Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Agnes

En is a korhazukban szultem tavaly juliusban es mindennel meg voltam elegedve.KépEgyetlen dolog nem tetszett, hogy a folyosovegi fizetos szobaban fekudtem es csaszaros voltam es ha nem szolunk a csecsemos novereknek, hogy valaki jojjon mar oda a kerdeseimre valaszolni, meg megmutatni hogyan is kell szoptatni a kutya sem nezett volna felenk. Es hat azert ugy a harmadik nap tajekan mertem mar egyedul elgyalogolni csak a bebik szobajaba.Legalabb is nekem senki nem mondta, hogy mi is ott a rendszer.
Amugy mindenki nagyon profin vegezte a dolgat, orvosok es noverek egyarant. Mindenkeppen vissza fogok menni a tobbi babammal is.
Ha jol tudom idokozben Babinszki doktorno is megszult. Kisfia lett vagy kislanya?Kép Remelem jol vannak. Nem tudja veletlenul, hogy meddig lesz otthon a doktorno a kisbabaval, ugyanis ezev masodik feleben szeretnenk kistestver projektbe fogni es ot is a doktornonel szeretnem kihordani es megszulni.KépHa lehetseges.
A profilomban van kep a kicsi lanyomrol...Kép

Elore is koszonom valaszat

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Van valaki, aki március végén/április elején szül majd a Kútvölgyiben, és szívesen felvenné velem a kapcsolatot?

Trallala
trallala

Kedves Mindenki!
Régen jártam erre, így a sorban feltett (talán már nem is aktuális?) kérdésekre, észrevételekre válaszolnék.
01 04 Névtelen: Lidocain érzékenyek érzéstelenítésére Ultracaint használunk. EDA-s szülésnél Naropin-t használunk. Azt, hogy mikor kellhet fel EDA után a kismama az anaeszteziológus mondja meg. Függ ez attól pl., hogy összesen mennyi gyógyszert kapott a vajúdás alatt vagy milyenek voltak a vérnyomás értékei. Általában 4-6 óra múlva sikerül a felkelltés.
2001 szeptember 13.-án szült Szilvi! Átadom a Gabinak, biztosan emlékszik és örülni fog. Sajnos az alapítványi szobák hátránya (a sok elõnyük mellett), hogy építészeti oko miatt nem a gyermekágyas részlegen vannak. A szülésfelkészítõn el szoktuk mondani, hogy ide sajnos a csecsemõs nõvérek ritkábban tudnak kimenni, hiszen a szülõszobai ellátáson kívûl a gyermekágyas osztály ( "A" szárny:17 ágyas)folyamatos ellátását kell végezniük és a VIP szobák a "B" és "C" folyosón vannak. Bizony akik ezt választják számolniuk kell ezzel és talán ezért hangzott el, hogy egy elõszõr szülõ kismamának nem biztos, hogy elõnyös ez szemben a gyakorlott többedszer szülõkkel. A fürdõfelújítás idõszakát sajnos pech volt kifogni, viszont azóta gyönyörû kultúrált fürdõnk van a "C" szárnyon. Tervezzük a "C" szárnyi WC és "B" szárnyi WC-fürdõ blokk hasonló felújítását is. Persze ehhez sok pénz kell! Úgyhogy ezúton ragadom meg az alkalmat, hogy kérjem azokat akik még nem tudják adójuk egy százalékát hova fogják befizetni, támogassák az osztályunkon mûködõ alapítványt. Adatokról szívesen adok felvilágosítást napközben a 06/30/9918484-es telefonon.
Kedves Kriszta! Szülésfelkészítõ tanfolyan az idei évben is van. A prospektusok sajnos még a nyomdában vannak, de a fenti telefonon tudunk idõpontokat egyeztetni.
Kedves Dodó! Nálunk az ostályon nappali rooming-in mûködik ami azt jelenti, hogy a babákat reggel 6 órakor kiviszik a mamáknak és - a vizit idejét leszámítva - igény szerint egész nap kinnt lehetnek a mamánál kb. este 10-ig. Ez után bekerülnek az újszülött osztályra - ami gyermekágyas osztályon belül található - ,de elõzetes megbeszélésre, ha a mama szeretne éjjel szoptatni bemehet érte vagy kiviszik a csecsemõsök. Lehetõség van 24 órás rooming-int is választani. Ennek feltételei: problémamentes szülés,nem volt adaptációs zavara az újszülöttnek, 24 órát betöltötte, gyermekorvos megvizsgálta és nem utolsó sorban a szobatársak nem ellenzik.
Ani! Cukorterhelést általában a zsemle-tej formációban végezzük mostanában (egy éhgyomri+ egy órás vérvétel)
Nyuszika! Tervezzétek csak a gyermeket! A doktornõ, ugyan csökkentett óraszámban, de már márciustól ellátja a betegeit, kismamáit.
Remélem minden kérdésre sikerült válaszolnom, üdvözlettel: Ágnes
Rákóczi

Kedves Ágnes!

Lehet, hogy most hülyeséget fogok kérdezni..
Eddig nekem úgy tûnt, nem véletlenszerûen kerülnek a kismamák egy szobába. Kétszer szültem a Kútvölgyiben, az elsõ gyereknél kizárólag fiatal, elsõ babás anyukákkal voltam egyszobában, a második szülésemkor kizárólag másodszor szülõkkel voltam együtt. Ez szándékos vagy véletlen? Mert, ha szándékos, szerintem nem rossz ötlet, így legalább a hozzám hasonló anyukákkal jól megértettük egymást.
Most a harmadik babámat várom, és a barátnõm azzal riogat, hogy meglásd, most majd a hatgyerekes cigányasszonyokkal raknak egy szobába! Ami ellen egyébként nincs különösebb kifogásom, mert nincsenek "faji" elõítéleteim, gyerekekrõl meg mindenkivel lehet beszélgetni, akinek van babája..
De azért kíváncsi lennék, hogy tényleg "összeválogatják"-e a szobatársakat?

Köszönettel:
Tamara
Tamara

Sziasztok!

Lehet, hogy kicsit off, de meg tudná mondani valaki, hogy tudnék erre az oldalra felrakni egy fotót Ákimanómról?

Elõre is köszönöm!

Zsu
Zsu

Sziasztok!
Szülésznö vàlasztàs ügyében:
Az én orvosom szerint szülésznöt akkor kell vàlasztani, ha valakihez kifejezetten ragaszkodunk, vagy épp ellenkezöleg, ha valakit mindenképp el akarunk kerülni. Megfogadtam a tanàcsàt és a CTG-k soràn figyeltem a szülésznöket. S bàr kezdetben azt gondoltam, hogy valakit csak kinézek majd magamnak, a kifejezetten pozitiv tapasztalataim miatt nem vàlasztottam senkit. Igy az ügyeleteshez estünk be egy november végi éjszakàn és nem kellett csalodnom. Minden elözetes "egyezkedés" nélkül, nagyon emberségesen és meggyözö szakmai hozzàértéssel bànt velem. Igaz, annyira megkedveltem öt, hogyha ujra szülnék màr öt vàlasztanàm...
De alapjàban tényleg azt gondolom, hogy kicsit felfùjjàk ezt a kérdést. Persze, nagyon jo, hogy lehet vàlasztani, de azért nem hiszem, hogy enélkül bàrkinek is oka lenne attol félni, hogy nem bànnak majd vele rendesen.
Mindezt 3 "Kùtvölgyis baba" utàn àllitom.
Akoti
Akoti

Ismet a szülésznövalasztasrol:
Az elöbb megnéztem a sajat üzenetemet és latom, hogy bizonyos ékezetek szinte olvashatatlanna tették a szöveget. Ha valakit mégis érdekel a locsogasom szoljon, ujrairom, ill. mellekelek egy kodot: az "à" egyszerüen egy ékezetes a akart lenni. Francia billentyüzeten irok (raadasul elöször), innen adodhat a gond...
Akoti
Akoti

Kedves Tamara!
A kismamák elhelyezése általában véletlenszerû, a szabadon lévõ ágyakés érkezési sorrend függvénye. Befolyásolhatja az, hogy ha valaki császármetszéssel szül, mert akkor az elsõ egy-két nap az un. császáros kórteremben van és ha már mobilisabb, erõsebb akkor kerül ki a többi kismama közé. Elõfordulhat, hogy egymást ismerõ kismamák kérik az együttes elhelyezést, ha van üres ágy akkor ez is megoldható. Egyébkénr szerintem nem baj, ha elsõgyerekes anyukák tapaztaltakkal kerülnek össze, tõlük sokat lehet tanulni.
Mégegyszer a szülésznõválasztásról: írtam már sokszor, hogy a szakmai ellátást mindenki egyformán megkapja, a személyes kapcsolat - bizalom az ami plussszt nyújt a bábaválasztásnál. Hiszen orvost is választanak, pedig az ügyeletes is levezetheti a szülést! A személyes ismeretség, bizalom, szimpátia ami miatt biztonságban érzik magukat az anyák. Egyébként nekem az a véleményem, hogy aki szeretne szülésznõt választani azt tegye meg minnél hamarabb és ne a 36. hét után, hiszen a szülésznõk a tergesség alatt is sokat tudnak segíteni akát az elvégzendõ vizsgálatoknál, tanácsadással és nem utolsó sorban a mama jobb megismerésével tudják felmérni mi az õ számára a "megfelelõ" szülés, mit szeretne a vajúdás alatt és a gyermekágyban is segítenek. Sõt még a késõbbi idõszakban is sokszor hívnak apró-cseprõ gondjaikkal.
Ezzel együtt örülök a jó tapsztalatnak az ügyeletes szülésznõvel kapcsolatban, ez bizonyítja, hogy így is lehet jó szülésélménye valakinek. Gratulálok!
Üdvözlettel: Ágnes
Rákóczi

Kedves Agnes!
Elöljaroban annyit, hogy én is az elégedett Kutvölgyis anyukak közé tartozom. Tegnap irtam le a véleményemet a szülésznö-valasztasrol..., ha jol sejtem erre célzol az utolso leveled végén.
Mivel korabbi irasaidban biztattad az anyukakat, hogy irjak meg rossz tapasztalataikat is, megosztanék veled néhany gondolatot:
En az elsö babamat 94-ben szültem, ez meg a "gezbe tekercselt vatta" és a kötö nélküli haloing korszaka volt... Lassuk be, ezen a téren sokat javult a helyzet. Am sok aprosag hianyzik még. Pl. miért nem hasznalnak a növérek gyogyszeradagolot? Engem meglehetösen zavart, amikor a dobozbol a tenyerükbe, majd onnan az éjjeliszekrényemre boritottak a Panadolt. Ez aprosàg, raadasul szerintem ott lapulnak valahol ezek a bizonyos dobozkak az osztalyon...
Ennél sokkal fontosabb a csecsemöosztaly müködése: A babam hajnali fél 5-kor született. A szülöszoban csak par percig lehetett velem, a hidegre hivatkozva mar szaladtak is vele az osztalyra. Ez rendben is van, tenyleg hüvös volt, a babak pedig, tudjuk, hamar kihülnek. Azt mondtak 2 orara inkubatorba kerül melegedni.Fél hétkor a szülésznövel atsetaltunk a korterembe, majd kipakolàs utan visszamentem a Babamhoz. Ott sirt szegeny az inkubatorban. A növerke (még az éjszakàs) megnyugtatott, hogy majd a valtas utan felöltöztetik és kihozzak nekem a korterembe. Ö hamarosan el is ment (sajnos). Igy visszasetaltam a helyemre es szepen vartam a soromra. 10:30 körül megérkezett a csaladom. A gyerekeim mar alig birtak magukkal, annyira szerettek volna megnézni a Testvérkét. A csak csititgatni tudtam öket a Baba ugyanis még mindig az inkubatorban kiabalt! A gyerekorvos még nem nézte meg (aznap NEM Pétsch doktor volt bent) és egyaltalan, semmi nem történt vele. Mindez 5-6 oraval a születése utan! Ekkor mar elvesztettem a türelmemet es szoltam, hogy talan kiadhatnak vegre a gyerekemet! A gyerekorvos kedvesen megkérdezte, hogy kiviszem-e amugy pelenkasan -gondolom egy takaroba bugyolalva ertette-, vagy megvarom amig felöltöztetik. A meleg inkubatorbol a huzatos folyosora? Persze megvartam. Akkor vegre sor került a röpke gyerekorvosi vizsgalatra is, majd öltözés (édesek az uj ruhacskak!) és mar indultunk volna a csaladhoz, amikor meggondolatlanul megkérdeztem, hogy kölcsönvehetném-e az ott sorakozo "babatologatot". Faradt is voltam mar, hiszen egész délelött nem pihentem. Nem! - hangzott a kategorikus valasz. Gondolom ez a VIP-es babàknak jàr (talan a csaszarosoknak is?). Mindegy, rosszul esett. Karpotolt a csaladi örömmamor...
Amikor végre beértem a korterembe lattam, hogy a babakosar nincs elkészitve. A müanyag matrac csupaszon, stb... Ekkor visszavanszorogtam a csecsemösökhöz, hogy segitséget kérjek. Kaptam... egy adag agynemüt a honom ala (a karomon a gyerek volt). Mindegy, megoldottam. 11h tajban vegre mellre kerülhetett a babam...
Szivesen folytatom, mert van még egy-két dolog... Erdekel? Biztos örültségnek hangzik, de én ezzel együtt szeretem a Kutvölgyi szülészetét. Biztos, mert 3 csodas gyermek "ügyén" tartoztam -tartozom - oda, s mert az orvosomban minden körülmények között bizom.
Kedves Agnes, ha érdekel a folytatas szolj. A vége persze Happy End és dicsérnivalo is akad böven nalatok! Üdvözlettel: Akoti
Akoti

Tisztelt Agnes!
En vagyok a 01.szept.13-an szült Szilvi.(Mostmar regisztraltam magamKépKöszönöm hogy reagalt irasomra.Meg annyit tennek hozza,hogy az elökeszitön amelyen reszt vettem,nem hangzott el hogy a vip-szoba tavol esik a gyermekagyas osztalytol,s igy ritkabb,nehezkesebb a csecsemösöknek a baba kivitele,ezert is nem ajanljak elsö-szülö anyukaknak.Ugyanigy nem esett szo a fürdö felujitasarol(ami egy nagyon pozitiv dolog)es valoban gyönyörü is lett.Csak oriasi zajjal jart(furas,kalapalas),s ez sem a pici babamnak,sem nekem nem volt jo.Pihenni nem tudtam nappal.Ejjel pedig 3orankent szopi.Valoban pech volt ezt kifogni.De talan e ket teny tudataban lehet hogy nem valasztottam volna a különszobat..Majd a masodik babammal a gyermekagyra fogok menni mint a többi anyuka,megha mar tapasztalt is vagyok,de azt hiszem hogy sokkal jobb mas anyukkal beszelgetni tapasztalatot cserelni,mert a különszoba nagyon maganyos..KépMeg lenne egy kerdesem.A pici lanyom születese utan inkubatorba került,s mikor megkaptam elöször mar nem volt a kicsi orran börKépHason fekve lehorzsolta szegeny.Nem kellett volna a növereknek öt kivenni,talan megetetni??Segiteni neki??Miert törtent ez meg?Meg nevettek is rajta hogy ott jön ki a josag.Ez ilyen altalanos?
Tovabbi jo munkat kivanok,tisztelettel:
Szilvia
eprecske

Kedves Akoti! Naná, hogy érdekel a többi is (akár jó akár rossz)A gyógyszeresdobozokról csak annyit: én sem szeretem, ha a nõvérek kézben viszik ki a gyógyszert, ha észreveszem szólok is érte. De sajnos azt kell mondanom, hogy vannak emberek akiknek nagyon tetszik és fogyóeszköz (kéthavonta rendelek 20 drb-t a 40 ágyas osztályra!), mint ahogy a hálóing és még sok más is. Örülök, hogy észrevehetõek a változások, de csak mi tudjuk mennyi gyõzködés, kérés, néha veszekedés van amögött, hogy egy kicsit elõre lépjünk. Pl.: a legutóbbi akcióm a következõ volt: minden WC-be nagygurigás WC papírtartót sikerült szerezni (és még a papír utánpótlás is folyamatosnak látszik) mire a kórház vezetése megjegyezte, hogy milyen sok papír fogy a szülészeten. És azt is el kell mondanom, hogy néha a betegek - kismamák is pazarlóak a máséval, mert amióta ez van a WC-k tele vannak eldobált papírral. Szóval egy kis változtatásnak is sok dimenziója van. Ez nem panasz hiszen ez a dolgom és eztán is próbálom a legjobbat tenni.
Két vagy három évvel ezelõtt még valóban nem hangzott el a felkészítõn a VIP-szobák elõnye-hátránya, de az az igazság, hogy ez a rendszer akkortájt indult és nekünk is meg kellett tapasztalni ezeket a dolgokat. De jobban odafigyelünk eztán erre is. Az "inkubátoros" történethez nem tudok mit mondani. Figyelmetlenség és udvariatlanság volt ami történt. Bizony néha a mamáknak kell egy picit "erõszakosabbnak" lenni, ha el akarnak érni valamit. Nem hiszem, hogy a nõvérek rosszindulatán múlt a dolog, inkább nem figyeltek oda kellõképpen. Ha másképp nem megy hozzám mindig lehet fordulni, minden problémát meg lehet oldani, csak kommunikálni kell!
A baba orrán lévõ kis hámsérülés lehet attól, hogy már az újszülöttek is nagyon erõsek és ügyesek és forgatják a fejüket. Ha vékonyabb a hámréteg esetleg fel is ázott a mama pocakjában egy kicsit, elõfordulhat ilyen. Néhány órás újszülöttet még nem kell megetetni, tehát ennek elmaradása nem volt hiba, sõt!Hason pedig a félrenyelés kockázata miatt tesszük a babákat. Fõleg a frissen születetteknél elõfordulhat, hogy még "köpködik" a magzati életben a légutakban lévõ folyadékot esetleg gyomorváladékot és ezért fektetik õket hasra. A fejét valamelyik irányba elfordítják, de a babák legtöbbször átforgatják néhányszor.
Sajnos egy kórház az nagyüzem és nem mindig olyanok a körülmények, hogy a páciensek nyugalmát biztosítani tudjuk. A múlt héten a gyermekágyas osztály végén lévõ raktárban volt csõtörés és két napig verték a födémet a hatodikról. Sajnos akik ekkeor voltak bennt jogosan panaszkodnak, de errõl igazán senki nem tehet.
Rákóczi

Kedves Agnes!
Kapva a biztatasodon, folytatom...
Lassuk peldaul a gatkezelést. Az elözö szülésemkor ez teljesen bevett dolog volt, naponta kétszer. Most a szülés utani masodik napig szo sem esett rola. Akkor jött egy növérke, aki meginvitalt mindenkit a kezelöbe. A következö napon is beszolt egyikük a korterembe, hogy kérek-e gatkezelést vagy fürdök inkabb. (Kérem szépen, szoktam rendszeresen, söt szülés utan napjaban legalabb haromszor...!) Ezek szerint a gatkezeles csak a viziszonyos nöknek ajanlott? Egyebkent en nem kifejezetten szerettem magat a ceremoniat, olyan keserves ott a kezelöben, de mindig azt tapasztaltam, hogy könnyit az emberlanya keservein. Szoval most kell (érdemes?) gatkezelni vagy nem? (Azert voltak növérek, akik a hatralévö 1-2 napon rendszeresen végezték a kezeléseket és én éltem is a felajanlott lehetöséggel.)
Biztos sokan leirtak mar, hogy milyen sok mulik a növér személyiségen... Nalatok sok remek ember dolgozik, igazi elhivatottakat is lattam. Biztosan tudod kikre gondolok... Volt példaul egy szülésznö az osztàlyon, aki többször is bejött a kortermekbe, csak ugy beszélgetni...Hasznos volt.
Végül ismét a csecsemösök: sokat tanulhat tölük még egy többedszer szült anyuka is. De néha egyszerüen csak jo volt latni, ahogy a kezdö mamakkal foglalkoztak. Am, mint tudjuk, a szoptatas elsajatitasa, legalabb annyira lelki, mint testi probatétel. Megengedhetö-e, hogy a sokat emlegetett "katonas" növérke többször is megrikatta az egyik tapasztalatlan szobatarsamat? Harmadik napon tapszert "josolt" a babanak. Belatom, egyébként rendesen végzi a dolgat, de felnött emberekkel nem lehetne olyan stilusban beszélni, ahogy ö teszi. Jo, hogy én korabban nem talalkoztam vele...
Az összkép mégis pozitiv és gratulalok a valtozasokhoz! (Igaz, hogy tervben van a szülöszoba atépitese?)
Köszönöm az elözö valaszodat és szeretettel kivanok tovabbi sok sikert a hivatasodhoz!
Akoti
Akoti

Tisztelt Agnes!
Abban igaza van hogy egy korhazban nem mindig lehet csendet,nyugalmat varazsolni(lasd.csötöres)de ugy erzem hogy az en esetemben lett volna valasztasi lehetösegem hogy pihenek vagy kalapalast hallgatok..Hajnalban megindult szülessel nemigen foglalkoztam azzal hogy van e epp felujitas,ugyhogy talan elvarhato lett volna hogy legalabb megkerdezzek hogy ennek ellenere szeretnem -e a különszobat.Ezert irtam azt hogy nem ezert fizettünk.Mert ha egy osztalyon ilyen munka folyik,valoban senkinek a hibaja,ez valoban pech azoknak akik epp ott fekszenek.De en lehettem volna a gyermekagyon is ahova ez nem hallatszott volna.Egyebkent meg aznap megkerdeztem egy növert hogy lehetseges-e megis a gy.agyra atköltözni,de hatarozott nemleges valaszt kaptam.Meg ugy is atmentem volna a gy.agyra hogy kikell fizetnem a vip szobat,mert akkor mar csak nyugalomra vagytam..A sok szabaly mögött hol az ember..??Az ott dolgozo munkas egesz nap fütyült,s mikor megkertem szepen hogy hagyja abba mert zavaro(egyebkent latta azt is hogy kint van nalam a baba)erre azt valaszolta hogy ö csak igy tud dolgozni.No comment.A katonas növerrel kapcsolatban(en is megemlitettem a szüles-leirasomban hogy velem is nagyon "kedves" volt)szeretnem kerdezni,hogy ennyi negativ visszajelzes utan senki sem szol neki hogy lehetne egy kicsit empatikusabb is,plane a frissen szült mamakkal?Ugy ereztem a munkajat jol vegzi(ami a szakmai tudast illeti)de az emberi oldala elegtelen..Mindezekkel együtt en is csak azt tudom mondani hogy a kislanyom születese a legszebb elmeny az eletemben,ami vegülis nektek köszönhetöKép
Szilvia
eprecske

Kedves Ágnes!
Szeretném megkérdezni, hogy a fizetõs szobára az igényt mikor kell jelezni (amikor megérkezünk a megindult szüléssel, esetleg elõbb?) és kinél?
Ha az embernek a szülés elõtt vannak bizonyos elképzelései, amiket szeretne végigvinni, pl. gátmetszés elkerülése, EDA, kitolásnál nem teljesen vizszintes pozíció stb., akkor ennek feltétele az, hogy szülésznõt is válasszon, vagy az ügyeletes szülésznõvel elég ezt akkor tisztázni, amikor odakerülünk? Mennyire kell az ilyen irányú igényeket elõre jelezni és kinél (gondolok itt különösen az EDA-ra, gátvédelemre). Mert persze, hogy a választott orvossal mindezt megbeszélem, de az orvos általában már csak a végénél (kitolás) van ott, a dolgok döntõ többsége a szülésznõ felügyelete alatt zajlik... Nem tudom, hogy hogyan/kivel érdemes mindezt megbeszélnem és szeretnék biztosra menni...
Elõre is köszönöm a választ: Viola
Névtelen

Kedves Ágnes!

A Várnai Gabinak, hogy tudnék üzenetet küldeni? Ha postára adom a levelet neki címezzem? Szeretnék küldeni neki egy képet az 1 éves kislányomról, akit vele szültem.

köszi a választ
Eszter
Eszter

Anett, aki 2002 november 25. tajan szülted Leventét, szoktal erre jarni?
Lilimama

Eszter,
En is a Gabinal szültem,nagyon jo volt annyira sokat segitett!Mi külföldön elünk,nekem is eszembe jutott mar hogy küldjek neki kepet a kislanyomrol,ö most 17honapos.A profilban van egy kep rolaKép
Agnes,engem is erdekelne hogyan cimezzem a Gabinak a levelet,
Köszi:Szilvia
eprecske

Szia eprecske!

Megnéztem a kislányodat, nagyon aranyos Kép.

Gabit nagyon megszerettem a szüléseim alatt. Az elsõ babámnál véletlenül kerültem hozzá, a másodikat tudatosan nála szültem és nagyon jól elbeszélgettünk a vajúdás alatt. Nagyon megnyugtató volt a jelenléte, bár a vége felé elég ideges volt, mert az orvosom (Szabó doktor) az utolsó pillanatban ért be.

Megpróbálok én is regisztrálni és feltenni képet. Nekem is van a kiscsajról babataxis kép Kép.

Eszter
Eszter

ui:
Sikerült fölraknom képet, bár elég nagy lett.
eszterr

Új "versenyzõ" vagyok itt. Június végén, július elején várjuk elsõ gyermekünket. Eddig teljes mértékben azt éreztem, hogy a kórházban partnerként kezelnek. Õszintén remélem, hogy nagyon kellemes emlékekkel fogunk majd távozni onnan.
Rengeteg hasznos információt találtam a topic-ban. Köszönet érte.

Kedves Ágnes!
A tanfolyami idõpontokról honnan szerezhetek tudomást (írta, hogy a tájékoztató még a nyomdában van)? Március elején megyek vizsgálatra legközelebb. Akkor megkereshetem?
Elõre is köszöni válaszát,
üdvözlettel
Pocaklakos
pocaklakos

Eszter!
Nagyon edesek a kicsik,megneztemKépA nagyobbik is kislany?Mennyi idös?Az en orvosom a is a Szabo föorvos volt,en nagyon megvoltam vele elegedve.Lattam a profilodban hogy a tar.hu-n van honlapod.Tudnal segiteni,az en gepen keptelen megtalalni ezt a ta. cimet..??Mar mas miatt is megakartam nezni,de eddig nem sikerült.KösziKép
Pocaklakos!Legy üdvözölveKép)En annak idejen jartam az elökeszitöre,nagyon hasznos volt,csak ajanlani tudom neked isKépMegkerdezhetem kihez jarsz gondozasra?
Sziasztok!
Névtelen

Ez az elöbbi nevtelen eprecske vagyok,csak kidob a gep,bocsiKép
Névtelen

Szia Eprecske!

Fordítva, a kicsi a lány Kép. Bár a Márkocskámnak tényleg elég lányos arca van a képen Kép, Õ egyébként márciusban lesz 4 éves.

Nem tudom, hogy miért nem tudod megnézni a tar.hu-t. Nekem chello netem van és amikor bevolt állítva a proxy kiszolgáló akkor én sem tudtam megnyitni.

Terveztek még babát?

sziasztok
Eszter
eszterr

Sziasztok!
Május közepén fogok szülni a kórházban, eddig mindkét gyerekemnél elegendõ volt az eredeti házassági anyak. kivonat, ami már jó pár évvel ezelõtt lett kiadva. Kérdésem: régebben olvastam ebben a topicban, hogy 30 napnál nem régebbbi kell.De mi a helyzet, ha mi például Zalaegerszegen kötöttünk házasságot? A szülés elõtt két héttel(számolva azzal is, hogy két hetet késik a baba)utazzak le egy új friss akvi kivonatért? Vagy el lehet a mostani lakóhelyemen is intézni? Köszi a segítséget
Móni
Moncsi

Szia Móni!

Én jártam mostanában felkészítõre és ott azt mondta a szülésznõ, aki az elõadást tartotta, hogy elfogadják a régit is, fõleg, ha valaki vidéken kötött házasságot. (Bár hivatalosan valóban a 30 napos kéne, ami szerintem is néha kivitelezhetetlen...)

Én is a régit viszem és ha gond lesz, akkor a férjem elintézi, míg bent leszek, de nálunk egyszerûbb a helyzet, lévén Budapesten házasodtunk.

T.
Névtelen

Szia Eszter!
Ne haragudj,piciknel nehez megallapitani a nemetKépDe nagyon szepek vagytok a kepen!!!KépBudapesten laktok?Mi Obudan(Kaszasdülö)Hat..szeretnek meg babat az biztos,de egyelöre olyan faradt vagyok,jo lenne egy ejszakat mar vegigaludniKépNalad ez hogy volt?A Mark akkor 2eves mult mikor a picivel terhes lettel ugye?Patricia 17honapos most,es en is ugy gondolom hogy 3ev különbseg idealis,ugyhogy mar kene tervezni a kistesot,csak felek hogy nehezen birnam a ket babat együtt,hisz meg Patty sok figyelmet igenyel. Szia!Kép
eprecske

Szia Eprecske!

Igen Budapesten, Újpesten lakunk.
Akkor lettem terhes a Petrával mikor a Márk 2 hónappal túl volt a második szülinapján. Így 20 nap híján 3 év van közöttük. Nagyon nehéz volt a terhesség is, mivel a csemete akkor élte a legizgágább idõszakát, ezért 2.5 évesen bölcsibe adtam. Szerencsére nagyon jól viselte. Miután megszületett a kislány a féltékenység úgy nyilvánult meg nála, hogy nem akart enni és elég sokat fogyott. Szerencsére ez is megoldódott és már nagyon szeretik egymást. Szerintem is a 3 év a legideálisabb, de legalábbis nálunk nagyon bejött Kép.
Képzeld, miután a Gabit megkértem, hogy legyen a szülésznõm és beszélgettünk emlékezett rám, pedig igencsak sok idõ telt el a szülések között.
szia
eszterr

Kedves Kismamák!
A Gabinak lehet levelet címezni a kórházba. Cím 1125 Budapest Kútvölgyi út 4. Szülészeti Klinika.
A szobákkal kapcsolatban pl. nálam lehet érdeklõdni és ha gond van (átkültözés - visszaköltözés) akkor is keressetek engem vagy a helyettesemet Kamillát. Mivel a szülések megindulás teljesen rapszódikus elõjegyezni nincs sok értelme, de ha valakit ez megnyugtat szóljon az orvosának vagy nekem és amikor bejön szülni a felvételkor kérdezzen rá, hogy van-e üres hely valamelyik szobában.
A kórházban dolgozó mûszaki személyzet nem a magas iskolázottságukról és tapintatosságukról ismertek. Továbbra is fenntartom, hogy ha valakinek problémája van akkor ott a kórházban forduljon hozzám és ha megoldható akkor keresünk megoldást.
A "katonás" nõvérrõl: több alkalommal leültünk beszélni vele a sorozatosan felmerülõ problémákról. Arra a megállapodásra jutottunk, hogy keres magának másik munkahelyet a tavasz folyamán.
Gátmetszésrõl, EDA-ról és minden más egyébrõl úgy gondolom elsõsorban a terhesgondozást végzõ orvossal kell elsõsorban beszélgetni (már ha jut rá elég idõ). Nem mindenkinek egyezik a véleménye ezekrõl a dolgokról, ezért nem szívesen foglalnék ebben állást. Csak emiatt nem kell szülésznõt választani, de természetesen akinek van vagy lesz választott szülésznõje ezekrõl a dolgokról beszélni kell. De tessenek kérdezni - kérni a szolgálatban lévõ bábától is!
Szülésfelkészítõs prospektusok még mindig a nyomdában sajnos, de személyesen vagy telefonon tudok idõpontokat ajánlani. Remélem minden kérdésre válaszoltam Üdvözlettel: Ágnes
Rákóczi

Kedves Ágnes!

A katonás nõvérke a csecsemõs Anna? Nekem 2000. decemberében nagyon kedvezõ tapasztalataim voltak vele.
És az Erdei Ágnessel is.
De volt egy magas, vörös hajú hölgy, vele másodszorra sem tudtam szimpatizálni. Elég undok volt. Vagy õ lenne a katonás nõvér?
Most tervezzük a harmadik babánkat. Önöknél szeretném õt is világra hozni.
Zsu73
Zsu73

Szia Eszter!
Ujpestre egy idöben sokat jartam,egy reszet jol ismerem.Mark akkor mar ovis,odajar a közelbe?Szereti?A kicsivel gondolom otthon vagyKépVan a környeken hasonlo koru baba-tarsasag?Mi Kaszason a Maltai jatszoterre jartunk le,az nagyon jo volt,zart,tiszta.Igen,en is attol felek hogy mi lesz Patty reakcioja a kistesora,meg en sem tudom hogy fogom megelni hogy mar nem ö a pici,az egyetlen.Biztos hogy dupla öröm lesz,de elsem tudom kepzelni hogy hogy fog sikerülni az picike gondozasa(sürü szopik,stb)es a Pattyt ellatni,fözni,etetni,rendet rakni,stb.együtt.Biztos bele lehet jönni,egy idö utan könnyebb lesz.Hat ez nem fog visszatartani egy kistesotolKép

Kedves Agnes!Köszönöm megegyszer hogy valaszolt!Kivanok tovabbi jo munkat,es sok kisbaba-születest!Kép

Szilvia
eprecske

Szia Eprecske!

A házunk elõtt van egy ovi, oda tartozunk és oda is jár. Nagyon szereti és már nagyon készül a farsangra (holnap lesz). Mi idejárunk egy közeli játszótérre, bár nem nagyon szeretem. Elkerített, de ilyenkor télen azért beviszik a kutyákat. Mondjuk a kutyáknak nagyobb sétálóhelye van mint a gyerekeknek tiszta játszóterük.

Szerintem nem lesz gond a Pattyval, mivel Õ is nagyobb lesz és még segíteni is fog neked a baba körül. A Márk már most is nagyon szívesen játszik a Petrával és így könnyebben tudom végezni a házimunkát is.

Kedves Ágnes
Köszönöm a választ.

Eszter
eszterr

Kedves Agnes!
A gatkezeléssel kapcsolatos kérdésemre nem kaptam valaszt. Ugye csak véletlenül maradt ki? Üdvözlettel: Akoti
Akoti

Kedves Akoti!
Tényleg véletlenül maradtki. Szabály szerint naponta kétszer kellene a gátkezelést elvégezni: egyszer a nappalos és egyszer az éjszakás nõvérnek. Biztos vannak kolléganõk akik szeretik "elbliccelni" ezt a feladatot, sajnos nem tudok mindenki mögött ott állni 24 órát (talán nem is "sajnos" , hiszen mindenkinek rendesen és kötelességtudóan kell végeznie a dolgát akkor is ha a "fõnéni" nem áll mögötte). De azért azt is elmondom - saját tapasztalat - hogy néha egyszerûen nem lehet "beterelni" a mamákat a kezelõhelységbe. Az osztály jellegébõl adódóan (igény szerinti szoptatás) hol azért nem jönnek, mert szoptatnak, hol azért mert fejnek, hol azért, mert látogatójukvan vagy csak egyszerûen végre pihennek és alszanak egy kicsit. Így a kezelések néha több órát is igénybe vesznek. Minden kórteremben van egy kis tájékoztató mappa amelyben többekközött a napirend is megtalálható. Ebben le van írva, hogy mikor van lehetõség gátkezelésre. Persze elismerem, hogy néha nem ezért marad el, de sokszor ez is közrejátszik. Annak viszont örülök, hogy van olyan kolléganõ aki "csak" a beszélgetés kedvéért megy be a kórtermekbe, hiszen ez legalább olyan fontos feladat, mint pl. a gátkezelés vagy ágyazás.
Ezután megpróbálok erre a kérdésre jobban odafigyelni.
Más:A személyiségi jogok a "katonás" nõvért is védik. Sokan tudják kirõl beszélünk, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy sok anyának pont a határozottsága volt a segítség bizonytalan helyzetében.Úgygondolom elég errõl ennyit beszélni, hiszen nemsokára már más helyen fog dolgozni.
rák

Kedves Ágnes!

Zsu vagyok, már korábban leírtam neked a tápszerezési problémámat, nem is akarom ismételni magam, sem téged, sem a többi mamát nem untatom vele még egyszer. Azonban meg kell jegyeznem, hogy nem a "katonás" nõvérrel (Anna) volt a legtöbb baj szerintem, bár tény, hogy elég eredeti stílusa van. Van viszont egy másik nõvérkétek, bizonyos Judit (elég furcsa vezetékneve van), aki legalább ilyen eredeti eset, sõt többszöri kérésre sem segít semmiben, ráadásul még pimasz is. Távol álljon tõlem a "mószerolás" gondolata, de fontosnak tartom megjegyezni, hogy ennek a hölgynek sem ártana a körmére nézni olykor.
Ha tudtam volna annak idején, hogy mit szabad és mit nem a nõvéreknek, valamint azt, hogy kihez kell fordulni, ha panaszunk van, biztosan megtettem volna.
Tudom azt is, hogy nagyon-nagyon sok dolga van a nõvéreknek (csecsemõsnek, és nem-csecsemõsnek egyaránt), de az is abszurd, ha egy kismamának azt mondják (nem én voltam az "áldozat", hanem csak fültanú) a szülés másnapján, hogy ágyazzon már meg magának.

Bocs, most befejezem a panasznapot.

A legtüneményesebb a Kati nõvérke volt, mindenben segített, épp csak a lelkét nem tette ki a mamákért, pedig neki is volt dolga elég.

Továbbra is jó munkát kívánok, és köszönöm, hogy elolvastad soraimat.

Zsu
Zsu

Kedves Agnes!
Köszönöm a gatkezeléssel kapcsolatos valaszodat. Készséggel egyetértek mindazzal, amit irtal.
A "katonas" növér ügyében csak annyit, hogy nem én kérdeztem ra a nevere. Egyrészt mert tudom, masrészt mert tényleg tiszteletben kell tartani az ö személyiségi jogait is. Hiszen itt legtöbben névtelenül irogatunk...
Tudod, hogy van egy olyan topic, hogy "Dr. Molnar Péter aneszteziologus valaszol kérdéseinkre"? Azt hiszem, lassan a mienket is atkeresztelhetnénk...
Üdvözlettel:
Akoti
Akoti

Kedves Zsu!
Köszönöm az õszinteséged. Ahhoz, hogy pozitív irányba tudjunk változtatni szükség van az ilyen észrevételekre is, sõt! Egyébként "csecsemõs" ügyekben nyugodtan fordulhattok a részlegvezetõhöz, Tamásné Garay Máriához. Õt minden hétköznap délelõtt az osztályon megtaláljátok és bizton mondhatom segít megoldani a problémákat. Nagyon hasonlóan gondolkodunk a szakmáról, az újszülöttek és anyák ellátásáról, érdekeirõl, és mint vezetõk nem utoló sorban a ránkbízott dolgozók "menedzselésérõl".
Kedves Akoti! Tudom, hogy van ilyen topik, de idõhiányom miatt nem szoktam olvasni. A felvetést köszönöm, de ezt a topikot nem én (szemben DR M.P.-vel)hoztam létre hanem a kútvölgyis kismamák. Én csak késõbb kapcsolódtam be, amikor úgy éreztem nagyon sok kérdés, probléma merült fel velünk kapcsolatban. Elõfordul az is, hogy néha hetekig nemtudok a géphez ülni, és valószínüleg ez így lesz március-áprilisban is, mivel egy kisebb lakásfelújítás miatt a gépünk szét lesz szedve és használhatatlan lesz valószínûleg. De addig is személyesen szívesen válaszolok, segítek. Mindenesetre jól esett, köszönöm:Ágnes
Rákóczi

Zsu
Ez az ágyazós sztori ismerõs, na nem ebben a formában, de a személy szerintem uaz.
Én éppen szülni mentem be, a fájásaim 5-rõl 3 percesekre váltottak, ctg-zni még nem ctg-ztek a diokim tiszta ideg volt, mikor ezt megtudta. Nos, úgy ahogy voltam kis hállóingben kiküldött a nõvérke, hogy keressek vkit a recepción, aki felteszi a ctg-t, mert neki az elõzõ szülés után kell rámolnia. A férjem tiszta ideg volt. Az volt a szerencsém, hogy pont mûszakváltás volt és nem nála szültem, mert elég mogorva volt.
De ennek ellenére mégis itt szeretnék ismét szülni, persze most már tudom kit válasszak.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Gumicukor!

Nekem szerencsére nem voltak ilyen "élményeim", volt viszont más: "Kedvenc csecsemõsnõvérem", akinek valamiért nagyon ellenszenves lehettem, nemcsak engedély nélkül tápszert adott a babámnak, hanem volt olyan kedves, hogy amíg zuhanyoztam, az ágyam végében lévõ bölcsõben békésen alvó kisfiamat bevitte a gyerekosztályra, mondván, hogy "unatkozott egyedül szegény baba". Mikor kijöttem a fürdõbõl, csak azt láttam, hogy a gyerek eltûnt! Nem kívánom senkinek azt a 2 percet, míg a gátvarrásaimmal elügettem a csecsemõsszobába, és meg nem láttam Ákit.

Amúgy olvastam már párszor a soraidat itt a fórumon, sõt Dani babádat is megnéztem a profilodban. Cuki. Én is MÉszi dokinál szültem, még 2001. novemberében. Ha esetleg akarsz privát is levelezni, a címem: tothzsuzsi@vnet.hu

Továbbra is sok örömet kívánok Danihoz!

Szia

Zsu
Zsu

Szia Zsu!
Ugye nem banod, ha belekotyogok Gumicukinak irt leveledbe? Csak annyit, hogy ha a babad egyedül volt a korteremben, akkor ki is kellett öt vinnie. Nem azert, mert benne van a hazirendben (tényleg benne van, olvashato a korteremben), hanem mert valoban nem maradhat egyedül.
Bocs a helyreigazitasert, de ennyit azert megerdemelnek az olykor altalam is kritizalt csecsemösök.
Szia! Akoti
Akoti

Kedves Agnes!
Hidd el sokaknak fog hianyozni az az egy-két honap, amig -talan- kimaradsz innen. (Gyerünk Lanyok, helyeselni!!!!!)
En mar rutinosnak szamitok a 3 csemetémmel, de tudom, hogy milyen nagy segitség az aggodo kismamaknak, hogy ezen a forumon feltehetik a kérdéseiket.
A lakasfelujitashoz pedig sok sikert! Tudom mit jelent, én összel könyörögtem hetekig a mestereknek, hogy siessenek, nehogy a baba gyorsabb legyen... (Ki is varta a Draga, hogy ne facsarja a nozijat a festékszag.)Üdvözlettel:
Akoti
Akoti

Kedves Ágnes!
2002 májusában szültem "nálatok", és még annak idején leírtam fõként pozitív élményeim. Most csak a gátkezelés témához szeretnék hozzászólni. Amíg én benn voltam talán 2-3-szor volt lehetõség rá, és amikor rákérdeztünk a nõvérkénél, azt válaszolta, hogy ez már csak a Kútvölgyiben van és semmivel sem ér többet mint a fürdés. Úgyhogy többet nem is reklamáltunk. Persze ez igaz lehet, zuhanyoztam is párszor naponta, csakhogy azért az nem olyan egyszerû. Az igazi az volt, amikor hazajöttem és igazán nagy hasznát láttam a bidetnek. Na mindegy, az már elhangzott, hogy arra sajnos nincs lehetõség...
Valéria
Névtelen

Sziasztok!

Érdeklõdni szeretnék, hogy a Kútvölgyiben mikortól nem számít a szülés koraszülésnek? Értsd: mikortól lehet ott szülni, ha korábban érkezik a baba? Mi történik akkor, ha a kismama végig ide járt gondozásra, de korábban indul a szülés (3X.hét)? Az ügyeletes, vagy a saját dokija dönt, hogy maradhat, vagy átküldik máshova?
Valakinek van tapasztalata? Vagy esetleg Ágnes, ha erre jársz...

Köszi!
Mira
Névtelen

Szia Akoti!

Abszolut semmi harag a helyreigazításért, sõt én kérek elnézést minden érintettõl. Valahogy elkerülte a figyelmemet ez a pont a házirendben, így persze abszolút "jogosnak" éreztem a felháborodásom, hogy csak se-szó-se-beszéd elviszik a babát. Meg hát az ijedtség is növelte a dühömet.
Így viszont már érthetõ a dolog.

Zsu
Zsu

Mira!

2000-ben 37. hét elõtt és 2500 g alatt számított koraszülöttnek. Nekünk pechünk volt, 36. hétre 2200 g-mal született a lányom, így rögtön le is paterolták a Jánosba, annak ellenére, hogy semmi baja nem volt. (addig, míg ott meg nem fertõzték) Az ezzel kapcsolatos dolgok már párszor elõkerültek itt is, másik topicban is, úgyhogy ebbe most nem mennék bele.
Mikor újra terhes lettem, felhívtam a kórházat, hogy most mi a szokás, de azt mondták, hogy ezen a téren nincs változás, így én másik mellett döntöttem,(ahol van intenzív ellátás) mert még egyszer nincs az a pénz, amiért végigcsinálnám az elsõ napokat elszakítva a gyerekemtõl.
rjuli

Juli!

Köszi a választ! Én is vacilálok, tejesen érthetõ, hogy váltottál.
Vajon akkor, ha a gyerek a terhességi hét szerint korán jön, viszont a súlya szerint érett, akkor mit csinálnak?

Mira
Névtelen

Na, ezt már nem tudom, lehet, hogy akkor több az esély az együttmaradásra. Talán Ágnes vagy v.ki az osztályról akár telefonon is el tudja ezeket mondani.
rjuli

Kedves Kismamák!
Nagyon pontosan leírták a koraszülés definícióját elõttem (37. hét elõtt illetve 2500gr alatt). Ez az általános,de vannak kivételek pro és kontra is. A baba születési súlyát genetikai tényezõk is befolyásolják (alacsony anyának-apának lehet kisebb súlyú, de érett újszülöttje). Tehát lehet, hogy a baba pl. 2400gr, de születésekor jó Apgar értéket kapott, nem volt adaptációs - alkalmazkodási zavara, tartja a vércukrát (ez kis súlyú vagy éppen túl nagy súlyú 4000gr feletti újszülötteknél néha probléma az elsõ napokban)és nem utolsó sorban jól szopik akkor maradhat nálunk. De érett babáknál is elõfordulhat alkalmazkodási zavar és mivel a mi osztályunk elsõ szintû un. egészséges újszülött osztály, nem tarthatjuk a problémás babákat nálunk. Tudom, hogy a frissenszült mamáknak ez nagyon nehéz, de ilyenkor az újszülött érdekét kell elsõsorban figyelembe vennünk. Azért egy kis változás történt mégpedig azért, mert az újszülött osztály fél éve kapott egy pulzoxymeter nevû készüléket. Ez a kis készülék alkalmas arra, hogy objektív információt kapjunk az újszülött oxygenizációjáról. Eddig "csak" a légzésszám, bõrszín megfigyelése állt rendelkezésünkre (persze ezt most is végzik a nõvérek)most azonban pontosan lehet tudni, hogy pl. nyugodtan várhatunk még az áthelyezéssel esetleg az idõ függvényében el is kerülhetõ.
Megértem, aki ezért más helyet választ magának, de szerencsére a koraszülési arány nálunk az országos átlaghoz képest nagyon jó (országos 10% körül, 2001-ben nálunk 4,82%, 2002-ben 4,73%).
Gátkezeléssel (és egyéb dolgokkal) kapcsolatban megbeszélést tartunk március közepén.
Ez a fórum tényleg nagyon hasznos, fõleg amikor a mamák már egymásnak is meg tudnak magyarázni egyes dolgokat.
Köszönöm a jókivánságot a felújítással kapcsolatba. Azt hiszem rám fog férni.
Jó babavárást Mindenkinek! Üdvözlettel: Ágnes
Rákóczi

Gátkezelés téma:
Mikor én szültem (2002. július 2.), akkor csak annyit mondtak a nõvérek, hogy itt és itt, ebben az idõpontban van gátkezelés, ha igénylem akkor menjek be. anyukám elmondásai szerint inkább nem kértem, hanem kamillás lemosást alkalmaztam naponta 4x-5X, amit a dokimnak is mondtam és helyeselt. Nem is gyulladt be a gátsebem. Na meg addig lötyögettem rá a kamillát, ameddig akartam, nemcsak 1x öblítettem le. + a férjem hozott be jégakkut, azt becsavartam egy pelusba és arra ültem pár percig, ha nagyon húzódott. aranyérre pedig Aurobin kenõcsöt használtam.
Mindkettõ bevált, már a gátsebem hege sem látszik, annyira szépen csinálta meg a dokim. Nem érzek változást a szülés elõtti és utáni állapothoz. Javaslom mindenkinek az intim tornát is, én csináltam szülés elõtt is és közvetlenül a szülés 3. napja után is.

üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kedves Ágnes,

csak azt szeretném megirni, hogy hosszu honapok utan megint voltam nalatok (mar a kutvolgyiben), mert megint kisbabat varok. Es teljesen nosztalgikus erzeseim tamadtak ott az otodiken, tenyleg olyan jo volt kiszallni a liftbol, mostmar a kisfiammal, ahogy belegondoltam, hogy utoljara a mozeskosarban vittuk innen el, most meg a sajat laban szaladt be korulnezni - meghato volt.
En orulok, hogy megint jarhatok hozzatok, es kulon orulok a papa-szobanak, amit csak innen tudok, hogy van, mert az nagyon hianyzott, hogy egyutt lehessunk.
Hogy mukodik a papa-szoba? Vannak mar tapasztalatok?
Nagyon kivancsi lennek ra...

mk
mk

mk
nagyon jó érzés lehet, hogy megint oda jársz, már én is alig várom azt a pillanatot! Én még most is sokat gondolok arra az idõszakra, amikor oda jártunk terhesgondozásra és a szülés pillanatait is nagyon sokszor felidézzük a férjemmel + a néhány ott töltött napot. Én fizetõs szobába kerültem egészen véletlenül, így a férjem bármikor jöhetett és ott lehetett velünk. Remélem legközelebb is így lehet majd.

üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?