Sziasztok!
A doki néni házhoz is megy, ezt vele kell megbeszélni!
Mindenképpen a baba születése előtt jó elmenni hozzá az egészséges rendelésre : Szerda 10-12, Péntek 16-18, mert Ő akkor ir egy csomó receptet,ami majd kell a kezdetekre (gyógyszertári napraforgó olaj,popsikenőcs, fürdetőkrém,lázcsillapitó kúp,stb) , ezeket még a saját TAJ számotokkal tudjátok kiváltani, csak elé kell irni egy kódot-ezt Ő megmondja mit.
A védőnő kérdésben én eléggé elfogult vagyok, mégpedig rossz értelemben, mert uram bocsá én még értelmes védőnővel nem találkoztam a kerületben (pedig cirka 24 évemből 21-ben itt éltem...)
A miénk az AFP eredményt keverte el (TÖBBEK KÖZÖTT),egy szép napon találtam egy letépett papirfecnit a postaládában szó szerint ezzel a szöveggel: KEDVES ANYUKA! ROSSZ LETT AZ EREDMÉNY,JÖJJÖN BE. VÉDŐNŐ
Az udvarban van még gyerek, tehát nem ártott volna a cimzés, a pontos aláirás és ,hogy MILYEN eredmény lett rossz...
Berohantunk,ott közölte a mi védőnőnk, hogy eeezt nem ő irta,majd hétfőre....(ez volt péntek délben) kideriti...
Én már aznap kideritettem, mindeközben időmből arra is tellett ,hogy egy 2 oldalas panaszlevelet megirjak ,amire jött is válasz,mégpedig bocsánat kérő,miszerint utána jártak...
Jah, és mikor próbáltuk kideriteni,ki irta, akkor mikor elő került, büszkén közölte az illető,hogy bezony ő irta s dobta be,mert helyettesitett...látta,hogy magasabb lett az AFP és gondolta szól...jah, és ,hogy szerinte ilyen eredménnyel valószinűleg a kis kezével vagy lábával van a baj...
Természetesen SEMMI baj nem volt a gyerekkel, de régen voltam úgy be@va mint akkor, a genetikai UH-ig.
(itt megjegyezném, hogy az AFP vizsgálat igazából egy vicc,mert olyan nagy a tévedések lehetősége és a határértékek rugalmassága, hogy nagyon...)
Mindemellett jártam a védőnőhöz (MERT KÖTELEZŐ,ILLETVE CSAK AKKOR JÁR A PÉNZ,HA 4 ALKALOMMAL OTT VAGY,vagy valami ilyesmi,habár mikor meglett a Fanna,akkor a dokija mondta,hogy az Ő igazolása kell hozzá,hogy részt vettem a terhesgondozáson, nna mindegy ,ezt inkább tőlük kérdezzétek meg),kedvesen mosolyogtunk egymásra, kb ennyi volt a gondozás...Nah,jó a szivhang hallgatás egy igen jó móka azért
Mikor Fanni megszületett,akkor a védőnő épp (mint mindig) szabadságon volt, nyaralt, úgyhogy 2 hónaposan látta először,azóta is 2 havonta megjelenik, mond valami teljesen eltérőt,mint amit az orvos a kajával kapcsolatban, kedvesen bólogat mindenre amit mondok,majd jobbra el.
Én kitűnőre végeztem a Vöröskeresztnél egészségügyi képesités/csecsemő és gyermek gondozás,elsősegély = baby sitter cimmel, úgyhogy nem volt gond,hogy hogyan fogjam,fürdessem,ápoljam,de azért ez nem mindenhol van igy, igy is volt (lett volna) sok kérdés,amit az épp bent lévő fehér köpenyestől kérdeztem meg...
Mindegy ,én örülök, ha vendég jön,neki meg van munkája,ez a mai világban egy jó dolog...
És ahogy bacilivi is irta: hetente lenne kötelező jönniük, én ettől szivesen eltekintek,tekintve a tudásukat, de mondjuk van igen sok hely, ahol nem,sőt: egyáltalén nem megfelelően vannak ápolva,gondozva a gyerekek,ott azért elkélne a segiség, de attól félek, oda sem rohannak nagyon...(én eleinte büszke voltam,hogy ritkán jön,mert biiztos látja,hogy itt minden előirásszerü, de lehet,hogy csak lazák...)
Mindenesetre ez 15-20 éve nagyon nem igy volt (mondjuk az meg a másik véglet volt talán).
Elnézést a hosszúságért