Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

toltsetek ki a kis panadolos kerdoivet, amit az oldal automatikusan behoz, vagy a panadol honlapjan is bejon. Eddig nem mukodott, mostmar igen. Sztem jopofi autoba lotyogos figurat adnak..

Zsolti atallitotta a billentyuzetet angolra, mert par mar nem mukodott... Remelem azert hamarosan megjavulnak, fura igy gepelni...

Sajnos nalunk van egy icipici betegseg. Marci Csutortok este lazas lett. Igaz aztan csak masnap megint, az is csak 38, de tiszta taknyos es kohog is... Igy egy het kenyszerpihi, babazhatok :)
Mult heten volt bolcsis farsang, annyira edes kis kalozkapitany volt.. Vannak fenn kepek a taron... Ha meg emlekeztek a cimre, ott a csalad/ farsang a bolcsiben.

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok!

Gabi!
Marcinak gyors gyógyulást kívánok!
Én már tegnap kitöltöttem, hátha....... :D
Nagyon jók a képek!!!!! :lol: Nagyon szép kis csoportszobájuk van.

Ági!
Jó lehet az a játszóház. Majd oviszünetben megnézzük, bár lehet, hogy akkor ott is szünet lesz :)

Annáéknal is volt farsang pénteken. Annyira édesek voltak, majdnem mindenki beöltözött, táncoltak, meglátogatták a nagyokat :lol: :lol:
A kis oroszlán :)
Kép

Pénteken egy tali nálunk?
Várunk mindenkit szeretettel....az újakat is :wink:

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Era!

Nagyon aranyos kisoroszlánotok van :) Talira valószínűleg tudunk menni, de még nem százas...

Ági!

Milyen napokon, hánytól van ez a játszóház?

Jól hangzik ez a torna is, bár az én lányaim tuti ordítanának, ha 2 lépésnél jobban eltávolodnék :(

Gabi!

Jobbulást, remélem tudunk találkozni pénteken :)

Kismackózók: nyertesek a www.kismacko.hu - n :)

Ditke
ditke62

Most olvastam, 1-én kel feladni a pingvines csomagolásokat elsőbségivel :wink:
ditke62

SZiasztok!

Era
Sjana most nekünk nem jó a tali. Ez a hét nagyon sűrű, a pénteki napon tudok kicsit készülni a hétvégére, két nap átjáróház várható...)

Gabi
Gyógyuljatok gyorsan meg!!!!

Ditke
Boríték megcímezve :D :wink:

Ne megyek főzök, míg Gréti alszik. Ja és az időjárás monnyon le! Holanptól TAVASZT akarok!!!!!!

Nadine
KépKépKép
nadine

SZIASZTOK LÁNYOK!!! Az időjárással kapcsolatban egyetértek Nadinnal.Nem tudtok jó 4d-s uh rendelőt?
Meg kb. mennyi egy vizsgálat?

Kép
Kép
christine

sziasztok!

hát már jo régen nem iram :( , de remélem azért nem tagadtok ki :)
mindig olvsalak benneteket
megvagyunk , minden rendben van de nagyon ropulnek a napok Flora szinte soha nem alszi napkozben.most kivételesen elaludt.ugyhopgy gyorsan irok egykeveset.

nálunk minden havas, minuszok vannak a mult héten elofordult a -14-18 fok is.
de a tél itt nagyon szép.tiszta levego sut a nap és ho borit mindent, nagyon szép a táj, igy sokat szánkozunk ,foleg hétvégén, egy hatalmas-hatalmas park van a kozelunkben.
Florának már vettunk is egy szánkot (rozsaszint :) ). imád szánkozni me délelott meg a korábban épitett hoemberhez és a kutyájához épitettunk egy kutyaházat benne egy kis kutyával.flori csinált a kutyának belso világitást is természetesen rozsaszin lámpát. vajon mi lehet a kedvenc szine :) bilibol is rozsaszint választott magának :)

az emberek nagyon kedevesek a svédek is.és már egy pár magyar családdal is megismerkedtunk, ugyhogy programokban sem szukolkodunk. a gyerkocokkel egyre tobbet mászkálok. felfedezzuk a várost és játszoházakba un. nyitott ovikba járunk délelottonként.
olyan mint nálunk a játszoház, csak itt az anyuka is bent lehet mig a gyrekek egyutt játszanak. van konyha is ahol tányér és etsetoszék mikro meg minden van. csak a gyrekoc kajáját kell hozni és akkor meg tudod ebédeltetni.flori szereti bár egyelore olyanokban voltunk ahol vele egykoruaknemigazán vannak,mert itt beadják a gyrekeket másfél évesen oviba, igy a játszoházba az ez alatti gyrerek van. elvétve nagyobb. ugyhogy ez nemolyan szerencses de azért jobb a semiinél. kozben pedig várujuk hogy felvegyék a rendes oviba. rajata vagyunk eg pár ovinak a várolistáján.
Gergo pedig mar elult fél éves. Pont tegnap voltunk a féléves kontrolon. 8475g és 72 cm. Elkezdtuk a fozeléket és a gyumolcsot. Szerencsére szerei a kajákat  sokat gagyarászik és mozog.jon a foga ugyhogy egy pár napja nem nagyon van éjszakám, mert rengetegszer felkell és alig lehet visszaaltatni. Remélem nemtart soká ill. nemminden foga igy fog jonni. Ugyhogy ma adok neki egy viburcolkupot is

Nadine, Gabi !
nagyon orulok Nektek.
Gabi én már probáltam burkoltan kérdezni mi vanveletek és mivel nem válaszoltál rá azt hittem hogy már vmi baj tortént itt izgultam, mert anno mondtad nekem hogy nehezen indul az eleje , de orulok, hogy minden rendben lassan szulsz .olyan hamar telik az ido kettovel,majd meglátod.
Mi lesz nektek tudjátok már? Egy kicsit irigyellek benneteket én már ugy lennék ujra terhes 

Udvozlok minden uj tagot is!

Nekem egy 3 éves kislányom ,Flora és egy 6 honapos kisfiam van Gergo. Január ota stockholmban élunk . de elotte a civis utcánlaktunk
Már nem tudom melyik otok irta a kismamaruhát , de a burgundián a bababbizományiban lehet kapni
Kismamatorna az A1-ben is mukodik ill. érdemes a turmalin életmodcentrumba elemnni a szant anna és a burgundia sarkán van . én oda jártam kismama jogára és nagyon jo. Torna van benne és a végén pedig egy fél orás relaxácio amikor a picire figyelunk. Nagyon jo és a csaj aki tartja nagyon aranyos

Orsi!

Berci ájulás  borzaszto lehetett de fo hogy nincs komoly baj. Motsanában nektekis kijut a balesetbol..flori karácsonykor leforázzta magát én isazt hittem nem élem tul de szerencsére már csak a fenekén látszikés azt mondjáknemlesz nyoma

Era!

Anna nagyon cuki. Már rég beszéltunk 

Krisz!
Tényleg gyonyoru város ugyhogy amikor sétálunkmindig eszembe jutsz.mivel anya itt volt pár napig,zsoltival csavarogtunk egy kicsit. Rakok fel pár képet:

Képeket amugy a kep.tar.hu/genomics oldalon láthattok rolunk

Sziasztok
enci

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
renci

bocsi egy et kétszer tettem vfel :oops:
ez maradt ki
Kép
renci

Sziasztok!

Enci szia!!
de jó, hogy tettél fel képeket!! :) :) gyönyörűek!!
azta de nagy már Gergő s!!:) mindig meglepődök :lol:

Floresz nagyon csini, rózsaszín őrület dettó :lol: Anya légyszives vegyél nekem egy fényképezőt mint a tiéd, de rózsaszín legyen és ui telefont, biciklit stb :) a bicikli ok, de a többi.....
találtam egy rózsaszín pörgős szoknyát, nah elég nehezen tudom meggyőzni, hogy még abban nem indulhatunk el :lol:

Tényleg a svédeknél hogy működik az eü? pl van körzeti gyerekdoki? ott voltatok kontrolon?

csajok sikeresen űztétek a telet, most olvastam, hogy végképp tavasz lesz 15 fok plusszban!!:):):)

Era,
Dorka gyógyul, szóval sztem megyünk mi is!:) még pénteken 9kor visszaviszem dokihoz, aztán onnan megyünk is hozzátok, remélem :) :)

jaj egy farsangit én is:

Kép

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Krisz!
Remélem dokinéni is rábólint, és tudtok jönni!

Enci!
Képek csodásak!!! :)
Hétvégén remélem tudunk beszélni!

Nadine!
Sajnálom, hogy nem jösztök!

Ditke!
Remélem ti is tudtok jönni!

Csatlakozom a "tavaszt akarok" táborához :D

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Enci!

Képek csodásak, én meg csendesen irigykedem :), kivéve a hidegre. Má én is a tavaszt várom :)
Flórát nem zavarja az idegen nyelvű környezet? Más gyerekekkel tud együtt játszani? Mi is szeretnénk kijutni valahová és félek, hogy ez rossz lesz nekik, bár mindenki azt mondta eddig,. hogy agyerekeke felatlálják magukat :) Úgy legyen :) Tényleg, nem tudtok valami megüresedett sebészállást arrafelé? :lol:
Oviért majd sokat kell fizetni?

Krisz!

Csinos Dorka. :) Remélem jöttök pénteken!
És azt hiszem mi is tudunk menni :)

Ditke
ditke62

sziasztok!

gergot most apa próbálja altatni úgyhogy írok :) nagyon nyügi. Szépen elalszik este 8 korul de utána felkel kb egy óra múlva és alig tudjuk viszzaaltatni. Valoszinu a foga kínozza.

ditke!

Flori nagyon jol érzi magát. egyelore nem érzem rajta hogyzavarná az idegen beszéd. egyretobbet kérdezi, hogy ezt meg azt hogy mondják svédul illetve angolul. Flora otthon sose4 ment be egyedul a játszoházba. itt aziekaában voltunk vagy 3-4 hete és bement és bent volt vagy egy orát. játszott a ygerekekkel . egyut rajzoltak meg kézenfogva sétáltak és játszottak.és azt mondtanekem hogy az a kislány akivel játszott az nemis svédul beszélt, mert o értett mindent :) és a benti felugyelokkel is "komunikkált ". nem ijedt meg
Sokszor elkezd halandzsálni és azt mondja hogy azértnem értjuk, mert o svédul beszél. Egy két szot már eltanult.de kiváncsi leszek mi lesz az oviba, ha egésznap ezt hallja. De sztem neked nem kell emiatt aggodni,mivel ok ketten egymásnakmindig ott lesznek. Ennél nemis kell nagyobb biztonság számukra mint a másik jelenléte.
Az ovira mindenkinek a fizetése 3 %-át kell fizetni. Max. 1700 korona azt hiszem.

Mi a karolinska egyetem és korház campusánkaptunklakást ugyhogymajd nyitva tartom a szemem és a fulem. :)
meg Zsoltinak is megmondom.

Minden kis betegnek gyogyulást kivánok és jo szorakozást a talin. :)
tegyetek majd fel képeket h. én is gyonyorkodhessek

sziasztok
enci
renci

Sziasztok!

Nagyon jó volt a délelőtt! :D
De rá kellett jönnöm, hogy melyik szakma nem nekem való......a gyermekfotózás :lol: :lol:
Próbáltam képeket csinálni, több kevesebb sikerrel.....
Íme:

Berci háta :lol: :wink:
Kép

5-ből 3, nem rossz arány, a többieket nem tudtuk odacsalni..
Kép

egy kis palacsintával sikerült együtt tartani őket 8)
Kép

Kép

Persze az én gyermekem nem alszik.....

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Era!

Köszönjük a talit, egyben esedezünk Anna bocsánatáért, de itthon vettem észre, hogy Csenge lenyúlta a dióhéj-katicáját :oops: :oops:
Holnap otthon lesztek? Visszavinnénk :)
Egyébként meg nagyon is jók a képek, szerintem Berci hátáról ilyen jól sikerült közelképet még senki nem készített :D

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Ha tetszik Csengének a katica maradjon nyugodtan, Anna nem szokott vele játszani.
Csenge meg itt hagyott két kavicsot, de gondolom arra nem tartottok igényt :lol:
Anna ma elnevezte két babáját Csengének és Petrának :D ..vajon honnan az ötlet?

Nadine!
Nagyon boldog szülinapot kívánunk Grétinek! :)
Miket kap a nagy két éves?

Era
Kép
era75

sziasztok!

Gréti!

kivánunk neked nagyon sok boldog szulinapot!

enci
renci

Sziasztok!

Grétinek én is sok boldogságot kívánok!

Ugye egyszer elmúlnak a náthás beteg időszakok? Vagy ez már mindig így lesz? Talán most már meggyógyulunk...

A játszóházról annyit tudok, hogy hétfőn, szerdán 9-13-ig és pénteken 11-15-ig van nyitva. Szerdánként lesz zenés foglalkozás, péntekenként baba-mama torna, meg talán szombat délelőtt is. Úgy néz ki, hogy kapnak még egy helyiséget az iskolától, ami a mostaniból nyílik. Ennyit tudok most róluk, mert a héten nem tudtunk menni.

Jó látni, hogy így össze tudtok jönni egy-egy délelőttre, mindig tervezem is, hogy csatlakozunk hozzátok, de az előző kettőre az eső miatt nem mentünk, most meg én lettem beteg...

Enci!

Nagyon jók a képek! Kedvet kaptam az utazáshoz! Azért még várok egy kicsit. :)

Rózsa!

4D-s ultrahangon két helyen jártam, 2 éve a Batthyányin, a nyáron pedig a Hadházi úton egy magánrendelőben. Mindkettő nagyon jó volt. Most nem tudom mennyibe kerül, tőlünk mindkettőért 10ezret kértek. Az előzőt még videókazettára vették, most meg dvdre.

Ági

Kép
Kép
pappagi

Sziasztok!

Era!

Mivel szombaton esett az eső, így nem mentünk, majd ha arra járunk visszajuttatjuk a katicát :)
Köszi, a kavicsaink pótolhatók :wink:

Sajna Petra délután belázasodott, remélem elmúlik mindenféle takonykór nélkül, eddig semmi más baja nincs.

Ági!

Ez a játszóház nekünk elég hülyén jön ki. Hétfőn angol (bár még lehet, hogy indul egy másik csoport és akkor más napra kerülünk) szerdán meg nekem angol, így az sem az igazi. A péntek meg pont ebéd- és alvásidő :(

Nadine!

Grétinek mi is boldog szülinapot kívánunk !

Rózsa!

Én a Batthyányin voltam a 4D-s UH-on, de nekem semmit nem láttak, csak egy csomó kezet meg lábat :( Hiába, nagy volt bent a tolakodás :lol: Mondjuk Pepe annyira lent feküdt, hogy soha nem láttak a fülénél többet, a koponyája totál lent volt, így mérni sem tudták, Csenge jól feküdt volna, csak épp akkor háttal fordulva aludt és semmivel nem lehetett kirobbantani :(
Így nekünk nincs képünk :cry:

Ditke
ditke62

Kedves Édesanyák!

Debrecenben minden hétköznap délelőtt 4 helyszínen játékos mozgásfejlesztő tornát tartunk 3 év alatti csemetéknek.
Részleteket itt találtok: www.gyerektorna.hu

Az internetes regisztráció egyszeri ingyenes részvételt biztosít!

Szeretettel várunk Benneteket!

Üdvözlettel:
Bartuschek Mónika
http://gyerektorna.hu/
bamo

Sziasztok!

De kár, hogy az én csajom lassan 4 éves, úgy vinném ilyen tornára!

Ági!
Ezen a télen nekünk is kijutott a betegségekből, főleg nekem :( , de már süt a nap, a bacik elpusztulnak, mi meg frissen, üdén várjuk a tavaszt :D

Ditke!
Hogy van Petra?
Jobbulást neki! Remélem semmi komoly!

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy mikor van nyílt nap a Lehel utcai oviban? Most próbálom kitalálni, hogy a három közeli ovi közül hova írassam be Esztit, de nem tudok dönteni. Minden ismerősömnek kisebb gyermeke van, így tanácsot, véleményt sem tudok kitől kérni az óvodákról. Szóval Ti vagytok az utolsó reményem! Hova menjünk, az Ősz utcaiba, az Újkertibe vagy a Lehel utcaiba? Mit tudtok róluk? Ha van tapasztalatotok az még jobb lenne!
Előre is köszi Mindenkinek!

Era!
Én is csak a tavaszban bízok, úgy tűnik lassan kilábalunk.

És persze mindenki gyógyujon meg!!!

Ági

Kép
Kép
pappagi

Sziasztok!

Sajna tegnap nagyon lázasak voltak a lányok, mára már javul a dolog.

Ági!

Én ide iratom a sarokra, így nem nagyon foglalkoztam más ovikkal. Annyit tudok, hogy az Ősz utcait sokan dícsérték, viszont egy kolléga kislánya oda járt és kivették egy idő után, mert nem szerette a gyerek. De hogy pontosan mi volt a baja nem tudom, már régebebn volt, de majd megkérdezem ha találkozom velük.

Ditke
ditke62

Szia Ági,
a Lehel utcait sokan ajánlották nekem. Többek között a védőnőnk is, amikor kérdeztem szte melyik a legjobb ovi az újkertben :):)
szal nálunk az volt a Bterv, ha az Ifjúság utcai nem jött volna össze :)

de mindenképp hívd fel mindet és menjetek el nyilt napra :D

annyira ovónő függő és a nyilt napon látod meg, hogy kik lesznek a kiscsoportosokkal, vidd el Esztit is, hogy barátkozzon :):)

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Ditke!
Jobbulást a csajoknak!

Ági!
Egyetértek Krisszel. Érdemes elmenni a kiszemelt ovikba, és személyesen megismerkedni az óvónőkkel.
Mi mentünk együtt Annával, nem is a nyílt napon, és nagyon kedvesek voltak mindenhol( igaz csak 3 ovit néztünk meg :? )
Én nagyon örülök, hogy ezt az ovit választottuk, de csak az óvónénik miatt :D És szerencsére Anna is imádja!

Annyira jó, hogy ilyen gyönyörű idő van!!!!
Nem bánom, hogy ilyen hamar itt a tavasz! :lol:

Era
Kép
era75

sziasztok!

Ditke !

jobbulást a lányoknak , de remélem már meg is gyogyultak.

Ági!

mi is beirattuk Florit oviba oda ahova Anna és Dorka jár , mert nem volt bizots hogy kijovounk Svédországba.
én is azt csináltam, hogy megnézegettem az ovikat amiket kinéztem. mentem nyilt napra is florával meg nélkule is. én az ovonéniket néztem, hogy hogy bánnaka ygerekekkel milyenek veluk.azt hiszem hogy az oszutcaiba is voltam. de ott nekem azt mondták(hamar be is telt a hely), hogy florit mivel novemberi csak a ovetkezo év szeptemberétol vették volna fel. ott ilyen a rendszer . de bocsi ha rosszul emlékszem lehet hogy ez nem az Ősz utcai ovi volt :oops: nem juta eszembe az utca neve. ez az utca nem messze volt a máltairol. le kellett menni a tomasmannrol balra(ha a civis felol jovunk)és az elso utca jobbra.
ezt az ovit is nagyon dicsérték.

szoval szerintem nézz korbe és menj el a nyiltnapra

de jo hoyg nálatok tavasz van irgy irigy vagyok.itt ugyan nincs hideg 3-5 fok de még nem sokszor sut ki a nap.
de remélem esni a ho már nem fog. bár nem biztattak semmi joval álitólag itt sokáig van tél. ez az egy ami eddig nem tetszik svédországban. sajna én nem igazán sztem a telet. annak ellenére hogy itt a gyonyoru tél van tiszta idovel napsutéssel de hideggel :(

mi járunk ilyen nyilt ovikba. anyira szuper ez a rendszer kár hogy nálunk nincs ilyen annyira élvezik a gyrekek. meg az anyukák is társaságban vannak. bár képzeljétek el hoxgitt az apák is ugyanyannyitr vannak a gyerekkel mint a mama. sok apuka van a nyiltoviba is. itt megvan osztva hogy a másfélévnek mert itt csak enyit finansziroznaka felét az apuka a felét az anyuka toltheti a gyerekkel. az anyának át lehet venni az apukátol a napokat de nem az osszeset x nap csak az apának van fentartva

Kriszti!

igen korzeti orvsok vannakmeg védonok, de választhatsz is . mi a korzeteshez járunk mivel amug se ismerunk senkit :)
a védonénink az tundéri nagyonrendes. el is tudok vele kommunikálni, bár féltem ettol hisz nem nagyon tudok angolul de azért ktaláljuk mire gondol a másik :)
amugy itt az egézségugyi rendszer nem tul jo. azt mondják jobb ha nem leszunk betegek, mert itt nem nagyon figyelnek az emberre. itt a dokik szerint mindenki egézséges még akkor is beteg :(

remélem nem leszunk sokszor betegek. mondjuk hoztam egy halom gyogyszert a fél gyogyszertárat kiueritettuk otthon. :)
mondjuk Flori most ugy fekudt le hogy nem érzi tuljol magát de remélem nem lesz semmi komoly. mondjuk hogy most elkezdtunk rendszeresen jáárni oviba valoszinu nem uszuk meg a betegségeket

megyek is felkeltem Florit . gergoke meg a másik szobában sikongat
:)

sziasztok
jo napsutést nektek kuldjetek ide is!

enci
renci

Sziasztok!

Csak bekukkantottam elköszönni, holnap indulunk Munchenbe. Remélem szép időnk lesz, meg Rátok is sok-sok napsugaracska fog sütni :)

Az ovikba nyílt napon kívül is bemehetek? Vihetem a gyerkőcöket is, "jöttünk szétnézni" felkiáltással?

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Egy debreceni 29 hetes kismama vagyok. Aki a klinikán szült, tudna abban tanácsot adni, hogy legyen-e választott orvosom?
Eddig úgy gondoltam, hogy nem lesz, de nem tudom, nem származik e hátrányom belőle.

Kép
anido

Szia Amido,
amilyen aranyos szülésznők dolgoznak a klinikán lehet, hogy tényleg nincs szükséged választott orvosra. Viszont akkor számíts rá, hogy a kutya sem fog rádnézni....
Ja és akihez terhesgondozásra jársz nem vállalja vagy őt nem akarod?

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Ditke!
Jó pihenést nektek!
Mi Annával mindenhova úgy mentünk, hogy "jöttünk szétnézni", és a vezetőóvónővel beszéltem. Mindenhol kedvesek voltak, megmutattak mindent :)

Enci!
Remélem nem lett beteg Flóra!

Anido!
Én ismerősnél szültem, nekem így nagyon jó volt :D
Így utólag azt mondom, hogy a szülésznő majdnem fontosabb, mint az orvos :wink:
De akkor még lehet választani orvost, vagy hogy van ez?????

Era
Kép
era75

sziasztok,

Nem is tudom mikor írtam utoljára. Most 2 hétig itthon volt Marci, olyan massziv takonykór volt. Mivel viszont más baja sem volt, egész nap lefoglalt, estére meg.... Már nem vok a régi :wink:

Ráadásul szobafogságon vagyok. Az haggyán (így írják??), hogy a pocim már nem fér be a volán mögé. de ha akarnék sem tudnék sehová menni egyedül ugyanis a csatornázás hetek óta folyik az utcában. Sártenger, ráadásul iszonyú utat hagynak maguk után, komolyan úgy érzem a gyerek kiszakad belőlem akkora kátyúk.. Talán hóvégére az is meglesz, aztán kezd a Strabag az úttal, az állitolag 2 hét... Hiszem ha látom. Így viszont tényleg karantén van, sehova sem tudok menni a kocsival, mert ha sár van elakadok, ha nincs sár a csatornázok lezárják az utcát estig, az fél km gyalog... Kicsit bosszantó már.
A garázst is elkezdték építeni, így legalább látok néha embereket. :lol:

A pocim már hatalmas. Mindenhol azzal fogadnak, h húúú Húsvétra meglesz, aztán mikor mondom, h nem kéne mindenki elhűl.. Az uhn úgy fogadtak 26 hetesen, h elkezdték gépelni, h 32 aztán az asszisztens szólt, h 26 :lol: De amúgy tök jól vok, végre, csak annyira dagi.. úgy hizok , h huha... Ráadásul ugy, h egyedül reggelire eszem rendesen, a többire már alig birok, mert ráadául faros is egyelőre és így a kis fejecskéje benne a gyomromban :lol: Már van 3 nevünk is: Nándor, Bertalan és Péter (igen végül ZSolti megtört :wink: ) De ennél közelebb nem jutunk 2 hete :lol:

Ditke,

nem is tudtam, hogy elutaztok.Azért remélem olvasod, 28-án van a nyílt nap Babits utcán. Gyerkőccel együtt érdemes menni, mert ott lesz a kiscsoportosok leendő ovónénije is.
Szomorúan olvasom, hogy nállatok is volt kis betegség, remélem elmúlt már.
Ma hallottam, hogy jövő hétre jön a hó... klasz... mikor az ember már kitavaszodik belül:)

Valaki kérdezett 3D-s uht. Én a Ditróiban voltam, a Liget lakóparkban. Van nekik honlapjuk is ( http://www.ditroi.hu/ ) , én nagyon meg voltam mindennel elégedve, gyönyörű élmény volt.

Enci,

olyan klasszak a képek, és olyan jó olvasni rólatok. Meddig is maradtok?
És hogy Gergő milyen gyönyörű nagyfiú lett!! Húha!! Flori meg a tortás nőcis hajas képen :wink:

:?: Körkérdés :lol: Marcinak szeretnék vmi édes kis locsolóverset betanítani... Segítsetek!!! Én nem tudok egyet sem.. vagyis olyan aranyosat nem...

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok!

Hazajöttünk, jól vagyunk, túléltük :)
A csajoknak egyetlen élmény van, ha megkérdezik, hogy mit láttak: kavicsot dobáltak :? :lol:

Ja, és Pepe közölte a Nympenburg-i kastélyra, hogy "Petra házikója" :) Mondtuk, hogy arra még gyűjteni kell egy kicsit :lol:

Gabi!

Köszi az infót, láttam az ovodán is kiírva, azt írják 10-12-ig van. Megyünk :)
Locsolóverset nem tudok, de majd még agyalok.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ezt most kaptam mail-ben, nem tudom igaz-e, de mindenesetre bemásolom, sosem lehet tudni :(

Felhívás! - A Rendőrkapitány tájékoztatója

A közelmúltban elkövetett két típusú telefonos
csalássorozatról értesítettek bennünket, ezért kérem, hogy
amennyiben bárki hasonlóval találkozik, az alábbiak szerint
járjon el.

Az első eset a hagyományos, vezetékes telefonokat érinti,
amelynél egy automata géphang értesíti a hívást fogadó
személyt, hogy egy egzotikus nyaralást nyert, amelynek
minden költségét fizetik. Ezután megkérik, hogy nyomja meg a
9-es gombot a további részletekért. Ekkor egy emeltdíjas
számra kapcsolnak, amelynek a percdíja 20 angol font. Ezt
követően azonban már hiába szakítjuk meg a hívást azonnal,
minimum 5 percet, azaz 100 fontot kiszámláznak. A hívás
végén megkérnek, hogy billentyűzzük be a postai
irányítószámunkat és a házszámunkat és további két perc
múlva tájékoztatnak, hogy mégsem mi vagyunk a szerencsés
nyertesek. Ez alatt az idő alatt a hívás díja elérheti a 260
fontot.

Mivel a hívások eredete külföldi, a hatóságok és a
telefontársaság nem sokat tehet ellene. Az egyetlen, amit
tenni lehet, hogy AZONNAL MEG KELL SZAKÍTANI A HÍVÁST, AMINT
EGY ELŐRE FELVETT ÜZENET ARRÓL TÁJÉKOZTAT, HOGY NYERTÜNK
VALAMIT!

Egyéb variációk is előfordulhatnak, ezért minden hasonló
esetben így járjunk el!

A második eset a mobiltelefonokkal kapcsolatos. Nem fogadott
hívásként a 0709 020 3840-es szám jelenik meg. Az utolsó
négy szám változhat, de az első négy ugyanez marad A szám
visszahívása 50 font/percbe kerül.

Tény, hogy nyereményről sosem géphang értesít. :wink:

Más: kaptam egy barátnőmtől telefonszámot, egy Zeneművészetis csaj telefonszáma, ő tartana nekünk zenebölcsit. Korábban felemrült a téma, csak eddig tartott a szervezés :oops:
Holnap felhívom, megkérdezem mikor, mennyiért jó neki, és akkor nálunk lehetne. Innen valakit érdekel?
Mondjuk hétköznap délelőtt lenne a legjobb, mivel a hétvégén azért rendszeresre nehéz megoldani, olyankor jobban van mindenkinek programja, ovisoknak esetleg péntek? Vagy rendszersen gáz, ha nem mennek oviba a csemeték?

Ditke

Ditke
ditke62

Megint én :wink:
Néhány kép Munchenből:

Kép

Kép

Kép

Voltunk Dacahuban is:

Kép

Az elmaradhatatlan kavicsozás :wink:

Kép

A Nympenburgi kastély. (Tudjátok, Petra házkója :wink: )

Kép

Kép

Kép

Kép

Ez pedig még itthon készült, mikor kinyíltak az első krókuszok :)

Kép

Ditke
ditke62

Sziasztok!
Szeretnék ajánlani nektek egy szép lakberendezési lehetőséget a
gyerekszobába ! Dekorációs FALFESTÉS.
Disney,Micimackó,Shrek,Vuk...amit szeretnétek !
Több éves tapasztalat,sok-sok referencia.
További képek falfresko.hu oldalon :lol: :lol: :lol: Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Ditke!
Látom nagyon jól éreztétek magatokat! :)
Mikor tartja Petra a házavatót? :wink: :lol: Remélem minket is meghív!!
A kavicsos kép annyira jó...még mindig azon kuncogok :lol:
Oviból hiányzás nem gáz, Anna most pénteken sem fog menni, mert egy kicsit "Anyázik" :)
Majd megkérdezem tőle, hogy szeretne-e járni , mert mostanában nem túl társasági lény.

Gabi!
Nem irigyellek a szobafogság miatt!
De legalább a pocaklakó már szép, új úton érkezik haza :)
Mikorra vagy pontosan kiírva?
Kitartás :!:

Era
Kép
era75

Sziasztok!

A múltkor mikor nálunk volt a tali beszéltünk a zenebölcsiről, de aki esetle nem volt itt annak írom: találtam egy zenetanárnőt, 24 éves, a Zeneművészetin végzett, játszik a Debreceni Filharmónikusoknál, meg az egész családja zenész :) szóval azt hiszem jó lesz a gerekeinknek boci-boci tarkát énekelni :lol: :wink:

A lényeg, hogy itt lenne nálunk minden héten 1x, kb. fél óra, 40 perc, majd meglátjuk mennyit bírnak a gyerkőcök, szerintem egy óra már sok, de kialakul. Leülnénk a nappaliba, kicsit játszana hangszeren (furulya, szintetizátor, ütősök), énekelgetne gyerekdalokat, népdalokat, a gyerekek meg tanulhatnának tőle :)
Szóval akinek van kedve, jövő hét pénteken lesz az első alkalom, 10 órától, aki nem tudja a címem íron privit :)
Egyelőre a pénteket találtuk megfelelőnek, de ez lesz az első megbeszélés, aztán ha valakinek más lenne a jobb akkor az is szóba jöhet, ez még nem a végleges időpont.
Árat még nem mondott, azt mondta gondolkodjunk mi, ami mondjuk szerintem hülyeség, de azért leírom. "Na, akkor gondolkodjunk! " A lényeg, hogy annyi felé osztanánk az összeget ahányan vagyunk, szóval legyünk minél többen :)
Egy másik zenebölcsiben ahová Ágiék jártak 500 Ft volt fél óra, hát ennél csak olcsóbb lehet. :)

Na, jó sokat írtam, remélem sokan jöttök, Gabi, nálatok is csinálják meg jövő hétig az utat, ne legyél szobafogságban :)

Ditke
ditke62

Jajj nagyon édesek a képek!!!Szép zöld fűre irigykedem... mikor lesz nálunk olyan. Bár megigérte Zsolti hétvégén gyomot irt, aztán tereprendezünk és egy hónap múlva vetjük a fűmagot... hááát jó is lenne:)

Kiírva június 9re vagyok, bár én már egy május végével teljesen kiegyeznék:) Az meg már csak jó két hónap... Addigra talán út is lesz. Mi úgy saccoljuk áprilisban talán kezdik is az aszfaltozást. Nyáron ide sem találtok majd, úgy megújulunk :wink: Aszfaltút, garázs, fű :wink:
Zenebölcsiben alkalmanként szerintem mi is csatlakozunk majd, de inkább csak nyáron, ha már beférek a volán mögé :cry:

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok!

Ditke!
Csajommal beszéltem és nincs kedve menni a zenebölcsire :(
Nem tudom meggyőzni...pedig én mennék!
Az a kifogás, hogy nem jön Apa :?

Gabi!
Múltkor elfelejtettem, hogy én nem tudok locsolós versikét. Hátha tanulnak majd a bölcsiben!

Holnap délutánra tervezek egy kis Hangyabolyozást.
Van kedve valakinek csatlakozni?
Úgy néz ki, hogy Orsiék is jönnek....

Era
Kép
era75

SZiasztok!

Látom pang a topik, mi is kint vagyunk állandóan a levegőn. Csak egy dolog miatt jöttem, van egy kuponom ami március 31-ig beváltható a DM-ben ami 21%-ra növeli a 15%-os kupon-t, ja meg van 5 potom is. VAlakit érdekel?

Na megyek szétszednek a csajok. Ja írtam hogy a harmadik is csajos? Csicsóné leszek :lol:

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Már óvodások is nevezhetnek a rajzversenyre, pénzt lehet nyerni :) (illetve talán utalványt):

http://www.energiakalkulator.hu/mosogep/gyermekrajz/

Nadine!

Gratulálok a csajoshoz! :)
A kupon jó lenne, de egy árva pontom sincs :(

Ditke
ditke62

Sziasztok

Debrecenben lakok a kislányom az ősz utcai oviba jár és oda járt bölcsikébe is. Ha valakit bővebben érdekel nyugodtan kérdezzetek. Jlelenleg 5 éves a nagy lánykám és úgy hívom Nellibaba:)

Másodállásban a forever amerikai cégnél dolgozom aloe vera készítményeket forgalmazok nagyker áron. Ha valakit érdekelnek a termékek vagy a lehetőség egy jó üzletre esetleg egy orvosi előadsá meghallgatása a termékekről szóljon bátran. Gyermekorvos is szokott lenni vagy ha valaki kismami szokott lenni szülész orvos is mint előadó. Nem régen Harsányi Ágnes szülész nőgyógyász beszélt a héten csütörtökön pedig egy szülésznő lesz.

Ha valakit érdekel csütörtökönként van az előadás este 6-tól kb fél 8-ig.

Puszi
nellibaba

hopp az elérhetőségem lemaradt:)) moni0511@freemail.hu
nellibaba

sziasztok!

hozzánk is eljutott a napsutés. ma már annyira jo ido volt, hogy rovidujjuban is melegunk volt. nagyon sokat vagyunk kint.olyan a házunk mintha kertesház lenne mert a bejárati ajto kozvetlenul a szabadba nyilik. elottunk egy kisebb parkos rlész van paddal meg asztallal és melletunk van egy nagyobb park meg játszi. ugyhogy déluánon ként ki szoktunk jonni. kint van a tobbi gyerek is ugyhogy flori sem unatkozik. egész délután játszik veluk sot nélkulem is kijon a srácokkal focizni. elég keleti a társaság mindenki japán illetve egy kinai család van. az utobbi kozvetlen szomszédunk olyan jo illatok jonnek ki toluk, de sajna elég mogorvák, pedig egy kis maradékért illetve receptért szivesen beugranék. a japánok viszont nagyon kedvesek. foleg az egyik anyukával mivel o is itthon van sokat beszélunk.

Flora április végén megy oviba már voltunk is bent megbeszélni a részleteket. Nekem tetszik florának is bár mondta hogy zavarja hogy nem érti az ovonéniket. Ez biztos egy kis problémát fog okozni, de az a jo hogy én addig lehetek vele a míg Florának szuksége van rám, illetve az ovonénik is igyekeznek egy két szot illetve éneket megatnulni magyarul. Nagyon aranyosak velem egykoruak lehetnek illetve fiatalabb. Az egyik csoportára egy magyar kisfiu lesz igy nem lesz annyira egyedul.legalább vele az elején tud komunnikálni. De nagyon érdekli a nyelv. Egyre tobbet kérdez hogy ez meg az hogy van angolul és svédul és mikor mit kell mondani. Nagyon édes ahogy probálja kiejteni a szavakat.

Gabi !

Hu jo nagy lehet már a pocid. Kisfiu lesz-? És mozgékony baboca? Flori egyfolytába mondja hogymikor lesz már még egy kis tesoja de az kislány legyen :)
Az út miatt sajbnállak rossz lehet hogy nem tudsz kimozdulni, foleg hogy te azért jottél mentél.de legalább szép uton josztok majd haza a korházbol :)

Ditke!

Szép lehetett Munchen. Florinak nagyon tetszettek a csajok csak azt nem értette hogy mit néz Petra annyit a szobron és mért nem az anyukájával van
Kavicsok :)

Nadine!

Gratula a csajszihoz :) Mikorra vagy kiirva?

Orsi!

Hogy vagytok? Bercinek hogy tetszik az ovi?

Krisz !
Veletek mizujs? Munka?

Nellibaba!

Én most nem tudok résztvenni az eloadásokon pedig érdekel, csak hát egykicsit messze vagyok. Jelenleg stockholmban élek pedig szivesen elmennék. Mi nemrég hazsnáltuk a first-ot mert a lánykámat karácsonykor baleset érte leforrázta magát, és sokat segitett .

Moni!
Veletek mi van ? hogy vagytok?

Sziasztok
enci
Kép Kép
renci

Március 31-én 8-16 között babaruhabörze lesz, ahol használt kismama és babruhákat, holmikat lehet adni-venni. Helyszín: Újkerti Ált. Műv. Központ
A belépő 200 ft.
Asztaljegy-vásárlás:70/296-5025

Mindezeket egy szórólapon olvastam, a körzeti nődokinál volt kitéve.

sziasztok!

Ahhoz képest, hogy a múltkori talin mindenki olyan lelkes volt a zenebölcsit illetően, nem jött el senki :cry:
Mindegy, az én lányaim jól elvoltak, Pepének nagyon tetszett :)

Enci!

Tök jó, hogy nálatok is megérkezett a tavasz :)

Petra azt nézte a szobron, hogy az egy pai, aki akkor ozdult meg, ha valaki dobott valamit a kalapjába :) Így Pepe lelkesen hordta oda az összes aprónkat :shock: :lol:

Nagyon aranyosak a képek, látom jól megvannak együtt a gyerkőcök :)

Szerintem Flóra hamarabb fog megtanulni svédül, mint gondolnád. Az egyik ismerős mesélte, ők az USA-ba költöztek ki, hogy mikor akarta számolni tanítani a gyereket akkor a gyerek magától folytatta :) Mondjuk én is félek, hogy hogy tanulnak majd meg a csajok angolul ha kimegyünk valahová, de engem is mindig ilyen történetekkel nyugtatnak.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Enci,
döbbenet milyen nagyok már!!:):):) csudahelyesek, annyira tetszenek a tesós képek :) :)
munka egyelőre még nincs, pedig voltam már pár interjún, de mégsem :(

Biztos klassz lesz Flórának az ovi, főleg hogy lesz még1 magyar gyerkőc :D
de tényleg pár hét alatt megtanulja az oviban hiszen csak azt hallja, az ovónéniktől, gyerekektől. tök jó majd tudni fog svéd mondókákat, énekeket :D

Era,
voltatok végül a madárfütty sétán?
Dorka tegnap kapott új bicót, így inkább bringázni voltunk. Reggel az volt az első dolga, hogy szaladt a bringához, megsimizte és megkérdezte tőle: kedves biciklikém jól aludtál?
:lol: :lol: :lol:
és alig bírtam lebeszélni arról, hogy 7kor pizsiben elinduljunk
:shock:

Kép

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Krisz!
Voltunk, nagyon jó volt :)
Dorka mesélte reggel, hogy kapott biciklit, Kivinek hívják :D

Ditke!
Örülök, hogy jól sikerült a zenedélelőtt!
Sajnálom, hogy Anna nem akarja, de gondolom elég neki az ovi.
Rajzversenyt még kihagyjuk, bár ha van "elvont" kategória, abba benevezem a csajt :lol: :lol:

Ná!
Köszi az infót, de lemaradtunk róla. Pedig Annának kellenek új nadrágok, mert az összesnek rövid a szára, annyit nőtt a télen.

Enci!
Nagyon jók a képek! :D

Nadine!
Erről is lemaradtam...
Csicsóné :lol:

Era
Kép
era75

Sziasztok,

Először is az alexandra online-ről holnap éjfélig minden alexandrás könyv 40 százalékos akciós. Én rendelek, ha esetleg vki társulni szeretne, szóljon:Ö

Enci,

testvérkék :) És tisztára hasonlítanak egymásra. :D Az ovi miatt ne aggódj, főleg, hogy van egy kis honfitárs :wink: Majd biztosan szövetségesek lesznek :wink:

Ditke,

végülis hányan voltatok? Én mennék szívesen nyáron, de amíg nem férek be a volán mögé.....
Petra és a szobor ember :)

Mi az a madárfütty séta???

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok Anyucik!
Hamarosan Debrecenbe fogunk költözni, és a segítségeteket kérem: :?: melyik nőgyógyász foglalkozik endometriosis-sal a klinikán? Ha esetleg ismeritek tapasztalatból, akkor arra is kíváncsi lennék, hogy milyen szülésznek ez az orvos?
Köszönöm, Zsuzsa
zsuzs74

Szia zsuzs!

Szivesen segítek én a klinikán szültem 1 olyan dokinál aki foglalkozik ilyennel mert volt amikor oda kellett mennem mikor ilyen rendelést tartott. ( endokrin rendelés ) Csak jusson már eszembe a neve... várj rögtön írom a nevét is:)) Jenei Katalin.

Amúgy bármi kérdésed van írj nyugodtan moni0511@freemail.hu

Honnan költözöl ide?

puszi
nellibaba

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?