot elég jól ismerjük, nagyon szerették volna, ha a párom oda megy tanítani, meg a fiút oda iratjuk be, de nem. Részint, mert nem értünk vele egyet (hosszú lenne kifejteni, miért, inkább nem megyek bele), a hiperaktív fiunknak amúgy se lett volna megfelelő, s nem utolsó sorban piszok sokba kerül.
Mégha tetszene is, akkor is le kellett volna emiatt mondani róla. Mosható pelus: biztos jó dolog, s minden tiszteletem annak, aki kínlódik vele. Nekem viszont apum ingyen hozza....
Szoptatás: "gátlástalanul" bármikor, bárhol, mégis azt vallom, ezt lehet úgy is tenni, hogy a kutya se veszi észre. Én meg tudtam oldani, de az se zavart volna különösebben, ha feltűnik valakinek.
Ja, egy ragadozó is van bennem!
(húsevés) Jópofa dolog a vegetarianizmus, van is barátok közt ilyen, nekem valahogy mégse ment soha...
Szóval csatlakozom az előttem nyugtatókhoz, a helyzet nagyon vegyes, mindenki szája íze szerint!
Kata,
hát... most biztos nem fogtok megérteni, de én ilyen kicsi babónál (7 hós) még nagyon megnéztem, mi kerül a szájába. (Későbbiekben is.) Általában elkerültem az olyan helyzeteket, ahol sok minden lement volna a torkán, s nem is feltétlen azért, mert káros, sokkal inkább a fulladásveszély miatt (ez az én parám
). Igaz, ez azzal járt, hogy szinte minden pillanatban figyeltem, mi van a szájukban. Vagy nem.... Volt, hogy egy összetört porcelán angyalka egyik szárnyacskáját találtam meg a pelusban.
Mona Szia! Itt is, ott is???
Már akartam erre reagálni a többi fórumon, de itt is megteszi. Egyetértek Szilvivel, ezt az egészet szerintem is úgy kell felfogni, hogy egyáltalán nem diszkrimináció (biztos vagyok abban, hogy Ágiék nem utasítanák vissza egy HIV+ otthonszülését), hanem pont a te (és a baba) biztonságodat szolgálja. Bizalom kérdés.... Te is megbízhatsz abban, hogy nem szeded korunk eme mocsok betegségét össze, noha nincs gumikesztyű és társai. Ugyanakkor azzal az egy vacak vérvétellel megadod ezt a bizalmat a többi otthonszülőnek és persze Ágiéknak is. Szerintem ez ennyire egyszerű, s semmi mást nem szabad belelátni. Remélem a hirtelen ellenérzésed megváltozik majd ezzel kapcsolatban!
A "rivális" bába kérdése engem is érdekel ám!
Ami meg a szcientológia idekeverését illeti:
Megpukkadok!!!! HÁ-t eddig se bírtam, de ezek után...? Szerintetek ez direkt, célzatos húzás volt a részéről? Már ezt is el tudnám képzelni. Mindenestre Ágiéknak sajnos nagyon nem tett jót a kijelentéseivel.
Szegényekre így is annyiszor ráhúzták már a vizes lepedőt, most meg még ezzel is össze fogják mosni a nevüket.
Nagyon sajnálom.
Na tűzök, már nagyon unhattok.