Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Végre itt a jó idő! Hurrá! Gondolom mindenki kiment a szabadba. :D

Csajok
Úgy hiányoztatok már! :)

Gabek
Tök jó fej gyerekdokid van.
Nálunk meg kiderült, hogy miért ilyen "kedves" a doki néni, megsúgták, hogy eladta a praxisát. Nyugdíjba vonul a néni és már magasról sz.rik mindenre és mindenkire. :evil: Mondjuk ott volt a háttérben az új doki, de ő sem tűnt sokkal szimpibbnek. Lehet váltani menetközben? :roll:
Valóban megszokhatta a bolti kaját. Azért remélem átszoktatható a mi kajánkra is.
Köszi a tippet mozgás ügyben, ma már körbepakoltam játékokkal. Jókat mérgelődik ha nem éri el az éppen kiszemelt játékot. :P
Nálatok mi újság?

Lilla
Valóban kicsit eltűntem, de most már megpróbálok sűrűbben jönni.
Olyan édes lehet Bí, ahogy azt mondja anya. Gondolom teljesen elolvadtál mikor először mondta. Úgy várom, hogy mi is mehessünk a játszótérre. Bár ma már kipróbáltuk a hintát, igaz még nem tud ülni, de ennek ellenére nagyon tetszett neki. :D
Tudod mit? A tutira megyek és a kedvenc zöldségét ami nálunk is a sütőtök keverem majd másik kajcsival és bele is teszem neki egy kimosott üvegbe. :wink:

Educi
Gratula Anita 2 új tudományához, nagyon ügyes! Látom, nálatok is inkább a bolti kaja a menő. Még.
Valóban Ujvári dokinál szültem és nekem is azt mondta, hogy fél év múlva rákszűrés és ellenőrzés. Mondjuk már letelt a fél év, azt hiszem jövő hét szerdára megpróbálok időpontot kérni, mert később nekem fog megjönni, már beállt a ciklusom. Te mikor mész?
Álomszép CD nekünk is megvan és tényleg szép. :wink:

Megyek, fiatalúr felébredt.

Szép napot mindenkinek!

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Sziasztok csajok!

Ujra itthon!
Sajnos anyukaméknak varatlanul haza kellett utazniuk, mert rossz hirt kaptak :(
Probaltam kicsit visszaolvasni, de nem kicsi a termés :)!

Üdv a sok uj kismaminak :)!!

Babzsak, itt sokan szültek csaszarral olyan lanyok, akiknek volt szülésnöje, biztos valaszolnak hamarosan.
Zsoldosné Etaval jo kezekben vagy, ö volt az ügyeletes, amikor szültem, rendkivül kedves nö, nagyon halas vagyok neki.
Bizunk benne, h a kislanyod elindul lefele!

Boszti, a SOTE I és a SOTE II között nem tudom mi a különbség, de ugy rémlik, h a 2 szülészet teljesen mas helyen van (SOTE I a 9. ker.ben és SOTE II a 8.kerben).

Dorka, allitolag életkori sajatossag az akarat, de vannak erösebb jellemü skacok is, ugy latom nekünk ilyen jutott :)! Irtam mar asszem, nalunk csökkenthetö a dolog, ha bevonom a fiatalurat. Ha pl. olyannal jatszik, ami nem neki valo elkérem töle, elmondom neki, h miért nem jo, ha ezzel jatszik, stb. Eleinte nehezebben ment, de mostmar sokszor boldogan odaadja, visszateszi a helyére, stb. örül, hogy érti, amit mondok neki és olyat kérek, amit meg is tud csinalni. Ha kitépem a kezéböl akkor szevasz nekem indul a cirkusz..... Szoval türelem, türelem, türelem.... Nekem gyarilag nem sok van, de probalok ezen valtoztatni kissebb nagyobb sikerrel.
Vince honapok ota mondja azt, h Apa, Papa. Aya, mama csak a napokban hangzott el elöször, talan egy hete. :D

Homok: nincs ötletem. Megkérdezem a szomszédot, ugy rémlik vettek az unokaknak.

Moni, azt nem probaltad, h minden kajaba raksz egy kis tapszert ugy, h pont ne érezze az izét? En majd vmi ilyesmivel probalkozom, ha aktualis lesz. A dokinö anno azt mondta, h naponta 2 dl tej kell. Sok kajara osztva talan összejön. :?

Mandala, gratula a kislanyhoz, jo hamar kiderült!

Szilvi, én speciel csak az elején fejtem, amikor tultermelés volt és nagyon feszült a cicim. Ha mar beallt a kereslet kinalat szerintem felesleges folytatni, mert minél többet fejsz annak több tejed lesz és mehetsz uj mélyhütöt venni :).

Evi, Vince 8-9 honaposan ült fel, kuszas kimaradt, 10 hosan kezdett el maszni, szoval no para, mindenki a sajat tempojaban csinalja :)!
Sütötökkel nem probalkoztal? Ez altalaban csuszik. Sajna mar nem nagyon lehet kapni, csak bébiételben.
Probalkozhatsz még rizspéppel (Holle vagy Te is szétfözhetsz egy adag riszt bö vizben, a végén összeturmixolod). Ha ez csuszik lehet keverni zöldségekkel, igy nem lesz olyan intenzik az iz és talan elfogadja. Edesburgonyaval is lehet probalkozni.

Ha Ricsi mar tud ülni és van felétek babahinta kiprobalhatjatok , hatha tetszik neki. A multkor lattam egy kislanyt, akit masodszorra hintaztattak, sikitott örömében, nagy aranyos volt.
Egy kis jatszoterezés a mamaknak is jot tesz :)

Lilla, a csikorgas ismerös, utaaaalom! A homokozo nalunk is nagy sztar volt :)!

Educi, rakszürésre akkor kell menni, ha visszaallt a ciklusod, ugy tudom. Amugy gratula az uj tudomanyokhoz!

Timi, ezek szerint mar dolgozik is a parod??

Rolunk: Kész auto, kamion, traktor örület van. Azt hittem, ezt belenevelik a kisfiukba, de NEM, ilyenek! En nagy környezetvédö eddig még autos ruhakat sem vettem a gyermekemnek, erre tessék!
Ha autozunk sikit, h AUTO, AUTO, AUTOO! édes.
Egész délelött egy lego talicskaval jatszott, ment hozza a brrr (autohang).

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Enduci: rákszűrésre nekem is kb a szülés után fél évvel kellett mennem és akkor még nem jött meg(csak rá 2hétre :cry: )

Sára:jó,hogy visszajöttetek!Hát a türelem az nálam is fogytán van :twisted:
Pedig Te olyan kis nyugisnak tűnsz.
Az autó örület már minket is elért,van egy csomó kisautónk és amikor sétálnuk mindíg meg kell csodálnunk az autókat.
De szerencsére az állatokat is szereti ennyire!

Lilla:a földezés,homokozás is rajtunk van.Azért szeretnék neki itthonra homokozót,mert itt játszótér nincs.
Ezek hiányában marad a földezés,sarazás,amikor locsolás van,de úgy,hogy a fütyője is tiszta kosz peluson,ruhán keresztül.

Babzsák:üdv közöttünk.Sajna én tudtam előre a csaszit,de egy csomó lánynak nem tervezett volt,így fogadtak szülésznőt is.
Etáról már nagyon sok jót hallottam.

Ma voltunk a dokinéninél,hogy beadatom a preveránt,leszerveztem mindent apával.hogy ő is jön és akkor nem kell rohangásznom,de a gyógyszertárba csak rendelésre hoznak,úgyhogy mégis kell mennünk mégegyszer :twisted:
(annak elllenére,hogy kb 2 hete megkérdeztem a gyógyszerészt,hogy vannak készleten oltóanyagaik)

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Sára!

Jó hogy vagy, már csak azért is mert pont most akartam kérdezni,hogy egy 7hónapos gyereknek milyen zöldségeket lehet adni??? Mert van bambusz párolónk, és szeretnék minnél több finomságot párolni Neki.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Halihó!

Babzsák: Üdv itt! Mi rendes szülésre készültünk, volt fogadott szülésznőm. Aztán császár lett a vége 6 óra vajúdás után. Én nem bántam, hogy volt fogadott szülésznőm. Nagyon sokat jelentett, hogy volt mellettem egy szakember is a férjemen kívül a vajúdás alatt. A műtétnél is bent volt, utána ő látta el a babát, a férjem ott volt vele, míg befejezte a dokim a műtétet. Utána is jó volt, hogy feljött meglátogatni a gyerekágyra, volt akivel megbeszélhettem a félelmeimet, problémáimat. Mai napig tartjuk a kapcsolatot. Szóval én amellett vagyok, hogy jó, ha van fogadott szülésznő.
Ha gondolod, akkor kérdezd meg tőle, hogy hogyan háláld meg. Vagy ha ezt cikinek érzed, akkor kérdezd meg azokat a kismamákat, akik vele szültek, hogy ők hogyan tettek.
Szép szülést kívánok Neked! Mi is áprilisiak vagyunk. Csak éppen egy évvel korábbiak. :)

Évi: Hajrá sütőtökös kaják mosott üvegből! Remélem sikerrel jársz, majd számolj be! :wink:

Anid hol kódorog? Hogy lehet, hogy ma még nem írt? :wink: Igazolatlan hiányzás, egyes.

Dorka, Sára: Akkor megnyugodtam, hogy nemcsak mi vagyunk földtúrók, és nem csak a mi padlónk serceg. De hogy kerül a pelusba homok??? Na ez előtt értetlenül állok. Legalább ebben se vagyunk egyedül.

Sára: De édes lehet Vince, ahogy autózik. :) Mi a felnőtt autót szeretjük. Folyton autót vezet, ha autó közelébe engedjük.
Itt épp a nagyapjáét:
Kép

Szép estét!
Lilla

lilló

Tündi: A kismamás tábla szerint adható 7 hónapos kortól:
cukkini, saláta (főzeléknek készítve), brokkoli, fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka sütve vagy főzve, héj nélküli passzírozott zöldborsó
+ amit már hat hós kortól adhatsz (krumpli, répa, sütőtök, cékla, gesztenye)

Illetve itt van másik táblázat (más alternatívákkal)kissé vaskalaposabb :

http://csigabiga.com/otlettar/kismama/s ... etelek.htm

lilló

Sziasztok!

Köszi Lilló a gyors választ!
Jöttem egy kis vígaszért.
Fiam taknyol, napok óta éjszaka nem alszunk, nekem nyuszi mellé mikulás is járt, alacsony a vasam, és hajnalban (a 20x felkelés után hulla fáradtan) belerugtam a wc ajtóba és belilult a lábujjam. Egész de. az sztk-ban dekkoltam és közölték, hogy pihentessem. Köszi.
Nem tudok menni, azaz csak bicegni. Nem tudtam lemenni sétálni a Picurommal, és hétvégére nagycsaládos egésznapos túrát terveztünk a Hutákba... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nagyon-nagyon szomorú vagyok.

Mondjatok valami vígaszt!

Prüm, prüm...

Tündi
Kép
Kép
_manó

Szia Tündi!

Jajaj, Gabek talan lepasszolhatna neked az Elvevitet, amit emlitett...
(Nem tudom vigasztal-e, én is belerugtam mar dolgokba, egyszer összetörtem egy gyerekkadad gözlevezetésére :mrgreen:)
EGy kis jegelés talan nem art + homeos bogyo: Arnica 9 v 15 CH, napi 2x5 bogyesz. Mas most nem jut eszembe....

Talan javul annyira, hogy el tudsz menni!
Ha nem akkor jöhet egy kissebb tura vagy vki vigyen a hatan!

Puszi!!!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

A segitsegeteket szeretnem kernem dr Acs Nandorrol erdekelne minden velemeny akar priviben is.

Segitsegeteket elore is koszonom!!!!!!!!!!!!!

Zsuzsi
tn_zsuzsi

Halihóóóó!

Annyit írtok, én meg alig tudom olvasni, mert Blanka egyre kevésbé hagy. Vagy kikapcsolja a számítógépet, vagy a modemet, vagy lepakolja a polcot. :roll: Vagy mindet egymás után. :lol: A héten már kitépett egy lapot az egyik könyvből, de szerencsére ritkán kézbe vett darab + az első üres lap volt.

Üdvözlöm az újakat! :-)
Amúgy Sote I. és II. szülészet lehet, hogy külön kerület, de távolságban kb. 10-15 perc séta, úgyhogy értem a dilemmát, de a választ nem tudom. Talán a doki...

Az őrző szerintem még mindig a régi. Engemmindig felderített "a készülék 5 Ft-os érmével műkösik" című tábla. :lol: A nagyon morgós nővér egy alacsony szemüveges volt, nem? Ő aztán köldte a népet egyedül zuhanyozni. :? Aztán nálunk volt még a szőke, az mindig pihent, amint lehetett. Meg volt a kedvencem, a harmadik (persze rá emlékszem legkevésbé), ő nagyon rendi volt.

Anid,
A hátizsákos hordozóval én is kacérkodom, de nem tudom mennyit fogunk kirándulni apával, ezért még filózok rajta. (Mióta megkapta az első céges autóját, kicsit ellustult a drágám - triatlonista létére. :) )

Gabek,
Mi kedden megyünk a Brendonba a barátnőmmel feltérképezni a választékot mind kocsi, mind gyerekülés ügyben. (A 6,5 hónapos "kicsi" fia, anyni kiló mint, Blanka - így Imiékhez hasonlóan ők is előbb vesznek ülést. :P ) Remélem lesz valami jó, ami megtetszik, aztán jöhet az árvadászat.
Sógoromék Ausztriában vettek tavaly egy Esprit esernyőkocsit akciósan, ami olyan stabil, hogy ha üresen rárakod a megpakolt pelenkázó táskát a tolókarra, akkor sem borul fel. Na az tetszene nekem.
Belföldi nyaralás ügyben én épp Bakonybéllel szemezek. Aki szeret túrázni, annak nagyon ajánlom. Gyönyörű környék, bátyámék anno ott voltak nászúton az'szem az Odvaskő Hotelban.
A tojást pedig vajas kenyéren adom, a katonákra teszek egyenként egy pici darabot. De lehet, hogy vajjal összekeverve egyszerűbb rákenni... Blanka imádja!

Évi,
A többiek már megnyugtattak remélem, mert Ricsi tök jó súlyban van és a mozgása is rendben van a méreteivel arányosan. A nagy babák később/lassabban mozognak. Barátnőm 6,5 hónapos fiacskája majdnem 9 kiló és súlyából adódóan még csak a csípőjét dobálja, a fordulás nem anynira érdekli + ő sem szeret hason lenni. Majd rájön Ricsi is a dolgokra, aztán kapkodhatjátok a fejeteket!
:wink:

Rákszűrés
Nekem a 6 hetes kontrollon levette a dokibácsi és csak 1 év múlva kell mennem. Úgy tűnik ez is doki függő.

Lilló,
A homokozós dilemmát osztom. Blanka már mászik ki a teraszra a kutyákhoz, de nem nagyon van kinti ruhánk + azt hiszem kéne egy kevésbé sajnált kinti cipő, ami zöldülhet a fűtől & hasonlók. :roll: Hamarosan megrohamozok egy turit, azt hiszem + az unokatesók elfekvő ruháit. Még jó, hogy vannak páran. :P

Blanka új tudománya a kacsa és a mackó beazonosítása. Autó ügyben ő egyelőre inkább a slusszkulcsra bukik, de arra nagyon. Alig lehet tőle elvenni. Talán vezető típus? :lol:

Szép estét mindekinek!
Elteszem magam holnapra.
Prücs

prucsok

Sziasztok,

Sara
Végre újra itt :lol: Jelntem áttértünk a Frosh-ra :)

Babzsak
Én rendes szülésnek indultam, volt fogadott szülésznőm és császár lett. Elfolyt a magzatvizem este 11-12 körül. Na akkor jó, hogy van kit felhívnod, hogy megkérdezd most mit is kell tenni :) Beszéltünk, engem nagyon megnyugtatott, a férjem tiszta para volt. Mire mi beértünk már ő is bent volt, bekísér a vajúdóba, ahová a férjed nem mehet be, szól az ügyeletes dokinak, becipeli a cuccod, elkísér ide-oda, gondoskodik rólad, tájékoztatj a párod stb. Mivel még sohasem szültél nem tudod mi hogy van, nagyon jó ha melletted van valaki, akinek ez mindennapos és kedves hozzád. Este szinte végig fent voltam és ő kb. óránként bejött hozzám, hogy mi van, hogy érzem magam, nézi a CTG-t, elmondja mi mit jelent, mi hogy lesz, meg is vizsgál. Nekem nem voltak fájásaim, ezért jókat beszélgettünk, aztán rábeszélt, hogy aludjak kicsit, mert nagyon fáradt leszek szülés közben. aztán ő vitt át a szülőszobába, ő kapcsolja rád az oxytocint. Én szerencsére elég tájékozatlan vagyok a kórházakban, tehát nekem nagyon jól jött, nem bántam meg. Ő a végén aranyos volt, mert sajnálta, hogy császár lett és szeretett volna többet segíteni, de akkor mi már mentünk haza és nagyon boldog voltam. Ja és még utána meglátogatott az osztályon is.
Nekem nem Eta volt, de őt is sokan dícsérik. Hívd fel találkozz vele, amikor ráér hogy kicsit egymásra hangolódjatok. Nekem miután lejebb ment a hasam én 2 nap múlva szültem, szóval gyorsan egyeztess vele időpontot :)

Prücsök
A Brendon honlapján én is az Esprit babakocsit szúrtam ki :wink: , de nem kapható felirat van mellette :-(

Manó
Én azzal bíztatlak, hogy nálunk is volt hasonló eset. Nálunk a férjem focizott és sántikálva jött haza, azt remélte elmúlik. Este már nem bírta, elmentünk az ügyeletes kórházba, kiderült szalagszakadása volt. Mivel nem tudott rálépni, rám támaszkodott, odamentünk a kórházba először föl kellett lépcsőznie, majd le is. Akkor azt hittük neki van a legnagyobb baja, de aztán rájöttünk, hogy milyen jó dolgunk van, mert csak egy gipszel távoztunk. Volt akit éppen akkor karambolozott, ennek kapcsán drült ki, hogy nem volt a kocsijában légzsák, sok sebe volt, de a barátnője megúszta, ő csak bicegett, volt olyan bácsi aki a fogsorát kereste, mert behozták őt ide és egy vizsgálatnál kivették és nem találja, volt aki örült, hogy ott lehet és melegedhet, volt aki véletlenül levágta az ujját láncfűrésszel. Neked meg csak belilult a lábad :roll: ugyanmár!!!

azt hiszem ez túl hosszú lett :oops:

Kép

Kép
gabek

Szép napot Mindenkinek!

Ma már nem fúj annyira a szél, lehet nagyokat sétálni:-) Már várom, hogy a kis Szerelmem felébredjen, kajcsi, aztán sétálunk egy jó nagyot a Duna parton.

Sára: hát lassan már tényleg új mélyhűti kell:-) Bár mostanában nem tudok már annyit fejni, és nem is minden kaja után fejek. A cicijeim nekem is kajáltatás előtt már szétrobbannak:-) nem beszélve arról, hogy az eddigi felsőim már haspolók lettek az új cickóméretnek köszönhetően :lol: :oops: :lol: :oops: Úgyhogy be kell szereznem új göncöket nagyobb cickóra:-)

Babzsák, tn_zsuzsi: írtam privit nektek, mert Etánál és Ácsnál szültem 4 hete. Remélem tudtam segíteni.

Manó: gyógyulgass, pihentesd a lábadat, bár biztos nagyon rossz lehet most neked! Kitartás, amig a fiad alszik, Te is próbálj meg feküdni, hátha jobb lesz. Jegelés segített valamit?

Na megyek gyorsan elvégzem a házi teendőket, míg alszik a Drágám!

Puszi: Szilvi és Ákos

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!

Én is kérek egy darab igazolatlan órát Lillától! :D :D
Mostanában nem volt módom irni-jönni, de már kezd visszállni az élet a rendes kerékvágásba a kórházazás után, úgyhogy aktivabb leszek.

Helyzetjelentés: a kivizsgálások megállapitották, hogy valóban autoimmun bajom van, ami az izületeimet támadta meg, gyulladást okozva - ez jó, mert ráronthatott volna más belső szervekre is, ami nem lett volna túl örvendetes.
A gyulladás elmulasztására kaptam szteroidot - enyhébb gyogyikra oda se bagózott a gyuszi -, remélem, nem kell túl sokáig szednem, mert nem akarok úgy kinézni, mint a német női birkózó válogatott. :)

A gyogyi szerencsére nagyon jó, teljesen elmúltak az izületi panaszaim, házimunka megy korrektül, most még a hosszú sétákba kell visszarázódnom, mert hamar elfáradnak a kis lábacskáim. :?

És persze a fontosabb: Botiról pár szó. Ő is, mint Vince az autók bűvkörében él. Alvás után első szó: ojto. Van neki vagy 20 matchboxa, kicsi, nagy közepes. ÉÉÉÉs átalussza az éjszakát!!!!!!
Mégpedig úgy, hogy egyedül alszik el. Picit simizem a hátá, kap eyg puszit és tiz percen belül tuti szunya van. Az ellenőrzött sirás cimű közös kedvencünk a magyarázat.

Anid!
Bocs, hogy csak fényévekkel később válaszolok, azt hiszem, te kérdezted, mi ez a kórság. Az autoimmun betegség tul.képpen egyfajta allergia. A szervezet védelmét ellátó immunsejtek meghülyülnek és nem a valódi betolakodókat kezdik támadni, hanem a test saját sejtjeit. Hogy mi okozza, az nagy lila köd, dokiknak gőzük sincs.

Én is üdvözlöm az új pocakosokat, jó egészséget és kellemes gömbölyödést kivánok! :) :)

Timi!
Láttam futólag, hogy nagy változás állt be az életetekben és Budakeszire költözök! Gratulálok a párod munkahelyéhez, remélem, jól fogja érezni ott magát és persze ti is az új lakhelyeteken. Anyósomék is Budakeszin laknak, a Szél utcában. Ti merre lesztek?

Manó!
A lábadra nagyon jó lehet az árnika kenőcs, amit patikában, drogériában lehet kapni. Anyunak is volt pont ilyen házi sérülése és teljesen rendbe hozta a lábát. Azt hiszem, sportolók is használják és esküsznek a hatására! Remélem, hamar meggyógyulsz!

Jaj, lépek, mert felébredt.

Nem tudom, mikor jövök legközelebb, úgyhogy boldog húsvétot mindenkinek!

Kinga
kgk

Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukucsra van időm, mert a kislány nagyon nyűgös. Egész hajnalban kínlódtunk, de reggelre csak megmutatta magát az az első kis fogacska. A hajnali ringatásért hálából ebédnél jól ki is próbálta azt a kis hegyecskét a cickón.

Ranpo Évi: Én most nem megyek a dokihoz, csak a jövő hónapban tervezem, mert most apa nagyon kiszámíthatatlanul dolgozik és nincs ki vigyázzon addig Anitára. De kíváncsi vagyok, hogy az új rendszer miként működik a kórházban, ha ő küldene vizsgálatra. Ha valamit megtudsz tőle, akkor megosztod velem is az infót? Előre is köszi.

Szóval eredetileg azért kukkantottam be, hogy Mindenkinek nagyon kellemes húsvétot, és Sok-Sok locsolkodót kívánjak. És persze nem utolsó sorban, mindenki érezze nagyon jól magát a rokon látogatásokon.
Kép Kép Kép

Edina és Anita

Kép
educi

Sziasztok!

Köszönöm a vígasztaló szavakat, írásokat. Jól esett!
Mondjuk kádat nem törtem :wink:
Végül a körömvirág krém volt az ami segített, most már jobb (rá tudok állni) és reménykedem, hogy elmehetünk túrázni.

Gabek!
Tudom, hogy másnak rosszabb és vannak emberek akik éheznek, szomjaznak stb. Meg mondjuk Afrikában évente milliók hallnak meg. Lehet hogy valakit ez vígasztal, hát engem inkább mélyen elszomorít.

Szilvi!
Örülök, hogy megint írsz, gyere sűrűn és írj sokat!!!
Ugye hogy nem lehet nem beleszeretni ezekbe a pasikba???
Bocsesz, lányos anyukák :oops:
Ha lányunk lenne, akkor annak örülnék ennyire :lol:

Anid!
Mostanában ritkán vagy.
Megy a háznézés?
Ha talátok valami jót, akkor azt nekem is megmutathatod :wink:
Persze, csak akkor ha nem az az amit megvesztek!

Sára!
Jó hogy megint vagy, tudom írtam már, de még mindig örülök neki, Neked, Nektek! :)

Évi!
Nekem is az a meglátásom, hogy ha egy babó jó súlyban van akkor később kezd el mászni.
Szerintem tedd minnél többet hasra, hogy erősödjön!

Kinga!
Köszi a tippet a kenőccsel! Legközlebb lehet kipróbálom. Most szererncsére elég volt a körömvirág és a pihi.
Nagyon ügyes Boti hogy egyedül elalszik. Nekem még nem volt lelekem ebbe belevágni. Mi még kézben alszunk el, nagyon ritkán alszik csak el egyedül.
Én nem bírom hallgatni ahogy sír. Szegényt szó szerint rázza az ideg. :shock: Egyszer bírtam és azt mondtam hogy soha többet.
Ötlet? Hogy lehetne megtanítani eluldni, sírás nélkül?

Prücsök!
Tessék háti hordozót venni és menni minden héten túrázni. Na jó kéthetente.
Ha megvan már a háti hordozó, akkor legelább mondhatod a férjednek, "ha már megvettük legalább használjuk" :D
Mi is túrázunk, amennyit tudunk. És nagyon jó!

Na megyek megnézem, mit lehet alkotni a salátából. Szerintem megpárolom :? Majd lesz belőle valami.

Holnap reggel megyünk "haza" anyukámékhoz és végre pihenünk. Uszi, rokonnézés, túra, és egy kis séta a szülővárosomban...

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Pihenjetek sokat!!!!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok Lányok!

Saara, dorka, lilló, szilvi, gabek, ha valakit kifelejtettem bocsánat, köszönöm hozzászólásaitokat szülésznő témában!!

Végül pénteken találkoztam az Etával, egy végtelen tüneményes nő és ahogy ti is írtátok, mivel első baba, számomra teljesen megnyugtató, hogy valaki ott lesz mellettem a férjeme kívül (aki egyébként még kétséges, hogy fogja bírni a szülést).... Szóval rá nem számolhatok, bár ne legyen igazam.... :lol:

Nagyon segítőkész volt, mindent sikerült megbeszélnünk, úgyhogy most már 'nyugodtabban' indulok neki a szülésnek.....

Majd beszámolok szülés után, végül hogy ment.... :wink:

Köszönöm mégegyszer a segítséget, nagyon kedvesek vagytok, hogy így idegenként is....meg minden.... :lol:

További jó babázást nektek!

Bea

KépKép
babzsak27

Mindenkinek nagyon kellemes, vidám húsvéti ünnepeket kívánunk, sok locsolóval és pirostojással!

puszi

Csilláék

Kép
Kép
Kép
csillah

Mindenkinek kellemes, békés húsvéti ünnepeket kívánunk!

Lilla és a fiúk

lilló

CSAJOK A HANNA ELINDULT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TETT PÁR LÉPÉST EGYEDÜL!ELŐSZÖR APÁHOZ MENT 2 LÉPÉST,MAJD HOZZÁM IS!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ez a húsvéti ajándékunk a drágától!!!!!!!!

MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!!
Kép

Kép

Puszi

Timi
timiban

Sziasztok tapasztalatak!

Aprilis 26-ra vagyok kiirva kislanyommal, de a dokik szerint nagy esellyel jovo heten megerkezik.

Eredetileg a Margit korhazban szultem volna...
Kedden talalkoztam eloszor dr. Acs Nandorral a klinikan, aki keszsegesen atvett, igy nala fogok szulni.

Tudtok infot adni a dolgok meneterol? Jol ertettem az egyik hozzaszolasbol, h vajudaskor nem lehet velem a ferjem? Mi a jobb, a tobb agyas, v az egy agyas korterem? Egyaltalan milyen a korhaz?

Koszi elore is!

Kép
boga

Szia boga,

Csak nem III.kerületi vagy? A Margit kórház miatt gondolnám...merthogy én is az vagyok.
A dokidat nem ismerem, de ne izgulj a Klinikán a legjobb helyre kerültél.
A vajúdásnál veled lehet a férjed, az elejétől a baba megérkezéséig, sőt miután megmérték, letisztították neki oda is fogják adni, na akkor fog rájönni hogy valóban apa lett. :)
Első gyereknél jobb a többágyas kórterem, mert ott együtt lehet tanulni az anyukáskodás első lépéseit, ha egyágyasban vagy akkor viszont kicsit magadra leszel hagyva és tuti nem kapsz annyi segítséget. Bár az egyágyas ellen viszont az szól, hogy más nem veheti kézbe az új családtagot.

Kérdezz minél többet, úgy több infót kapatsz, no persze ha nem mindenki húsvétol.

Üdv közöttünk,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tündi:gyógyulj!

Timi:gratulálok Hanna menéséhez!

Kinga:neked is jóbulást! Boti is ügyi!

Educi:neked nincsen e-mail címed?

Bí és Blanka is nagyon ügyik!

Nálunk beborult az ég! :twisted:
Úgyhogy küldjetek nagyon sok türelemt és józan eszet.

dorka24

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog, aldott Husveti unnepeket kivanunk, a lanyoknak sok locsolot hetfore!

Kepzeljetek, a Mici rakapott a fozelekre, rengeteget meg bir enni egyszerre, ugy orulok! Csak kicsit az aggaszt, hogy erzem, a szopi rovasara is megy egy kicsit.
Lacko meg nagyon varja a nyuszit, haat, remeljuk hoz neki valamit! :wink:

Tovabbi szep estet mindenkinek:
P

Kép
Kép
panzej

Timi:
Gratulálok az első lépésekhez!! Volt kéznél fényképezőgép vagy kamera?

boga:
természetesen veled lehet a párod végig, ha szerencsétek van, nem hatan vajúdtok egyszerre, az szerintem fura lehet, végignézni a többieket is. Én egyedül voltam végig a vajúdóban, Apa nélkül (nem ért oda:) . De így nagyon jóvolt, gyorsan el is telt az idő.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gabek, Magnes, koszi a valaszokat!

A het elejen ram hoztak a fraszt, h a kislany a heten, v jovo heten biztosan megerkezik. Megijedtunk nagyon, mert meg 3-4 hetben gondolkozdtunk, de foleg, mert ezt a hetet meg ki akartuk huzni, h ne legyen koraszulott. De ma beleptunk a 38. hetbe, igy mar nyugodt vagyok, johet, ha akar :D .

Meg kerdeznek parat:
ha viszek be mellszivot, kell itthon sterilizalni? szules utan szoptatos melltartoban alszik az ember? az nem kenyelmetlen? foglalkoznak a II.sz-un gatvedelemmel? ugye nem maszkal mindenhol orvostan hallgato...? ha tobb agyas korteremben "szall meg" az ember lanya, ott nincs mindig vele a bebi?

Gabek,
nem 3.ker-i vagyok, csak amikor megtudtam h babat varok, ott ajanlottak egy jo dokit. de igy is, ugy is a janosba kene mennem, oda meg nem akartam!

Koszi koszi a valaszokat, es tovabbi Kellemes Husvetozast mindenkinek!

Kép
boga

boga:
a mellszívót ott a kórteremben tudod sterilezni. Van neomagnol tablettájuk meg kis vödör,abban lehet. Szerintem érdemes is bevinni rögtön, de ha beindul a tej, adnak ők is próbára. Az viszont nekem annyira erősen szívott, hogy azt hittem kiszívja az aranyerem...
A szoptatós melltartó nem kényelmetlen, én azóta abban alszom, kényelmesebb, mint a síma. Csak meg kell nézni, hogy a csatt jól zár-e, mert az egyik melltartóm folyton kikapcsolódik a mell leoldós részen.
A gátvédelem szülésznő függő. Van fogadott szülésznőd? Mert vele lehet megbeszélni. Nekem vágtak, de meg sem éreztem, utána sem az fájt.
Orvostanhallgatók vannak, de elvétve. Én úgy tudom,hogy lehet aláírni egy papírt a szülés előtt, hogy nem szeretnéd, hogy bent legyenek szülésnél. De az ilyen eset ritka, nem szoktak szüléskor bent lenni.
A többágyasban akkor van veled a baba, amikor akarod. Reggel 6-kor mehetsz érte, ha éjjel nem tartod magadnál, és eldönteted, hogy csak szoptatni kéred ki, vagy teljes mértékben te látod el. Én , szégyen, nem szégyen, éjszakára beadtam. Egyrészt, mert az aranyértől ülni, állni nem tudtam, másrészt, nem indult be a tej, így nem tudtam etetni éjjel sem, és hulla voltam.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Timi,
NAGY-NAGY gratula Hanna babának!!! Ennél igazán nem kell szebb húsvéti ajándék! :P :P :P

Gabek,
Esprit babakocsi ügyben én úgy láttam a Brendon honlapján, hogy nincs készleten, de rendelhető. Ugyan úgy tűnik Ausztriában olcsóbb... a hétvégén egyeztettem a sógoromékkal. Lehet, hogy 4 hét múlva elmegyünk hozzájuk Sopronba és kiruccanunk.

Boga,
Szerintem a 6 ágyas vajúdóban nem lehet benn a férjed, ha sok kismama van bent, de ha már beindul a dolog, akkor a szülőszobában igen. Azok egy személyesek, mind saját fürdővel.
Az orvostanhallgatók jelenlétéről pedig elvileg meg kell kérdezniük téged, hogy beleegyezel-e. A védőnő anno azt mondta a szülőszoba látogatáson.
A gyerekágy amúgy nem túl modern és a padlóról nem lehet enni, de minden szobához van fürdő. A gyerekágyas és csecsemős nővérekről a vélemények megoszlanak, kinek egyik jön be, kinek a másik. Utóbbiaktól kérdezni kell, ha gond van és segítenek. De összességében szerintem a többségünk pozitív érzésekkel volt bent. :)
Remélem jó szülésed lesz!

Off-topic kérdésem van:
Mit vesz az ember az ikertesójának a 30. szülinapjára, ha nem tárgy, de olyan "örökre megemlegetős" valami kéne legyen: :roll: HELP!!!

Kevésbé szeles locsolkodós húsvét hétfőt!
prücs

prucsok

Lanyok, koszonom a szorgalmas valaszokat, tok jo erzes, h nem vagyok egyedul!!!!

Dr Acs Nandorrol tudtok vmit? Vki szult nala? Mintha azt mondta volna nekem kedden, h egyagyas szuloszobak vannak. A Margitban az egyagyas szuloszoban zajlott (volna) a vajudas is. Itt kulon helyisegek vannak? Hogy kell ezt elkepzelni?

Olyan izgi ez, varom mar a kislanyunkat nagyon :D !

Meg egyszer koszi a tamogatast!

En "jo locsolkodast" kivanok, sok sutivel :wink:

Kép
boga

Sziasztok,

Boga
Van egy nagyobb szoba, ami a vajúdó. az elején oda kerülsz, mert hát ki tudja mikor mi lesz belőle, ott ha jól emlékszem 6 ágy van. Ha beindul a szülés, pl. tágulsz, vagy komoly fájásaid vannak akkor átköltöztetnek az egyágyas hiper-szuper-modern szülőszobába és oda mehet be veled a férjed, ha akar. 4 db ilyen egyágyas szülőszoba van.
Tuti szült valaki Ács dokinál, kersegélj vissza egy táblázatot Lilló neve alatt és ott mikró betűkkel, de le van írva, hogy ki kinél szült.

Timi
Gratula Hannának a járáshoz, úgy látszik úgy döntött, hogy felülemelkedik a sok betegségből és ezután már csak lenéz rá.

Prücsök
Én már túl vagyok a harmincon, és gondolkodom, de nem is tudom kitől mit kaptam, de arra emlékszem, hogy nagyon jó meglepetésbulit szerveztek nekem a saját lakásomra, és senki sem szólta el magát. :lol:

Azt hiszem nálunk az igazi húsvét ill. locsolkodás majd csak jövőre lesz, majd ha már Berregő járni is tud. De aki tartja annak jöjjenek a locsolkodók :P

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Hanna babanak nagy gratula!!! :D

Boga, szia :)!
Tiszta nosztalgikus vagyok, ahogy olvasom a soraidat..... jaaaaaaaaaaaaaj :D!
Nagyon szép idöszak ez még a baba érkezése elött tiszta izgalom az ember lanya!

A vajudo 6 személyes, oda akkor kerülsz, ha nem kell szülnöd rögtön mikor beérsz a korhazba. Pl elment a magzatvized és még nulla fajas. De nem törvényszerü. Engem pl. egyböl a szülöszobara küldtek, mert mar rendesen voltak fajasaim.
Ezt ugy kell elképzelni, h a vajudo és a szülöszobak egy helyen vannak, kb 30 méter valasztja el öket.
Ugy rémlik, ugy van ahogy Gabek irta, tehat a vajudoba nem mehet be pasi a szülöszobara pedig igen. De nem vagyok benne 100% biztos...
Vannak szülöszobalatogatasok, nem akarsz elmenni? Emlékszem nekem nagy megkönnyebbülés volt latni, hova is kerülünk majd, ha indul az akcio... Mindent meg tudsz kérdezni, ami csak eszedbe jut (vagy, amit felirtal a kis listadra :)).

Melltarto: Nem kényelmetlen! En speciel NEM tudtam melltarto nélkül aludni kb 8 honapig... Utaltam, mikor le kellett venni zuhanyozasnal pl., ez kész!

Mellszivot tényleg vigyél be, szükséged lesz ra.

Gatvédelem: a szülésznötöl (is) függ gondolom. nalam ügyeletes szülésznö volt és ez szinte az elsö dolog, amire rakérdezett (szeretnénk-e). Szerencsére sikerült is. Azért nem art, ha a dokival is megbeszéled, tudjon rola, hogy szeretnél.

Tündi, Gabek, köszönöm a fogadtatast, igazan jol esett! :P

Prücs, ajandékra nincs ötletem, de gondolkodom... Mikor lesz?
Olyan vicces (=jo), hogy van ikertesod!
Valami jo kis utra nem akarod öt befizetni pl?

Nem megy valaki az Auchan-ba mostanaban? ERdekelne, hogy vannak-e még hosszuujju bodyk. Mar nagyon kellene. Igazabol januar ota akarok elmenni, de sosem jön össze... Mostmar attol tartok nem is lesz. Szoval, ha megy valaki légyszi szoljon!!

Nalunk tovabb tombol az OTO örület.... Ma a nagyszülök vigyaztak Vre, kocsiban töltötték a fél napot szegények, de élvezték :lol: Mi pedig szépen kertészkedtünk a csudajo idöben, szuper volt. Holnapra is ezt tervezzük, mar alig varom....
Jo késön értünk haza és most hösiesen nekialltam fözni holnapra, a végén tényleg haziasszony lesz belölem! :lol:

Jo éjt és boldog nyuszit mindenkinek!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Boga, en az elso gyerkocommel voltam a vajudoban kabe ket orat, es a ferjemet beengedtek mellem gond nelkul. Ez 2004-ben es ejszaka volt, de rajtam kivul meg volt egy kismama a vajudoban, egy csaszaros, akinek a ferje szinten bent volt. O csak varakozott, be volt kotve az infuzio neki (kesobb ket egyenkent 4!! kilos fiut szult, az egesz osztaly a csodajukra jart), nekem viszont eros fajdalmaim voltak, es oszinten szolva nem orultem neki, hogy a ficko hallja, ahogy nyogdecselek. Plane, hogy a ferjem akkor meg csak uton volt. Mikor mar megerkezett, akkor mar nem ereztem magam olyan egyedul, meg akkor mar tulajdonkeppen nem is erdekelt, ki van meg ott rajtam kivul.. Total nem, tenyleg.
Ami az orvostanhallgatokat illeti, most a masodik szulesemnel benn volt egy fiatal srac, aki semmit sem csinalt, csak figyelt, szerintem o az volt, pedig vilagosan kertem, hogy ne engedjenek be hozzam senkit. Azt mondtak, jo, de aztan kesobb valaki felvilagositott, hogy ez egy klinika, igy tanulnak a kesobbi orvosok, el kell hogy fogadjam, hogy beengednek medikust. Hozzateszem, hogy egyaltalan nem zavart a fiu, pedig azt hittem rettentoen fog, de egyreszt tulajdonkeppen csak a vegen vettem eszre, csak a szulesre jott be, es kepzeljetek, nagyon edes volt, hihetetlenul meg volt hatodva, mikor megszuletett a Mici. Szerintem konnyes volt a szeme, lattam rajta, hogy meg van konnyebbulve, ugy mosolygott. Meg a polyazasra is ottmaradt, es vegig latszott rajta, hogy orul, hogy mi milyen boldogok vagyunk, szoval az egesz nem volt egyaltalan cikis.
Nem tudom, kinek hanyan voltak benn a szulesenel, de nalam benn volt ket vagy harom szuleszno, az orvosom, amig az meg nem erkezett az ugyeletes orvos, a tanonc srac meg a ferjem, szoval kesz tomeg. De olyan derus, felszabadult volt a hangulat, ket nyomas kozt meg valamin nevettunk is (szettart labakkal, erdekes, mire nem kepes az ember ilyenkor ;-) ) , Szoval ne felj, ne felj!! Az egesz olyan csodalatos, utana honapokig fogod emeszteni.
Egyebkent azt hiszem, a maximum ket tanonc lehet egy rendes szulesnel, egy csaszarnal asszem tobb. Ezt egy szobatarsam mondta, akinel ket lanymedikus volt benn. (Allitolag a vegen egyutt sirtak a kismamaval a meghatodottsagtol..)

Na csak ezt akartam, varom a locsolokat, de eddig meg nem nagyon jelentkeztek. Pedig azert vannak itt magyarok, es a Lacko nagy locsolokorutra ment a papajaval. Olyan edes volt, iden mondott eloszor locsoloverset nekem, nagyon buszken mondta, majdnem elbogtem magam. Milyen nagyfiu lett!!

Puszi Nektek,
P

Kép
Kép
panzej

Gabek, Saara, Panzej!

Tovabbra is nagyon halas vagyok a valaszokert, koszonom nektek!

Azt hiszem, megfogadom tanacsotokat, es ha a holnapi kettos front nem csalja ki Lujzi lanyom, elmegyek, megnezem magamnak azt a korhazat, meg a leendo segitoimet :D .

Koszi meg egyszer!!!

Kép
boga

Sziasztok!

Újra itt! Vége a hosszú hétvégének :( :( :(
Kinek hogy telt a húsvét?

Én annyira büszke voltam a kisfiamra! Apával együtt mentek locsolkodni és reggel Apa megtanította vízzel locsolkodni, tartotta a kis markában a vizet, amit aztán Apa segítségével rám zúdított :D
Gondolhatjátok milyen tündéri volt!

Üdv az új kismamiknak! Remélem mindannyiótoknak nagyon szép élmény lesz a szülés! Azt hiszem minden kérdést megválaszoltak már a többiek, de ha nem kérdezzetek bátran!

Timi! Hannának gratulálok én is, ugye milyen jó látni az első lépéseket? :)
Hogy áll a költözés dolog?

Nálunk is nagy autóimádat illetve kerékimádat van, mindegy mi csak guruljon :)

Dorka! Minden rendben???

Mi ezen a héten kezdjük a házfelújítást, remélhetőleg május végén be is tudunk költözni, szóval van feladatom bőven, nem unatkozom.

Megyek is, egész listám van a mai napra.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek!

Huncut:sajna semmi sincs rendben,de már nem akarlak fárasztani titeket a családi zűrjeimmel!

dorka24

Sziasztok!

Huncut,
hát a költözés még messze van.Ma megyünk előszerződést kötni a lakásra,aztán beadom a hitelkérelmet a bankba.Meglátjuk,hogy az értékbecslő mennyire hozza ki a max.igényelhető hitelt!A házunk még sajnos nem kelt el,remélem mire az értékbecslő végez és meg tudjuk mennyi önerő kell,addigra e téren is lesz változás!

Dorka,
gyere is öntsd ki a szíved!Egyáltalán nem untatsz minket!Legalább nem benned viaskodik a zűr!!!!

A többiek merre vannak???Hosszú volt a húsvét??? :roll: :wink:

Puszi

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok

Boga
2006 januárjában - Vajúdó: én a szülés előtti 3 hét alatt 2x voltam a vajúdóban, +1x a végén (mind a 3x megfigyelésnek indult csak) és az első 2 alkalommal bejöhetett a párom is, és bent volt vajúdó nők párja is, max ha épp valamelyiket vizsgálták, olyankor a férfiaknak ki kellett menni a folyósora, sajnos a 3-nál nem volt ott a párom így a bébit sem ő látta elsőnek a családból.

Dorka
szerintem itt senkit sem untatsz, néha nagyon jó kibeszélnie - írnia magát az embernek.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
Megvagyunk ám!
Most csak gyorsan:
köszönöm a hiányolást!

Este jövök!

Kép
anid

Sziasztok,

Nálunk nagy családi ebéd volt, az unokaöcsémnek mi szállítottuk a nyulat, volt tőle nagy boldogság. :)
Hétfőn pedig még nem mentek a fiúk locsolni, mivel Gergő még nem jár, ezért csk engem locsoltak meg és kirándultunk egy nagyot a Normafán.

Dorka
Gyere és öntsd ki a szíved, hátha valaki tud segíteni.

Timi
Jó lesz majd túl lenni ezen az egész hitel mizérián, és főéeg milyen jó lesz berendezkedni az aúj kecóba :-)

Hétvégén elutazunk Hollandiába, mert ott lakik egy barátnőm és állítólag most nyílnak a tulipánok és megyünk nagy hatalmas végeláthatatlan tulipánföldre. Már annyira várom. Panzej, légyszi nyugtass meg, hogy ugye már nyílnak?

Szóval ha nem jövök ne hiányoljatok, nem azért teszem, mert rossz sorom lenne :wink:

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Megvagyunk mi is!

Kicsit lefáradtam a hétvégén, de azért jó volt.

Hannának akkor már nagy lehet az öröme, hogy egyedül is oda tud menni bárhova. Én is úgy várom már, hogy Imi menjen. A babakocsiból már most is inkább mászna ki és jönne kúszva :lol: :lol:

Dorka!
Nyugodtan írd le ami a szívedet nyomja, könnyebb lesz egy kicsit és lehet hogy még segíteni is tudunk.

Új kismamik!
Kérdéseitekre én sem tudok többet írni.
Szülésnél engem egyből a szülőszobára vittek.

Nekünk elég fárasztóan telt a hétvége.
Kijelenthetem hogy Imi anyás lett. Mindenki másnál ordít! :shock: :shock: :shock: :shock: Na jó még az apját talán elviseli.
Voltunk túrázni és nagyon jó volt. Az idő is kedvezett nekünk. Kellemesen elfáradtunk, Imi pedig aludt a friss levegőn.
Megvolta a családlátogatás. Imi találkozott egy 3 hónapos babával és meg akarta enni. de szó szeritn húzta magához és nyitotta a száját. :shock: :shock:
Viszont nem eszi a bébikaját :evil: :evil: Csak amit én, ill. a nagyik kotyvasztanak. Na meg persze azt amit a nagyok esznek. A kávémból rendszerint kunyizik.
Miután két hét szenvedés után kibújt a 5. fogunk most nekilendült a 6. Nehogy már aludjak az éjszaka.
Egy éjszaka 4-3x fent van. Ez ellen mit lehet tenni??? Mert már ez megy több mint két hónapja.

Na, hát rólunk ennyi volt a rövid kis helyzetjelentés.

Gyertek és írjatok!!!

Tündi és Imi
Ui: még mindig taknyol Imi... Ennek is mikor lesz már vége???

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Gabek, hova mentek? Hollandia melyik reszere? Az itteni baratnom pont hetvegere varja a magyar baratait, csak nem Ti lesztek azok?? Vicces volna!
Nyugi, nyugi, a tulipanok mar egy honapja nyilnak, es ha a Keukenhof-ba mentek, akkor az gyonyoru lesz, meglatod!!
Kirandulotervetek van mar?

Puszi:
P

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!
Hú, nagyon régen nem voltam!!!! És mennyit írtatok! Órák óta olvasok és jegyzetelek!!
Annyi minden volt Húsvét előtt, hogy esténként már csak az ágyba vágytam! Rengeteg barát, vendég volt nálunk, grilleztünk, gyerekeztünk, jókat beszélgettünk. Most először dugtam el a fűbe a tojásokat, és teljesen odavoltak. Petike rohant hozzám, hogy képzeljem el, volt nálunk a nyuszi és már vette a gumicsizmáját. De Gézu is kereste és papirostul ette a csokit! Locsolás nem volt, mert gyűlölöm, viszont volt sonka, csülök, túrótorta, aranygaluska (isteni!!!!!). Szerintetek hány kilót fogytam az ünnepek alatt?????!!
Pár választ azért írok, bár ma is hulla vagyok. Ma voltunk Gézuval egyéves státuszon és a két nagy is velem volt, mivel no segítség. 4 órás gyalogtúra volt, délután mint valami deszkadarab feküdtem a kanapén! + Panni lefejelte Gézut, ömlött a vér, de Panniból, Gézu meg vigyorgott...

Indigó! Én Mildibé banános tápszert adtam a gyerekeknek, miután abbahagyták a szopit, mert egyik se fogadta el a HA tápszereket. Ez Mildibé 3-as, 9 hónapostól van, te ezt már adhatod Áronnak! Meg van valami esti tápszer is a Mildibében. Gézu megissza a Babylove-ost is szerencsére, az olcsóbb.

Prücsök! Aloevera gélt FLP-st adok, meg mi is azt isszuk. Van kártyánk és azzal lehet vásárolni, de egy csomó herbáriás árulja. Ez az FLP a Forever Living Products rövidítése. És Petike barackosat iszik, mi meg áfonyásat. Nekem is a barátnőm ajánlotta. Meg van egy First nevű spréje, amiben még 12 gyógynövény van és én mindent azzal kezelek. Egyszerűen zseniális! Minden lyukba jó!
Kaffkával kapcsolatban megértelek, én a Kastélyon borzalmas nehezen rágtam át magam, és csak a szigorlat miatt, de akkor megfogadtam, hogy SOHA TÖBBET!!!!
Köszi a zsűriztetést, megnézem. Nekem is van egy oldalam, majd megkertesem neked. Egyébként keresztszemes és folttechnikát keverek gyöngyökkel, most meg textílre dekupázsoltam. Szóval a textíl a fő területem. És szinte csak saját ötletből dolgozom. Még nincs kész az albumom, ha meglesznek a képek, akkor megmutatom.

Gabek! Kérdezted, hogy mikortól lehert olvasni a gyereknek. Nálunk ez nagyon különböző. Petike 13-14 hónaposan már lapozta a könyveket és ülve hallgatta a mesét. Panni még most se tud hosszú mesét végighallgatni, inkább ő mesél. És csak fejjel lefelé tartja a könyvet. Nála még mindig csak a nyúlfarknyi mesék jönnek be. Gézu meg most kezdi tépni a lapokat. Szerintem, próbáld ki, hogy mit csinál. Nálunk a Boribon jött be elsőként, meg a Kisvakond. Ja és a Kóc, kóc versgyűjtemény (Csiribiri, A part alatt, Bóbita).
És én nem adok a gyerekeknek margarint, meg mi se eszünk Péterrel, csak vajat!!! A margarin nem igazi étel, erre figyelj!

Anid! Milyen kistaxit keresel? Babytaxi most van leértékelve a Tescóban, 2100 körülire emlékszem!
Kedvet adtál Janikovszky Évához! Mivel kiolvasta a Varázshegyet! Nagyon jó könyv szerintem, csak nem volt időm elgondolkodni az olvasottakon. Most a Szalmalángot olvasom.

Dorka! Nálunk az összes gyerek első szava APA volt és fényévekkel később jött az anya! Tudod, azt sokkal könnyebb kimondani (nem savanyú a szőlő!), meg én azt a teóriát állítottam fel, hogy az anya-szolga mindig ott van, éjjel-nappal ellentétben az istenített apával, ezért mondják csak azt. Az anya, az természetes, már egy pillantásra is ugrik!

Mágnes! Szuper a vetkőzős kép! Addig jó, amíg csak magát vetkőzteti, és most nem rosszra gondoltam! Nálunk Pannika vetkőzteti a testvéreit, de még Petit is!!!!

Évi! Ne foglalkozz a kilókkal!!! Szerintem ez tök jó súly! A gyerekeket nem kell belekényszeríteni egy táblázatba!!! Peti és Panni is 9 kiló volt 1 évesen! Igazi cérnahuszárok voltak! Viszont Gézu meg vasgyúró, és mindegyik nagyon mozgékony. Egy a szabály: nincs szabály!
Te hol laksz? Mert nálunk is most ment nyugdíjba a doki nénink, és egy fiatal srác lett a dokink!

Szilvi! Nálunk több liter lefejt tej figyel a mélyhűtőben és egyik se itta meg később!!!! Csak valahogy még nem vitt rá a lélek, hogy kidobjam, pedig már rég lejárt! Csak annyit fejjél, amennyit kell (pl. elmentek moziba, és addig a picinek).

Manó! Ismerős érzés volt, mikor írtad az ujjadat! Remélem, már jobban vagy! Nálunk a derék-beállás a nyerő!

Én is kaptam hálóinget, 3x is!!

Na, megyek zuhanyozni!
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Timi! Gratula Hannához!!!!

Mandala! Gratula kislányhoz! Irigyellek, mert én is szeretnék még egy kislányt! Bár Pannika kitesz 3 fiút, de akkor is!!!! És nem felejtettem el a kocsit sem!
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Helló!!!!

Hova tünteket???

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok,

hát most nem tudom, hogy mit is szeretnék tőletek, biztatást, megnyugtatást, segítséget, mindenesetre nagyon rosszul vagyok lelkileg, és inkább in medias res belekezdek...

szóval az van, hogy szerintem Bálint elválasztotta magát. Azért vagyok bizonytalan, mert még csak tegnap óta tart a dolog, és elég furcsa. Inkább leírom, hogy mi is van...
Szóval már egy ideje, egy-két hete nem szopiztunk délután, mert mióta jó idő van, azóta nem igényelte, egész délután lent voltunk a levegőn, mikor feljött akkor meg olyan fáradt volt, hogy letettem egyből aludni, és kimaradt. Aztán tegnap este fürdés után hozta az apája fürdésből, lefeküdt mellém, hogy szopizunk, de nem szopizott, csak mosolygott. Aztán egyszercsak bekapta, szívott egy-kettőt aztán elkezdte rágcsálni a mellemet. Alig bírtam kiszedni a szájából, csillagokat láttam közben. Egy darabig elvolt, üldögélt ott velünk, mászott az apjára, rám, beszélgetett hozzánk. Aztán elkezdte dörzsizni a szemét, hogy fáradt. Jó, újra lefektettem mellém, próbáljuk meg másik mellből. Megint csak ráharapott kétszer egymás után, aztán kivettem a szájából. Utána nyúlt a csőrös poharáért, elkezdte annak a csőrét rágcsálni és itta a teát közben, az ölembe vettem. Egyszercsak lecsukódtak a szemei közben. Elaludt, szopi nélkül. Nem raktam le az ágyába, gondoltam hátha csak nem éhes. Letettem oda magunk mellé a nappaliban az ágyra és ott aludt. Egy óra múlva felébredt, megint próbáltam szoptatni, de elfordította a fejét és nyígott. Simiztem kicsit a karját, a hátát és visszaaludt. Letettem a helyére, és aludt tovább.
Ma reggel felkelt 3 /4 8-kor, bevittem a szobánkba, mint minden reggel, hogy szopizunk, de nem akart, elfordította a fejét. Nyúlt a teáért az éjjeli szekrényen, és azt itta. Aztán egyszercsak letette a poharat és a mellem felé fordult. Odaadtam neki, de megint csak beleharapott kettőt.
Ezek után nem próbáltam újra, felöltöztettem, aztán beültettem a kis székébe ettünk sajtot paradicsommal.
Hát ez a történet...

Végülis mondhatom magam szerencsésnek, ha tényleg elválasztódott, mert nem kellett küzdeni, nem fájt neki, ő akarta így. Ha ez tényleg elválasztódás, akkor szerintem minden anyuka ilyenről álmodik, hogy a gyerkőc mond le így magától a ciciről.
Csak kicsit váratlanul és nekem túl korán jött. Anyukám és a párom vigasztalnak, hogy így is nagyon szép teljesítmény ennyi ideig szoptatni, és már két hét és egy éves lesz, ne aggódjak. De azért nekem ez most nagyon rossz.

Főleg az a rossz, hogy az okakat keresem. Egyrészt hibáztatom magam, mert most elég zaklatott voltam napokig, mert voltak családi zűrök, és lehet ez hatott a tejre, a tejmennyiségre(?). Úgy érzem, mintha már nem is nagyon lenne tejem.

Szerintetek most mit csináljak? Próbálkozzak még, vagy hagyjam, ha már így alakult?
Ha most küzdök vele, hogy újra szopizzon, esetleg turbózom kicsit a tejcsit akkor attól félek, hogy mikor majd tényleg el akarom választani, akkor nem fog ilyen simán menni. (Egyébként másfél éves koráig terveztem, hogy szoptatom).
Ha amellett döntök, hogy hagyom így a dolgokat, ahogy most van, akkor apasszak? Utrica, hidegvizes bori?
Mit adjak neki anyatej helyett? Tápszert már nem akarok majdnem egy évesen? Próbálkozzak tehén tejjel? Végülis eszik már sajtot, túrót, tejfölt, joghurtot... ezektől nem volt baja. Két hét múlva egy éves, azt írják mindenhol, hogy egy éves kor után lehet adni, de sztem két hét nem oszt nem szoroz.

Tudom, van aki sokkal kevesebb ideig tudott szoptatni, vagy egyáltalán nem, azoktól azt kérem, hogy most ne haragudjanak meg rám, hogy itt nyavalygok, hogy az egy éves gyerekemet nem tudom szoptatni.

Minden hozzászólást szívesen veszek ezen témáról. Tapasztalatokat, ötleteket, észrevételeket, mindent.

Hanna-babának gratulálok az első lépésekhez!
Tündi hogy van a lábad?

Lilla

lilló

lilló:
nem lehet, hogy Bálint csak sztrájkol? Az én Pannámmal is küzdöttem jó egy hétig, nála már másodjára volt szopisztrájk..Ordított, ha a cicivel közelítettem felé, mintha le akarnám lőni vele...Én minden nap próbálkoztam, minden etetésnél. Ha nem fogadta el, nem erőltettem,ha két-három kínálásraT, én még csak kezdő anyuka vagyok, de szerintem próbálkozz pár napig, ha sztrájk, akkor egy idő után elfogadja majd. Addig pedig türelem, én beleestem abba a hibába, hogy bőgtem, ideges voltam, fogyott is a tejem rendesen...Próbálkozzatok!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Elszalt, amit irtam, jaj de boldog vagyok :twisted: :twisted: :twisted:

Lilla, nyugi, szerintem is elvalaszotta magat Balint. Ne hibaztasd mar magad, ez azt jelenti, hogy szépen fejlödik, okos, érzi, h neki nincs mar erre szüksége! Ezt mondta nekem anno a védönönk, mikor V egyszer szopisztrajkot tartott. Nem kell itt semmit turbozni, örülj inkabb, h ilyen siman ment!
Vince 17 honapos és még mindig megvan a napi 2 szopi. Igaz, h az allergia miatt hagyom még, de…. Ahogy telik az idö egyre inkabb azt latom rajta, h minél tovabb hagyom annal nehezebb lesz, ha egyszer tényleg el akarom valasztani. 3-4 honappal ezelött nem követelte igy reggel a szopit, mint most pl. Szoval szerintem semmiképp ne eröltesd. Inkabb hivd fel a Kingat, ö is igy jart Botival, biztos megnyugtat. Es tudja, h mit kell tenni ilyenkor.
Egyébként Boti is egy okos kisfiu, ö is mindent koran csinalt, mint Balint.
A helyedben varnék egy kicsit a tehéntejjel. Ez a 2 hét is szamithat (ezt mondta egyszer a védönö). Bananos tejpép, amit Zsu irt most pl?
Ha napközben kap elég tejterméket lehet nincs szüksége tejre külön...

Ha az apasztas mellett döntesz jo ötlet az urtica, igy legalabb meguszhatsz egy mellgyuszit. Szerintem varj még par napot, figyeld Balintot aztan mehet az urtica, ha tényleg nem igényli többet a cicit.
Igaz, hogy unom sokszor a szopizast, de siman megértem, hogy igy elszomorit a dolog. DE lesz még összebujas, biztos hagyja magat még, ha puszilgatod :D ! Drukkolok, hogy minden siman menjen!

Zsu, jo, h jelentkeztél, pont akartam irni, h jol eltüntél :)

Gabek, Hollandia, de JOOOOO! Gergöt is viszitek?
Nalunk a kertben most nyilnak a tulipanok. Tök jo ötlet egy ilyen ut.

Dorka, szerintem nem zavarsz itt senki, ha kipakolod a lelked. Szoval batran!

Tündi, chamomillaval nem probalkoztal?

Tegnap tök depis voltam, ezért nem irtam :( . Miota elutaztak Anyukamék nagy volt a jövés-menés. Tegnap fura volt ujra itthon lenni egyedül Makival. Egyrészt ugy érzem, hogy gyik vagyok, h ennyitöl bedepizek, mikor egészségesek vagyunk, nem éhezünk Afrikaban, lesz egy szép hazunk, tavasz van, szegyelem is magam, ilyenkor legszivesebben pofan verném sajat magam, ugy zavar az egész :oops: . Masrészröl az az érzésem, hogy nem annyira egészséges ez a sok egyedüllét. Talan mindkét dologban van igazsag… De mit lehet csinalni?

Na jo, megyek fözni...

Sára

Kép

Kép
saara

Lilló,
Mély levegő és nyugalom. Egyetértek Saraval, ami az elválasztást illeti, valószínűleg ez van. Bí nagyon klassz kisfiú, másként szeretne több időt tölteni veled. Fel a fejjel! :wink:
Én már régebben kérdeztem a doktornőt a témában, hogy mi van utána, ha tápszert nem szeretnék adni. A válasz a babatej volt. Azt sajnos nem tudom hol lehet kapni, de a Nestlének kell legyen ilyen, mert címkéztük. Tehéntejet szerintem legjob esetben is csak feles tejként, vízzel adj neki.

Azt hiszem mindenkinél beköszöntött a tavaszi időszámítás és inkább a szép időt választjuk, mint a gép melletti klimpírozást. :) Én úgy örülök a tavasznak! :P :P :P

Zsu,
Szívesen megnézem majd a munkáidat. Esetleg kötődik valamelyik a szakmádhoz vagy csak hobbynak indult?

Na, megyünk mi is sétálni. Ma még csak 20 percet aludt a manó, mert reggel korán Tigázoztunk :?, remélem most bepótolja. Kedden este lefittyent a feje a sajtos vacsi hadseregre, olyan fáradt volt. :D Vittem is aludni septiben, de irtó cuki volt. Sajnos nem készült róla kép...

Szép délutánt!
Prücs

prucsok

Lilló,
Mély levegő és nyugalom. Egyetértek Saraval, ami az elválasztást illeti, valószínűleg ez van. Bí nagyon klassz kisfiú, másként szeretne több időt tölteni veled. Fel a fejjel! :wink:
Én már régebben kérdeztem a doktornőt a témában, hogy mi van utána, ha tápszert nem szeretnék adni. A válasz a babatej volt. Azt sajnos nem tudom hol lehet kapni, de a Nestlének kell legyen ilyen, mert címkéztük. Tehéntejet szerintem legjob esetben is csak feles tejként, vízzel adj neki.

Azt hiszem mindenkinél beköszöntött a tavaszi időszámítás és inkább a szép időt választjuk, mint a gép melletti klimpírozást. :) Én úgy örülök a tavasznak! :P :P :P

Zsu,
Szívesen megnézem majd a munkáidat. Esetleg kötődik valamelyik a szakmádhoz vagy csak hobbynak indult?

Na, megyünk mi is sétálni. Ma még csak 20 percet aludt a manó, mert reggel korán Tigázoztunk :?, remélem most bepótolja. Kedden este lefittyent a feje a sajtos vacsi hadseregre, olyan fáradt volt. :D Vittem is aludni septiben, de irtó cuki volt. Sajnos nem készült róla kép...

Szép délutánt!
Prücs

prucsok

Sziasztok!

Napsütéses szép délutánt!
Vagyok ám néha én is!

Sára,
ne bántsd még te is magad! :lol: Nem baj az, ha rosszul érzed magad a túl sok nyugalom hatására. Én is tiszta depi vagyok ilyenkor (mi meg most jöttünk haza Pécsről). A MSN-em meg nem működik, sikerült valamit belekavarnom, nem hajlandó bejelentkezni. Majd ráveszem az uram, hogy bütykölje meg. De addig is, amit múltkor beszéltünk, az még áll. (Igaz, most hirtelen több dolog is eszembe jutott, amit múltkor beszéltünk és még áll.)

Lilló,
én meg pont 1 éves koráig szeretném szoptatni - ez a helyzet nekem ideális lenne. :o A kérdés csak az, az ember mire készült fel lelkileg. Hát kitartást neked, bárhogy is alakul a dolog.

Azt szerettem volna kérdezni itt össznépileg, hogy ti hányszor pelusozzátok egy nap a kis drágát? Mostanában azon filózom, lehet, hogy nem kéne annyiszor....? :oops: Persze, ha kakis, akkor azonnal, meg én minden kajálás után is átpelusozom. Ez napi 5-6... az nem sok? Vagy kevés? Nem tudom...

Na, megyek, megjött az uram.
Üdv,
R.

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Sajna nincs időm írni,mert családlátogatás van!
Nos, mi kihúsvétoltuk magunkat! :P
Szatmárcseke nyugis volt, csak az idő lehetett volna jobb. Bár már megszokhattam volna, hogy ott mindig fúj a szél!
Tulajdonképpen nem csináltunk semmit,csak ettünk, főztünk, gyerekeket terelgettünk !

Nagyon fáradt vagyok : anyósék a múlt héten, baráti hétvége, most tesóék!

Lilla
Sajnos Kata is ezt csinálta. Én nem apasztottam a tejet rendesen, de hálistennek nem lett mellgyuszim, bár éreztem egy kis mellfeszülést.
Megértelek, mert én úgy,de úgy szoptattam volna rendesen, de ezt osztotta sors, hogy kevés tejcsi jutott!

Rita
teljesen normális, nálunk sincs több koszos pelus, meg van, hogy é nelfeljtem átpelusozni!
:oops:

Volna egy kérdésem:
Hol lehet olcsón gyerekcipőhöz jutni???
tesómmal a holnapi napunkat erre szánnánk, de én még etéren nem térképeztem fel a várost!

Kép
anid

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?