Zsebi! Pont nekem is ez jutott eszembe, mikor délután annyi kaja kijött a gyerekből, hogy refluxos... De ha gyarapszik, akkor szerintem nem... A másik az, h nálunk családi örökségként nem záródik rendesen a gyomor és a nyelőcső közötti fedél. A babáknál meg az első 3 hónapban igen gyakori, legalábbis én így tudom. Sokszor ahogy nőnek, szűnik a bukás is... De ha örökölte tűlünk, akkor maradhat is, főleg ha sokat és mohón eszik. Érdekes, mikor a gyengébb ciciből eszik, akkor nem jön ki, mondjuk az kevesebb és lassabb is, 60-90 ml, ahogy mértem, míg a másikból 120-at is be tud vágni, hát ezért is lehet. Nálad Eszti ilyen, v Balázs is?
Nekem mióta hazajöttünk, alszik a gyerek, mondjuk én vele alszom egy szobában. Éjjel 1 körül nyökög, de volt olyan h már pattantam is szoptatni, és 1 órát virrasztottam felette, mert ott horpasztott a kezeim között, nem tudtam felébreszteni sem. Azt mondta a gyerekorvos, hülye vagyok-e, nehogy már ébresztgessem...
Úgyhogy csak egyértelmű jelekre kelek. És az éjjeli szopi mellettem van az ágyban, ha belealszunk, később teszem vissza az ágyába. Én sem vagyok együttalvás párti (1 ágyban szülővel), de úgy döntöttem, ennyi belefér, főleg az elején, a nyugalmam és az alvás miatt. Nekem a nagyobb 2-3 hónapos kora között kezdte átaludni az éjszakát, ami azt jelenti, h hajnali 5-6 között kelt, éjjel nem. Bálint már most majdnem ott tart. Szerintem is szuper, csak maradna így!
Akkor a 3 percesnél tartsak ki, amíg jön, oké. Akkor megyek is fejni. Tegnap esti fejés eredményeként a jobb cicimben annyi a tej, h majd szét feszül, a másikon sajna még nem érzek változást, bár ma minden szopi után fejtem belőle.
Ja, és végre Bálint meghaladta a mai napon a születési súlyát, 4540 gr-nak mértem, ami azt jelenti, h az elmúlt héten elvileg 280 gr-ot hízott. Nem akartam hinni a szemegnek, úgy meredtem a mérlegre, kicsit meg is nyugodtam, h akkor nem hiába kínlódok a tejjel. Megyek hajat mosni a nagyobbnak, mert törött kézzel nem tud...
Jó éjt mindenkinek!