Új privát üzeneted érkezett!

Marietta: én nem tudok ebben a képkorrigálásban segíteni sajna...
szerika

Mi elutaztunk, azért csak most jövök. Aztán ennyi kimaradás után mire végigolvasom és "kijegyzetelem", amit írtatok - no, most jutottam a végére...

Először is:

BODZi!!!!! Nagyonnagyonnagyonnagyon örülök! Elsírtam magam örömömben! :) Istenem, micsoda erős csík! Vmelyik éjszaka zebrásat álmodtam, csodálkoztam: mi van??? Szóval nem igazi zebrát, hanem csak szó volt róla és pozitív tesztet jelentett. Lehet, h a Tiedet láttam?! :D
Pihenj, ha jólesik. Ez az átjárhatósági - azt hiszem, meséltem is - egy ismerősömnél használt, annak ellenére, h azt mondták neki, nem találtak gondot ez ügyben. Mindegy, a csoda az csoda, akárhogy is jön létre, és nagyon örülök neki.

Szerettem volna berakni vmi szép természetfotót a kirándulásunkról, de kiderült, h nem csináltam! Viszont a múltkori sorozatból azt hiszem, nem raktam még be a bimbós kankalint. Akkor most: Bodzi és mindenki nyiladozó kis bimbócskájának sok szeretettel!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

A képen a bimbócskák között megkeresheti mindenki rajta a magáét. :D

Én látom ám Vikiét, Nikóskáét, Meriét, Totiét jobb oldalon felül ill. középtájt!!!!!
Aztán Adrié mondjuk bal oldalon lent a szinte kinyílt virág, fölötte ott van Szerié, Fioonáé, aztán a nyiladozók mi többiek, a félidőn innen és túl... :D

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Nándorka,
ez a virágos dolog nagyon aranyos :)
És ha az én zebrámat álmodtad meg, akkor kiváncsiín várjuk a további álmaid sok-sok zebrával :)

Viki,
nehezen fogom fel, hogy babás vagyok, mert a teszten és a vérvételen kívül egyáltalán semmi jelét nem látom. Azt hiszem az UH-n fog tudatosulni bennem igazán :)

Marietta
sajna én sem értek ehhez a képkicsinyítős dologhoz :(

AMúgy abszolut megértelek benneteket Vikivel, én is hasonló tüneteket produkáltam babaakarás témakörben :)

Meri
de széép helyen voltatok!
Ja azt akartam még mondani, hogy a statisztika miatt megcsináltam az ingát és egyértelmű kislányt mutatott.
Hááát kiváncsi leszek :lol:

Kép
bodzi

Nán-dorka: köszönjük a virágot. Nagyon szép, de a jelentése még inkább tetszett.

Marietta: küldtem privit.

Bodzi: beraktam az ingázásodat a táblába.

meriann

Angyalkrisz, szülészet :( Írj, ha tudsz vmi újat!

Esztora, kocsi és ruhák cukik. Különösen a napocskás, képes tetszik!
Kutyusnak jobbulást!

Fio, szépek vagytok a kisfiaddal a képen! :D Te hogy támasztod meg magad a párnával? Sztem én nem jö9ttem még rá, h érdemes.

Sztem meg a mindennapokban is folyton élményekkel látod el a kislányodat! Sokszor egy "pucolhattam a répát" vagy "azt játszottuk Anyával, h ő a tigrismama, én a kistigris és felderítjük az erdőt" sokkal nagyobb és hasznosabb élmény, mint egy élménypark.
Azért írtam azt a furcsa szót, h "hasznosabb", mert sztem az az igazán jó, ha abban segítünk a gyereknek, h kevés "hozzávalóból" is nagyon jót süthetünk ki: a mindennapok dolgaiból az örömet.

A keményedéseket Te írtad, Porsika? Persze pihizni kell, de ne ijedj meg tőlük. Nekem elég sok volt a kisfiammal, még MAgne B6 mellett is, mégis minden rendben volt. Most egyénbként a 3X1 segített, kevesebb lett.

Viki, tegyél be képeket a kertről, ha va nkedved. Nem baj, ha még nincs kész!

Nikó, szívesen megnézném az esküvői előkészületekről készült fotókat. Nagyon izgi lehet. ZH-hoz megy a drukk!

Adri, Szeri, nagyon szép pocik!!!
Szeri, h Te is miylen ügyes vagy!

Meri, kösz a képeket! Klassz lehetett, és gyönyörű lehet Hollókő, hát, oda már biztos nem megyek egy darabig, de mindenképp el kell mennem! Imádom az ilyen házakat! És hogy bírtad a szervezetlenséget? Úgy veszem ki a szavaidból, h remekül! :D

Mariuetta, drukk csüt-re!
Megint minden nap lesz "programunk", szerdán ki is megy hová? (Kedden én uh, orvos.)

Arwen, dehogy röhögünk!!! Én a amagam részéről szívesen néznék kismamicuccokat is fotón, a gyönyörködés és az ötletek miatt is.
Amúgy írtam Neked régebben privit, megkaptad?

Kép

Kép
nán-dorka

Húúú, Nándorka, belekönnyeztem. Annyira aranyos vagy. Köszi :lol:

Nikó: attól még lehetsz babás hogy negatív lett a teszt. :wink: Próbáld meg újra egy pár nap múlva. Mennek a drukkok ++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bodzi: mikor lesz az UH?
toti77

Nán-dorka: hát először szorongtam és rámtört a tudtam előre, hogy ezt így nem lehet, aztán sikerült váltanom és elengedtem fülem-farkam. És sikerült belejönnöm. Már azon sem szorongtam, hogy ne szorongjak, ha értitek. Korábban ebben is profi voltam.
Nagyon jó esélyekkel indulhattam volna az univerzum legpesszimistább, leginkább szorongó és stresszelő címért. Dobogós lettem volna tutira.

A röhej az volt, hogy a páromnak cipőt kellett venni, mert véresre törte a túracipő. Hamar elfáradt, hajnalban ébredt, nem tudott aludni, holott ő nagy durmis. Úgy jártunk, mint a Balfácán filmben. Átragadt rá az én sok hülye beidegződésem. :wink: Aztán én néztem rá hülyén, :evil: hogy mit kell apróságokon nyavalyogni.
Picit belsőt cseréltünk, emiatt nekem sikerült kikapcsolódni és pihenni. Ő meg biztos később fogja mondani, hogy többet terv nélkül sehová nem jön. :lol: Egyenlőre hallgat.

meriann

Meri!

Fotó ment!
Előre is köszike!

Nán-dorka!
Engem kihagytál!!! :twisted: :twisted:
csipcsab

Dehogy! :D "Bodzi és mindenki nyiladozó kis bimbócskájának sok szeretettel!!!!!!!!!"
Ide azt is írhattam volna, h alsótáblások, de nem szívesen választom így ketté a társaságot, hiszen mindenkiben ott van már a kis bimbócska (biol-i értelemben is :) ), és aztán rájöttem, h mindenki ott van. Hihi, és abban is benne vagy, h félidőn innen és túl! :D Legyen igazam, h nem írtalak a várakozók közé! :D

Kép

Kép
nán-dorka

Nán-dorka!

Na jó megbocsátok!!!! :lol: :lol: :lol:
Aztán igazad legyen!!!!!!!!!! :twisted:
csipcsab

Képzeljétek, nem vmi szép álmom volt ma.
A babámmal álmodtam, vhogy már megszületett, aztán én kint voltam vmi előtérben, és mentem be egy szobába, ott volt a baba. Először még aranyos volt, aztán viszont fura, volt pár fog a szájában, ez is olyan fura volt, és nem is olyan szép kis babafogak. Aztán láttam, h a lábai-kezei iszonyú vékonyak és szinte átlátszóak. Tudtam, h ez azért van, mert vmi betegséggel/rendellenességgel született. Ami még durva volt, h megkérdeztem a szüleimet (ők voltak bent vele a szobában), h lány vagy fiú. Mondták, h fiú, én meg azt éreztem: még ez is! (Kicsit szégyellem magam e miatt az érzés miatt, de hát így volt.) Meg az egész nagyon pici volt összességében.
Aztán vhogy csak megpusziltam, ez vhogy feloldása volt feszültségnek.

Azért csak bennem van, h hogyan fogom viselni, ha nem lesz teljesen egészséges. Meg a fiammal a pocakban is volt egyszer vmi hasonlóan nem szép álmom, persze azt nem írtam le a babanaplóba :? , így nem tudom előszedni. De azt hiszem, mindez az aggodalomtól van.

Kép

Kép
nán-dorka

Örülök, Toti, Bodzi, h tetszett!

Meri, ez nagyon érdekes és tanulságos. Plusz engem meg hozzásegített egy felismeréshez, amit a "cseréről" írtál, a párkapcsolatomat tekintve. Köszi.

Kép

Kép
nán-dorka

Nán-dorka: örülök, hogy segített.
Hát az álom, gondolom örültél, hogy felébredtél. Biztos a sok aggódás ami felszínre tört.

meriann

Hát, Meri, nem örültem igazán, mikor felébredtem. Mert nem az volt, h de jó, h nem ez van, hanem h ez tényleg lehet. Az mindenesetre eszembe jutott, h annál már most nagyobb, mint az álomban, és az is, h lehet, h elmegyek még pluszban egy 4d-re.

Kép

Kép
nán-dorka

De az aggódásban igazad van. Tudatos szinten bizakodó vagyok, de azért ott lehet elrejtve az aggodalom. Talán leginkább amiatt, h én tudom-e úgy is majd igazán szeretni, ha furcsa/beteg/csúnyácska lesz.

Kép

Kép
nán-dorka

várom a drukkokat ezerrel.
nem vártunk délutánig elvittük reggel Velvetet dokinénihez.haza sem engedte már meg is műtötték.este megyünk érte.gennyes méhgyulladása van.erre tippeltünk reggel és tudtuk hogy műtét lesz!

jó hír viszont hogy lefoglalóztam a kiságyat.mondtam az Anitának hogy ennek függvényében megyünk érte.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Nandorka,
nem kaptam privit :(

Meri,
orulok,hoyg ilyen szupi volt a hetvege!Tok jok a kepek! :wink: :wink:

Ma voltam a laboreredmenyekert..
hat vannak benne csillagok :( Remelem semmi komoly..
Elotte tokeletes volt a verkepem...nem semmi,hyog mit muvel a kis lurko velem :lol:
Csak 1,5-2 het mulva kell mennem a dokimhoz,addig nem gaz,ha nincs kiertekelve?
Nektek milyen lett igy a 20-30.het kozott a verkepetek?Pl az osszkoleszterinem is magas lett :shock: Elotte persze nem volt az...na meg meg van par dolog...

Esztora,
Te miket is irtal,hoyg mik lettek csillagosak?
Szegeny kutyid :( Remelem hamar felepul!!!!!!

Szeri,
akkor kevertelek tenyleg Titeket Adrival
:lol: :lol: Ne haragudjatok!!! :lol:

Kép

Kép
arwen07

már írom is:
hemoglobin lett alacsony
fehérvérsejt magasabb (nem sokkal) de beteg voltam előtte.
pisim pH-ja lett 8-as.ez szintén kicsit magas

ami dokibácsim szerint számít:vas,fehérvérsejt szám,vörösvérs. szám,hemoglobin
és a vizeletben a protein

megjött a mellszívó,tényleg nem használták még az ajándék melltartó betét is benne van.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok Drága Lányok!!
Ne haragudjatok az eltűnésért, de nagyon belemelegedtem a szakdoliba. Ezutal is nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, és elnézést mindenkitől, akinek még nem küldtem el, igyekszem mielőbb!!
Ma reggel volt egy kis ijedtség...ha őszinte akarok lenni, nem is kicsi, pedig megfogadtam, hogy nem esem kétségbe....
Délelőtt felhívtam a dokim rendelőjét az AFP eredménye miatt. Mivel ő nem volt benn, csak azasszisztense, ő megnézte a laboros lapot, majd közölte, hogy 2,4, ami eléggé magas, de nem tudja pontosan, mi a felső határ, hívjam fel a dokit. Ő persze pont nem volt elérhető-épp szült- , addig megbelevetettem magam a netes infokeresésbe...hááááááááát, több orvos azt írta különböző oldalakon, hogy 2,5 fölött szoktak alaposabb kivizsgálást kérni, de volt, aki már 2 fölötti eredmény esetén is vizsgálatot mondott...
Aztán úgy dönttem, nem pánikolok,mert az senkinek nem jó, úgyhogy bőgtem egy kicsit, majd ittam egy teát é lefekütem. Mikor felébredtem gyorsan felhívtam a dokit, aki szokás szerint teljesen megnyugtatott, szt mondta, a jól számol, 2,4 az 2,5 alatt van, és különben is, kicsit később vettük le a vért- a 17. hét közepén- íg az simán okozhatta az eltérést. Meg mondta, hogy az eddigi uh-kon teljesen rendben volt a Baba gerince- ugye a magas AFP nyitott gerincre utalhat- így nem lát semmi okot az aggodalomra.
Bocsi,kisit hosszú lettem, de olyan jól esik kiírni magamból. Már kezdek megnyugodni, de bocsi, ha mostnem mindenre reagálok, kicsit még szétszórt vagyok...

Dorka:D
dekedves ez a kis virág!! Kicsit el is sírtam amgam rajta...olyan szép...:D:D::D

Merike:D
Húúúúúúúúú, de jó leetett ez a kirándulás! Gyönyörű helyen voltatok!!

Marietta:D
Ezer drukk csütire! Bárcsak Téged is olyan kellemes meglepi érne, mint Bodzit...:D

Bodzikám:D:D:D:D
A lányosoknak nagy szükségük van az erősítésre, úgyhogy hajrá!!! Hogy vagy különben? Rosszullétek, álmosság? Remélem az előbbi nem kínoz!!

Orsikám:D
Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy:(:(:(:( Remélem, hamarosan elmúlik!

Esztora:D
Ezer gyógypuszi a Kutyinak, remélem hamar rendbe jön!!

Arwen:D
Olyan jó volt olvasni, amit írtál! Szerintem tök jó, hogy ilyen jól érzed magad a bőrödben, ez az ideális! Én is azt érzem -pláne, hogy már a pocim is egyre obban látszik- hogy végre úgy nézek i, aogy ki kéne... :D Hol vettél dögös kismamacuccot? Én ahol eddig jártam,csak sátorméretűek voltak...:(

Millió puszi mindenkinek!

porsika

itthon van a kutyi,nincs még túl az életveszélyen de meglepően jól van ahhoz képest ami benne volt.ezt dokinéni mondta.

Bridzsi

Kép
esztora

sziasztok!

Meri, szupi lehetett a kirándulás!!!!!!!! És örülök,hogy sikerült tényleg kikapcsolódnod!
A könyvet már megrendeltem, de még nem kaptam meg :evil: Pedig ma estére azt terveztem olvasni :evil:

Arwen, engem is érdekel a dögös kismamicuccok boltja, már alig várom, hogy felújítsam a ruhatáramat kismamisra :lol: Jó lenne már tudni, hogy milyen rucikat kell majd vennem, szóval hogy téli vagy nyári kismami leszek...remélem őszi és téli...

Marietta, bocsi, hogy nem reagáltam a fotós kérdésedre, csak azért, mert én nem értek a photoshophoz, ezt meg is akartam írni, csak aztán kiment a fejemből...

Nándorka, köszi a virágokat :lol: A kertünk még nem látványos, csöveket ástunk főleg, majd teszek be egy képet, csak azért, hogy aztán lássátok, hogy 1,5 hónap múlva mennyit fog változni :lol:

Porsi, minden OK Ákoskával, hidd el és hallgass a dokidra!!!!!!!!

Esztora, jobbulást a kutyinak!

Szeri, én is nagyon várom már, hogy pociképet rakhassak fel magamról, persze nem vacsora utánit :lol:

Orsikám, sajnálom a rosszullétet...remélem, hamar elmúlik és újra tudsz jönni!

Nikó? Mi újság????? A negatív teszt még nem jelent rosszat, amíg meg nem jön!

Bodzi! Elhiszem, hogy nem tudod felfogni! Minden fogantatás egy csoda, de ugye mi megmondtuk, hogy spontán jönni fog a baba! :wink:

Adri, hogy vagy???

Kép
vickybabe

Kép

Ilyen csöveket ástunk le a kertbe, összesen több mint 300 métert (esővízelvezetés és öntözőrendszer, meg kerti csap céljából).

Erre jön majd a föld aztán a fű!

Kép
vickybabe

Sziasztok Lányok!

No hátha ennyi kép készült pociról... a legfrissebb képeket mellékelem én is (33.hét pontosan) (Te jó ég, már csak 6 hét...!!!)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

No ilyen lett a kalácskám. Az a helyztet, hogy azóta már 2x is megcsináltam. Még tökéletesíteni kell. Dupla tölteléket tettem bele, mert kevésnek tűnt a megadott. Kifolyt az aljára, de mennyei lett!!!!

Már 3. napja nem alszom jól. Csak vergődom egyik oldalról a másikra. Nem igazán kapok levegőt (a náthám elmúlt, ez a szokásos trutyi a torkomon).

Szerencsére nekem nincs keményedésem, csak puffadok a víztől ;-) Az ujjaim is olyan tömzsiek. Apa úgy hív, hogy soni....
Csoni és Soni :-)

Képzeljétek, tegnap reggel arra gondoltam, hogy milyen lehet érezni, amikor a kis Mikimuki csuklik. Erre délután csuklott. Hihetetlen érzés volt!

Még nem költözött át a kórház teljesen, de egy szülést már levezényeltek ott, úgyhoghy bizti a Róbert K. krton szülünk :-)

Köszi a jótanácsokat szopival kapcsolatban. Azóta olvasok egy könyvet az Éjszakai gondoskodás címen). A szopiról szól,és arrül, hogy a babaának miért jó, ha a szülői ágyban alszik. Nagyon érdekes, úgy olvasom, mint egy regényt.

Puszsancs

KépKép
KépKép
ragota

húúúúúúúúúú Ágota, nem semmi poci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És hihetetlen, hogy már csak 6 hét és itt van Csongor!!!!!!!!!

Kép
vickybabe

Ágota!

Csuda nagy pocid van!!!!!!!!!! Csak ámulok és bámulok!!!
Nagyon csini kismami vagy!!!!!

Meri!
Az elöbb néztem meg a mailt (az utolsót)amit küldtél. Reggel reagálok rá mert már nagyon késő van!
Én most értem haza a melóból és én még fitti vagyok de apa nem nagyon díjazná ha verném a billentyűzetet. :twisted:
Hiába hogy másik szobába van de nincs ajtónk.

Lányok!
Bezsebeltem csütörtökre a drukkokat de azért még jöhetnek!!!

Porsika!
Nagyon ari vagy de engem tutira nem fog most olyan kellemes meglepetés érni a dokinál mint Bodzit.
Én most azért megyek mert szedtem peteérés felsegítőt és azt akarja megnézni hogy mekkora tüszőcskéim vannak és ha minden ok velük akkor kapok egy tüszőrepesztő szurit.

Úgyhogy most erre koncentráljatok nagyon!!!!!!! :lol: :lol:
Aztán meg arra hogy eredményes legyen a hancúr!!!!!! :oops: :D :D :D

Puszikállak benneteket.
csipcsab

Nekem meg azért drukkoljatok, h ne legyen se toxo, se citomegalo-fertőzésünk, meg meszes lepényünk se. Rá kellett jönnöm, h baromira szorongok ezek miatt. :cry:
Az álmomat megfejtettem, a férjemnek van egy távoli rokona, nagylány, halmozottan sérült, őróla szó volt a 7végén, ő "ihlette" az álmomat. Hiába nem adok a külsőségekre, mégis nehéznek érezném megbirkózni egy szokatlan külsejű gyerek látványával. Bocs, h ilyeneket írok, remélem, nem szomorítok vagy riasztok meg senkit. Dehát az élethez bizony ez is hozzátartozik - csak ezt még nem tanultam meg. Sok tanulnivalóm van ez alatt a várandósság alatt... :?

Kép

Kép
nán-dorka

Marietta, megy a speckó drukk! ++++++++++++++++++++++++

Esztora, sajnálom a kutyidat. Írj, remélem, hamar jól lesz!!!

Kép

Kép
nán-dorka

Ágota, nagyon szépek vagytok! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

túl vagyunk az éjszakán több kevesebb alvással.legalább gyakoroltam mert kutyuka 2 óránként ivott.reggel volt kint pisilni meg evett is pár falatot.most a szobában van én meg a nappaliban igy rohangálok folyton nehogy varratszedő legyen belőle.mondták hogy huzzak rá polót forditva de amíg nem piszkálja nem akarok.

Bridzsi

Kép
esztora

A pisilés-evés nagyon jó jel! Stramm kutyus ez a Velvet! Biztos nagyon sokat jelent neki, h ilyen gondoskodón mellette vagy!

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!
Annyit írtatok a hétvégén, alig bírtam végigolvasni.

Bodzikám! Teljes szívembő örülök Neked, és nagyon boldog gondtalan várandósságot kívánok!!!

Nagyon szépek a pociképek. Ágota a Tied hatalmas.
Mindjárt visszaolvasok, mert elfelejtettem kinek mit akartam írni.
vivi79

köszi!
most főzök neki kamillát.végre kijött a szobából igy nem kell folyton mászkálni.

Nándorka a mai idézet:
Sok mindent
megtehetnénk abból,
amit az angyalok tesznek,
ha láthatnánk azt,
amit ők látnak.

Sokat tanultam Roozee barátomtól aki két bottal jár illetve nem is tanultam hanem tapasztaltam mellette.pedig ha tudnák az emberek hogy milyen szenzációs személyiség.
azért tanultam is az elfogadást.nem sajnálni kell hanem megtanulni elfogadni.

Bridzsi

Kép
esztora

Jó reggelt!

Marietta és Nándorka
Remélem, minden ok lesz mindenkinél.

Porsikám
ne aggódj, tudod az nem tesz jót a lurkónak :wink:
Biztosan minden rendben nálatok is.

Esztora,
nagyon örülök, hogy javul a kutyusod, további gyógyulást neki.

Vivi,
köszönöm :)

Toti,
március 29-én megyek UH-ra iszonyúan várom már.

Ág,
Mekkora poci!!!! Milyen nagy Csongi?

Lányok,
nekem semmilyen tünetem nincs. Szerintetek az nem baj? Bár apa szerint a cicim nagyobb lett, de én ezt sem érzem. Nem mintha hiányozna a hányinger, de nem kéne már lennie valaminek??

Kép
bodzi

Porsika: nyugodj meg, biztos minden rendben van.

Gondolom aki nagyon várja a babát, túl sok jelre figyel, elmegy minden vizsgálatra, szóval gondot fordít a várandósságára, így talál is mindig valami aggódni valót. Szerintetek?

Esztora: jobbulást a kutyinak! Láttam, hogy fürdőruciból is szoktak csinálni lábadozóknak rucit, hogy ne tudják nyalni a sebet és varratot sem szedni.

Vicky: szépen haladtok az udvarral.

Ágota: húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú de nagy a pocid. Biztos, hogy van még 6 hetetek szülésig? És szép lett a kalács is.

Marietta: akkor Neked drukk az érett tüszőkhöz és a repesztéshez!!!!

Nán-dorka: Nektek meg csak jó eredményeket!
A tegnap leírt aggódásaidon szerintem elég akkor gondolkozni, ha szükség lesz rá. Ha meg nem, minek aggódnátok ezen. Meglátod, hogy rendben lesz és gyönyörű kislány lapul a pocidban.

Bodzi: mennyi idős babás is vagy? Úgy tudom, hogy ez nem probléma, hogy még nem hánysz. A többiekhez is később látogatott a róka. Ami késik, nem biztos, hogy múlik.
Az is lehet, hogy Te nem leszel annyira émelygős/hányós kismami.

meriann

Sziasztok! Az előbb írtam egy hosszú levelet, de mire el akartam küldeni, nem működött a rendszer. Abban szerencsém volt, hogy nem tűnt el az iromány, el tudtam menteni. Most küldöm.

Bodzika!
Ne hiányold a hányingert. De ha gondolod, és nagyon vágysz rá, én már úgyis kezdem unni így a 16. hét végén, megpróbálom átküldeni Neked.
Amúgy én is csak a 7. hét körül éreztem először. Előtte reggelente farkas éhesen ébredtem. Aztán az éhségből fejlődött a hányinger. Ami még mindig tart. Szerintem inkább ne akard, nem olyan jó érzés, hidd el.

Hajni: Kisnyuszi nagyon gyorsan nől. Biztosan nem két Kisnyuszi van ott?

Toti: mi volt a gond otthon, nem akarod elmesélni? Tudod, a rossz dolgokat is megoszthatjuk egymással, nem csak a jókat!

Nán-dorka: most vagy dokinál. Szorítok, és várom a jó híreket.

Meri: még csak most olvastam a múlt heti pszichológus történetedet, és holnap már újra mész. Repül az idő. Remélem holnap is olyan jól érzed majd Magad, mint múltkor.

Porsi: próbálj többet pihenni. Manócskáink egészsége az első. Minden más csak utána következik. Megnyugodtál már?

Esztora: drukk a holnapi dokihoz. A babakocsihoz annyit jutott eszembe, próbálj bemenni bababoltba, hátha látsz valahol hasonlót, és kiderül hogy hova is való az a "felesleges" pánt.
Kutyunak jobbulást.

Orsi: jobbulást, remélem szerencsésebb vagy, mint én, és előbb múlnak a rosszulléteid, mint nekem.

Arwen: ugye Te ígértél képeket. Hol vannak???????????

SZeri, Adri, Fio: nagyon szépen nőnek a pocijaitok.

Vicky, Marietta: fel a fejjel. Minden így kezdtük, hogy folyamatosan a baba járt az eszünkben. Ez nem baj, csupán azt bizonyítja, hogy tényleg akarjuk őket. Most Bodzi elindította a sort, tessék követni. Szorítunk Nektek. Ez általában bejön. Azért egy kis energia:
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nikó: hogy sikerült a tegnapi ZH-d?

Bocsi, ha valakit kihagytam. Nem volt szándékos.
vivi79

Köszi csajok az érdeklődést, de csak az én hülyeségem volt...
Besokalltam :evil: , kipakoltam :twisted: és nem voltam hajlandó megbékülni, amíg nem láttam az uramon hogy felfogta a problémáimat. :roll: Tudom, nem túl okos módszer, főleg mert a párom olyan mint egy gyerek...ha valamit erőltetnek akkor csakazértsem csinálja :roll: De azért remélem valami megragadt a fejében :D és nem kell minden hónapban ilyen balhét csinálnom :D

Ágota: mekkora a pocid!!! Lehet hogy nem kell 6 hetet várni?
Nagyon szép kismami vagy. Nem is híztál semmit csak a nagy poci :D

Marietta: Aztán vigyázz nehogy egyszerre több tüsző is megérjen!!! Még a végén hármasikreitek lesznek :lol: :lol: :lol:

Vivi: remélem most már lassan elmúlik a hányinger. Megkérjük Merit, hogy küldjön rókaűzőt. :lol:

Nán-dorka: nagyon várunk a jó hírekkel!!!
toti77

Nekem annyira tetszik ez a kép, gondoltam megosztom Veletek, hátha nem ismeritek.

Kép
vivi79

ilyesmi kiságyat foglalóztam le.nem ennyire diszes a "támlája" de tömör fa.holnap lehet hozzuk is haza.

Bridzsi

Kép
esztora

Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!!!

Esztora,
koszi az ertekeket!!!!!Talaltam egy cikket,ami valamelyest megnyugtatott,mig el nem megyek a dokihoz.De ugyis csak o tud majd maximalisan.
:lol:
Ime a cikk:

Vérünkben van

Kállai Cecília
Kismama.hu
2006.06.01

A babavárás idején több vérvételen is átesik a kismama. Szakértőnk segítségével utánajártunk, mi a célja a sok szurkálásnak.
A terhesgondozás során három „kötelező” vérvételre kerül sor, amikor a teljes vérképet vizsgálják: a 12., a 24. és a 36. héten. Ezenkívül az anya kérésére, illetve az orvos indokai alapján további vérvizsgálatokat is végezhetnek. A kapott eredmények segítenek kiszűrni bizonyos anyai betegségeket, fertőzéseket, és hasznos információkkal szolgálnak a magzat egészségéről is.

Mi a vér?

Az ereinkben áramló, átlagosan 5-6 liternyi vér alkotórészei – a vörösvértestek, a fehérvérsejtek és a vérlemezkék – a folyékony vérplazmában helyezkednek el. A vörösvértestek (eritrociták) látják el oxigénnel a szervezetet, egy speciális oxigénszállító fehérje, a hemoglobin segítségével. A vörösvértestek élettartama 120 nap.
A fehérvérsejtek (leukociták) a védekezőrendszer elemei. Ha a szervezet fertőzést észlel valahol, akkor a fehérvérsejtek elpusztítják, és egyúttal el is takarítják a kórokozókat. A vérlemezkék (trombociták) akkor lépnek működésbe, ha az érfalon valahol sérülés keletkezik: ekkor rögtön a sérült részhez tapadnak, összecsapódnak, és beindítják a véralvadás folyamatát.

Vas: vajon tényleg kevés?
Természetes, hogy a várandós nő vére „felhígul” a babavárás során, és a vörösvértestek száma alacsonyabb lesz, mint korábban volt.
A normális életvitelt folytató, kiegyensúlyozottan táplálkozó, alapvetően egészséges kismama csak az „élettani vérszegénységet” fogja elérni a várandósság végére, vagyis biztos nem kerül kórosan vashiányos állapotba.
Régóta tartja magát az a tévhit, hogy minden kismamának szüksége van vaspótlásra, a teherbe esés pillanatától. Elegendő, ha csak akkor kap vasat, ha ezt a vérvétel eredménye is alátámasztja – általában 0,35% hematokrit érték és 120 g/l hemoglobin szint alatt. A vaspótlás előírásához az orvosnak ismernie kell az anya egészségi állapotát, hogy személyre szabott terápiát javasolhasson.

Vörösvértest-süllyedés
A vérsüllyedést azért mérik, hogy kiderítsék, zajlik-e a szervezetben valamilyen gyulladásos folyamat. Kismamáknál a süllyedés mértéke mindig magasabb.
Meglepő tény, hogy a várandósság immunológiai szempontból nagyon ellentmondásos állapot: az anyai szervezet egy idegen testet fogad be és nevel hónapokig. Mivel a süllyedés a szervezet immunrendszerének állapotát mutatja, a babavárás idején természetes, hogy értéke eltér a normálistól. A mért érték akár 60-80 mm/óra is lehet, ami nem terhes állapotban komoly bajt is jelenthet, a kilenc hónap alatt azonban önmagában még semmilyen problémára nem utal. Ha a vérképben egyéb eltérések is kimutathatók, akkor természetesen további vizsgálatokat kell végezni.
Ugyanez vonatkozik a fehérvérsejtekre is: ha a süllyedés nem különösen magas, és a vizeletben nincs fehérje, a kismama fehérvérsejtszáma jóval meghaladhatja a normálértéket.

AFP-szűrés
Az AFP (alfa-fetoprotein) olyan fehérjelánc, amelyet a magzat szervezete termel, és a méhlepényen keresztül bejut az anyai vérkeringésbe is. A 16. héten végzett vérvételen az AFP-koncentrációt vizsgálják: az átlagosnál magasabb érték a nyitott gerinc gyanúját veti fel, az alacsonyabb pedig Down-kórra utalhat.
Ez a vizsgálat csakis az éppen betöltött 16. héten nyújt megbízható eredményt, a teherbe esés időpontja viszont korántsem biztos, ezért az esetlegesen mért eltérések nem jelentik egyértelműen azt, hogy a magzat beteg. A szűrővizsgálat csupán a lehetséges veszélyre hívja fel a figyelmet, amelyet további vizsgálatokkal, fokozott odafigyeléssel kell kizárni vagy megerősíteni.
Az AFP-vizsgálattal egy időben végzik a hepatitis C-fertőzöttség szűrését.
Érdekesség, hogy Nyugat-Európa több országában nem kötelező ez a két vizsgálat, mivel inkább a fejlett ultrahang-technológiát használják a rendellenességek, betegségek kimutatására.

A terhességi cukorbetegség kimutatása
A terhesség önmagában cukorbetegségre hajlamosító (diabetogén) hatású állapot. Előfordulhat, hogy a várandós nő hasnyálmirigye nem képes annyi inzulint termelni, hogy ez neki és a magzatnak is elegendő legyen.
A 20-24. hét között végzik a cukorterheléses próbát – ezt általában össze szokták vonni a 24. heti vérképvizsgálattal.
Az éhgyomorra végzett első vérvétel után a kismamának 75 gramm szénhidrátot kell elfogyasztania (ez bizonyos helyeken egy zsemle és két deci tej, másutt cukros víz). Két óra múlva megismétlik a vérvételt.
A terhességi cukorbetegségnél az éhgyomori cukorérték normális, csak a második mérés mutathat eltérést.
Az orvos először szénhidrátszegény diétát ír elő a kismamának – a legtöbb esetben ennek betartásával elkerülhetőek a kóros értékek, és a rendszeres ellenőrzésen kívül nincs más teendő. Ha ez a módszer nem hoz javulást, belgyógyász bevonásával további vizsgálatokat végeznek. Ritkán ugyan, de akár inzulinterápiára is szükség lehet.

Megtévesztő csillagok
A vérképet elemző számítógép nem tudja, hogy éppen kinek az értékeit vizsgálja, csak teszi a dolgát. A megadott viszonyítási értékek egészséges, nem várandós emberekre vonatkoznak, és az eltéréseket ehhez képest jelöli csillaggal a gép.
Mivel a másállapotban lévő asszonynak a vére is más, nem szabad az átlagos értékekhez hasonlítani az ilyenkor kapott eredményeket.
Nem érdemes megijedni a csillagokkal tűzdelt vérképtől – bízza a lelet értékelését szülészorvosára!

A máj üzen
A vérvétel során a vérben megjelenő májenzimek mennyiségéből következtetni lehet a máj működésére. A kimutatott májfunkciózavar jelezhet toxémiát (terhességi magasvérnyomás-betegséget), bár ennek elsődleges tünetei a magas vérnyomás és a fokozott vízvisszatartás, vagyis az ödéma. Előfordul, hogy terhességi kolesztázis (epepangás) áll a májfunkciózavar hátterében. Ezt okozhatja egy kis epekő, a nem megfelelő étrend, egy korábbi epehólyag-gyulladás, de lehet, hogy egyszerűen csak a várandósság következménye ez a tünet. Az orvos a kismama élettörténetének és állapotának ismeretében hoz döntést a kezelésről vagy a további vizsgálatokról.

Vérlemezkeszám
Az alacsony vérlemezkeszám magában nem értelmezhető az orvos számára. Ilyen esetben további vizsgálatokra van szükség, hogy kiderüljön, mi áll a véralvadási probléma hátterében. Az alacsony érték önmagában nem indokolja a császármetszést, sőt a természetes szülés veszélytelenebb lehet egy véralvadási problémával küzdő beteg számára.

Down-kór-szűrés anyai vérből
Az eljárás lényege, hogy a vérben megjelenő, könnyen azonosítható anyagok (jelzők, markerek) mennyiségéből nagy százalékos biztonsággal következtetni lehet arra, hogy Down-kóros-e a magzat.
Amióta az eljárás hazánkban is hozzáférhető, nagyon sok kismama él a lehetőséggel. 2005 novemberétől Budapesten a II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán is el tudják végezni a vizsgálatot, a szolgáltatást bárki igénybe veheti előjegyzés alapján.
Ez a szűrés azonban, bár klinikai keretek között zajlik, továbbra sem tekinthető százszázalékosan megbízhatónak. Ha bármilyen eltérés mutatkozik a vizsgálat során, az orvos javasolja a magzati sejtből végzett genetikai vizsgálatot (korionboholy-biopsziát vagy amniocentézist), ami elengedhetetlen a pontos diagnózishoz.

A fertőző betegségek szűrése

Szifilisz (lues)
Noha ennek a szexuális úton terjedő betegségnek a szűrése kötelező, nem minden esetben végzik el – ha mégis, akkor az első vérvételkor kerül rá sor. A betegség nagyon veszélyes a születendő gyerekre, mert az anya megfertőzheti a csecsemőt is, ami súlyos következményekkel járhat.

Toxoplazmózis
A népesség nagy hányada már fiatalkorában átesik ezen a fertőzésen, többnyire észrevétlenül. A kórokozó elsősorban félig átsütött hús fogyasztásakor vagy nyers hússal való érintkezés során, esetleg állati ürülékkel szennyezett, nem elég alaposan megmosott zöldségektől, vagy macskák testnedvei útján fertőz.
Szűrése nem kötelező, de az anya kérheti a vizsgálatot. A legtöbb orvos elvégezteti a 12. heti vérvételnél.
Jó tudni, hogy a friss fertőzés nem teszi feltétlenül szükségessé a terhesség megszakítását. Pozitív eredmény esetén gyakrabban kell ultrahangos vizsgálatot végezni, mert a fertőzés okozta esetleges agykamratágulat ezzel a módszerrel jól szűrhető.

A lelet titkai

vvt-süllyedés, We: Vörösvértest-süllyedés, Westergern-vizsgálat
Az átlagos érték nőknél: 20 mm/óra
A várandósoknál megengedett felső érték: 80 mm/óra

Fvs-szám, FVS, WBC: Fehérvérsejtszám, White Blood Cell
Normál érték: 4300–10 800/ml
A várandósoknál megengedett felső érték: 15 000/ml

AFP: Alfa-fetoprotein
Normálérték: mindig az adott laboratórium határozza meg, és a terhesség korától függ

Glükóz
Normálérték: 3,9–5,6
Várandósság esetén megengedett felső érték: 7

Szakértő:

dr. Melczer Zsolt egyetemi adjunktus, II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Orulok,hoyg kutyid jobban van kicsit!remelem ez naprol-napra jobb lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Porsi,
kuldtem mailt!!!!!!vegre a kerdoivet is vissza tudtam kuldeni!
Ne aggodj az AFP miatt!!!!Mikor mentek genetikai UHra?Az majd megnyugtat!!!!

Csajok,
kismamacuccok:majd teszek fel kepet,mindjart fotozom is :lol:
A lenyeg,hoyg en is elkepedtem,hyog tenyleg szinte csak nagymeretben vannak kismamarucik.Azokra nem nagyon gondolnak,akik atlagos meretuek maradnak a terhesseg alatt is...
En vettem par dolgot a Brendonban,de az a tapasztalatom,hyog nekeme nems ok cucc tetszett speciel,es nagyon el vannak szallva arral.De ott vettem par nadragot es azokat monduk imadom!!!!!Meg vettem ott azert jo par felsot is.
Ami nekem most nagyon bejott,hoyg nekunk kedvez a divat!!!Mert ezek a mell alatti varrasu cuccok most a divatosak,igy rengeteg felso van,ami nem kismamis elvileg es megis az :lol: :lol:
Igy most a PROMOD,amit tudok Nektek ajanlani,es a Westendebn voltam(azt hiszem majdnem minden bevasarlokp.ban van),ott rengeteg cucc tetszett,es vettem is felsoket,meg egy ruhat :lol: :lol: Es a Westendebn szinten van egy Kismamis bolt, a szokokut mellett, azt hiszem Golya a neve,ott vettem egy halasz farmernacit es egy kek-feher csikos felsot.Mondjuk itt sok cucc nem tetszett...
Es van meg egy bolt,ami nagyon jo,ez is spec kismamis.A koruton van,az Oktogon es a Nyugati kozott.Van honlapjuk is,de most jon a tavasz,es tuti mas rucik is vannak,nem voltam ott mostanaban.
Honlapjuk:
http://www.2in1collection.hu/termekek.php?felsok

Vicky,
alakulgat a kert :lol:
nagyon szep a jarolap az udvaron :wink: :wink: :wink:

Agota,
nagyon csini kismami vagy!!!!!!Szep a pocakod es jol is all!!!!
A kalacsod is szep lett,orulok,hoyg bejott a recept! :lol: :lol: :lol:

Marietta,
csutrotokre en is drukkolok nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nandorka,
nem szabad rosszra gondolni!Bar en azt gondlom,hoyg mindannyiunknak megfordult a fejeben mar ilyesmi...De nem szabad erre gondolni!!!!!!!!!!!!!

Bodzikam Draga :lol:
nekem ugy a 7-8.heten kezdodott a hanyingeres-hanyasos korszak es a 13-14.hetig tartott....
Lehet,hogy Te nem is leszel emelygos kismami,sokan vannak,akik nem azok!De tudod ez s midenkinel mas,maskor kezdodik es fejezodik be...Ugyhogy ami kesik.. :wink: :wink: :wink:
Az elejen en is azt hittem,hyog nem leszek hanyos,mert semmi nem votl majdnem 2 honapig..aztan :shock:

Meri,
szerintem maximalisan igazad van abban,hoyg akik jobban figylenek magukra es a babjukra,azok tobbet aggdnak,es szinte mindenen.
lasd engem most ez a verkep dolog aggaszt.De mindig van vmi,amin agyalok,vagy aggodom :lol:

Toti,orulok,hogy mar minden ok.neha muszaj egy kis balhe :lol: :lol:

Vivi,
edi ez a baba!!!!!

Sokan eltuntek!!Hol vagytooooook???????????????????????????

Kép

Kép
arwen07

Esztora,
ez szep!!!Mi is neztunk egy ilyet a Brendonban!Csak en nem tudom eldonteni,hoyg a ket vege ilyen "zart" legyen vagy az is racsos...???
Mert arra gondoltam,hyogha racsos akkor jobban belatok hozza...nemtudom... :roll:

Ti mit gondoltok errol?

Kép

Kép
arwen07

Ujabb babarucik:
Kép
Kép

Kép

Kép
arwen07

Most nezem csak,hoyg 100 napunk van a baba erkezeseeig :lol:

Teleirtam az oldalt szinte,huuuha :shock:
Es meg a kismamis cuccokat nem is fotoztam.... :?

Kép

Kép
arwen07

ez a brendon katalógusból van.de a miénk csak nagyon hasonló és mivel szintén az Anitától van (babadiszkont) 1/3 áron.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora ugyik vagytok!Majd ha osszeszerelitek,akkor kerunk kepet!
Mar nekunk is lassan kellene venni!
De nalunk meg az is dilemma,hoyg hol legyen.Az biztos,hyog velunk egy szobaban,csak lehet atkoltozunk masik szobaba addig...

Lefotoztam 2 felsot,ezek a Promodbol vannak.
A tobbit nem fotozgatom,mert igazabol ugyis felveve jok,igy nem mutatnak semmit. Pl a ruha sem...
Es egy mai pocikep:

Kép

Kép

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

Végre én is ide jutottam. :D
Ágota, Hajni, mekkora pocik!!!!!! Na, jó, nem egyformák, de mindkettőn elcsodálkoztam. :shock: Ágota, te tiszta holdnak nézel ki! :wink:

Esztora! Sajnálom a kutyidat, de ezek a dolgok úgy működnek, hogy neked most mindenképp átkellett élned ezt. Egy ilyen önfeláldozó kutyussal szerencsés voltál, így nem te magad lettél beteg. Tudom kicsit furcsán, és durván hangzik, de inkább olvasom, hogy neki van baja, mint, hogy neked. Hálából szépen ápolgatod is, nemsokára rendbe jön. :wink: Babakocsival jutottatok valamire?

Porsi nyugi! :wink: Az Uh biztosabb eredményt mutat, és ott minden rendben volt. Ha tényleg olyan szépen nő az a poci, kérünk képeket!!!!!!

Arwen, nekem egy anyuka arra panaszkodott, hogy az ilyen tömör ágyvégre nehezebb tiszteségesen rögzíteni a fejvédőt/rácsvédőt.
Ezért folyton letépte a gyereke.
Nekünk amúgy rácsos volt ott is. Pedig nagyon szép, amit Esztora betett.

Bodzi, ha jól emlékszem Orsi is panaszkodott a tünetmenteségre. Most meg szegény.............
Amúgy az is lehet, hogy teljesen tünetmentes leszel. Az első babával én is az voltam, hányni meg most sem hánytam.

Meri örülök, hogy jól sikerült a kirándulás. Lehet, hogy a párodat zavarta a szervezetlenség? Biztos megszokta, hogy melletted nincs erre gondja. :wink:

Nán-dorka. Sztem teljesen normális amit érzel. Remélem csupa jó híreket hallasz a vizsgálaton. A szopipáránval kapcsolatban vannak képek a neten, majd megkeresem, és vagy linkelem, vagy mellékelem.

Hú, annyi mindent akartam még írni! De kinek, és mit? :roll:
Ja, Szerinek nagyon jó a kép, majd kerettel is láthatjuk? :oops: :lol:

Nálunk minden rendben, most nem híztam csak dekákat végre. :roll: Pénteken doki, aki sztem lecsesz, mert 1 hét helyett 4 hét múlva megyek. :oops: :?

Arwen mi újság a kórházzal? Nem mondjátok, hogy csak nagy ruhát találtok! :shock: Hol???? Én meg csupa 38-40-eset látok a neten. :(

Megyek, Puszi mindenkinek!!!

KépKép
KépKép
fioona

Na itt az egyik elveszett baranyka :lol:
Hello Fiona! :lol:
Mirol beszelsz,hogy vegre nem hiztal?A foton nem tunik ugy,hoyg sokat hiztal volna!!!!!!Csini vagy!
Mennyit hiztal?
Korhaz:nem igazan tudok semmi konkretat,ezen a heten er veget az alairasgyujtes es szerintem meg mind remenykedunk,hoyg hatha az valtoztat vmin....
Igazad lehet a racsvedovel kapcsolatban...igazabol minden kisagy szep szerintem :wink:

Kép

Kép
arwen07

Eddig összesen 5 kilót híztam, ha a kezdő súlyt nézzük. De előtte meg fogytam 2 kilót. Szóval a múlt hónapban, csak 1 hónap alatt 3 kiló jött fel, és féltem, hogy marad ez a tendencia. Most megnyugodtam kicsit, hogy csak a szokásos téli gyarapodásom lehetett. :D

Kaptam beutalót áprilisra is vérvételre, hogy ne unatkozzak. :roll: Engem nem maga a vérvétel zavar, hanem, hogy nagy tülekedés árárn jutok oda, és órákat várok egy levegőtlen helységbe. Ha 5 perc lenne az egész, akár hetente is mennék cserébe. 8)

KépKép
KépKép
fioona

Tök jók a ruhák Arwen. Ügyesen kihasználod a divatot! :wink:

KépKép
KépKép
fioona

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?