Kata
OK... megértem... remélem, nem vetted rossz néven, amit írtam, tényleg nem bántásnak szántam.
Persze 26 éve az én első tortámon is tejszín volt még túrókrém helyett... a fiaim meg tejszínt 2 évesen kaptak először
szopi
épp nem is olyan régen beszélgettünk ezzel Zsebivel.
Tök normális dolog, hogy van egy rosszabb melled. Nekem a jobb volt rosszabb, 1 évig végig kevesebb tej volt benne és ca. 1.5 hónapig sokkal nehezebben jött belőle. Nálunk Máté volt a jól szopó, de még ő is csak ca. a 70-75%át tudta abból megszopizni, mint a folyósabb balból.
szóval aggodalomra semmi okod. Nekem nem volt választásom, nem tudtam másik mellre tenni az abból szopó gyereket, mert ugye nem volt másik
ráadásul szopi szempontjából az én fiaim klasszikus korababák voltak, sárgák és aluszékonyok. Szóval kínlódtunk ezzel.
jobbik mell: ha annyira tele tudja enni magát, hogy utána abból lényeges mennyiség visszajön (mérd le, hogy mennyi, mert 5 ml is soknak tűnik kiöntve, mennyiségre meg szinte nulla). Akkor érdemes azt tenni, hogy a folyós mellből szopi előtt lefejsz olyan 10-20 mlt (nem tudom, emnnyia tejed, de ennyi ált. bele szokott férni), és akkor nem megy olyan nagy sebességgel a szájába már.
rosszabbik mell turbózása: azért nem szerencsés, ha átteszed az eleve jobban termelőre, mert azzal az kap még plusz ingert.
próbáld meg azt, hogy estére ne az a mell jöjjön ki, vagyis este lakjon mindenképp jól a pocok. Nappal se tedd utána át a másikra, hanem, ha a baba végzett, akkor utána fejd ki üresre a szaporítós fejős technikával, ami azt jelenti, hogy fejed 7-5-3-1- percig, és a fejések között ennyi idő szünetet is tartaszt (ilyenkor kellene a másikat fejni, de mivel nálad nincs terjtermelési gond, ezért szerintem ez felesleges). Ha nem jön ki a mellből semmi, akkor pumpáld, mert inger a mellnek.
még egy ötlet: egészen biztosan nincs elzáródás sehol abban a mellben? nekem volt abban rendszeresen tejcsatornaelzáródás, ami még "dobott" a jó helyzeten.
és bocs, még 1 ötlet. szopi előtt ca. 10 perccel fogj egy pelust, tedd olyan forró vízbe, amit még elviselsz és tedd a melledre, ezzel kicsit oldani lehet ha van bárhol is elzáródás, ugyanígy segít, ha a melegvizes borogatás után jól átmasszírozod, és csak utána adod oda a cicit a babának.
bocs, hogy hosszú lettem
bízom benne, mindent leírtam.
summa summarum: melegítés, masszír, szoptatás, fejés (7-5-3-1 percig)
(még 1 ötlet.... tényleg kussba maradok. szopi pozíciókkal is lehetne kisérletezni, mert lehet, hogy valamelyikben jobban elérné Bálint a cicid. pl. tejcsatorna elzáródás esetén elég jó, ha a gyereket a földre teszed, hanyattfekve, majd fölé állsz négykézlábra és így lógatod a szájába a cicit... hülyén néz ki, de csodákra képes, mert az összes gravitáció nektek segít)
(és még1... nekem ezzel a komplex módszerrel ca. 1.5szr annyit sikerült kinyerni a jobból... és tényleg 2 hó után már szinte nem is volt különbség, végig kevesebb jött, és hajlamosabb volt az elzáródásokra, de tök jól jóllaktak belőle a gyerekek)
na, húzok