Jó reggelt!
Mi 6 óta ébren
....
Edit, Szilvi, bocs, hogy ezt mondom, de jó hallani, hogy ti is így vélekedtek a gyerek ünnepei körüli népvándorlásról, sokszor azt hiszem, hogy én vagyok antiszociális.
Kipróbáltuk azt is, hogy egyszerre csak egy-két valaki van itt, és akkor hetekig tart a vendégjárás, meg azt is, hogy egyszerre hívok mindenkit. Igazán egyik se jó. Mármint Lilinek. Engem ebből az egészből az bosszant a legjobban, hogy rá nincsenek tekintettel, nem veszik észre, hogy fárasztja, idegesíti a zsongás, a prüntyögés, a felkapkodás. A szülinapján pl. Lili kiment a konyhába kanalakkal játszani...
Mert ott nem volt senki.
A másik meg az, amikor - leginkább anyámék - elvárják, hogy vigyük a gyereket. Mert nekünk van autónk, nekik meg buszozni kell - jelszóval. (Jelzem 20 perc busszal, és Miskolcon dolgoznak mindketten, a tesóm is ide jár egyetemre). Most is volt némi értetlenkedés akörül, hogy miért akarom, hogy itt legyen Lili szülinapja, meg egyszerre jöjjön mindenki. Anyám szerint sokkal egyszerűbb lett volna, ha letudjuk itthon anyóst, barátnőméket, és másnap megyünk hozzájuk
Valahol én ebben azt érzem, hogy képtelenek azt felfogni, hogy felnőttünk, saját családunk van, és valahol azt várják el, hogy "haza" menjünk ünnepelni....
Szilvi, keresztanyád
Tegnap estére én belázasodtam, Lilinek csak hőemelkedése volt. De adtam neki Panadolt, egész ügyesen bevette. Úgyhogy szar éjszakánk volt. Most mindketten láztalanok vagyunk, nekem folyik az orrom.
A hitvesem meg kissé leszerepelt előttem
Az egy dolog, hogy magától semmi nem jutott eszébe, de jól felhúzott azzal, hogy én lázasan fetrengtem, rohadtul fájt minden ízületem, és hiába KÉRTEM, hogy intézze a gyerek esti programját, állandóan értetlenkedett, meg ugráltatott. Pl. kiengedte a vizet: "kész a víz, hozzad".
Kihozta a fürdőkádból: "nem csináltad meg neki a kaját?!" És millió ilyen. Ja, meg hazajött 6 órakor, felsóhajtottam, hogy végre kicsit pihenhetek, erre a gyerekel való foglalkozás ismét az volt, hogy leült vele a tévé elé. Naná, hogy mászik ki a kezéből és hozzám akar jönni.
Meg is kapta a beosztást.
Amúgy nálatok is trehányabbak a férjek, mióta otthon vagytok?! Ha a levetett ruháját nem a szobában hagyja szét, hanem a szennyestartó tetejére teszi, már ünnep. Ha beleteszi tüzijáték.
Ha eszik, a paradicsommagot, morzsát, akármit ne adj' Isten, hogy letörölje maga után. De a csúcs tegnap az volt, amikor megkértem, hogy mosson el két tányért, és nem rakta el, ami a szárítón volt, hanem rárakta a vizeset....
De komolyan meg kellett vele dolgozni, hogy megálljon a tetején
.