Új privát üzeneted érkezett!

Thymi,

Székelyudvar helyre megyünk,mindig szoktunk ki járni 2-3 alkalommal általában.Panziót már lefoglaltam telefofon.Férjemnek nagyon tetszik Erdély és szeret kint lenni.Anyósóm is lehet,hogy eljön velünk,hogy én tudjak pihizni többet.
Te voltál már?
Nagyon szeretünk utazni,szoktunk is csak,hogy Janka még kicsi így nagyon messzire nem megyünk még.De jővőre már igen,tervbe van véve.

Ti mentek mostanában,valahova?

dóra!

voltál ma ringatón? Ha igen,hogy tetszett?? Mi is voltunk a 10.30-kor.
janka 2006

Roz, Flórának még nem volt szülinapi bulija. Mármint sok gyerekes. Pont vége az ovinak, amikor a szülinapja van, úgyhogy az oviba való tortát megúszom :wink: Ha ismerik egymást, akkor szerintem eljátszanak a gyerekek.
Horgoláshoz van könyvem, ha gondolod odaadom nagyon szívesen. De a legegyszerűbb, ha hozzáértő megmutatja. Elméletileg tudok, kis gyakorlással menne is, de nem szeretem csinálni. Anyukámtól most "rendeltem" egy horgolt felsőt, már csak fonalat kell vadásznom.

Fél 12-kor hozta egy helyes pasi a játékot. Nekem is meglepetés volt, mert nem emlékeztem rá, hogy mi kértem. A zenélős bedobós csiga volt az. Tetszik is Orsinak(egyelőre)

Nyhk, ti aztán jó messzire repültetek otthonról. (Berekfüdőt gyorsan megnéztem térképen)
Van változás Ádám beszédében?

Kazi, cica:(

Hogy jártam tegnap. Mentem nagy dirrel-durral tornázni. Átöltözök, szembe találkozom az edzővel és mondja, hogy elmarad az óra, mert haza kell mennie. Írtak sms-t de még pár évvel ezelőtti számom volt meg nekik. Úgyhogy hazakullogtam.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Sziasztok!

Janka, sajnos mi lecsusztunk a 9,45-os Ringatorol, annak ellenere hogy 6,10-kor becsongetett hozzank az ujsagkezbesito :twisted: es mar senki sem tudott visszaaludni... :?
A 10,30-as kezdesben meg nem voltam biztos, ill. Nyhk-t vartam hozzank.
A kovetkezore megyunk, 10,30-ra, szamomra az a kedvezobb. (gondolom jovo heten elmarad, errol tudsz valamit?)

Nyhk, erre gondoltam en is, bar az nem hallottam, hogy tobbnek is hibas lenne a szelepe. Orulok, hogy befert hatra.:) Remelem orulni fog neki a lanykad! :wink:

Kazi cica :cry: dorombolo ficko :twisted:

kesobb folyt.kov.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Pille, torna :cry: , nekem az első bérletes spinningem volt ilyen....
Helyes pasi :wink: :P ???

Roz, vettem megint bérletet igen, de sztem ez az utolsó,mert jön a nyár/tavasz, lehet kint tekerni,meg futni, de majd meglátom még.

Kép
seriff

Sziasztok!
Elegendő számú jelentkező esetén Kecskeméten is lehet Okos Baba Szeminárium! Korai fejlesztési lehetőségről van szó, bővebben érdemes megnézni a honlapjukat: www.okosbaba.hu. Én szervezem, mert érdeklődtem, lesz-e szeminárium, és azt válaszolták, ha megszervezem, akkor igen.
Akit érdekel, jelentkezzen március 20-ig e-mailben.
Üdv.
Kriszta
krisztavoros

Roz,
aranyos vagy. :) köszönöm, nem vagyok rosszul ill. de. :( Az idegeim...:( sajna egy kicsit....nehéz, nagyon nehéz ez a rengeteg sírás. :(
és utálom magam emiatt, hogy miért nem viselem jobban??? :cry:

Seriff
értem. :) reménykedem is, hogy nincs semmi.:)
Hanna bébi?

Bea,
én még nem írtam, de GYÖNYÖRŰ voltál! :) és Lilla is, na és picilány ruhácskája... :) :) :) persze a te rucid is csodás volt :D

Csak hogy valami JÓT is írjak..
Danus úgy néz ki járni fog Ju Jitsu-ra. :) Manócska csoportba. :)
El tudjátok képzelni mennyire édesek!!! :D :D :D

A könnyem csorgot néha a nevetéstől. és az edző....Szuper! Nagyon ért a kismanók nyelvén, viszont rendre, fegyelemre tanitja őket, miközben végig csak játszanak, rohangálnak + rengeteg feladat.
Szigorúan tilos (bűntetés is jár érte) egymás "lekaratézása" csak az edző bácsit lehet ütni-vágni, ha épp arra kapnak parancsszót. :)

KépKép
KépKép
nana09

Pille,
nekünk is jött a Pempers játék, ha jó pasi volt, aki hozta, kár, hogy a férjem volt itton.

Nyhk
készlethiány volt a játékokból, én az októberi rendelést kaptam most, a novemberit meg már januárban.

Dóra,
ha olvasod. Lili alszik, majd ha felkel utána megyünk hozzád.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kazi sajnálom a cicát,úgy az ember szívéhez nő egy ilyen kis állatka.A kapuzárással én mindíg olyan könnyelmű vagyok,és sokszor nyitva felejtem.Lehet,hogy nem kéne... :shock:

Roz a suli megy még gyógyszertanból van 2 hét múlva egy vizsgám,aztán egy kis pihi.Amit pedig nem tudok megcsinálni,azt halasztom jövőre.A műtét 27.-én kezdődik.Már alig várom,hogy túllegyünk rajta.

Pille torna :(

Nana biztos nagyon fogja Dani élvezni.

KépKép
KépKép
sbea

Ser neked meg nem válaszoltam. :) Lilla köszöni szépen mostmár jól van.Mióta kivettük a böliből azóta nem olyan beteges.Meghát vigyázunk is nagyon,mert a műtét már nincs messze,és nem szeretnénk ha addigra lebetegedne.

A baba is jól van a pocakban.Az UH-n is minden rendben volt.Voltunk pesten a SOTE-n is genetikai tanácsadáson,és teljesen kizárták a genetikai eredetet.Bár megmondták őszintén,hogy annyira ritka ez a Poland szindr.,hogy ők sem sokat hallottak még róla.

KépKép
KépKép
sbea

Bea, örülök,h Királylány jól van! Szólj, ha kell vmi segítség, bár gyógyszertanból csak jegyzetem van sajna, a könyvem még mindig Szegeden dekkol. Pocaklakó vajon fiú lesz vagy lány? Neveken már gondolkoztok??

Nana, sztem egy alapvetően egészséges,és "problémamentes" baba anyukájánl is elszakad olykor a cérna....(nálam legalábbis tutira, múlt éjjel...is) :oops:
Hol lesznek dani edzései?
Szüret u-i ház érdekel?

Kép
seriff

Bocs: D

Kép
seriff

Nyhk
Nagyon édes a kis tejfölös Petra!

Nana
Jobbulást Botinak!

Erszényes
Ti már az örlőknél jártok?

Kazi
Sajnálom h rosszul sült el a tegnapi nap…

Janka
Mi minimum évente 1x megyünk. A párom Marosvásárhelyen született és vannak kint rokonok, meg Gyergyóban is. Sajnos tavaly nem sikerült kimenni, de idén nagyon szeretnék. Majd még kiderül h összejön-e vagy sem. Nagyon sok pénzt felemészt az építkezés…

Kép
Kép
Kép
thymi

Dettus

Köszi szépen a telószámokat.

Kazi

Szegény kis cicus. :(

Nekünk is megjött a Pamperses játék. Én megkaptam az sms-t szerencsére, így nem mentem el itthonról. A sütifaló bödön jött, azt is kértem. Nagyon tüneményes kis játék, Adrinak is nagyon tetszik. Játék közben meg fel is állt, kitartotta magát jó sokáig aztán MEGTETTE ÉLETE ELSŐ KÉT LÉPÉSÉT. :) Olyan büszke voltam rá.

Andi
Kép
cukkker

Nem hiszem el!!!!!!!!!!!!!!!
Fél órája gépeltem!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Olyan sokmindent leírtam amit szerettem volna.
Most nem írom újra.
birolili

cukker: gratulálok Adri első lépéseihez!! :wink:

kazi: annyira sajnálom a cicátokat! Pár éve én is átéltem uezt... :(
Az a taxis ember meg... nem is mondok semmit mekkora bunkó.... :twisted:

thymi: igen , ma reggel vettem észre h kibújt és nagyon gyorsan tör elő... :roll: ezért volt a hasmenés meg a sok sok nyügi....és bizony valszeg az is benne van h beteg voltam de nálam is szakadt a cérna ma.... :oops: :( :(

Lili: jajj sajnálom h elszállt amit írtál :roll: , de majd írj, meg tegyél képeket is! :wink:

Na most megyek ipihizek...

KépKép

KépKép
erszényes

Lili, üdv itthon. Írj milyen volt. Én mindig másolom mielőtt elküldöm az írást, már sokszor megjártam.

Cukker, ügyi Adri. Eddig nem állt meg egyedül?

Erszényes, jó sokat szenved Janika a fogával. A többivel is így volt?

Nana, elképzelem a kis ugri-bugrikat :D Flóra drámajátékra járt az oviban, de megszüntették, mert nem voltak elegen (10 fő) Pedig úgy imádta.

Bea, hány hetes a bébid? Jó, hogy rendben van minden vele.

Bepáról tud valaki? Megszületett már macsó Benedek kistesója?

pillle

Sziasztok!

Na, újra...... :)

Beleolvastam csak, bocsánat, ha nem vagyok teljesen pontos, hogy kivel mi történt......

Köszönöm lányok a köszöntéseket, örülök, hogy újra itt lehetek, hiányoztatok. :)

Szval:

Cukker, gratulálok Adrinak! Ügyes nagyon!

Beáék lagzis képei szuperek! Gyönyörűek voltatok/vagytok! :) Kívánom, hogy szeressétek egymást sokáig! :)

Nana, nagyon sajnálom azt ami veletek van. :( Én is nagyon nem szerettem azt, ha nem tudtam neki segíteni, és csak sírt...... gondolom nálatok ez sajnos sokszor előfordul. :( Dani biztosan édes lesz a "tornán?".
Köszönöm a tel számot, és a címet, vmikor remélem átjutok megnézni. Kezdenek kicsik lenni Zsófira a bodijai.

Nyhk, sajnálom a mandulaműtétet! :( Remélem hogy jó döntés lesz. Hugomnak is rég ki kellett volna vetetni, de még nem, és állandóan beteg.

Ser, bocsi, hogy ilyen témával jövök, de nagyon ráestem a farokcsontomra, és ülni sem nagyon esik jól, szörnyen fáj,.....szval szerinted tornázhatok így? Ugye igen? Vagy mit kell ezzel tenni?

Janka anyukán kívül - akit üdvözlök :) - nem volt senkmi más Ringatón? Ugye milyen aranyos Ági? Én nagyon kedvelem. :) Remélem, hogy mi is eljutunk a köv. alkalomra.
Minden anyuka furulyázott? Vagy csak Ági?

Erszényke, sajnálom Janikát! Zsófi ugyanígy megszenved az összes fogával. :( Te is beteg voltál? Már jobban vagy?

Na, ezt elküldöm......
birolili

Lina, hogy van Lili? Én is kérhetek egy próba összeállítást? Mikor tudom átvenni, kellene a pelus már holnap. Ha beválna, akkor nem vennék boltba. Többiek nektek bejött a pelus? Köszi előre is.

Geli, evés...............................................erről én nem szeretek hallani...........................kinek milyen a súlya, mekkorának kellene lennie..........................................úúúúúúúúúúúúú, szval én azt gondolom, hogy egyénre szabott. Engem azért nem érdekel, mert Zsófi - ma este mértük meg - 9,2 kg, és 18 hónapos - szval ő egy kiegyensúlyozott, nyugodt, boldog baba....mi kell még? Az, hoyg mekkora szegénykém, ...hát nem ő tehet róla. Van mikor jól eszik, van, mikor rosszul.......ezt ő érzi. Éhen egy gyerek sem fog halni. Ők nagyon is jól tudják, hogy mikor mire van szükségük, nem csak evésben. Sztem. De ezt én gondolom így. Engem sosem érdekelt, hogy mekkorának kellene lennie. Szegény gyerek, ha nem akarja megenni a tápiját, akkor nem eszi mge. Puff, mi lesz. Nem kéri. Biztosan nincs rá szüksége. Elég neki a minden más. Zsófi is sokmindent nem kért. Aztán? Otthagyta. Enniy.
Nem megbántani szeretnélek, csak sztem ezt nem szabad véresen komolyan venni, mert a gyerek is megérzi rajtad a görcsösséget. És az nem jó. LAzán. Figyelj rá, hoyg mit szeretne. Én ezt gondolom. Aztán lehet, hogy vki megkövez érte......
A szopi: sztem ez is egyénfüggő...... van akinél hosszabb ideig tart, van akinél rövidebb ideig. Nálunk ez így alakult. Zsófi követeli minden reggel, délben, este. De tényleg követelei. Hisztit csap, ha nem adok. Szval ő ilyen. VAn aki nem enniyre függő. Ezt is el kell fogadni. Én senkit sem nézek le azért, mert csak x ideig szoptatott. Sőt, az a jó, ha tudott szoptatni. Szerintem Ser sem azért írta, hoyg bántson ezzel. A Te fiad ilyen, kész. :wink:
Remélem, nem bántottalak meg, tényleg nem szerettelek volna!
birolili

A pihinkről:
NAgyon jó volt, csak olyan volt, mintha igaz sem lett volna. Olyan nagyon gyorsan eltelt, és olyna jó volt. :) ( Olyan....... :lol: )
Szval 9 hektáron fekszik ez a szállás, egy domboldalban, legalább 3szintje van az egész kócérájnak. Az egséz épület össze van kötve folyosókkal, mindenhova ellehet jutni, anélkül, hoyh ki kelljen menni.m Ez szerintem azért szuper dolog, mert babakocsival, babával, simán el lehet jutni mindenhova. Direkt családos szálloda. Az épület egyik végében van az uszoda, a másikban az ovi, bölcsi. De tényleg ovit, bölcsit képzeljetek el. VAn játék, külön mosdó, altatós szoba, mesés szoba, szoptatós szoba, pelenkázós helység, konyha. Szval mindennel felszerelt. ÉS van egy hatalmas vár, amire a szülők is fel tudtak mászni. Fantasztikus volt az egész. A gyerekek élvezték nagyon. Zsófi felkelt, és az volt az első szava: pancsizunk, nagyot. ÉS hozzá bólogatott rendesen. :) Aztán: sok labda. Mert az óriás várban volt csúzda is, amin le lehetett csúszni, és sok labda közé érkeztél. Szval ezt is nagyon szerette. Az volt a napi program, hogy délelőtt játszóház, aztán alvás, majd felkelés után ebés, és pancsi. Azért nem ebéd után aludt, mert ált. 10- fél11-re totál beájult, annyira sok érdekesség volt számára. :D És este is már 7- fél8 - kor aludt.
Az étkezések is fantasztikusan jól meg voltak oldva. Voltak mini asztalok, ahol tudtak a kicsit nagyobbak enni az óvónőkkel, ha akartak, vagy aszülőkkel, és kifejezetten lightos volt minden étkezés. Hogy a kicsik is tudjanak jót enni. Zsófi rengeteget evett. Mondjuk ő közösségben, sok ember társaságában jobban szeret enni, mint csak velem itthon......
Na, azt hiszem ennyit tudok mondani róla. Szuper volt. aki teheti, menjen el, kifejezetten gyerekbarát szálloda. Itt csak gyerekkel volt mindenki. Volt is hangzavar. :D Nem volt ciki, ha üvöltött a gyereked az asztalnál, nem volt ciki, ha sikítozott.....szval otthonos nagyon, és mindenki kedves, segítőkész.

Képeket holnap tudok csak tenni, mert a másik gép volt nálunk, arra töltöttük őket le.

Jó éjt, még írok Thyminek, tényleg, neki még szerettem volna. :wink: :roll:
birolili

És még Kazinak! :) Sjanálom a cicátokat! Apa biztosan nem volt akkor annyira boldog, hogy pont születésnapján történt mindez.... :( Mikor jöttök hozzánk? Biciklizni mi is imádunk, remélem Katticcal majd biciklizünk jókat. :)

HAjni, édes Anna sminkes képe! Korán kezdi a csajszi! :) :wink: Hogy vagy a bicikliddel? :wink:

Thymi, babakocsi...... én is monstrum kocsit vettem......de én nagyon örülök, hogy ilyet vettünk, mert télen (is) csak kint aludt Zsófi. A mózeskosár részét annyira sokat nem használtuk, vagyis nem vettem soha ki.....aztán meg mire ült már, akkor meg azért nem használtam akocsit, mert kicis kocist vettem, hogy kilásson belőle....de most meg anya keze van. :)
Szval én tuti babaszobán nézelődnék most már, ha újra terhes lennék. Ott olyan sok jó, alig használt kocsi van, és szinte féláron. Múltkor 4funkciós Chiccot láttam, nekem mondjuk ez az "álmom", 80 ezerért, alig használták. Ez boltban 140-160 ezer forint.
Én is csak azt mondom, hoyg jól nézz szét, de sztem nincs olyan, hogy most tuti jól döntöttem....minden gyerek más, minden igény más. "Tapasztalatlanul" sztem nehéz kocsit venni. MOst már én is tudom, hogy milyet vettem volna............nem tudhatod, hogy milyen babád lesz, mennyit fogsz vele utazni, stb. Mert ezek mind lényeges szempontok. Ha sokat, akkor a 4funkciós nagyon jó, mert a hordozót rá tudod csatlakoztatni, így anélkül ki tudod venni a babát a kocsiból, hogy felébredne, .......szval olyna sok minden van, ami gyakorlatban derül ki..........olyat vegyél, ami tetszik, amit el tudsz neki képzelni. :wink:

NA, befejeztem mára. :oops: :lol:

Jó éjt mindenkinek!

Bocsi a sok-sok hibáért! :oops: :roll:
birolili

Sziasztok!

Dettus!

Köszönöm szépen a dícséretet! :)

Geli08!

Szerintem Ők még picik,hogy felfogják,de annyira nem vészes dolog ám.Donát tényleg tündér volt,ahogy felöltözött. :lol: Vagy fél órát állt az ajtóban,nem tágított,hogy megy Barbi után isibe. :lol: Tündéri pofik amúgy!
Noéminek is már kezd nyílni mindenfelé,édi,ahogy bújik oda Donáthoz,persze a fülét fogja,hogy el ne essen. :lol: :lol: :lol:
ilyenkor Donát visít,anya anya,de el nem jönne onnan,mert tudja,hogy Noémi nem tudja még annyira tartani magát.Szóval imádom Őket!

Nana!

Így ismeretlenül is nagyon gyors javulást kívánok Botinak!Hátha a vérkép kideríti a sok betegség okát!Te pedig ne gyötörd Magad,hogy jobban kéne tűrnöd a sírást,ha beleképzelem magam a helyedbe,hát le a kalappal előtted!!!
Vendég

Kérdés:
Nem tudom, hogy pletyka vagy igaz, hátha valaki többet tud, az ossza meg velünk. Szóval azt hallottam, hogy ha valaki otthon van GYED-en, vagy GYES-en, vagy munkanélküli, vagyis ha otthon van a gyerekét nem veszik fel oviba. Erről most akarnak dönteni. Valakinek erről infója?????

Kazi,
Szegény macsek. :( Nekünk kettő van, és állandóan az utcán tekeregnek. Félek egyszer elütik, de nem tudok mit csinálni, bezárni nem lehet őket!
A taxis embertől frászt kaptam volna.

Sbea,
Már nem járunk. Döntöttem a műtét mellett, így szinte „felesleges”. Sajna két hét javulás után megint visszaesett, utána megint javult, majd múlthéten megint vissza. El lehet így játszadozni, meg egyszer meggyógyulna biztos több időre is, és akkor a füle is helyrejönne, de nem tudjuk kivárni. A beszéd miatt nem, minden hónap számít, és lehet, hogy ha a füle helyrejönne az már a beszédnél fél siker volna. Megpróbáltunk mindent de csak ez maradt. :(

Roz,
Őszintén bevallom, hogy amikor olvastam, hogy Adri ajtót csapkod és toporzékol, akkor mosolyogtam. Bocsi. Neked biztos nem mulatságos, de aranyos lehetett. Ez olyan igazi nőcis. Majd ha Petra is ezt fogja csinálni, gondolok majd rád!

Seriff,
Kaja közben néha a sírás kerülget. Katasztrófális a lányom. Ha valami nem tetszik akkor tenyérrel belecsap a közepébe. Egyébként meg kanállal eszi a kenyeret, de a levest kézzel! Evés után mosakodás, illetve átöltözés. (én is). Gondolkodtam már, hogy esőköpenyt adok rá, és úgy eszünk. Kaja után meg csatatér a konyha. Ma spagettival terítette be a konyhát! De édes mert segít eltakarítani a romokat. Az etető tálcáját papírtörlővel letöröli, „lepakol” mindent a földre, utána meg odaül és elkezdi felcsipegetni. Kis konyhamalac.

Cukker
Adrinak gratula a megtett lépésekhez!

Kép

Kép
nyhk

Lili,

Hol voltatok pontosan? Nagyon jól hangzik amit leírtál.

Kép

Kép
nyhk

Nyhk,
Liliiék a Kolpingban voltak Alsópáhokon. Én úgy tudom, hogy azoknak a gyerekei, akik gyeten (főállású anya) vannak nem lehetnek 5 óránál többet óviban, bölcsiben, suliban. Na ez most azért érdekes, mert nálunk speciel kötelező a napközi, illetve sok olyan suli van, ahol délután is tanítanak (pl. Petőfiváros). Illetve ahol a nagyszülő van gyesen, ott sem lehet sem az a gyerek, akire felveszik az ellátást, sem a többi ebéd után az intézményekben. A suliban már írtunk alá tiltakozó íveket, de azt hiszem felesleges, ez a kormány nem hallja meg a nép hangját :(. Megint egy teljesen átgondolatlan, családellenes intézkedést hoztak :(. És még valami. Eddig minden másodikos ingyen megtanulhatott úszni (15 alkalommal vitték őket úszni), na ez jövőre már nem lesz! Ezt is elveszik...

Cukker,
gratula az első lépésekhez!

Geli,
mi ennek a négyszeresét buktuk amikor behozták a rendeletet (szintén a már említett kedves k...) :evil: .

Nana,
sajnálom, hogy Boti ilyen beteges. Tudom, hogy nem nyugtat meg, de az első télen Milán folyamatosan (4 hónapig) beteg volt, állandóan hörghurut, tüdőgyulladás, stb. Annyi antibiot kapott, ami sok évre elosztva is több mint sok. Aztán egyre kevesebbet lett beteg és most télen pl. még egyáltalán nem volt beteg (ill. egyszer októberben hányós, hasmenéses vírust kapott csak el). Talán kialakult már valamennyire az immunrendszere 5 éves korára.

Kazi,
cica, szülinap, taxis pasi :( :( :(
balim

nyhk, www.kolping.hotel.hu
Magyarországon egyedülálló hely.

A képek:

Ez az ovi főzöcskés része. :

Kép

Ez a hotel egy része. Ilyen domboldalon van......

Kép

Ez pedig az ovi:

Kép

A sok labda:

Kép

És az elmaradhatatlan pancsi:

Kép

Bocsánat a sok képért. :oops: :roll:
birolili

Balim,
Amit te írsz azt én is hallottam, valamelyik nap a Házon kívülben volt. Viszont amit én írtam az az ovira vonatkozik és nem csak a délutánra, hanem ovódai ellátást nem kap. Hát remélem, hogy ez a része csak pletyka!!!!!
Az 5 órás dolgon viszont változtatni fognak, a te álltalad leírtak miatt is. Vagyis igérték, de hát már sok mindent igértek......

Lili
Nagyon jó hely lehet. Képeket kérünk még!!!!!!! Ja! és gyönyörűek vagytok!

Kép

Kép
nyhk

Nyhk,
amit írsz az kimondva kimondatlanul már sajnos működik. De legalábbis az, hogy ha otthon vagy a 2. gyerekkel mondjuk, akkor az 1-t már vidd haza délben...., még ha a teljes ovis ellátás jár, és ki is fizetted. Na azt hiszem ezért fog Lili magánoviba menni, sok választás amúgy sincs Lajosmizsén, és ha fizetek (szerintem még csak nem is drága), akkor üzleti alapon működik, és csakis az óvónőn, meg rajtam múlik a dolog.
Édes lehet Petra ezzel az evéssel (tudom így kívülről), állítólag ez a normális, és így tanul meg önállóan enni, de Lili soha nem csinálta. Most az a legújabb, hogy ő etet engem, de ennyi.

Lili,
nálam vannak a mintacsomagok, ma itthon vagyunk, vagyis valamikor a Tesco-ig beszaladunk. El tudsz érte jönni?

Amúgy azért Geliéknél nem ennyire egyszerű a helyzet, hogy nem kell aggódni, nem eszi a tápit és kész...Geri is tejallergiás, nem ehet mást, és a tejtermékekben lévő anyagokat, amit nem kapmeg, valahogy pótolni kell. Lili szerencsére megissza a napi fél literét.

Jaj, el kell mesélnem: reggel olyan édes volt apa. Fél hétkor végképp felkelt Lili, már fél 4-től próbálkozott vele, és én még visszafeküdtem, mert ugye fél 4 nagyon korán volt, szóval míg én még másfél órát aludtam, ő megreggeliztette Lilit, kicserélte a pelust, átöltöztette, rendet rakott a konyhában, és kaptam ágybareggelit :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,
Én nem csak a délutáni oviról beszélek, hanem az egészről. Rgyébként már keresztfiam sem lehetett egész napos ovis, mert az a sógornőm otthon volt. És ő nem most volt ovis (12 éves).
Én az egész ovis napra hallottam. Bár lehet, hogy csak a Balim által említett dolog van "továbbfejlesztve" pletyka útján. Remélem!!!!

Petrus kajlásai fényképekről már nekem is tetszik, de akkor. :shock: Ádám sem volt ilyen. Szépen lehetett ettetni, és úgymond tisztán. Viszont elég soká tanult meg önállóan enni. Nem volt rákényszerítve.

Pille,
Kérdezted Ádám beszédét. Szóval hatalmas fejlődés van. kb 25-30 szónak általában az utolsó szótagját mondja. (kivéve a "cjukor" az teljes egészében megy :) ). Tudom más számára ez fura és semmiség, de nálunk ez nagy előrelépés! Csináljuk a tornát, járunk mostmár logopédushoz, illetve gyakorolunk itthon.

Kép

Kép
nyhk

Nyhk,
szerintem ez csak pletyka, hogy egyáltalán nem kap ellátást, hiszen attól az évtől, amikor az ötöt betölti, akkortól kötelező az ovi. És arról volt szó, hogy ezt a korhatárt még lentebb viszik. Az más dolog, hogy délben el kell hozni, ez tényleg évek óta működik. Hogy változtatnak-e az öt órás dolgon, majd elválik. Az mindenesetre nagyon bosszantó, hogy megint úgy adtak ki egy rendeletet, hogy süt róla a dilettanizmus... Megint hozzá nem értők alkottak... Mi van, ha van egy gimis gyerekem is? Akkor ő nem mehet be a hatodik-hetedik órára? Nem maradhat szakkörön? Nem beszélve az egész napos sulikról a kicsiknél. Nem értem miért kell az emberek idegeit borzolni? Az ígéretekkel pedig már tele van a padlás...

Lina,
igen, a magánovi megoldás lehet és szerencsére itt nem is olyan horribilis mint pl. Pesten.

Lili,
annyira szépek vagytok az utolsó képen. Látszik, hogy Zsófinak nagyon tetszett...
balim

Sziasztok!

Ser láttalak titeket tegnap este az Auchanban.A férjeddel és Hannácskával mindíg összefutottam,de téged csak egyszer láttalak egy pillanatra.(épp ,mint a villám,a sorok között cikáztál :D )Ha hárman megyünk ez nálunk is így zajlik. :wink: :) Hanna olyan édes,és olyan ügyesen,nyugodtan ült a bevásárlókocsiban.Bezzeg Lilla... :shock:
Jegyzet köszi,ebből kivételesen nekem is van.:)
Lillánál lányt éreztem,most pedig azt hogy kisfiú a pocaklakó.Nevek:Marcell vagy Kinga.

Cukker gratula az első lépéshez!

Erszényes sajnálom Janát,de már kinnt van,ez a lényeg.

Pille 12 hetes vagyok.

Lili örülök,hogy jól éreztétek magatokat.Nagyon szép helyen jártatok,és szépek vagytok.

Nyhk remélem minnél zökkenőmentesebben,és minnél hamarabb túl lesztek rajta.

Lina irigykedem. :oops: :wink: :)

Balim ovis téma:teljesen egyetértek. :evil: :(

KépKép
KépKép
sbea

SziASZTOK!

köszi az együttérzést mindenkinek! :roll:

Lili:
Szuper helyen voltatok! És az utolsó kép az nagyon tuti, szép vagy rajta!!! :D
Jövőhéten jó lenne a látogatás?Ha igen,akkor nektek melyik nap lenne jó?

Lina:
Ez igen!Becsüld ám meg apát,nem minden pasi ilyen :wink:
Lilit megtaláltam az iwiwen,szólj már neki légyszi,hogy jelöljön vissza :lol: !

Thymi Gyopija is megvan! :D

sbea:
zárjátok a kaput!!!mi is ellazáskodtuk és látod mi lett :(
Még jó ,hogy el nem loptak valamit :oops:

cukker:
gratula Adrinak! :wink:

Nyhk:
megkérdezhetem mi az oka Ádám "megkésett" beszédfejlődésének?Remélem nem haragszol meg érte :roll:
kazi

Lili
Köszi, de babakocsit nem akarok venni :lol: , Timci keresgéli álmai babakocsiját :lol:

Ez a bölcsis, ovis dolog elszomorító....

Nyhk
[quote]K írta:aja közben néha a sírás kerülget. Katasztrófális a lányom. Evés után mosakodás, illetve átöltözés. (én is). Gondolkodtam már, hogy esőköpenyt adok rá, és úgy eszünk. Kaja után meg csatatér a konyha. Ma spagettival terítette be a konyhát! De édes mert segít eltakarítani a romokat. Az etető tálcáját papírtörlővel letöröli, „lepakol” mindent a földre, utána meg odaül és elkezdi felcsipegetni. Kis konyhamalac.

Gyopi dettó :lol: mondjuk ez nem nyugtata meg h nem vagyok egyedül.....

Kép
Kép
Kép
thymi

Janka-én nözel lakom Udvarhejhez 8) Mármint laktam,mig ide nem költöztem,hiszen én erdélyi vagyok.És ameddig Csikba jártam egyetemre 4 évig,mindig áthalattam,sőt meg is álltam 3o percekre ott.Örülök,h.tetszik a szülőhazám,ez büszkeséggel tölt el 8)
Annyira honvágyas vagyok,h.terhességem ellenére is minden hónapba 1x legaláb hazamegyek,mig tehetem.Most is szerdán megyünk haza :wink: ,már alig várom!!!!

Egyébként,Attila mára már meg is gyógyult,kikúráltam.Látod Hajni,mennyire ügyi vagyok? :oops: Remélem,h.mára már te i jobban vagy.
Erszényesem,mi van veletek? :roll:

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Kazi :lol:

Kép
Kép
Kép
thymi

Cukker, gratula az első lépésekhez,maholnap jön a gyaloglás,mostmár nincs megállás.... :D

Lili, hát nem tudom mennyire fáj, azért a spinninget semmiképp sem javaslom :wink: , ha pedig nem bírod tovább,akkor kórház, balesetiseb. ambulancia(bár csak egy rtg-t fognak csinálni, és max pihenést javasolni). Naggyon szép helyen voltatok,nagyon jók a képek!!!(Zsófi és Hanna a két dagi :wink: )

Nyhk, hát igen,én is 40percig takarítottam a konyhát ebéd után....merthogy "lebeset" evett Hanna egyedül, de még a kis asztalkáját is kihozatta a nappaliból :roll: :oops: :roll: .

Bea, ahan, egyszer mintha én is láttalak volna, de hátulról..narancssárga felső??? Na azért ne hidd, h nálunk nincs olykor cirkusz a bevásárláskor! A múltkor kettesben voltunk a Tescoban, hát mindent megvetetett velem....tegnap meg a sajt papírját tépte le,mire a pénztárhoz értünk :roll: :oops: .
Szép nevek! Amúgy meg Lilláról nem hiszem,h tudna hisztizni!

Lina, ilyen férj nincs is!!! :wink:

Kép
seriff

Thymi, bocsánat! :oops: :oops: :oops: Késő volt......

Timcike, Neked szántam a babakocsis infókat. :roll:
birolili

Ser,
Bocsi :oops: Szoval jovo kedden megyunk vissza a BK maganrendelesere. Egyebkent egyre tobbet hordja Panka a szamuveget, csak ha tavolra nez vele mindig folotte kukucskal.

Nyhk,
Hat nalunk ha nagyon durvul az eves, egesz egyszeruen elveszem toluk. Elejetol fogva... Igy gyorsan leszoknak errol . Ja es ha mar csak nyammognak es ugy latom nem ehesek azonnal elmehetnek az asztaltol. Viszont visszajoves nincs...

Sbea,
Vegleg kivettetek Lillát a bolcsibol? Errol lemaradtam...

Lili,
Szuper lehetett ez a pihizes :lol:
mvirag

Virág, az evéssel nálunk is ez van. NIncs disznókodás.
birolili

Kazi inkább jobb kulcsrazárni,bár tőlünk a biciklit a teraszról csukott kapu mellett vitték el két éve. :shock: :(

Ser igen az én voltam.Hiszti hajjajjjj.....mondjuk mostanában már nem csinálja.

Virág igen végleg,mert nagyon sokat volt beteg és így nem haladtunk a műtéttel.

KépKép
KépKép
sbea

mig várjuk a vendégeket felrakom a sccoby dou csokitortát ami most lesz niki tortája bulin :)

Kép Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,én csak ámulok....

Kép
seriff

Roz,

Nemtudom,hogy a ringató többet ér-e a játszóháznál,mert oda még nem jutottunk el.De tervbe van véve.

dóra,
a jövőhét pénteki ringató elmarad,a következőn mi ott leszünk megint a 10.30-on.

birolili,
ringaton csak az Ági furulyázott,egyetértek veled nagyon aranyos és kedves az Ági,szerintem ez nagyon fontos!!

timcike81,
mikor költöztél Kecskemétre?Mi csütörtökön indulunk Erdélybe.Tényleg sűrűn hazajársz, pocaklakód amikor már meglesz,hogy fogod megoldani a hazajárást?

Thymi,birolili,timcike,
Olvastam az üziket,én bátran merem ajánlani a 4-funkciós CHICCO babakocsit nekem az van,valóban nem olcsó,de jók a szolgáltatásai,megbízhatók a funkciói.

Thymi,
Gyergyóban,már én is voltam többször,tavaly előtt ott szilvesztereztünk.Mi is épitkezünk,de már a vége fele vagyunk.Ha minden jól megy akkor nyár közepe fele be költözünk,de nem akarom el kiabálni.
Ti merre épitkeztek?
janka 2006

Kazi,
most alszik, de ha felkelt, mondom neki :D

Seriff,
de van, az én férjecském mindig ilyen rendes. Mosogat, mos, bármit, sőt, ha itthon van, és Lili bekakilt, akkor mindig ő teszi tisztába. Na nem fényezem, vannak neki is hibái rendesen :D

Cukker,
a Tesco üzletsorán lévő cipőboltban vannak Pregio márkájú cipők, ilyen Lili itthoni szandálja. Ha jól láttam volt egy egész kicsi (nem néztem, hogy hanyas) és 3990 Ft.

Balim
itt Lajosmizsén, ha rendesen be van iratva a gyerek, akkor 1200 Ft/nap, ha csak heti 1-2-szer viszem, akkor 1500, szerintem egyátalán nem sok, és csak pizsamát kell vinni. Még a pelust is kapja. (Bevesznek bölcsis korú gyereket is). Én láttam a barátnőmet, hogy vette a papírzsepit, WC-papírt, gyümölcsöt, és vitték az oviba. Ha ezt mind összeadom, lehet, hogy közelíti a magánovi összegét. Na meg bízom benne, hogy egy ilyen kisebb közösségben figyelnének az allergiájára.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Roz,
Nagyon szuper a torta.Hol csináltattad?
janka 2006

Janka,
Roz ezeket a csodákat maga alkotja :lol: ! Nagyon ügyes vagy Roz!

Lina,
ez az ár teljesen rendben van sztem is.
balim

Janka- Kecskemétre olyan aug.fele jöttem.Hát...nem félek a gondolattól.Remélem szopizni fog a kicsi drága anyatejet és akkor semmi gondd nem lesz és már 2 hónaposan vagy 3,megyünk majd haza.Kocsival vagy repülővel.Nem félek én attól,h.ő meglesz és akkor most megáll a világ,sőt.Sokkal jobb lesz.És alig fogjuk várni,h.hazamehessünk. 8)

birolili-köszi a babkocsis infót. :lol: De azt hiszem mégis megvesszük a pirosat. :wink: Azt is lehet majd 3 funkciósnak használni,hisz hordozónk az ugyis van.a másik 2 funciója meg megvan neki már kezdésből.

Anyós,meg képzeljétek meglep bennünket egy ANGELCARE légzésfigyelővel,meg egy párásitóval.Meg egy csomó aranyos kis rucival.Már alig várom,h.elküldje őket.
Most mikor hazamegyünk hozzuk a babahordozót,meg még a rengeteg kis rucit,amit az én anyukám vett neki.Tiszta világoskékbe fog öltözni a kicsi kincsem,mert imádom azt a szint,és anyum a legtöbbet olyant vet,meg anyós is.
:oops:
Nektek mi a véleményetek a légzésfigyelöről,meg a párásitóról?
Nem kértem anyostól fölösleges dolgot,ugye?Mert nem szeretném,ha fölöslegesen költené ránk a pénzét,de ő kérdezte,h.mire lenne szükségem...Én ezt a 2 dolgot mondtam.Ezt láttam elengedhetetlennek.Jol tudtam? :roll:

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Timci,
a légzésfigyelő jó dolog, nekünk is Angelcare van, és egyszer sem riasztott tévesen. Olyan megnyugtató, én teljesen megbízom benne,máig használjuk. Párásítónk nincs, arról nem tudok nyilatkozni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Angelcare infóval egyet értek Linával! :) Szuper dolog! Azt a pár órát is nyugodtan aludtuk mindig, tudtuk, hogy minden rendben van. :)
Párásító sztem felesleges.....de mindenkinek más a véleménye. Nálunk radiátoron van kis tálban víz.

Bocsi, egy hírdetés..... :!: :!: :!:

Egyik ismerősünknek van eladó 7-es BMW-je. Sűrgős lenne, jóval az ára ( -1M ) alatt eladná. Sok extra, plusz dolog van benne. HA vki szeretne és venne ilyen autót említenétek neki? Köszönjük.

Ser, Zsófi, és Hanna ducik..... :) Ez tetszett! :) Én elégedett vagyok vele maximálisan. Ő így jó. :)
birolili

Sziasztok!

Nyhk, nem hallottam még erről az ovis dologról. Velünk egyáltalán nem kötözködtek, hogy nem mehet Flóra oviba, vagy csak fél napra. Jár rendesen, mint a dolgozó anyák gyereke. Én meg itthon lopom a napot a kicsivel. :D
Örülök, hogy halad Ádám a beszéddel.

Lina, nekünk is vinnünk kell havonta zsepit, fogkrémet, szappant, szalvétát, hetente viszünk gyümölcsöt is, de ha ehhez hozzáadom az ovi díját (ami csak az étkezés), még akkor is bőven a magán ovi díja felénél vagyok.
Férjed csúcs! Én sem panaszkodhatom, főz, pelenkáz, mesét olvas. Az ágyba kávé viszont csak álom marad, mindig előbb kelek, mint ő.

Roz, már megint nagyot alkottál! :D

Lili, tök jók a képek! Azért felfedeztétek a környéket is?

Timici, nekem nem volt elengedhetetlen egyik sem. :oops:

pillle

Pille,
persze, tudom, de azért nincs olyan nagy különbség így, mint egy pesti magánoviban. Amúgy nekem nincs sok választásom, mert bölcsi nincs, és ha várom a második babát, szeretnék 180 napot dolgozni, tehát ez marad. Ha meg itt elkezdi Lili akkor nem háborgatom, maradjon ott. Ha itthon leszek a tesóval, úgysem viszem minden nap.

Megnéztem az OEP honlapon, hogy hova lehet vinni a gyerekeket ellátásra az új területi elv szerint. Csak a csecsemő és gyerekgyógyászat címszó alatt van Kecskemét, ami már speciális, az mind máshol. Szeged, Heim Pál, sőt Szolnok is van.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?