Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Méri! Köszi az infót, bár én nem nagyon veszek babaruhát a CORA-ban (egyszer kétszer "bevásároltam", és azóta óvatos vagyok), de nagyon jól esett, hogy gondoltál ránk, és figyelmeztetteél.

Danimama! Köszi, sajna elég sántika vagyok még, és ma délelõtt a bevásárlás eléggé megviselt. Kép

Henke! Te hogy vagy? Javul már a lábad?

BMárti

BMárti
bmárti

Menta, Norci, Laura
örülök ha Helena már jobban van! KépKépKép
Köszönjük a gyógyikat ránk fér, nem túl jó éjszakánk volt,sajna pont este dugul be a nózija azt hiszem ettQl lehet, de a torka is fájhat kicsit, különben vidám csak anyásabb lett!
Ki kellene vinnem levegözni végre nincs az a h.. szél.
Szerencsére nem lázas így majd meglátom mert szerintem a friss levegö jót tesz neki könnyebben is lélegzik talán legalább is én így voltam vele.

Norci
Még egy gondolat bár biztos vagyok benne hogy tiéd lesz az utolsó szó, Kép .
Most még ugyan Vilike kicsi de gondolod ha 6 éves lesz nem fogod már ugyan így szeretgetni, játszadozni, simogatni, puszilgatni mint most? Dehogy nem! Sokszor olyan nagynak tünnek, de még olykor olyan kis kicsik ám. És ha olyan korszaka lesz hogy veled szeretne aludni valamiért akkor kizavarod? Biztosan nem, rólad nem tudom elképzelni aki ennyire ragaszkodik a kisfiához az biztosan azt szeretné hogy nyugodt legyen az álma. Vannak dolgok amiket nem láthatunk elöre ebben az esetben neked sem esne jól ha valahol azt olvasnád hogy pszichológiai eset vagy, hiszen a szöveg rád illik? Nem?
Másrészt az említet estben sem ismerte Virág a családot mégis pálcát tört felettük.
Erre írtam hogy nem értjük meg egymást mert mindenkinek joga van véleményt írni Virágnak is, ha ö így gondolja mert így tudja, szíve joga hogy ezt megvitassa, csak úgy kellene fogalmazni hogy az másokra nézve ne legyen sértö, hiszen pl. ezeket az irományokat is sokan olvassák nem csak mi, ez nem magán levél.
Szerintem egyébként a sok vihart kavart "Szoptatás kitöl ne fogadj el tanácsot" topickban is pont ez volt a prébléma hogy bár emberekék jót akarnak rosszul sül el, mert nem figyelnek oda hogy bizonyos gondolatok általánosítanak és megsérthetnek vele másokat.

Dzsili
dzsili

Cory
Örülök, hogy most már bizti a babuci, szép nevet találtatok neki! KépKépKép

Minden pocakos vigyázzon magára ebben a csúszkálós idöben! KépKépKép

Menta
Nekünk is ilyen hintánk van mint Helenának!
Nálatok sem akarta apuka hogy hogy mégis sikerült, vagy nem nálatok készült a kép?

Nyuszimanó
Tudom, hogy nem sokat számít de én is hiányoltalak már, csak valahogy azt hittem a költözés miatt nem vagy még! KépKépKép
Picurkát nagyon óvd ám abban a hidegben! KépKépKépKép

BMárti
Tegnap kérdezted, csak megfeledkeztem róla, anyósom meg halt, írtam róla, még Karácsony hajnalán.
Azóta rosszabb lett a helyzet mert bár a párom kötött vele eltartási szerzQdést és így az anyós ház része az övé lett ebbe a többiek nem nagyon akarnak bele egyezzni.
A sógoromis összeszedett egy csajt a gyerekével és most ide költöztette öket menyasszonya címszóval!
gondolhatod Lacié a ház 60% a többieké 10% négyszer mégis mindenki akar valamit meg szemétkedik.
Borzalmas az emberi nem néha! Nem baj mi már lassan elköltözünk.

Pussz: Dzsili
dzsili

Szia Dzsili!

Bocs, ha már írtad, de nekem pont karácsony környékén többször is volt kihagyásom, mert egyszerûen nem érkeztelek olvasni se titeket, azután meg nem tudtam már bepótolni. Borzasztó lehet éppen a családban az ilyen anyagi vita. Mondjuk az elég fura, hogy 10% tulajdonrésszel valaki beköltözzön. Nem irígyellek. Kép De legalább anyósod nem szenvedett sokáig. Kép
Arról is lemaradtam, hogy hová költöztök. Anyagilag hogy oldjátok meg? Gondolom, hogy 60%-os tulajdonrészt eladni se nagyon lehet.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Jót nevettem a tegnapi nyomozáson, én azért nem írtam, mert nem voltunk itthon. (Különben biztos, hogy egész nap a topicot olvastam volna.)

Nyuszimanó! Nagy-nagy gratula!!Kép Én is hiányoltalak, de gondoltam, hogy költözködtök, és majd jelentkezel, ha az új helyen is lesz net. Milyen az új lakás? Adri barátnõd mit szólt? Nem kapott kedvet tõled a kistesóhoz a kis szõke herceg mellé?Kép

Akik kérdezték, hogy nálunk miért nem lesz mostanában kistesó: nem szeretném részletezni, de családi gondjaink vannak, így a project határozatlan idõre elnapova.Kép

Cory! Hiszel már a teszteknek? KépKépTõlem mehetünk hétfõ reggel a DM-be.Kép

Menta! Örülök, hogy jobban van Helena, biztonság kedvéért küldünk neki pár gyógypuszit!Kép Pocakosság ügyben: hajrá!

Dzsili! Napocskának is mennek a gyógyok!Kép

Márti! Neked meg jókedv depi ellen!KépKép Nekem megint nagyon rossz a kedvem, hármasban vagyunk a lányokkal egész hétvégén... De délelõtt szánkóztunk egy nagyot, és a nap is süt!Kép

Jó hétvégét mindenkinek
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Na, megvan az a fránya vírus, jól elbújt. Most már minden ok. De jó, hogy nem tudtalak követni Titeket!! Iszonyú kiváncsi vagyok, mág így is a 7.-i archívokat tudtam végigolvasni, itt izgultamKép
Nyuszimanó!!!! Nagy - nagy gratula!!!! Hûûû de irigy vagyokKép
Menta! Képzeld , Peti is beteg. Az a fura, hogy a szomaszéd kissrác, akivel álandóan együtt vagyunk, volt úgy szerdán, hogy 38,2 volt hónajban a láza reggel. Kapott kúpot, állítólag más baja nem volt azóta se, tegnap elutaztak, nem beszéltünk. DE! Az anyja csütörtök este itt volt, jól megtapogatta a Petit. Tegnap du. nézem, olyan jó a gyerek. Megmérem, popsiban 39!!!!Kép totoál beparáztam. Kúpot kapott, de 38,5-re ment csak le, majd este 8-ra 38,2-re. Telefon 6-kor dokinak. Azt mondja, ajjaj, menjünk. Megnézi, tüdeje tiszta, de a torka piros!!!!!!!! Kapott ospen antibiotikumot. (Ismeri valaki???) Ez jó, mert nem is köhög, orra sem folyik. A láza hajnalban 37,7 volt (mindig popsiban mért eredményt írok) reggel szintén. Kapott egy kanál panadolt 8-kor, délben már 36,6. Most délután 37,6, de ennyi alapállásban is szokott lenni a foga miatt. Amúgy semmi nem látszik rajta. Furcsa. mert mi van ha nem visszük el, ki se derül, hogy piros a torka.... Csak két dologtól félek. 1.) Kedden kapott oltást (15 hómnapost). Azt csak egésszéseg gyereknek lehet adni. Igaz, megnézték a torkát, nem volt akkor piros. De mi van, ha bujkált benne? Az kijött volna már, ha baja van az oltás-betegség miatt??? Egy ismerõs azt írta, egy kisgyerek majdnem ráment mert betegen lett beoltvaKép A másik, szintén az ismerõs irta, hogy minden sz*rra a doki felír antibiotikumot. Ettõl lehet baja, ha ok nélkül kapja? A múltkor nem kapott rögtön, hörghururtja lettKép (de lehet, hogy amúgy is). A fõ bajom, hogy holnap de. lépünk az oltás utánni 5. napba. Amikor láz, kiütés, nyirokduzzanat, köhögés, orrfolyás jelentkezhet. Most aztán hogyan legyek okos, hogy mitõl van???? SOS!!!!

ÍJajj, rángat, észrevette, hogy netezek, mennem kell......írok ma még talánKép

egy kis OFF: Szilvi, írjatok!!! megkaptad a fényképes mailt?

Puszi: Kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Nyuszimanó!
Nagy-nagy gratula a babócához! Jól felcsigáztál mindenkit!
Várjuk a részletes beszámolót a költözésrõl és Donciról!
19-éig természetesen nagyon drukkolok, de úgy is rendben lesz minden!

Most megyek olvasni, mert még csak tegnap estéig vagyok naprakész.

Menta!
Helenának mielõbbi gyógyulást kívánok!

Szilvi és Peti(aki szerencsére már meggyógyult)
bszilvi

Sziasztok!

Muszáj vol Aludj jóloznunk, Vili úgy nézett ki mintha beraktma volna a mosógépbe és már éjjel is tök nehéz volt visszaaltatni, cicin is, úgy hogy mellette voltam, persze mert úgy tele ette magát hogy buktt is, foga nem jön, hasa nem fáj. Nem tudom melyikünk bõgte magát könnyesebbre, kb. 35-40 perc volt mire elaludt. A végén apa ment be az én szipogó hangom nem lehetett túl megnyugtató. Mire elaludt rámjött, hogy ekkora sírás után úgy megölelném. Kíváncsi vagyok az éjszakára. Drukkoljatok! Õszintén nem érzem magam túl jól, de muszáj volt.

Dzsili!
Hagyjuk. Egyszer gyere el tlaira és megbeszéljük. Ja ha Vilinek szükséges lesz rám, naná hogy vele alszok, de nem úgy hogy rátelepdjek és nem azért mert nekem lesz szükségem rá, no mert én ilyen családokat ismerek. Ja és amíg nem született meg Vili és unokahúgom nálunk volt mindig velem aludt, õ akarta így (most 10 éves).

Norci
norci

Sziazstok!

Cory,
neked is gratulálok, vigyázz magadra!KépKépKép

Menta,
a férjem 11 hónapig polgári szolgálatos lesz, én meg GYES-t kapok. Gondolom, nem kell részleteznem.Kép

Norci,
drukk-drukk. Az egész jó idõ. Nálunk két óra volt kereken elsõ alkalommal. Meglátod egyre könnyebb lesz, egy hét múva pedig aludni fogtok.Kép Majd milyen furcsa lesz az elsõ éjszaka, én felkeltem 2 óránként magamtól, és hallgatóztam, hogy ugyanmár ez nem lehet igaz. Aztán a tejcsi keltett fel, mert ugye termelte a szerveztem, szóval nem ám olyna egyszerû aludni, akkor sem, ha a gyerkõc alszik.Kép

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
Már 5. napja nincs újabb szemölcs Tomin!!! Ezt most suttogva írom, szinte nem is hiszem el. Jaj, de jó lenne!
Viszont rajtam iszonyú mennyiségû pötty jött ki, nem szemölcs, olyan érzésem van, mintha valami mérgezést kaptam volna. Teljesen jól vagyok különben, csak iszonyúan viszket minden egyes pötty Kép Fogalmam sincs, mi ez Kép El kellene mennem bõrgyógyászatra, de hát most ugye hétvége van. Talán hétfõn. Kép Kép Kép MIndenesetre Betadin folyékony szappannal fürdök, hátha segít a fertõtlenítés.

Mellesleg Tominak megvettük a járóka aljába a padlószõnyeget, nagyon tetszik neki és végre nem félek folyamatosan, hogy megfázik.

Na, megyek vakarózni Kép
Jó éjt Nektek: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Andi! Neked is jókedv depi ellen: KépKépKépKépKép És még küldök: türelmet, kitartást, fáradhatatlanságot - bár odaérne minden kívánságom! Kép SZánkózni jó lehetett! Kép Én már némileg helyrejöttem, amiben nem kis szerepe van a netnek és nektek Kép A bohóc már a gyerekszobában integet, végleges helyérõl! Kép

Norci! Tudom, hogy egyzer már elvetettétek a Chamiomillát, de nem akarod ismét megpróbálni? Ha nem Vilinek, akkor legalább magadnak! Kép Bár,m neki sem árthatsz vele! KépKépKép

SZilvi! Örülök, hogy Peti végre teljesen egészséges! Kép

Menta! Helenának még egy adag gyógypuszi Kép a végleges gyógyuláshoz! KépKépKép Jöttök márc. 1-én? Én szeretnék!

LKata! Ne aggódj ennyire! Kép Biztosan megnézték oltás elõtt rendesen, a lappangó betegséget senki sem tudhatja elõre, így soha sernki nem kaphatna oltást! Nem olyan könnyû "rámenni az oltásra", ne higgy a károgóknak! Kép A felesleges, túl sok antibiotikum az immunrendszert elronthatja, viszont ha szükséges, életet menthet! Ha nem bízol a dokitokban, miért nem keresel olyat, aki megbízható?

Dzsili! A lakásügyek rendezõdéséhez drukkolok! Kép

Mindenkinek jó hétvégét! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Norci,
kitartás, biztos, hogy jó lesz majd. Kell hozzá nagyjából egy hét és rendezõdnek az alvás körül a dolgok. Nálunk most úgy mennek a dolgok az alvásnál, hogy este mintaszerû a lefektetése (de tényleg), aztán ha éjfél körül felkel, akkor nincs cici, hanem "Aludj jól" van (esetleg vizet kap csõrösbõl). Azt vettem észre, hogy ha ilyenkor nem veszem ki cicizni, akkor általában már többször nem ébred meg éjjel. Vagy max. egyszer olyan hajnalban. Aztán visszateszem, és ált. 7-1/2 8-ig alvás van (van, hogy 8-kor kel fel)Kép.
Tegnap pl. éjfél körül felkelt, bementem (tegnap kezdtük mi is újra), mondtam a szokásos szöveget (mondjuk én megsimiztem azértKép) és kijöttem vécére. Mire visszamentem, már aludt. Aztán hajnalban (2 körül) megébredt, de itt visszaaludt, 1/2 5 körül cici volt, 6 felé megint megébredt, de visszaaludt és 8 kor vidáman, mosolygósan ébredt.

Ágci, szerinted miért van, hogy a lefektetéssel nincs gond általában, viszont ha éjjel megébred, nem mindig tud visszaaludni olyan szépen, ahogy elaludt?

<pre>
Anyuka neve Gyerkõc neve Születési idõ Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkõc
Andi3 Luca 2001.augusztus 16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi (sz.: 1998. december 25.)
Cory Balu 2001.szeptember 12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker.
Krisztinke Gergõ 2001. szeptember 19 Szülõotthon, Szabadszállás Kecskemét
Heni (Henke) Barnabás 2001.szeptember 21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker.
Zsuzsa Bea 2001.szeptember 25 Kistarcsa Gödöllõ István Gábor (1993), Miklós Bence (1995)
Ladányikata Peti 2001.október 17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Szilvi (sztigris) Zsanettt 2001.október 17 Budapest, Jáhn Ferenc Kórház Ócsa
Rebi Ildikó CSENGE 2001.november 7 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Kata Zoli 2001.november 8 Budapest, Szent János Kórház
Márti Ármin 2001.november 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker. pocakban
Tikk Hanna 2001.november 21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001.november 25 Helsinki
Bea Ajsa Soreya 2001.november 29 Budapest, MÁV Kórház Bicske
Laura Romola 2001.november 30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker. pocakban
Zsuzsi Dorottya 2001.november 30 Budapest, MÁV Kórház
Ágci Gábor 2001.december 4 Szeged Szeged
Beja Bálint 2001.december 12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Zafi Réka 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kõbánya
Bogancsi Tomi 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Danimama Dani 2001.december 20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001.december 23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001.december 25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Mégegykata István Zsigmond 2002.január 8 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest
Dzsili Napsugár 2002.január 28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002.február 1 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002.február 3 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Szilvike Anna 2002. február 9
Igika Olivér 2002.február 11 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XI. ker.(Gazdagrét)
Borcsa Bátor 2002.február 25 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, XV. ker.
Eszter Ádám 2002.március 7
Solya Máté 2002.március 8 Budapest, SOTE II. Ravensburg Sára (2000. december 11.
Andysj Madison Shannon 2002.március 22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Jáhneszter(sztike) Anna Júlia 2002.március 25 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Zugló Judit Réka (7)
Edit Riki (Henrik Sándor) 2002.április 29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002.május 1 Budapest, II. Ni Klinika Budapest, XIII.ker.
Méri Kitti 2002.május 6 Szeged, Nõi Klinika Szeged
Borcsa Barbara Luca 2002.május 24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Norci Vili 2002.május 31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker.
</pre>

Szilvike,
Anna babádnak nagyon boldog elsõ szülinapot kívánunk!
Kép

Aki beteg, az gyógyuljon hamar, küldünk is gyógyokat: KépKépKépKép!

Üdv
Szila
szila

Bogancsi,
hol jöttek ki rajtad a pöttyök? Nekem ott szokott lenni, ahogy az óra érintkezik a bõrrel. És nekem is nagyon szokott viszketni. Én olyankor Alkcema (nem biztos, hogy így kell írni) kenõccsel kenegetem, pár nap alatt elmúlik. Mondjuk már azóta nem volt, hogy Hanga megvan...Kép, igaz órát sem hordok, mert nem jó.

Ágci,
mikortól lesz polgári szolgálatos a férjed?

Szila
Szila

Ágci,
ez a polg. szolg. már tuti, mert most mondja Bence, hogy pl. a családfenntartókat már nem is hívják be (jól meg kell indokolni, hogy õ a családfenntartó), mert valószínû, hogy jövõre megszûnik a kötelezõ sorkatonai szolgálat. (Írhatsz mailben is.)

Szila
Szila

Szila,
sajnos nem tudom az éjszakázás okát. Nálunk a múltkor egymás után két nap volt iylen, akkor megszoptattam, de nem kellett neki, párat szívott, aztán odabújt az ölembe, és ott szuszogott, visszaraktam egy pár perc múlva (akkor nem vittem fekve szoptatni, csak a hintaszékben a szobájában), és akkor betettem, aztán aludt reggelig. Talán a foga?
Aztán azóta sincs semmi. De, hgoy megijesztett, mikor fürödtem és elzártam a csapot, és akkor hallom: OÁÁÁÁÁÁÁ, de torkaszakadtából. Majd kiestem a kádból...Kép Olyan furcsa volt... Aztán szépen megnyugodott, és tényleg azóta sem semmi.

Úgy néz ki márciustól megy.

Ágci

Kép
Ágci

Bogancsi,
vigyázz a nyavalyés pöttyökkel, és gyorsan menj bõrgyógyászhoz. Lehet a stressztõl is. Nekem is pár éve még kicsi területen volt, most néha megbolondulok tõle. A hab a tortán, hgoy nem tudnak velel mit kezdeni. olyan mintha egésséges lennénk, semmi elváltozás, mintát is vettek, tökéletes vérkép, és még is ott vannak, mégis viszket...Most van vmi új kencefice, meg már a stresszoldáson is gondolkodtam erõsen, mert nálam sajnos beigazólodott, hgoy attól kezdõdött, és attól van még midnig. Szóval ne hanyagold el, nehogy úgy járj mint én.
Ágci

Kép
Ágci

Ágci! Katonaság: Kép De: én úgy tudom, hogy két gyerekkel már nem is vinnék el, akkor sem, ha még csak a pocakodban van, illetve leszerelik! Persze csak emiatt nem érdemes teherbe esni, de ha úgyis akarjátok?! Kép

Bogancsi! Hú, ez a viszketés szörnyen hangzik! Kép Nem lehet, hogy valami kajaallergia?

Márti++
márti

Sziasztok!

Márti! KösziKép Tuudod milyen hülye aggódós vagyok...Most már nincs láza, csak 37,7 (popsiban), de most meg sokszor hány (kicsit). Mondjuk, a hörghurutjánál is sokat hányt, mert zavarta a slejm, meg amúgy is hányós sajnos. Most azt mondta de. a szomszéd orvos csaj, hogy nem vészesen piros a torka, a tüdeje tiszta,, de a torkán hátracsorgó váladék van. Biztosan ez hányatjaKép
A dokit meg a többiek szidják, azért bizonytalankodom, mert egyre több helyrõl hallom, hogy kit hogy nem kezelt, vagy félrekezelt. De mondjuk, kontrollnak itt a szomszéd gyerekorvos, az azért valamiKép

Lányok! Én kész paranoia (biztos rosszul írom) vagyok. Segítsetek, légyszi!!!!! Már ott tartok, hogy el kéne mennem orvoshoz, de nem tudom, hová, kihez......Kép Amióta megvan a Peti kész görcs vagyok folyamatosan. Eleinte bejárkáltam, hogy vesz e levegõt, rettegtem a bölcsõhaláltól. Aztán szegény kis barátja Marci (egy napon születtek egy kórházban) leukémiás lett a nyáron. Azóta mindenhol errõl a betegségrõl hallok, és rettegek, nehogy neki is legyen. Már olyan idióta vagyok, hogy végig is gondolom, hogy kórház évekig, transzplantáció...(mert ugye napi kapcsolatban vagyok szinte Marci anyukájával, és minden szörnyû, borzalmas részletet tudokKép
Aztán most, hogy felment ilyen magasra a láza, és semmi tünete nem volt, megint valami komolyra gondoltam (pl agyhártyagyulladás)
Nem merem odaadni a nagyszülõknek, mert emeletes a házuk, és a szemem elõtt lebeg, hogy felcsimpaszkodik a lépcsõkorlátra az emeleten (elvileg meg tudja csinálni) és átbillen, leesik, kitöri a nyakátKép Állandóan parázok éjjel, nappal. Ráadásul nagyon eleven, egész nap követeli a figyelmet, figyelni is kell, (mint ugye a szájpadlásfelszakításos baleset), estére már hulla vagyok. Egy pár hete néha éjjel rosszul vagyok, hányingerem van, szorít a torkom, ver a hideg veríték, aztán forróság önt el....(sajnos terhes biztos nem vagyok). Ráadásul éjjel sokszor megébred, olyankor menni kell, adni a teát. Nagyon irigykedem, akinek bejött az aludj jól......Azt hiszem, én nem bírnám végigcsinálni de anyósék amúgy is mindig minden "rosszról" amivel én elrontottam a gyereket le akarják szoktatni, majd leszoktatják, ha végre valahára oda merem adni. De már nagyon merül bennem az elem, lehet, hogy kipróbálomKép De lefektetni se tudjuk, próbáltuk, hogy be az ágyba, de ott állt, és üvöltött.(aztán az üvöltéstõl hányt) Volt, hogy ott maradtam, meséltem, stb, de könyörgött, hog vegyem ki..Kép nem tudom mit csináljak....
Fõle ez a kóros fantáziálgatós aggódás akaszt ki. a mûtét után (szájpadlás) meg elõtte pont azt mondta Csabi, milyen fegyelmezett voltam, büszke volt rám. Én se mértem, hogy csináltam. Na, utánna egy héttel kezdõdtek a rosszullétek. (mondjuk edig 3-4 volt, az egyik tegnap éjjel, be is lázasodtam, most meg semmi bajom)
Na a mûtét után itthon már éjel az ágyban azon gondolkodtam, ha benn lettem volna a szobában, ha...meg mi lett volna ha az altatást elrontják, és kómában marad, mint az a kisfiú a tévében, vagy nem ébred fel, mint a székesfehérvári kisfiú..........

Jajj, segítsetek légyszi ha tudtok..........Kép

LadányiKata (ladán

Kata! Én is nagyon aggódós vagyok, így aztán értem a félelmeid nagy részét Kép DE azért megpróbállak megnyugtatni! Kép Nem érdemes megpróbálkoznod egy pzichológussal, hogy kiderüljön, mibõl erednek a félelmeid? Addig is nyugodtan ihatsz pld. citromfû teát este, az nyugtat, vagy más hasonlót! SZedhetsz homeopátiás bogyókat is, nincs mellékhatásuk! Próbálj relaxálni! A férjedre mered hagyni Petit? Vagy a saját szüleidre? Ha igen, menj el úszni, vagy pletyizni egy nagyot a barátnõiddel! Énszerintem anyósodékra (és senki másra) aki "ki akarja javítani, amit te elrontottál" ne hagyd Petit, szerintem az csak ártana neki! Ha el is rontottál valamit (de ezt elég nehéz kívülrõl megállapítani, nemcsak nekem, a rokonoknak is! Kép), azt neked, nektek kell kijavítanotok, nem egy idegennek, még ha azok Peti nagyszülei is! És sajnos nem lehetsz mindig vele, sõt, egyre kevesebbet! Gondold el, az oviban, iskolában, stb. nélküled kell vigyáznia magára, jobb, ha folyamatosan te szoktatod rá!

Márti++
márti

Sziasztok!

GOrsi (meg akinek kevesebbet eszik a babája): [url=http://www.babanet.hu/faq/taplalgy03.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/faq/taplalgy03.htm[/url]
most találtam, egész jó dolgokat ír.

Kata,
hát ez tényleg Kép, igazából nem értek a dologhoz, de talán egy pszichológus tudna segíteni.

Szila
Szila

Sziasztok!
Az elõbb írtam egy tök hosszút, de mellégépeltem és letöröltem...Kép nem ismétlem meg, inkább rövid leszek:

Gratulálok az új kismamáknak, Cory és Nyuszimanó legyetek nagyon boldog kismamák, viseljétek könnyen az új terhességet és vigyázzatok magatokra és a nagy tesókra!

Dorkának 37,9-e volt most este popsiban, adtam neki panadolt, mivel az inye eléggé duzzadt, hátha ettõl van. Szerintetek a hõemelkedéssel mit kell kezdeni? Én olyan tanácstalan vagyok, nem szeretnék betegekkel teli rendelõbe menni Dorival, csak azért, hogy azt mondják, hogy lehet, hogy a torka...és eközben meg megfertõzõdik valami jó kis vírussal.. Egyáltalán adjak ilyenkor panadolt, azt olvastam, inkább csak 38 fok felett (popsiban 38,5) érdemes lázcsillapítót adni, mert a láznak a jótékony hatását is ki kell használni. Valaki írjon már pár sort, mit csináltok, ha csak hõemelkedése van a babának?

Laura, Márti: akkor úgy néz ki, hogy Rominak öccse, Árminnak meg húga lesz?

Holnap megyünk férjemmel a Széchenyi fürdõbe, végre elkezdünk egészségesebben élni, mindkettõnknek muszáj mozogni, kiváncsi vagyok, meddig birjukKép

Üdv, jó éjszakát, szép álmodozást!

Zsuzsi és Dorottya (14 hónapos)
zsu26

Sziasztok!

Norci: jaj, de borzasztó ez az idõszak! Mi is átéltük... Kép Így hát megértelek, de hidd el, utána csak jobb lesz. Szerintem fontos, hogy a délutáni alvásnál, és ami a legborzasztóbb: az éjszakai felébredésnél is így járjatok el! Sok erõt kívánok hozzá neked!
(Ja, és mi apával felváltva mentünk be hozzá, hogy tudatosuljon benne: mindkét szülõ ezt akarja.)

Bogancsi: juj, ez borzasztóan hangzik. Kép Még ha nem viszketnének... Nem lehet, hogy valami élelmiszer-allergia?

Kata: az én tippem az, hogy talán anyósodék azzal a kezdeti mindenbe beleszólós-kritizálós viselkedésükkel ültethették el a fejedben, hogy te nem vagy elég jó anya, stb. És szerintem ez váltja ki belõled ezt a megfelelési kényszert: mit szólnak, ha Peti beteg lesz, stb. Talán ezért rettegesz mindentõl.
Szerintem is jó lenne beszélned egy pszichológussal.

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Zsuzsi,
én 38 fokig (a levonás után annyi) napközben semmit nem adok Hangának, ha lefekvés elõtt van ekörül a hõje, akkor egy fél kúpot. Ha lefekvéskor magasabb a hõje 38 foknál, akkor egy egész kúpot adok neki. (mi Germicid C kúpot használunk)

Szila
(aki most végre ráér a gépnél garázdálkodni, mert a család alszik)
szila

ZSuzsi! A kistesó nemérõl a leghalványabb fogalmunk sincs, de jövõ héten megyek dokihoz, talán lesz UH is és talán látszik is vmi - ha meg nem, akkor elõbb-utóbb elmegyünk 4D-s UH-ra - bár végül is mindegy, a fiú is jó megint! (csak én úgy szeretném, ha lenne lányom is!) Én is hasonlóképp járok el, mint SZila, csak mi Amidozophenum(?)-ot használunk, még mindig a 0,1-est, mert Ármin még csak 9,4 kg. Én panadolt sosem adtam, nem is akarok, viszont szoktunk hûtõfürdõzni.

Márti
márti

Zsuzsi! Nagyon örülök, hogy mentek a férjeddel holnap a Széchenyibe! Olyan borzasztó volt olvasni, amit a karácsonyról írtál... Örülök, hogy a férjed "lassít" egy kicsit, és többet törõdik a családjával és az egészségével!

Lázzal kapcsolatban nekem a dokinéni azt mondta, hogy 38 fok alatt nem kéne csillapítani, hagyni kell a szervezetét dolgozni a betolakodók ellen. Éjszakára viszont, hogy pihenni tudjon, csillapítani kell a lázat.
A Panadolt a mi dokinénink "hangulatjavító"-ként jellemezte (Rominak a lázát le sem viszi), tehát éjszakára (szerintem) hõemelkedésnél Panadolt nyugodtan adhatsz.

Írj gyakrabban! Kép

Ja, Rominak nem tudom, hogy öccse lesz-e, azért a 20. hét elég korai ebbõl a szempontból. A következõ UH szerintem már jóval pontosabb lesz. (Mi különben ismét kislányt szeretnénk.)

Szia: Laura
p_laura

Kata!

Szerintem Peti addig nem fog magától elaludni, amíg te nem tisztázod magadban, hogy attól, még, hogy egyedül alszik el, te jó anya maradsz és neki erre van szüksége, hiszen neki is kényelmesebb, hasznosabb egy ébredések nélküli alvás és egy kipihent anyuka. Próbálj pontot tenni a múltkori eseményekre, akár a balesetre vagy anyósodékra gondolsz. Petinek egy kiegyensúlyozott, nyugodt anyukára van szüksége. Higgadj le (tudom nehéz, nekem is nehéz, de ha az ember elragadtatja magát, sokkal nehezebb kimászni belõle) és határozott és szeretetteljes jeleket küldj Peti felé, ebbõl érteni fogja Peti, hogy te mit akarsz elérni nála, mi jó kettõtõknek. Petit az teheti bizonytalanná, hogy érzi, hogy te magad nem érzed jól magad.
Tessék a világot leszarni, legyél önzõ és csak magatokkal foglalkozz, ekkora szívvel megõrülhet az ember!!! Ezt a sok figyelmet a családodra szenteld és önmagadra, hogy tudj feltöltõdni!!! Én nem beszélnék a leukémiás ismerõsõmmel és bárkivel, aki lelkileg ennyire meg tud viselni, hiszen van elég gondod így is.

A hõemelkedéses dologra én sem tudok mit reagálni, majd a lányok meg mondják, hogy ez normális vagy nem...Amíg a gyerek jó kedvû és jól eszik, szopik, addig nem lehet nagy baj.

Szila: kérjetek halasztást a polg.szolg.-ra, azt is lehet 1 évre halasztani, és akkorra hátha nem hivják be a férjedet! Gyûlölöm a katonaságot! rendes adózó családosokat miért akarnak financiálisan tönkretenni???????

Üdv: zsuzsi
zsu26

Kata!

Most nagyon furát fogok írni neked. Amikor egy gyerekem volt, én is mindenért idegeskedtem.
Aztán megtanultam, hogy bármennyire is sajnálom a TV-ben bemutatott beteg gyerekeket, elkapcsolom a TV-t, hogy még véletlenül se gondoljak bele a dologba. Tudod, ez a strucc politika, amirõl nem tudok, az nincs is.
A szuszogással kapcsolatosan. Én a mai napig, mielõtt lefekszem megnézem a nagyokat is, hogy lélegeznek-e. Egyébként teljesen normálisnak érzem magam.Kép
Az én szüleim is emeletes házban laknak, nekem is nagyon jó a fantáziám. Az én szemeim elõtt is lejátszódtak ilyen, és hasonló esetek amiket leírtál.
Az anyósom kertes házban lakik, ott meg arra gondoltam, hogy mi van akkor ha véletéenül kiszalad az útra. stb... Nem folytatom, de... ez egy teljesen természetes folyamat. Amikor több gyereked lesz nem leszel ennyire idegeskedõ. Bár ez így nem teljesen igaz, de nem fogsz talán ennyi rémet látni. Az én példáimat csak azért írtam le, hogy lásd nem lett semmi bajom, nem kellett pszichológushoz mennem, nem lett kóros az esetem. Megtanultam élni az élénk fantáziámmal. Mondjuk nekem a férjem mindig elintézi egy "megint élénk a fantáziád.." mondatkával.

A mai napig például nem szívesen bízom senkire a Beát csak az anyukámra, és az anyósomra. Persze nekem nagyon jó a viszonyom anyós pajtással. Vadidegenre nem bízom. Mondjuk az más lenne, ha bölcsibe adnám, de úgy hogy esetleg bébéiszittert hívjak, hát azt nem. Akkor inkább valahogy majd megoldom valahogy a dolgomat. Nem lennék nyugodt, a fele dolgot elfelejteném, hogy mit akarok elintézni.
Anyósomnak mindig elmondom, mire figyeljen, mi éppen a kritikus a Beánál, és akkor lelke rajta, hogy mit csinálnak. Eddig, hogy lekopogjam, soha nem akarta átnevelni a gyerekeimet. Nem azért, mert mindig mindenben egyetért velem, hanem, mert õ egy egyszerû asszony, és úgy van vele, hogy az én dolgom, hogy neveljem õket. Õ egy igazi nagymama.

NYUSZIMANÓ!
Nem felejtkeztem ám el rólad sem. Nagyon sok drukk a 19-ei vizsgálathoz, és addig is gratula a babóhoz. KépKépKép
Milyen az új lakás?
Jó kis délutánt szereztél tegnap nekünk, csak egy kicsit sokáig hagytál bennünket a bizonytalanságban. Eltudom képzelni mennyire élvezted. Egy bizonyos fokig én is élveztem.

Amíg el nem felejtem. Minden beteg babónak, sok-sok gyógy KépKépKép

Ágci!
Katonaságot nem lehet valahogy "megúszni"? Nem azt mondták, hogy családfenntartó férjeket nem hívnak be?

Dzsili!
Feladatokkal hogy álltok? Nagyon furdalja az oldalamat, hogy hogy sikerült.KépKép

Ja amíg el nem felejtem. A Bea úgy néz ki újabb fogat növesztett szép csendesen. KépKép Hogy el ne kiabáljam, ezt szinte észre sem vettük. VAgy már hozzászoktunk a dolgokhoz.KépKép

Sziasztok! Jó éjszakát mindenkinek!
Zsuzsa

beababa

Zsuzsi,
mi már túl vagyunk a katonaságon (szintén polgári szolgálat)Kép. Amúgy a sógorom most úszta meg az egészet, mert már két gyerekkel be sem viszik az embert(hogy már az állapotosság is számít-e, azt nem tudom).

Zsuzsa,
gratula foghozKép. Hanga is szépen növesztgeti a két felsõ fogát, az egyik már majdnem egy hete áttört, a másik meg napokon belül várható. Úgyhogy most háromfogú a jánykaKép.

Szila
Szila

Sziasztok!

Kihasználom, hogy mûködik a net!

Márti, Laura: nekem úgy tünt, hogy már tudjátok a nemeket, de akkor türelmesen és izgatottan is várom, hogy hugicák vagy öcsikék lesznek!!!
Márti és fiú névre mit találtatok ki?Kép

Láz, hõemelkedés:
az a baj, hogy sokáig úgy mint Márti én em adtam semmilyen gyógyszert Dórinak, aztán nem is tudom miért, ha már 38 körül lett a hõmérséklete, rögtön a panadolhoz nyúlok/tamKép
A lázgörcstõl féltem és emiatt adom estére neki ezt a löttyöt. Most meg olvastam az ideálban, hogy a láznak nagyon is jó hatása van, hogy jobb lenne, ha hagynám, így most lelkiismeret furdalásom van, hogy agyon mérgezem a gyereket...Kép Legközelebb megvárom a 38,5-öt (popsiban).

Laura: férjemnek a "csúnya természete", ami Karácsonykor jött ki és tul.képpen most is van, sajnos az egészsgével függ össze. Sajnos nehezen tudom rávenni, hogy magától komolyan neki kezdjen egy diétának és, hogy sportoljon. Holnap végre együtt mozgunk, mivel nekem is rám fér, ezzel a tudattal könnyebb a férjemnek is. Szóval az egészséges életmódra hangolás nagyon nehéz és körmönfont feladat. Sajnos mi szélsõségesek vagyunk, vagy nagyon betartunk mindent vagy pedig nagyon nem (egészséges életmóddal kapcsolatban), eddigi életünkben ezek a periódusok váltakoztak. A babakészitéskor könnyen vállaltuk a nehezebb életmódot (hiszen nagyon vágytunk a babára), de most visszaestünk és nagyon nehéz újra egészségesen élni...Kép
szóval ez van velünk. remélem nem irtam olyan komplikáltan.

Üdv: zsuzsi
zsu26

Zsuzsi!
Az elõbb elfelejtettem írni, hogy éjszakára ha hõemelkedése van akkor is adjál Dorkának lázcsillapítót, akkor elég a fél adag. Napközben rád van bízva meddig nem adsz neki csillapítót, de az éjszaka az teljesen más. Pontosan azárt, amit írtál a lázgörccsel kapcsolatosan.
szia, és gyógyuljatok meg Ti is. KépKépKép

Szila!
Köszi a gratulációt, így Beának már azt hiszem 11 foga van.KépKép
Én is gratulálok Hangának a 3 fogához.

Zsuzsa

Zsuzsa

beababa

Zsuzsa!

Köszi, megnyugtattál!Kép
Nekünk lassan 5 hónapja nem jött fog, igaz így is 8 fogunk van, de nem értem, hogy most miért állt le ilyen sokáig, vagyis duzzadni duzzad az inye, de nem nõ fog...Kép

Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!!

Jajj, de jó tudtam én, hogy Nektek kell írni, rögtön mennyien válaszoltatokKép Nagyon szépen köszönömKép Próbálok majd sûrûbben jönni, de hát ez a kis örökmozgó.....
Azért szívom a fogam, amikor a szoptatás körüli gondok voltak, csak a freemailt tudtuk használni (sima telefonos net) és hetente ha 2x felengedett fél órára. Pedig ha akkor napi kapcsolatban vagyok Veletek, nem hiszek el minden hülyeséget, és nem hagyom bambán, hogy Anyós felirassa a tápszert, és rögtön megetesse, mihelyt módja van ráKép Na meg az összes többi, amit hallgatok már lassan másfél éve.....Kép Igen, valószínû, hogy a félelmeim, is abból erednek, hogy elhitették, nem vagyok alkalmas semmire ...
Hát azt írtam, hogy a szájpadlásbalesetnél is megkaptam, hogy számoljak majd el a lelkiismeretemmel, szegény kisfiú életre szóló sebet szerzett, stb stb......Kép

Ó, megjöttek a fiúk a postaládanézésbõl (minden reggel ki kell menni lépcsõházazni), és most itt rángat.
Próbálok még jönniKép

Új fogacskásoknak gratula!!!!!!!!!!!!KépKép

Még egyszer nagyon köszönöm, hogy vagytok!!!!!

LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Cory!
Akkor most már lehet neked is gratulálni?!

Szilvike!
Boldog elsõ szülinapot Annának!

Képzeljétek, Peti elkezdte mondani apájának, hogy APA! És ha nem látja, akkor forgatja a fejét, rámnéz és úgy mondja apa,mint aki keresi. És megtanult tapsolni is! Mi fogat még mindig nem növesztünk, biztos Pató Pál urasra veszi a figurát, ej ráérünk arra még!

Zsuzsa,Szila!
Gratula az új fogacskákhoz!

Márti!
Édes lehet Ármin, ahogy simizi a pocakodat!

Mindenkinek nagyon jó hétvégét!

Szilvi és Peti

Ugye, lesz holnap tali?
bszilvi

Kata!
A lázról azt olvastam vhol, hogy ugyan jó hatású, DE kisgyerekeknél nagyon megviseli a szervezetüket, mert minél magasabb a lázuk, annál gyorsabban ver a szívük. Ezért én este, már popsiban 38 felett Panadollal kezdek, ha stagnál, OK, ha továbbmegy, akkor 38.5 felett jöhet a Germicid. Ezt a kettõt 4 óránként lehet felváltva is adni, mivel a Germicidben nincs paracetamol. És végül a fürdés. De volt már rá példa, hogy egy kis esti fürdés átalakult hûtõvé és levitte a minimális lázat. Láztól is függ.
Képzelõdés: Sajnos én is tudom mirõl beszélsz. Nálam segít, ha ilyenkor megállok egy pilanatra, csendben lehülyézem magam a parázásért, persze jól megnézem, hogy szuszognak-e! Kép Egyáltalán nem biztos, hogy anyósodék hozzáállása okozza. Gondold végig a szüleiddel és a férjeddel való kapcsolatodat is. Ez most komoly! Nálam a szüleim miatt alakult ki valószínûleg. De megtanultam nemet mondani. Nem csak Anyunak, már mindenkinek tudok, már csak azt kell megtanulnom, hogy ne csattanjak fel. Kezdj el valami teljesen újat, amiben jónak érzed magad!
És szerintem attól, hogy ilyen anyósod van, még oda kell adnod neki Petit. Nálunk pl. az én drága jó anyósomat, a másik menye ki nem állhatja. Egy idõ után ez kölcsönössé vált. (Gondolom most ti itt tartotok.) A gyerekeket nem adták oda, ellenük uszították, a világ végére költöztek. Aztán mikor látták a mi kapcsolatunkat, rájöttek, hogy nem is olyan nehéz velük szót érteni. Csak amíg õ mindenre elhúzza a száját, én megvívtam a magam kis csatáit. Pl. szoptatás, altatás, játszótér, cukros víz. Volt, hogy meghajoltam, volt, hogy õ adott igazat. Szerencsére nagyon értelmes, érzékey, intelligens, a világra nyitott anyósom van. Csak azt nem értem, hogy ezt a másik menye miért nem látta/látja? Nem ismerem a családotokat. Csak gondoltam érdemes ezen egy kicsit csücsülni, mert minden ember más és ha megtalálod a hozzá vezetõ utat, lehet, hogy egy tündéri anyós válik belõle. Hiszen valamiért szereted a fiát nem? Abban pedig neki is nagy szerepe van, hogy ilyenné vált. Remélem nem veszed zokon, hogy ezt leírtam.

Ágci!
Én is úgy tudom, hogy nem viszik el a két gyerekeseket és a családfenntartókat. Megkapta már a behívót? Ha még nem, irány a Kieg, írjatok kérvényt, minden vélt és valós nyavajátokkal és hajrá babaprojekt! Kép

Minden gyerek beteg? Kép
Minden kis betegnek mielõbbi gyógyulást! (Beleértve az én két lurkómat is!) Kép

Bogancsi!
Kép Sok sikert a viszketõs nyomozáshoz!
Aztán nehogy elhanyagold! Nekem a terhesség alatt azt mondták kijött a tejallergiám. (Idõnként az egész kézfejem egy merõ vörös, száraz fájdalom.) De nem kértem rá krémet, elhittem, és most itt ülök fájó kézzel, tejet alig iszom, csak a kávéhoz. Szóval irány a bõrgyogyó!
Le a szemölcsökkel! Kép Tök jóóóóóóóóó! Szegény kis lurkó, mit ki nem állt...Kép

Ezt minden depisnek küldöm!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Boldog szülinapot ANNA!

Solya
solya

Sziasztok!

Zsuzsi! Én is jártam már úgy, hogy mellégépeltem, és eltünt az egész irományom, de a Szerkesztés menüben a Visszavonás mindig segített. Amikor meg elküldés közben tünt el, és valami angol nyelvû blalblát kaptam, hogy most éppen nem írható az oldal, akkor a visszalépés gombbal sikerült elõhoznom az üzenet küldési kísérlet elõtti állapotot. Bocs, ha esetleg fölöslegesen okostojáskodok, de olyan sokszor és sokan írjátok, hogy eltünt, amit írtatok, nekem meg még mindig sikerült visszakapnom a "mûvemet" ezekkel a módszerekkel. (Már persze ha nem fagyott ki alólam az egész Netscape vagy Mozilla.) Persze lehet, hogy egyszerûen mázlista vagyok. Kép
Dorkának jobbulást!

Márti! Már olyan régen fúrja az oldalam, mi az a 4D ultrahang? Én csak 3 dimenziót ismerek, de lehet, hogy nagyon földhöz ragadt vagyok. Kép

LadányiKata! Én is azt hiszem, hogy a problémádra egy megoldás van, széles ragtapasz anyósod szájára! Kép Hogyan legyen az ember lányának önbizalma, ha örökké kritizálják?! Márpedig Petinek te vagy a legjobb anyukája, ehhez kétség se férhet! Kép

Solya! Tejbõl egy fél korty is elég az allergiához. Én se hittem el, amikor a dr.nõ azt mondta, hogy attól hasfájós és kiütéses Lacika (2 hónapos volt), mert én tejet iszom. Max. fél deci volt, amit reggelente a kávémban ittam, azon kívül semmit, még tejtermékeket se ettem. Azután amikor elhagytam a kávéból azt a kis tejet is, egyik napról a másikra elmúltak Lacikának a pöttyei is és a hasfájása is.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Szila, Ágci, Márti, Solya: köszi az aggódást! Most egy kicsit jobb, mert este bevettem Fenistil-cseppeket, meg reggel is. A hol vannak a pöttyök kérdésre, csak azt tudom mondani, hol nincsenek: talp, tenyér, fül Kép Elképzelhetõ a tejallergia - bár sosem voltam az -, mert mostanság nagyon sokat iszom, mert kívánom Kép Talán hétfõn eljutok orvoshoz.

Kata: néha rám is rámjön a majré, mi lehet a gyerekekkel, ha késnek (buszbaleset, megrontás, elrablás), de mivel nagyon élénken képzelem el, ezzel le is tudom. Kialakult bennem valami babonaféleség, hogyha elképzelem a rosszat, akkor azzal ki is van pipálva. Hátha Neked is segít Kép

Zsuzsi: javulást Dorkának!!! Hõemelkedésre napközben én sem adok gyógyszert, csak este. Jól kiszellõztetek, sok folyadékot adok és megpróbálom ágyban tartani, hogy ne nyüzsögjön annyira.

BMárti: én se értem a 4D-t Kép talán az idõ a 4. ??? Kép

Délután a nagyok elviszik szánkózni Tomit, addig mi apával tudunk egy kicsit dolgozni. Remélem, 4-ig marad a "szép" idõ Kép Kép Kép

SZép további vasárnapot!!!
bogancsi és népes családja Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Andi
Köszi a gyógyikat! Kép

Kata
Mi még nem kaptunk 15 hónapos oltást így okosakat nem írhatok, nehéz is szerintem meg mondani mitöl betegednek meg a babókák minden esetre sok-sok gyógyi Petinek! KépKépKépKép

BMárti
Én sem vagyok ám mindíg napra kész kimaradnak néha írások nem szemrehányásképp mondtam.
Az apósék anno egy batár nagy házat építettek, hogy majd együtt lakunk csak a gyerekeiket nem voltak képesek úgy nevelni vagy irányítani hogy ne essenek mindíg egymás torkának így aztán képzelhetd milyen az élet itt.
Eleinte após basáskodott, majd az anyós próbálkozott most meg már mindenki...
Tehát úgy néz ki, hogy eleve három szintes a ház / de ronda, csak nagy így nem hiszem hogy el tudnánk adni, legalább is annyiért nem amennyit elméletig érne/,
alul van egy konyha, ebédlQ, két nagy szoba, meg fürdö és WC.
A középsön lakunk mi, az egyik szobából konyhát csináltunk még régen + 2szoba+ fürdöszoba.
Felettünk két szoba + a fürdö /az egyik szobát itt is konyhának használták/.
A ház mellett volt hátul egy garázs azt az egyik sógoromék megcsinálták egy kis lakásnak maguknak.
A felsö szintre csak úgy lehet fel menni ha rajtunk mászkálnak át, képzelheted. A sógor még akkor költözött fölénk amikor az apósék éltek, de mivel egyedül volt nem sok vizet zavart csak aludt voltaképp, meg jól lelakta a saját szintjét mert egy hajléktalan nem élt olyan koszban mint Ö.
Most hogy anyós meg halt mindjárt úgy érezte hogy szabad a vásár, elkezdte beköltöztetni a "kisebbséghez" tartozó nöjét egy kis gyerekkel. Pontosan arra ébredtem egy délután amikor Napoccsal szundiztunk éppen hogy húzkodnak a szoba elQtt zsákokat, kalapálnak felettünk meg egy gyerek rohangál. Nem szólt egy szót sem hogy mit szeretne, vagy bármi...á minek.Szólt a Laci nekik hogy amíg itt élünk menjenek le.
Képzelheted ha fent laknak van akkor jönnek be hozzánk amikor akaranak, mondjuk így is kulcs maradt milyen biztonságos, de legalább csendesebbek.
Alig lehet együtt élni velük borzalmas tényleg, egyik reggel amikor Napocst vissza altattam elkezdi a lányzó üvöltetni a cigány zenét képzelheted, az ideg majd szét dobott,azóta egy kutyát is rendeztek ide, és amikor szólunk hogy hát mégsem kellene még fel vannak háborodva. Köszi 10% mi?
A többi kettö /5 -en vannak testvérek/ meg azon dühöng hogy fizessük ki öket mert nem laknak itt. De majd azért veszünk fel kölcsönt hogy nekik adjuk mi meg évekig görizünk érte mert már kijelentették hogy ha az itt lakó két tstvér ki is fizetjük sem tudnak hova menni majd építenek úgy 10év aztán majd....
Tehát fizessünk ki kb. 8 millót és minden marad így mint eddig de a ház papíron a miénk. Hát nem, fizessenek ök ha akarnak nekünk! Ki meg mégse, tehetjük öket az utcára.
Szóval már egy ideje azért gyüjtögetünk, most veszünk fel kölcsönt aztán utánnunk a víz özön, nyáron már sehol sem leszünk, remélem! Veszekedjenek csak magukban, amint lehet eladjuk a házat oldják meg ök is a magukét, addig meg albérlök lesznek a két szinten mert hát a ház állagát is fenn kéne azért tartani. Persze ez sem teszik nekik, de egyik sem válalja hogy fizesse a rezsit, a fütés díjat képzelheted mennyi az itt. Nem értik meg hogy a tehenet etetni is kell hogy fejni lehessen.
Eddig ez a ház csak pénzbe volt nekünk, eleve a szerzödés 50ezer, az anyóst cipelni gyógyszereket egyebeket fizetni neki / mert hogy a gyerkei nem voltak rá hajlandók csak a Laci ezért került az ö nevére anyós része/ + a temetés 100 ezer...mégis mindegyik csak irígykedik ahelyett hogy értelmes megoldást keresene.
Jól kidühöngtem magam OFF lett bocsi, de jól eset, jobban érzem magam!

Norci
Én is szívesen beszélgetnék veled, biztosan más lenne ám szóban...
Sajnálom az éjszakát tudom milyen rossz érzés lehett,/ én ezért nem bírtam sírni hagyni öket/ ne szomorkodj nagyon azért jÓ? Szerencse hogy a párodra számíthatsz!
Kitartás lesz ez jobb is KépKépKépKép

Ágci
Bár már a többiek írták érdemes utánna nézni melyik rendelet mikortól él, no meg vannak kis kapuk...esetleg!
Képzeld az én férjem akkor volt katona amikor Márk 9 hónapos volt. Ö még egy évet volt egy gyerek meg család fentartó nem számított csak némi segélyt kaptam ilyen címen.A sógorom viszont mindíg kibújt alóla valahogy, hátha, próbálkozzatok!

Márti
Köszi a drukkot lakás ügyilegKépKépKép

Bogancsi
Én is drukkolok a végleges gyógyuláshoz! KépKépKép
-mind a kettötöknek!

Szilvi
Aranyos lehet Petike ahogyan APÁT hívja, biztos büszke is apukája rá.
Napocska még csak ritkán mondja hogy ATA!

Zsuzsa
Gratula a fogacskához most nálunk is megállta sor bár mindenütt nagyon dagi! KépKépKépKép
Én is kiváncsi vagyok de a hét vége nagyon szoros idöbeosztású lett neki ezért is nem írt még ma azt mondta próbál késöbb telefonálni ha nem gond!

Szila
nektek is a gratula a fogacskához! KépKépKép

Kata
Már az is jó jel hogy fel ismerted valami nincs rendben nálad, ha ennyit aggódsz hogy már az egészséged is veszélyben! A pároddal meg tudod beszélni? Sokat segíthet, hogy egy kis önbizalmad legyen!
Amikor a nagy fiam született talán mert fiatal voltam vagy a stresszes szülés miatt mindenesetre, mint késöbb rá jöttem szülés utáni depresszióm volt. Nagyon rossz érzés.
Rettegetem, ha sírt a kicsi azért, ha aludt akkor azért sírtam iszonyú rossz érzés a szorongás.Szerencsére kikeveredtem belöle és a másik kettönél már tudatosan figyeltem rá hogy nehogy véletlenül megint magával rántson ez az állandó szorongás!
Próbáld magadban tudatosítani hogy TE vagy a kicsi édesanyja aki nagyon szereti, vigyáz rá, hogy mondjon bárki bármit JÓ ANYA vagy! Ebben segíthat a férjed!
Legyél kicsit magabiztosabb aki ki áll az érdekeiért ezt mások is észre veszik majd és kevésbé akarnak szembe szállni a döntéseiddel még ha történetesen az anyósod is az illetö. A múltal már ne foglakozz csak elöre, ha tudom hogy elesek le ülök a földre, nem?
Én is szoktam mint mindenki aggódni a gyerekeiért söt a férjemért,nálunk is történnek balesetek, tört már be a fejük és voltak már kórházban sajna mint a legtöbb gyerek, ha mindíg mellette állsz is elöfordulhat bár mi. Elég rágódni a gondon ha már bekövetkezett! Hidd el! Ha tudsz gyere mi majd öntjük beléd a lelket, de ha ez sem elég tényleg jó megoldás ha szakemberhez fordulsz.
Na fel a fejjel!!! KépKépKépKépKépKépKép

/aki ma regényt írt nektek/
dzsili

BMárti, Bogancsi

Én is megkérdeztem annak idején hogy hol van az a bizonyos negyedik dimenzió az UH-n!?!
Ezt csak így nevezik a negyedik dimenzió a mozgás tulajdonképpen, tehát nem csak egy három dimenziós képet rak össze a számítógép a több két dimenziósból hanem képes a mozgást is követni. Legalább is nekem így magyarázta a szonográfus ismerös.

Én is akartam már írni hogy én úgy szoktam megoldani, hogy ne tünjenek el a regényeim, hogy miután beírtam a hozzá szólást az egészet kijelölöm és másolom, aztán küldöm csak el. Így bármi gond van még ha az Explorer áll is le akkor is megmarad a vágó lapon és beileszthetö. Persze áram szünet esetére nincs megolásom! KépKépKépKép

dzsili

Szia Dzsili!

Hát, nem semmi a történetetek! Én se örülnék, ha egy idegen nõ mászkálna keresztül az otthonomon, pláne, ha a zajos kissebbséghez tartozik. Kép Így, hogy 2 sógorod is ott lakik, tényleg patt helyzet, õket nem teheted az utcára, velük együtt meg nem adhatod el a házat. Tényleg az egyetlen megoldás, ha kiadjátok albérletbe, persze gondolom, hogy az se lesz egyszerû. Szurkolok nektek, hogy minél elõbb el tudjatok költözni!

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti
Köszi ránk fér mert az én idegeim is gyakran egy cérnára emlékeztetnek! KépKép

Dzsili
Dzsili

Lányok!

Alvás témában szeretnék még kérdezni!

Nálunk az elalvással nincs gond, Lacika szopizik, utána kéri a cumiját, elvackol az ölemben, és (általában) 5-10 perc alatt be is alszik. Semmi cirkusz, semmi nemakarom. Viszont éjjel többször is felébred, és olyankor ezt a cumitól újra kell kezdeni. Legtöbbször ilyenkor is elég az 5-10 perc, de nekem az éjszakánként 3-5 vagy mégtöbb ébredés elég fárasztó. Eddig azért nem éreztem igazán ránk illõnek az "Aludj jól" módszert, mert az elalvással semmi gondunk nem szokott lenni, és mert idõnként elõfordulnak átaludt éjszakák is. Márpedig ha nem tudna aludni a gyerkõc, akkor soha nem tudna. Gondolom én. Viszont most elkezdtem olvasni azt a könyvet, amit Laura ajánlott (Végre elaludt a gyermek). Abban is hosszan és részletesen taglalja, hogy a rosszul alvó gyereket micsoda cirkusz elaltatni. Már majdnem félretettem, amikor "beütött" egy mondat. Arról szólt, hogy az a gyerek, aki nem tud egyedül elaludni, ha éjszaka megébred, akkor se tud másképp visszaaludni, csak úgy, ahogy elaludni szokott. Szóval esetünkben fejecske befúr Anya könyökhajlatába, cumi megtámaszt Anya cicijén, és hork. Tudom, hogy ez kicsit "tyúkszaron az ütõér" jellegû felfedezés, de nekem eddig nem esett le magamtól. Kép
Szóval azt szeretném megkérdezni az "aludj jól" módszert alkalmazóktól, hogy megszüntek-e az éjszakai ébredezések a módszer alkalmazása után. Merthogy itt is legtöbbször arról olvastam, hogy azóta nincs a közdés az elaltatással.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Bogancsi: jobbulást! KépKép

Szilvike: Boldog szülinapot Annának Kép

Kata: én is elég pánikolós vagyok Kép Beszéltél már valakivel rajtunk kivül ezekrõl a félelmeidrõl? Gyere el hétfõn talizni, hátha jobb lesz utána Kép

BSzilvi: úgy néz ki Kép Dokihoz majd csak néhány hét múlva megyek.

BMárti: a 4. dimenzió az idõ, mert itt mozgásban látja az ember.

Márti, Laura: láttátok már? [url=http://www.babanet.hu/ultrahang.php" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ultrahang.php[/url] Fõleg a kedvezményre gondolok Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nem tudlak titeket követni. Gyorsan írok. ÉN hülye következetlen voltam és éjjel megszoptattam Vilit. Nem lett volna szabad, ébredt utána két , majd óránként. Ma este újra kezdjük és következetes leszek.

Márti!
Chamomilla minek? Nem fogzik most Vili!

Ágci!
Polgári szolg. ügyben írj mailt talán tudok segíteni. Saját példánkkal, de nem szeretném itt leírni nyilvánosan.

Norci
norci

Kata!
Látom, azért ma már valamivel jobb a hangulatod.KépKépKép

Dzsili!
Nem irigyellek a sógorok miatt, és a nemzetiségi kapocs miatt.KépKép
Pityuval bekapcsoltattam a telefonját. Várja a telefont, vagy az e-mailt.

BMárti!
Szerintem ha nincs gond az elalvással, akkor elvileg az éjszakai visszaalvással sem kéne problémának lennie. Nem próbáltad még meg esetleg, hogy csak a cumit adod vissza Lacikának, és nem szólsz hozzá, nem veszed ki az ágyából, egy simogatással intézed el a dolgot? Persze ott maradsz az ágya közelében, de nem érintkezel úgymond vele. Ne félj, érzi, õ azt, hogy ott vagy mellette, hogy biztonságban van. Ezt csak azért írtam most le, mert az elsõ gyereknél nem egyszer jóakaratból, de én vertem ki a szemébõl a Pityunak az álmot, mert rögtön hozzányúltam amikor megmozdult, rögtön foglalkoztam a dolgával. A Bea is fel-felsír, de neki elég ha nincs a keze közelében az éjszakai innivaló, azt odaadni, és már alszik is tovább. Neki a cumisüveg a cumi. Persze van olyan is, hogy csak felsír, és már alszik is tovább.
Nálunk egyik gyerekkel sem volt szerencsére alvás probléma, úgyhogy nagyon nem is tudok hozzászólni, csak az én tapasztalataimat, azt a valymi keveset leírni.

Norci!
Kitartást a következetességben!!!!KépKépKépKép Ejnye-bejnye az éjszakai következetlenségért.Kép

Solya!
Látom Te is kijössz az anyósoddal. Ez tök jó.KépKép Nem én vagyok az egyetlen legalább az osztályban.KépKépKép Nem azt mondom, hogy nem voltak, vannak, lesznek súrlódások, de hát azért anyós az anyós, hogy néha beleszóljon az életünkbe. A meny meg azért meny, hogy néha helyre tegye az anyóst.
A nagyszülõk felé én már megtanultam, ha nehezen is nemet mondani. Szörnyû nehéz, de néha muszáj.
Mostanában például az anyukámnak mondok elég sûrûn nemet. A fiúkat mindig el akarja kunyerálni, de állandóan arra panaszkodik, hogy õ neki mennyire fáj a lába, keze, néha rossz a közérzete. Az igazság az, hogy tavaly karácsonykor (amikor a Bea még csak 3 hónapos volt) elvitték a fiúkat magukhoz. Arról volt szó, hogy 1(!) napra elmennek a nõvéremékhez is Gyõrbe, és aztán haza jönnek. Az anyu vezetett, aki tudott nagyon jól vezetni, de egyre inkább bizonytalannak érzem a vezetését, és egyre inkább rémképeim vannak amikor tudom, hogy a gyerekeim is vele vannak a kocsiban. Szóval a nõvéremmel nem vagyunk jóban, különbözõ anyagi vitáink voltak évekkel ezelõtt. A gyerekeim csak akkor látják a nõvéremet és családját, ha az anyámék leviszik õket. Tehát nem volt baj hogy egy napra leviszik õket, így legalább találkoztak az unokatestvéreikkel. A gyerekek végül is nem tehetnek a szüleik acsarkodásáról. Erre onnan Gyõrbõl telefonáltak, hogy megérkeztek, és másnap jönnek haza. Ezt úgy mond övön aluli ütésnek minõsítettem. Szívem szerint, ha a férjem nem dolgozott volna aznap, azonnal leküldtem volna a gyerekekért. A férjem ment is volna, de én nem akartam botrányt. Ennek eredménye lett az, hogy mindig kitalálok valamit az utóbbi idõben, hogy miért nem mehetnek a fiúk hozzájuk. Arról nem is beszélve, hogy az anyu egészségi állapota az utóbbi idõben rohamosan romlik, és sajnos valószínû nem is fog javulni, csak romlani.KépKép Úgy néz ki, hogy évekkel ezelõtt diagnosztizáltak nála jóindulatú daganatot, és lehet, hogy most kezd rosszá válni. KépKép De erre nem is akarok gondolni, végülis az anyukámról van szó.

Bogancsi!
Kiütéesek, viszketések miatt KépKépKép MEnjél gyorsan ahogy tudsz bõrgyógyászhoz, gyorsan gyógyulhassál meg.KépKépKép

Kisregényem most befejezem, majd még jövök. Zsuzsa

Ui.: Most látom, hogy közben az online kapcsolatom megszûnt,úgyhogy Dzsili módszerét alkalmazva fogom megmenteni az irományomat.

Heuréka! Sikerült!

beababa

Olyan aranyosak vagytokKépKépKép

Kata
LadányiKata (ladán

Szia Zsuzsa!

Én is csatlakozom az anyósukkal jó viszonyban lévõk klubbjába! Kép Nálunk bejön a definíció, anyós = a férfi anyja, akit szeretek. Kép

Alvás ügyben az a problémám, hogy az elalvással akkor nincs gond, ha az ölemben van az Úrfi. A kiságyban egyedül még nem fordult elõ, hogy elaludt volna. Vagyis kellek a visszaalváshoz, így aztán mûsor van éjszaka. Elõfordul, hogy nem ébred fel egészen, fekve sírdogál, mikor átmegyek. Ilyenkor elég a cumi visszaadás és a megsimizés. Viszont amikor már áll a kiságyban és üvölt, mire átérek, akkor nem segít más, csak az ölben eldajkálás. Próbáltam már, hogy nem veszem ki, hanem csak ott vagyok vele, altatódalt énekelgetek, vagy simizgetem, de akkor örjöngésig fokozódik a sírása. Mi az, hogy anya itt van, és nem vesz fel?! Ezért is tartok (többek között) az "Aludj jól" módszerrel való próbálkozástól.

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti!
Üdv az anyós-meny klubban!
Hát akkor semmi jó ötletem nincs sajnos visszaalvás ügyében. Akkor csak kitartás, egyszercsak megoldódik ez a probléma is. KépKépKép

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!
Elõször is! El szeretném újságolni, hogy ma reggelre Luca háromfogú lett! Áttört a bal felsõ elsõ fogacska is!

Párom szüleivel én is jól megvagyok, de majd 200 km távolságból ez nem is nehéz. Saját szüléimmel, amig együtt laktunk több gondom volt.

Alvás: mint afféle "vén és tapasztalt"Kép szülõ, csak azt fûzném hozzá, hogy bármi kínlódás, ami az alvással van hipp-hopp elmúlik. Pár év, és nosztalgiával gondoltok vissza, hogy az épp táborozó, és megátalkodottan nem író-telefonáló véretek nemrég még éjszakákat szuszogott az öletekben, és csak veletek aludt elKép.

Napocska, Dorka, Helena, Bogancsi! Gyógyuljatok! KépKépKép (Akit véletlenül kifelejtettem, az is.)

Annának boldog elsõ szülinapot!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

BMárti!
Nálunk is hasonló volt a helyzet. Sára kb. 7 hónapos koráig átaludta az éjszakát. Eddig közös szobában voltunk, akkor saját lakásba költöztünk és saját szobát kapott. Én terhes lettem, amitõl nagyon rosszul aludtam, állandóan nyûgös és fáradt voltam, a párom állandóan dolgozott, így õ is. Az éjszakai ébredések egy darabig mentek, sikerült egy-egy simivel visszaaltatni, de Apa kevésnek bizonyult. Így egy idõ után mi is csatlakoztunk az együtt alvók népes táborához, viszont rövidesen már elaludni sem volt hajlandó csak a mi ágyunkban. Akkor elkezdtem gondolkodni azon, mi lehet as oka. Elõször szörnytelenítettük a szobát. Egy darabig bevált. Aztán egy betegség és máris újra az ágyunkban találtam. Utána már a szörnytelenítés sem segített. Kb. Annyi idõs lehetett Sára, mint most PiciLaci (õ is decemberi Kép) amikor úgy döntöttünk, levesszük a rácsot a kiságyáról. És ez bevált. Igaz csak a ddig, míg Máté meg nem született, de a lányom szabadságérzetének nagyon jót tett, hogy bármikor átjöhetett, ha akart. (Most is így mûködik a gyerkõ, babakocsiban, ágyban, autóban, mindenhol. Igaz, már erõsen benne vagyunk az "egyedül" korszakban.)
Igaz, a mai napig, ha bármi nyûgje van, csak áthúzza a takaróját és mellettem alszik tovább. De egyre ritkábban és egyre késõbb jön át.
Nem tudom, ezzel most segítettem-e, ha már unalomig ismert dolgokról írtam, bocsi!

Örülök, hogy nem vagyok egyedül az anyósommal!Kép

Zsuzsa!
Sajnálom, ami Mamáddal történik. Kép Igazából nincs rá szó, amit nyugodt szívvel használhatnék...
És jó tudni, hogy van még jó anyós-meny kapcsolat...

Solya
solya

Sziasztok!

Holnap zenélünk a talin? Mert akkor hozom a kellékeket! (magnó+kazetta stb...)

Szilvike! Annának nagyon boldog elsõ szülinapot!KépKépKép

BMárti! Sajnos tegnap mi is belevágtunk az "Alujd jól"-ba. Kép Igazából nem is lenne semmi bajom az együttalvással, csak már mindannyian hullák vagyunk, mert már senkinek sem kényelmes, Réka az utóbbi idõben csak velünk volt hajlandó aludni, de még úgy is nagyon nyugtalanul aludt, hánykolódott.
Végül kaptam egy elég jó kivaontatot a könyvbõl (köszi ÁgciKép) és belevágtunk! Én is tartottam a felállástól, de egy idõ után leült - miután már állva aludt el - és sokáig ülve aludt, ölelte közben a babáját - olyan éééééédes volt Kép , de ugyanakkor sajnáltam isKép Valamikor éjfél körül dõlt el és 6-ig aludt. Ilyen hosszú önálló alvása egyhuzamban már nem is tudom, mikor volt! Persze lehet, hogy ma egész másképp alakul, nekem egyelõre ennyi tapasztalatom van. És nem is sírt olyan sokáig. Az utánam való nyújtózkodást is abbahagyta kb. az 5. bemenésre.
Nem akarok senkit rábeszélni, szerintem mindenkinek meg kell találnia a nekik legjobb módszert/megoldást. Mi már abszolút tanácstalanok voltunk, de most nagyon elszántak vagyunk!Kép

zafi
zafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?