Sziasztok,
szusszanok egy kicsit és írok nektek.
Ne haragudjatok, de nekem a Babanetezés úgy jön ki, hogy többnyire reggeli közben futom át, és aztán napközben ha esetleg valami SOS info van, vagy valami sürgős, azt beírom, de elég hektikusan. nem fórumozás ez.
Szóval elnézést ha időközben nem válaszolgattam.
Rambóka, hogy álltok a Milupával? Nekem ilyenkor félévesen Bogi bizony már 2 decit megevett - nem is ebből, hanem a valamivel töményebb Sinlacból este. Csak úgy lakott jól. Azaz 180 ml víz és 6 kanál por. Most többet eszik, 220-230 ml körül, ennyi egy adag. De ne szóljak semmit, mert a barátnőm kisfia, aki egyébként elég soványka, az 270 ml-t eszik.
Bogi lényegesen kevesebbet eszik mindenből, és napi 4szer kajál, mégis dundi. Nagyon alkati dolog ez.
A Fruttapura tényleg jó, mert semmi adalék nincs benne. Sajnos Bogi édesszájú, és nem ritkán van, hogy a déli adagja krumpli Fruttapurával ízesítve, amibe beleimádkozok egy kis husit vagy pirított sonkát, de ennyi...
elég válogatós lett, a húsért nem rajong. (Csakúgy, mint én...) A zöldségért sem annyira... meg a főztömet alig eszi meg, inkább Hipp rajongó
, néha jöhet Kecskeméti.
Nem tudom észrevettétek-e, de van ez a német babakaja, a legdrágább, nemjut eszembe a neve, na az ehetetlenül vacak a mellékíze miatt.
Valami ultraszar.
Babancs, figyelgetlek téged, meg a kis harcotokat a manóddal, és őszintén le a kalappal hogy ilyen jól viseled. Mondom ezt, mert annak idején Bogi bár teljesen rendben volt, de a sárgasága és a hypozása olyan szinten megrémisztett a kórházban, hogy...
Ella, ezt neked is mondom...
Csakegy, ez a szülőkerék engem is érdekelne. El sem tudom képzelni, hogy mi lehet az.
A mostani Pierre Carden babakocsit kapkodva SOS jelleggel vettem meg, mert már nagyon elegem volt a Retrusból, annak tudatában, hogy a francia babakocsi nem lesz hosszú életű. Nos én azt tudom mondani, hogy idáig sokkal strapabíróbbnak bizonyul, mint a Graco vagy a batár Retrus.
Gyepálom, ütöm, húzom, bevágom a csomagtartóba, pakolok rá, megyek vele rá a töréses járdára (mert rohanok is sokszor), és eddig meg sem nyikkant.
Már 3 hónapja nyúzom szerencsétlent, napi jelleggel több órát. Úgyhogy nem mindig kell felülni a szájreklámnak.
Rambóka, hogy mit csinálnék másképp? Őszintén? Igazából semmit.
Ja, de egyedül valamit nagyon elrontottam. Amikor Bogi picike volt, bennem volt ez, hogy napirend, meg 3 óránként szoptatás. (Suttogó) Bogi éhesen sírt, én meg hajtogattam, hogy nem telt le a 3 óra. Ez egy nagy baromság volt. A tejem ennek köszönhetően is lett kevés, és csak idegeltem magam a síráson. Azóta már az ösztöneimre hallgatok 100%-osan, és sokkal jobb. Akkor is úgy kellett volna. Én azt érzékelem, hogy vannak anyák, akiknek szükséges valamiféle kapaszkodó a gyerekneveléshez, az anyák-szomszédok-barátnők tapasztalatai, könyvek, elvek, védőnő, irányzatok stb. és így érzik magukat biztonságban. Vannak viszont olyanok, akik talán nem követnek általánosan vett szabályokat, hanem maximálisan próbálnak ráhangolódni a gyerekre és úgy csinálják, ahogy az ösztönük diktálja, mert úgy van meg a lelki békéjük. Én ez utóbbiba tartozom. és nem mondanám, hogy Bogi végül el lett kapatva. Nem alszik velem például, de mostanáig altatnom kell, és szívesen teszem (leülünk a szobája fotelébe és 5 perc alatt a cicimnek befordulva elalszik).
Szóval nem tudom, végigimprovizáltam az egészet, és csak akkor zavarodtam meg, amikor a mi kis rendszerünkbe-rendszertelenségünkbe jött valaki, és beleugatott, akár a saját anyám volt az, akár a védőnő... a védőnőt egyébként leépítettem és megmondtam, hogy ne jöjjön többet - két hónapja.
Hát, nem tudom, mennyire voltam érthető...
Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek, menjetek a szabadba sokat!