Új privát üzeneted érkezett!

Dimet!

Peg Perego - Venezia :!:

Én nagyon szeretem, könnyű, egy pillanat alatt összecsukom, 2 funkciós, azaz fektetni is lehet a babát, és majd sportkocsiként is működik, átfordítható karú, mindkét oldalon bolygósíthatóak a kerekek, félkézzel tologatom, és arra megy, amerre én akarom, nem mint az ökörhugyozás. Igaz, elég kiskerekű, így ha sok a macskakő, vagy a földes út felétek, akkor nagyon nem praktikus. Egy átlag pesti járdán szerintem azért ok, persze figyelni kell a buckákat. de azt gyorsan megszokja az ember, én már lassan babakocsi nélkül is lassítok minden repedés előtt :lol: .

Barátnőmnek Pierre Cardin 2 funkciósa van, az egy rakás kaki a Veneziához képest, ez tapasztalat... Nehéz, két kézzel kell benne kapaszkodni, hogy arra menjen, amerre szeretnéd, recsegnek a kerekei, és állítólag ülni sem kényelmes benne a babának (ezt még nem próbáltam, csak ő mondta). Igaz, jóval olcsóbb, mint a Venezia.

De az Elefáni babadiszkontban (Bocskai út) meg lehet kapni egy jó 10-essel olcsóbban, mint a Brendonban. Ha több dolgot veszel egyszerre, legalább 90 ezer forintért, akkor kapsz mindenre 10% kedvezményt. Mi így vettük tavaly nyáron 63 ezerért, amikor a Brendonban 74 ezerbe került. (és egyébként elég jó áron vannak itt a dolgok még a 10% nélkül is, érdemes itt összeszedni egyszerre sokmindent, és akkor még a 10% is lejön mindenből...)

Csillagfény!

Rejonak szerintem nagyon igaza van, hogy 3 hónapos kor után már nem szükséges a babának éjjel ennie.

És higyjétek el, ilyenkor sokkal könnyebb leszoktatni róla, mint később, akár már fél évesen is.

Nem kell emiatt sírni hagyni a babát, hogy leszokjon. Én legalábbis Márkot egy percig sem hagytam éjjel sírni, mégis gond nélkül leszokott az éjszakai evésről. 11 és fél hetes volt, amikor úgy döntöttem, hogy éjjel nincs többet evés, ezzel egyszerre vezettem be azt, hogy közvetlen mielőtt én lefekszem még megszoptatom (11-fél 12). Nem mondom, hogy ezután nem ébredt éjjel, de cumival és egy kis simivel mindig meg lehetett őt nyugtatni, még a kiságyból is csak nagyritkán kellett kivenni. De biztos vagyok benne, hogy sokkal könnyebb volt így nekem is és neki is, mintha most - fél éves kora után - próbálkoznánk az éjszakai szopi elhagyásával. Nekem még egy ideig a melleim nehezen bírták, reggel 6 körül már szét akartak durranni, de aztán ehhez is hozzászoktak.
Én annyira sajnálom azokat az anyukákat, akik amiatt panaszkodnak a 8-10 hónapos (vagy még nagyobb) babák mellett, hogy hulla fáradtak, mert a gyerek még mindig többször kel éjjel szopizni, lll-ék pedig vígasztalják, hogy ez így van jól, ha a baba éhes, etetni kell akár többször is éjjel. Persze, ha éhes, etetni kell, csakhogy az egy rossz szokás, hogy éjjel éhes. Ha mi felkelnénk éjjel enni néhány hét után annyira hozzászoknánk, hogy mi is éhesek lennénk éjjel. Én azt gondolom, hogy ha egy baba magától nem szokik le az éjszakai evésről 3-4 hónapos koráig (márpedig sokan nem szoknak le maguktól) akkor egy kicsit segíteni kell neki. És ha az éjszakai szopik elhagyása után nem gyarapszik kellőképpen, akkor esetleg el lehet azon gondolkodni, hogy tényleg szüksége van még arra a szopira, de én még ebben az esetben is inkább azt tenném, hogy a nappali evések mennyiségét növelném valahogyan, mint hogy visszaszoktassam az éjszakai evésre.

Babbancs!

Nagyon édes a kisfiad! Kis pindúr, de nagyon formás baba. És örülök, hogy már elkezdett gyarapodni, csak így tovább!!!

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
almodo

Húúúú Rambóka! Ezt az utazási módot mi is kipróbáljuk, nekem nagyon tetszik! :lol:

Azt hiszem ennél részletesebb leírást nem is lehetett volna adni :lol:

A PP Venezia hordozójához annyit, hogy én szinte sosem kötöm be a hordozót hátul (csak ha nagy útra megyünk), csak a talpba bepattintom. Így nagyon egyszerű és kényelmes használni, de szerinted ez így sokkal kevésbé biztonságos? Hát ezen még eddig nem gondolkodtam el, de ezután el fogok...

Kép
almodo

Nekem ABC design van, jó kis masszív kocsi, átmenet a városi és a terep között. Én spec utálom a bolygó kereket, de ennek lehet úgy is. Nagyon szeretem.

Ma egész éjjel fent voltunk. :twisted: Pedig már kezdtünk jól aludni.
egyszerűen képtelen vagyok visszaaltatni.

Kép

Kép
csillagfény

Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyermeked:

Az első 6 hónap:

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.

- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.

- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.

- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.

- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.

- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.

- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.

- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.

- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl be fogod.

- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.

- minden baba zokninak szűk a szára és bevág.

- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.

- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.

- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...

- már nem szereted a vendégeket.

- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.

- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.

- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.

- egész nap várod, hogy este legyen, és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.

- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.

- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.

- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.

- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.

- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.

- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).

- anyósod még annyit sem.

- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.

- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.

- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.

- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.

- van 70 dekás teli pelenka!!

- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással, sajnos.

- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.

- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.

- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.

- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.

- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

6-12 hónap között:

- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!

- a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag 14 óráig szünetel.

- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.

- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.

- 3 kanál lenyelt kaja után képes félüvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.

- napi 4x átöltöztetni nem is sok.

- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.

- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!

- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.

- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.

- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.

- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.

- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.

- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.

- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva, nézve őt, rá kell döbbenned, hogy tovább bírja 1 levegővel, mint te.

- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.

- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.

- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, + a turmixgép is úszik, na akkor nem fogja megenni.

- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.

- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)

- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.

- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..

- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.

- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.

- a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.

- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.

- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.

- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék, és mindent beterít.

- az etetőtálcára csöppent főelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel!

- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal? Na ez innentől csak ábránd marad!

- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.

- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.

- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.

- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.

- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.

- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.

- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.

- lehet égnek álló seggel aludni!!!

- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a mellbimbódat.

- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.

- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4,5 perc alatt.

- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.

- vetkőzni öröm, öltözni kín.

- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni.

- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat .

- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.

- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

1 év után:

- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.

- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszedett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.

- a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de "csodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.

- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, a tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).

- eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal.

- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....

- nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.

- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...

- megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.

- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól.

- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.

- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.

- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.

- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.

- a „Hull a pelyhes” szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k…. anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból!

- rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó).

- a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.

- úgy érzed, évek óta papucsban jársz.

- ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.

- a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.

- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi!"

- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.

- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.

- a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.

- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.

- a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.

- mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.

- a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.

- a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki.

- ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.

- minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére.

A későbbiek folyamán:

- a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni. Mindkét helyen ott marad.

- ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.

- csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik.

- le lehet dobni a csillárt egy párnával?

- a legjobb móka a sütőbe bemászni.

- márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is abban kell!!

- egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni.

- a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.

- mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a kosárba.

- 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják.

- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül.

- nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.

- 2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

!!! S.O.S.: fájt már valamelyikteknek a háta, illetve a lapockája mellett a nem tudmom, milye?? (Ideg?) Valószínűleg a merev szoptatási helyzet miatt bekattant valami, és szombat reggel óta fáj... Főleg, ha lehajtom a fejem, emiatt nem hajtom le, hanem "vakon" szoptatok. Meleggel borogattam, masszírozta a férjem, de nem múlik... Esetleg csak lassan enyhül... Menjek orvoshoz??? - ezen tűnődöm.

Egyébként volt egy múlt szerdai határidős munkája a férjemnek, az kötötte le a teljes családot, utána látogatóba jöttek 3 napra a szüleim (vidékről), ővelük voltunk, és - még nem merem elhinni - eltöltöttük az első éjszakánkat az új, 3 szoábs lakásunkban, vagyis ősztől nem leszünk többet budapestiek... Erről azért nem írtam túl sokat, mert már fél éve zajlik a "lakásvásárlás/hitelügyintézés/banki kálváriajárás stb.", és sokszor úgy tűnt, hogy össze se jön, a foglaló meg ugrik (mi az a pár milla?) - lehet, hogy ez is belejátszik/játszott a tejtermelésbe? De most pár hét pihi jönne, ha nem fájna a hátam... Meg a suliba is járni kéne végre, most úgy érztem, hogy holtponton vagyok, és ha nem lendülök túl, akkor félbe marad, pedig már 2,5 éve megvan a 4-ből... Szombaton elmenten a suliba, de nem mentem be az órára, olyan rosszul voltam a hátam miatt...

Csakegy!
Jó volt olvasni a szülésed történetét... Mi az a kerék? Még sosem hallottam róla...

Babancs!
Az első közös képeteken nem is tűnik olyan picinek a fiacskád, és mindketten olyan szépek vagytok... Jobbulást/erősödést mindkettőtöknek! És köszi a szüléstörténetet - habár csak minden második sort mertem elolvasni, mert időnként - most is - nem birom a "vért"...

Csillagfény!
Ugye? Én is nagyon elégedett voltam az Aventtel... Szuper, hogy 100-120-at termelsz 3 óránként. a védőnő azt mondta, hogy a mai tápszerektől már nem dagibbak (főleg, ha "csak" kiegészítesz vele- ezt én gondolom...)

Rambóka!
Mi az a Fruttapura? Ami az ujjszopást illet, Vilinek azért is adtam oda a cumit, hogy ne találja meg az ujját, mert a 4,5 éves fiunk nem tud leszokni róla, az ujja teljesen kiszáradva, a körme elvékonyodva... Kétségbeejtő... Persze lehet, hogy más gyerekek gyorsabban leszoknak... Pedig "csak" alvás közben csinálta, de most, hogy Vili megszületett, néha napközben is.

(Sinlac: úgy tudom, 4 hónapos kort ír rajta, nekünk a doktornő az első fiunknál 2 hónapos korában írta fel, mert állandóan hasmenése volt a Pepti Juniortól...)

Vöcsök
(nekem sincs még vonalzóm, ha Csillagfénynek sikerül, én is felteszek egyet :)) Egyébként 3 hónapos lesz 10-én Vili.
vöcsök

Kép Vili és Álmi
vöcsök

atya-gatya lányok...... :D ha a babakocsi vétel ilyen bonyolult, milyen lesz a gyereknevelés??? jaj, nekem...jaj,jaj..... :lol:

kimásoltam-kinyomtattam mindegyikőtök véleményét, köszike!!! át fogom tanulmányozni!!!

tegnap voltunk szülésfelkészítőn. levetítettek két szülést. páromat úgy kellett felmosni, és én is kicsit megszeppentem...nem bíííííírom a fájdalmat :roll:
dimet

vöcsök, nagyon jó ez a kép!!!
dimet

Sziasztok!

Vöcsök!

Aranyosak a fiaid! :D
Gratula az új lakáshoz!
Hát nem csodálom, h. ennyi minden mellett gondjaid voltak a tejcsivel! Az lett volna a csoda, ha nincsenek!!!!

Valszeg becsípődött egy ideg a hátadban. Nálam ilyenkor egy nagy kád forró vízben való hosszas ázást követő masszázs szokott használni.
Meg az elektromos melegítőpárbnán való heverészés.
Esetleg próbálj meg bevenni egy Panadolt, azt lehet szopi alatt szedni!

Suli?
Hát nem tudom, a 4. hónap körül jön az embernél egy olyan mélypont (Norka szólt előre, de én sem hittem, hiszen a szülést követő 1-2 hónapban olyan fittnek éreztem magam!), amiből nehéz kilábalni. De most 6 hónaposan jobb egy kicsit.

Milupa Frutapura:
http://www.milupa.hu/asp/show_milupa.as ... ng_id%3D17

Dimet!

Célszerű már most elkezdeni járni a boltokat, és nem csak nézegetni, hanem ki is próbálni a kocsikat. Nyugodtan szedd szét, csukd össze, nézd meg mi van hozzá, milyen nehéz, tudod-e egy kézzel is tolni stb.
Ha találtál néhányat, ami szimpatikus, akkor a neten nézz utána, h. mennyire szídják mindazok, akiknek már van ilyen.
És nézd meg, h. használtan mennyibe kerül!
Szorgos netezéssel több tízezer Ft-tal olcsóbban is hozzá lehet jutni a kiválasztott géphez. Sőt gyakran előfordul, h. vadiúj kocsit ad el vki, mert mindkét nagyszülő meglepte babakocsival!

Szülés:
Ha elolvasod a szüléstörténeteket újra, egyvalami mindben közös:
A szülés egy megváltozott tudatállapot! Az a nő, akit a képen látsz szenvedni és üvölteni, a szülést követő 2. napon nagy valószínűséggel már csak a szépre emlékszik és a következőt tervezi. De ha mégsem, akkor az 5. napon. :lol:

A Kismama újságban többoldalnyi szüléstörténetet találhatsz. A rossz hangulatúak többsége az anya felkészületlenségéből, bepánikolásából adódik, amit gyakran a személyzet hozzáállása idéz elő. A másik ok, ha az anya mindenáron természetes úton akar szülni, de vmi miatt császározni kell és ezt hatalmas kudarcként éli meg. Készülj fel arra is, max kellemesen fogsz csalódni.

Ja és a neten megtalálod a Szülőszoba adásait.
Javaslom, h. nézd meg az otthonszüléses részt! Nem azért, h. otthon akarj szülni, hanem azért, h. megnézhesd, milyen csendes és békés is tud lenni egy szülés, ha hagyják, h. a dolgok a maguk útján menjenek! Legalább látsz egy kevésbé rémisztőt is!
És feltétlenül a pároddal együtt nézzétek meg, így talán az ő félelmei is oldódnak!

rambóka

Rejo!

Emil ment, képpel!!!! :lol:

rambóka

Vöcsök, nekem asszem volt ilyen. csomócskák keletkeztek a hátadban. Terápia: masszázs Inno reuma krémmel, sprotkrémmel vagy kínai balzsammal.
Háát, te ezt hogy csinálod? Suli, két gyerek, költözködés? Hová költöztök? Nem csoda, ha így nem volt túl sok tejcile.

Dimet. Ne félj! Szerintem én féltem a legjobban a szüléstől, én sem bírom a fájdalmat. Egyáltalán nem. Egy fogovostól is be vagyok parázva, és utűálom, ha bitrizgálnak az orvosok. De: állítom egy influnza, amikor 40 fokos lázad van, és hánysz, meg hasmenésed van, szarabb. Én egyet csinálnék másképp legközelebb. Nem olvasgatnék szüléses rémtörténeteket, és nem félnék. Akkor valszín gyorsabb is lett volna, mert jobban viseltem volna.
Én egy idő után nagyon bepánikoltam, hogy mi lesz, ha még jobban fáj, mindenki azt mondta, a vége kibírhatatlan. Aztán nem lett kibirhatatlan, viszont nekem jól lelassította a szülést.
Szóval ne félj.
És valóban olyan, mint pl ha lázas vagy, akkor sem agy teljesen magadnál. Szóval nem is úgy éled át az egészet. Én a kitolásra azt hittem 5 perc volt, kiderült, több mint 35. De akkor már teljesen magamnál voltam, nekem a vajúdás jobban fájt.
Amikor megvolt a baba, doki kérdezte, jöhet-e kistesó, én meg mondtam, hogy igen! :D

Még mindig nem sikerült feltenni a tickert. Rambóka, hol lehet bekapcsolni a htmlt?????? nem enged rákattintani.

Klassz, amit írtál. Végigröhögtem. :lol:

Kép

Kép
csillagfény

Norka!

Amikor Bogi ette ezt a Milupa HA-t, te mennyit adtál neki egy-egy étkezésre és mennyit összesen/nap?
Mert a dobozon semmi nincs arra vonatkozólag, h. egy 7 kilós gyereknek mennyit kell belőle adni, a dokinéni meg csak annyit mondott, h. "Amennyit megeszik". :?
Hát a Gergő nyeli, mint kacsa a nokedlit és hiába van kb 50 ml gyümölcspépbe belekeverve 2 mérőkanálnyi, utána még kér egy doboz Frutapurát is, és még azután sem dörzsöli a száját a kezével ( általában ezzel jelzi, ha megtelt! :lol: ).
Naponta 3X kap hozzátáplálást a szopi mellé (sajnos sok tejem valszeg már nincs! :( ). 10-kor, 18-kor gyümölcsöt+ 2 mérőkanál tápit, 14-kor főzeléket+ 1 mérőkanál tápit.
De nem tudom, h. ez most sok v. kevés?
Nem szeretném, ha átesnénk a paci túlfelire és az éhezőből kisgömböcöt sikerülne csinálni!
Két hét alatt úgy kicombosodott a gyerek, h. a Stallone megirigyelhetné! :shock:

rambóka

Csillagfény!

Nem én írtam, csak a neten találtam. De nagyon jót röhögtem! :lol:

A html mellett a "kikapcsolva"-ra ráklikkelsz, akkor átvált "bekapcsolva"-ra!

rambóka

A gyerek áll négykézláb a padlószőnyegen lehajtott fejjel, és érdeklődve figyeli, ahogy a csöpögő nyála kis sötét pöttyöket csinál a szőnyegen! :lol: :lol: :lol:

rambóka

Rambóka!

A mi kis Stallonénk is Milupát kap... Ezek az orvoslátogatók... Egyelőre naponta egyszer csak azt kap, kihagyva egy szopit, így is szopizik 5-7x ezen kívül. Remélem, így marad a tej meg a szopi elég sokáig. Holnap lesz 2 hete, hogy kapja, és azóta 300-at gyarapodott, vagyis heti 150-et.

Én az életkorának megfelelő adagot adom, ami a dobozon található (vagyis 150 ml víz+5 mérőkanál). A 4. hónapon túl 210 mili vízzel írja (7 mérőkanál) és a dobozon rajta van az is, hogy az hány étkezést jelent naponta (4-5?)

Vöcsök

(Akkor este egy év után először beleülök a kádba...)
vöcsök

Várj csak! Szerintem nem ugyanarról beszélünk!
Én a 'Milupa HA-pép Vaníliás gabonapép hypoallergén tejfehérjével'-ről beszélek.
Ezen csak annyi van, h. 160 köbcenti vizet 5 kanál tápival kikeverünk. De hogy ezt naponta hányszor, azt nem tudom.

rambóka

Csók csajok!!

Dimet nekünk is Peg Perego Venezia van, Rambókának is, ezek szerint Almodonak is! univerzális babakocsi. mi 50 000 forintért vettük vadi újan, kis hibával a Soroksári uti babadiszkontban, ( hiányzott egy fékpedál, egy ezresért rátették utána a szervízben :lol: ).

Almodo tényleg felnőttként is hozzá lehet szokni az éjszakai evéshez (és baromi lehet tőle hízni is), öcsém és sógornőm éjszaka meg 3 műszakban dolgoznak, ők mondták.

Lányok nem merem még elkiabálni, de úgy tűnik nincs már éjjeli szopi hetek óta, és egy hete már kivétel sincs a kiságyból, csak cumi be. pár napja pedig eset 8-kor legkésőbb 9-kor alszik mint a tej, reggel fél hétig, mondom annyi, hogy kb. 3X cumit kell beadni neki. És nappalra is olyan fix rendszert alakított ki, hogy csak lesek!
órára pontosan eszik és alszik!

rambóka a játékoknál kimaradt a pillepalackon kívül, a távirányító, mobiltelefon, káddugó lánca (esetleg zuhanyfej lánca mint nálunk)! Az összes többi tényleg pénzkidobás ezekhez képest! :lol:
ja és legjobb még a tesó!

Vöcsök gyönyörűek a gyerekeid! :lol:
nekem szülés óta ÁLLANDÓAN fáj a hátam, hol itt, hol ott! Irtózatosan! A hajnali szopikat régen mindig már csak fekve volt erőm megcsinálni, és mindig bealudtam közben, és maradtam úgy abban a kicsavarodott pózban (kis mellem van, ki kell düllesztenem, hogy fekve is bevehesse), volt olyan, hogy reggel nem bírtam felkellni, nem is egyszer, zsoltit kelett hívnom, vigye el a gyereket.
meleg fürdő kilazítja valamennyire, és mazzsázs, nálnk anyukám a masszázsfelelős.

Dimet nem vagytok normálisak, NEM SZABAD szüléseket nézni szülés előtt!!!!! Én már attól rosszul voltam, hogy szülés előtt mikor beszéltem bent a kórházban a szülésznővel, hallottam 3 nyögést. Pedig már szültem akkor, és tudtam mi mennyire. Én tudatosan kerültem bármilyen szülés megnézését-hallgatását, csak beszélni szabad róla!!!

Kép

Kép
rejo

Vöcsök hova költöztök?

rambóka fotón jót röhögtem, én még nme fényképeztem! :oops:

Vöcsök gyógyitárban lehet kapni leszoktató krémet, bekened és 3 napa alatt leszokik. Állítólag.

rambóka sztem mélypont 5 hónaposan van, nálam mindkét gyereknél akkor fogyott el a buttery!
Sztem szülés után annyira fel van pörögve az ember pajzsmirigye, hol simán lehet bírni 3-4 óra alvással, amúgy egy normál állapotban lévő ember holtan esne össze, ha minden éjjel megzavarnák ennyiszer az alvását, és szakaszokban aludhatna csak egy-két órát. Aztán kb. 5 hónap alatt visszaáll a pm működés, és ez a bibi!
Ez az én nagy elméletem! :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo

Rambóka!
Tényleg nem arról beszéltél... :oops:

Dimet, Rejó!
Köszi a dicséretet!
Én egyébként keserű körömlakkról hallottam, de krokodilkönnyeket hullatva könyörgött a gyerek, hogy ne vegyek... :?

Piliscsabára költözünk, egy 120 lakásos, 5 épületes lakóparkba. ott most 300e/nm az ár, enníiért vettük 5 évvel ezelőtt itt, csillaghegyen a lakásunkat, de itt felment 400e/nm fölé, amit nem tudunk megfizetni, és családbarát, nyugis helyet kerestünk, ahonnan be lehet vonattal i s utazni dolgozni a férjemnek bp-re.

egy kézzel írok, a másikban a ded...
:)

Vöcsök
vöcsök

rambóka, megint összekevertelek... :)
vöcsök

Babakocsi téma:

Elárulom, nekünk egy Quinny féle csodánk van (Rambóka után szabadon). Abból is a Buzz. Én még szemezek a Quinny Zapp-pal is, mert az amolyan esernyőszerűen összecsukható fajta, később biztos jobb lenne. De hát mi sem vagyunk milliomosok. Nekem is a Peg Perego egyik babakocsija tetszett, mert árban elfogadhatóbb volt, meg mindent tudott, ami szerintem egy jó babakocsihoz kell, csak Apa ragaszkodott a Quinny-hez, én meg hagytam magam meggyőzni. :wink:
Előnyei: a vázra rakható mózes, autósülés/hordozó és van hozzá sportülés is. Az alaphoz csak a sportülés tartozik, a mózes és az autósülést (Maxi Cosi jó rá) külön kell megvenni.
Mi a mózest teljesen kihasználtuk. Ha nem kocsival mentünk vhová, mindig abban sétáltattuk. 6 hónapos korig fér bele a baba.
Az autósüléssel szuper, mert bárhová megyünk, nem kell külön még cipelni az ülésrészt, egy mozdulattal a vázra pattinható, és kész a babakocsi. Ez 13 kg-ig, kb. másfél éves koráig használható.
Sétára most már a sportülést használjuk. Ezt két irányban lehet felrakni. Ha felém néz, akkor két állásba dönthető, ha előre, akkor 3-ba. Nekem azért jobban tetszene, ha a tolókar áthajtható lenne, de ez van. Végül is csak előre el kell döntenem, merre nézzen a gyerek. :)
A gumikerék tényleg ki tud lyukadni. :) És persze a legrosszabbkor. Egy időben Réka nehezen aludt el, így esténként a babakocsiban tologattuk. Mígnem egy szép estén azt észleltük, hogy lapos a kerék. Apa elrohant a benzinkútra felpumpálni, de mire hazaért, megint le volt eresztve. Viszont másnap egy bicajszervízben megcsinálták. Náluk belsőt is lehet hozzá kapni.
Jó még, hogy a tolókar magassága állítható, így magas emberkék sem kapnak derékfájást és nem lépnek rá a hátuljára (Ld. Rambóka írása).
Alapban jár hozzá egy táska, ami rá van alulra szerelve. Mi vettünk külön kosarat is hozzá. Ja, és fontos felszerelés még az esővédő. A mózeshez (ehhez még szúnyoghálót is adtak) és a sportrészhez is adtak. Vettük már hasznát annak is. A mózeshez valót még az autósülésre is rá lehet húzni.
Összecsukás: nem túl könnyű, be kell gyakorloni. Egy kézzel nem kivitelezhető. Viszont kinyitni annál egyszerűbb.
A járgány 3 kerekű: 2 gumi és 1 műanyag-bolygósítható kereke van. Én ezt nagyon szeretem, mert ha nincs lerögzítve, akkor szinte helyben meg lehet vele fordulni.
Hátránya: elég széles a jármű, így bizonyos üzletekbe elég nehéz bejutni. Főleg, hogy csupa „segítőkész” ember nézi végig, hogy hogy szenvedsz, de eszükbe nem jutna segíteni. A busszal való közlekedés sem igazán kivitelezhető (legalábbis itt, mert nem tudom előre, milyen busz jön, a régi típusúra tuti nem tudnék vele felszállni). De a liftbe (10 emeletes) befér!!
Lábtámasz: ezen van, de még nem tudok Rambóka megjegyzésére reagálni, hogy vágja-e a gyerek lábát vagy sem, mert ahhoz még kicsi Réka, hogy használja.
Más most nem jut eszembe.
www.quinny.com
gtünde

Mózessel:
Kép

Autósüléssel:
Kép

Sportüléssel (vagy mi a fene a neve):
Kép
gtünde

Lányok
Egy kis segitséget kérnék...egy négy hetes babának kb. mennyit kellene ennie...nálunk az nem jönn be h ő majd eldönti,sztem hülyeség,mert múltkor a 160g nál is még cuppogott,de már csórézott vissza,nagyjából 120-140-et eszik,de mostanába már 30 perccel hamarabb kérte a cicit...nektek ennyi idősen mennyit ettek a babák????

bocsi h csak önző módon magamról,már szoktam olvasni,nem sokára jövök is :? :lol:

pussz
Vendég

Csillagfény

amikor a babafalva oldalon megcsinálod a vonalzót, két linket csinál, az egyik HTML, a másik PHPBB. Ha ezt a másodikat másolod a profilodban a bekapcsolt BBCode-hoz, akkor sem működik? Én így csináltam, és nekem jó...

Rambóka!

Kipróbáltuk a hason kocsizást, szenzációs! :lol: Márk teljesen odavolt, csak tátott szájjal lesett előre és vigyorgott...

Kép
almodo

Sziasztok!

A babakocsi témához én is hozzászólnék. :) Bár már képet raktam róla fel, de nem tudom hogy mennyire ismert a Cam babakocsi.
Mi Cam Family Systemet vettünk. Az az igazság, hogy március elején rendeltünk egy Cam Comby Family-t. Aztán ugye időközben megszületett Domika, és a babakocsi még sehol..de nem is ez a lényeg, hanem rájöttem, hogy a megrendelt babakocsi pl. nem volt felszerelve fejszűkítővel, nem volt hozzá téli lábzsák, nem volt állítható a tolókar..
Gondoltam egyet, és visszamondtam a megrendelést, és megbeszéltem az üzlettel, hogy készletről elhoznánk egy drágább (de épp akciós! :wink: ) hiper-szuper babakocsit. Na ez a kocsi a következőket tudja, amik miatt nekem nagyon bejön (bár még nincs kipróbálva, mert a gyerkőc még kórházban van):

-könnyű, click-es alumíniumváz
-befér minden elem a kiskategóriájú kocsinkba
-merevfalú mózes
-a mózeskosár teteje szétcipzárolható, belül egy baldahinszerű szúnyoghálót rejt. Ezt teljesen előre lehet húzni a babakocsira, és gumisan záródik. Ez azért jó, ha pl. a teraszra kiteszem levegőzni a gyereket, nem mennek be hozzá a bogarak, meg nem ül a fejére a macska.. (utóbbi előfordult már a családban.. :lol: )
-ami még szerencsés, az a bolygósítható kerék
-a babakocsi jó magas (megelőzve a "babakocsi-baleseteket")
-a vázra pattintható mind a mózes, mind a sportrész, mind a hordozó)
-a sportrész és a hordozó alternatívan felrakható a tolókarral szemben és háttal is (ez utóbbi akkor jó, ha a gyerek már nézegelődik)
-állítható tolókar (ez azért jó, mert a férjem nálam 30 cm-rel magasabb, így nem mind1 hogy hogy kényelmes tolni. Na meg egy járdánál történő megemelésnél is lényeges, hogy megfelelő magasságban legyen a tolókar)
-téli lábzsák (ugye a gyermekünk télen lesz annyi idős pont, hogy már a sportrészben nézelődne és ehhez ugye nem árt egy lábzsák)
-5 pontos biztonsági öv a sportkocsiban és a hordozóban
-minden szövet kapcsokkal rögzíthető-levehető/ könnyen mosható
-napfénytető
-tartozék: babakocsi-táska, esővédő, a mózes alatt cuccoknak tartó.

(az árát inkább nem írom le :oops: , nem volt olcsó.., dehát ugye egy koraszülött gyerkőccel nem árt egy jó kocsi :wink: )

Ja és mi első emeleten lakunk társasházban, lift nincs..a vázat a tárolóban fogom tartani a fszt-en, a mózest felhozom a lakásba. Nagykerekű kocsi nem kellett, mivel betonrengetegben lakunk a belvárosban. Még a parkban is járdán fogom tolni. :lol:

Kép mózes

Kép sportrész

Kép lábzsákkal téli-sportváltozat

Kép hordozóval

Kép
babancs

uh, lányok!!! köszike a jó tanácsokat!! zsong a fejem a babakocsiktól :lol: tuti álmomban gyerekruciba leszek öltözve és egy hiper-szuper baba kocsiban fogok feküdni :lol:
minden hozzászólást összegyűjtögettem wordbe. holnap kinyomtatom. tisztára profi leszek babakocsiból!!! köszike!!
tünde, a ti kocsitok is tetszik. de a babancsé is jó nagyon. bőség zavara. bezzeg mikor mi voltunk kisbabák. volt 1 vagy 2 féle, és kész!!!!

holnap megyke dokihoz, a szokásos ellenőrzésre. tuti le leszek cseszve megint :roll: mindig lecsesz a hízás miatt. pedig a 23. hétben vagyok, és 5 (vagy6 :oops: ) kilónál tartok. de hozzáteszem mindenki azt mondja, hogy fogytam....... 8) a hasamra és a cicimre persze nem :)
ez van. persze nem akarok 20 kilót hízni, de a doki kilóját már tuti nem fogom tudni betartani........pedig odafigyelek. persze vannak eltévedéseim, de basszus terhes vagyok :D vagy mi a szösz....
dimet

Dimet akkoriban bement az ember a babakocsiboltba, és megkérdezték kéket vagy rózsaszínűt parancsol? :lol:

és akkor mi van ha 20 kilót hízol? Egy idő után nem tudod kontrollálni, ha csak zöldségen élsz és mégis ennyit hízol, akkor ez van, gondolom koplalni nem fogsz, Én mindkét gyerekkel 20 kiló fölött híztam. Domi mikor két éves volt már újra a 36-38-as ruháimban rohangáltam! :lol: Most is ebben reménykedek!

Kép

Kép
rejo

Ella ez változó, hogy mennyit eszik egy ekkora baba, ez elég nagy mennyiség 4 hetesen. Sokszor már nem enni akar, csak cumizni, megnyugtatni magát, téged érezni, de nem tudja ezt a két érzést megkülönböztetni, ki akarja elégíteni a szopási igényét. Ilyenkor hagyd neki, hogy az üres cicidet csócsálja, akkor nem fog bukni, csak vigyázz nehogy kirepedjen. A cumi tuti az ilyen esetekre.

Johanna is ezt csinálta, körbehányta mindig ez miatt a kiságyat, míg rájöttünk hogy kell.

Kép

Kép
rejo

Tündi ez tényleg valami holdjáró csoda!! :D De nekem legjobban a tökök tetszenek! Hol van ez a kép, Pécsen?Ti házatok, vagy anyudé?

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Rejo!

Nálunk is a káddugó, a zuhanygégecső, a Frutapura papírja, és a fülpucoló doboza a legmenőbb! Na meg persze a billentyűzet!!! :lol:
Újabban pedig nagy műgonddal próbálja leszerelni a légzésfigyelő zsinórjainak elosztóját a kiságyról! Ki kell találnom vmi új helyet neki, mert le fogja tépni! :shock:
Ja, vkinek van vmi tippje, h. a fejvédőt (tudjátok azt a szivacsos textilcsíkot, amit baldachinnal együtt árulnak és az ágyban körbe kell felkötözni a rács mentén), hogyan lehet egy függőleges rácson úgy rögzíteni, h. a ded ne gyűrje a matrac szintjébe állandóan? :evil:

Vöcsök!

Próbáljatok minél kevesebbet foglalkozni a dologgal, mert minden leszoktatási kísérlet csak tovább ront a helyzeten. :(
(Sajnos saját tapasztalat, én 20-21 éves koromig rágtam a körmöm. :oops: Már mindenki mindent kipróbált, volt keserű ízű kenőcs, körömlakk, állandó rámszólás, a végén már műköröm is, de nem segített semmi. Aztán egyszercsak vhogy megnövesztettem, de azóta is nagyon kell vigyáznom, pláne, ha feszült vagyok. Olyankor több réteg lakk segít csak, mert, ha vhol bereped, azonnal lerágom. Sajnos most is van egy áldozat. :oops: )
De esetleg egy pszichomókus sokat segíthet abban, h. kibeszélhesse azokat a problémáit, amik az ujjszopását okozzák! (Az, h. a kistesó születésével felerősödött a dolog, erre utal!) Hidd el, mindenkinek jobb lesz!
A gyerekek időnként furcsa dolgokon tudnak szorongani! Még terhesen néztem a Club tv-n a Vásott Kölyköket. Volt egy testvérpár, akik mindig ölték egymást. Egyszercsak a pszichológuscsaj leült beszélgetni velük, anyu nélkül, erre kiderül, h. a kisebb srác pont akkor született, amikor apu otthagyta anyut, erre a nagytesó úgy gondolta, h. apu a kistesó miatt lépett le és ezért akarta eltávolítani a családból.
De a gyerekek a betegségektől, haláltól, különböző irreális fenyegetettségektől is tudnak szorongani. Sajnos egyáltalán nem biztos, h. neked el fogja mondani, mert ő már „nagyfiú” és attól is tart, h. ezzel kisebb lenne a szemedben! Vagy csak nehéz önmagának is megfogalmazni a dolgot. De egy pszichomókus ki fogja tudni deríteni!

Tündi!

Nekem nagyon tetszett ez a kocsi, de apa megszabott egy limitet. :(
Igen ebben az esetben jó a mózes, hiszen itt lényegében a fekvőkocsi pozíciónak felel meg.
A sportrészt le lehet fektetni?
Nálunk a Gergő a kocsiban is hason szeret aludni, úgyhogy nagyon jó, h. a PP Venezia sportból fekvőkocsivá alakítható egy mozdulattal.
Én meg voltam győződve, h. áthajtható a Buzz tolókarja! :?
Annyira jól néz ki! :D

Babancs!

Nagyon szuper a kocsi! :D
Majd, ha használatba kerül írd meg a hátrányait is!

Gabika!

Sajnos fogalmam nincs, h. egy ennyi idős babának mennyit kellene ennie, de arra emlékszem, h. nálunk ekkor volt egy növekedési ugrás, amikor hirtelen kevés volt neki a tej és elő kellett vennem a fagyasztóból! Aznap a szokásos 4 óránkénti szopijai helyett 3 óránként ordított!
A te kisfiad is lehet, h. ezért akar sűríteni a szopikon! Hallgass rá és szoptasd 1-2 napig sűrűbben, a tejtermelés fokozódása után valszeg vissza fog állni a régi rendjére.
Előbányásztam Gergő táplálási naplóját:
1 hónaposan:
04.00: 190 g
09.30: 100 g
13.00: 100 g
16.00: 60 g
19.00: 110g
23.00: 90g + 40 g fagyitej

5 napra rá:
05.30: 160 g
10.00: 160 g
13.00: 90 g
16.30: 110 g
23.00: 190 g

De ő általában 5X evett csak egy nap! És mindemellett rengeteget nyüglődött a buborékok miatt.
Biztos vagy benne, h. éhes? Gyűri az öklét a szájába? Ha megérinted az arcát, tátja a száját?

rambóka

Szia Ella!
A védőnőnk mindig a súly egyhatodát számolta, vagyis pl. egy 4,2 kg-os gyereknél - csak hogy könnyebb legyen a számítás 700 milit.

Rambóka!
A pszichomókus elgondolkodtató - erre nem gondoltam eddig, de keresünk egyet... Egyébként genetikai, a dédapja - saját bevallása szerint - még katona korában is titkon néha szopta az ujját. Persze csak most vallja be, 95 évesen :)

Vöcsök
vöcsök

Sziasztok!

vonalzó: a BBCode be van kapcsolva a profilomba, de hova másolja a babafalván létrehozott linket?

Vöcsök
vöcsök

Vili baba ma 2 hónapos, 3 hetes, 4 napos!
:)

Kép
vöcsök

sziasztok

köszönöm a válaszokat,szóval sztem mindig is többet evett mint ami "elő volt irva"...már a korán is mikor 80g volt az adagja,simán benyomta a 100g-ot,mikor hazaértünk 100-120g-ot,most egy 4 napja 120-150g-ot eszik,,,sok-e ??....vszinű,de mit csináljak,sőt éjszaka is 3* kelünk.Este evett 20h-kor,hajnali 1-kor+4,30-kor,próbáltam az álom etetést,szinte ugyan akkor kelt fel,mint amikor kellett volna :?
tudom h áll. szopiznának,de megtudom különböztetni h mikor éhes,meg mikor csak pótólni akarja a szopizást,,,ilyenkor megy a szájába a cumi,,,na azt imádja :lol:
Szokott nyüglödni,ált.du 5-8-ig és hajnali 5-7 ig....akkor tuti a szelek bántják,mert rángatja magát,és mikor tele van a csomag megnyugszik,pedig rengeteget büfiztetem.

Most esett le,h Gergő is kb enyiket evett,de csak napi 5*.mi 3 óránként kicsit kevesebbet.

Ha a súly egyhatodát nézem.....kis jóindulattal az átlag napi szopija viszont jó.

Köszi lányok,inkább kiváncsi voltam,mint aggodó...

Vöcsök
a profilodba van olyan,h aláirás,na oda másolod be a babafalváról a linket
Vendég

megelőztél,,ügyi vagy :)
Vendég

Gabika!

Az éjszakai alvás nálunk is a rejtély kategóriába tartozik.

Tegnap előtt, este 6-kor szopizott utoljára a ded, majd 8-kor leraktuk aludni, 10-kor nem ébredt szopizni, mi estig tv-t néztünk. 11-kor egymásra néztünk a párommal, h. most akkor ébresszük fel v. sem? Végül megegyeztünk, h. minek, hiszen úgyis felkel, ha éhes lesz.
Úgy is lett, hajnal 4-kor nyöszörgött szopiért, aztán visszaaludt 9-ig. De lényegében kibírt szopi nélkül 10 órát és simán végigaludt 8-at! :D

Ezzel szemben tegnap este többször felsírt 8-és 10 közt, de visszaaludt, majd 10.30-kor akkora sikoltozást csapott, mintha nyúznák. :shock: Még szopi közben is gyöngyözött a homloka az izzadtságtól. Ennek ellenére 2X sírt fel éjjel, mindegyik után nagyot púzott majd visszaaludt és végül hajnal 4-kor szopizni akart. Ezután visszaaludt, de 7-kor már megint felsírt, ekkor azonban nem érdekelte a cici, csak az ágyunkban akart randalírozni (cél az olvasólámpa megszerzése! :lol: ), majd elfáradt és a hátára fordult. Pár perc múlva hallom ám, h. erőlködve nyög, majd már szag alapján is azonosítani lehetett az éjszakai szenvedések okát.
Szóval átmentette a tegnap esti kakit mára és emiatt nem aludtunk egész éjjel! :twisted:

De úgy tűnik, ha esik, ha fúj, a hajnal 4 (+/- fél óra) szent és sérthetetlen!
(Ha emlékeztek a nyavalygásaimra, már a pocin belül is akkor keltett mindig! :twisted: )

rambóka

íme a szüléstörink:
Miron születése:

Mint tudjuk ,már több mint egy héttel túl hordtam a kiirt időpontnál,így befektettek a kórházba. Reggeli vizitnél eldöntötték, hogy este hatkor irány a szülőszoba és megindítják, akkor még nem tudtok h nem lesz az olyan egyszerű.:)
03.05 18h jött az orvosom felhelyezett egy prepidil nevezetű zselét, ami majd tágítja a méhszájat,elköszönt azzal h éjszaka visszajönn, kapok még egyet, biztos ami biztos. Nézték a fájásokat és a baba szívhangját,minden nagyon jól ment,jöttek a fájások, úgy ahogy az kell,örültem és egyben féltem is ,de már nagyon vártam h megszülessen a kisfiam. Lazítottam, hogy még jobban táguljak és hogy legyen energiám majd a szülésnél. Kb. 1 órára rá kezdtek alább hagyni a fájások,ahogy telt az idő szinte már nem is mutatott a gép semmit. Hajnali 1-kor tették fel a második zselét,mielőtt megállapították egy egyenlő a nullával a tágulásom. Megint jöttek a fájások,de 1 óra múlva szépen fokozatosan abba maradtak,akkor már biztos voltam benne,hogy ezek csak a zselé „mellékhatásai”! Az éjszakát végig aludtam,annyi kellemetlenségem volt, hogy cefetül kényelmetlen volt az ágy és olyan keskeny hogy majd leestem,de szabadon mászkáltam, ha kellett kimentem wc-re, nem szólt senki. Nem szült senki az éjszaka,így a szülésznő ott aludt mellettem,gondolva arra, ha valami bajom lenne kéznél legyen! Reggel fél 7-kor bejött férjem, aki az egész éjszakát végig izgulta startra készen.:)
Megjött a váltás,átköltöztettek egy másik szobába, mondva hogy apás szülés lesz,be volt már minden készítve,aranyosan mondja a nő hogy majd nem sokára előkészülünk,beöntés stb. csak az orvos vizsgáljon meg,hihi jót nevettem, nulla fájással messzire nem jutunk. Újabb vizsgálat,14 óra alatt semmit nem tágultam,magzatvizet akart nézni,de még mindig nem tudott,nem fért fel a cső,szerintem az egészbe az fájt a legjobban. Valószínű császár lesz mondta,de megkell beszélnie főorvossal ő nem dönthet. A drága főorvos nem egyezett bele,újabb zselé,mindenki ki volt akadva az orvos,a szülésznő,meg én ,el is mondtam a véleményem.:)Elkezdődött újabb 6 óra,de már csak 40 percig jöttek a fájások és már nem is olyan erősek. Nagyon rendesek voltak a szülésznők,nem kellett feküdnöm csak két óránként ellenőrizték a szívhangot,megbeszéltük hogy zajlik a császár,sőt elő is készítettek rá. Férjemmel újságot olvastunk, sms-et irkáltunk, beszélgettünk, nevetgéltünk. Elvileg du. 2-kor járt le a 6 óra, de az orvos csak 4 –kor jött meg,iszonyat mérges voltam már. Na és végre kimondták, hogy császár. Elkezdték nyomatni az infuziókat, nagyon boldog voltam,végre vége….17,30-kor kerültem a műtőbe(nagyon hideg volt). Kicsit később szóltak hogy fordítsam a fejem balra mindjárt mutatják a kicsit,ekkor sírt fel….hihetetlen volt hallani,pár pillanat után megmutatták,tátva maradt a szám,nem voltam rá felkészülve hogy ennyire magával ragad mikor meglátom,lehet butaság ilyet mondani ,de szerelem volt első látásra. Mikor elvitték becsuktam a szemem és vigyorogtam, szívem megtelt mérhetetlen boldogsággal, hogy végre anya lettem!
Összeférceltek, poénkodtak, kb 5* elkellett mondanom, hogy hívják,még le is betűztem,aztán levittek az osztályra. Apa csinált képeket,behozta megmutatni és hagytak pihenni.
Minden nő elképzeli a saját szülését…nekem is volt egy álmom,sima apás szülést szerettünk volna zökkenő mentesen, max . 4 óra alatt! :). Nem jött össze, nekünk nem ezt szánták…őszintén szólva nem vagyok egy cseppet sem elkeseredve,utólag még örülök is a császárnak.

Pár szó a szülés utáni mizériánkról:
Mivel nem sikerült elintéznünk, hogy pesten szüljünk, viszont az ottani orvos elmondta mit tehetek h baba elkerülje a fertőzést(streptococcus),gyógyszerek stb...,ill. minimálisnak látta az esélyt h bármi baj lehet,maradtunk Kecskeméten.
Szülés utáni nap, férjem felment a gyerekorvoshoz(nyugtalanította a dolog) és elmondta neki hogy milyen fertőzéseim voltak, és igazából kaptam rá gyógyszereket a terhesség alatt,de a szülésnél nem. Vettek Mirontól vért és a crp-je(gyulladás) lett magas, 6-ig jó, neki 59 volt .Mikor jött a nővér hogy a gyerekorvos hivat,akkor tudtam hogy baj van,hideg zuhanyként ért bőgtem megállás nélkül!Az orvos is meg volt lepődve,mert teljes tünet mentes volt,evett,nem volt hőemelkedése semmi. Nem volt még semmilye gyulladásba, amit még tőlem megkapott a véráramban, az volt a szerencse, hogy fény derült a dologra, mert így nem lett semmi komoly baja. Ekkor került át a koraszülött osztályra, ott kapta a kezeléseket, az első 3 nap nem mehettem be, amíg nem volt negatív széklettenyésztésem. Utána 3 óránként jártam át szopiztatni, tisztába tenni, ilyenkor babusgattam, amire összesen volt félórám.:(
Két hétig voltunk bent, addig tartott a kúra, nehéz volt mindenkinek, de lényeg hogy teljesen jó véreredményekkel jöttünk el a kórházból és, hogy a „pici” fiam,már lassan 5 kg-os és a legnagyobb baja, hogy anyukája+apukája felszoktattaJ
Vendég

Rejó :)
A "tökös" kép Nagyszékelyen készült, Gábor nagymamájánál.

Rambóka :)
Nálunk meg pont Apa szerelmesedett bele a járgányba, én meg nem nagyon ellenkeztem. :lol:
A sportülés ledönthető fekvő helyzetbe, ami most még jó, de később érdekes lesz, mert az ülés alapban derékszögű.

Itt egy kép, hogy érthetőbb legyen:
Kép

Tehát, mikor már nagyobb a gyerek, akkor hiába döntöm meg az ülést, teljesen vízszintesen nem tud benne feküdni.
gtünde

Gabika!

Nem lehet, h. elszámoltátok? Mert szerintem Miron nagyon nem akart még kijönni! :lol:
Nem hiszem el, h. nem voltak képesek a császár során antibiotikumot bekötni???? Miből tartott volna???? :evil: :evil: :evil:
Még jó, h. legalább a gyerekorvos komolyan vette a dolgot! Meg a férjedet is külön dícséret illeti, amiért szólt neki! :D

Az antibiotikumok miatt számítsatok a szájpenész megjelenésére! Apró fehér foltok a gyerek ajkának belső felén és a pofazacskók területén. Az is gyanúslehet, ha nagyon érzékeny a mellbimbód szopi közben!
De nem biztos, h. előjön a probléma.

Tündi!

Akkor azthiszem jobb, h. a PP-nél maradtunk, mert a Quinnyben a gyerek nem nagyon tudna hasonfekve "harckocsizni"! :lol:
Bár lehet, h. akkor nem is szokott volna rá! :wink: :lol:

rambóka

Ella!

Érdekes volt a szüléstörténeted. Hát tényleg nem az a klasszikus szülés..érthető, hogy már elfogyott közben a türelmed. Az ember nem szereti, ha kísérleti nyúlként kezelik - hátha mégis meg tud szülni természetes úton..
Ügyes voltál, hogy ilyen önuralommal végig tudtad csinálni (bár nemigen tehettél mást :wink: ).
És mégegyszer is gratulálok Mironhoz!

antibiotikum: hát igen, ez az, ami nálam is elmaradt császár közben. Több antibiotikum tesztet is csinált a szülésznő, de mindegyikre kipirosodott tartósan a bőröm. Azt tudni kell, hogy igen érzékeny a bőröm - ha pl. egy tollal kicsit megkarcolják, attól is kipirul. Ez állítólag vegetatív idegrendszeri reflex, pl. ha fáj a hasam is piros leszek.
A műtét után viszont a tesómnak (aki eü.i dolgozó) szólnia kellett a nővéreknek, hogy nem ártana legalább tabletta formájában antibiotikum, mivel nem kaptam a műtétnél. Ekkor nagy nehezen adtak (Piassan), mert Semicillint nem mertek. Most per pillanat Semicillint szedek itthon, mert csak az van. Fogalmam sincs, hogy mik az allergia tünetei. Ki vagyok pirulva egész nap, meg nagyon fáradt vagyok tőle. Használni biztos használ, mert a torkom már nem fáj és a pisilés sem csíp.

Tünde!

Nagyon jó ez a kocsi!

Rambóka!

A fejvédő-rácsvédő szivacsotokat nem lehet felül rákötni kiságyra? (gondolom odáig nem ér fel és lecsúszik a rácson függőlegesen..)
Próbáljátok kívül megkötni jó erősen, úgy talán nem küzdi le a gyerkőc a matrac szintjéig. (vagy oda kell szögezni :wink: )

Hogy panaszkodhassak is egy kicsit..:

sajnos megint jönnek elő a terhesség előtti problémák. Tegnap kezdődött a remegés..először a cukromra gyanakodtam, mivel 2óránként ennem kell, mert úgy érzem hypozok. Nagyon sok édességet eszem, azt kívánom (lehet nem kéne?? :roll: ). Ma elmentem pajzsmirigy-vizsgálatra. Jövő hétre lesz meg az eredmény. Az endokrinológus szerint túl korai lenne még a túlműködés így császár után. Na majd kiderül..

tejfejés: egész nap lótok-futok, így a tejem mennyisége a napi 90 ml-t nem haladja meg. Többet kéne pihennem, de annyi az intéznivaló, hogy gyak. egész nap rovom a köröket kocsival a városban. Na meg a szervó nélküli kocsival "szuper" a hasi sebbel való parkolás..

Domika táplálása: tegnap egész meglepődtem, mikor a nővér mondta, hogy mennyi kaját kap. Már napi 8*15/20 ml-ket eszik. Az utolsó 18 ml-t nem bírta megemészteni, vissza kellett szívni a gyomrából :( . (nem is csodálom). Nem sok ez a mennyiség egy ekkora gyereknek?
A súlya most 1280 gr. (1150-el született), de valószínű hogy az infúzió is megdobta egy kicsit. Olyan érzésem van, mintha "tömnék" a gyereket, hogy a helyhiány miatt mihamarabb hazahozhassuk..
Amúgy minden rendben van vele, csak sajnálom szegénykét. Tele van tűszúrással a sarka, a szemei tiszta pirosak, még egy vénája is szétrobbant a bokájánál (állítólag ez természetes egy koraszülöttnél ha vért vesznek tőle). A szemei miatt aggódom, jó lenne ha látná végre egy szemészorvos.

Kép
babancs

Babancs nagyon drukkolok, hogy Domika minél kevesebb szenvedéssel megússza, sztem fontos, hogy hamar hízzon, és hidd el ő jár a legjobban, ha minél előbb haza tudjátok hozni, a kórházban írtó bikás baktériumok fenyegetik, otthon jobb ilyen szempontból i, meg végre dajkálhatnád, ölelhetnéd, sztem nagyon hiányzol neki, a bőrkontaktus, a szíved-légzésed hallgatása nagyon megnyugtatja az ilyen piciket.
A szemére nagyon figyeljetek oda, ez a koraszülött babák gyenge pontja, sztem ha kell fogadjatok egy jó szemészorvost. Az nagyon fontos, mennyi oxigént kap és milyen töménységben, az én szemészorvosom mondta, nyugaton nem lesz semmi baja a korababák szemének, olyan pontosan adagolják az oxigént. Próbálj ezügyben intézkedni!!

Szorítok nektek!!

Kép

Kép
rejo

Köszi Rejo! Jól esnek a bíztató szavaid!

A férjem most beszélt az orvossal. Domika minden laboreredménye jó lett, bár kicsit vérszegény. Ez okozza a sápadtas színét. Úgy néz ki vért fognak neki adni :( , mert túl gyorsan nő (?), nem is bírja követni a szervezete.
Állítólag szemész rendszeresen látogatja. Oxigént még kap egy keveset, mert néha nem jó a szaturáció - de már csak az inkubátorba fújják be.
Most délután már ki sem bírtam menni a kórházba. Hulla fáradtan beestem az ágyba. Na meg nem bírom Domika monoklis szemeit nézni. :( Mondjuk el fog múlni, de még mindig olyan mint akit jól megvertek. :cry:

Kép
babancs

Babancs!

Nyugi!!!!
Lassíts egy kicsit! Tudom, h. az ember szülés után pörög ezerrel, de nagyon fontos lenne, h. legalább addig pihenj, amig Domika benn van a kórházba, mert a java majd azután jön, hogy hazaadták!
A tejcsi mennyiségét nagyon csökkenti, ha idegeskedsz és fáradt vagy!
Inkább csücsülj otthon, rendezz el mindent, gondold végig, h. mindened megvan-e a baba ellátásához. Ülj le a szopis foteledbe és próbáld meg elképzelni, h. milyen lesz, amikor majd ott dédelgeted a karodban! Rendezgesd el a babaruhákat mégegyszer. Készülj fel lelkileg az anyaságra!
Olvasgasd a korababás topikokat, biztos rengeteg jótanácsot tudnak adni, h. mire figyeljetek majd oda.
Mindenképpen fejjél, mert a fejés kevesebb ingert jelent, mint a szopi és nehezebben tartja fenn a tejelválasztást!
Viszont éppen ma olvastam a Kismama magazin egy régebbi számában egy iker korababás anyuka levelét, aki fejéssel fenn tudta tartani a tejtermelését és végül 1,5 éves korukig szoptatta a kisbabáit!
De, ha mindenképpen tápiznod kell majd, akkor se keseredj el!

rambóka

Csajok, nincs időm visszaolvasni. segítsetek! Elment a tejem. Tegnap még volt, ma már csak alig valami. Tegnap duán volt kb 10 csepp pecsétvérzésem. A gyerek szájpenészgyanús.
Mit tegyek???? Van ilyen, hogy csak úgy elmegy a tejed?

Kép

Kép
csillagfény

Csillag!

Nekem mindig nagyon lecsökkent a tejem, amikor megjött, de gyakoribb szopizásokkal visszatornázható 1-2 nap alatt.
Az a legfontosabb, h. ne pánikolj be!
Én nagyon bepánikoltam és az csak ront a helyzeten.
Ezért jobb szerintem, ha van otthon vmi tápi, mert biztonságérzetet ad és a nyugodtság jobb a tejtermelés szempontjából! Lehet, h. fel sem fogod bontani, de legalább tudod, h. van mihez nyúlni, ha kell.
De még jobb, ha van lefagyasztva tejcsid, akkor azt tudod neki adni.
Nyugi, két nap alatt nem fog éhenhalni, max folyamatosan cicizik!
De mindenképpen szólj a dokinéniteknek v. beszélj a védőnővel!

Szájpenészre bórax-glicerint szoktak írni, de nálunk az nem ért semmit.
Kérj inkább pyoctaninos ecsetelőt és azzal kend be a gyerek száját és a te melledet is (különben visszafertőződik!).
Arra vigyázz, h. a gyerek szájához elég 1-2 cseppet fülpucolóra cseppenteni, mert a nyálától nagyon felhígul. Mindent megfog, de a mosópor kihozza!
A melledet ugyancsak fülpucolóra cseppentve tudod leecsetelni, de használj melltartó betétet, mert különben még a lepedőt is megfogja!
A következő szopinál le fog jönni és csak a sebekben és repedésekben marad meg.
2 kezeléssel elmúlt az egész!

rambóka

Csillag a tej NEM TUD egy nap alatt elmenni!!!! Ez biztos.

ha nem szoptatsz 40 napig, és újrakezded, még akkor is visszahozható!!! 40 nap a határ. Úgyhogy nyugi ne aggódj!
(milyen egyformán működünk, én is így aggódtam anno Dominál :lol: ) Van ott tej ne félj.

Kép

Kép
rejo

Remélem nem megy el, és igazatok van.
Egyébként nálunk megint hiszti van 3 napja. Éjjel alvás nuku.
Pedig már egész jó volt.
rejóka, csodálom, hogy ven neked időd még egy gyerekre egy ilyen kisbaba mellett? És hogy lesz nekem? Na nem is beszélve arról, mit csinál, akinek 3-4 gyereke van.

Kép

Kép
csillagfény

Asszem egyébknt tényleg nagyon bonyolult a gyereknevelés. Valahogy könnyebbnek képzeltem. Az enyém már nagyon el lehet kényeztetve, mert csak úgy alszik el, hogy cumi be, és anya odafekszik mellé. de 5 perc, du 15, este egy fél óra amígy alszik. Ha beteszem a kiságyba felébred úgyhogy ma éjjel mellettem aludt. Legalább én is aludtam vagy 5-6 órát. Az enyém 8x 100-at eszik. lehet, hogy enne többet is, de nincs mit. Este odaadom neki a lefejt tejet.
Valahogy nekem sosincs több 100nál.
Ma megyek a dokihoz 6 hetes kontrollra.

Kép

Kép
csillagfény

Csillag!

Majd rájössz, h. a gyereknél nincs jobb meteorológus. Halálos pontossággal jelzi a frontokat, a levelibéka smafu ehhez képest! :lol:

Szerintem nálatok is a tegnapi lehűlés miatt volt a folyamatos hiszti, te meg kipurcantál, szétidegeskedted magad, ettől a kevesebb tejcsi. De ha pihizel, vissza fog jönni.
Ha máshogy nem alszik, vedd magad mellé, legalább addig te is pihensz!

Mit csinál, akinek 3-4 gyereke van?
Kiküldi a legnagyobbat, h. nézze már meg, h. miért sír a kicsi, és tegye vissza a szájába a cumit, urambocsá' tegye tisztába, stb.. :lol:
Többek szerint 3 fölött sokkal könnyebb a legkisebbel. Nem beszélve az évtizedes rutinról! :lol:

rambóka

HELYSZÍNVÁLTOZÁS!

A nagy érdeklődésre tekintettel megváltoztattuk az ápr 27-ei PCOS közönségtalálkozó helyszínét. A közönségtalálkozó a kelenföldi volt Olimpia mozi épületében lesz megtartva 16-20 óra között. XI. kerület, Etele út 55. Budapesti Művelődési Központ háta mögött. A belépti díj jelképes, a rendezvényt a PCOS Szívügy Alapítvány támogatja.

Családbarát környezet: szoptató-pelenkázó szoba kisággyal, piciknek játékszoba és nagyobbaknak videoszoba. Terasz, külön büfé terem.

További jelentkezéseket fogadunk, részvételi igényüket jelezzék a s.nora@pcos.hu címen!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?