Szia!
Még itthon
Kaptam 2 hetet
Képzeld pénteken hívom a dokit,hogy hétfőn megyek, erre mondja, hogy vasárnap ügyeletes,menjek akkor. Gondolhatod, mennyire díjaztam. De tök pozitív volt a hangja,amikor kérdeztem,hogy akkor már maradnom is kell? erre válaszolta,hogy majd megnézzük és meglátjuk. El is kezdtem reménykedni egészen szombat estéig, amikor 3 hónap szünet után kétszer is görcsölt a pocakom. Remélem, csak a szőrtelenítés közbeni kényelmetlen pozíció miatt. Azóta nem volt.
A doki megint vicces és aranyos volt. Nem hiszem ,hogy ismered, ő inkább onkológus,mint szülész, én már az egyetem alatt hozzá jártam. Mondja vizsgálat előtt, hogy ugye most kell szorítani,hogy itt-kórházban maradhassak. Neeeem, vágtam rá.
Jó sokáig "nézegette",
de nem fájt. Azt mondta,hogy nem rövidült tovább. 2
hét múlva kell menni , addig pihenni stb.
Amúgy ami még pozitívum volt tegnap,hogy volt ott egy kismama, aki
dokimhoz jár és 10 nappal van hamarabb kiírva (kb 10 cm-vel volt
nagyobb hasa, de dokim szerint a méh megfelelő nagyságú-pár cm-vel
van a bordák alatt és hogy én magas is vagyok, jobban eloszlik. ) Uh 2 hét múlva, de kicsit megnyugtatott, hogy nem kicsi a baba.
Mi volt az MRI-n??? A HSG lapar előtt volt, vagy lapar alatt?
Hogy derült ki a hipofízis-adenóma? Nekem azt mondta dokim annó, hogy ha bromocr. mellett is magas, akkor csinálunk csak MRI-t. Nekem is hiperprolaktinémiám volt. Először tavaly nyáron derült ki, Azt hiszem egy hónapon belül 700-1000 körüli értékek voltak és 600ig jó a labor szerint. Erre szedtem 2 hónapig premenst, amitől 500 körülire lement, de mikor Clostyt szedtem , felugrott 2000-re. Ekkor kaptam bromocryptint, 2005. dec-ben. Amíg magas volt a PRL, a progeszteronom 15 mmol/l körüli volt. Mikor helyreállt a bromótól, általában 55-60-as értékű lett a progi, ami szuper, tekintve,hogy asszem, már 30-tól akár terhesség elején is jó.
Szerintem lehet,hogy HSG nélkül is sikerült volna. Mert -szerintem- a hormonok miatt nem jött össze . Az volt az 5. hónap jó progi-prl szintek mellett, ami sikeres volt, persze a HSG-is jótékony hatású volt biztos, merthogy a következő hónap volt, a 17. a sikeres.
Pco-t már elég jól tudják kezelni, az endometriózis jobban aggaszt.De szerencsére, lapar után biztos rendeződött a dolog. Ez lesz az első lombik , ugye?
Milyen gyógyszereket kapsz? Már elkezdtétek a szurizást?
Sajnos nem engedi, hogy privátban küldjem el. Nem folytatjuk inkább e-mailben?