Új privát üzeneted érkezett!

Lukrécia szoritok, hogy jó hirt kapjál. :!: :!: :!:
Köszönöm a tanácsot, és ugy gondoltam, hogy a papirok másolatát viszem magammal. Majd lesz valahogy.

Kriszti köszönöm a lehetőséget. Milyen adatok kellenek?
Jó ha email-ben küldöm el.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Sviszter!
Nagyon köszönöm az infót! :wink: Szia
tûriné emese

Sziasztok!

Most hívtak,mind a hét megtermékenyült! :lol:
Úgy örülök,most remélem három legalább megéri a csütörtököt,mert akkor kell mennem 11-re!Juhéjj!Úgy örülök!

Baby!

Szerintem holnap már csinálhatsz tesztet,ha úgyis csütin jössz az eredményért.Nagyon szorítok!!!Akkor lehet talizunk is!

Emese,Sviszter!

Én is terhesség támogatásra kaptam annó a pregnylt,de úgy tudom tüszőrepiként is használják.Nem nagyon értek hozzá.

Madrin

Szerintem nyugodtan menj be ha csak egy időpontért mész,senki nem tudja nem-e leszívásra mész vagy bármi.
lukrécia

Lukrécia!

Nagyon örülök :D :D :D :D !
Biztosan rendben lesz minden!

Te , hogy adagoltad magadnak? Ugyanúgy mint Sviszter? Vagyis 2naponta egy felet?

Emese
tûriné emese

Lukrécia gratulálok a jó hirhez. :lol:

Jerika

Kép
jezsoerika

Lukrécia gratulálok a jó hirhez. :lol:

Jerika

Kép
jezsoerika

Lukrecia, ugyesek a petikeid :-), no meg a kiskatonak se kutyak :-)

Gratulalok!
sviszter

Lukrécia :lol: :lol: :lol:
Szupeeeeeeeeeeeeeeeeeer! Nekünk is anno 7-ből 7 lett. :P

Arra gondoltam csajok, felhívom Sz.dokimat, és rá kérdezek erre a szűkített havi beültetésre, szerintetek nagyon hülyének fog nézni?!
Gáz ezért felhívni?!

BMC nem veszi fel, megőrűlök!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil:

manda

Lukrécia,

gratulálok :D
Csütörtök mindjárt itt van:)

manda, szerintem hívd fel nyugodtan, sok embernek lenne hasznos info
madrin

Most vették fel!!!!
Képzeljétek Irénke vette fel, és megismert!!!!!!!!!!!!!!!! Már 1 éve voltunk utoljára, hát nagyon megörültem neki!!!!!!!! Kárpótolt az idegeskedésért!
Úgyhogy most Sz.doki kimarad.

manda

Lukrécia, gratulálok!!!!!!!

Manda, csütörtökön megyek Szűcs dokihoz. Akkor minden kiderül. Engem a fagyibabáim várnak. Remélem nem fagyoskodnak nyárig!

Baby, nyugi, ne görcsölj!!!! Tereld el a figyelmed! Főzz, egyél, igyál, olvass, tévézz!!! Csak ne agyalj!!!!
Viszek cd-t!
süni76

Süni
Azért lehet, hogy felhívom, majd meglátom.
Annyira izgulok!!!

Baby
Te viszont ne izgulj, hagyd rám! :lol:

Babatapik, tüszőnövelők, drukkok mennek++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

manda

Süni!
Ma mondta nekem Szűcs, hogy még áprilisra befér hozzá egy db fagyi! Szerintem hívd fel, hogy mikor mehetnél, hátha nem foglalták még el! :wink:

Szia
tûriné emese

Na, a végén beszéltem a dokimmal.
Azt mondta még május jó lehet.
Én úgy vagyok vele még a június sem rossz, ha minden rendben lesz.

Jaj, Kriszti írd be a táblába, hogy ápr.17-én vizsgálatra megyünk: nőgyógyi és kiskatona.
Köszi!!!!!!!!

manda

Lukréciám
szuper!!!!!!!!!!!!mi már soha nem beszélünk csak itt irogatunk :oops: :oops: szoljál nyugodtan ha unod a barinődet :cry: :cry:

Süni
biztos nem fognak fagyoskodni olyan sokáig :lol: :lol:

Manda
én ma sem értem el őket,na nem probáltam tul hosszan :oops: :oops:

Emese
mindjárt itt a május,és kezdheted,remélem együtt leszünk kismamik :lol: :lol:

Gabicsibe
köszönöm,hát igen én is szuper vagyok,de a gyerekek fergetegesek :lol: :lol: :lol:

bibar

Lukrécia,
gratulálok neked a szép eredményhez!! Akkor lehet, hogy talizunk csütörtökön! Bár kétlem,mivel te mész hátra a szobába, én meg sorban állás után az emeletre! De szorítok nagyon! Három biztosan megmarad addigra, még több is, így lesz még fagyid is:) Jó legyél és pihenj!
Süni,
ok! De nem kellene a cd, szívesen viszem anélkül is!
Naposoldal,
épp gondoltam ma rád, hogy remélem jól vagytok! és, hogy gondolsz-e rám! Szoríts nagyon, ok!? Köszike:)
Gica,
tényleg úgy eltűntél, vagy ő már a másik topicba írogat!? Jól vagytok??
baby.81

Köszi a drukkokat lányok! :D

Emese!

Nekem is kétnaponta felet kellett a pregnylből és mellé naponta a szokásos progiszuri meg 3×3 utró.

Manda!De szuper,jól tetted,hogy felhívtad őket!

Süni!

Akkor Te is jössz csütörtökön?

Kicsit barnázok,volt már vkinek ilyen?Mert nekem még nem. :roll:
lukrécia

Sziasztok,

Lukrécia gratulálok, ügyesek voltatok :D .

Régebben többen érdeklödtek a protokollok felöl, ezt találtam a témában:

Protokollok IVF nél

Protokollok

Short

A ciklus 1.v.2. napjától 6. napig (6 nap) ½ amp (0,1 mg) Decapeptyl / nap. A ciklus 3. napjától 50-100 NE Puregon/nap (kb. 8 napig). hCG tüszõrepesztõ.

vagy

Egyes intézetekben Marvelon fogamzásgátlót kell szedni a short protokoll elõtt. A Decapeptyl helyett pedig 4 napig Suprefact (1/2 ml) injekció. A stimuláció 2. napjától 75-150NE Gonal –F. hCG tüszõrepesztõ.

Long
Elõkészítõ szakasz:
A ciklus 20-23. napjától kezdve napi 1 ampulla Decapeptyl 0,1 mg-os injekciót kell bõr alá (kar, comb, has) beadni. (illetve a ciklus hossza mínusz 5. napon kezdeni).

Menses 1. napján UH, E2, LH kontroll (amennyiben nincs ciszta és LH < 2,0 indulhat a stimuláció)

Stimuláció: 200 NE Puregon/nap 3 napig
150 NE Puregon/nap 2 napig

Közben a Decapeptyl csökkenthet&otilde; &frac12; amp-ra.

A stimuláció 5. napján UH, E2, LH kontroll &agrave; ett&otilde;l függ a Puregon további adagja.

A stimuláció 10. napján hCG tüsz&otilde;repeszt&otilde;.

Antagonista
Menses 2-3 napján kezd&otilde;dik a stimuláció 200 NE Puregon / nap

A Puregon adás 5-6 napján UH, E2, LH kontroll.

Ha a legnagyobb tüsz&otilde; elérte a 14 mm-t vagy az LH a kezdeti érték 2x-re emelkedett, akkor kezdik adni az Orgalutrant (0,25 mg/nap sc.) addig amíg a legnagyobb tüsz&otilde; eléri a 17-20 mm-t. Természetesen a Puregont folytatni kell.

2-3 naponta UH, E2, LH kontroll

Ha a legnagyobb tüsz&otilde; elérte a kívánt méretet &agrave; hCG tüsz&otilde;repeszt&otilde;
El&otilde;nye: rövidebb – kevesebb gyógyszer &agrave; olcsóbb, kisebb az OHSS rizikója, nincs ösztrogén hiányos tünet

Szükséges injekciók száma (átlag)

Short:

kb. 10 nap Decapeptyl

kb. 10 nap hMG/FSH

1 db hCG
Összesen: 21 db

Long:

kb. 20 nap Decapeptyl (Suprefact)

kb. 10 nap hMG/FSH

1 db hCG
Összesen: 31 db

Antagonista:

Kb. 10 nap hMG/FSH

Kb. 5 nap antagonista

1 db hCG
Összesen: 16 db

Természetesen mindenki másképp reagál, ezért megtörténhet, hogy egyénekt&otilde;l függ&otilde;en hosszabb vagy rövidebb stimulációra van szükség. Ugyanez vonatkozik a szükséges injekciók számára is.

Megjegyzés:

hMG = Human menopausalis gonadotropin

FSH = Folliculus stimuláló hormon

hCG = human chorialis gonadotropin

Természetesen ezekt&otilde;l lehet eltérés intézményenként!
csibe32

Bibarcica!

Egyszerre írtunk...Lükikém,két napja beszéltünk,ennyire nem hiányozhatok.... :D Bár ha jobban meggondolom megértelek.... :wink: Puszimuszimuszi
lukrécia

Gyorsan felpörögtek az események mindenki körül!

Lukrécia
Szuper!Látod be jött a kevesebb is!hajrá!!hajrá!!

Süni
Remélem te már túl vagy a telefonon és megkaptad azt az áprilisi időpontot!

Manda
Tök jó,hogy végre ti is mehettek!

Remélem hamarosan mindannyian átkerülünk a szomszéd topikba ezt meg bezárhatjuk :D
gabicsibe

Csibe32!

Bár néha nehéz volt követni amit írtál,de nekem az antagonistához van még merional is a puregon meg az orgalutran mellé.Amúgy azt hittem az antagonista ugyanaz,mint a short,de tévedtem.Engem inkább az érdekelne mi alapján döntik el kinél mit alkalmaznak.
De azért köszi az infót! 8)
lukrécia

Gondoljátok, hogy telefonon keresztül beírnak áprilisra?
Nem vették fel az előbb a telcsit.
süni76

Még a május se lenne olyan rossz. Azért remélem holnap nem esik be 6 beültetés Szűcs dokinak :)
süni76

Bibar!

Te mikor kezded? Én is nagyon remélem, hogy mostmár mindketten kismamaként hadjuk el a kórházat legkésőbb júniusban! :wink:

Lukrécia!
Mikortól kellett adnod? Stimulálástól? Leszívástól? Beültetéstől? :?

Sziasztok
tûriné emese

Jajj, ez nagyon gonoszul hangzott tőlem. Természetesen kívánom mindenkinek, hogy minél hamarabb sorra kerüljön. De azért én is szeretnék beférni :wink:

Bibar, nekem sem veszik fel, úgyhogy fel is adom mára. Csütörtökön meg úgyis ott vagyok reggel.

Lukrécia, igen, megyek csütörtökön. Jajjdejó, akkor talizunk páran.
süni76

Lukrécia!
Te miért kaptad a Pregnylt? Vagy csak gondolt egyet a dokid és adta valamelyik beültetéskor, esetleg mindegyiknél: Most is fogod majd adni?

Emese
tûriné emese

Lukrécia:
Szuper ügyi vagy, mennek a drukkok neked is!

Na, én csak kb. júliusban tudnék menni a lombikra, szóval mondhatom majd nekik, ugye? Nem gáz ha márciusban beírnak júliusra, hmmm? :?
Vendég

Estrella!

Nem gáz!Szerintem szólj!Annál jobb minél hamarabb szólsz!

Emese
tûriné emese

Estrella
Minek akarsz te lombikra menni???? :lol:
Hát ez az uccsó inszem nem sikerült?Ilyen biztosra veszed?
gabicsibe

Sziasztok!

Lukrécia, nagyon jó. Hidd el elég az! Nekem csak hat lett (el is voltam keseredve) de mind megtermékenyült szépen és ketten már nálam laknak :wink:

Baby, akkor holnap teszelsz? Szorítok nagyon :!: :!: :!:
Hogy vagy?

Mindenkinek giga-mega drukkok!

Találkozunk csütörtökön, aki jön :lol:

Judit

jucicuki

Judit,
köszike,megvagyok, úgyis tudod, hogy mit érzek!?:) Ja, holnap teszt! De izgi, majd meghalok!!!!!!!!Félek tőle nagyon, te csináltál, nem emlékszem,vagy már kérdeztem?!
Estrella,
neked már nem fog kelleni a lombik, mivel most ez sikerülni fog!!!
baby.81

Baby!

HAJRÁ! HAJRÁ! Nagyon drukkolok!!!! :lol: :lol: :lol:

Emese
tûriné emese

Baby!
Nem gondolod ugye , hogy elhisszük neked, hogy majd az eredményhirdetés után te meg fogsz nyugodni! :wink: :) :)
Drukkolok, hogy holnap reggel két csík legyen azon a teszten, mert ez már tényleg nem tesz jót a babáknak :) Én meg az ö érdekeiket is nézem ! :) :)

Lukrécia! Hurrá!! A sok petike még nem biztos, hogy jó petike, de ez az "aranycsapat" majd meghozza a sikert meglátod :)

Csajok! Én ma mentem dolgozni és persze megint nem aludtam éjjel :( A hasam is görcsölgetett napközben, meg jót öklendeztem reggel is, szóval jól vagyok, mondhatni minden rendben. :?

Majd még jövök, pussz mindenkinek :)
nellike

Baby, sejtem :lol:
Nem csináltam...
Szorítok!

Judit

jucicuki

Sziasztok
Ma időben végeztem!!! Tök jó!!
fél 9-re értem oda, az ajtónál állt a sor. Vártam, utána beslisszoltam, hogy beadassam a Decapeptylt. Nagyon aranyos volt aki a beadta. Mondtam neki, hogy lassan, mert ez fáj. Nevetett, de lassan és ügyesen adta be. Tényleg kedves volt. amikor sorra kerültem át kellett mennem a bejáratnál levő laborba. Na az ott gáz volt. Belépek, kezemben a szatyor, a kémcsövek, meg két műanyag pohár. Rám förmedt a csaj, hogy vegyem már le a kabátomat, mert kabátban nem tud vért venni. Mondtam neki, hogy tudom, de valahova le kéne raknom a cuccomat. Leültem, szóltam, hogy ha olyan sokat vesz lefeküdnék, mert 10 óra van én még nem ettem, nem ittam és nem nagyon bírom a vérvételt. Erre közölte, hogy ne hisztizzek. Vette a vért, közben megjegyezte, hogy:"ááááá, a meddőségiből jöttem, na akkor majd megtanulom mi itt a rend. " MOndtam neki már elég régóta tanulom, de szerencsére rajta kívül eddig csak kedves emberekkel találkoztam.
Vizelet mintaadás: pici wc, ajtó nem zárható. Kezemben kabát, szatyor, táska, meg a kémcső vérrel, két pohár mintának és a beutalók. Na, itt kész voltam. Földre le amit lehet (a wc-ben) pohár a lábamközé. Nem tudom a könnyeimmel telt volna meg előbb a pohár, vagy így, de kész voltam. Embertelen. Egy rohadt fogas mennyibe kerül? Jövő héten esküszüm felszerelek egyet. Utána a kornyadozó műanyag pohárral a kezemben lötyögtettem a pisimet a Meddőségi épületéig. Beszarás!!
Vendég

Lexi

Bocs ha levagyok maradva de miért vettek tőled máshol vért?Nem értem.

Baby

Írd meg rögtön mi lett a teszt

Emese!

Mikor kiderült hogy probléma van a terhességemmel,akkor adta Zeke doki a Pregnylt a többi mellé plussz támogatásnak.

Bibarci

Már bekapcsoltam,vacsi után megnézem nálad mizu

Nellike

Köszi,én is ebben bízom... :D Jobban vagy?
lukrécia

Lexi
Sajnos ez a magyar egészségügy!Talán az unokáinkat kúltúráltabb környezetben fogják ellátni!Az ilyen meg minek foglalkozik embrekkel,ha nincs benne semmi emberség nincs ott semmi keresnivalója!Jól tetted,hogy beszóltál neki!!!

Nellike
reméljük a reggeli öklendezés jó jel!csütörtök ilyenkor már repdesel majd az örömtől!!Ma biztos kifáradtál a munkába és jobban fogsz aludni!
gabicsibe

Lexi
Elmehetsz ám pisilni a BMC-ben is! Legalábbis én ott voltam a mosdóban. Sajnálom!

Baby és Nellike
Drukkok mennek ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Gabi
Köszi, aranyos vagy!

manda

Sziasztok,

Lukrécia,
Szuper ügyesek voltak a sejtecskék!!! Nagyon gratulálok! Meg persze drukkolok továbbra is! :)

Jezsoerika,
Üdvözlünk újra itt. Mielőbbi pocisodát kívánok Neked! :D

Gil, Málna, Nellike, Estrella,Baby,
Mennek ám a szokásos babatapik: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Drukkolok Nektek is nagyon!!!!!!! :D

Bea,
Én is azt tudom írni, mint a többiek, hogy itt minden doki nagyon profi! Bárkihez kerülsz, abban biztos lehetsz, hogy jó kezekben leszel! Én Wiegandt dokihoz jártam (meg majd fogok is), én Őt nagyon szeretem! De a lányok soraiból kiderül, hogy mindenki szereti a sajátját :wink:

Baby,
Ne legyél már ennyire parapiri. Nyugiii! :D

Naposoldal, Sviszter, na meg persze a többi Kismami!!!

Mikor jöttök már eggyel lentebb is? Fel kéne azt a topikot is pörgetni :wink: :lol:

Manda,
Jaj de örülök, hogy újra mentek a BMC-be :D :D

Lexi drága,
Annyira édes vagy! Igen az a labornak nevezett valami tényleg eléggé gáz… :( Emlékszem, mikor ott kellett pohárba pisilnem, állandóan lefejeltem az ajtót :wink: :lol:

Puszi lányok!

Kép

Kép
zsókuci

Drága Zsókuci!
Nagyon aranyos vagy! :D Sokat gondolok rád!
Puszi!

manda

Lukrécia, amit ide bekopiztam a lombikbaba.hu oldalról másoltam be, nem irtak a protokollról többet. Tanár azt mondta, hogy pénztárcai is döntő lehet a protokoll kiválasztásában. Ki mit bír, de ő long protokollt támogatja.
Mitől függ, hogy hol veszik le a vért? Miért kell a laborba menni vérvételre?

Csibe
csibe32

Baby, reggel én is benézek indulás előtt. Remélem jó hírekkel jössz! :D

Lukrécia, csütörtökön lesz a beültetés????

Szia Drága Zsókuci! De jó, hogy látlak!

Nellike, öklendeztél reggelente?? De jó lenne, ha ez AZT jelentené!!!

Lexi, de legalább korán végeztél és ismét kezdhetitek. :wink: Hogy van a párod?

Manda, Emese, de jó, hogy végre értetek is lehet lassan izgulni!

Jóéjt mindenkinek!
süni76

Süni!

Hát még elég messze van még a május úgyhogy addig még elég lassan izgulj nekem! :lol:

Lukrécia!

Tényleg nem emlékszel mikortól adta? :roll:

Sziasztok
tûriné emese

Sziasztok!
Gondolom már senki nincs itt, csak én! :wink: Nemrég érkeztem haza Békéscsabáról....Így gyorsan visszaolvasok, ,és dobok egy új táblát, hogy mindneki képben legyen(egyébként mindenki tud mindent) :wink: , aztán gyors alvás, mert reggel meló!
Vendég

Bea!
Üdv köztünk! Én is azt tudom mondani, minden doki profi...Én Szűcs doktorhoz járok(na, hogy járok, az túlzás..... :lol: már lassan 1 éve nem voltam ), de ajánlani tudom!Fiatal kora ellenére alapos, kedves, é egyszóval vagyis kettővel:nagyon jó!!! :lol: :lol: Sztem mindenki ezt mondja a sajátjáról!

Baby!!!
A fejedre koppintok!!!!! :lol: :lol: Nem tesz jót a babáknak a sok para!!!! :wink:

Sviszter!
Köszi az alapítvány számát...Én is odaadom az 1 %-om.... :lol:

Madrin!
Sajnos mindig vannak kis kellemetlenségek......A sárgatest ha van, akkor volt peteérés, kilökődött a pete, ,és várja, hogy megtermékenyűljön...ha ez nem történik meg, elsorvad...Addig pedig termeli progeszteront...Gabi is jól leírta....Úgyhogy elvileg van peteérésed! :wink: Sztem! :roll:

Emese!
Május mindjárt itt van!!! :wink:
Na, egy oldallal végeztem...Jön a következő! :wink: :lol:
Vendég

Lukrécia!
Gartulálok!!!Ez aztán a jó hír!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Megy a drukk csütörtökre..... Punkció után én is barnáztam...És iszonyatosan görcsöltem....:(

Jezsoerika!
Név, kor, kihez jársz, mi lesz(stimunál hanyadik, vagy hanyadik transzfer, és mikor mész legközelebb, és mire...Bár azt majd kiszedegetem...) :lol: :lol: Jó lesz emailban , de ide is beírhatod...

Manda!
Ez jó hír!!!Lehet együtt kezdünk???MI kb. júni, júlira gondoltunk stimura...Az adó, és a párom ruhapénze kimaradt a szortírozásból....Így majd jövőhónapban valamikor mi is felhívjuk őket, vagy lehet személyesen elmegyünk....Úgy biztosabb!!! :wink:

Estrella!
MInek neked lombik?????? :shock: :shock: Ugy emég nem jött meg???Addig ne ijjeszgess minket!!!! :lol:

Lexi!
No comment!!Vannak érzéketlen emberek!!!Erre csak azt mondom, fog még ő megaláztatott helyzetbe kerülni!!!És visszakapja a sorstól! :wink: Kedved ne szegény az érzéketlen taplók! :lol:

Zsókuci!!
De jó hallani rólad!!!Puszillak!!!!Remélem lesz a napokban időm msn-n lenni, jó lenne már dumcsizni! :wink: Minden a régi!!! :wink:
Vendég

Kép
Kép Kép
Kép
Vendég

Jóreggggeeeelt!
Hol vagy Baby, drága?????

Na, megyek reggelizni, készülődni aztán még egyszer bekukk...
süni76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?