Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én nem itt akartam a 2. babám szülni, de pont őmiatta végülis itt szültem. A 37. héten vállalt el Fekete Tibor doktor és bár szerintem eléggé konzervatív a kórház, elég jól közreműködött velünk. Vittem szülési tervet, sőt szülés közben is kértem, hogy ne fájás alatt nézze meg, hogy mennyire vagyok kitágulva, hanem utána és megtette. Nagyon kedves volt végig és nem volt egy rossz szava sem. Mindent elmondott (a kórházi protokoll szerint) lelkiismertesen. Szóval szerintem jó doki. Bár nem hozzá járok, csak nála szültem. Ha valaki az I.-esen keres dokit, őt szívesen ajánlom én is. Szülésznőm pedig Harangozó Tímea volt, egy tündér.

Mindenkinek jó babavárást, babázást kívánok!

Gabi
jewel

Sziasztok!

Nem jártam még ezen a topikon és érdeklődni szeretnék mi a véleményetek Dr Urbancsek Jánosról.Nagyon fontos lenne,kérlek írjatok!

Köszönöm szépen
lukrécia

Sziasztok!

A következő kérdésem lenne. Ma voltam az ambulancián és eléggé kiakadtam. 4 hete volta utoljára, most vagyok a 33-ban, és a doki még csak meg sem vzsgált, kinyomtatta u.azt a papírt, mint a múltkor és kész. Azt is a folyosón adta a kezembe 30 érdeklődő kismama előtt. Nem kéne havonta megvizsgálnia, akkor miért írja rá, hogy zárt msz. ?
Arról már nem is szólva, hogy a vérvétel eredményét elkeverték, mehetek újra.
Pedig meg akartam kérni, hogy szüljek nála, de ma elment a kedvem tőle.
Ja és CTG-re is kell majd mennem, de időpontot nem nézett, vagy oda nem is kell?
Köszi vászokat előre is
Borsika
borsika21

Tündérbogár,

Van egy fiatal doktornő, ki az ambulancián szokott lenni, ő nagyon rendes egyszer voltam nála. Marzia drnő a neve, asszem arab származású, teljesen korrekt szerintem.
borsika21

Szia Borsika!

Bár a kórházat nem ismerem, de az tuti hogy igencsak vizsgálnia kéne a dokidnak legalább havonta, kézzel és hasi uh-gal. Ha ezt nem tette lehet jobban jársz ha mással is "megnézeted" magatokat, mert az azért biztonságot nyújtana neked szerintem. És kellene kezdődjön a ctg, nst...hetente majd egyre sűrűbben attól függ hogy ti hogy vagytok...
Szerintem beszélj más orvossal is!!!!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke

Kedves Lukrécia!

Korábban engem is az I-es meddőségijén kezeltek. Gondolom mindenkinek más véleménye van mind az intézetről, mind Urbancsek dokiról. Én csak a saját tapasztalataimat tudom megosztani, ami röviden a következő: Ha jót akarsz magadnak, azonnal keresel egy másik meddőségi centrumot!!!!

És másik dokit...

Tudok ajánlani egy nagyon jó magánklinikát, és egy nagyon jó dokit, ha érdekel! Bár ott fizetni kell, de én minden pénzt megadtam volna azért, hogy minél előbb legyen kisbabánk!
( Amúgy nem vészes összegekről van szó) Az a törődés, kedvesség,és nem utolsó sorban profizmus!! amit ott kaptam, semmivel nem pótolható. Sajnálom, hogy korábban nem náluk kezdtem, hanem az I-esen vesztegettem az időmet. Most várjuk az első babánkat, és azt a dokit aki ott kezelt, ha gond van a mai napig felhívhatom, és bármiben segít!!

Szóval, ha van kérdésed, nyugodtan írj, akár priviben is!

Remélem hamarosan te is boldog kismamaként fogsz ide írogatni!!!

Szeretettel: mirr-múr
mirr-múr

Borsika,

CTG-re nem kell időpont,csak győzzed kivárni,mire sorra kerülsz :wink:
Ha van esetleg fogadott szülésznője az embernek,itt (is) óriási hasznát tudja venni!!

D.
angelheart

Kedves Mirr-múr!

Írtam privit! :P
lukrécia

Sziasztok!

Most vagyok 13 hetes, és a SOTE I-re járok terhesgondozásra. Nincs választott orvosom, és elvből úgy döntöttem, nem is lesz. Viszont az eddigi 2 vizsgálat során csak kellemetlen tapasztalat alakult ki bennem a klinikáról. Ugyan nagyon felszereltek, megy minden olajozottan, de az eddigi két ügyeletes orvosnő közül egyik sem volt valami szimpatikus. Sőt, a második, akinek meg kellett volna néznie az eddigi leleteimet, rá se pillantott a papírokra, csak azt hajtogatta, hogy vasat kell szednem (pedig a vasam jóval átlag felett volt!), és amikor udvariasan megkérdeztem, hogy mégis milyet javasol, húzta a száját, elővett egy levél pirulát a zsebéből, mondta, hogy "ilyet", majd ugyanazzal a mozdulattal vissza is tette. Persze a gyógyszertárban csak csodálkoztak, hogy hol van a recept, mert terheseknek nem adnak akármilyen vacak vasat. (Amúgy nem írok nevet, elég annyi, hogy arab volt a doki.)
Azért kapcsolódtam be a topikba, mert reménykedtem, hogy esetleg van köztetek egy sorstárs, aki szintén a klinikára jár választott doki nélkül. Jó lenne valakivel megbeszélni az "élményeket". :)
kalevivka
kalevivka

Szia Kalevivka!

Van egy régebbi topic : Ügyeletes orvosnál szültem címmel, ott már vagy egy éve tárgyalják ezt a témát :) Vannak elég jó tapasztalatok is, úgy vettem észre. Sokan szültek a Barossban is onnan.

Én az első babámmal az ötödik hónapig sztkába jártam, mert nem találtam meg az ideális szülészt. Aztán egy ismerős ismerőse ajánlott valakit, akivel első látásra :D voltunk. Végül még egy babót szültem, szintén Nála.

Még nem vagy lekésve semmiről, várhatsz a kiválasztással.
A SOTE meg egy retek helynek néz ki, de az egész országból oda viszik a problémás babákat. És ez azért biztató, szerintem.

Sok sikert, jó babavárást kívánunk. Macskásiék.

Kép
Kép
macskási

Szia Macskási!
Köszi a tanácsot, mindenképpen megnézem a topicot. :)
kalevivka
kalevivka

Kalevivka,

azt írod, hogy kellemetlen tapasztalatod alakult ki a Klinikáról. Épp ezért jó szerintem a választott orvos, mert így 1-1 drnő alapján ítéled meg az egész intézményt, ha viszont tartozol vkihez kevésbé érzed magad elveszettnek, mert a hatalmas beteganyag miatt bizony ez előfordul, ha csak sodródsz az árral. Ha mindig ugyanahhoz a dokihoz mész vissza, sokkal megbízhatóbbnak fogod érezni a terhes gondozást, személyesebb, és a kérdéseidre sem a 70. válaszverziót kapod.

Én nem szeretnék ügyeletesnél szülni-hacsak véletlenül úgy nem alakul, hogy nem ér be a dokim mondjuk. De ha így is történne, akkor is jobb, ha a terhességedet egy azonos orvos kíséri végig. Szerintem. :wink:

Katus
Vendég

Szia Katus,

a mai nap tapasztalatai után azt kell mondjam, igazad van. Ma szintén bementem a klinikára, hogy felirassam azt a nyavalyás vasat. Most Kovács doktornő volt az ambuláns, és - te jó ég! - ég és föld az előző doki és őközte! Annyira rendes volt, mondta, hogy először is nem tartja fontosnak nálam a vas szedését (még jó, hogy nem kezdtem el kapkodni, és feliratni valamit a háziorvossal!), továbbá megnézte az összes előző leletemet! és... még genetikai tanácsadásra is elküldött a szívem miatt. Annyira lelkiismeretes volt, hogy megkérdeztem, járhatnék-e hozzá. Nem mondott rá igent, mert ekkor már kint voltunk a folyosón, de ha valahonnét meg tudom szerezni a telefonszámát, akkor felhívom.

Amúgy nem tudja valaki, mi van, ha véletlenül bent felejtettem a kis kék könyvecskémet? Remélem, nem probléma, hiszen itthon úgysem kell. Vagy bemenjek érte holnap?
kalevivka
kalevivka

Kalevivka,

szerintem telózz be,hogy rakják félre,és ha arra jársz,akkor beugrassz érte!
Katusnak teljesen igaza van!
Drnővel kapcsolatban:én az ilyet nem telefonon intézném.Amikor legközelebb menned kell,és kérdezik,h kihez jöttél,akkor mondjad az ő nevét.Ha ha sikerül vele találkoznod,inkább személyesen beszéld meg vele,nyugodt körülm.-ek között, ezt a témát,ne a folyosón!

Dóri
angelheart

Köszi Dóri,
még nem nagyon vagyok képben az ilyen dolgokat illetőleg, ezért megfogadom a tanácsodat.
Tudom, hogy elég hülyén jött ki, mert még bent szerettem volna megkérdezni tőle, de azért kerültünk ki a folyosóra, mert megmutatta, hogy merre van a genetikai tanácsadó. Szóval kínos is volt, de most már mindegy.

Köszi még egyszer! :) kalevivka
kalevivka

Ja, még valami. Ha netán tényleg sikerül hozzá kerülnöm a következő kaland során, szerintetek illene-e, és ha igen, mennyit adni?
(ha van már ilyen topic, akkor elnézést, de kerestem, és nem találtam. a Kereső meg nem működik...)
köszi
kalevivka
kalevivka

Sziasztok,
mondhatni új vagyok itt, legutóbb 2 éve jártam erre, első kislányom születése előtt, de akkor is egy másik topicban, tudniillik nem itt szültem, hanem a Schöpf-Mereiben. Talán hallottatok róla, hogy bezár il. magánkórházzá alakul, így most "átpártoltam" ide a SOTE I-esre.
Meg szeretnélek benneteket kérdezni, aki már szült itt, hogy milyenek a körülmények, ami magát a szülést illeti, hány fős szülőszobák vannak, kell-e szobát foglalni előtte, fizetősek-e a szobák, velem lehet-e a baba a szobában, érdemes-e szülésznőt választani, mit kell bevinni a babának (sok helyen szinte mindent...). Illetve ha bármi hasznos tanács vagy kórházspecifikus infó eszetekbe jut, nagyon hálás lennék, ha megosztanátok velem. Közeleg az időpont, 30 hetes terhes vagyok, és egy hete tudom csak, hogy itt fogok szülni.
Köszönöm előre is a segítséget.

Orsi
fannimama

Eszembe jutott még valami: mivel első babámat sajnos császárral szültem, ezért esélyes a dolog most is, emiatt kérdezném: velem lehet-e a baba császár után vagy elviszik akár 1-2 napra is? Van-e mód arra, hogy az ember elérje, hogy mindenképp vele maradjon a baba kezdettől fogva? Kislányomat sajnos 2 teljes napig nem láthattam anno, és ez nagyon megviselt, mindent meg szeretnék tenni azért, hogy most ne így legyen.
Remélem tudtok segíteni.
Még egyszer köszi.

Orsi
fannimama

Orsi,

itt csak baba-mama kórtermek vannak, általában 4 ágyasok, kettőhöz tartozik egy közös fürdőszoba, wc. Van a folyosó végén 2-3 kétágyas is. Hivatalosan véletlenszerű, hogy hova kerülsz, de érdemes a választott szülésznőt megkérdezni, hogy tud-e segíteni. A szülőszobák egyágyasak, illetve van 3-4 ágyas is több, de az ált.-ban vetélésindukciós, vagy vajúdó, és átkerülhetsz egyágyasba, ha esetleg teltház van, és megürül vmelyik.
Nincs fizetős szoba, nincs alternatív szülőszoba, de minden a legprofibb.
Ha az újszülöttön is teltház van, akkor néhány napra visszakerülsz a terhesoszt.-ra baba nélkül.
A babának vigyél pelust, de adnak azt is, csak nem biztos, hogy elég lesz. Kórházi ruhában és pólyában van a baba. A szobában van bent minden, ami pelusozáshoz, köldökápoláshoz kell. Mellszívót vigyél magadnak, nincs olyan közös, mint a Schöfiben.
Ha császár lesz, akkor fölösleges szülésznőt választani, egyébként majdnem mind jófej! Állandó látogatási idő van, a babát az ajtóban megmutathatod. Este van fürdetés. A szülőszobában adnak benti hálóinget, a kórteremben is, ha igényled. A többit a császárosok megírják!

Kalevivka,
írok privit!

Katus
Vendég

sziasztok,
elnézést a zavarásárt de nagyon nagy szükségem lenne a pap csaba mobilszámára.kérem ha tud vki segíteni küldje el priviben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!van nekem is számom tőle de 3 napja azt mondja be hogy nem kapcsolható :shock: már az jutott eszembe hogy talán megváltozott..........
régen nem voltam nála most viszont azt hallottam hogy elmegy innen :roll: ez igaz?tudtok erről vmit? a védőnő mondta nekem,mert területileg is ide tartozunk........
köszönöm a segítséget!
Vendég

Katus,

köszönöm a gyors választ és a sok hasznos infót. Néhány dologra azért visszakérdeznék:
1)Szülésznőt akkor szerinted érdemes választani? Az a baj, hogy csak a terhességem legvégén fog kiderülni, hogy szülhetek-e normál úton vagy császár lesz-e. (Az előző babámat császárral szültem, és ha túl nagy lesz a 2., akkor nem engednek szülni, mert repedhet a seb...) Viszont ha nincs választott szülésznőm, akkor meg nincs kitől segítséget kérnem akár szobaügyben, akár bármi másban. Kicsit tanácstalan vagyok.
2)Jól értettem, hogy a babát csak az ajtóban mutathatom meg? Ez azt jelenti, hogy senki nem jöhet be a kórterembe? Se apa, se nagymama? Részben persze örülök, ha védve van a pici mindenféle bacival szemben, de azért remélem apuci bejöhet legalább...

Továbbra is nagyon örülnék, ha esteleg pár császáros anyuka is megosztaná velem a tudnivalókat, mint pl együtt lehet-e a császár után az anyuka a babával, ill. mikor kapja meg (a szoptatás miatt vagyok persze így besózva).
Hálásan köszönök minden segítséget.

Orsi
fannimama

Orsi
En csaszarral szultem itt az elso babamat.Maga a mutet nagyon profin ment es a csaszis orzoben is tenyleg kenyeztettek segitettek.Akkor emg az volt hogya masnap keltem fel zuhanyozni,de most mar 6n ora utan felkelhetsz ha kimegy a spinal a gerincedbol es letol az apukaa babahoz aki a csecsemosoknel van.De ott nem tudsz szoptatani,max a folyoson ha akarsz 3iraqnkent lemesz a babahoz.Leghamrarbb masnap kapod meg a babat amikr lekerulsz,onnantol veled lehet.Amikor kerulsz le a gyerekagyra.Na innen jon a fekete leves.Csecsemosok ,talan egy ket kivetellel nem sgitenek,sot....A noverek meg sertesnek veszik ha kersz toluk valamit...
Latom van mar babad akkor remelhetoleg megy majd a szopi egy nap utan is es nem kell senki segitsege,jobban jarsz ha nem is kered. :!:
En emiatt valtottam korhazat,mert a dokim, Papp Csaba egy nagyon profi emberileg szakmailag egyarant,dea szopi maitt mentem az Istvanba,hat eg es fold a ket korhaz.Mindenki kedves volt velem,es ott van egyagyas szoba is,persze fizetos,de legalabb nem kellett a fonovernek zsebbe fizetni a hogy legyen mar kedves gondoljon majd ram es ne kelljen a levegotlen 4vagyasba kerulni..... ez anno nem sikerult ,mert nem volt ugye csaszi miatt szulesznom.
Ha van meg kerdesen irj nyugodtan.

Guzmike
Irok neked privit!

Katus,Dori,Ildi,
Puszi nektek :lol:

Kata

Kép
Kép
kataa

kata,
válasz ment,kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :wink:
Vendég

Sziasztok!

Most tévedtem ide és láttam, hogy írtátok - güzmike - hogy a Papp Csaba elmegy/elment a klinikáról?

Én éppen most készülök menni hozzá rutin felülvizsgálatra stb.

LÉgyszí írjátok meg, hogy akkor mi is van most vele? Tényleg megváltozott a tel.száma?

Köszönöm előre is.

Anita

ui.természetesen priviben is lehet.

Anita

Kép

Kép
nyáranyu

Sziasztok!

Most tévedtem ide és láttam, hogy írtátok - güzmike - hogy a Papp Csaba elmegy/elment a klinikáról?

Én éppen most készülök menni hozzá rutin felülvizsgálatra stb.

LÉgyszí írjátok meg, hogy akkor mi is van most vele? Tényleg megváltozott a tel.száma?

Köszönöm előre is.

Anita

ui.természetesen priviben is lehet.

Anita

Kép

Kép
nyáranyu

Elnézést,kétszer, ment el...:-)
nyáranyu

Kata,

nagyon köszsönöm a sok segítséget. Hát, nagyon bízom benne, hogy esetelg megúszom a császárt, de sajnos nincs rá túl sok esély, elég nagy a baba...
Azért az felháborító, hogy csak 3 óránként és csak a FOLYOSÓN! szoptathatom meg a műtét után a picit. De ezek szerint jobb, ha beletörődöm.
Még egyszer köszi!

Orsi
fannimama

Orsi,
A csaszi miatt ne aggodj,nekem az nagyon jo elmeny volt.Most vagy azert mert elso baba vagy mert mashogy hatott az erzestelenites,de masodjara a masik korhazban valahogy jobban ereztem mindent.
A csecmos szoba nagyon kicsi,ott azert nem tudnal szoptatni,mashol meg nincs ra hely.
Az intenziven jo kezekben leszel,nagyon kedvesek,de sajnos oda nem hozzak fel neked a babat.En is kertem,es akkor meg volt ra lehetoseg,megsem hoztak fel a csecsemosok..no comment...
Az egeszbena kiszolgaltatottsag volt rossz,mert hiaba kertem nem segitettk,meg a mellgyulladasnal sem!!!!
Most a masik korhaznak koszonhetem ,hogy vegre csak szoptatok es nem kell tapszer,ez nekem mindent megert.Ott mar a masodik oraban hoztak a picit szopni es 6 oraval kesobb meg vegleg beadtak nekem a babat,persze jottek a szopiknal mindig segiteni es onkent nem kerlelve.....
Sok oromet kivanok es egeszseget a babadhoz!!!
kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Gondolom, mindenkinek rengeteg tapasztalata van már az I. nőivel, s remélem tudtok nekem segíteni.
Sendei Györgyről szeretnék valamiféle információt kapni, amennyiben ez lehetséges. Sajnos a kereső nem működik a babaneten :(:(

Előre is köszönöm!

Ági
aszemenyei

Sziasztok Lányok!

Az előző érdeklődöhöz csatlakozva:
Volt egy császárom a Szillernél, de másodjára maga helyett Máté Szabolcsot ajánlotta.
Szült már nála valaki?
(lehet, hogy nekem is a kereső hiányzik)
:roll:

Köszönöm a véleményeket, ha van valakinek!
:D
morciborci

Sziasztok lányok!

Én Nagy Mónika szülésznővel (osztályvezető főnövér) kapcsolatosan keresnék bármiféle hozzászólást, de eddig még nem találtam. Ismeri esetleg valaki közületek? Igaz még nagyon-nagyon messze van, de majd esetlegesen az ő segítségével szeretnék szülni, és nagyon érdekelne mindenféle információ vele kapcsolatosan, akár priviben, akár így a nyilvánosság előtt.

Előre is köszönöm kedves segítségeteket!

KépKép
titi_27

Sziasztok!

Orsi!
Én egy éve szültem a klinikán császárral, akkor már az volt a szabály, hogy az őrzőből még kísérővel sem mehetsz le a babához.
A csecsemős nővérkék meg szerintem kifejezetten kedvesek, és imádják a babákat! Aki az enyémet szerda éjjel átvette, az szombaton ránézésre emlékezett rá, hogy hogy hívják, és mikor született! Ha bármi problémám volt, lehetett szólni, kérdezni, igaz, önként nem nyomultak, hogy jöttek segíteni, de ez engem zavart is volna.
Itt szinte alap, hogy császár után a következő is az, bár már hallottam olyanról, hogy mégis összejött természetesen.
Egy éve a babát már ki is lehetett vinni a folyosóra, sőt, apa is megfoghatja, ha odaadod neki.

Két hete tudtam meg, hogy Marzia doktornő 23 hetes terhes, úgyhogy már nem lesz itt sokáig.

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Sziasztok!
Morciborci!
Én a Máthé Szabolcsnál szültem, császár volt!
20 percel a műtét előtt ismertem meg, sűrgős volt a dolog. ( korababám lett, 780 grammal), nagyon megvagyok elégedve vele, tökéletesen vitte végig az egészet, és emelte ki az én picurkámat, pedig volt kockázat rendesen! ( bár gyerek orvos is volt bent a szülésnél)
Ma már 13 hónapos, a seb alig látszik, a következő babámat is nála szeretném szülni!

A NIC-ről is csak jókat mondhatok, 10 hetet volt ott Gergő, mindenki elkövetett mindent, hogy a kicsi babám életben maradhasson!!!!

Puszi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület

Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...

A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.

Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok! Én a családi netről néztem át hozzátok. A történetem röviden:
Több mint 2 éve próbálkozunk babával a párommal, nyáron lesz egy éve,hogy elkezdtünk orvoshoz járni. Az István Kórházban kezdtem Ujvári doktornál, de ő kiment Angliába, így a Schöffi-be kerültem Arnold dokihoz. A kórház bizonytalansága miatt ő javasolta az orvosváltást, így hétfőn megyek a Sote-ra, a reprodukciós osztályra. Május elején volt az 1. inszemem ami sajnos nem sikerült. Ismertek ott valaki orvost? Mire számitsak?
Ha tudtok néhány infót adni azt megköszönöm.
Noi

Kép
nokica

sziasztok, még nem jártam itt, szeretnék segítséget kérni. én a papp zoltán professzorhoz kerültem. egyszer jártam nála, nagyon kedves volt. de az asszisztensétől teljesen kiborultam. Holócsi katalinnakhivják, ismeri valaki? milyen tapasztalataitok vannak vele? én szétbőgöm az agyam, valahányszor vm dolgom van vele. mindig megaláz, és undok. nem tudom, én vagyok-e túlérzékeny, vagy másnak is volt hasonló tapasztalata?
előre is köszi a választ.
másik kérdésem, hogy szendei györgyről mik a vélemények? nálam endo gyanu van, szertnék hozzá kerülni.
köszi
mindenik

Sziasztok!

Én még új vagyok, babát szeretnénk a párommal, nemsoká "nekikezdünk" a projekt-nek :)

Fura kicsit nekem, hogy egyikőtök sem tesz említést Dr. Patkós Péterről.. Ő egyetemi docens szülész-nőgyógyász a Sote I.sz. Női Klinikáján.

Szeretnék róla szüléssel kapcsolatos híreket is hallani. Viszont eddigi tapasztalataim szerint mint nőgyógyászt, bátran merem ajánlani mindenkinek!

Üdv mindenkinek, s remélem hamar bekerülök a csapatba, mint kismama :)

_Tigi_
_tigi_

....upsz.. elkerülte a figyelmemet, hogy van itt több oldal is lányok.. hát miért nem szóltok? :D

... ezek ismeretében már gondolom van említve a doktorom, bocsánat, de kicsit kerge vagyok néha.. na.. akkor van mit megnéznem :evil:

...de azért ha valaki tud újat mondani, szívesen olvasnám!!! Köci

_Tigi_
_tigi_

Nokica,

van egészen fent egy topik, az I. Női meddőségijén kezelnek címmel, ott talán többet tudnak a lányok. Én annyit tudok (nővérem oda járt, sikerrel) hogy Urbancsek dr és Murber Ákos dr tevékenykednek ott, az utóbbi népszerűbb, de az előbbi a főnök. Te kinél voltál? Sok sikert !!!

Tigi,
igen, kivált egy régi mag, mert már untattuk a népet a személyes dolgokkal. Ott van Angelheart, ő Patkósnál szült, tudja a naprakész infókat róla.

Mindenik,
én is a profnál kezdtem a "pályafutásomat" a klinikán, akkor találkoztam Katalinnal, bent is feküdtem az osztályukon, de akkor nem volt ilyen. Vagyis én nem tapasztaltam. Sajnálom hogy ez történt. Próbáld kiiktatni.

Katus
Vendég

Sziasztok!

Bocsi hogy csak így berontok de kérdezni szeretnék!

Ismeri valaki vagy járt valaki DR.SZENDEI GYÖRGYHÖZ???????????
Mik a tapasztalatok vélemények????????????????
Előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!!!
csipcsab

Szia csipcsab.Nagyon jó szakember én legalábbis ezt hallottam róla.Mondjuk én nem őhozzá járok.De szerintem meg akármelyik orvost nézzük a klinikán, szerintem mindegyik nagyon jó orvos.Szia:
ppetike
Vendég

Sziasztok!

Ikerterhes anyuka vagyok a 20 hetek elején. Olyan doktort keresek, aki otthon van az ikerszülés területén. Nem olvastam dr. Gávai Mártával kapcsban semmi infot, ha vki tud segíteni nagyon örülnék.

Zsani

snezsanett

Szia Zsani!
Én azt mondom neked, hogy ha klinikán fogsz szülni akkor akármelyik orvosra rábízhatod magadat.Mert szerintem mindegyik nagyon jó szakorvos. :) :) :)

Üdv:

Alíz.
Vendég

Zsani,

egyetértek Alízzal!!!
Egyébként én nem ismerem Gávait,de írtak róla már itt a topikban,még régebben,és jót azt nem nagyon...De ez ne legyen mérvadó!!!
Jó babavárást! :wink:

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Köszi Dóra, Alíz az infokat, sajna azt sem tudom kihez fordulhatnék és honnan tudom meg az elérhetőséget. Ha tudtok segítsetek. Az email címem: sorosgabor@vadkert.net (megváltozott)

Üdv: Zsani

snezsanett

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy az apuka miért nem jöhet be az ultrahangra?
Meglepett, és picit csalódott voltam, bár tudom, nem ez a lényeg, hanem hogy minden rendben van, de azért érdekelne, miért született ez a döntés.
Szülésnél, császárnál, ugye, továbbra is benn lehet a férj?

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Még eszembe jutott valami:
tényleg császár után "szinte alap" a császár? Vagy ez orvosfüggő is? Ha minden rendben van, miért lenne másodszor is császár?

Császárosok nem kaphatják meg néhány óra múlva a babát, még szopizni se viszik le őket, csak másnap lehet vele a mama? És addig vagy fölmegy (bár itt valaki írta, most olvasom, pár hónapja, hogy nem mehet fel kísérővel se az őrzőből az anya - ez, ugye, rémhír, vagy rosszul értettem?), vagy tápszerezik? Ez komoly?

Pozitív válaszokat kérek, ne ijesszetek rám nagyon! :)

Kép

Kép
liv

Liv,

Hat ez ott gyakorlat hogy ne legyen bent senki az UH-n.Bar megjegyzem,lattam en mar olyat, hogy siman bement az apuka es nem szoltak,ugyhogy ha delutan mentek es nem a nem tul kedves szonografushoz kerultok akkor csak meg lehet oldani valahogy :wink:
Nekem caszi volt az elso es a dokim alapbol mondta hogy a masodik is az lesz(.Azt mar nem ott szultem.)De en ugy tudom esszeru hatorokon belul engedik vajusni es probalkozni a mamat,ugyhogy minden megbeszeles kerdese.Ki az orvosod?
Az elso szopi attol fugg mikor szulsz,merths mondjuk reggel akkor delutan mar le tudsz menni (persze segitseggel )szoptatni,de fel az intenzivre nem hozzak a babat :cry:
Elso egy nap biztos nem tapserezik a babat,emiatt ne aggodj.utana mar nagy eloszeretettel :twisted: Ugyhogy a korhaz nagyon jo valasztas minden szempontbol kiveve a gyerekagyas reszleg ,de en erro lamr fentebb sokat irtam.....
Amint latom Te sem itt szultel,akkor most miert a SOTE?En jobban ajalnanek valami bababaratabb korhazat :wink:

Kép
Kép
kataa

Liv,

azért nem mehet be apa, mert kicsi a hely és bármikor hozhatnak egy ici-pici koraszülöttet inkubátorral együtt az uh-ra.
Egyébként ez volt régen, de már úgy tudom, talán működik már lent az alapítványi rendelők sora, és ott is van uh...Sok minden egyébként egyszerűen a prof. határozata, aki a poroszos vezetés híve, de ez nem feltétlenül és enm minden esetben rossz. Gondold el, nem lehet szelektálni a terhesek és férjeik közt, és hááát a 8. kerületben vagyunk..... 8)

Császárral kapcs. nem vagyok kompetens, és annak ellenére, hogy az első gyerekágyas időszakot végigbömböltem, soha de soha nem választanék más kórházat ill. orvost!

Katus
Vendég

Sziasztok, nagyon sokat írtam, erre a két és fél évesem egyetlen gombnyomással eltüntette az egészet.
Próbálom újra összeszedni.
Kata, Szigeti Zsanett az orvosom, és de, itt szültem az első gyerkőcöt is, császárral (te miért nem itt szülted a másodikat?), csak ő koraszülött volt, így nálunk teljesen más volt a helyzet, mert inkubátorba került egy hétre.
Jaj, miket írtam, már nem emlékszem...
Gondolom, nem tilthatják megaz anyukának, hogy az első hat óra után feljárjon 3 óránként szoptatni, nem?
Bár nem tartom nagyon korrektnek, hogy nem hozzák le (apa se hozhatja le?), akkor mit eszik első nap? (Az jó hír, hogy tápszert nem.) Pedig írják a tájék. füzetükben, hogy mennyire fontos az első mellre helyezés egyből szülés után stb.
Amikor a császáros szobában feküdtem, mellettem egy másik anyukának lehozták a babát már reggel, de aztán kiderült, hogy neki ott orvos a férje. Az teljesen rendben van, hogy lehozták neki a babát, de azt hittem, ez mindenkire vonatkozik.
Azt nem nagyon értem, miért császároznak "szívesen", ha ez első császár volt, amennyiben minden rendben van, hiszen a babának nem az az érdeke.
Remélem, minden szempontból rugalmas lesz az orvosom, és mindent meg lehet beszélni vele.
Első terhességemnél egyébként toxémiás voltam, azért kerültem át a SOTE-ra, és bár előtte a Kútvölgyit nagyon szerettem, de aztán tudtam, hogy igazán biztonságban, a baba és én, a SOTE-n vagyunk. A Kútvölgyiben mindenki tüneményes volt, csak azt nem tudták, a toxémiámmal mit kezdjenek. Tehát ezért döntöttem újra a SOTE mellett, mert itt érzem biztonságban magunkat.

Katus, neked is köszi a választ. Igen, professzori utasítás ez az uh-dolog, csak nem értettem az okát.

Kép

Kép
liv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?