Szia Ildikó!
Tegnap voltunk otthon, nagy rohanás volt az egész napunk. Gergő jól viselte a 400 km-es utat. Hazafelé már ömlött róla a víz a fáradságtól, nehezen aludt el. De este fél 7-re itthon voltunk.
Éjjel meg úgy aludtunk, mint a bunda.
Képzeld, ma Gergő odajött hozzám, amikor éppen tévét néztem és adott egy puszit.
Majd megzabáltam.
Apa is "sorba állt", de Ő nem érdemelte még ma ki ezt a kegyet. Kicsit el is keseredett miatta.
Bárányhimlőről a védőnő annyit mondott, hogy megtöbbszöröződött a szövődményekkel küszködők száma és nagyon súlyosak az esetek. Én sem hagyom ki, bármibe is kerül. Lányoknál pedig még fontosabb, mert meddőséget okozhat.
Örülök, hogy Mirtill lábacskái jól fejlődnek. Mi is fogunk menni valószinüleg ortopédiára, mert Gergi egyik lába szépen előre áll, amikor megy, a másik pedig eléggé kifelé. Ezt szerintem korrigálni kell. 27-én megyünk 15 hós oltásra és akkor megnézi a doktornő.
Nagyon ügyes Mirtill, hogy összepakol maga után. Nálunk inkább a szétpakolás a nagyobb móka.
Az én gyerkőcöm is kukázik.
Ő is kiviszi a pelust, meg mostanában amit talál. Lakáskulcsot, telefontöltőt, stb. Állandóan kukázunk mi is, hogy lássuk, mit dobott esetleg ki, amit nem vettünk észre.
És eléggé sírósan akarja elérni azt, amit kitalál. Ma pl. egy testápolós flakonért zokogott óriási könnykkel.Így némi átszervezés, átöntögetés után az övé lett. 5 percig játszott vele és már nem is érdekelte.
A bilizést már gyakoroljátok? Azt hallottam egy ismerősömtől, hogy Ő úgy tudja, hogy a gyerekek az elindulást követően, 10 hónap múlva lesznek szobatiszták. Na, akkor most erre koncentrálunk.
Közben olvasom a Suttogó titka II-t, amiben az áll, hogy 15 hónapos kortól kezdve érdemes a szoktatás. Arra gondoltam, hogy fürdi előtt lehetne egy kicsit bilin üldögélni. Mindenképpen fontos, hogy a szülő ne hagyja magára a gyereket, hanem szórakoztassa, mondjuk egy könyvvel. Most megérik a dolog bennem, aztán a tettek mezejére lépünk.
Ma az "Anya, taníts engem" c. könyvet lapoztam át, hogy mi vonatkozik, illetve hogyan fejleszthetem a gyerekemet 15 hónapos korában. Javasolja a gyurmázást. Ti szoktatok gyúrmázni? A könyv szerint már 2 hónapja rendszeresen gyúrmáznunk kellene. Gergő mindent megkóstol, nem tudom, jó ötlet e....
Ilyen borús voltam az autóban tegnap: