Sziasztok!
Szilvi
Sokszor eszembe jutsz. Nagyon-nagy a pici fiú!
Gondolom szopizás rendben! Nálam sajna teljesen elapadt a tejci, kb 2 csepp van.
Mi is beköltöztünk Roland szobájába. Nem bírom egyedül hagyni. Nekünk van légzésfigyelőnk éjszakánként én is nézem a ledet, hogy villog-e. Napközben is bekapcsolom, ha egyedül van az ágyában, mert a pelust, vagy bármit véletlenül a szájába tud tömni, és megfulladhat. Nekem ez a tuti, én nem szeretnék ilyen hülyeség miatt lelki furdalást. (Ez az ÉN véleményem)
Baby Controll típus légzésfigyelőt használunk a Heim Pál ajánlásával, teljesen véletlenül, mert mi már a barátnőmtől rég megvettük amikor elmentem az előadásra.
Heim Pál SIDS előadás:
Az előadáson részt vesz a cég egyik vezetője, egy hölgy aki a kivizsgálásokat végzi ha szükség van rá, egy hölgy aki az újraélesztést mutatja.
És lám a leggyakoribb hibát már el is mondta valaki.
Ha bekapcsol a légzésfigyelő,
NEM KAPJUK FEL A GYEREKET ÉS NEM RÁZZUK, MERT AKÁR, GYILKOSSÁGOT IS ELKÖVETHETSZ, HA NEM VAGY ELÉG HIGGADT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Feloltod a villanyt, megnézed a gyerek színét, azt, hogy esetleg nem csak tévesen riaszt az a vacak. Kisebb felületű légzésfigyelők esetében előfordulhat, hogy a gyerek legurul róla, az ismeretségi körömbe ilyen van. Amennyiben használtan veszel Baby Controll típusu készüléket, a cég vállalja az átvizsgálását!
Nem téves sípolás esetén:
Sorrend:
1. Fent említett villany, megnézed
2. Megcsíped, erőteljesen rákiabálsz> nem reagál
3. Segítségért kiabálsz, ha van otthon valaki
4. Kiveszed, és kemény sík helyre teszed, lehetőleg ne alacsonyra, mert akkor esetleg ha sokáig kell lélegeztetni, neked is nehezebb ruhát leveszed
5. Megnézed a légzését (feléhajolsz, és az arcát figyeled, nem-e erölködő ezt kb 10 másodpercig) állcsúcsot emelni kell (ezt megmutatják)
6.Kinyitod a száját, csak akkor törlöd ki, ha van benne valami
7.Száját és orrát egyszerre szádba kell venni, a befúvást így kell elvégezni (tartod a fejét, állcsúcsnál, különben nem oda megy ahova kell)
8. Pofizacsinyi levegőt 5x befújsz (közben felemeled a fejed, hogy megfelelő levegő legyen a szádban, és nézed a mellkasát, hogy emelkedik-e)
9.Van keringés?>köhög...
10. Ha nincs, akkor lélegezteted 30x rányomsz a szegcsontra (megmutatják, nem tudod elrontani) 2x fújsz
Ezt ismételed 3x
Amennyiben feljön a gyomor tartalma, a fejét elfordítod, hogy kitudjon folyni.
11.Telefonálsz a mentőknek 104
Bemondod: Név
Esemény
Helység
Folyik-e újraélesztés
Visszakérdezed a címet!!!!!!!!
12. Leteszed a telefon, és folytatod a lélegeztetést.
Amennyiben volt otthon valaki, Ő tud telefonálni és esetleg a mentő elé lemenni.
Én is féltem, utolsóként próbáltam a babám, de ment. Türelmesek, többször is megcsinálhatod!
A pénz alapítványba kerül, a kórházban marad, a bölcsőhalál megelőzésére fordítják! 1.000.- Fel kell őket előtte hívni, hogy most is ennyi-e.
Amúgy a legtöbb gyermek felébred arra, hogy besípol a készülék, ha mégse, az 5x befúvás segít. Kicsi százalékban kell lélegeztetni, de jó tudni, mi a teendő. Amennyiben ez többször megtörténik, elvégzik kérésedre a gyereken a vizsgálatokat, amiket a felkészítőn már megmutatnak, így már fel vagy készülve rá mi fog történni.
Persze mindenki maga dönt. Én nem szeretnék senkit meggyőzni, ha Ő úgy érzi nekik nincs rá szükségük, saját joga. Ezelőtt 25 évvel nem volt, és én is itt vagyok.
Most nem akartam senkit bántani. Okoskodni se, valahol félek is, hogy elküldöm ezt a hozzászólást, nehogy valaki "kővel dobáljon", de nem baj, van itthon kenyér, majd visszadobom.
A fenti sorrendet egy alkalommal sikerült elsajátítanom, utána csak a páromnak olvastam fel itthon, és kész már a fejemben van. Nem tartom lehetetlen dolognak, főleg, hogy egy Anya úgy van programozva, hogy vész esetén a leghelyesebb döntést hozza, de ehhez kell, hogy legyen a fejében miből válogatni. Így abban is biztos vagyok, hogy eszébe jut az embernek mit kell tennie. De van az a lehetőség is, hogy a jegyzetedet feldobod a gyerek szobájába a polcra, és belenézel ha úgy érzed nem menne nélküle.
Pocisok sok-sok pusza!
Valaki írta, hogy fog-e hiányozni a pocija. Nekem hiányzott-hiányzik. Már most eltudnám képzelni, hogy valaki legyen odabenn. Csodálatos érzés megfogni a babádat, a legszebb pillanat, mégis élvezkedtem volna még amikor bennem volt.
Kati