Új privát üzeneted érkezett!

a 41. oldalon van itt.
Bemásolom a legbővebb infót, Ezt Krisztinka találta:

Fűben-fában, kristályokban
A régi javasasszonyok szerint minden bajunkra ad gyógyírt a természet. A népi orvoslás a meddőség ellen számtalan természetes hatóanyagot tart nyilván. A híres Maria Treben palástfű- és cickafark-tea fogyasztását javasolja, valamint különösen hatásosnak tartja a fehér fagyöngy levelének és szárának frissen kipréselt levét. Lust és Tierra a kínai dang quajt (Angelica Sinensis), a hamis egyszarvúgyökeret, a barátcserjebogyót és a törpepálmát javasolja. A dang quaj olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek egyes hormonok alapanyagai. A hamis egyszarvúgyökér (Chaemalírium Luteum) az amerikai őslakók fontos termékenységserkentője. A kányabangita és a feketebangita kérge erősítheti ezek hatását. E gyógynövényeket persze csak példaként soroltuk fel, az elkészítés módját, az adagolást feltétlenül szakemberrel beszéljük meg, egyúttal tudakozódjunk megbízható beszerzési forrás felől is.
Van, aki a fürdőkúrákra esküszik. Bizonyos ásványi anyagok és a meleg valóban gyógyít egyes nőgyógyászati betegségeket, ezért az iszappakolás és a termálvízkúra is hatásos lehet. Kifejezetten női bajok gyógyításáról híres a harkányi és a szovátai (Románia), Medve-tó melletti fürdőszanatórium.
Ásványok, növények, állatok gyógyító erejét használja fel a homeopátia is. Azonban a homeopátiás orvoslás a szokásostól eltérően közelíti meg az embert. Bár vannak bizonyos szerek, amelyeket a belső nemi szervek betegségeire és a meddőség ellen javasol, alapvetően nem egyes betegségeket gyógyít, hanem az egész embert vizsgálja, és az „egész"-séget akarja visszaállítani alkati szereive

Palástfű (Alchemilla vulgaris)

Erdőszéleken, utak mentén, domboldalakon, magasabban fekvő nedves réteken és hegyvidékeken nő. Hét-kilenc karéjú, félkör alakú levele van, szívós, nem túl magas száron, ernyőcskékben csoportosulva, apró, zöldessárga virága áprilistól júniusig, néha még tovább is viríthat. Levelei néha a földhöz lapulnak, és hajnalban közepükön harmatcsepp jelenik meg.
Segít a menstruációs zavarok, fehérfolyás, alhasi panaszok és a klimaxos rosszullétek esetén. Ha a menstruáció nem áll be havi rendszerességre, cickafarkkal keverve a palástfű rendbe teszi a dolgot.
Használják vízhajtóként és szíverősítő szerként is, sebláz, gennyező sebek és fekélyek esetén is. Kitűnő foghúzás után is, ha többször öblögetünk vele.
Sokat segít szülés utáni sérülések, nehezen szülő nőknél alhasi petyhüdtség esetén, koraszülésre hajlamos nőknél terhesség megtartásában, a méhszalagok megerősítésében. Ilyenkor napi négy csésze palástfűteát kell inni, ezt lehetőség szerint frissen szedett növényből készítsük, és napközben kortyonként fogyasszuk. Ezenkívül a szóban forgó testrészeket masszírozzuk pásztortáska-tinktúrával, méhelőesésnél a hüvelytől fölfelé haladva végezzük a bedörzsölést külsőleg. A kezelést kiegészíthetjük cickafark-ülőfürdővel: 100 gramm gyógyfüvet adunk egy fürdőhöz, ezt hetenként háromszor ismételjük.
Az alhavasi, magasabban fekvő helyeken nőtt palástfüvet ezüstös palástfűnek is nevezik, mert leveleinek az alja ezüstösen csillog. Ez a növény különösen elhízás ellen jó. Naponta két-három csészével elég meginni. Rossz alvás esetén is segít, a cukorbajosoknak is gyakran kellene inni belőle.
Pásztortáskával összekeverve, izomsorvadás, súlyos és gyógyíthatatlannak látszó izombetegségek esetén is segít.

Teakészítés: 1 púpozott teáskanálnyi füvet adunk 1/4 liter vízhez. Csak forrázzuk, rövid ideig állni hagyjuk.

Pakolás: a friss növényből megfelelő mennyiséget megmosunk, egy deszkán összezúzzuk és felrakjuk.

Fürdőadalék: egy teljes fürdőhöz 200 gramm szárított vagy néhány marék friss füvet adunk, egy vödör hideg vízben éjszakára beáztatjuk, másnap az egészet felmelegítjük és ezt a folyadékot a fürdővízbe öntjük.

http://mammy.uw.hu/txt/fito/gynleir.htm

A teát szükség esetén csak mézzel édesítse. Az elkészített tea eltarthatósági ideje maximum 12 óra. A teafogyasztás alatt javasolt nagymennyiségű zöldség és gyümölcsételek fogyasztása

Zsu

Kép
bvigh

Köszi ZSU!!!!

Ez tök jó!
vedresandi

Jók ezek a teák,de mint már irtam hinni is kell benne,hogy segitsenek :!:
Én itt olvastam róla:www.terhesseg.gyakorikerdesek.hu oldalon a terhesség-re kattintsatok :!:
Vendég

jó éjszakát mindenkinek :!:

Reméllem holnap többen irtok :!:
Vendég

Jó reggelt mindenkinek :!: :!:

Hogy vagytok :?: :?:
Vendég

Jó reggelt nektek!

Ma reggel az Uzsoki kórháznál jöttem el (oda tartozom, ott lenne a dokim is ha....)
és éppen az én drága doki bácsim parkolászott a kocsival.Na....
Nincsenek véletlenek????
Ma mártem hőt megint reggel, 37,1.Megy felfelé.Remélem nem esik le :lol:
vedresandi

Jó reggelt!

Most indulok dolgozni :( :( :( Remélem este lesz még valaki.

Szép napot mindenkinek

Zsu

Kép
bvigh

Szia ZSu!!!

Jó munkát, ne dolgozz sokat, este itt leszünk Neked:)
vedresandi

Szia Andi!

Hüvelybe mérted a hőt?
Olvastam,hogy ott a legmagasabb értéket mutatja.
Nekem ma ott 36,9 volt,nem a legjobb.
Egyébként lehet,hogy hülyeséget kérdezek,ha magas a hö,pl.37 körül terhességet jelent?
Én itt vagyok egésznap,már mint nem a gép előtt ülök,de ráérek :!:
Vendég

Kriszti!

Akkora rutinom még nincs, de azt tudom, hogy amikot terhes az ember, akkor 37 körüli a hő, és ha mégis megjön, azon a napon leesik, a normál testhőre.Ergo, nekem ez most jó, mert tegnap csak 37 volt, tegan előtt 36,9, megy felfelé,de remélem szombat reggel is 37,1 lesz, és nem jön meg.
Persze vannak kivételek, mert nem egyforma a testünk.

minnyá bemásolom neked, hogy tudsz meg erről többet.
vedresandi

Na megnéztem hol leszel okosabb:

Babanet társalgó/fogamzás, és az a Hőmérőzés topik, amelyikben kevés a hozzászólás, ez az első a sorban, mert kettő van, és ott a 2.oldal közepétől olvass.
vedresandi

Egy kicsit megnyugodtam,reméllem tartom ezt a hőt,előre is kösz :!:
Vendég

Sziasztok!

Mensi előtt 1-2 nappal már leesik a hő.

Itt is olvashattok a hőmérőzésről: http://www.babanet.mindenkilapja.hu/

Zsu! Én amikor terhes lettem nem is gondoltam, hogy az vagyok, nem éreztem semmi különöset, olyan volt többször is , hogy azt éreztem, hogy meg fog jönni, meg egy picit éreztem a cicim, de ezeket máskor mensi előtt is éreztem. És mivel a ciklusaim elég hosszúak a 48 nap nem tűnt hosszúnak és az 50.napon teszteltem egy nagyon erős pozitívat.

Szóval fel a fejjel, lehet még ott baba!!!!

Szép Napot Mindenkinek!!!
Vendég

Krisztinka!

Kösz az infot.Nincs nagy rutinom még a méricskélésben,bízom benne nem is kell megismerkednem vele.Remélem holnap is jót mérek.
vedresandi

MI VAN VELETEK LÁNYOK :?:

HOL VAGYTOK :?:
Vendég

Jelentem én itt vagyok, csak dolgozom közben..... :roll: :roll: :roll:
vedresandi

OKÉ :!:
Vendég

Érdekesség:

Ha egy terhességi teszt nagyon kis mennyiségű terhességi hormonra (HCG) érzékeny, akkor megnő a téves pozitív esetek aránya is. A patikai tesztek éppen ezért átlagban minden 7-8. esetben félrevezető eredményt adnak.
A tesztek biztos pozitivitását reggeli első vizeletből és (bárki vagy bármely reklám állít is mást) a vérzés elmaradása után legalább 4-5 nappal lehet kimondani.A HCG-t nem a baba termeli, hanem a női szervezet, de kétségkívül terhességen kívül nemigen van jelen. A mostani tesztek azonban annyira "ki vannak érzékenyítve", hogy ezer oka lehet a sajnos valóban gyakori téves pozitívnak. Ha a vérzése indulásakor leesett a hője és a vérzés jellege sem utalt vetélésre, akkor egy ilyen tévedés áldozata.
Szerintem ha gyermeket akar, a teszteket felejtse el. A hő fennmaradása is stabil jel, ha késik a vérzés, és egy hetes késés idején már az ultrahang is mutat jeleket.A hCG hormon általában terhesség esetén mutatható ki a női szervezetben, de vannak egyéb olyan körülmények is, amikor ilyen kis mennyiség jelen lehet. Én pontosan értem, hogy sokan már a várt vérzés kimaradása előtt szeretnék tudni, hogy terhesség fogant-e meg, de ennek nincs sok értelme. Ilyenkor ugyanis komoly csalódást okozhat az is, hogy a mai érzékeny tesztek már az úgynevezett preklinikai terhességet is kimutatják, ami adott esetben egy normális vérzés kíséretében elvetél. Igazából a terhesség kimutatására csak a menstruáció kimaradás után kell törekedni.A tesztek valóban a magzatboholy által termelt humán gonatropin hormont mutatják ki, ennek megfelelően téves az az állítás, hogy a fogantatás után napokon belül jelezze a terhességet. A vérzés kimaradása után pár nappal!
Sajnos azonban ezt is csak nagy bizonytalansággal, épp a patikai tesztek viszonylag alacsony specifitása miatt. Átlagban - saját tapasztalataink szerint - minden hetedik eredmény nem a valós helyzetet tükrözi.E teszteket legkorábban a vérzéskimaradást követő 5-6 nap múlva célszerű elvégezni, illetve a korábban említett koraterhességi gyanújelek megléte esetén még vérzéskimaradás nélkül is. A tesztek a hormonális változást a vizeletből állapítják meg, s bár használati utasításuk többnyire nem írja elő a reggeli első vizelet használatát, az érzékenység növelése céljából célszerű így tenni. Lényeges hangsúlyozni: a teszt egy biokémiai vizsgálat, melynek hibaszázaléka van, mind pozitív, mind negatív irányban.
Vendég

Sziasztok!!

Én is mértem ma is, és nekem is 37.0 volt, bár ez asszem nálam még természetes, mert peteérés után felmegy a mensiig. Remélem nekem is fent marad jövő héten is, meg azután is még pár napot.

Ki hol méri amúgy? Én fenékben, mert hüvelyben nem akarok hőmérővel bemenni, szájban....áááá, szóval marad a valag :lol: (bocs)
Asszem majd veszünk egy másikat, hónalj-felhasználásút :P

t.kriszti, te hanyadik napon vagy? Mikor nem kéne megjönnie?
Vendég

Én hüvelyben mérem, de Kacika nem tolom tövig :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:
3 lázmérő van otthon, ezt kisajátítottam:)
vedresandi

Én szájban mérem.
Azt olvastam, hogy vagy szájban vagy hüvelyben kell mérni. A hónaljat meg a popsit nem javasolja.
Vendég

SZiasztok!

Április elsö hetén NEM kéne megjönnie :!:
ÉN ma mértem hüvelybe 36,9 volt,egy picit dugom,be :!:
Vendég

Sziasztok!

Jelentem, haza értem.Ezt a napot is túl éltem.
Látom, ma a hőmérő a téma. Én is szájban szoktam mérni. Nekem most 36,9 volt tegnap, és ma is. De még van 6 napom.Igaz már hamarabb kiderül, mert előtte mindig barnázok.

Zsu

Kép
bvigh

Szia Zsu!

Nekem is 36,9 volt a hőm,de nekem hüvelybe!
Nagyon elvagyok ám keseredve a múlt heti béta-hcg 54,21 volt a mai 0,17 :cry: A ref tartomány. 0-10 ig irja :!:
Azt olvastam, ha eggyáltalán van a szervezetben az jó :!:
Hát nekem ennyi van :!:
A prolaktin eredményem.250.4 az ugy tudom jó :!:
Reggel hivom fel a dokim,felhivhatnám most is mert megvan a mobilja,mivel kertszomszédok vagyunk,de estére nem idegesitem magam és családot :!:
Vendég

Ezzel a béta-hcg értékekkel nem igazán vagyok tisztában.Azért várd meg, mit mond a doki.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu!
Hát ezzel én is igy vagyok,pedig már jólett volna túllenni rajta,mert iszonyúan feszült vagyok :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Szia Zsu!!

Ja, ma hőmérőzünk:)
Én meg megvettem a tesztet szombatra:) :wink: :wink: :wink:

Egyébként nem emlékszem rá a korábbi terhességemből, de ha tegyük fel valaki terhes, estére elfárad jobban, mintha nem?

Mert ma nem voltam olyan szarul, mint szoktam, de most értem én ius haza, hulla vagyok, fáj a derekam, és pihenásre, nyugalomra vágyom.Egyébként pörögni szoktam, de a konyha felé sincs kedvem menni.
vedresandi

Szia Andi!

Sajna a kérdésedre nem tudom a választ, mert ugye én még nem tudom milyen az amikor az ember terhes :cry: :cry:
De ha pontos a ciklusod, szombaton már úgy is kiderül. Hogy tudod megállni,, hogy ne csináld meg hamarabb az a tesztet?Én már csak akkor veszem meg, ha másnap használni akarom, mert ha ott van nálam, tuti megcsinálom.
Egyébként milyen tesztet vettél?

Zsu

Kép
bvigh

Lányok! Napközben is ér hőmérőzni?Hálistennek nekem emelkedik!37,1!
Vendég

Hőmérőzhetsz napközben is, de ha jól tudom, napközben kicsit magasabb a hő.
Úgyhogy inkább mérd meg reggel, amikor szoktad, mert az ad értékelhető eredményt, ha mindig ugyanabban az időben méred.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu!!!

2 tesztet vettem, biztos ami biztos.
Corax, és Clear blue.

Kriszti:
Napközben is lehet, de nem célszerű.Minimum 5 órát kell aludni előtte, és nem szabad felkelni, mielőtt méred.
tehát amit napközben mérsz, az nem mérvadó.
vedresandi

Andi! Gondoltam, hogy nem nyomod tövig :lol: :lol: :lol:
Akkor lehet hogy veszek egy másikat, és elkezdem szájban vagy hüvelyben mérni...
A gyereknek van külön lázmérője, de az digitális, azt nem bántom :lol:

És meddig kell mérni, 1-2 perc? Én kb addig szoktam.

Megyek, üdv Mindenkinek!
Vendég

ZSU és ANDI :!:

Köszönöm az infót :!:
Vendég

Kacika!

Szerintem 1 percig elég.

Lehet hogy rosszul gondolom, de abból kiindulva, hogy higanyossal anno Dani popsijában 30 mp alatt kiderült mi a helyzet, szerintem egy percnél nem kell tovább.
vedresandi

Én sokáig szoktam. Olyan 5-10 percig, de az az igazság, hogy én még szundikálok egy kicsit amíg a hőmérő benn van a számban. Szóval csörög az óra, hőmérő a számba, és szundi tovább. Istenem de jó is a lustaság............... :lol: :lol:

Zsu

Kép
bvigh

Lehet, hogy hozzánk is ezért jön nehezen a gólya.Én sem röpködnék minden felé a helyében. :lol: :lol: :lol:

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Miért is Zsu???

Elvesztttem a fonalat.Miért jönne hozzátok nehezebben a gólya??

Kép
vedresandi

A képre gondoltam.Nem látod hogy izzad szegény :?: :?: :?:

Zsu

Kép
bvigh

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Mosmá étem.
Azt hittem a lustálkodásra gondolsz, mert írtad, hogy az milyen jó:)
vedresandi

Nem a lustálkodást arra mondtam, hogy lusta vagyok reggel felkelni. Ha lehetne, eltolnám 10re az ébresztőt.Perszer amikor nem kell dolgozni menni, akkor felkelek magamtól 6,30-kor.

De azért örülnék, ha az a gólya nem hasonlítana rám, és bőszen röpködne felettünk

Zsu

Kép
bvigh

Andi!
Még azt akartam kérdezni, hogy szoktál-e barnázni mensi előtt?

Zsu

Kép
bvigh

Zsu!

Egy napot.Jön a jelzés, másnap beindul, és ötödik napon nincs semmi.Volt ez a spirállal.Most nem tom mi lesz, de nem is szeretném megtudni :wink: :wink: :wink:
vedresandi

sziasztok!
Én is jövök most egy kicsit. Itt le voltunk lassulva a multkor és átmentem a Babaprojct 2007-be vesztemre, mert ott úgy pörögnek az események, hogy már máshová nem tudok írni :D azért néha benézegetek ide is.
Andi már én is kiváncsi vagyok a tesztre!!!Mikor lesz már szombat?!Én most végeztem a mensivel jöhet az akció!! :wink:

Kép, Kép
nemen

Annának ma kétszer sikerült kilőnie magát, most van a masodik nem tudom mi lesz ez már az esti alvás vagy még felkel és virrasztunk!?
Most van két babahírünk is egyik fogant másik ma született kissé sárgulok :? de nagyon örülök nekik, csak már csatlakoznék. Majd ezeket az írásaimat visszaolvasom, ha véletlenül lesz kettő és falramászok a hisztiktől :D

Kép, Kép
nemen

Szia Enik!!!

én is várom.már csak kettőt kell aludni:)

egyébként milyen a babaproject 2007?Sokan vagytok?nagy a pörgés?már én is nézegettem.....
vedresandi

Hé remélem azért még nem mentetek el, hogy jöttem :?: :?:
A hőmérőzéssel kapcsolatban én is a Krisz linkjén található alapszabályokat ismerem, de valahol olvastam az 5 percet még és hogy ne digitálissal, hát nem tudom lehet én is elkezdek mérni eddig nem szimpatizáltam a dologgal :?

Kép, Kép
nemen

Andi nézd meg már van táblázat, elég jó csak nehéz lekövetni mármint számomra, aki eseleg egyszer egy nap le tudok ülni nézegetni a hozzászólásokat. Tudnak már pár dologban tanácsot adni esetleg, bár én még nem derítettem ki, hogy mit kellene másképp csinálnunk :D Nehéz megemészteni, hogy lehet elég várakozni és pár hónap mulva sikerül, jó lenne ezt előre tudni... bár akkor nem lenne olyan izgalmas

Kép, Kép
nemen

Lehet....megnézem őket szerintem:)
vedresandi

Ilyenkor többen szoktak lenni a babaproject-ben, de mivel most ráérek nincs senki :? vagyis majdnem nincs senki :D
Andi olyan jó, hogy Te ilyen laza vagy és nem görcsölsz! Remélem nem is lesz rá alkalmad bárcsak sikerülne, akkor a hálószoba titkokról is kifaggatunk :wink: :D csak vicc volt, mert még Te is itt hagysz!!

Kép, Kép
nemen

Még nem görcsölök, mert nem szembesültem kudarccal, szerintem.
Nem tudom.
Danival sem görcsöltem.Az egészet úgy fogtam fel, hogy van.
A szülés a kórházba megérkezéstől a Dani kijöveteléig volt 5 óra hossza.Nem paráztam soha, nem olvastam rémes sztorikat terhességekről, szülésekről.

De azóta eltelt 14 év.Meglátjuk.
vedresandi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?