Új privát üzeneted érkezett!

Olive: Sok szeretettel gratulálok a kis Lolli érkezéséhez! Legyen mindig boldog és egészséges! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Boldog szuletesnapot kis Rekus :!: :!:

Olive, sok boldogsagot kivanunk nektek.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Olive!!!!

Nagyon sok szeretettel gratulálunk a kismanóhoz!!!!!

Ez jó gyors volt :D

sok sok

Rita & Tomi
Kép
ritike

Olive:
Nagyon sok szeretettel gratulálok LOLLIhoz!!! Sok-sok boldogságot, sok tejcsit és sok pihenést kívánok!!
zsuzsi 81

Kedves Olive! Nagyon nagy szeretettel köszöntöm a kislányodat!!!
Erőt és sok tejcsit kívánok Nektek!

RÉKUSNAK IS BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!

Edit! Honnan tudod idevarázsolni, ezeket a képeket?
Mindig olyan jó pofa dolgokat teszel fel?!

Most ennyi voltam!
Puszi mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok, lányok!

Egy kis nosztalgia, tavaly ilyenkorról. :D :D :D :D :D
Etterke ezt írta 22-én:

"2006-03-22 14:54:16
Sziasztok Pocakosok!
Betty: BOLDOG NÉVNAPOT! Ugye ma ünnepled?
Láttom Edit is itt van még.
Délelõtt voltunk dokinál. Ismét volt NST vizsgálat. A baba szívmûködése normális és továbbra sincs méhösszehúzódásom. A méhszáj is zárva van. Jól is érzem magam:-) Szóval Kismanó még nem akar kibújni. Legközelebb hétfõn kell menni ugyanilyen vizsgálatra. Egyébként max 7-10 napot engedik "túlhordani" a babát és utána mesterségesen megindítják, de remélem erre nem kerül sor. Meg akartam nézni a szülészetet, de a szülõszobába nem lehet bemenni, a kórtermek pedig tele voltak ezért nem volt látogatható, talán hétfõn sikerül, hanem akkor majd élesben."

Ugyanaznap még ezt írta: "Nekem is azt mondta a doki, hogy várjak türelemmel és sétáljak ! Lehet a séta tényleg beindítja a szülést, de én még attól sem nagyon fáradok el, csak úgy kellemesen. Ma itt borús az idõ és fúj a szél nincs kedvem sétálni. Nagyon álmos vagyok, mindjárt lebukik a fejem a billentyûzetre."

Ezt már 23-án írta:
"Sziasztok Pocakosok!
Bocsi, hogy úgy eltûntem, de tegnap délután elszundiztam, aztán hazajött a férjem és akkor inkább vele vagyok.
Aranyosak vagytok, hogy gondoltatok rám. Hát éjszaka max 1 órát alaudtam egyfolytában. mIndig felébredtem és pisilnem kellett. Ha nem akkor is kimentem, mert akkor megfájdul a hasam. Tegnap este volt egy erõsebb folyásom, ami edig nem volt és reggel láttam a lepedõ kicsit elszínezõdött. De nem gondolom, hogy a nyákdugó lett volna, mert az véres, nem? A derakam fájdogál és néha görcsölget az alhasam, de nem vészes, mintha fel lennék fázva vagy meg akarna jönni. Akkor ezek a jóslófájások? Nem tudom, nekem eddig semmi nem volt. Kicsit fáradtka vagyok, a spanyol tanárom is mondta, hogy látszik rajtam a fáradtság. Elég rossz itt az idõ, nincs kedvem semmihez. Csinálok ebédet, aztán pihenek. Ha valami komoly esemény lenne, akkor írok sms-t Bettynek és Ritának."

"Edit: Nekem jobb ha sétálok vagy csípõkörzést csinálok. Próbáld ki! megyek most porttörölni, mert reggel láttam az éjjeli szekrény nagyon poros és vasalni.
Jók legyetek!
Kisanyukák nem vagytok itt, hogy nálatok hogy kezdõdött?
Eszter 39+4"

És aztán már jött az "éles": :D

"2006-03-24 03:23:47
Sziasztok! Tegnap este fájdogált a derekam, de amikor lefeküdtem 11 órakor akkor kezdtem figyelni, hogy kb 10 percenként görcsöl a hasam. A hasam is ment kétszer. Most felkeltem, mert lehet állva talán jobb. Figyelem az órát, 10 percenként van a fájás és kb fél percig tart, este óta nem erõsödött és nem sûrûsödött. Most a légzõgyakorlatot gyakorolom, de nem nagyon enyhíti, gyakorolni kell. A fájások között semmi bajom, álmos sem vagyok, de volt hogy úgy aludtam, hogy álmodtam is. Most figyelem még a fájásokat négyig, aztán megyek vissza az ágyba. Lehet reggel bemegyünk a kórházba. De lehet az izgalom hatására elmúlik a fájás. A könyv szerint 5 perces fájásokkal érdemes bemenni a kórházba, de azt sem akarom, hogy ma elmegy a férjem dolgozni és aztán haza kell hívni. Jobb lenne ha megnézne a doki délelõtt és lehet azt mondja ez még nem az igazi, menjünk nyugodtan haza.
Edit, hogy vagy?
Jó reggelt mindenkinek!
Eszter 39+5"

"2006-03-24 06:57:26
sedith: Megyünk a kórházba, mert éjjel nem aludtam, most már ötperces fájások vannak (fájás elejétõl a végéig) és egy fájás 40 másodpercig tart. Ismét volt véres váladékom.
Nem tudok írni.
puszi"

Végül jöttek az üzenetek:

Betty31 2006-03-24 15:46:25
ESZTERTÖL EZT AZ ÜZENETET KAPTAM:

MA 14.20 ÓRAKOR MEGSZÜLETETT SZABÓ RÉKA.SULYA 3400 GRAMM.MINDKETTEN JÓL VAGYUNK.

♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥"

"VRitike 2006-03-24 22:30:05
Sziasztok! Nekem is írt Eszter, csak ma pont nem voltunk itthon, ma voltunk a hathetes vizsgálaton. Nagyon örültem Eszternek, meg is lepõdtem, mivel még nem láttam az éjszakai fejleményeket.

ESZTER! Nagyon nagy gratuláció mégegyszer!"

Hát, kb. ennyi. Most volt egy kis időm, és olyan jó volt újraélni ezeket a pillanatokat! Akkoriban még nagyon gyakran és rendszeresen írtunk, látszik, hoyg akkor nem volt ennyi dolgunk.
Puszilok mindenkit.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Edit!

Köszönöm a nosztalgiát! Jól telt ma a nap, majd később beszámolok, de most már fürcsi van.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!!!

Olive!! Nagyon nagy gratula a kis Lollihoz! Legyetek nagyon boldogok, szeressétek egymást!! Kívánok jó egészséget nektek, sok örömteli és mosolygós pillanatot!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

Kicsi Rékus!

Nagyon Boldog Első Szülinapot Kívánunk Neked!!
Te is légy mindig nagyon boldog és vidám!
Sok sok puszi neked is, Gery is külön küld egy jópárat!!! :wink: :wink: :lol: :lol:

Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Megnéztem Rékus képeit, hát már megint alig győzök betelni vele, olyan szép kiscsaj!!!!! Etterke vigyázz, mert a pasik olvadozni-hervadozni-dögleni :-) fognak a lábai előtt!!! És az a hajkorona, Gerynek mikor lesz ennyi haja?????..............
Nagyon jól összehoztátok Rékust, jöhet a tesó, hátha sikerül a lányoknak is valami álomherceget összehozni!! 8) 8) :lol: :lol:

Mindenkinek puszi, édik a babák mindenhol, alig tudok gép elé ülni, Gery se hagyja már, egyszerűen nem bírja, ha a gép elé ülök, elkezd mindent rámolni, kupit csinálni, csak hogy eljöjjek a gép elől! Már nem is nagyon hiányzik......
Annyi, hogy a képeket néha feltötlöm a honlapra, frissítek és ennyi.
Ne haragudjatok,, hogy nem jövök. Meg ugye a kresz is!
Most még sikerült egy pár új kisvideót is felraknom Gery honlapjára, akinek van kedve skubizza meg.

Megyek is, mert apa már vár.

Puszi minden babónak és anyunak! :lol: :lol: :lol:

www.gerybaba.gportal.hu

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Csak búcsúzni szertnék tőletek egy rövid időre, mert holnap elutazunk Magyarországra 2 hétre a szülőkhöz.

Kellemes Húsvétot Mindenkinek!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

OLIVE!!!!

HATALMAS NAGY GRATULA!!!

ESZTER-RÉKUS!

Boldog szülinapot!

Sudi! Rita!
Igyekszem írni mailt is! Remélem holnap összejön, de nagyon el vagyok úszva!
Most ennyi, majd máskor benézek!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Mióta utóljára írtam, Joci tökéletesítette a kapaszkodva felállás, illetve a leülés technikáját és már biztosan, egyenes háttal ül és játszik. :D A hétvégén vettünk neki hintát, amit egyelőre az ajtótokra szereltünk fel idebent, de a férjem rövidesen az udvarra is csinál neki egy állványt. Joci nagyon élvezi, ami nem is csoda! :lol: Majd csinálok fényképet róla és felteszem ide.

Olive: Sokat gondolok rád! Remélem azért hamarosan lesz egy kis időd, hogy mesélj magatokról és hogy mutass néhány képet Lolliról! :D

Etterke: Jó utat nektek, vigyázzatok magatokra! Remélem azért itthonról is lesz lehetőséged fórumozni! :D Megnéztem Rékus albumát, és csalódottan vettem tudomásul, hogy a szülinapi képek még nincsenek feltéve. Persze megértem, hogy az utóbbi napokban már az utazásra készültetek, nyilván volt bőven egyéb elfoglaltságod.... :) Köszi az almatorta receptjét, már el is mentettem magamnak, azt hiszem hamarosan el is készítem és megkóstoljuk. Tartunk egy ízpróbát Joci szülinapja előtt! :lol:

Sudi: A napokban láttam egy olyan fekete Suzukit, mint a tiétek, nagy T-betűvel a hátulján. Egyből eszembe jutottál! :D Mikor költöztök? :wink:

Andrea: Látom, azért figyelemmel kíséred az itteni történéseket! :D Olyan kár, hogy az írásra már nem futja az idődből! :cry:

Edith: Te meg merre jársz szombat óta!? :o Remélem minden rendben! Korábban is akartam már kérdezni tőled, hogy a hagymát hogy adod Krisztának? Gondolom simán belefőzöd az ételébe. :roll:

Rita: Megérkezett már a játék Tominak?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Emőke: Hogy van Krisztián!? Utólag ugyan, de boldog hófordulót kívánok neki! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Lányok, KRISZTA JÁR!!!!!!!!!!!!!!!!
Még nagyon bizonytalan, ingatag, huppan nagyokat, de már elindul egyedül és olyan is volt, hoyg kb. 2 métert ment! :) :) :) És az a lényeg, hoyg saját maga is élvezi! :D :D :D
Szóval, március 27-én, 5 nappal a szülinapja előtt, kicsi lányom önállóan jár. Innen már csak tökéletesedik! :) Olyan büszke vagyok rá!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Ha tudo, küldök róla kisvideót! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

OLIVE GRATULÁLOK!!!!!!!!!!

Edith, Krisztának is! Ákos is kábé ennyi idősen kezdett járni. Hidd el, lehet, hogy még bizonytalan, de pár hét múlva nem fogod utolérni! :D

Etterke: Remélem, jól utaztaok. Azért kívűncsi lennék, milyen szülinapja volt Rékának.

Mi jól vagyunk, bár Ákos kissé nehezen vezsi az óraátállítást, 11-ig fent van, sokáig alszi, de majd csak beáll. Kicsit félnek, holnap jönnek hozzánk klímát beszerelni (déli fekvésű a lakásunk, nyáron szörnyű meleg van), hogy lehet-e majd haladni Áksotól..... De túl kell esnünk ezen.

Puszi Mindenkinek

Kép
mölli

Őrült nagy a pangás Lányok! Mindenki tavaszi nagytakarítást végez, és nem értek rá???? :lol:

Edit!
Gratula a nagylányodnak az első önálló lépéseihez! Abba is hagyhatod a diétádat, mert a futástól úgyis lefogysz!!! :lol: :lol:

Mölli!
Jó rég jelentkeztél! A klímával vigyázzatok, majd nehogy túl hidegre állítsd, és a legnagyobb nyárba legyetek majd náthásak!

Kati!
Nagyon ügyi már Jocika! Nagyon tetszik Nekem az a kis huncut mosolya ahogy a fiókot kihúzza!!! :lol:

Zsuzsi!
Merre vagy! Remélem minden rendben van Veletek? Alida hogy van? Jobbak már az éjszakáitok???

Majd még később benézek! Legyetek jók!
Puszi! Kép

bogyo75

Sziasztok!

Edith: Gratulálok Krisztának a segítség nélküli járáshoz! :D A videót szívesen megnézném róla! Továbbra is várom a válaszodat a hagymával kapcsolatban. :)

Mölli: Elfelejtettem válaszolni a néhány nappal ezelőtti kérdésedre! :oops: Szóval, mi pont a Felsővár és a Józsefhegy u. sarkán lakunk, az 5-ös szám alatt. Most éppen szürke a házunk, mert színezve csak később lesz. Ha legközelebb felénk jártok, nézzetek be hozzánk! :D A klímával szerintem is legyetek óvatosak, mert nekem volt már szerencsém megfázni tőle, igaz autóban. :(

Bogyó: Ákos meggyógyult már?! Nem lesz bepótolva a szülinapi bulija? Ami a tavaszi nagytakarítást illeti, én pont holnap akarom elkezdeni, méghozzá a [color=indigo]ablakpucolással és függönymosással
. :x

Joci most éppen alszik, előtte jól kihintázta magát! :lol: Örülök, hogy megvettük neki, mert nagyon szereti és jól elvan benne. :wink:

Vajon Olive és Lolli otthon vannak már? :roll:

Puszi:
[/color]

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Fúúú, ki kellett vinni hugomhoz Ákost, mert egész lakást szétfúrták, emellett stresszes napom is volt melóban. Ez az egy szerencse van abban, h hugom munkanélküli, h tud vigyázni Ákosra. :D

Amúgy én sem bírom, ha 30 fokban 20-ra állítják a klímát. De ha kint 30 fok van, akkor bent is és az se nekünk se gyereknek nem jó. Mennyivel kellemesebb 26-27 fokban. Múlt nyáron végig szenvedtünk. Sőt, még most márciusban is, ha besüt a nap, fűtés nem is megy és pólóban is melegünk van. Legalább fűtésre nem kell költenünk, így megspóroljuk a klíma árát.

Kati: O, bejelentés nélkül biztos nem csődülünk oda. De egyszer ha egyeztetünk az más.

Kép
mölli

Sziasztok Lányok!

Kicsit elrüntem az utóbbi napokban, többször nem jött be az oldal, tegnapelôtt meg elkapott valami nyavalya, amitôl nagyon fájt a torkom két napig, most meg a taknyom folyik, fejem fáj. Alida eddig szerencsére nem kapta el, remélem nem is fogja. Meg aztán a kedvem sem valami rózsás, két napja megint havazik, fúj a szél, hideg van és nem nagyon akar jönni a tavasz. :( :( :( Viszont megvan a repülôjegyünk, május 18-án érünk haza!!!! Már úgy várom!!! :D

Edith:
Gratulálok Krisztának a járáshoz!! Nagyon ügyes, láttam a képeket is a naplóban! Alida is így kezdte néhány napja azzal a különbséggel, hogy ô rögtön szaladni akart, semmi veszélyérzete nincs! Aztán lassan rájött, hogyha nem rohan és kicsit jobbra-balra dülöngél, akkor biztosabban jár és már egész nagy távokat bebarangol. tényleg, Te milyen szülinapi tortát csinálsz Krisztának?

Lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de úgy gondolom, hogy én gabonákból csinálok "tortát" majd a szülinapra. Azokat imádja Alida! Csak hogy mivel kenjem meg, azt még nem tudom, mert a túró nem nagyon megy. Egyetlen pépes állagú gyümölcskeveréket szeret, a körte-mangót. végülis az a lényeg, hogy ô szeresse, nem?

Kati:
Biztos nagyon jó a hinta! várjuk a képeket! Van kertetek a ház elôtt? Akkor nyáron majd ott hintázhat. :)

Mölli:
remélem nem lesz sokáig feltúrva a lakás! Aztán majd takaríthatsz! :x

Bogyó:
Hogy van Dávidka? A mi éjszakáink egész jók voltak az utóbbi napokban, egyszer át is aludtuk az éjszakát, de két napja megint valami elromlott, Alida többször sírva, vagy visítva ébredt.

Megyek is, mert már késôre jár. Mindenkinek sok puszi és írjatok többet! :)
zsuzsi 81

Sziasztok Lányok!

Kati:
A buli most hétvégén lesz Ákosnak! :lol: Nagyon rosszul érezte volna magát Ő is és Én is ha elmarad! Félő hogy úgy vette volna ki magát, hogy a Dávid miatt nem tartjuk meg! Múlt héten is csak azért maradt el, mert két olyan barátnőm is átjön, akiknek ilyen pici babájuk van mint Dávid, és lehet, hogy ő nem kapta el a nyavaját, de más gyerekét nem teszem ki ennek a rizikónak! :oops:

Zsuzsi!
Alidának is GRATULA az első lépéseihez! Nagyon ügyes!!! :lol:
Biztos a fogától sikongat! Ti használtok zselét, ami fájdalomcsillapítós???
Neked jobbulást kívánok, és vigyázz magadra!

Nem tudom, hogy írtam e már, de végre átléptük a bűvös 6 kg-ot!!!
A tápszert nagyon ritkán adom Dávidnak, mert még mindíg úgy gondolom, hogy nincs rá szükség! Néha látom rajta, hogy még enne egy kicsit, akkor csinálok neki 100 ml-t, és annak kb a felét eszi meg! Már olyan ügyesen tartja a fejét hosszú perceken keresztül! Van hogy úgy nézi a tévét! Olyankor majd meg zabálom! :P
Kép

Legyen szép napotok!

bogyo75

Sziasztok!

El vagyok havazva az utóbbi időben, ne haragudjatok, hoyg nem jöttem. Nem tudom most sem, hoyg jut-e időm mindenkinek válaszolni?

Zsuzsi, neked mielőbbi gyógyulást kívánok. Örülök, hoyg javultak az éjsazkáitok! Lehet fogacska van az éjjeli visítások mögött, mégha nem is látszik még. em tudom, írtam, hogy Krisztának kijött a 12. foga is?
Még valami, amiért pirulok: valahoyg kimaradt, hogy Alida jár. :oops: :oops: :oops: Teljesen egyedül szalad? :shock: Hát akkor nagyon ügyes. Jóval hamarabb elkezdte! :) Gratulálok neki! :)
Szerintem olyan tortát süss neki, amit biztos, hoyg szeret, és attól függően, hogy milyen alapanyagokat eszik már meg. Bár addig még sok minden jöhet. Én valamikor március elején adtam neki palacsintát, amiben így tojásfehérje is volt. Azóta kapott már rántottát is, és tortapiskótából is evett. Szóval, mi már ott tartunk, hoyg szinte mindent kap már, és van, amikor a mi kajánkból, de azért általában még külön főzök neki.
Én normál piskótás tortát fogok sütni neki: NAPOCSKÁT! :D :D :D NAgyon babrás lesz, de már alig várom, hogy ott legyen az idő, hoyg elkészítsem. A krémje túróból lesz és sütőtökkel "festem" sárgára (mesterséges színező szóba sem jöhet, de sárgának kell lennie! :) ) Már most hagyom hogy egyedül maszatoljon a kajákkal, hogy majd a tortánál se legyen gond! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Kati, igen tudom, hoyg kérdezted a hagymát. Természetesen, meghámozva és apróra szeletelve főztem a főzikbe (én sosem pirítok neki olajban semmit), hoyg minél jobban megpuhuljon. Amikor májat főztem, ez elmaradhatatlan volt, de a csak zöldségfőzibe is szoktam tenni. Amikor csirkemellet főzök neki, akkor általában 1-2 cikk fokhagymát főzök vele együtt.
DE... Hétfőn készítettem magunknak a salátát, és anyutól rengeteg zöldhagymát hoztunk, ezért meghámoztam egyet és odaadtam a kezébe. Egyáltalán nem fintorgott, rágta szorgalmasan! :roll: :roll: :roll:
Kép . Kép .
Kép .
Persze, ez nem is baj, hisz a friss zöldségben amúgyis más mennyiségben vannak az értékes anyagok, vitaminok, és a zöldhagymának amúgy sem olyan erőteljes az íze.

Bogyó, látom rájöttél, hogyan tudok "olyan szépeket" feltölteni. Lementettem a gépemre néhány gifet, és onnan pontosan úgy töltöm fel, mint a saját fotókat! :) Ákinak és persze, nektek, nagyon jó bulizást kívánok! :) A naplótokat mi is olvassuk rendszeresen, mégha nem is írunk minden bejegyzéshez! :)

Csajok, ha van kedvetek, mások ois nézzetek be a naplónkba, mert most azokat a bejegyzéseket idézem benne, amiket tavaly ilyenkotr a fórumra írtam. Illetve, ha nagyon kapcsolódott, akkor a többiekéből is teszek fel. :) Én szabályosan bőgtem, amikor újraolvastam őket, és érződött az, hoyg egyek vagyunk, izgulunk egymásért, és nagyon várjuk egymásnak a boldogságát! :)

Etterke, bár már úgyis későn olvasod, de kívánok nektek is kellemes ünnepeket és nagyon jó, szép itthontöltést!

zsuzsi, ti májusban végleg hazajösztök?

Mölli, nekem nincs tapasztalatom a klímával, de biztos jól jön a nyári 30 fokos vagy még annál is nagyobb melegben. Andreáéknál, NY-ban biztos, hoyg van, hátha olvas bennübket és megírja mi a tapasztalata, de én úgy tudom, hoyg jónak tartja.

Olive, hazamentetek már? Remélem, jól vagytok! Miztos, már szerelmes vagy Lollikádba! :)

Na, még annyit, hogy Kriszta tegnap bekapta az egyéves oltását, most meg már van némi hőemelkedése. Nem nagy, csak 37,5 volt amikor mértem, de most mintha annyira csillognak a szemei! Megyek, hoyg ismét mérjek lázat neki. Aztán egyszer a "tudományairól" is be kellene számolnom, de nem tudom mikor. esetleg a naplóban megnézhetitek, ha van kedvetek! :)

Puszika mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Koszonom a meghivast s hogy probaltal segiteni! Egyenlore megoldast meg mindig nem talaltunk....
Azert probalunk optimistak maradni....

Gratula a babahoz!!!!! :D
illes judit

Szia, Judit, örülök, hoyg megtaláltál.

Lányok, én vagyok az a titokzatos meghívó (vajon, miért is nem csodálkoztok! :P )! Múltkor benéztem egyszer a régi fórumunkra és ott "találtam rá" Juditra, aki, képzeljétek, Angliában él, úgyhogy sejthetitek, Olive után, miben van része.
De a részleteket rábízom, mert természetesen, én nem tudom azokat! :)

Judit, szeretettel várunk gyakrabban és bővebben is. :)
Gyere, mert ha érdemben nem is tudunk segíteni, legalább tartjuk a lelket benned/bennetek, hogy optimisták maradjatok.
Én is gratulálok a pocakosságodhoz. :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith:
Kriszta már megkapta az egyéves oltását? Itt azt mondják, hogy egy nappal sem lehet hamarabb beadni, minthogy az 1. évet betöltené. Május 12 ráadásul szombat lesz, úgyhogy ô köv. hétfôn kaphatja csak meg és csütörtökön már indulunk is! Nem így akartam, de muszáj hamar mennünk, mert Gyulának fontos találkozója lesz. Magyarországra nem "végleg" megyünk (megy az ember végleg bárhová? :P ), de 2008 szeptemberig ott leszünk! Már alig várom, hogy a testvéreim is lássák Alidát! Alida azért még nem szalad, csak úgy kezdte, hogy jól nekiiramodott, most már lassabban, de egyre biztonságosabban lépeget.

Judit:
Én is üdvözöllek köztünk és gratulálok a Pocaklakóhoz! :) Hányadik héten tartasz? Miért kell izgulnotok? Remélem nincs semmi baj a Babócával! Sajnos nekünk már nincs annyi idônk, mint pocakos korunkban, de azért igyekszünk rendszeresen írni.

Ja Edith, még valami: Tegnap késô este nézegettem a naplótokat, mikor elkezdted írni a fórumos üzeneteket. Láttam a 25 hetes pocidat is, nagyon boldog kismama voltál, csak úgy sugárzik rajta az arcod! :)

Bogyó:
Nagyon édes Dávidka a képen! Az a piros pötty az egyik vállán micsoda? Csak nem oltás helye? Még adnak oda? :shock: Örülök, hogy be lesz pótolva a buli, Ákos biztos már nagyon izgatott!

Többiek tessék írni!!!
zsuzsi 81

Bogyó:
kérdezted, hogy használunk-e fogzselét. Itt nem ajánlják, mert a torkot is elzsibbaszthatja, nem is nagyon látok a boltokban. Azért egyszer beszereztünk egy tubussal, de még nem használtuk. Ezt az egy éjszakai visítást leszámítva nem nagyon adja Alida annak a jelét, hogy nagyon fájna. Néha kicsit nyügösebb, de azért nem vészes.
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi! Az oltás a vállán!!! Még a kórházban kapta meg 3 naposan, és 6 hetesen kezdett így pirosodni! Ez a normális folyamat! Azt hiszem ez a BCG oltás de nem akarok hülyeséget mondani! :oops:

Képzeljétek ma megismerkedtem egy netes ismerősömmel, akinek 2 héttel fiatalabb a kislánya mint Dávid! Kicsit messzebb laknak tőlünk, de kocsival átjöttek, és sétáltunk egy jót! Jó volt egy Új barátságot kötni!

Most megyek elteszem magam holnapra! Kép Jó éjt Mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!
Ma megcsinaltak az internetet de nagyon lassu.Ma mar nem igen van sok idom majd meg irok kesobb ha nem leszek faradt.

Holnap igerem vissza olvaslak beneteket.Anyit mar tudok hogy Olive megszult.

Gratulalok nektek. :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Nalunk az a gond hogy megent betegek vagyunk.Levi szurit kap Nora meg csak gyogyszert de remelem eleg lesz neki.
Jo ejszakat holnap jovok!Mar minden nap tudok irni.

Remelem mindenki jol van!
Szok sok puszi nektek.

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Edith nektek is gratulalok hogy mar ilyen ugyesek vagytok es tudtok jarni.
Tenleg hyzok mar mert meg gyogyszert kell adni Norinak meg Levinek.Ma egy picit kesek vele. :oops: :oops: :oops:

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Na, utolsó erőmből még telik néhány sorra... :oops: :oops: :oops:

Andrea, nagyon örülök, hoyg ismét itt vagy! sajnálom, hogy a manók ismét betegek, ez nem jó hír. :( Köszönöm a gratulációt Kriszta járásához. Tavaly ilyenkor még a pocakban volt, most meg már önállóan jár! :D :D :D

Zsuzsi, az én kedvemértkapta Kriszta tegnap a szurit, mert a doktornő eredetileg holnap jött volna. Igaz, így is a szülinapja előtt lenne. De nem mondta, hoyg nem volna szabad. Azt mondta, hoyg ugyanolyan oltás, mint amiket eddig kapott, csak most nincs benne hepatitis elleni. Azért volt jó, hoyg hamarabb bekapta, mert szombaton utazunk el, és arra gondoltam, ha láz, hőemelkedéssel jár majd, szombatig hátha sikerül túljutnunk rajta. Már reggel óta nincs még hőemelkedése sem, úgyhogy, remélem, ennyivel megúsztuk, és szombaton nyugodtan mehetünk a konfirmálásra.

Tehát elég hosszú ideig Magyarországon lesztek. Lehet, hoyg vissza sem mentek már? :P VAgy ez csak az az idő, amíg Gyula fizetéses szabadságon van? :)

Julcsi, örülök az új ismeretségednek. Új barátokat szerezni mindig jóleső dolog. legalábbis azt hiszem, legtöbbünknek! :) Krisztának az oltás helye nem pirosodott sose meg, nem duzzadt meg, nem fakadt ki, pedig mondták nekem is, hoyg számíthatok erre. Vajon, akkor ez így normális? :shock:

Ma voltunk Istvánnal a városban cuccokat vásárolni magunknak a hétvégére, Kriszta itthon maradt addig a húgommal. Amikor jöttem, épp átpelusozta, mert bekakilt. :P :P :roll: :P :lol: :lol:
Fekete nadrágot, és egy sötétbordó, halvány csíkos blúzt vettem magamnak. Jobbanmondva István választotta ki a blúzt :wink: , és hozzá egy nyakbafüggőt is. De nagyon tetszik a felszerelés! :wink: :oops: :lol: Talán meg is mutathatom majd! :)

Nyugodalmas, jó éjszakát mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Krisztababa! Mivel hétvégén vidéken leszünk és sajnos nem lesz alkalmam, engedd meg, hogy most kívánjak NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT magam és Ákos nevében! Anyukádat még nem is nagyon ismertem akkor, de valamiért nagyon megmaradt bennem az a nap amikor születtél és anyukád fórumtársai osztották meg velünk a történteket.

Kép
mölli

Andrea:
Örülök, hogy megint rendszeresen jössz majd közénk! :D Annak már nem örülök, hogy a gyerkôcök megint betegek. Sok gyógypuszit küldök Nekik!

Edith, Bogyó:
Itt Kanadában nem adnak a vállba oltást! Nem is kapott Alida olyan fiatalon, az elsôt asszem 2 hónaposan kapta.

Edith:
Biztos nagyon csini vagy az új szerelésben! Majd teszel fel képet, ugye? Én nem is nagyon merem mutogatni magam, amíg ilyen nyúzott vagyok. Gyula olyan kedves, folyton mondja, hogy milyen jól nézek ki, de sajna tudom, hogy nem így van... Igen, 1 éves a fizetett szabadság. Persze nyitottak vagyunk mi bármire, de nem nagyon osztogatják a jó állásokat. Egyébként nagyon jó itt élni, ha az ember néha kimozdulhat. :P

Ma voltunk nôgyógyásznál ( még a múltkori mensikimaradás miatt, csak mostanra kaptunk idôpontot), röpke másfél óra várakozás után sorra is kerültünk, pedig idôpontra mentünk. Megnézett, nincs semmi baj, azt mondta, hogy szoptatás és ilyen életvitel mellett (koncertek, miegymás) az a csoda, ha rendesen megjön. Úgyhogy most megnyugodtunk.

Olive-ék már biztos hamarosan hazamehetnek! :)
Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok!

Mölli, nagyon-nagyon szépen köszönöm a köszöntéseteket! Annyira szívhezszóló volt! :) És ez a jó a fórumozásban. Bárhol a nagyvilágban drukkolhatnak neked, örülhetnek veled egyszerre, és te még nem is tudsz róla! :)
Kellemes hétvégét nektek! :)

Zsuzsi, szerintem butaság, ez a "nem szeretem mutogatni magam"- felfogás. Úgyis az a lényeg, hoyg a férjed legyen elégedett veled, mindegy hogy nézel ki. Persze, magaddal is békében kell lenned, de hidd el, még mindig jobb soványnak lenni, mint kövérnek. Sokkal nagyob az önbizalmad. Szerencsére, ez a diéta nekem nagyon bevált, és bár kilóban nem fogytam sokat (4-5 kiló között stagnálok-mozgok pillanatnyilag), centiben annál inkább és rámjönnek a terhesség előtti ruháim. És ez olyan jó érzés! Így sem vagyok sovány, de ha mindig ilyen maradnék, a világ legelégedettebb asszonya lennék! :)

Ne haragudjatok, most csak ennyi vagyok, mert megyek főzni és aztán meg nekifogok a pakoláshoz. Holnap délben utazunk (kb. 200 km-re lakó rokonsághoz), mert konfirmál az István unokatestvére. Ha minden igaz, vasárnap este későn jövünk, úgyhogy legközelebb asszem, csak hétfőn fogok jelentkezni. Addig is legyetek jók, és nagyon kellemes, betegségmentes hétvégét kívánok mindenkinek!

puszika

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, mert a húgom szerda este betegen jött haza a kollégiumból és tegnap egész nap feküdt, a számítógép pedig az ő szobájában van és nem akartam zavarni a pihenésben. Mára sokkal jobban érzi magát, csak meghűlés lehet a háttérben. Az ablakpucolásba eddig még bele sem kezdtem, mert tegnap is és ma is nagyon esőre áll(t) az idő, így "megbeszéltem magammal", hogy várhat az még néhány napot! :oops: :lol:

Zsuzsi: Örülök, hogy az orvos megnyugtató választ adott a problémádra! :) Gondoltam is rád a napokban, hogy mostanában fogsz menni hozzá. Dávidhoz hasonlóan Joci is kapott a vállába BCG oltást még a kórházban, az övé még mindig piros, most kezd halványodni és hegesedni. Mikor olvastam, hogy május 18-án jöttök haza, duplán örültem, ugyanis azon a napon lesz Joci 1. szülinapja is! :D

Bogyó: Szerintem jól teszitek, hogy bepótoljátok Ákos szülinapi buliját! Biztosan nagyon boldog lesz és jól fogja érezni magát! :D Hány apróság érkezik vendégségbe?

Edith: Köszi a választ a hagymával kapcsolatban. Ma fogok is főzni Jocinak a főzijébe. :) Megnéztem Kriszta naplójában a gyaloglós képeket és jó volt olvasni a születése előtti napokon írt sorokat! :D Biztosan nagyon csini leszel az új ruhádban! De hová is mentek a hétvégén? :wink:

D. Andi: Jó, hogy jelentkeztél! :D Sajnálom Levit és Nórát, hogy betegek! Gyógyuljanak meg hamar! Még a szüleidnél vagytok vagy újra otthon? :roll:

Judit: Én is csak gratulálni tudok a Pocaklakódhoz! Remélem csatlakozol hozzánk! :D

Megyek, mert be kell tennem a gépbe az első adag mosást (van bőven) és ebédre is össze kéne ütnöm valamit. Joci alszik, negyed 8-kor ébredt, ami ritkaságszámba megy mostanában, mert általában 6-kor szokott.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Mialatt írtam, választ is adtál a kérdésemre! :lol: Érezzétek nagyon jól magatokat és vigyázzatok az úton! Krisztának biztosan nagy sikere lesz a rokonok körében! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kép

Joci és a hinta. :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Nagyon édes Joci a hintában!!!

Zsuzsi: Örülök, h nem volt semmi gond nőgyógyászatilag. Amúgy értem amit írsz. Én régen tök nőies voltam, most meg lapos popsi, stb, az ősszesl vett 34-es gatáym is löytyög rajtam. Bezzeg az én férjem nem mondja, hogy jól nézek ki. Szerinte akkor néztem ki jól, amikor 50 kiló felett voltam még. Úgyhogy örülj, h Gyulának tetszel. :D

Képzeljétek, legrégebbi barátnőm apja rákos, haldoklik. Most kitalálták utolsó reményükben, h vmi ázsiai orvosnak írnak aki csodagyógymódot ismer. Ezt nem kommentálom, csak engem kért meg, h segítsek lefordítani. Nyelvtanilag oké, de ha esetleg néhány orvosi szóval nem boldogulok, szeritetek tudtok segíteni? Gondolok itt főként az angol nyelvterületen élőkre. Bár olyan szavak is előfordulnak, amit magyarul sem imserek...... :( Na mindegy, hétfőn angoltanárral megpróbáljuk, és ha lesz nyűgöm, lehet, h Hozzátok fordulok.

Kép
mölli

szep napot mindenkinek.
Valahogy ma nem mukodot a net.Meg hibak lesznek ugy nezem.A fiam korhazban en most jottem haza de holnap megyek hozza reggel.Szegeny nem akart maradni de muszaj mert tudo gyulladasa van es bent tartjak par napig.En nem lehetek vele mivel Nora sem erzi jol magat igy most egy ismerosommel van.
Hulla vagyok de meg ezer dolgom.
Kesobb meg jovok de most meg fozok meg mosnom kell es Nora nem konyiti meg a hejzetemet.O sem akar egyedul lenni csak az olemben.Igy nehez egyedul vele mert most meg nagyanyamek sem tudnak segiteni.
Puszi mindenkinek.

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Sziasztok!

D.Andi:
:( Nagyon sajnálom, hogy Levi kórházba került. Remélem hamar rendbejön és kedvesek a nôvérek a kórházban. Norának is jobbulást kívánok!!!

Edith:
Ha még benézel, nagyon jó utat kívánok és mivel vasárnap nem lesztek itthon, elôre is nagyon-nagyon boldog elsô szülinapot kívánok a rohangáló Lánykádnak! Biztos jól fogjátok magatokat érezni! Krisztát mikor köszöntitek?

Cs-né Kati:
Én is gondoltam Jocira, mikor megkaptuk a repülôjegyet! Mi már 17-én elindulunk, csak másnap érünk oda. Már elôre félek a repülôs éjszakától! Remélem fog tudni aludni Alida az ölünkben. Édes a fiad a hintán! :D Jól felöltöztetitek! Hány fok van a lakásban?

Mölli:
Persze hogy küldheted a szöveget, bár nem biztos, hogy tudok segíteni. Az orvosi kifejezések nem latinul vannak? :roll: Nagyon sajnálom barátnôd apját és az egész családot. Olyan érthetetlen, mikor valaki fiatalon meghal. :cry: :cry: :cry:

Én különben úgy örültem, hogy a terhességem elôtt felszedtem néhány kilót és hogy utána egy ideig rajtam maradt. Mindig is elég sovány voltam és ez egyre jobban zavar. Persze Edith, igazad van, hogy jobb, mintha kövér lennék, meg egészségesebb is, de 47 kg azért már nem olyan jó...

Lányok itt megint -néhány fok van! Mikor lesz már tavasz?????? :(
zsuzsi 81

Sziasztok Lanyok!

Itthon vagyunk :!: :D Szerdan jottunk haza, de eddig meg 1 szabad percem se volt, hogy bekukkantsak hozzatok.

Koszonjuk szepen a szoritasokat es gratulaciokat.

Tegnap meg ma nagyon kinlodtunk, ugyanis Lolli hasfajos. Vettunk Infacolt, de nem segitett. Aztan cumival probalkoztunk, ugyanis rakattant a kisujjamra, amit mar ugy erzek, csontig szivott. A draga aventes cumi nem jott be a kis huncutnak, csak a gyogyszertari 200 Ft-os. Attol ugy tunik megnyugodott, most alszik. Szegenyt ugy sajnaltam, jart a keze, laba es befeszitette a kis testet es iszonyu fajdalmasan sirt. Egesz nap igy telt a szopik kozott. :cry:

Majd jovok, ha tudok, de nem igerek semmit, mert egyenlore hulla vagyok. Ha lesz egy kis idom, elmeselem reszletesebben a szombat reggelt, amikor megszuletett Lolli.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Kriszta babanak nagyon boldog 1. szulinapot! :D

Puszi:

Olive és Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!!!!

Jaj,de régen jártam már itt!Krisztiánnak valóban az a 3napos láza volt,de a 3.nap már 40fofos volt ezért rohantunk a készűltségre.Azóta szerencsére makk egészséges.

UTÓLAG NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK RÉKÁNAK!!!!

OLIVE SZÍVBŐL GRATULÁLOK A PICIBABÁTOKHOZ!!!KÍVÁNOM,HOGY A HASFÁJÁ ELMÚLJON!PUSZIKA NEKTEK

Sedith gratula Krisztának a járáshoz,nagyon ügys kiscsaj...és ahogy a hagymát majszolja,hát meg kell enni

Sajna a páromnak el kellett mennie dolgozni Angliába,és ezért voltam szomorú.Nem tudom mikor láthatjuk egymást legközelebb.Nagyon hiányzik....
bocsika,hogy kiöntöm ide a lelkem

Andrea mielőbbi gyógyulást kivánok a kicsifiadnak...Remélem hamar kilábal a tüdőgyusziból...küldök neki egy gyógypuszit...cuppp

Kati nagyon édes fiacskád van neked...kész legény már..

most megyek,mert Krisztián felsírt...
puszi

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Olive: Mégegyszer gratulálok gyönyörű kis Lollitokhoz! Holnap végre az apukája is a karjába veheti! Már biztosan nagyon izgatottak vagytok mindketten a találkozás miatt! :D Sajnálom, hogy hasfájós a picurkád. Joci szerencsére kevés ideig volt az, ha mégis előfordult, akkor egy kis masszírozás általában segített. Ezt a köldöke alatt, az óramutató járásával megegyező irányban, körkörös mozdulatokkal kell végezni. Eszembe jutott még az is, hogy annak idején Enikőnek elküldtem az iwiw-en azokat a tanácsokat, amiket a Kismama magazin akkori számában olvastam. Bemásolom neked is ide, remélem, hogy tudok vele segíteni!

- MELEG FÜRDŐ: A meleg oldja a görcsöket. Ha rendszeresen nagyjából mindig ugyanabban az időben jelentkezik a hasfájás, időzítsük a fürdést ekkorra.

- BOROGATÁS: Tegyünk melegítő-párnácskát a baba pocijára. Hatásos lehet a nedves-meleg borogatás is.

- KÓLIKATARTÁS: Könnyebben megszabadul a baba a szelektől, ha szabadon rugdoshat a lábaival. Fektessük hassal alkarunkra vagy combunkra úgy, hogy a lábacskái lelóghassanak.

Kíváncsian várom a szülésed történetét! :)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Nem biztos, hogy holnap lesz időm ideülni a számítógép elé, ezért engedd meg, hogy előre is NAGYON-NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT kívánjak Krisztádnak!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Zsuzsi: Valóban csalóka egy kicsit a kép, amit feltettem Jociról, mert a pulóver, ami rajta van, egyáltalán nem olyan vastag, mint amilyennek a képen tűnik. Egyébként itt a házban általában 17-20 °C van, ma reggel pl. 17 °C volt a szobánkban. Egy pulcsi vagy egy kardigán rajtunk is mindig van és nem érezzük soknak, ráadásul ő sokat hever a padlón. :)

Emőke: Örülök, hogy Krisztián meggyógyult! :D Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a férjed távol van! Hogyhogy nem tudjátok, hogy mikor jön haza? Mivel foglalkozik Angliában? (Persze, ha nem titok! :wink: )

Most mennem kell.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Olive:
Gyönyörü a pici lánykátok!! Még egyszer nagyon gratulálok hozzá! Remélem hamar elmúlik a hasfájása. Próbálj sokat pihenni az elsô hetekben, bár anyukád segítsége mellett ez biztos nem lesz akadály. :wink:

Emôke:
Nagyon sajnálom, hogy elutazott a férjed. :cry: Mennyi idôre ment? Sajnos nekem is volt másfél év különlétben részem, de természetesen még Alida elôtt. Így visszagondolva nem is értem, hogy lehetett kibírni olyan hosszú idôt. Hogyan tartjátok a kapcsolatot? Interneten tudtok érintkezni? Az legalább ingyenes. Remélem nem tart sokáig ez a szétválasztottság, addig is látogass gyakran közénk, majd mi pátyolgatunk.

Cs-né Kati:
Hát az a 17 fok tényleg nem túl meleg! Nálunk 20-21 van és Alidára két vékony réteget adok, mert folyton a parkettán matat.

Nem tudom, mi ütött Alidába az éjjel, de alig aludt! Este 9-kor feküdt le, aztán 3/4 1-kor felkelt és cicizés után annyira felébredt, mintha reggel lett volna. :shock: Rikongatott és játszott 1/2 3-ig! Aztán pedig 1/2 8-kor felébredt, mint aki kialudta magát! Remélem alszik majd még a délelôtt.

Mindenkinek szép hétvégét!
zsuzsi 81

Sziasztok anyukak es babucik!
Mi most ertunk haza.Levi nagyon rosszul erzezte magat igy hetvegere haza hozzttuk de holnap delbe azert be kell vinnem egy csepegtettore.Sajna hetfon mar megent megy meg vissza.

Edith:
Krisztanak nagyon boldog 1 eves szulinapot kivanunk!

Most megyek mert kajat kell keszitenem.

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Sziasztok Lányok!!

Olive!!!
GRATULÁLOK A KIS LILLOHOZ NAGYON JÓ EGÉSZSÉGET KIVÁNOK MINDKETTŐTÖKNEK!!!

Etterke!!
RÉKUSNAK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!

Edit!
ÓRIÁSI GRATULA KRISZTÁNAK A JÁRÁSHOZ,NAGYON ÜGYES KISCSAJ!!

Nagyjából ennyi amire volt időm!
Puszilok persze mindenkit babákat+ mamákat!!!

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Sziasztok!

Igaz régen és ritkán jutok ide de igyekszem olvasni ,ami persze nem mindig sikerül.Sajnos.

Boldog szülinapot a Kriszta Babának!!!!Így utólag ,mert nem vagyok nagyon képben.

Mesi már megint beteg,de csak köhög.És ahogy köhög azonnal hány is.Holnap elviszem a dokinkhoz,mert ez már durva.
Amúgy nem lenne semmi gond.Xéni is sokat javított a suliban ,egész jól belerázódott!!!!
Jövő vasárnap megyünk a Vadasparkba!!!!Tojás kereső buli lesz.Remélem Emesének tetszeni fog.

Én meg megyek a Neurológiára,mert már vagy 20 éve fáj a fejem és mostanra teljesen eldurvult.Már a gyógyszer sem használ.
Na de majd pénteken délután megtudom mi a helyzet a fejemben .

Holnap fizetjük ki a telket.Sikerült itt Szegeden telket venni ,remélem holnap nem lesz gond az ügyvédnél!!!!Mégis csak építkezünk .Hamarosan megycsináltatjuk a tervet,hogy milyen is legyen.

Van valakinek tapasztalata,hogy mire kell figyelni építkezéskor????Sztívesen fogadnám az tanácsokat!!!

Most megyek,mert az egyik babnetes babával és mamával megyünk ide a játszóra!!!

Szép napot!!!!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kép :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Puszi Mindenkinek!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

HAPPY BIRTHDAY KRISZTA,HAPPY BIRTHDAY KRISZTA!!!!!!!!!!NAGYON NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK NEKED...PUSZIKAAAAAA

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?