Új privát üzeneted érkezett!

Menta
Még neked szerettem volna írni csak elmaradt, hogy fantasztikus lehet ennyi testvérrel fQleg hogy jó a kapcsolatotok. Szerintem ez az egyik legfontosabb a világon hogy a család szeresse egymást.KépKépKépKépKépKép
Minden tiszteletem a szüleidé hogy ennyi gyermeket így tudtak fel nevelni hogy tisztelik és szeretik egymást.
Szerintem is ezt valahol otthonról hozza az ember egyrészt amit lát másrészt amit tanítanak neki.KépKépKépKép
Nálunk anyu nem hajlandó pl. meghallgatni ha egymást szapulnánk elQtte / nincs értelme már régen megtanultuk/ mert úgy is azt védi meg akit éppen piszkál hármunk közül a másik.A fényképes topicodban láttam azt hiszem rólatok egy képet régebben amin mindasokan vagytok rajta. De nem gondoltam volna hogy ennyi testvéred van! Mindegyikük édestesvér ha nem vagyok nagyon indiszkrét?

Napocska már mondja Máténak, hogy ÁTÉ, olyan kis édes!

Jó éjt: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Dzsili
Szinte mindig alkalmazzuk az aludj jól-t nappal is, de szerintem van különbség, mert estére tök sokmindent csinálunk: kaja, fürcsi, éneklés, elbúcsúzunk néhány játéktól, lekapcsolja Peti a villanyt. Nappal max. búcsúzkodunk, mert ugye a játékoknak is kell 1 kis pihenés.Kép Igaz, hogy mindkettõ alvás, de Peti is meg tudja különböztetni a nappalt az éjszakától.
Egyébként frankón nem értem, hogy miért lovagolsz mindig ezen az aludj jól-on. Elfogadom, ahogy te csinálod, akkor te is fogadd el másét, nem kell mindenen kötözködni. Most biztos azt írod majd, hogy naná, hogy elfogadod, mégis úgy érzem, hogy mintha mindig lenne egy picike furkálódó megjegyzés a részedrõl. Ne haragudj, ha erõs voltam, de muszáj volt már írnom, még akkor is, ha mosolyok mögé rejted a kérdéseidet.
Más: rémes lehet így együttélni a családdal.Kép Nagyon drukkolok, hogy összejöjjön a saját.Kép

Menta
Ez a nagy család nem semmi.Kép Tisztára elfelejtettem, pedig mondtad már.

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Még egyszer köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást!Kép Kicsit olyan, mintha én már ismernék mindenkit, mert olvasni olvasok már hónapok óta minden írást.

A Ti babáitok hogy állnak a fogzással? Nem mintha aggódnék, de Martin szerintem eléggé késõn fogzó típus, mert a két alsó középsõ metszõje is 9 hónapos kora után bújt ki, és azóta sincs új foga. Most lehet, hogy lesz, de nem az, aminek a könyv szerint jönni kéne, hanem a bal felsõ kettes. Eléggé be van duzzadva pár napja, majd meglátjuk mi lesz. Elõbb-utóbb csak kijön mind. Szerencsére túlzottan nem viseli meg a dolog.

Olvastam, hogy téma az alvás mostanában. Azt hiszem, mi szerencsések vagyunk, mert nem sok problémánk volt vele. Mondjuk Martin kezdettõl olyan, mint egy tanuló baba, hihetetlen türelemmel viseli a kezdõ szülõk gyakorlatozását.Kép Szóval õ kezdettõl a kiságyban alszik, egy-két éjjelre maradt csak köztünk, amikor egész pici volt, és valamiért nyüglõdött. Úgy 5-6 hónapos koráig elvárta az altatást, ha épp nem aludt el cicin, de azóta nem igényli. Olyan szinten nem, hogy ha megpróbáljuk, akkor vigyorog, és játszani szeretne, és nem aludni. Azóta úgy mûködik a dolog, hogy beteszem a kiságyba, õ megöleli a pelenkáját, és alszik. Kicsit még beszélget idõnként, de aztán szunya van. Sajnos õ már nem szopik, 10 hónaposan elválasztotta magát (decemberben írtam is emiatt a szopis topicba, de nem sztrájk volt sajna), de cumija sincs, és az ujját sem szopja, így valószínûleg nem igényel már semmilyen szopizást. Sõt, mostanában az van, hogyha napközben álmos (2x alszik még), akkor kihalássza a pelenkáját az ágyból, és azt hozza nekem, vagy megáll a kiságy mellett, és szó szerint bekéredzkedik aludni.Kép Épp most is csend van. Mivel 19.30-tól alszik reggel 6-ig, általában 8-tól alszik egyet, és ebéd után még egyet. És nálunk még az vált be nagyon, hogy 6 hónapos korától egyedül alszik a szobájában. Azóta egy hang sincs éjszakánként. Bár nem akarom elkiabálni a dolgot, mert hallottam már olyat, hogy késõbb fordult a kocka.

A horoszkóp nem tudom, hogy került szóbaKép, de én Kos vagyok Bak aszcendenssel, a férjem pedig Ikrek-Nyilas, Martin pedig Vízöntõ-Skorpió. Ebbõl is látszik, hogy én vagyok a legtürelmetlenebb az egész családban.Kép

Szép napot mindenkinek, Lina
lina

Dzzili! Nem dicsekedni akarok a nagy családommal, de talán azt is megtehetném, mert tényleg nagyon klassz "kis" család vagyunk. Egyikünk sem tökéletes, sõt. Kép De nagyon igyekszünk. És anyukám az, aki igazából összetart minket. Szerintem neki köszönhetem azt is, hogy azért elég tûrhetõ anyuka vagyok. Azt hiszem õ olyan igazán bölcs ember, a szó szoros értelmében. Persze õ sem volt ám mindig ilyen. Emlékszem, amikor totál kiborult idegileg amikor felújítottuk a házat, meg ilyenek. (Akkor mondjuk még "csak" 9-en voltunk.) De rengeteget fejlõdött õ is. Igen! Azt hiszem ez az õ nagy érdeme, hogy mindig akar és tud is fejlõdni. Meg hatalmas szíve van. Na befejezem az anyukám dicshimnuszát, mert biztos unjátok. Én nem az anyukámat! Kép Ja, és édestestvérek vagyunk és nincs köztünk ikerpár. Kép És én vagyok a középsõ, a hatodik. Kép
Na tényleg befejezem, pedig tudnék még írni.

A tali tényleg jó volt! Jó volt látni titeket! Kép

Gorsi! Csak, hogy megvédjem egy kicsit Dzsilit! Biztos tudod, hogy én sem szeretem ezt az "Aludj jól" módszert. Nagyon nem. De abban szerintem igaza lehet Dzsilinek, hogy ha emellett döntenek a szülõk, akkor igenis nagyon következetesnek kell lenni. Persze ennek is lehetnek tág határai, ahogy te is írod. Mondjuk nem tudom, hogy ennek mekkora fontossága van, mármint a gyerkõc egész életére nézve. Ahhoz én túl kevés vagyok, hogy ezt eldönthessem. Pláne, hogy valószínûleg minden egyes babánál másként csapódhat le ez az egész. Szerintem még az lehet nagyon fontos, hogy egyik szülõnek se legyen emiatt lelkiismeret furdalása, mert talán azt is megérzik a gyerekek. Remélem nem bántottam meg ezzel senkit!

Puszi!
Menta
menta

Sziasztok!

Lina!
Üdv közöttünk!Kép Martin nagyon édes a "könnycseppes mosolygós" képen.Kép
A fogak sorrendje miatt ne aggódj. Zsaninak is ui. sorrendben jöttek a fogai. Elég muris volt, amikor alul középen 2 és felül középen semmi csak a 2 szélsõ!Kép Idõvel mindegyik kibújik, bár lehet hogy egyszerre fog sok jönni neki.

Igika Oliverjének Nagyon boldog 1. szülinapot!Kép Most néztem meg a topicodban "kirõl" is van szó? Nagyon édes a kis szülinapos azokkal a gyönyörû szemekkel.Kép

Alvástanítóknak sok sikert és kitartást!Kép Nálunk Zsani tanít minket aludniKép. Tegnap este is odajött hozzám a géphez és erõteljesen magyarázta, hogy már késõ van és jó lenne már lefeküdni mindenkinek. Szót fogadtam és 10 perc múlva mindenki édesen aludt az ágyikójában.Kép Lehet, hogy Zsani olvasta a könyvet?Kép

Beja!
Indulás elõtt megkukkantottuk az alvó Bálintot, nagyon édesen szundikált.Kép Remélem a következõ talin közelebbrõl is megismerhetem vele.

Szilvi + Zsani
sztigris

Szia Lina!
Hála neked rátaláltam a helyesíró topicra!
A horoszkóp úgy merült fel, hogy sorra derült ki mindenirõl, hogy vízöntõ, én meg kezdtem kicsit egyedül érezni magam, kosként.
Örülj neki, hogy Martin késõn fogzik! Sára még nem volt két évesés már teljes fogsora volt, 5,5 hónaposan kezdtük mindkettõnél.

Az alvással kapcsolatban lehet, hogy azt rontjuk el, hogy mesével alszanak el?!

Márti!
Nekem is Andrásom van! Kép
Igen félreértettelek és nem a te írásodra reagáltam.Kép Csak gondoltam ilyen helyzetben - aminek persze nem teljesen ismerem az elõzményeit - okulhat a mi történetünkbõl Kata. De szerintem pikk-pakk nem lehet megváltoztatni valaki nevelését, nem? Az biztos, hogy sikeresen el lehet rontani már korábban kialakult szokásokat, amiket aztán nagy nehezen vissza lehet hozni. Amíg nem bíztam meg anyósomban teljesen - hogy felébred, ha kell, nem ülteti be a kocsiba a gyereket ülés nélkül, fõleg nem maga mögé, nem ad neki olyan kaját, amit még nem kapott, vagy úgy gondolom, nem kéne - addig Sára sem aludt náluk. (Nem olvastam vissza, de én sem azt akartam írni, hogy úgy adja oda Kata Petit, hogy végigaggódja az egészet, mert annak semmi értelme. Amikor Sárának egyszer majd' 40 fokos láza lett éjjel mikor náluk aludt, nem hívtak fel!!! Kiborultam, modtam Andrisnak, soha többé! Úgy gondoltam nem tehetnek ilyet velem, hogy ne lehessek a beteg gyerekemmel ráadásul még ne is tudjak róla. Azután rájöttem, hogy ez is csak a - sógoromék miatti - bizonyítási kényszer egyik csodás példája volt! Megbeszéltük, hogy legközelebb szólnak. Mi egyébként pont annak a hívei vagyunk, hogy a gyerek több helyen érezze magát otthon. Nekünk bevált, hogy a nagyszülõkkel sokat vannak nélkülünk is. Vannak íratlan szabályok. Ezeket ismerik, nagy nehezen elfogadják, és betartják. Bár nekem ezen a téren épp a szüleimmel van nagyobb gondom, akik mosolyogva jelentették ki, hogy amirõl nem tudok, az nincs is. Gondolhatod! Hideg fejû kosként akkora kirohanást kaptak, hogy szerintem máig emlegetik. Biztos vagyok azonban benne, hogy még így is vannak dolgok, amik majd pár év múlva derülnek ki. Most mit tegyek, hagyjam inkább bébisintérre?!
A lényeg, hogy azt próbáltam Kata elõtt felvázolni, hangsúlyozom, nem ismerve a helyzetet, hogy próbáljon meg utat keresni az anyósához, mert ahogy a tenisz az, ez is páros játék. Sokszor a kommunikáció hiánya vagy nemléte okozza a legnagyobb problémákat egy családban. És ezt hosszú távon Katáék kapcsolata és Peti sínyelheti majd meg. (Ezt az igét, hogy a fenébe ragozzuk?! Kép)

Solya
solya

Sziasztok!

Katasztrófa súlytotta területté nyilvánítottuk a lakásunkat!KépKépKép

Valami gáz van a kéményünkkel, ami már akkor be volt falazva, amikor ideköltöztünk, de az alattunk lakók hazsnálják.
Ezért ki kellett költöztetni Rékát a szobájából, mert szervezetre káros anyagok jönnek a kéménybõl.Kép
Így most egy szobában lakunk. Lett egy egyszobás lakásunk jó nagy gardróbszobával!Kép
Kicsit féltem, hogy amit eddig alvásban elértünk, az most semmibevész, ezért úgy csináltuk, hogy elkerítettünk Rékának egy sarkot.

Ez volt a 3. aludj jól-os éjszakánk. Lefekvés sima volt - nem is hittem volna, hogy ilyen könnyen ébren tudom tartani szopi alatt. Fél 2 körül felébredt, de kb. fél óra után megint aludtunk egészen fél 7-ig!Kép

Ami a nappali alvást illeti, nem tudom, mit tegyek, mert mi elég sokat mászkálunk, így sokszor alszik babakocsiban útközben. Szóval szerintem ha idõnként nappal itthon próbálnám a módszerrel altatni, aztán másnap meg máshogy alszik nappal, nem tudok következetes maradni. De ma lehet, hogy mégis megpróbálom. Eddig nappal nem a kiságyában aludt, hanem nagyágyon, de a fenti okok miatt az most szét lett kapva!Kép
No, majd meglátom.

Ráadásul tegnap este még Réka lefejelte a fotel karfáját és lett egy szép nagy búb a fején!KépKépKép
Még jó, hogy voltunk talin, mert az legalább jó volt a tegnapi napban!Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!

BMárti: hú, de rémes lehetett megtalálni Õbabaságát a kupi közepén Kép Én lehet, hogy visítottam volna...

Solya: Még, hogy tavasz ??? Itt óriási pamacsokban, nem is pelyhekben esik a hó....

Na, megyek, mert hív Tomi, meg a mosógép is vár, meg a katalógus is Kép
pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Bogancsi!
Nem azt mondtam MA, talán holnap! A remény hal meg utoljára!

Van két felesleges doboz Cerazettem. Nem tudtok valakit, aki megvenné? (Természetesen áron alul, de nem szeretnék 3000 ft-ot kidobni az ablakon. Kép) Abba kellett hagynom, mert 6 hete szedem és 4 hete vérzek. Kép

Köszi
Solya
solya

Sziasztok!

Bogancsi! Ilyen pamacsok nálunk is potyognak! Kép

Solya! Vannak itt még kosok! Pl. én, meg a férjem (egy bak és egy oroszlán gyerekkel).Kép

Minden depis és szomorkodó! Tényleg gyertek talizni, csatlakozom az elõttem szólókhoz!

Szilvi! Örülök, hogy ti is el tudtatok jönni tegnap! Kép

Zafi! Rékának gyógypuszi a búbjára! Kép Ez a kémény-dolog nem hangzik túl jól.Kép Mit csinálnak vele?

Menta! Kipróbáltam az új kötözést a kendõvel, úgy néz ki, nagyon jó! Ma is úgy fogom vinni Lucát.

Lina! Üdv az osztályban! Kép Nálunk sem olvasták a fogak a könyvet, Lucának egy ideig aranyos vámpírmosolya volt.Kép

Zsuzsa! Nálunk a lányok szeretnek hajat mosni, talán túlságosan is.Kép Zsófi akkor szerette meg, amikor rájött, hogy ha rendesen hátradõl, nem megy a szemébe a víz és a hab. Az egyébként nem zavarja õket, ha az arcuk vizes, locsolják egymást rendszeresen, és régebben jártunk úszni is.

BMárti! Lehet, hogy Picilacinak egyszerûen vitaminhiánya van, és ezt próbálta a hintõporból és a kencékbõl fedezni?Kép Azt nem tudom, hogy a pelenkában milyen vitamin lehet, talán aloe vera? Kép

Márti! Én is olvastam az álmodat. BRRR... Tessék inkább aludni helyette! Kár, hogy nem voltatok tegnap, de megértelek, hogy nem volt kedved elindulni.

Henke! Ha olvasod (szerintem igenKép): Luca bealudt, korán kelt ma. Ha felébred, szerintem elindulunk, mielõtt behavazódunk.

Puszi mindenkinek
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Nem tudom, mit mondjak az éjszakánkról. Balu végigaludta ébredés nélkül, viszont 7-kor közölte, reggel van Kép Egy órát még hozzámbújva szopizott (én közben majdnem bepisiltem (Ti ilyenkor mit csináltok?)), és vége KépKépKépKép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

cory! Bepisilünk!KépKépKép

zafi
zafi

Sziasztok,
bocsi a belekotyogasert.
Solya, nalunk /az alsobb osztalyban/ epp nemreg volt tema a Cerazetta, kerdezz ra esetleg.

-Afonya
afonya

Cory! Detto, mint Zafi. Kép
M.
menta

Andi! Köszi a gyógyokat! A kéményt úgy fogják megcsinálni, hogy kibontják a falat és újrafalazzák, mert ezt korábban nem csinálták meg rendesen!Kép
ÚÚÚÚÚÚÚtálom, hogy mindig van valami zûr nálunk!Kép

zafi
zafi

Cory! Tartok egy dugót az ágy mellett. KépKép

Zafi! Küldök jókedvet! KépKépKép

Lina! Üdv az osztályban! A családi legendárium szerint én a négy szélsõ metszõvel kezdtem, és irtó nagyokat haraptam!KépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Zafi
Ez elég sz*rul hangzik.Kép Kitartást kívánok hozzá!

Menta
Tisztára egyetértünk alvásügyben. Elég sokat marcangoltam magam én is, hogy így csináljuk-e, mert elõtte nagyon ellene voltam ennek a módszernek.

cory
Ilyenkor az a legjobb, hogy Peti még rugdosni is szokta szopi közben a hasamat vagy alatta. Kép Egyébként csatlakozom az elõttem szólókhoz.Kép

Talán még ma felteszek taliképeket szintén madárházas címen, Rebi, akkor majd tedd te is oda, ok?

üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Cory!
Közlöm, hogy megyek pisilni, addig apa büfiztet.

Dzsili!
Két dolognak örültem, most egyik amit Márti felvetett a cigánysággal kapcsolatban, én nem mertem, mert a végén azt hiszed, hogy kipécéztelek magamnak és kötözködni akarok. ÉN ismerek rendes cigány embert is, sõt igen közeli kapcsolatban voltunk egy ideig Kép , fõiskolán volt csoporttársam, most rendõr (szerintem Magyarország egyik legképzettebb rendõre lett a három diplomájával), és nagyon egyszerû családból származik, magától ért el mindent. Csak a a baj, hogy õ egyre kevésbé vállalja a származását, a nevét is megváltoztatta Kép
Amiért még nem szeretem ha kicsit is "cigányoznak", mert erre azt szoktam mondani, hogy onnan mindig már csak egy lépés a "zsidózás" " a svábozás" "szõke kék szemúzés", stb. Tudom, hogy az elejtett megjegyzéssel igen messze vagy tõle, sõt távol is áll tõled, de erre a témára én mindig ugrok.

A saját házhoz drukkok mennek! Kép

Másik az Aludj jól téma Gorsi szívembõl szólt. ÉS te magad is, mikor írtad, hogy el kellene már olvasnod, hogy tudd is mivel nem értesz egyet. Amíg nem olvastam a könyvet én is inkább húztam a számat.
Nálunk a nappali alvás délután mindig levegõn történik, így akkor kizárt, hogy úgy altassam. ÉS a levegõn alváshoz én nagyon nagyon ragaszkodom.
ÉS azt is gondolom, amit Orsi írt, hogy a nappal és éjszaka közt igen nagy különbség van, megelégszem azzal ha este megérti, ha akkor megtanulja menni fog nappal is. Nem teljesen úgy csinálok mindent ahogy a könyvben van, mert nem szentírás, ráadás úgy érzem hogy pl. a hajnali szopira Vilinek még szüksége van azt nem fogom elvenni tõle, mert a könyv azt írja. És így is nagyon szépen haladunk. Persze van amit nem teljesen a könyv szerint csináltam és hiba volt, pl. tegnap este már énekelte az altatóját 10 perc után, és akkor én megsimogattam amit nem lett volna szabad, mert ennek örömére felállt és ráhúzott még 10 percet. Viszont 11-kor 5 perc alatt visszaaludt, majd hajnali fél kettõkor megébredt, de nem kellett bemenni hozzá utána hajnali 3 kor szopizott és aztán alvás volt hatig majd szopi után még félórát játszott az ágyban a macijával. Ja és sokkal jobb kedvû mint máskor Kép Kép Kép és a szilárd kaját is örömmel eszi Kép
8-kor visszaludt 10-ig és most megint alszik.
Az a baj, hogy így hogy nem ébred óránként elég neki a 10 óra egyben alvás + napközben kettõ, picit késõbbre kell tenni az esti lefekvést és akkor nem a kakasokkal kelünk.
De ezzel is még várok amíg beálltunk az egy éjszakai szopira.

Zafi!
Lakáshoz Kép

Megyek vár a mosatlan Kép

Norci

Ui. Ezt a havat már megint ki rendelte?
norci

Bocsi lányok, de egyszerûen nem sikerül feltennem a képeket.KépKép Valami nem stimmel, pedig korábban ezzel nem volt gond. Majd késõbb, ha lesz idõm megint megpróbálom.
Most ide azért próbálok egyet, hátha...

Kép
gorsi

nem sikerült.Kép
gorsi

Sziasztok!

Hát, ez a mai nap se az enyém! Kép

A reggelt Életem Párja színesítette. Tegnap beszélgettünk róla, hogy túl keveset alszik Lacika éjjel egyhuzamban, mert este 8 elõtt nem tudjuk fürdetni, hiszen nem biztos, hogy Laci hazaért, reggel meg 6 órakor már fenn kukorékol, amikor az Apja kel. Sõt, mostmár annyira megszokta, hogy akkor is fenn van 6 órakor, ha mi még aludnánk. Szóval mondom Életem Párjának, hogy gondolkozzon el a dolgon, és õ döntse el, mert szerintem rá lehetne szoktatni Lacikát a késõbb kelésre, de akkor õk ketten még kevesebbet találkoznának. Erre õ azt mondta, hogy dehát felébred Lacika arra, amikor õ reggel tusolni megy. Mondom neki erre, hogy HA rá tudnánk szoktatni a késõbb kelésre, AKKOR talán már elég lenne rácsukni a szobája ajtaját reggelente, és nem ébredne fel a tusolásra. (A gyerekszoba ajtaja pont szemben van a fürdõszobáéval, de becsukni soha nem szoktuk.) Laci nem válaszolt erre már semmit, gondoltam, hogy átgondolja a dolgot, és majd megbeszéljük, hogy hogyan tovább, ha döntött. Erre az én Drága Párom mit csinált ma reggel?! Rácsukta a gyerekre az ajtót!!! Kép Lacika persze felébredt, üvöltött, ahogy a torkán kifért, de én jó darabig nem ébredtem még fel, sõt, amikor felébredtem, akkor is elõször azt hittem, hogy a 9.-en sír a kisbaba. Annyira szokatlan volt, ahogyan sírt, hogy nem is gondoltam, hogy az én fiam, meg nagyon tompán is hallatszott. Szegény teljes pánikban örjöngött, mikor végre bementem hozzá. Soha nem volt még becsukva az ajtaja, és soha nem fordult még elõ, hogy egy percen belül ott ne lettem volna, ha sírt. Kép Gondolhatjátok, hogy meg volt rémülve! Kép Még percekig hüppögött a nyakamba kapaszkodva. Jaj, úgy sajnáltam! Kép Az apja azt mondta, hogy úgy aludt Lacika, amikor õ tusolni ment, hogy azt gondolta, talán fel se ébred tényleg, ha az ajtót rácsukja. Az meg meg se fordult a fejében, hogy én nem fogom meghallani, illetve nem fogok felébredni a sírásra, annyit tompít rajta az ajtó. Kép

Ez után a reggeli kezdés után lementünk sétálni és bevásárolni, mert már nagyon nem bírtam a bezártságot. A házunk elõtt szépen le van takarítva a járda, de az elsõ saroktól egyszerûen babakocsival járhatatlan az út. 8-10 cm enyhén sózott hókása, nagy kemény göröngyökkel színesítve. 5-6 méternyi kinlódás után inkább felemeltem a babakocsit, és cipeltem. Kép Késõbb a piacnál már legalább sózva se volt, és a keményre letaposott havon el lehetett már bukdácsolni, de azért az is elég rázós volt.

Hazafelé összefutottunk a védõnéninkkel, õ is jól felbosszantott, és most elõször meg is mondtam neki, hogy a szakorvosok kuki és cipõ ügyben is az ellenkezõjét mondják, mint õ meg a dr.nõ, a szopi témáról már nem is beszélve. Jól kiakadt, azt mondta, hogy õ 38 éve dolgozik védõnõként, de ilyet (hangsúly: ilyen hülyeséget) õ még nem hallott, hogy a gyerekek lábának jót tenne, ha sokat mászkálnak mezitláb. Megfenyegetett, hogy lúdtalpassá teszem a gyerekem, és hogy be fog gyulladni a kukija, és tett egy-két felháborodott megjegyzést arról, hogy egyesek a gyerekük egészségét kockáztatják mindenféle új 5letekkel, a 38 éve jól bevállt módszerek alkalmazása helyett. Kép

Ezek után már meg se lepõdtem, mikor a gyerekem kiköpte a brokkolit és csak a virslit volt hajlandó megenni. Mostmár tudom, ha azt akarom, hogy fõzeléket egyen, nem adhatok hozzá virslit. Legalább nem kell vacsorát csinálnom neki, megmaradt a brokkoli, az Apján meg méltó bosszú lesz, hogy etesse meg vele, ahogy tudja! Kép

Azért történt ma valami jó is. Kép Ebéd után ivott egy csomót a Kicsi Prücsök, azután tisztába tettem, és amikor szabadon akartam engedni, kézen fogott, és a mi hálószobánkba vezetett. Ott megpróbált felmászni a franciaágyra, ami persze magas még neki, de a mozdulat nagyon egyértelmû volt. Ölbe vettem, befordult, és már aludt is. Kép Olyan aranyos volt. Kép Az se fordult még elõ velünk, hogy Lacika aludni akarjon menni. Kép Úgy tûnik, idõszerû volt, hogy megpróbáljunk átállni a napi egyszeri alvásra. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

SZiasztok!

Már megint szõrén-szálán eltûnt, amit írtam Kép

BMárti! Van egy jó hírem: a védõbanyátok hamarosan nyugdíjba fog menni! KépKépKép Igaz, te addig szülhetsz még akár kettõt-hármat is Kép - de náluk már hihetetlenül profi leszel! Sajnállak a banyáért, de nagyon örülök, hogy megmondtad neki a véleményed - hátha ez is hozzásegíti a mihamarabbi nyugdíjhoz! Kép

Zafi! SAjnállak a kémény miatt! Meg gondolo , elõtte még aggódtatok is egy sort, hogy nem ártott-e Rékának! A púpjára küldök néhány balzsamos gyógypuszit! KépKépKép

Cory! Mi volt tegnap a bajod? Betegség vagy "csak" terhességi rosszullét? Baluval hogy voltál? SAjnálom, hogy nem szóltam elõre, hogy nem megyek, de én sem tudtam, mert nagyon mentem volna szívem zserint, de aztán ez az idõ nagyon visszatartott! Voltál már dokinál? Mindenre kíváncsi vagyok! Tudod, én már olyan régen voltam FRISS terhes!Kép Én ma este megyek dokihoz - klicsit izgulok, remélenm, minden OK! Kép

Norci! Nem én rendeltem a havat, ezt bizton állíthatom! Kép

ZSuzsi! Én benne lennék egy gyerekmentes szolid buliban Kép TUs valaki valami jó helyet? Ahol vannak finomságok és nincs füst?

Lina! Árminnak is csak 6 foga van még, szerintem kb. 2 hónapja nem nõtt új - hát, fogatlan biztosan nem marad! Kép

Andi! Én is sajnálom a nem találkozást Kép Álmok: a mai nem volt rémes, egyszerûen csak nagyon gusztustalan KépKépKép - remélem, most már vidámabb periódus következik! Kép Én szinte minden reggel emlékszem az álmaimra, többnyire nem ilyen vészesek!

Solya! Kép Szerintem alapvetõen egyetértünk gyereknevelésileg! Kép

REggel azt hittem, ez vmi kis kóbor hóesés - de egyre meggyõzõbben mutatja, hogy nem az Kép

Tegnap Ármin magához ragadott egy doboz tök bontatlan, celofános After Eight csokit, majd kb. 2 éperc múlva azt láttam, hogy tömi a fejét a teljesen bontott mentolos szeletkékkel! KépKép Eddig egyszer kapott egy körömnyi csokit karácsony elõtt - hát, most bepótolt néhány csokimentes hónapot! (na, jó, max. 2 egészet evett meg, de ezt sem akartam!)

Ja, azt akartam még írni, hogy voltunk az Auchan (?)-ban vasárnap, néztünk szánlkót (nem volt) és szobahintát (az meg olyan silány volt, hogy a legtyöbb el volt törve már a boltban, és még rondák is voltak Kép) - szóval, hol láttatok dudás hintát? Ja, Cory! Viszont láttam tavaszi-nyári fiúcuccokat, volt, ami még tetszett is! Persze, nem vettünk. LÁnmyruhák uis voltak - kíváncsi vagyok, lesz-e lányom valaha is????

BSZilvi! Megnéztelek a pocakos képtárban! Kép

Menta! Téged is - igaz, csak pocakmentes képet találtam! Kép

Na, megyek lábat szõrteleníteni, nehogy a doki nyomatékosan figyelmeztessen, hogy a szõrcsizmámat is vegyem már le! Kép Ármin alszik, anyukám mindjárt jön és fõz ebédet - jobb késõbb, mint... alapon, úgyhogy alapvetõen elégedett vagyok a világgal! KépKépKép

Márti+Ármin+Kép
márti

Látom, ütöttem néhány "plusz" betût az elõzõ szövegembe! KépKépKép Aki kirak belõlük egy értelmes szót (mindet fel kell ám használni Kép), annak viszek egy kis csokit! Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Jól kipanaszkodtam magam, akkor most jöhetnek a válaszok:

Lina! Karácsonykor én is így jártam, azt hittem, nem éri el a popsikenõcsöt a Kis Büdös. Elérte. Kép Mondjuk én akkor a hasam fogtam a röhögéstõl. Kép Az egész arcát körben kikente vele, mint aki borotválkozni akar. Mostmár minden (azt hiszem) elég magasan van, csak a gyerekzár nem kattan be rendesen a szekrény ajtaján, mert túl vaskosak a gombok. Azt hittem, nem tudja leszedni így se... Kép

Laura! Köszi a biztatást alvás ügyben. Azért vagyok bizonytalan, mert nem minden éjjel ébred fel Lacika. Szerintem akkor is "minden rendben van", ha a saját jól megszokott ágyában van, felnéz, tudja hol van, minden a megszokott, és nem ébred fel. Baj "csak" akkor van, ha valami miatt egészen felébred, mert a visszaalváshoz kellek. Úgyhogy egyelõre olvasom a "Végre elaludt a gyermek"-et, és próbálok kialakítani valamiféle napirendet, megszakítani azt a bizonyos ördögi kört, és reménykedek, hogy ez is elég lesz. Biztató kezdet, ahogy ebéd után önként aludni ment Lacika, még akkor is, ha a mi ágyunkba. Kép
Igazad lehet, biztosan a tél is oka a nyûgösségemnek, de azért az se elhanyagolható, hogy Életem Párja mostanában örökké dolgozik. Amikor meg itthon van, akkor feszült, ideges, türelmetlen, és figyelmetlen. Kép Nem ehhez vagyok szokva. KépKép
Talira tuti nem merek elindulni, amíg ilyenek az útviszonyok, a piacig való elsántikálástólis teljesen kinyúltam. Azért köszi, hogy gondoltál (gondoltatok) rám, igazán jól esett. Kép

Solya! Köszi! Kép

Márti! A csõröst már fõztem, fertõtlenítettem, áztattam, és ki is vágtam. Kép Ma délelõtt vettünk újat. Szerintem nem penész, hanem inkább a gyümölcstea fogta be, de akkor is gusztustalan volt már így, és biztos, ami tuti. Kép

Cory! Azért ébresztettem fel Lacikát a délutáni alvásból, mert már fél6 - 6 óra körül járt az idõ, még nem is uzsonnázott, és már szinte nyakunkon volt a vacsora idõ. Úgy tûnik, sok volt már a két alvás, túl késõn aludt el délután, közben rá is sötétedett, õ meg éjszakai üzemmódra kapcsolt. Kép
Talira köszi, hogy hívtál, annyira jól esett, hogy többen is gondoltatok rám, és hiányoltatok! Kép Megpróbálom leküzdeni a lustaságomat, és nekivágni az útnak, ha jobb lesz egy kicsit az idõ!

Danimama! Köszi az infót, az e-mailt megkaptam, készülök is rá válaszolni, csak mindig elmegy az idõm itt, a Babaneten. Kép
Evés ügyben nálunk is sztrájk van, az egyetlen sztrájktörõ módszer, ami bevállt, ha Lacika önállóskodhat. Szinte bármit megeszik, amit saját kezûleg tehet a szájába, a fõzelékeket meg úgy tudom belediktálni, ha õ közben egy saját kanállal disznózhat. Van olyan, hogy a tányérból a fõzelék felét kirakja az etetõszék tálcájára, de közben amit a szájába teszek, azt elfogadja. Az Apja ezt nem tûrheti, na neki megy is a cirkusz. Lacika is elfordul, amennyire csak tud, és csapkod a kezével, hogy csak úgy szál a kanál, ha be sikerül vinnie egy találatot. De ha a kanál az õ kezébe (is) kerül, rögtön megszelídül! Kép Kivéve persze, ha virsli is van... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Lina: fogzás: Romola lányom 14 hónapos, 4 foga van. Kép

Menta: én viszont visszatérnék az "Aludj jól"-ra. Nem kötözködés céljából, csak találgatok. 3 éves voltam, amikor külön szobám lett, és mai napig emlékszem, hogy iszonyatosan megviselt, amikor külön kellett már aludnom. Anyukám mesét olvasott, amibe én gyakran belealudtam (szegénykém õ még gyakrabban). Ha pedig nem aludtam el a mesén, és az anyu már kiment a szobából, akkor égett a villany, úgy tudtam csak elaludni.
DE: amikor éjszaka felébredtem, nagyon féltem, mindenütt szörnyeket láttam (anyukám addigra lekapcsolta a villanyt), és sokáig tartott, amíg összeszedtem a bátorságomat és "átmenekültem" anyukámék ágyába.
És most, nemrég találtam egy bekezdést egy könyvben, így szól:
Éjszaka a rövid ébredések a gyerekeknél is azt a célt szolgálják, hogy ellenõrizzék, minden rendben van-e körülöttük.
"Ha minden rendben, akkor talán a másik oldalára fordul, felhúzza a takaróját, átöleli a játékállatkáját és alszik tovább. Ha azonban valami változást észlel ahhoz a helyzethez képest, amiben elaludt - másik ágyban ébred, vagy elvették a maciját, hogy ne nyomja alvás közben stb. -, akkor nem tud elégedetten visszaaludni, hanem nyûgös lesz, míg az eredeti helyzet vissza nem áll."
Esetemben most már úgyis mindegy a dolog, már nem félek ( Kép ), így csak kérdés szintjén merült fel bennem: nem lehet, ha én is a játékkutyusommal aludtam volna el, akkor a kutyus éjjel is biztonságérzetet nyújtott volna?
Csak Romola miatt érdekel már a dolog: ugyanis elõre rettegek attól, hogy õt valaha külön szobába kell raknunk. (Persze, mellette ott szuszog majd a kistestvére, az már más lesz.)
Na mindegy. Konklúzió: minden gyermek, minden család más és más. Kép

Még valami: én egyke vagyok, órákig tudnám "irigykedve" olvasni, amit a családodról írsz, úgyhogy nyugodtan írjál róluk minél gyakrabban! Kép Kép Kép (De jó neked!!!)

Zafi: Kép a lakás miatt.

Cory: nálunk minden reggel Romi amikor felébred, beviszem az ágyunkba és alszik még egy órát a cicin. Én ülök, bóbiskolok és majd' bepisilek. De szerintem állva jobban kell pisilni az ember lányának, mint ülve. Kép (A kisasszony ugyanis nem hajlandó fekve szopizni. Kép )

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Lina: fogzás: Romola lányom 14 hónapos, 4 foga van. Kép

Menta: én viszont visszatérnék az "Aludj jól"-ra. Nem kötözködés céljából, csak találgatok. 3 éves voltam, amikor külön szobám lett, és mai napig emlékszem, hogy iszonyatosan megviselt, amikor külön kellett már aludnom. Anyukám mesét olvasott, amibe én gyakran belealudtam (szegénykém õ még gyakrabban). Ha pedig nem aludtam el a mesén, és az anyu már kiment a szobából, akkor égett a villany, úgy tudtam csak elaludni.
DE: amikor éjszaka felébredtem, nagyon féltem, mindenütt szörnyeket láttam (anyukám addigra lekapcsolta a villanyt), és sokáig tartott, amíg összeszedtem a bátorságomat és "átmenekültem" anyukámék ágyába.
És most, nemrég találtam egy bekezdést egy könyvben, így szól:
Éjszaka a rövid ébredések a gyerekeknél is azt a célt szolgálják, hogy ellenõrizzék, minden rendben van-e körülöttük.
"Ha minden rendben, akkor talán a másik oldalára fordul, felhúzza a takaróját, átöleli a játékállatkáját és alszik tovább. Ha azonban valami változást észlel ahhoz a helyzethez képest, amiben elaludt - másik ágyban ébred, vagy elvették a maciját, hogy ne nyomja alvás közben stb. -, akkor nem tud elégedetten visszaaludni, hanem nyûgös lesz, míg az eredeti helyzet vissza nem áll."
Esetemben most már úgyis mindegy a dolog, már nem félek ( Kép ), így csak kérdés szintjén merült fel bennem: nem lehet, ha én is a játékkutyusommal aludtam volna el, akkor a kutyus éjjel is biztonságérzetet nyújtott volna?
Csak Romola miatt érdekel már a dolog: ugyanis elõre rettegek attól, hogy õt valaha külön szobába kell raknunk. (Persze, mellette ott szuszog majd a kistestvére, az már más lesz.)
Na mindegy. Konklúzió: minden gyermek, minden család más és más. Kép

Még valami: én egyke vagyok, órákig tudnám "irigykedve" olvasni, amit a családodról írsz, úgyhogy nyugodtan írjál róluk minél gyakrabban! Kép Kép Kép (De jó neked!!!)

Zafi: Kép a lakás miatt.

Cory: nálunk minden reggel Romi amikor felébred, beviszem az ágyunkba és alszik még egy órát a cicin. Én ülök, bóbiskolok és majd' bepisilek. De szerintem állva jobban kell pisilni az ember lányának, mint ülve. Kép (A kisasszony ugyanis nem hajlandó fekve szopizni. Kép )

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
P_Laura

Elnézést a duplázásért, de ez a csúnya gép azt írta ki, hogy nem ment el a hozzászólás.

Laura
p_laura

Gorsi

A mennyiben furkálódás ha valaki nem ért egyet veled és kérdéseket tesz fel egy olyan dologban amit Te használsz és jónak tartasz, akkor vállalom én már csak ilyen kötöszködös vagyok.
Arra nem gondoltál ugyan hogy ezek kérdések, és pusztán kiváncsi voltam arra, hogy Ti mit gondoltok errQl az ellentmondásról /nappal -éjszaka kapcsán/.
Többnyire érvelek és nem sértegetek legalább is nem szeretnék ezért vannak a Kép fejecskék és nem azért hogy idétlen vigyorok mögé bújva piszgálgassalak benneteket.
A könyvet tényleg nem olvastam de aki ennyi mindenbQl amit már írtatok nem jött még rá a lényegére??????
Valóban jobbnak látom a gyermek nevelés természetesebb változatát amit az anyai ösztön hajt, és ez nálam a síró gyermek felvételét is jelenti, de nem hiszem hogy ki oktattalak volna, vagy sértegettelek volna ahogyan érzésem szerint tetted. Nem vártam volna ezt Töled!
Talán tényleg gond hogy egyedüli ellentmondóként fel vetem az észrevételeimet, de itt jó formán minden nap szó van erröl csak a másik oldal szemszögéböl, és ezt senki nem nehezményezi azok közül akik nem használják ezt a módszert.

Ilyenkor felteszem magamnak a kérdést, hogy mit keresek én itt?

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Voltunk az egyetemen. A közlekedésrõl nem sok jót tudok mondani Kép Ugyanazt tapasztaltam itt nálunk, mint BMárti Békáson. Nálunk a házhoz egy parkolón kell átmenni. Egy darabig próbáltam izomból toltam, de nem ment, úgyhogy felemeltem, és közben azon imádkoztam, hogy ki ne menjen a bokám, és el ne essek a babakocsival együtt. Most fáj a karom (félek tõle, hogy jó kis inhüvelygyulladásom lesz Kép), a hasam... És a héten minden nap be kell mennem az egyetemre Kép Elegem van!!!!!!! Pedig imádom a havat. De egy agyrém, hogy a villamosról alig lehet leszállni, mert csak egy vékony ösvény van letakarítva, ezt meg nehéz babakocsival az oldalamon becélozni Kép

Márti: szerintem a stressztõl voltam rosszul. Hányingerem volt, de csak úgy a nap közepén, ma nem volt. Két napja teljesen ideges voltam a mai egyetemi körömtõl. Baluval semmit sem éreztem, csak álmosságot. Most viszont nagyon húzódik a hasam, és kétségbe vagyok esve Kép

Én is nagyon szívesen benne vagyok egy babamentes taliban Kép Bár most szombaton is voltam Kép Nekem nagyon bejött most szombaton a Lancelot Kép Van füstmentes része is.

BMárti: Menta is volt talin, és szerintem Tikk sem hagyja ki a következõt, szóval szerintem gyûjts erõt, és gyere Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok ismét!

cory: jajajaj! vigyázz ám Magadra!!! És ne húzódjon a pocakod!!!

Alvásügyben: minden baba más, minden anya más, minden család más. Még a családokon belül is máshonnan jött a két szülõ, esetleg homlokegyenest más elvekkel és gyakorlattal. Közösen - ha az apát is érdekli az ügy - kell kialakítani, hol, kinek, mi a legjobb. De a legfontosabb a baba érdeke. Igaz, én mindig azt mondom, a szülõ is ember, azaz neki is ki kell pihennie magát. Még valami: a görcsös akarás (aludj már, egyél már, stb.) mindig akadálya a megoldásnak.
Bocs, hogy beleszólok ilyen Tomi-féle jó alvó gyerekkel, de rossz olvasni az idõnként elfajuló vitákat. Tehát: mégegyszer bocs. Kép

Tomi ma úgy döntött, hogy uzsonnára margarinos kenyeret szeretne, gyümölcslével. Falatonként adtam neki, nagyon elégedett volt. De amikor elfogyott a fél karéj, közölte, hogy még hammmm Kép Gondoltam, egyszerre sok lesz ennyi kenyér, adtam neki gyümit. Hát nem megevett egy teljes adaggal?! Kép Kép Kép Kész felnõtt - szinte Kép

Na, pusssz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Cory!
Nem tudom, kivitelezhetõ-e, de ha ez segít, nálunk hagyhatod Balut!
Legfeljebb a következõ talin Csenge szétkapja Lucát, amiért kikezdett a fiújával.Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Még egyszer az alvásról. Igazad van Bogancsi, ez családonként változó. Azért az nálunk is elõrofdult, hogy Martin sírt, mikor letettük, de nem hagyta magát altatni. Mi ilyenkor hagytuk, mert nem ordított órákig, legfeljebb 5 percig panaszkodott. Ma ebéd után történt ez, mert itt volt egy barátnõm, és a fiatalúrnak nem akaródzott lepihenni, jobban érdekelte a barátkozás, de közben már nagyon álmos volt. Úgyhogy betettem az ágyikójába, és pontosan 2 percig vinnyogott, majd csend lett, és 2.5 órát aludt! Van amikor éjjel is nyöszörög (havonta 2-3 alkalommal fordul elõ ilyen), de ha csak pár percig, akkor nem megyek be hozzá, mert többnyire az csak álmában van. A múltkor hajnali 4-tõl egy órán keresztül beszélgetett!Kép Nem tudom, aludt-e közben, mert nem mertük megnézni, nehogy arra ébredjen fel. De elég vicces volt hallgatni.

CoryKép

Vigyázz Magatokra!Kép

LauraKép

Akkor még jobban megnyugodtam a fogakat illetõen. Látom, Ti sem sietitek el!Kép
Martinnak a pelenkája jelenti a biztonságérzetet, õ azzal akárhol el tud aludni. Szerintem kell nekik valami ölelnivaló. Amikor kisebb volt, akkor kifejezetten olyan pelus kellett, ami már kicsit tej- vagy mamaszagúKép volt. Amikor az öcsém kicsi volt, egy egész rakás plüss állattal aludt együtt, alig fért el tõlük, de azok kellettek, azok voltak, az õ "népe". Így mondta mindig.Kép

BMártiKép

Most rohannom kell fürödni a kölökkel, de holnap elmesélem, hogy jártunk egyszer egy kakis pelenkával, amit Martin megkaparintott, amíg telefonáltam!Kép

Puszi mindenkinek, Lina
lina

Sziasztok!

Cory nálunk is itthagyhatod Balut, vagy ha valamiben segíthetek szólj. Kép szaladok.

Dzsili!
Nyugi. Nem esett a tokodnak Gorsi, megértünk, de te is próbáld meg elfogadni ettõl nem jobb vagy rosszabb anyuka senki. Ja és ez is a gyerek érdekében történik Orsiéknál is, nálunk is, már leírtam, hogy miért. Amit csináltam az már nagyon majom szeretet volt és többet ártottam már Vilinek mint használtam. (Óránkénti éjszkai szopi, és õ csak és kizárólag úgy aludt vissza, hiába járkáltam vele és tuti attól fájt a pocija, hogy már attól hánykolódott, nyilván az egészben én vagyok a hibás a rossz szoktatás miatt, de én is mindig az ösztöneimre hallgattam egy pontig mûködött, de ahogyan nyiladozik a kisfiam értelme nem csak az öszötneimmel, hanem az eszemmel is nevelnem kell)

BMárti!
Mi okosat írnak a Végre elaluldt a gyerekben? Én az ALudj kicsim aludjált olvastam még.

Altatás:
Bocs, hogy ebben a topicban kérdezem és nem a megfelõben, de mivel többeket érint itt, hát itt bátorkodom, és akit nem érdekel vagy nem érint ugorjon, szóval:
Laura!
Ti hogy csináltátok, ezt az aludni tanulást, ha egy szobában vagytok? (Csak mert én is imádok Vili mellett aludni.)
Zafi! Orsi! Laura! ÁGci! Nyuszimanó!
Ti mindig ugyanabban az idõben fektetitek le, akármennyire álmos a lurkó? Nálunk az eddigi altatási módoknál mindig fáradtásgi foktól függõen volt +- fél óra, ezt most is megpróbáltuk és hát félórára nyúlt az elalvás, jó nagy sírással Kép Kép Kép a tegnap és tegnapelötti 10-20 percek helyett. Pedig iszonyú fáradt volt, vagy ezt a nagyon nagy fáradtság okozta?
Ha nem sír a gyerek csak "énekel", tehát még ébren van, de már altatjamagát akkor is visszamentek?

Kicsit szomorúan láttam hogy engem már nem is hiányoltatok a taliról.

Andi!
Elfeljtettem neked depi ellen küldeni Kép Kép Kép bár remélem már nem is aktuális!

Norci
norci

SZiasztok! Kép

Most vjöttünk meg a dokitól, volt UH, és: úgy néz ki, Vilka babánk lesz! KépKépKép 98%-ra mondta a doki, nagyon szépen látszott az UH-n, nyújtott lábbal, lába fent, feje lent, 733 gr-os KépKépKép És mindeb OK! A héten megyek cukorterhelésre (brrrr Kép), meg mindenféle vér-és pisivizsgálatokra!

Cory! Vigyázz magatokra! A hashúzódás nekem is volt, rossz éárzés, de azt mondják, nem veszélyes! Kép

Márti++
márti

megint írtamegy csomó hibát Kép(( szerintem Méárti levelébõl a plusz betúk az enyémbõl hinyázonak (pl torkodnak, helyett torkodnak, stb.) bocs.

Norci
norci

Márti!

Örülök Kép Kép Kép nagyon Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Borcsa, Norci: nagyon köszi, de sajnos a háztól a villamosig van gáz, onnantól már minden simán megy. Az egyetemen minden mozgássérülteknek is megfelelõen van kialakítva, szóval nincs gond, csak ezt a parkolót takaríthatnák el!

MÁrti: gratulálok KépKép

cory

cory
Budapest

Márti! Kép

Dzsili! Én is tudnék akár vitatkozni is a többiekkel, de feleslegesnek tartom. Mi így csináljuk, õk úgy. Az a lényeg, hogy mindenki úgy csinálja, hogy jól érezze magát benne és persze a gyerekek is. Így aztán minden tökéletes. Kép Mivel az õ módszerüknek van "neve" is így jól ki lehet tárgyalni az összes csínját bínját. De emlékezz, hogy pl. Henke is leírta egyszer, hogy hogy csinálja az altatást és úgy emlékszem, hogy õk sem az "aludj jól"-t csinálják. Engem ne zavar, hogy megbeszélik egymás között ezeket a gondokat. majd ha nekem is gondom lesz az altatással, akkor én is megkérdezlek titeket. De szerencsére nekem nincs gondom. Rászánom azt a fél órát és tudom, hogy egyszer megérik arra, ahogy egyedül aludjon és egész éjszaka, sõt magától. Kép

És nagyon hiányoznál, ha nem jönnél!

Norci! Én sajnáltam, hogy nem voltál a talin, mert én még nem is találkoztam veled élõben. Kép

Lina! Kiváncsian várjuk a kakis pelus-sztorit! Kép

Holnap megyünk Esztergomba Iboly csoportjába. Állítólag több pocakos mama is lesz. Kép

Ti szülnétek otthon?

Menta
menta

Sziasztok!
Megjöttem, hullafáradt vagyok.
Vígasztalásul közlöm veletek, hogy jó nektek, hogy csak a Picurotok nem alvásával van gondotok.
Nekem kezd teli lenni a hócipõm a nagyfiam felvételije körüli hajcihõ miatt.
Tegnap osztották ki a dolgozatok másolatát, és én mint egy hülye bogaras anyuka leellõriztem a magyar javítást. Azóta itt tobzódok, hogy érdemes-e pattognom, ugyanis 3 pont tuti hiányzik az értékelésbõl, újabb 2-3 pontot meg a fogalmazás értelmezésénél lehetne megcsípni. DE mint tudjuk a fogalmazás javítása eléggé szubjektív dolog. A helyesírása a kölöknek katasztrófális, de a magyar tanító néni szerint a szövegértésnél nem szabadna a helyesírást nézni. A fogalmazásnál természetesen igen, de annyi hiba volt benne, hogy csak na. Nem is kapott ott pontot, azért nem is reklamáltam.
Megmutattam a dolgozatot a Pityu tanító nénijének ma, azt mondta, hogy reklamáljak. A gimi dirijének is reklamáltam, õ ügyesen leszerelt. Mondván, hogy a helyesírása miatt nem akarja jóváírni azt a 3 jogos pontot sem. Én meg elkullogtam, mert végül is abban tökéletesen igaza volt, hogy a helyesírása a gyereknek katasztrófa. Jó nagyot bõgtem, erre visszamentem a Pityu tanító nénijéhez, õ meg közölte, hogy gondoljam meg, hogy esetleg írásban reklamálok. Most itt állok, és kezdek nagyon tanácstalan lenni. Kaptam egy-két ötletet mit lehetne csinálni, de még alszom rá egyet. Arról nem is beszélve, hogy ebben a gimiben hiába kapná meg ezt a 5-6 pontot, akkor sem vennék fel, mert vannak nála sokkal jobbak. De mivel beírtunk egy másik gimit is, oda meg lehet, hogy elég lenne a pontszáma.
A matekját is elszúrta, de ma megvígasztaltak, hogy az 50-bõl 25 pont teljesítése az még a jobbak közé tartozott. Úgyhogy áprilisban a matek tagozat megcélzása lesz a tét.

Bocsánat, bocsánat, ennek a topiknak nem ez a témája. Csak kijött belõlem, hogy de jó nektek, hogy ez a legnagyobb problémátok még, hogy hogy alszik a kis lurkó.

Más:
Hogy nekem se legyen jobb napom, mint BMártinak, estére a Bea popsiban 39,3 fokos lázat produkált.KépKép Vacsizni sem vacsizott, kúp után, most egyelõre alszik,KépKép de nem tudom mi lesz éjjel, ha nem megy le a láza. Mondjuk általában le szokott menni. Remélem most sem lesz gond.

Lina:
Üdv az osztályban. Én is írok most egy "pár" sort.
Ahogy leírtad Martin alvását, teljesen az én Bea lányomra ismertem. Én nagyon örülök, hogy ilyen jó alvókája van. KépKépKép

Cory!
Nem kéne azt a babakocsit cipelned. Nem tudsz megkérni valakit, hogy Balu vigyázzon, amíg Te bemész az egyetemre?

Zafi!
LAkás KépKépKép

Márti!
After Eight csokit mi is szeretjük. Aranyos lehetett Ármin. KépKép És mit "mondott" finom volt?

BMárti!
Védõnõi tanácsokért gyere hozzánk. Nagyon nem szeretem az ilyen begyöpösödött védõnõket.KépKép Meg az olyanokat sem, aki a tankönyvbõl bemagolják a tanácokat, és utána azt mondja fel, mint ha könyvbõl olvasná. A mi elsõ védõnõnk ilyen volt.KépKép

Na sziasztok. Majd még visszanézek. Most nyalogatom sebeimet.
Zsuzsa

beababa

Norci!

Önéletrajz elment a Minorhoz, állítólag keresnek programozókat.

Cory!
Párod keres még munkát? Kell az e-mail cím ahová el kell küldeni az önéletrajzot?
Sziasztok Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Elõször is itt a táblázat:

<pre>
Anyuka neve Gyerkõc neve Születési idõ Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkõc
Andi3 Luca 2001.augusztus 16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi (sz.: 1998. december 25.)
Cory Balu 2001.szeptember 12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker.
Krisztinke Gergõ 2001. szeptember 19 Szülõotthon, Szabadszállás Kecskemét
Heni (Henke) Barnabás 2001.szeptember 21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker.
Zsuzsa Bea 2001.szeptember 25 Kistarcsa Gödöllõ István Gábor (1993), Miklós Bence (1995)
Ladányikata Peti 2001.október 17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Szilvi (sztigris) Zsanettt 2001.október 17 Budapest, Jáhn Ferenc Kórház Ócsa
Rebi Ildikó CSENGE 2001.november 7 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Kata Zoli 2001.november 8 Budapest, Szent János Kórház
Márti Ármin 2001.november 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker. pocakban
Tikk Hanna 2001.november 21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001.november 25 Helsinki
Bea Ajsa Soreya 2001.november 29 Budapest, MÁV Kórház Bicske
Laura Romola 2001.november 30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker. pocakban
Zsuzsi Dorottya 2001.november 30 Budapest, MÁV Kórház
Ágci Gábor 2001.december 4 Szeged Szeged
Beja Bálint 2001.december 12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Zafi Réka 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kõbánya
Bogancsi Tomi 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Danimama Dani 2001.december 20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001.december 23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001.december 25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Éva (p.éva) Zoli és Ádám 2002. január 7 Budapest, MÁV Kórház Budakalász Lorena (3)
Mégegykata István Zsigmond 2002.január 8 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest
Dzsili Napsugár 2002.január 28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002.február 1 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002.február 3 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Szilvike Anna 2002. február 9
Igika Olivér 2002.február 11 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XI. ker.(Gazdagrét)
Lina Martin 2002. február 13 Szikszó
Borcsa Bátor 2002.február 25 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, XV. ker.
Eszter Ádám 2002.március 7
Solya Máté 2002.március 8 Budapest, SOTE II. Ravensburg Sára (2000. december 11.
Andysj Madison Shannon 2002.március 22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Jáhneszter(sztike) Anna Júlia 2002.március 25 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Zugló Judit Réka (7)
Edit Riki (Henrik Sándor) 2002.április 29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002.május 1 Budapest, II. Ni Klinika Budapest, XIII.ker.
Méri Kitti 2002.május 6 Szeged, Nõi Klinika Szeged
Borcsa Barbara Luca 2002.május 24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Norci Vili 2002.május 31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker.
</pre>

Lina,
üdv itt, nálunk! Tényleg jöhettél volna már hamarabb is!Kép Nagyon szép a fiad! Fogzás: akkor én mit szóljak? Hanga két elsõ foga 11 hónaposan nõtt ki, a felsõ kettõ 1-es meg egy hete és tegnap tört át. Úgyhogy ne izgulj, minél késõbb nõ ki, annál kevesebb ideje van romlani, annál kevésbé tud harapni...Kép A helyesírósba én is szoktam írni, nagyon sok érdekes dolog van, és tényleg mindig tanul vmi újat az ember.

GOrsi,
nálunk is Hanga kapcsolja le a villanyt. Kép

Zafi,
sz*r lehet nagyon ez a kémény-dologKép. És milyen egy szobában a kiscsajjal? A nappali alvással mi is így vagyunk, hogy babakocsiban alszik. Amikor otthon vagyunk egész jól mûködik a módszer. És itt vannak a gyógyok Réka kobakjára: KépKépKépKépKép

Norci,
érdekes, nálunk ha éjfélkor felkel Hanga és az Aludj jól szerint alszik vissza, reggelig alszik (ameddig amúgy is szokott) és csak nagyon ritkán ébred meg. Gondolom, elfárad a sírástól (bár tegnap 10-15 perc sírás - nem is sírás, inkább csak nyekergés - után aludt vissza). Ja, mi általában mindig ugyanabban az idõbaen szoktuk este lefektetni Hangát: 8-1/4 9-kor (Elõfordul, hogy 9, de ez nem jellemzõ), akár álmos, akár nem. Ma pl. nagyon szépen, az frottíregerével játszva aludt el egy árva hang nélkülKép. Úgyhogy nálunk az elalvással nincs gond, csak az éjjeli felkelések.

BMárti,
én is cipeltem nálatok a kocsit, amikor a könyvesboltban voltam, aztán kimentem az úttestre inkább (csak a belsõre).
Fogjunk akkor össze és menjünk együtt talira!Kép

Cory,
csak semmi izgalom, vigyázz nagyon magatokra!Kép

alvással kapcs. "vita": nehogy már eltérõ nézetek miatt egymásnak essetek, v. megsértõdjetek!KépKépKép

Márti,
jaj, de jó!KépKép Tök jó lányos anyukának lenni ám!Kép KÉpzeld, megrendeltem azt gyerekhomeós könynvet (meg még a Végre elaludt a gyerek-et, és egy harmadikat: a Hogyan ne legyünk tökéletes anyák?, úgyhogy így a postaköltség is eloszlik.)

Na, megyek, mert férj nyaggat a gépért.

Szila
szila

Menta,
én nem hiszem, hogy szülnék itthon. De olyan kórházban, ahol teljesen olyan környezetet tudnának biztosítani, mint itthon, lehet. Mert azért mi van, ha komplikáció van, és nincs idõ már bemenni a kórházba? Á, igazából nem tudom, annyira nem ismerem az otthonszülés feltételeit (mert biztos vannak), nehéz kérdés ez.

Zsuzsa,
ha jogosnak érzed, szerintem nyugodtan fellebbezzetek.

Szila
Szila

Szila

Vettél valamit a Corában? Én most nem néztem meg a bébiosztályt.
KÉpzeld, voltam ma plasztikai sebésznél, meg akarom mûttetni a hasamon a bõrt, mert nagyon kitágult az ikrek miatt és azt nem lehet a tornával sem visszaváltoztatni, de olyan horror a mûtét, hogy még meggondolom. Kivágnak a hasamból egy nagy darabb bõrt.

Menta

Én biztosan nem szûlnék itthon, mert eddig szinte csak rosszat hallottam az otthonszülésrõl. Amikor én szültem a MÁVban is volt egy lány, aki otthon akart szûlni és komplikációk léptek fel és az utolsó pillanatban értek be a kórházba. Szerintem az otthonszülés az anyuka kényelmét szolgálja, de a baba élete szerintem ennél sokkal fonotsabb. Azt a pár napot ki lehet bírni a baba érdekében, amit bent kell tölteni.

Éva
p.éva

Menta!
Amit '93-ban tapasztaltam a MÁV-ban, azután simán rámondtam volna az igent. De igazából lehetetlen elvárásnak tartom, hogy én takarítsam a szülõszobát.(És két macska aszisztáljonKép) Plusz vagy letagadom az egészet a nagyszülõk elõtt, vagy az egész vajúdás alatt az aggódó telefonokra válaszolok.
Az ambuláns szülés jobban tetszene. Azt még csak-csak elismerem, hogy szülés közben jó, ha minden kéznél van, de kevés feleslegesebb dolog esett meg velem, mint az a 10 nap, amit a két gyerkõccel kórházban töltöttem.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Menta: ez egy érdekes kérdés Kép Most, hogy már tudom, hogy elég könnyen és gyorsan szültem, és tudom, hogy az volt a legjobb, mikor békén hagytak, ha lenne olyan orvos, aki vállalná (Geréb Ágin kivül), akkor lehet, hogy elgondolkoznék a dolgon. De nekem nagyon-nagyon bejött a Szent Imre ikea szobája is, ahol tényleg olyan volt, mintha otthon lennék, de mégiscsak ott volt a mûtõ megnyugtató közelségben. Azt hiszem a kistesónál megpróbálkoznék az ambuláns szüléssel. Úgy érzem, az az igazán nekem való Kép Bár a fickóm igazából a 2 nap utáni távozást támogatná. Én nagyon rosszul viseltem a kórházban töltött 4 napot, és amennyit gyerekorvos vagy csecsemõs látta Balut, azt itthon is meg tudtam volna oldani.

Zsuzsa: Pityu 8 osztályosba készül? Hova? Sajnos nincs kit megkérni. Holnap reggel együtt megyünk a fickómmal, és visszafelé valszeg a barátnõm segít, csak hát õ meg 150 magas, és nincs gyakorlata a babakocsicipelésben. Valahogy csak megoldjuk. Csütörtökön meg nem tudom még, mi lesz. Pénteken odafelé megint a fickómmal, visszafelé még passz.
Párom még mindig keres munkát. Bár holnap valami megbeszélésre megy Kép

cory

cory
Budapest

Cory! Nekem ezzel csak az a bajom, hogy mindegyik kóházban csak egy ilyen alternatív szülõszoba van és mi van, ha akkor éppen foglalt, amikor én is szülnék? Jó neked, hogy sikerült az IKEA-s szobában szülnöd!
Menta
menta

Sziasztok!

Norci: úgy csináljuk az 1 szobában az aludni tanítást, hogy addig kimegyünk a szobából (TV-nézés, mosogatás, Babanezetés, fürcsi, stb.). Mi 10-15 percenként megyünk vissza, felváltva apával, és ha elaludt, akkor megyünk mi is aludni.
Hát igen, jó lenne minden nap ugyanabban az idõben aludni menni, de ez nem mindig jön össze. Ez attól függ, hogy apa itthon van-e vagy sem. Mindig 8-kor van vacsi, utáni pici játék, majd elmennek aludni a játékok (nagyjából összepakolom õket). Kb. 3/4 9-kor megyünk fürcsizni.
Ha én fürdetek, gyorsan "lezavarom" a fürdést és utána kevéssel megy aludni, ez összesen kb. fél óra. Tehát ez negyed 10, és fél 10 körül alszik is.
Apa viszont jókat játszik vele fürdés közben és utána is, tehát 10 körül kerül ágyba, és mivel ilyenkor már átesik a holtponton, csak 11 körül alszik el.
Tehát kérdésedre a rövid válasz: nem minden nap alszik el ugyanabban az idõben.
A taliról engem sem hiányoltak. Kép

Márti: de jó nektek, gratula!!! Kép Kép A vérvételek rám 2 hét múlva várnak, igyekszem nem gondolni rá... Kép

Menta: nem tudom, szülnék-e otthon. Illetve tudom: nem. Én maximálisan megbíztam az orvosomban, és megnyugtatott az a tudat, hogy ha bármi komplikáció lép fel, tudnak segíteni.
Viszont az tény, hogy "túl kórházi", volt minden: a környezet, a fehér köpenyek, stb. (Péterfy Kh.) Szóval, én inkább a szülõotthonokat támogatnám.
És te szülnél otthon?

OFF:
Zsuzsa: a gimiben az ofõnk (25 éves volt) elsõ szülõin közölte a szülõkkel, hogy kizárólag azért vállalta el az oszt.fõnökséget, mert így havonta 300,- Ft-tal több a fizetése. (Ez 1985-ben volt.) Na, ehhez tartotta is magát. Akinek a szülõje valami ellen fel mert szólni szülõin, az kapta is a rossz jegyeket.
Ha osztálykirándulásra akartunk menni, megszerveztük magunknak.
Nem tudom, erre mondják-e: nem az iskolának tanulunk, hanem az életnek.
ON

Jó éjszakát mindenkinek: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Cory!
E-mail ment.

Igen, 8 osztályosba próbálkozott, de ez már lefutott téma, mert valószínû a pontjai nem elegendõek,Kép de ami pont jár, az jár. Vannak pillanataim, amikor azt mondom, hogy nekem már az is elég, hogy a diri kimondta azt a szót, hogy a kollégája elbökte a javítást.KépKép Ha ki is harcolom a plusz pontokat, akkor sem biztos, hogy jót teszek a gyereknek, maximum az önbizalma nõhet meg neki. Az meg növöget neki, de a felelés terén nincs valami nagy neki.
Itt Gödöllõn jelöltük meg a két 8 osztályos gimit. Ha ez nem sikerül, akkor még mehet matek tagozatra. Remélem az sikerül.KépKép
Utána még ott van 6. osztály után a 6 osztályos gimi, és utána még ott van a 4 osztályos gimi is 4 év múlva, ez ua, mint most a 8 osztályos.Kép

Szerencsére "belevertem" a kis fejébe, hogy nincs itt a világvége, ha ez a felvételi nem sikerül, és õgy néz ki, nem is nagyon viselte meg egyelõre. Persze lehet, hogy azért mert még reménykedik benne, hogy az anyja kinyitja a száját.

Szia Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Végre utolértelek benneteket - legalább az olvasásban Kép

Szülinaposoknak - kicsiknek és nagynak Kép - BOLDOGOT!

Ma voltunk bent mi is óramegbeszélésen az egyetemen (mind a hármanKép)... horror órarendem van Kép kedd fél9-10, és 16-17.30 .. Kép .. és a mai nap teljesen betett Manónak, pedig "csak" 9-re kellett bemenni, és egyenesen az egyetemre mentünk... Meg van egy rettenet kemény órám csütörtökön.... Mondjuk biztos más lesz már, ha jobb idõ lesz, és nem lesz ez a nagy beöltözés, meg hamarabb van világos, de egyelõre a gondolattól rosszul vagyok .. ráadásul kiderült, hogy abban az évfolyamban, ahová "lecsúsztam", már nem 1, hanem 2 szigorlat van... Meg bejött pár +óra, ami régen nem volt... Na még megpróbálom kidumálni, hogy rám csak a régi legyen érvényes ...

A tali nagyon-nagyon jó volt Kép .. ígérem, képeket majd fogok feltenni, csak elõbb magamhoz térek ... Kép egy-két év, és fent is lesznek .. Kép

sztigris-Szilvi
Zsaninak ott maradt a ruhája... Mi legyen vele? Nagyon jó, hogy el tudtatok jönni .. és Zsani is kezdett feloldódni a végére .. Kép

Menta
Olyan jó volt Titeket újra látni .. Kép

Cory
Nagyon vigyázz magadra!!!! A héten minden nap be kell menned? Kép Menj az úttesten a megállóig.. vagy forgalmas nagyon? A mindjártbepisilek nálunk is játszik .. és persze minnél jobban kell, annál jobban kapaszkodik (foggal) a cicibe ... Kép .. vagy a hasamra ül, és ugrál rajta.. és közben persze vigyorog ... Kép

Lina
Szia itt Kép

Borcsa
Miután tegnap teljes egyetértésben vetkõztették ketten Balut, nem hiszem, hogy Csenge féltékeny lenne pont Lucára... Kép

Zafi
Jujjj... Kép brutálisan hangzott a kémény-dolog. De szerencsére nem történt baj .. a pukli meg hamar elmúlik .. Kép gyógyKépKépKépKépKépKépKépKép Rékának!

Márti
Gratula Vilkához!!!! KépKépKép Nálunk is biztos volt már a 20. héten is, hogy Csenge lesz .. olllllyan kis szégyentelenül úszkált .. Kép

otthonszülés
én talán majd a köztes megoldást választanám: kórházban szülni (persze a leg baba-mama barátabb módon Kép), aztán ha minden OK, akkor pár óra múlva haza...

Fogak
Csengének is 9 hónapos kora után bújt ki 2.. aztán október-novemberben újabb 2 .. aztán január elején 1 .. aztán azóta meg csak majdnem .... de ma kotorásztam a szájában, és pár rágó nagyon duzzadt.. persze teljes összevisszaságban ... Mondjuk Csengu másban sem ragaszkodik A NAGYKÖNYV-höz .. Kép

... már most tudom, hogy kihagytam egy csomó mindent, de így is kisregény lett.. Kép

pussssssssz
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?