Sziasztok!
Ne haragudjatok, de csak magunkról írok gyorsan. Nem követem naprakészen a topikot. Láttam sok szép babát! Eszméletlen, milyen gyönyörűek!!!
Zsókuci, neked nagyon drukkolok az elhatározásodhoz! Mindent bele! És tetszik a tábla!
Örülök, hogy itt vagy.
Még mindig nem jöttünk bele a szopizásba. Nem elég a tej Máténak, nagyon aluszékony, folyamatosan ébresztgetni kell, pici a szája, hamar kifárad. Kapja a pótlást, de úgy érzem, ha még sokáig ez lesz, nem is fog több tejem lenni. Ha fejreállok, akkor sem tudok nagyobb mennyiséget fejni.
Megpróbálom összeszedni, mi történt velünk. Úgy jöttünk haza a kórházból, hogy Máté teljesen kiszáradt. Szinte semmit nem evett odabent, hiába szívta a cicit. Nagyon besárgult. Számomra lehetetlen körülmények között voltunk, szinte menekültünk haza. Itthon a védőnő és a gyerekorvos azonnal tápszert írt elő, elkezdtük a feltöltését.
Első itthontöltött éjszakánkon rohantunk vissza a kórházba, mert nem tudtuk Mátét felébreszteni. A rácsurgatott hideg vízre sem reagált. Azt az érzést, azt a pánikot, nem lehet elmondani, amit akkor éreztünk!! A kórházban megnézték, semmi baja, csak alszik. Valahogy felrázták, cicire tettük, 25 percig szopizott, ordított 2 percig, és aludt tovább. Akkor már kezdett a tejtermelés beindulni, de v.szeg az ijedtség hatására leállt. Mostanra kezdem összeszedni magam, és eljutottunk odáig, hogy már mérhető mennyiséget eszik. De így is 3 g az átlag, amit 20-30 perc szopizással érünk el. 3 óránként eszünk, minden etetés szopizással kezdődik, utána jön a pótlás. Nagy előrelépés, hogy már magától is szokott nyöszörögni, a félálomig felküzdi magát, de még mindig segíteni kell neki, hogy ébredjen. Így telnek most a napjaink.
Úgy érzem, nem teszek jót azzal, ha mesterségesen kiszámított kajamennyiséggel etetem, de nagyon féltem a kis drágámat, nem merem önkényesen abbahagyni a tápszert, és mostantól rábízni a természetre, hogy beálljon a tejtermelés. A védőnővel jövő héten megpróbálok egyezségre jutni, legyen segítségünkre a tápszer leállításában, necsak a cumisüveget kifogásolja (kanállal és csészéből kezdtük a hozzátáplálást, de 3 nap után feladtuk - lehetetlen egy alvó v. félálomban lévő, nem egészen 1 hetes babába 40 ml tápszert belediktálni). Kizárólag szoptatni szeretném, és ebben Máté is partner. Cicifüggő a drágám, imád mellen lenni.
Néhány fotót is küldök, a főként alvó Mátéról. Ha ébren van, teljesen alvarázsol bennünket, nem jut eszünkbe a fényképezőgép.
Sok puszi mindenkinek!!! És jönni fogok!!