A CORA beli akcióról:
Ma kezdõdnek a baba-mama hetek. Na, elkocogtunk szétnézni. Érdekeltek volna az akciós babazoknik és harisnyák, úgyhogy a zokni és harisnya rovatban kezdtem. Na, ott nem volt belõlük egy szál se. Gondoltam grrr..., és átmentem a bébi osztályra szintén akciósként hirdetett Nestlé körte bébidesszertért. Vagy 10 percig percig keresgéltem, de a Nestlé kaják között minden volt, csak körte nem. Grrr... Mikor dühödten ott akartam hagyni az egészet, akkor megláttam (közvetlenül a "Babazoknikat és harisnyákat keresse a zokni osztályon!" tábla alatt) az akciós zoknikat, és a harisnyák közül a 790 Ft.-osat. (Az árat csak a katalógus miatt tudom, kiírva nem volt.) A zoknik úgy voltak ömlesztve, mint valami túrkálóban, méret és szín vegyesen. 15-20 perc bányászás után sikerült 5 különbözõ 22-23 méretût kiválasztanom. Harisnya kétféle mintával volt. Az egyik féle 68-74-es, a másik 80-86-os méretben. Az 590 Ft.-ért hirdetett sima fehér harisnya sehol. Akartam még venni szintén akciós textil pelenkát, de abból se volt egyetlen darab se a baba-osztályon.
Megnéztem még a pelenkákat. Dobtam egy hátast, hogy a Pampers pelenkák milyen drágák, és egy újabb grrr...-t, mert nem volt nagy csomagos Huggies pelenka M-es méretben. Viszont volt kis csomagos. Az volt kiírva alá, hogy Huggies pelenka, M-es méret, 31 darabos, 1599,- Ft, 51,58 Ft. darabja. Na, ez már egészen jól hangzott volna... ha a felírat felett nem 27 db.-os csomagok lettek volna. Ja, és a szintén akciósként hirdetett Pampers popsitörlõ duopack-nak se volt se híre, se pora a bébiosztályon. Volt helyette egy darabos és dobozos, jó drágán.
Eszembe jutott, hogy kell még elemet is vennem, mert Lacika játéktelefonja lemerülõben van, úgyhogy átvágtam a CORA-n a mûszaki osztály felé. Nini, a fõbejárattal szembeni akciós kirakodásban is vannak babás dolgok, csakhát nekem a másik bejárat volt közelebb. Na, itt találtam körte desszertet, és kétféle tejpépet, Nestlét és Mildit. Az ára egyiknek se volt kiírva. Az összehasonlíthatóság kedvéért a baba-osztályon lehetett kapni Milupa és Mildi tejpépeket. De (valami öröm!) megtaláltam a textil pelenkákat és a fehér harisnyákat is. Hurrá. A harisnyák rúdra fûzve voltak, a rúdra az volt kiírva, hogy 62-92 méret. Ha viszont jól megnézegette az ember lánya, volt rajta hihetõbb számozás is, 74-es méretig.
De ahhoz, hogy erre rájöjjek, végig kellett bogarásznom az összeset.
Visszaballagtam az illatszer osztályra, persze nem volt gólya-teszt, de amikor onnan elindultam a kenyeres rész felé, akkor felfedeztem az illatszer és a cipõ osztály között felhalmozott Huggies pelenkákat, amik (bár nem voltak benne a katalógusban) szintén akciósak, méghozzá egészen jó áron, 50 Ft. alatt jön ki darabja. Felmarkoltam belõle egy csomaggal, végiggondoltam, hogy nem is kell kenyér, és tovább mentem a tejtermékekhez.
Tejfölbõl és kefírbõl a 4 db.-os családi csomagolást szoktam venni, kicsit olcsóbb is, és jobban el lehet helyezni a szatyorban, nem dõl-borul egész úton. Na, de most kefírbõl nem volt. Sebaj, vettem 4 különállót, és tovább mentem a zöldséges felé. Ott, a tejes pult belsõ végénél, halomban álltak a családi csomagolású kefírek, egy jó nagy betûs AKCIÓ felírat alatt. Akkor már egészen hisztis voltam, szépen kipakoltam a 4 db. különálló kefírt oda, az akció felírat alá, és vettem helyette egy 4 darabosat.
Eléggé szándékos szívatás ízét érzek az egésznek, mert ha nem járom be 4-5 körben az egész árúházat, nem számolok utána mindennek, és nem figyelek oda nagyon, akkor simán meg tudják velem vetetni a legdrágábbat mindenbõl, miközben én el vagyok varázsolva, hogy milyen kedvezõek is az akcióik.
-----------------------------------------
A CORA sztorihoz még egy kis adalék: Megvettem ugye az akciós zoknikból 5 párat. A katalógus szerint az összetételük: 75% pamut, 12% poliamid, 2% elastán. Itthon megnéztem, ott nem ellenõriztem, mégse vagyok eléggé bizalmatlan.
Kimostam, kiveszem a gépbõl, hát, szinte száraz a tapintása.
Gyanús lett, kiszedtem a papírját a kukából, hát, azon bizony ez állt: 80% acryl, 20% spandex. Igaz, gõzöm sincs, mi az az acryl és mi az a spandex, de az tuti, hogy pamutot messzirõl se látott a zokni. Létezik (mûködik?) szerintetek Magyarországon olyan, hogy fogyasztóvédelem?!?!