Új privát üzeneted érkezett!

gyöngyi:
Mi kedden megyünk a második oltásra. Az elsőt jól viselte, remélem ezt is hasonlóan fogja..:)
Fogacska elindult, és aztán egy hét után leállt..Rengeteget dumál, Apa szavaival élve: "búg" :) és nyúl a játékai után..

katica:
én is szedtem clostyt többek között, de ellenőrzés nélkül szerintem sem kéne bevenni. A dokim szerint is gyakori a ciszta closty miatt,de nem befolyásolja a terhességet. Meg is kérdezte, amikor terhes lettem az uh-n: "magának volt az előző terhességnél cisztája?" mondom: nem! (szívbaj elkapott) erre ő: "jó, mert most sincs.." eszem a szívét... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vicces doktor bácsi :wink: lehetett.
Nagyon szépséges a kisbabád!
Inszemes baba? Megkérdezhetem hányadik beavatkozás lett sikeres Nálatok? :lol:
katica_75

katica:
köszi a bókot, igen Pannus vérbeli inszemes babó:)
A 9. inszemre sikeredett ő, előtte volt már egy sikeres inszemem 3. alkalomra, az a baba sajnos angyalka lett a 8 héten.. Nekünk már következőn jár az anyunk.. :lol:
hová jársz pontosan inszemre?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Bocsi, hogy régen nem adtam életjelet magaról, de mint mindig most is az egész hetem egy rohanás volt. Hétfőn de. szoptatásról tartott előadáson voltam, du. tanítványok. Kedd de. védőnő (egy órát vártam…LLL), délben mentem az orvosomhoz az SZTK-ba, ahol ¾ 2-kor végeztem…, utána tanulás acsüt.-i ZH-ra. Szerda bank a kölcsön miatt, du. tanítványok. Csüt. Bp, ZH, még reggel előtte közjegyző. Péntek festékbolt, földhivatal. De. kimentem a barátnőmmel Au.-ba. Du. 4 gyereket hoztam haza (barátnőm mindkettő fia el akart jönni játszani), fél 4-re jött egy másik barátnőm, 5-re Robi unokatesójáék… Tegnap egész de. főztem, majd egész du. rosszul voltam, 3-szor hánytam… Ma de. ház, du. ház. Röviden tömören ennyi.

Egyébként a kisebb-nagyobb bajokat leszámítva jól vagyok. Cukorterhelésem jó lett. Lábam csúnya a visszerek miatt. Meg ugye kijött az ágyéksérvem… Meg visszajött a sok gyomorsavam a gyógyszer ellenére, most már napi kettőt kell szednem.

Úgy néz ki, hogy 2 hét múlva költözünk.

Csináltam egy fotósorozatot: http://kepeim.hu/userlapok/kepek.php3?u=23730&alkid=46616
Most ennyire futotta az időmből. Így az építkezés finisében eléggé összesűrűsödtek a tennivalók.

moni

Sziasztok!

Most fértem a géphez. Lassan talán kéne venni még egyet. :lol:

Móni! Nagyon tutti a ház! EEEEEEEEz igen!

Katica! Én pl nem csak clostyzok, hanem van egy szurim, amiből a peteérésre kell böknöm 6-ot, aztán jön a tüszőrepi. Csak ezért kérdeztem. Viszont a closty vékonyíthatja a nyálkahártyát ezért javaslom a sok-sok folyadékot, úgy napi kb 2 l ásványvíz... Ezt mindenkinek szoktam ajánlani. A csapat itatósa vagyok. :lol:

Mágnes! Olyan tündérek, amikor már jelezni akarnak valamit! A keresztlányom már 5 hónapos, és be nem áll a szája. Pénteken délután voltunk a közös barátnőnkkel náluk. Hát a csaj osztott minket rendesen. Nem tudtuk, melyikünk zabálja meg előbb. De a csúcs az volt, hogy mi csokit ettünk, a csibe meg elkapott a papírból egy kockát és már a szájánál is volt. Szopogatta. Mi meg hárman nagyok hirtelen csak néztük és nevettünk. Majd elkoboztuk. Olyan szép volt a csokis szájával és csak úgy cuppogott. Baja nem lett tőle. Az ízlése tökéletes, mert sima milka volt. Aztán ma délután ők voltak picit nálunk. A pici kinézte a férjemet, és csak rá figyelt. Ő meg olyan aranyosan mindent neki mondott, és a kislány folyamatosan "beszélt" vissza.

Holnaptól szalma leszek pár napra. Elmegy a drágám tanulni. Meg holnap megy a dokihoz is. Nem beszélünk róla, mert nem akarjuk, hogy a másik idegeskedjen, de tudom, hogy mindketten félünk a vizsgálat eredményétől. Szorítsatok kicsit kérlek, hogy ne legyen semmi baj a srácokkal!

Pusza és jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zel

Elszámoltam magam, nem 2, hanem 3 hét múlva költözünk... :oops: :oops:
És apocakfotók lemaradtak:

Kép

Kép

moni

sziasztok!

odry, köszi, majd azért vigyázok :lol:

móni, tuti a házikó :lol: és a pocakod sem semmi, kicsit irígylem is :wink:

hú zelem gondolok rád/rátok :lol: és majd mindenképp tegyél fotót fel a gyönyörűséges virágáradatról :lol:

jucmuc csak így tovább és kérlek jelentkezz többször....már nem tudtuk mi van veled
kicsiboris

sziasztok!

odry, köszi, majd azért vigyázok :lol:

móni, tuti a házikó :lol: és a pocakod sem semmi, kicsit irígylem is :wink:

hú zelem gondolok rád/rátok :lol: és majd mindenképp tegyél fotót fel a gyönyörűséges virágáradatról :lol:

jucmuc csak így tovább és kérlek jelentkezz többször....már nem tudtuk mi van veled

Kép
kicsiboris

vacakol net...
kicsiboris

és már írni sem tudok, viszont van kiscsajszim :lol: :lol: :lol:
kicsiboris

Halihó!

Eredmény csak két hét múlva. Teljesen kész vagyok. Eddig sem volt mindegy, most meg még két hétig izgulhatunk. És én ehhez már azt hiszem ideggyenge vagyok.... hajnalban vittem a drágámat a vonatra, és amikor hazaértem még hánytam is. Bocsi. Hajnali négykor.

Kicsibé! Remélem tényleg szép lesz a kert. Eddig veteményes volt és tavaly óta füvesítjük, bokrosítjuk. persze, hogy küldök róla képet, de legegyszerűbb az lesz, ha lejössz majd megnézni!!!! :lol:

Legyen nektek jobb napotok!

Kép
Kép
Kép
zel

zelem, há ez nem semmi, mi a rossebb tart eddig????? miért nem tudják ezt hamarabb kideríteni :?: :?:
ó ez szomorú. de légyszi tartsál ki :!:

a kertet ezer örömmel megkukkantom :lol: :lol: csak szólj és már megyek is :wink: úgyis rég dumcsiztunk....

na aztán te is légy jobbkedvű ám!!!! puszó.

Kép
kicsiboris

most nézem a halacskámat szépen úszik előre...
kicsiboris

Tervezem a hétre a pécsi túrát. Kéne Bromót íratnom.

Szerintetek kérhetnék egy ultrahagot ebben a ciklusban is, hogy rendben van-e peteérésem a stimuk nélkül is?

Kicsibé! Nem tom minek ülnek az eredményeken 2 hétig, mert szerintem nem addig vizsgálgatják a srácokat. Csak mert az én paraszti eszemmel átgondolva kb 48 órán át életképesek, addig meg át kéne őket nézni, azt meg nem hiszem, hogy fagyasztanák a srácokat, mert akkor azok is károsodhatnak. Vagy tévedek?
Mindenképp szólok, ha virágzunk! Aztán kerti-partyzunk egyet!
Jaaa, és mindjárt tesztelsz is! Drukkolok!

Nincs valakinek a Szabolcs utcaiban ismerőse, rokona ilyesmi? Jól jönne egy kis protekció! :oops: :lol:

Na most megyek és dühömben, tehetetlenségemben kitakarítom mindkét autót! Tegnap a drágám visszarakta a nyárigumis fellnijeimet, és most megint dögös lett a kisautóm, csak kicsit koszoska is....

Kép
Kép
Kép
zel

Sziasztok Lányok!

Köszönöm szépen a korábbi érdeklődést, a múltkori gyors helyzetjelentést a férjecském írta meg neketek. Most egy picikét bővebben tudok írni, de valószínűleg utoljára, mert csak a cuccaimat összeszedni ugrottam be a munkahelyemre, otthon pedig nincs net.
Szóval az első lombikunk olyannyira sikeres lett, hogy 14 hete három kis pocaklakó növekszik buzgón a pocimban. Szóval három visszaültetett petesejtből három babóka és mindjárt elsőre, szóval remélem ez erőt fog adni annak aki esetleg fél az inszemről továbblépni a lombik felé. Én semmivel nem találtam kellemetlenebbnek, mint az inszemeket. Természetesen hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog a 7. héten mélyvénás trombózisom lett, úgyhogy az egész terhesség alatt napi két véralvadásgátló szurit adok magamnak. De legalább a szurizásban már volt gyakorlatom....
A babácskák a múlt heti Uh szerint már 7 centisek és nagyon kis virgoncak, a 14 hét ellenére pedig már elég szépen kerekedik a pocakom - végülis hárman laknak odabennt.
Háááát röviden ennyit rólam. MIndenkinek nagyon sok sikert és sok-sok babókát kívánok a továbbiakra. Ha időközben adódik lehetőségem, akkor jelentkezni fogok, bár erre biztosan nem lesz túl gyakran lehetőségem. Köszönöm szépen a támogató segítségeteket, a bíztatást a kudarcok után!!! Rengeteget segített akkor amikor elkeseredett voltam. Remélem, hogy a mi sikerünk is erőt ad annak, aki éppen bizonytalan a folytatásban.
Mindannyiótoknak nagyon sok sikert és boldogságot kívánok!
Tücsökbogár
tücsökbogár

Tücsökbogár!

HATALMAS GRATÚLA!!!!

Ezt nevezem 3 bébi,én is ikreket szeretnék!
Kívánom neked,hogy próblémamentes terhességed legyen!!!!!
Hatalmas erőt és kitartást mindenhez !!! pihenj sokat!!!
m. reni

tücsi, nagyon nagy boldogságot kívánok, csodás elkövetkezendő hónapokat, szerencsés születést a babóknak neked egészséget és köszi a baeszámolódat, ez aztán a siker :lol: :lol:

zel, hát akkor valószínű, hogy csak ülnek az eredményen.. ezt nevezem :roll: erről ennyit. ennyit az egészségügyi helyzetről meg ellátásról. de te csak légy szépen nyugodt, most csak készülődjünk a húsvétra oksi? aztán kertipartiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol:

Kép
kicsiboris

Zel!

Drukolok,!!!biztos nem lessz semmi baj,a férjed srácaival!
Erős fürge legények!!!!
A mostani egézségügyi helyzetről inkább ne is beszéljünk,csak felboszantóm magam.
Nekem még mindig nics himlő eredmény!
m. reni

ezt a disznóságot olyan jó kis levelet írtam, és elúszott. :evil:

zel, nem túl jó hírek, de várakozásban már jók vagytok, nehogy bedilizz nekünk.
Biztosan lehet uh-t kérni, megpróbálni mindenesetre érdemes.
Kívánom, hogy fej- farokhiba és egyéb finomságok ne igen jellemezzék a fiúcskákat :cry: Még egy kívánságom van veletek kapcsolatban: még inszem előtt derüljön ki, hogy babás vagy, hogy azt a sok utálatos leletet sutba lehessen dobni végre.

katata, jucmuc ugye jókor érkeztek tücsökbogár hírei :D

kicsiboris, úgy gondolom, kell a lelki feltöltődés, és erre a kertészkedés az egyik legjobb lehetőség, úgy is meg kell csinálni, és ráadásul kis is kapcsol (nem véletlen lettem kertész). Azért vigyázz magadra! Hátha megtapadt egy kis lurkó, vagy kettő :wink:

katica, talán a Forgách utcában jó kezekben leszel. Megkérjük a babás lányokat, hogy amikor náluk jár a gólya irányítsák mostmár felénk :wink:

móni, ez a házikó ez egy vár-ikó, olyan óriásinak látszik. Ugye milyen jó lesz egy saját kis fészek?
És ez a pocak, nagyon szép :D

mágnes, fogzás témában teljesen tapasztalan vagyok, de egy biztos, hamarosan lesz egy harapós kis hörcsögöd.

sapé, babszi, kamilla, tamaranna, tiza valami újság?
bbilona

reni, nem lehet semmi baj, persze csak reménykedek veled.
bbilona

Helló Lányok!
Látom termékeny kis csapatra találtam . :lol: Jó sokat írtok és persze a szó másik értelmében is hajrá mindenkinek!!!

Ja igen, a Forgács félreérthető, mi az intézetbe jelentkeztünk, Forgács profeszorhoz.Gondolom akkor senki nem jár oda közületek?-a xx.kerben vannak.
Zel!
szorítok szorítok apának, most ment először?
A Closty nyálkahártya vékonyításáról még nem is halottam, de nagyon nem örülök neki! 1 ősrégi leleten pé. után szánalmas 7mm volt csak a vastagsága
:cry: ezen már nincs is mit vékonyítani, inkább turbózni kellene, de gondolom adnak majd arra is valamit nem?Szörnyű milyen alultájékozott vagyok a témában de igyekszem "kiművelni" megam :shock:

Mágnes
9. inszem?Csodálom a kitartásotokat, tényleg...
De ilyenkor másodikra, harmadikra, negyedikre... már jó esély van a spontán babának is, nem?
Pont tegnap beszéltem meg apával ha 1x összejön a baba soha többé nem védekezünk már.
:lol: Négyre rá is tudtam beszélni...ja tudom naív vagyok :D
katica_75

Katica! Csak igyál jó sokat. Azzal tudod segíteni, mert amit inszem után kapsz, az nem a nyálkahártya vastagságára fog hatni. A vastagság meg fontos a beágyazódáshoz.
Voltunk már spermavizsgálaton, és inszem előtt is ellenőrzik a srácokat. Most viszont egy másik dokihoz ment, aki meg akarta őt vizsgálni. Remélem nem talál semmi rendellenest. Kimérgelődtem magam már a két hetes várakozáson, aztán jót derültem magamon. hiszen ez a hónap úgyis csak rajtunk múlik, minek idegelem magam. a következő ciklusra meg lesz már még egy spermaeredményünk...
Szerintem, ha végre lesz babánk, mi sem fogunk soha többé védekezni. Max számolással. Szex helyett. :lol: de én biztosan nem fogok semmi sz@rt beszedni. Szerintem valahol a fogigátló is hibás volt az endometriózisom kialakulásában.

Bbilona! Úgy legyen!

Reni! Ne aggódj! Úgysem vagy bárányhimlős! Nem lehetsz most az!

Nagyon szép lett a kisautóm, de a nagy lemosását elcsaltam. :oops: Csak belül takarítottam azt ki.

Lányok! Egy világ omlott össze bennem. Mániákus The Cranberries hallgató vagyok, és most jöttem rá, hogy az együttes szünetel, vagy feloszlott. Eddig csak kerestem az új albumot, de nem találtam. Viszont az énekesnő, aki miatt imádom őket, szólóalbumot csinált. És nekem azt meg kell szereznem! Na ennél nagyobb gondja, mint nekem ez, senkinek nem lehet az idén!!!!!

Na megyek mert kihűl a fincsi leveském!
Pusza!

Kép
Kép
Kép
zel

katica.
dehogy is vagy naív!! Már miért ne lenne 4 gyerek??
Azt mondta a dokim ,hogy elképzelhető, hogy potyogtatjuk a gyerkőcöket..:) Én azért nem élem bele magam, egyenlőre itt van Panna, ő már igazán nagy ajándék. aztán , ha lehet, akkor persze mi is kistesót szeretnénk neki:)
tücsi:
hááát gratulálok én is!! Mit szóltál, amikor kiderült, hogy hárman vannak?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Tücsökbogár én is nagyon gratulálok neked a 3 babyhez. Nagyon vigyázz magatokra és jó egészséget kívánok.
Katica én jártam a Forgács Intézetbe és a 3. inszem lett sikeres amiből egy gyönyörű kicsi lánykánk lett.
A closty tényleg vékonyitja a nyálkahártyát ezért érdemes sok-sok vizet inni mielőtt elkezded már a gyogyszert szedni.
Zel drukkolok hogy a párodnak nagyon jók legyenek a eredményei.
Móni nagyon szép pocakod van. A házikótok is nagyon jó lesz.
bgyöngyi

katica, igaz milyen szupi ez a topik? én is szeretem, ne persze a csajok miatt :lol: szerintem a 4 gyerek tuti nem naívitás a részedről.
sőőőőőt, az első szülés után sokkal egyszerűbb lesz itt mindnyájunknak teherbeesni. a barátnőmnek is endója volt, ő is elhatározta, hogy nem fog sem tampont használni (az endónál állítólag ez is közrejátsszhat) sem gátlót szedni, és 6 hónap múlva (még szoptatás alatt) jött a tesó, simán, gond nélkül. szóval csak előre arra a 4 -re.

zel, nekem mostanában nincs tévézni és zenéthallgatni kedvem, valahogy untatnak, persze biztos a kertészkedés 'vette el az eszemet'.

reni, ne idegeskedj, tuti nincs semmi gond :lol: azért nem olyan egyszerű ilyen komoly betegségeket összeszedni...pláne, ha jó az immunrendszered, márpedig gondolom te is sok vitamint szedsz meg elevitet is :lol: naaaaaaaaaaaaaaa ne izgulj :wink:

ténylekg megint annyira eltűntetek....tamaranna tizu és a többiek??? odry babszim???
kicsiboris

csajok, mit lehet venni ajándékba egy 1 éves lány babának??

Kép
kicsiboris

szia kicsiboriskám,
mondjuk valami vízbe való pancsolós játékot? Vagy homokozólapátot, vödörrel? Vagy egy állatos, rágható könyvecskét? Valami zenélő bigyót esetleg? Mi ilyesmiket szoktunk. Andrea, tamaranna talán rutinosabb e téren.
bbilona

hát ja, de úgylátszik ma senki sem aktív :cry:
csak mi...
köszi a tippeket, én játszósátorra gondoltam amit majd nyáron vízparton is használhatnak...nem tom még..

zelem ilyen lett a kocsid? Kép

Kép
kicsiboris

Csajok!

Én ma teszeltem egy negatívat!Mivel orvosi oldalon olvastam,hogy
már az inszemináció 11-14 napon kimutatja a terhességet.
Na de mindegy mostmár biztos,hogy ujabb laporoskópia és lombik.
legalább csütörtökön ugy megyek oda,hogy tudom a negatív eredményt!
Bár semmi kedvem vérvételre menni csütörtökön!
Ma voltam a 12.napon és menstrúációs fájdalmaim vannak!!
m. reni

reni, túl korán teszteltél. nekem a dokim azt mondta, hiába mondják a 14. napot inszemtől számítva, várjam csak ki azt a napot amikor meg kellene jönnie (nálam ez a 33. nap), és ha nem jön meg akkor teszteljek (na én sem vártam meg...). az a tuti. ha jól nézem a vonalzódon akkor ma vagy a 24. napon. és 28 napos a ciklusod? mert akkor még négy napot kellene várnod és újból tesztelni. szerintem.
ne keseredj el a görcsök majdnem mindenkinél jelentkeznek akkor is ha terhesek lesznek.

küldök neked egy vicceset, hogy jobb kedved legyen Kép

Kép
kicsiboris

reni, osztom kicsiboris véleményét korai volt az még.
Én még csak most szúrom a tüszőérlelő szurit, mégis mestruációs hasfájásom van, jóllehet ez nem lehetséges, mégis.
Sokan mondják, hogy a terhesség eleje olyan mint a mestruáció. Szorítok :wink:
bbilona

Tücsi!
ÓRIÁSI gratula a három lurkóhoz! És olyan jó, hogy megírtad, mert én pl. félek inszemről továbblépni. Elsősorban anyagiaktól félek nagyon, másodrészben a kudarctól. Persze jobb lenne tudni mi lesz velem - lehet-e valaha is babám...

Bbilonka!
Nagyon köszi az érdeklődést! :) Mindig jól esik, ha tudom nem felejtenek egyhamar :) Én 3 hónapja nem voltam dokinál, de most nagyon tervezek egy újabb inszemet vele. Ma jött meg, így sajna nem lesz decemberi babám, és Anglia is csak szimpla Anglia marad - nem hozta meg a várt eredményt sajnos. El vagyok kenődve nagyon, és borzasztóan irigy vagyok minden babásra :) Nem jövök olyan sűrűn, mint annak idején, mert talán könnyebb elfelejteni a dolgot, de közben néha bekukucskálok, hogy a számomra fontosak nem babásodtak meg időközben. Érzem sok sorstárson azt a lelkesedést, amit én már nem érzek. A tesztelés körüli félelmek és izgalmak...nekem már nem jelent semmit. Persze eljátszom a gondolattal, de úgy vagyok már vele, hogy ha 1 hetet késik, na majd akkor megnézem mi újság, de nekem sajna nem késik.

Emlékeztek, korábban írtam egy olyan koll.nőmről, akinek még peteérése sem volt, így egyáltalán nem volt rá lehetősége, hogy babája legyen. Szerintem túlságosan "vallásos" volt, mert minden orvosi dolgot elutasított, mondván, hogy Isten akkor nem ezt az utat szánta neki. Annyit tett csak meg, hogy elment egy természetgyógyászhoz - egészen más problémával - és kapott valammilyen cseppeket. Ezeket nem az utasításnak megfelelően, hanem rendszertelenül szedte be, mégis valami elindult, mert terhes lett. Először elvesztette a babát kb. 6 hetesen, de alig pár hónapra rá újból terhes lett, és most a 14. héten is túl van. Persze megszenvedett vele, mert nagyon sokat kellett feküdnie, pihennie, de nagyon tetszik is neki a helyzet. NA, TŐLE EGYÁLTALÁN NEM irigylem a babát. 38 éves, mikor legyen, ha nem most...
babszi

Kicsiboris! BBiolna!

Annyira negatív emberke lettem az elmúlt évek során,hogy el sem hiszitek!!!
Szégyellem magam ,de ez az igazság!
Mindenben csak a rosszat látom,pedig elég poiztiv gondolkodású embernek számítottam,nem ismerek saját magamra.
Nagyon köszönöm,hogy drukkoltok értem,de meg sem érdemlem!

Boris! nagyon édi ez a kép!Soha többet nem veszek terhességi
tesztett!! Ez biztos!!

bbilona! Drukkolok neked,hogy sikerüljön!
Neke a repesztő szuri után ,nagyon fájt a pocim,de azt mondják az a jó!Bár nekem előtte is fájt a hasam a sok tüsző miatt!
m. reni

babszim, de jó újra itt vagy :lol: hát neked sem egyszerű ahogy olvaslak, pedig ebben az angliában bíztam...mert hát új hely, kikapcs...
de nagyon sajnálom most és lehet valami abban, hogy bizonyos idő után már a tesztelés sem okoz semmilyen várakozást vagy izgalmat, most kb én is úgy vagyok vele, hogy meglepődtem magamon: jééé még nem teszteltem?? szóval értelek, és szorítok és remélem azért még van hitet ott legbelül...tudod az a legfontosabb.
puszi :lol:

reni ari vagy :lol: persze-persze..aztán a következő hónapban is venni fogsz tesztet meg azután is :lol: :lol: én nagyon szurkolok, most ne gondolkodj ennyire negatívan, van más esélyed, hogy sikerüljön :lol:
kicsiboris

babszi, de jó hogy benéztél :D Sajnálom :cry:
Hogyhogy mégis inszem? Értem én a lombik drága, és megterhelő én is piszkosul tartok tőle), de látod tücsökbogárnak sikerült. Miért gondoltad meg magad?
A kolléganődre visszatérve, ilyesmi történetet én is hallottam. Az ilyen típusú emberek valahogyan sokkal lazábban kezelik ezt az egészet, talán mert olyan nagy hitük van, hogy teljesen átadják magukat a Mindenhatónak. Lehet valami ebben a hit dologban, meg a görcsösen akarod nem sikerülben.

Teljesen megértelek, én is csak tologatoma babalátogatásokat, és szinte rosszul vagyok ha arra gondolok hogy márpedig mennem kell. Közben meg ha ismerős kisgyerekkel találkozom elolvadok, mert olyan aranyosak tudnak lenni. Persze a büdös, rossz kölkök nem nyűgöznek ennyire le.
Látod hirteen mennyi mondanivalóm lett, hogy itt vagy?

reni, ne csüggedj a hullámvölgyet a felemelkedés követi, hamarosan kilábalsz ebből, és különben is itt a húsvét :wink:
bbilona

Tudjátok az is bajom, és ezen rengeteget gondolkodom, hogy annyit hallok arról, hogy "békülj meg a világgal"... Ki kell békülni azokkal, akikkel nem vagyok jóban, csupa jót kell cselekednem, és akkor majd valamikor hozzám is kegyes lesz a sors. Pozitív hozzáállás, meg ilyesmik. De ha sokat gondolok rá, akkor rögtön azt mondják, hogy rágörcsölsz. Ha keveset szeretnél a dologgal foglalkozni, akkor meg nem vagy elég pozitív.
Jót tenni? Csupa pörgés az életem, és nem tudom milyen jót lehet még tenni, amitől majd lesz gyerek nekem is. És úgy érzem, hiába "teszek jót a világgal", attól nem lesz még gyerekem, ellenben bárki elmondhatja nyugodt szívvel, hogy "szegény, pedig mennyire megérdemelné"...
Mindig eszembe jut, amikor valaki azt mondja pozitívan, türelemmel..., hogy az alkoholos mámorban mi volt a pozitív és a türelem? És neki igen, nekem nem.
Aztán jön a másik gondolat, hogy "majd nekem is lesz, hiszen mindenkinek lesz előbb vagy utóbb". Aha, csak az a fránya türelem kerül el engem...

Gondoltam örökbefogadásra is. De nem szeretnék abba sem belevágni még. Olyan egyszerűen mondják, hogy nincs különbség a saját és az örökbefogadott között... De nálunk nevelkedik egy tündéri kínai kisfiú, és bizony imádom, mégis úgy vagyok vele, hogy a saját más lenne. Jó, ha 5 naposan kapnám meg, akkor tényleg a "saját" lenne, csak mennyi lehetőség van egyáltalán az 5 napos babákra?

Szóval vizsgálom, boncolgatom a dolgot, és elég hálátlan oldalról közelítek - ezt is jól tudom.
babszi

oh, baszi drága. Te csak tegyél jót a világnak, az jót tesz a világnak és neked is. A sajnálkozókkal nincs mit tenni, de hát igazuk van a fene egye meg, mert annyi rossz példét látni.., na de nem is ezt akartam.

Hétfő, kórház, kígyózó sor, az én lokátor füleim, na meg hát unatkoztam, szóval előttem állt egy házaspár, ők mesélték egy másik párnak, aztán láttam is őket. A lényegre térek: Éppen örökbefogadtak egy pici lányt, amikor megfogant, így 9 hónap van a gyerekek között, és most tepernek a 3-ért. Aranyosak voltak.

Van másik történetem is. Sógorom barátai nyílt örökbefogadással jutottak egy 2 hetes kislányhoz (ez a nyílt örökbefogadás sajátossága, hogy csecsemő kerül hozzád). És ami hihetetlen 3 hónap várakozás után babához jutottak.
Majd azonos édesanyától, megszületett tesó is, akit szintén felajánlottak nekik. És ami számomra érdekes, próbáltak hozzájuk hasonló gyermeket választani.

Szóval ha nem marad más, szerintem csodálatos dolog ez. Biztosan nem ugyanaz a boldogság, de talán valamennyire kárpótol, és még segítesz is egy kis életnek.

Nem írtad, miért mégis az inszem, a lombik helyett? Hiszen akkor holnap, holnapután kezdeni kell a szurit? Most mi lesz?
bbilona

hát csajok, az örökbefogadás nekem abszolút nem menne.
nagyon becsülöm és tisztelem azokat akik erre a lépésre tudják magukat szánni. de sem én sem a férjem nem tudnánk elképzelni, hogy számunkra idegen emberektől való babát neveljünk fel.
tudom, sokak számára ez az egyetlen lehetőség a babára és értékelem nagyon a ti gondolatotokat.
kicsiboris

Örökbefogadás,hmm. Én sem tudtam régebben elképzelni, most már teljesen nyitott volnék rá. Csak a férjem nem, így nem tudok mit tenni. Pedig én tudnám nagyon szeretni. :roll:
katata

Ja, elfelejtettem leírni, hogy nekem van egy ismerősöm, aki örökbefogadott egy kisfiút. Képzeljétek, sokáig volt együtt valakivel, akinek felesége, családja volt. Végülúgy eltelt az idő felette, hogy 40 éves lett és mikor mondta a pasinak, hogy gyereket szeretne, az nemet mondott, mert, hogy nem akar így, a szeretőjének gyereket. Szegény lány, ott állt megfürödve, 40 évesen. Nem tétlenkedett sokáig, eldöntötte, hogy örökbe fogad egy babát, egyedül. Elindította a procedúrát és közben találkozott egy egyetemista lánnyal, akinek 1 hónap volt a szülésig és nem akarta megtartani a gyerekét. Így ők megegyeztek, hogy az ismerősöm fogja örökbe fogadni, így neki nagyon gyorsan teljesült az álma. Azóta a kisfiú 5 éves, és van egy fantasztikus anyukája! A kisfiú tündéri, szófogadó, olyan, mint bármelyik gyermek, semmi baj nincs vele. Képzeljétek, együtt szültek, de azért az ismerősöm nagyon frázban volt, nehogy meggondolja magát a lány, mert a születés után is még 1 hónapig meggondolhatta volna magát, hiába írt alá mindent, hogy lemond róla. Nagyon izgis volt, vele izgultunk a férjemmel és olyan jó azóta is látni őket együtt. A lány ugyan úgy szereti a gyereket,mintha a sajátja lenne. És ebben a pakliban az is benne volt, hogy neki akár lehetett is volna saját, csak egyszerűen lehetősége nem volt már rá keresni egy leendő apukát.
katata

katata, a hideg futkos rajtam. Nektek nem is kell ezen agyalni, lesz hamarosan saját :wink:

kicsiboris, sokan nem tudják más kölykét elképzelni sajátnak. Ez nem baj, hiszen annyira különbözőek vagyunk.

Azt tudom, amikor bébiszittyó voltam sajátként szerettem a gyerkőcöket. És ezt az anyuka vette észre. Nekem jó érzés volt.
bbilona

kata, hát ez a történet meg persze így kerek :lol: valszeg én még naív vagyok és ezért látom/érzem másképp :lol: :lol:

Kép
kicsiboris

bocsi...és senkit nem szeretnék megbántani ám :roll:
csak nekem más az érzésem, de attól nagyon is megértem amit írtatok és gondoltok, sőt.

a barátnőm szerint holnap tesztelhetnék egyet....szerintetek?

kata, teszel egy szép táblát nekünk? köszike, mert már hiányolom a többieket és egyenként szeretnék szólni hozzájuk :lol: :lol: :lol:

Kép
kicsiboris

hát ilonkám akkor én vagyok a kakukktojás hihihi
énn sosem éreztem semmilyen más babáért lelkesedést, lehet hogy hibás vagyok??? még néha idegesítenek is, úgy érzem a saját baba lesz az egyetlen baba akit érezni fogok...úgy igazán.
kicsiboris

Boris,mindjárt teszek egy táblát,de nem biztos, hogy mindent tudok updatelni. :oops:
katata

Kép
katata

Szerintem más gyerekét szeretni vagy nem szeretni nem ilyen egyszerű, hogy kijelentem egyik vagy másik.Mindig függ a körülményektől is. Például elvált szülőknél, a másik fél előző házasságából született gyerekével együtt élni azért nem lehet könnyű. Főleg azért, mert ott van két szülő és a harmadik az csak valami pót, sosem lesz szülő igazán, így azért nem ugyan az, mintha örökbefogadsz egy gyereket és annak te vagy az "igazi" szülő és nem csak egy pót valaki, akit a gyerek gondolkodás nélkül lecserélne az igazira, bármikor.
katata

Szóljatok légyszi, ha atáblában valamit javítanom kell! Köszi!
katata

Tudod Boris, engem mostanában azért idegesítenek más gyerekei, mert nem az enyémek, vagyis, hogy nekem nincs!!! :) :roll:
katata

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?