Sziasztok,
nem nagyon tudtam eddig jönni.
Az egész család testületileg taknyol, prüsszög.
Bogi kezdte, szerintem megfertőzött minket, ő már jól van, bár még kicsit náthás. Mégis érdekes, hogy baba létére 2-3 nap alatt lerendezte a nagyját, én meg szerda óta konstanstan szarul vagyok.
Rambóka, mi Monapel úszópelust próbáltunk, de mindegyiktől olyan lesz a kicsik segge, mint a busmanoknak, csík víz fityeg benne. Befolyik a víz, én nem vagyok róla meggyőződve, hogy kifele már nem, híg fosi esetén elég gáz tud lenni a helyzet. Úgyhogy nekem fogalmam sem volt róla, hogy mi legyen, mígnem kiderült az első úszásalkalommal, hogy kötelező helyben még biciklisnadrág forma gatyót is rájuk adni, amit helyben árultak. Ha tudsz ilyen anyagot venni, szerintem varrj Gergőnek inkább. Ez aztán teljesen rásimul a testükre. Azóta is mindkettőt ráadtam Bogira, biztos ami biztos alapon, de sokan így csinálták. Mikor kijöttök a vízből, azonnal szedd le róla, már amikor kiemeled (bepállás, felfázás).
Mi abbahagytuk az úszást, de ezt a párom cseszte el.
Mert annak idején a lightos-éneklős-simogatós iskolát kezdtük, ahol semmit nem kényszerítenek a gyerekre, mindenki maga tempójában halad csak éppen méregdrága. A párom megelégelte 1,5 hó után, és azt mondta, próbáljuk ki a helyi, közelebbi hagyományos stílusút. Összesen háromszor mentünk oda, egyre többet üvöltött ott Bogi.
Ugyanis ott egyből víz alá kellett nyomni meg számára félelmetes gyakorlatokat végeztetni vele, és nekem rettentő antipatikus volt az egésznek a szellemisége. Mit nyúzzak egy pár hónapos gyereket, csak azért, hogy a 12 alkalom végén vizsgát tegyen le 5 perc alatt egy gyakorlatsorból, hogy majd továbbmehessen? Szerintem majd ráér vizsgázni a suliban..
Láthatóan nem élvezte a lány, akkor mit erőltessek? Csak nekem tényleg az volt a megdöbbentő, hogy 3 gyerekből 2 mindig sírt... na mindegy, én csak remélem, hogy Gergőnek tetszeni fog! De ha pár alkalom után sem lesz nyugodt, rémült lesz, nem tud hozzászokni a merüléshez stb., semmiképpen ne erőltesd!!
Ja, amikor babaúszás van, akkor úgy tudom mindenhol az a szabály, hogy olyankor nem klóros vizet engednek a medencébe, és akkor más nem is használhatja.
Gyereknevelés: könyörgöm, ne akarjatok már nevelni egy 3 hósnál fiatalabb gyereket!
Akaratos lehet, lehet, hogy jobban kifejezi a nemtetszését és nem plazma típus, tovább sír, erősebben, de ez még nem hiszti! Nem tud még ilyenkor manipulálni, nincs a céljai között! Érdekes, hogy a korlátolt védőnőm, akit nagyon szeretek
, és a katonás napirend-szemlélettel őrjít meg engem, is pontosan ugyanezen a véleményen van. Történt ugyanis, hogy bár az utcánkban 70%-ban idősebb ember lakik, úgy jött ki a lépés, hogy pont a szomszédunkban 2 hét eltéréssel született szintén egy kislány. A védőnő kiment hozzájuk, aztán hozzánk csak úgy becsengetett, s még nyár vége volt, jó idő, franciaajtó nyitva. Beszélünk, de hallja csak egyszer, hogy a szomszéd kicsi már 10 perce hangosan sír. Várt még 5 percet, aztán anyám mondta (itt volt ő is), mivel átlátott a kerítésen, hogy "a babakocsiban ott sír a baba". A védőnő elég pipa lett, és mondta, hogy ez disznóság, 2 hós gyereket nem szabad így sírva hagyni! Vissza is ment.
Esti sírások nálunk is voltak, én olyankor mindig járkáltam föl-le az udvarunkon Bogival és dudorásztam neki félórákig (már sötétben), úgy arra elpilledt nehezen. Én marha csak utólag jöttem rá, hogy már este 7kor le kellett volna fektetnem aludni. Egy pici babának ott vége van a napnak, egyszerűen nem bírja tovább. De én meg ugye azt gondoltam, minél később fektetem, annál fáradtabb, annál jobban alszik, annál kevesebbszer kelünk éjszaka. Ez nem jött be.
Letesszük a gyereket sírni és majd egyszer csak abbahagyja: bocsánatot kérek előre is a szélsőséges véleményemért. Lehet, hogy tényleg úgy van, ahogy a Suttogó írja: annyira kiakad a gyerek, hogy már azt is utálja, ha fogják, és jobb letenni. De akkor miért sír még 10 perceket?
Nekem ez nem stimmel... őszintén, ha ti le lennétek téve, és annyira tehetetlenek vagytok, hogy mozdulni sem tudtok még, nem láttok ki semmit, nem fáradnátok el 8-10 perc üvöltés után?! Ez nem egyenlő a hisztivel: akkor már elég élelmes a gyerek, a szeme sarkából téged les, pontosan tudja, hogy minél tovább húzza, annál nagyobb az esélye a győzelmének. De teljesen kizárt, hogy egy 1-2-3 hós gyerek idáig eljusson...
Utólag már úgy látom, hogy a gyerek túlpörgöttségét, extrém (esti) fáradtságát inkább megelőzni kell, ha kell, a napirend, fektetési időpont átvariálásával. Mi 3 hósan előrehoztuk a fektetést, és érdekes módon onnantól fogva ezek a műsorozások megszűntek. Meggyőződésem, hogy sokszor a mi készülékünkben a hiba...