Nem éppen szülészet-nõgyógyászat, de azért leírom saját mosolyogtató példámat.
Tavasszal mûtöttek epehólyaggal a Jahn sebészetén, s többen is vártunk aznap mûtétre a kórteremben.
1.) Jön a mûtõsfiú, aki egyezteti, hogy kit mikor mivel mûtenek. Benyögte nekem, hogy akkor "3-as ágy, Dévai Sarolta - sérv - 9:15", és ugyanígy összekeverte a többieket is, mire majd' szívinfarktust kaptunk, de szóltunk, hogy ez a mûtéti kiírás téves, valaki elgépelte a papírt.
2.) No mindenesetre én voltam az elsõ, felfeküdtem az ágyra, betoltak a mûtõbe, majd egy markos gyerek megfogott és áttett engem anyaszült meztelenül egy nõgyógyászati mûtõasztalra, és kiszíjazta a lábaimat - no ekkor kiborult a bili, hogy na nemááááá, nehogy engem nõgyógyászati problémával akarjanak megmûteni, mire egy arrajáró orvos megnyugtatott, hogy nyugi-nyugi epével fognak mûteni, csak ez a megfelelõ mûtõágy erre a célra.
3.) A doki bácsi mûtét elõtt mondta, hogy lesz a hasamon 3 pici lyukacska, de mire felébredtem, 5 lyukacska lett rajtam - szükségbõl.
4.) Mûtét elõtt azt mondták, hogy kb. 4-6 epekövem van, de mikor felébredtem, kiderült, hogy több mint 30 darabom volt.
) Ettõl függetlenül semmi nem sült el rosszul, meggyógyultam és nagyon jó ellátásban részesültem.
Itt csak azt akartam érzékeltetni, hogy apró tévedések még beleférnek a dologba, mely szinten még tényleg olyan ez a munka mint bármely más foglalkozás. Felsõbb szinteken persze már tényleg megengedhetetlen a hibázás.
Saci