Jó reggelt!
Húúú, Ildi, az nagyon sok! Hívjál ki egy dokit! Biztos nem tud azonnal jönni, de majdcsak kiér valamikor! Figyelj, lehet, hogy marhaságot mondok, de nem kaphattad el a skarlátot
? Mondjuk nem találkoztál Miksával, de velem igen, és én biztos hordoztad azt a vackot. A leírások szerint 2 napig fertőzhet a kezelés megkezdése után, neki ugye a szombat volt a második nap. Bár ez annyira áttételes lenne, hát nem tudom, csak felmerült bennem.
A vendégséget ugye lemondtátok?
Beszti! Egészen biztosan igazatok van, csak hát az én első szülésem nem volt sima ügy, hogy finoman fogalmazzak, és így nem annyira van önbizalmam, teljesen érthető módon. Meg hát én se a doki kézsimogatása miatt szülnék a saját rovosommal, hanem mert akkor garantálva van, hogy jó hangulatban zajlik minden, ha gondom van, vele beszélek, minden kérdésemre válaszol, sőt, magától mond el mindent, és nem az ügyeletest kergetik nekem (ha kergetik egyáltalán), úgy vizsgál, ahogy szokott (vizsgált engem ügyeletes, amikor befekvésnél elkéstünk, és az én dokim vizitelt, hát aszittem, leugrom az asztalról), szóval tulajdonképp a biztonságról, kiszámíthatóságról van szó. Ami nem biztos, hogy nem lenne meg ügyeletben, de nem lehet tudni. Kikapok egy szájhúzós szülésznőt meg egy flegma orvost, aztán lőttek a szép szülésnek. Naszóval, érted... Persze lehet, hogy minden ügyeletes kepeszteni fog, hogy csöppenjen neki valami, és jó fejek lesznek, bár úgy lenne. Akkkor meg az lenne, ami Motiot-éknál.
Motiot! Végülis te se tudod, kinél fogsz szülni, nem? Csak a kórház a biztos, ugye?
Rita! Beszélj a dokiddal, ő elég nagy arc a szakmában (én legalábbis ismerem a nevét), biztos megy valahová. Ha szerencséd van, nem Telkibe
Igazából próbálom nem tragikusan fölfogni a dolgot, meg még elég messze van, csak a bizonytalanságot nem nagyon bírom, nomindegy
Újpesttel egyébként az a helyzet, hogy valahol érthető, hogy ott nem maradhat a szülészet, évek óta készülnek arra, hogy változtatnak a dolgon. Most is úgy volt, hogy csak költöznek, a dokim úgy tudja, hogy meg is volt a pénz, rá, de aztán másra költötték. Szóval az volt az alapvető gond, hogy a szülőszoba a földszinten van, meg a vizsgálók és a csecsemőosztály. Ha a gyerekeket a mamákhoz vitték, akkor kocsira rakták és a folyosón át lifttel vitték a másodikra, ahol a gyermekágyas osztály van. Ami egyébként tök jó, 4-5 ágyas, fürdőszobás szobák vannak. Az elsőn a műtők vannak és a nőgyógyászat. Szóval pl. engem, amikor Miksa beszorult a kitolásnáál, és folyamatos tolófájásaim voltak, csak a kölyök rossz helyen akart kijönni, ezért hiába, a szülsőzobából kitoltak a folyosóra (hétvége volt, nem voltak látogatók és vizsgálatra várakozó várakozó kismamák, de különben egy rendes napon lettek volna és köztük toltak volna el), és úgy vittek lifttel az elsőre a műtőbe. No, egy kis életkép
De azért nagyon-nagyon sajnálom...