Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Igen, a Jánosban megyünk 4D-re, remélem jó lesz! Most már mindegy, 6-ra megyünk, max. legközelebb megyünk a szülőszobába majd!

Mariann, miért szeretitek ennyire Balog dokit? csak kíváncsiság....

Zsu
svs
 
 


Zsebi, hát ez tényleg vicces. :D
Na jó, mondjuk nem csodálom, hogy a kucsmás kép alapján nem ismertél rám. :)
A hétköznapokban nem így nézek ki, csak ha fotóznak:):) :D

Sajnálom, hogy nem tudsz jönni már tornázni, de megértem.
Nah akkor jövő héten találkozunk a felkészítőn.


Puszi Mindenkinek, most rohanok!
Niki

Kép
niki30
 
 


Tudom, hogy már volt róla szó, de hátha valaki hasznát veszi ennek a babakelengyés linknek.

http://babanet.hu/hol-mi/kelengye.php#

Kép
niki30
 
 

 
 

Sziasztok!

ZSu:
Szülőszoba látogatásra az előadó azt mondta, hogy jővő hétre nem tervezi és utána való héten sem biztos, csak ha szabad a szoba.
Azt javasolta, hogy amikor megyünk más vizsgálatra (pl. vérvétel, NST) akkor kopogjunk be mert egy kismamát egyszerre könnyebben be tud vinni. Nekem már csak két hetem van, de nem tudom fogok e külön kíváncsiskodni, még gyűjtöm a bátorságom. Nem akarok senkit megzavarni szülés közben.

Niki:
Jó ez a kelengye gyűjtemény, nem hittem hogy még mindig hiányzik egy-két dolog.

Többi babák és anyukák hogy vannak?

Én még nem gratuláltam Timinek!!!
Most pótolom:
TIMI! Sok egészséget és boldogságot Neked és Rékának!!!!
Ugye azért írsz egy beszámolót?


Puszi mindenkinek

Viki

Kép
viky30
 
 


Szasztok!

Viki, köszi az infot!
Az is tudod esetleg, hogy akkor milyen előadás lesz ápr. 3-án?

2 hét, HÚÚÚÚÚÚÚ, akkor végülis bármikor kezdődhet a dolog, irigyellek érte, de persze nem is!

Üdv,

Zsu
svs
 
 


Zsu:

Jövő héten az előadás sorozat első része lesz: vajúdás, szülés
Pont jókor csatlakozol!
Ha mész kérjél egy tájékoztató papírt, azon rajta van a többi óra és hogy mit kell majd a kórházba vinni, valamint egy térkép is.

Nekem még mindig távolinak és hihetetlennek tűnik, hogy babám lesz!!! Vajon ha a kezeimben lesz akkor végre elhiszem majd??

(Ha szeretnél vonalzót és nem sikerül szólj és priviben leírom hogyan kell.)

Üdv.

Viki

Kép
viky30
 
 


Sziasztok!

Szia Viki, kezd izgi lenni! Gondolom, te is nagyon nagyon várod már! Milyen nagy már a pocakod? Nekem az elmúlt pár napban, hihetetlenül sokat nőtt. Kezd borzasztóan kényelmetlen lenni.

Nem érzed úgy, hogy Beni bármikor megszülethet? Vigyázzatok magatokra.

ZSu, pár oldallal arréb, Niki feltette, hogy mikor milyen előadás lesz. Azért leírom emlékeztetőül:
04.03 Vajúdás szülés
04.10 Relaxáció, légzés a vajúdás alatt
Szoptatás
Gyermekágy, császármetszés
Hazamenetel első napok otthon

+ a szülőszoba látogatás

De a papíron, amit adnak a felkészítőn, rajta van minden.

Üdv: Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Sziasztok!

Csak érdekességképpen, akit érdekel, az alábbi linken megtalálható a 2006-ban születettek leggyakoribb 100 utóneve:

http://www.nyilvantarto.hu/new/kozos/in ... sznevek_hu

Zsu
svs
 
 


Sziasztok!

KÖSZÖNÖM A GRATULÁCIÓKAT :D :D :D .
JÓL VAGYUNK.APGAR 9-EL SZÜLETETT A RÉKA ÉS MINDEN RENDBEN VOLT.
NAGYON JÓL VISELKEDIK (csak el ne kiabáljam :D ).
Csak az első itthon töltött este sírt elég sokat,de már megszokta a környezetet.

PUSZI MINDENKINEK

Timi
tftimi
 
 


Timi, aranyos vagy, h. szántál ránk egy kis időt.:)
Örülök, hogy minden rendben veletek és Réka jó kislány.
Csak így tovább!
Tejcid van?
Párod otthon van veletek az első hetekben?

Kép
niki30
 
 


Sziasztok!

Legeslegelőször, gratula Timi Rékához. Biztosan tündéri kiscsaj. Írjál nekünk néha, mi újság veletek, remélem, mindig hagy neked annyi időt Réka. :D

Hát, mi újság ezzel a fórummal? Mindenki eltűnt? Itt a jó idő, és lelépnek a pocisok? Bár, átkotnyeleskedtem a mamás fórumba, és ott azt írták a lányok, hogy már nem igazán tudják ki kivel és hogyan itt, mert nagyon megváltozott a társaság. Vannak eltűntek, és újak, és kukucskálók. Én mégis azt érzem, hogy alig vagyunk. Mi lesz így? Napok óta semmi érdekes itt. Senkinél semmi történés???

Tud valaki valami bíztatót mondani így áprilisban a szüléssel és az átalakításokkal kapcsolatosan? Olvasgatni szoktam a Szent Margit kórház fórumát is, ahol csupa felháborodott és mérges és elkeseredett mama és pocakos nem tudja mi lesz vele. Elkeserít a dolog. Ugyanakkor örülök, hogy a János maradt, de olvasva a reakcióikat, félek, hogyan fogja megoldani a János a kialakult helyzetet. Lesz e elég ágy egy esetleges front esetén? Nem fog e romlani a helyzet, csak mert rengeteg munka szakad az ott dolgozókra? Hát, nem irigylem magunkat, akik április, május, és talán még a júniusban szülőket sem. Sőt, el sem tudom képzelni most, hogy ez lehet még jobb is. És akkor még a pénzről nem is beszéltünk.
Bocsánat, tudom nem kellene a pocakosokat ilyenekkel felizgatni, de hát a helyzet szerintem kicsit kilátástalan. És elkeserítő, és dühítő. Akár foglalkozunk vele, akár nem.

Üdv Mindenkinek: Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Sziasztok!

Gondolom a szép idő mindenkit kicsábított a szabadba és azért volt ilyen kevés látogató mostanában.
Kismamáknak és gyerkőcöknek végre lehet nagyokat sétálni, én sem hagyom ki.

Timi: Gratula még egyszer, biztos jó elfoglalt vagy!! Hogy boldogulsz?

ZSU: Igen, jővő héten van randim a babával, már nagyon várom. Igazából türelmetlen vagyok és nem izgulok annyira. Ha elkezd fájni kicsit akkor már reménykedem, hátha ez már AZ.
Remélem a Nyuszi hoz egy egészséges, szép Benit nekünk.

Andi: nem tudom, te hogy vagy vele, de én már sehogy sem tudok elhelyezkedi az ágyban, akárhova fordulok úgy érzem szétnyomom szegénykét, nekem is olyan nagy lett a pocak a végére.
Jó lenne minden nap úgy lefeküdni, hogy minden csacsog-ragyog a lakásban, hátha pont ma éjjel kell menni és utána már nem lesz idő, de már tíz perc múlva le kell ülnöm, bármit csinálok.
Szoba készen áll a fogadásra. Nálatok?

Niki: te hogy állsz a bababútorral? Ruhácskákat már vettél azt olvastam. Olyan izgi volt mindent kiválasztani, megvenni még a turkálóban is, én nagyon élveztem és alig bírtam abbahagyni.

Kérdésem is lenne! LÉGZÉSFIGYELŐT javasoltok vagy nem? Én nem tudom eldönteni, meg akkor újraélesztő tanfolyamra is el kell menni. Volt valaki mostanában? Melyik a jó?

Szép Napot Mindenkinek!

Viki

Kép
viky30
 
 


Viki ez nagyon nagyon izgi!!!!
Nyuszi hozza nekünk a babát???? Hát, kíváncsi vagyok. A te fiad érkezik e előbb, hogy meglocsolhassa a mamáját, vagy a mi kislányunk. De lehet, hogy ő szégyellős lesz, és nem akar locsolkodni. A mamája sem szereti, ha meglocsolják. :D :D :D

Beni minek a rövidítése?

Szerintem, nem csoda, hogy a sztárok a 8. hónap végére inkább a császárt választják, és nem kínlódják végig az utolsó hónapot. Szerintem ez a legnehezebb, de semmi pénzért nem hagynám ki. Nehéz, nehéz minden lépés, minden levegő, de lassan vége. És azért ez valahogy szomorú is. Már nem lesz pocak. Vajon hiányozni fog, hogy már nincsen benne senki?

A légzésfigyelőt én sem tudtam eldönteni. Azt gondolom, hasznos, de csak akkor, ha tudja az ember, mit kell tenni, ha baj van. A másik oldal, meg hogy elektromos dolgot tegyünk a baba alá? Ilyen iciri piciri korban? Mikor még azt sem javasolják, hogy a szobájában bármifajta elektromos berendezés legyen, mert minden sugárzik. Nem tudom, nehéz ügy.

Ja, ami engem illet, én már a jó időt sem tudom élvezni. Szeretném már megosztani egy apró pici babával a karomban nap melegét.

Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Ja, a legrosszabbak az éjszakák. Néha már azt gondolom, hogy megágyazok magamnak a wc-n. Akkor legalább egy keveset tudok aludni is. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi
 
 


légzésfigyelő: nekünk van. nem végeztünk tanfolyamot. őszintén: ??? rohadt megnyugattó dolog volt, h amíg én átmegyek a másik szobábva és alszom addig nyugodt vagyok mert ha baj van- jelez. jelzett is. átrohantunk felkaptuk, minden ok volt.
én tuti h vennék. (pedig nem vagyok ilyen dolgokban parás)
kerekpocak
 
 


tehát megnyugtató nem megnyugattó v mi. :oops: :oops:
kerekpocak
 
 


Légzésfigyelő:
Igen, szerintem is ez a meggyőző érv, tovább nem is gondolkodom.
Elég lesz felébredni a sírásra. Ha még arra is felébredek ha túl nagy a csend akkor semmit nem fogok aludni... Hiába olyan jó a statisztika nálunk.

Tanfolyam másfél órás csak, azért oda érdemes elmenni, nem bocsátanám meg magamnak ha nem csak téves a riasztás és én nem tudom mit kell tenni.

Andi! Amit a Madarász u. Kórház ajánl az ceruzalemmel működik, tehát nincs káros sugárzás.
Éjszakákat én is utálom már nagyon.
Beni=Benedek

Kép
viky30
 
 


sziasztok,nekünk is volt légzésfigyelőnk. megnyugtató valóban, bár nekünk nem jelzett. de jobb félni, mint megijedni, és ha gáz van, tényleg ne egy 20e forintos tételen múljon semmi.

1. elemes, nem elektromos
2. nem kell szerintem újraélesztő tanfolyam. mert ha már újra kell éleszteni, az biza nem a bölcsőhalál kategória, hanem más baj van \ volt. és senki nem várja a szülőktől, illetve senki magától, h. képzett orvosként müüködjön közre bármennyire is szeretne.
3. a bölcsőhalál lényege, h. a baba "elfelejt" levegőt venni a még fejletlen központi idegrendszer miatt. a spontán légzés viszont beindul újra, már elvileg attól, ha riaszt a légzésfigyelő, v. bármilyen erőteljes hanghatásra felébred, v. kikapjuk az ágyból és ráfújunk az arcára a babának.

szal NEM KELL ÚJRAÉLESZTŐ TANFOLYAM, nyilván jó pénz annak, aki tartja. ha nem indul be a spontán légzés azokra, amiket írtam, akkor ott nem a bölcsőhalál kategória veszélye játszott közre, hanem más, és ilyen alapon minden szülőnek végeznie kéne ilyen tanfolyamot.
én így tudom.

Marcsi[/u]

Marcsi

KépKép
alon
 
 


ja, a miénkhez volt egy tájékoztató dvd is mellékelve az üzembehelyezésről ill a teendőkről, ha beriaszt.

és még 1: a Jánosban is van a babák alatt l.figyelő, asszem babysense.

M.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok,

Látom, a légzésfigyelő a téma. Nekünk bejött az Angel Care. Azt a változatot használjuk, ami babyphone-nal együtt van. Engem megnyugtat mind a kettő. A statisztikák pedig nem is olyan jók...

A Heim Pál előadást is ajánlom! Nagyon profin csinálják, és jó tudni az ilyesmit, ha van légzésfigyelő, ha nincs...


Anyukák, megírnátok nekem a tapasztalataitokat cumi ügyben? Használtok? Mi eddig nem, de most gondolkodom rajta...

******************
Mariann

KépKép
g2 mariann
 
 


svs003,

Hát úgy összességében vagyok elégedett vele. És a férjem is. Pont annyira kedves, informatív, amennyire nekünk kell, és amellett nagyon odafigyelő, számon tartja a betegeit, rendelkezésre áll, nem várat meg a rendelőjében fölöslegesen, stb.

Egyébként nem voltam egy bonyolult eset, nem kellett bravúroznia. Vagy legalább is nem tűnt föl.

Az összes nőgyógyászt magasan felülmúlja, akikkel eddig dolgom volt.

(Bocs, hogy lassan reagálok, mostanában kevés időm van benézni ide.)

******************
Mariann

KépKép
g2 mariann
 
 


Alon,

Most olvastam csak a hozzászólásodat, és bocs, de nem értek egyet Veled. Az újraélesztő tanfolyam, ahogy Te hívod, nagyon hasznos. Feltételezem, hogy Te nem vettél részt rajta, akkor biztos máshogy gondolnád.

A bölcsőhalál az, amikor a baba légzése ismeretlen okból áll le. Újraindulhat a légzésfigyelő hangjától, vagy attól, hogy rákiáltasz a babára, de lehet, hogy csak a mesterséges lélegeztetéstől, vagy a szívmasszázstól. Ez is bülcsőhalál kategória.

Nem a légzésfigyelőhöz kell a tanfolyam, hanem a kisbabád életének a megmentéséhez. A kisbaba pedig elvárhatja a mamától, hogy amit lehet, ő is megtegye. Szerintem ezt a mama is elvárja saját magától. Ha újra kell éleszteni egy kisbabát - vagy bárkit, nem lehet a szakemberre várni, az legtöbbször már nem érkezik idejében.

És nem egy nagyon bonyolult dolog megtanulni, de csak jól érdemes csinálni.

A tanfolyamon egyébként csak egy jelképes 1000 Ft-ot szednek fejenként ill. páronként. Ha valakinek ez is sok, nem fogják számon kérni.

Érdemes, higgyétek el! Nem aggódni, vagy megijedni kell, hanem felkészülni...

A Heim Pál Kórház honlapján egy tanulmányt is el lehet erről olvasni.

******************
Mariann

KépKép
g2 mariann
 
 


[quote="g2 mariann"]A írta:g2 mariannlon,

Nem a légzésfigyelőhöz kell a tanfolyam, hanem a kisbabád életének a megmentéséhez.

igen, ezt én is így gondoltam, h. nem a légzésfigyelőhöz kell.

A kisbaba pedig elvárhatja a mamától, hogy amit lehet, ő is megtegye. Szerintem ezt a mama is elvárja saját magától. Ha újra kell éleszteni egy kisbabát - vagy bárkit, nem lehet a szakemberre várni, az legtöbbször már nem érkezik idejében.

.


én úgy gondolom, h. újjáélesztéshez tanfolyam ide v. oda szerintem kevés vagyok - lennék.
sőt, olykor nagyobb kárt lehet tenni pár alkalmas tanfolyamon elsajátított tudománnyal, mint anélkül.

de egyetértek, minenkinek szíve joga eldönteni, h. részt vesz-e a tanfolyamon v sem.
u.akkor még mindig úgy tudom, hogyha újra kell éleszteni a törpét, az kórházi és egyéb szervi eset, és nem bölcsőhalál.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Nem lennél kevés hozzá, nem annyira bonyolult. Persze ha valaki nem jól csinálja, nem fog sikerülni. De ha meg sem próbálod, akkor végképp nem segítesz.

Tipikus félelem pl. hogy szívmasszázskor eltörhet a bordája a betegnek. Erre ők az mondják, hogy ha ezzel viszont megmentették a baba életét, akkor nem baj. A törött bordát meg lehet gyógyítani.

Nem akarok én vészmadárkodni, de 4 ezrelékben fordul elő a bölcsőhalál Magyarországon. Nézőpont kérdése, hogy ez kevés vagy sok.

Persze, mindenki maga dönti el, hogy mivel mennyit foglalkozik. De ha bárkiben felmerül, hogy esetleg szüksége lehet rá, én azt javaslom, hogy szánja rá azt a kb. 3 órát ill. az 1000 Ft-ot. A gyakorlatban is ki lehet ott próbálni a lélegeztetést/szívmasszázst egy speciális műanyag babán.

Nagyon segítőkészek, akik tartják. és tényleg nem a nyereség a céljuk, hanem az ismeretterjesztés. Amikor én voltam, kb. 80-an voltunk ott.

Ok, itt abbahagyom az aggitálást... :)

******************
Mariann

KépKép
g2 mariann
 
 


Sziasztok!

Lányok, még nem voltam ilyen szituban, sőt még légzésfigyelőt sem vettem (most kapunk kölibe, de ha nem kapnánk nem vennénk), csak annyit tennék hozzá a témához;
Újraéleszteni akkor kell, amikor már a keringés is leállt. És néhány másodperc alatt beriaszt a légzésfigyelő, Te nyílván felkapod és felébreszted. Tehát szerintem nem lesz szükség újraélesztésre. Azért nem megy ez olyan könnyen.
Persze nagyon jó, ha az anyuka felkészült. Én ebben szeretnék nem belegondolni.

Viki, köszi kérdésed. Igen, ruhácskái már vannak. A gyerekszoba viszont sehogy sem áll még:( Itt van már a kiságy/pelenkázó, csak a barátnőm nem találta meg a csavarokat és égen földön nem lehet hozzá kapni. Nem tudom mi lesz :roll:
Párom itt puszilgat, olvassa mit írok. Sírva nevetek, hogy nekünk még sehogy sem áll a szoba, errő ő, de a jó munkához idő kell és Emmának lesz a legszebb szobácskája:):)
Kész, meg is nyugodtam:):)

Fatima, Stellina, Edus és a többiek hol vagytok, merre jártok?
Fatimának még biztos nincs net az új lakásban.
Holnap szülésfelkészítő, aki tud az jöjjön!

Puszi és jó éjt mindenkinek!
Niki

Kép
niki30
 
 


Niki,

Ne nekem higgyetek, hanem a szakembereknek! Én is laikus vagyok, és előtte én sem áttam értelmét más laikussal megbeszélni ezt, ezért mentem el oda.

******************
Mariann

KépKép
g2 mariann
 
 


Sziasztok!

Mariann: én örülök hogy agitálsz, tényleg jobb ha a szakembereket kérdezzük, de azért Alonnak is igaza van, mert otthon a gyakorlatban minden más és a dokik sokszor nem érzik át hogy milyen laikusnak lenni. Ezért szerintem fontos a kisbabás anyukák véleményét is meghallgatni.
Majd utána talán el tudom dönteni, hogy egy "gyorstalpaló" ér-e annyit, hogy tényleg merjünk beavatkozni.

De hagyjuk ezt a lehangoló témát! A babák ügyesek és egészségesek és ha az anyukák is ilyen aggodóak és figyelmesek mint itt mindenki akkor nem történik semmi baj!!!!!!!!!

Niki! Mi is csak most szereltük össze a bútort hétvégén, pont ezért jutott eszembe, úgyhogy hozzám képest nem vagy lemaradva, sőt.
Pont az a jó, ha a terhesség végéig marad tennivaló, mert akkor tevékenykedsz és kevésbé leszel türelmetlen, hogy mikor jön már a nagy nap.

Üdv.

Viki

Kép
viky30
 
 


Sziasztok!

Viki, szóval Benedeknek már csak elvileg 9 nap? De izgi!!! Azért nem semmik vagytok, hogy csak most készült el a szobája. Persze abban meg teljesen igazad van, hogy így legalább el van foglalva a mama.

Légzésfigyelő: ezek szerint nem vagyok túl tájékozott ez ügyben. És tanácstalan is vagyok, olvasva a hozzászólásokat. Kb ugyan annyi ellene, mint mellette, és ugyan ez a helyzet a tanfolyammal. Hát nem tudom. Mindenesetre, most megyek, és utánna olvasok. Heim Pál kórház honlapja? Ok, már megyek is. Ja, és a Madarász utcai kórház ajánlása.
Na, máris van dolgom mára!! :D

Úgy látszik, ma megint nagyon szép nap van, lesz. Fronthatás nincsen, babák sem lesznek. :D

Mindenkinek szép napot, üdv: Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Niki,

azt írtad, hogy kölcsönbe kaptok egyet, és ha nem így lenne, akkor nem vennél. Megkérdezhetem miért?

Babaszoba meg úgyis elkészül, mire itt az idő. Csak olyan fura érzés, mert én egészen addig nem voltam nyugodt, amíg nem lett meg minden. A párom meg ezután kitalálta, hogy nem rakunk össze semmit babonából, csak majd ha megszületik. Hiába mondom, hogy akkor már nem lesz rá idő, ehhez ragaszkodik. :( Hát, ő mondta, én meg írom a listát, hogy mi mindent kell megcsinálnia amíg mi kórházban leszünk. És egyre hosszabb a lista. Persze direkt. :wink: De egyenlőre még hajthatatlan. Én is, még nem adom fel!!!

Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Na jó. most már biztos utálni fogtok, de nem értem ezt, hogy "ér-e annyit, hogy érdemes beavatkozni". Mi ér-e annyit? A baba élete?

Ott a tanfolyamon nem csak azt mondják el, hogy hogyan kell mesterségesen lélegeztetni, szavet masszírozni, stb., hanem azt is, hogy mit, hogyan és milyen sorrendben kell ellenőrizni, mielőtt a különböző beavatkozásokat elvégeznénk. Egy ilyen algoritmus-félét írnak le hozzá.

Tényleg nehéz így beszélni róla, hogy Ti még nem hallottátok az előadást, de ha van itt még valaki, aki volt már ott, akkor lehet, hogy megerősíti, amit mondtam. Vagy megcáfolja - úgy legyen!

Most már tényleg leállok. És persze mindenkinek azt kívánom, hogy soha ne legyen rá szükségetek!

******************
Mariann

KépKép
g2 mariann
 
 


Mariann,
a légzésfigyelőről még csak anyit, hogy én is azon a véleményen vagyok, hogy ha már van, akkor kell a tanfolyam is. Mert bármi miatt jól jöhet. És ha nincs gép, akkor is hasznos lehet a tanfolyam.
És - hú de rossz ilyet írni!!! - ha baj van, legalább tudjam, hogy én mindent megtettem. És nem tehetetlenül áll az ember, és rázza a babát.

Én is befejeztem, nem akarok többet ilyen rosszakat írni!!!

Kép

Kép
b79andi
 
 


Bocsi, még egy kérdés.

Mi a helyzet a babamérleggel. Szerintetek mennyire kellhet?

Köszi, üdv: Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Sziasztok !

Először is mindenkinek szeretnék gratulálni a pocaklakókhoz és megérdeklődni ,hogy csatlakozhatom -e ?

Még csak a terhesség elején járok, 12.hétnél, viszont a Margitkórházas mizéria miatt átkerültem a Jánosba és szeretnék egy ottani orvost keresni.
Mielőtt elhamarkodottan döntök orvosválasztás terén , szeretném a tapasztalt kismamák segítségét kérni , kire bízzam magam .
A III.ker-ben lakom Bp-en , ezért szívesen bejárok a kórházba is vizsgálatokra , de ha van egy jó orvos , akinek megközelíthető a magánrendelője és nem csak a pénzemre fáj a foga ez sem gond.

Ha tudnátok segíteni ,nagyon hálás lennék , és még egyszer gratulálok a babákhoz:-)

Üdv ,

Kép
sheepy
 
 


Sziasztok Lányok,
új csatlakozóként (sajnos) lenne pár kérdésem. Eddig a Margit kórházhoz tartoztam, de az új kórházreformnak köszönhetően április 1-től a János a kórházam. Pár oldalnyit visszaolvastam, már ez is hasznos segítség volt. Azt megtaláltam, hogy keddenként 5-től van szülésfelkészítő a Jánosban, erre el is megyünk ma. Meg tudná valaki írni, hogy pontosan hol lesz ez az előadás? Melyik kapun menjünk be, melyik épület, hányadik emelet stb.
Előre is köszi
adro
34+5
adro
 
 


Sziasztok!

Én az Anyukás topickba szoktam (sajnos csak ritkán) írni. De jó, hogy ennyi új pocakos kismami lett :lol: :lol: :lol: Most van pár percem, így leírom az én tapasztalataimat.

Adro - szülésfelkészítő helye - ha lentről mentek a Diósárok utcán felfelé az első kapun be, megkerülni a jobbkéz felé lévő épületet, ott lesz a bejárat (szülészet, nőgyógyászat) fel az elsőre és ott a könyvtárat kell keresni. A kórház honlapján van is térkép.
http://www.janoskorhaz.hu/content8.html

Légzésfigyelő - mi nem voltunk tanfolyamon, de van Angel Care légzésfigyelőnk. Nekünk még soha nem riasztott, és én sokkal nyugodtabban alszom, hogy az be van kapcsolva. Igaz Márk már elmúlt egy éves, de a mai napig bekapcsolom, mert ő mindíg hason alszik.

Mérleg - nekünk volt, de bár ne lett volna. Lehet, hogy én voltam a béna, de soha nem sikerült lemérni, mennyit evett, evés után kevesebb volt, mint előtte :D . Így amikor jött a védőnő vele lemértük és amint letelt a 3 hónap már vittük is vissza. Szóval nekem nem lett a barátom. :lol:

Szép napot mindenkinek és jó pocakosodást!

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Sziasztok!

Ma voltam a Jánosban és megkérdeztem a dokimat a változásokról.
A határidőt kitolták július 1-ig, tehát addig semmi nem lesz.
Viszont szerinte nem is lehet majd véghezvinni, mert túl sok beteg fog odatartozni az ágyszámhoz képest. Nem irigylem az ott dolgozókat!

Itt is megmutatkozik a változás, sok új kismama írt mostanában, akik máshonnan jönnek át. ÜDVÖZLET NEKIK és GRATULA A POCAKLAKÓKHOZ!

Az én dokim dr. Serfőző László, én nagyon szeretem és megbízok benne, bár nekem eddig nem nagyon kellett járnom hozzá csak a szokásos éves szűrésekre. A nővérem és az ő ismerősei azonban csupa jót mondtak a szakmai tudásáról és emelett szimpatikus. Neki a Deák térhez van közel a rendelője a Bajcsi Zs. úton. Azt nem tudom, hogy a kórházba lehet-e járni hozzá, viszont nem a pénzre utazik az biztos. Akit érdekel írjon privit és megadom a számát.



Mariann:
Bocsi de még egy reagálást kell írnom a légzésfigyelőre. Azt hiszem rosszul fogalmaztam, nem úgy értettem ahogy írtad. PERSZE hogy a baba élete ér annyit, sőt annál semmi sem ér többet a világon. Én úgy értettem ahogy Alon, hogy a tanfolyam elég lesz-e hozzá majd hogy tényleg be tudjak avatkozni. Mindenképpen elmegyek és majd kiderül. Igazad van mindenki menjen el aki csak tud!

Andi:
Nálunk lehet bérelni mérleget a védőnőnél és fogok is. Nekem azt tanácsolták már többen, hogy napi egyszer ugyanabban az időpontban mérjünk, pl. fürdés előtt, mert néha többet néha kevesebbet eszik a baba és ha éppen kevesebbet eszik amikor mérjük akkor csak aggódunk. Szerintem jó ha van kéznél, mert ha viszont úgy érzem majd, hogy nincs elég tejci akkor le tudom ellenőrizni bármikor és hívhatom a védőnőt, hogy mit tegyek.

Üdv.

Viki

Kép
viky30
 
 


Sziasztok Pocisok!

Először is üdv az új Margitos pocisoknak!!! :D
Ha jó orvost kerestek én csak az én orvosomat tudom ajánlani, nagyon jó orvos, sebész, lelkiismeretes, türelmes, odafigyel mindenre, bővebben priviben, ha érdekel valakit. Ő dr. Balog Imre, csak szuperlatinuszokban tudnék róla írni.

Légzésfigyelő: KELL és kész!!!
Én sajna a tanfolyásra nem tudtam elmenni, mert Barnus 6 héttel hamarabb jött, de mindenképpen jó lett volna, aztán meg már idő híján nem mentem. Viszont a légzésfigyelőhöz adtak egy kis füzetkét, úgyhogy abban is le volt írva, persze ez biztos nem helyettesíti az ott hallottakat, látottakat. De a lényeg, hogy ha leteszem az ágyba, akkor bekapcsolom, és tudom, hogy ha bármi "kihagyás" lenne, akkor szól és ugrunk.
Egy nap volt, hogy kimerült az elem és nem volt otthon és vasárnap is volt, meg párom dolgozott is stb. - na aznap tiszta ideg voltam, állandóan kukkoltam álmában, hgoy lélegzik-e még, ha nem láttam, ráraktam a kezem, stb. -szóval tök megnyugtató, hgy van. Ez szerintem többszörösen 20 ezret megér.
NE EZEN SPÓROLJATOK LÁNYOK!

Andi írta:
[quote] írta:s tanácstalan is vagyok, olvasva a hozzászólásokat. Kb ugyan annyi ellene, mint mellette
. Én még ellene nem hallottam érvet. Mire gondoltál Andi?

Sheepy, Adro! Doki érdekel benneteket? Ő a főorvos a szülészeten és szakmailag a legjobb a Jánosban (szerintem, mások szerint is)! :D

Puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Viky,

Örülök, hogy így döntöttél! Kíváncsi vagyok majd a tapasztalataidra. Viszont a Heim Pál Kórházban minden hónap utolsó oéntekjén van, tehát most éppen jó sokára, így a Madarász utcai Kórházzal lesz érdemes megpróbálnod, ott minden kedden tartanak ilyet, ha jól tudom.

Itt nézhetsz utána: www.bolcsohalal.hu

Persze a baba születése után is el lehet menni, de terhesen könnyebb megoldani. Én is a 39. héten mentem :)

******************
Mariann

KépKép
g2 mariann
 
 


Sziasztok.

Andi vagyok, most léptem fel életemben először ilyen fórumra. Minedenkinek gratulálok a picurkákhoz és az első kérdésem az lenne, hogy csatlakozhatom-e?
Eddig csak olvasgattam az üzeneteket és értekezéseket, mert még nem tudtam, hogy hol is fogok szülni. Úgy néz ki, hogy János kórház, mert területileg oda tartozom, de a szülész-nőgyógyászom a Rókusban és Kapás u.-i rendelőben dolgozott/dolgozik. Most fog állítólag bemutatkozni a Jánosba, bízom benne, hogy befogadják.
Ma voltam a második szülésre felkészítő tanfolyamon (szülőszoba látogatás), ahol sajnos rá kellett jönnöm, hogy sürgősen szülésznőt kell fogadnom, mert az legalább tuti ott lesz velem és segít ha épp rázós lesz a helyzet. A szülész-nőgyógyászomra tehát nem biztos, hogy tudok számítani, ha nem veszik fel.
A lényeget nem is írtam le, most vagyok a 30. hétben, kislányom lesz, akinek még nem tudjuk a nevét, mert sajnos, ami nekem tetszik az a páromnak nem és fordítva. Nem tudom, ki milyen cipőben jár a doki és szülésznő választásban, remélem tudtok valami infóval szolgálni.
Üdv:

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea
 
 


Sziasztok Lányok!

Először is üdv Andi, hihihihihi:) Olvasom, olvasom a hozzászólásodat, feltűnt először a Rókus/Kapás utcai rendelés és akkor látom, a nevedet m-l-andrea! :D :D :D :D :D
Tök jó, hogy feljöttél és itt vagy. Meglátod, jó ez a kis topic, mindenki kedves és segítőkész.
Jah, csak hogy a többiek is értsék, Andival barátok vagyunk:)

Szintén üdvözlet a Margitosoknak:):)

Dokiajánlással kapcsolatban csatlakoznék Vikihez. Nekem is Serfőző László az orvosom és én is nagyon elégedett vagyok vele, annak ellenére, hogy még nem szültem nála. Jó szakembernek tartom és még sokaknak ez a véleménye. Viki vagy én elküldjük a számát, ha kell SHEEPY!

Andi, kérdezted, hogy miért nem vennék légzésfigyelőt.
Igazság szerint mi Emmával egy légtérben leszünk, neki lesz egy kis elkülönített kuckója a hálófülkében, mi pedig kinnt leszünk a nappaliban. Tehát elég közel. Illetve bízom az anyai ösztöneimben, hogy igenis megérzem, ha baj van. Persze tudom, hogy az ember nyugodtabban alszik légzésfigyelő mellett. Ha nagy házam lenne, akkor vennék és akkor valóban szükségét érezném.
Na de szó mi szó, lesz nekünk is, 3 hónapra kapunk kölcsön.

Viki, hát igen, tennivalóm az lesz, az tuti:)

Niki

Kép
niki30
 
 


Niki!
Szerintem 3 hónap után fogsz venni egyet, mert addigra hozzászoksz és "megszereted".
Mi is egy légtérben alszunk Barnussal (most fogjuk külön tenni). Az hogy valaki közel van a babához még nem jelenti azt, hogy észreveszi, hogy nem vesz levegőt. NEm akarok okoskodni, meg persze mindenki azt csinál amit akar, de ez nem attól függ, hogy mekkora háza van.
Ha pl kiszeded a gépből a ruhát és nekiállsz teregetni, az legalább 10-15 perc, vagy főzöl stb. és biztos nem fogsz félpercenként odarohangálni, hogy megnézd, emelkedik-e a kis mellkasa.

Nálunk otthon apuéknál a kis falunkban (kb 500-an laknak) nemrég 2 ilyen eset is volt (bölcsőhalál), az egyik baba pont 1 éves volt, a másik 13 hónapos, és az egyikük azalatt halt meg, míg az anyukája kiteregette a ruhákat.

Szóval nem akarok én senkit sem elrettenteni meg ilyesmi, csak ez egyáltalán nem attól függ, hogy mekkora a lakás, együtt alszik-e a babával stb.
Barnus 4 hónapos múlt mikor átköltöztünk ide, ez sem nagy, 57 nm, a másik 28 volt, és én ott is szükségét éreztem, és itt is. Még fürdeni sem tudnék úgy nyugodtan, ha nem lenne bekapcsolva.

Talán egy kicsit azért nehezebb nektek pocisoknak átérezni, mert nem vagytok még testközelben a helyzettel.

Kívánom, hogy senkinek soha az életben ne legyen rá szüksége és egészséges babája legyen!
Ez csak az én véleményem és bocsi, ha valakit megbántottam, nem akartam. De szerintem ez fontosabb minthogy 3-3 bodyval és rugival több legyen (az úgyis tök hamar kinövi).

Na puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok.
Azt hallottam a légzésfigyelőkről, hogy legalább 6 hónapos koráig szinte kötelező. Ezek szerint jó, ha tovább ott van a baba matraca alatt.
Én is úgy vagyok vele, hogy inkább megvettem (igaz elég drága volt, de szerintem minden pénzt megér).
Niki szerintem nézegessd keres-kínál-ban, láttam aránylag jó árban. :D
Szerintetek szükséges a bébiőr?
A szülésre felkészítő tanfolyamon azt mondták, hogy hozzunk pelenkát a picúrnak, de milyet? Már hallottam olyan pelusról, ami a köldöknél ki van hagyva, de olyat hol lehet venni? Vagy ezek az úgynevezett new born pelusok? Buta kérdés, tudom, de inkább biztosra megyek. :oops:
Üdv:

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea
 
 


Sziasztok!

Andi - én vittem pelust - Libero legkisebb, de kaptam a kórházi csomagban is. Amit mi használtunk annak nem volt kivágva a köldöke és nem volt baj. A kórházban pamaperst használtak (1éve), de nekünk nem jött be kifolyt belőle a pisi. De valakinek meg az jön be. Én még nem láttam olyat aminek ki van vágva a köldöknél, de lehet, hogy létezik ilyen is.

Bébiőr - nekünk együtt van a légzésfigyelővel. Én sokat használom, de csak napközben, mert éjszaka Márk a szomszéd szobában alszik és én még azt is meghallom, ha átfordul a másik oldalára. Azonkívül a férjem is felébredne rá ha ott szólna a szobában, így viszont nagyon jól alszik :lol: már.

Jó éjt!

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Sziasztok csajok!

Üdv az újaknak! :D

Nincs időm írni, reagálni, csak egy gyorsat: Fatima, SNiki, Niki kaptatok levelet! :)

pusszok:e
mazsolák
 
 


légzésfigyelő kell! tanfolyam nekünk kimaradt.
kerekpocak
 
 


Üdvözlet minden új és régi pocakosnak! :D

Sajnos most se itt sem az anyukáson nem vagyok! :cry: :oops:
Légzésfigyelő kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ákosnak saját szobája van, most mégis becuccoltuk a kiságyat a mi ágyunk mellé és így is be van kapcsolva. Éjjel rá szoktam nézni, hogy villog e a zöld kis led. 14 évvel ezelőtt még nem volt ilyen és mivel Árpi oxigén hiánnyal született :cry: bizony éjszakánként virrasztottam az ágya fölött. Tanfolyamon én sem voltam, de adnak hozzá tájékoztatót. Ha túl nagy terhet jelent a családnak, lehet kölcsönözni illetve használtan is venni. Lásd.: Kismama magazin stb.

Babamérleg: arra jó, hogy idegesítsd magad!

Niki: Nagyon ügyin tartod a frontot, már a frissen szültek teljesen eltüntek. Mi van Fatimával? Tudsz róla valamit?

S/Niki: Ha olvasod, nem felejtettelek ám el és fogok írni, csak Ákos a 24 órából 48 csinál.

Puszi! És vigyázzatok magatokra + egymásra!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi
 
 


Sziasztok!

Légzésfigyelő: Jól van, jól van, a 3 hónap alatt kipróbáljuk és lehet, hogy tényleg annyira hozzászokom, hogy utána is szükségét fogom érezni. Köszi:)

Szilvi, épp lefekvés előtt gondoltam rád, meg az összes friss anyucira, hogy mi lehet veletek, hogy vagytok, hogy bírjátok?
Tudom, hogy alig van időtök, de olyan jó hallani rólatok. És ha tudtok, legalább pár sort írjatok! Mariann, tfTimi rátok is vonatkozik!
:)

Szilvi, Fatimával szoktam találkozni a szülésfelkészítőn. Jól vannak Tarekkal, minden okés. Most költöztek új lakásba, úgyhogy nem unatkozik:) Meg 2 napja már ő sem dolgozik, amit nagyon élvez.

Mindenkit puszilok!

Niki

Kép
niki30
 
 


Niki: Annyi minden van, hogy nem is tudom leírni. Az anyukásba már leírtam, ide is beteszem, az első húzós éjszakánkat, hogy milyen volt.

Ducmorgó éjszaka 2,5 órás egyéni számot adott elő, éhen halok, görcsöl a hasam, büfizek, kakilok, újra éhen halok felvonásokkal. :? Végül olyat tettem amit megfogadtam, hogy vele már nem fogok, elaltattam magamon. :? Azóta nyomja a szunyát. :?

2 hetes képet teszek fel, holnap jön a három hetes! puszi
Kép

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi
 
 


Szilvi!
Aztamindenit, hihetetlen, hogy Ákos itt két hetes.

Nagyon szééép!
Jó kis előadás lehetett, nevezem. De csak-csak kialakul majd az a rendszer.
Magdon altattad el? Hjajj de szép lehetett. :)
Ezt már én is nagyon várom.

Puszi

Kép
niki30
 
 


Sziasztok!

Szilvi! Ákosnak nagyon kis értelmes fejecskéje van, és fejlettebbenek tűnik 2 hetesnél!

+ pár információ a bölcsőhalálról: leggyakrabban 2-4 hónapos korban fordul elő, de 1 éves korig bármikor lehet.

Az együttalvás sajnos tényleg nem segít. Julcsinak igaza van.

Leírok néhány rizikófaktort, amit a tanfolyamon mondtak. Érdemes rájuk figyelni, mert ha van is légzésfigyelő, az alapcél nem az, hogy megtudjuk, mikor nem vesz levegőt, hanem hogy egyáltalán ne legyen légzéskimaradás.

Amivel nincs mit tenni, de veszélyeztetettebbek:
- koraszülöttek
- kisfiúk (60%-ban náluk fordul elő)
- akinek testvérénél már előfordult

Amire figyelhetünk
- ne legyen túl meleg a szobában (20-22 C fok a jó)
- ne legyen túlöltöztetve a baba
- ne dohányozzanak a lakásban
- lehetőleg ne aludjon hason (az éjszakai/hajnali órák a legveszélyesebbek, délután már lehet hason altatni)
- ne legyen a kiságyában olyan tárgy (pl. játék) ami akadályozhatja a légzését, ha az orra közelébe kerül
- ne aludjon puha párnán (párna helyett bőven elég egy kétrét hajtott textilpelenka)

Hát, ezekre emlékeztem most hirtelen. Remélem, segít. Ha megtalálom a jegyzeteimet, és kihagytam valamit, még megírom.

A babyphone a hangokat továbbítja, tehát nagyon hasznos két szintes házakban, de máshol is pl. ha valaki csönget, és beszélgetünk vele egy kicsit a kapuban. Általában 50 m a hatótávolsága. Éjszakára én sem viszem be a hálószobánkba, mert meghallom Marcit azonnal. Persze összehasonlíthatatlanul fontosabb a légzésfigyelő.

******************
Mariann

KépKép
g2 mariann
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?