Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat! Hétfõn jól volt Kisvacak, tegnap reggel volt egy kis hõemelkedése, napközben semmi gond nem volt, aztán éjjel 3/4 1-kor arra ébredtem, hogy forgolódik mellettem, és tök forró mindene. Nagyon megijedtem, de szerencsére a kúp fél óra alatt levitte a lázát. De még akkor is ott röhögcsélt, puszilgatta apát, és olvasni kellett neki. Ma "csak" nagyon nyûgös, és most alszik. Hogy mi lehet a baja? Kép

Bogancsi! Ez tényleg nagyon horror! De ezek szerint túl vagytok rajta? Kép

Borcsa! Rékának drukkolok! Kép

Andi! Szívesen! Kár, hogy másban nem tudok segíteni! Kép
Azért olyan ügyes nem vagyok, mert még mindig nagyon le vagyok maradva hozzátok képest! De a baby reel már nagyjából megy! Igaz úgy sántikáltam haza tegnap! Ja, és honnan is akarsz te még fogyni???

Lányok, szerintem a mozgásban az a legfontosabb, hogy örömötök leljétek benne!!! Ha rendszeresen csináljátok, biztos használ, és ha egy-egy alkalom kimarad, akkor hiányzik! Mondom én, a sportlédi Kép ...

Megyek, mert holnapután vizsgázom az egész angol irodalomból a középkortól napjainkig, és még egy árva szót sem tanultam! Ajjajaj, minden drukkotok rám fog férni...

Sziasztok,
minden jót,
Henke
gesztenye

Ui: Mi az hogy legyél fitt Zsanettal????
Henke

Henke,
[url=http://www.hazipatika.hu/" TARGET="_top]http://www.hazipatika.hu/[/url] Kép.

És persze regeteg drukk a vizsgáhozKépKépKépKép!

Szila
szila

Sziasztok!

Bogancsi: nem lehetett könnyû végigcsinálni ezt a kórházasdit! Jobbulást kívánok Tominak!

Ruhavásárlás: nyáron vettem Rominak egy nagyon helyes, kisányos, vékony nyári kertésznadrágot. Igaz, még óriási volt rá, de feltételeztem, majd jó lesz jövõ nyárra. 350,- (azaz háromszázötven) forintért úgy gondoltam, nem hagyom ott. Mostanában kezdi kinõni, még nem volt rajta... Kép Végül is nem volt sok a tanulópénz, de egy életre megtanultam: elõre soha többé nem vásárolok!

BMárti: mi is rengeteg használt ruhát kaptunk kölcsön. Nálunk viszont bejött az, amit írtál, hogy ezek szinte kivétel nélkül fiúcuccok, mert abban a baráti társaságban, ahol ezek a ruhák körbe-körbe jártak, csak fiúk születtek. Így hát szegény Romi lányom itthon ûrhajós, tengerészes, stb. rucikat hord... Kép
Alvás: mi már áttértünk a napi egyszeri, délutáni alvásra. Ez sajnos nem jelenti azt, hogy minden nap tökéletesen mûködik. De ha alszik délelõtt (hetente egyszer kb. még elõfordul), mindig megfogadom, hogy máskor nem hagyom, olyankor ugyanis teljesen felborul az egész nap.
Az egyetlen "zûrös" pontja a dolognak a mai napig a sétálás. Séta közben ugyanis nagyon könnyen elalszik, tehát nem volna logikus délelõtt sétálni menni, viszont délután, alvás után már nagyon sötét, hideg van. Így csak nagyon rövid idõket töltünk kint naponta (kb. fél órát).
És, hogy milyen volt az átállás? Hát, az elején bizony nagyon szigorúnak kellett lenni. Nem az volt a gond, hogy hogyan tartsam ébren délelõtt, mert ha fenntartottam az érdeklõdését, nem mutatta az álmosság jeleit. A gond az volt, hogy ha bekerült az etetõszékbe, azonnal elaludt (volna, ha hagyom). Na, ekkor volt borzasztó nehéz ébren tartani.

Anyukám nemrég vett egy könyvet, lehet, sok sokan ismeritek már, címe: Végre elaludt a gyerek! (Szerzõ: Daniela Arbtel-Öttl.)
A címébõl gondolhatjátok, hogy Romi alvás-problémái miatt vette meg az Anyu. Viszont ami miatt nekem nagyon szimpatikus a könyv, hogy az éjszakákat nem különíti el a nappaloktól, hanem a kettõt szerves egységként tekinti (mivel az is).
Így nagyon sokat tanultunk (tanultam) belõle napirendrõl, rendszerességrõl, következetességrõl illetve ezek fontosságáról, meg még millió érdekes dologról.
Nekünk nagy segítség volt a napirend (és a napi egyszeri alvás) kialakításában, szeretettel ajánlom a könyvet mindenkinek.

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Bogancsi! Gyors gyógyulást Tominak!

Andi! De jó, hogy jelentkeztél, hiányoltunk is hétfõnKép

Henke! Minden porcikámmal átérzem a félelmed a vizsgától. Nekem anno nagyon húzós volt az irodalom szigorlatomKép PLáne, hogy kölcsönösen utáltuk egymást a tanárral.Kép

Rebi!Ez tényleg borzalmas éjszaka volt, de ha megvigasztal én is rosszul aludtam, meg Hanna is, sirdogált egész éjjel és éjfél körül alig tudtam visszaaltatni.

Cory! Holnapra egy kalappal.
Ez a talprajzoló nagyon jó ötletnek hangzik.

Tikk

UI:Tettem új képeket a profilomba, akit érdekelKép
tikk

BMárti!

Akkor majdnem egyidõsek a babáink! Az én fiaim jan. 7-én születtek. Õk is 78 cm-ek és 9kg körül vannak. Olyan kis vékonykának látom õket, igaz decemberben egy hetet voltunk kórházban és akkor nagyon lefogytak.
A Corában tényleg nem nagyon vannak 86-92-es ruhák, vagyis egy kettõ a nagyobb ruhák között, de azok nincsenek leárazva. Én vettem nekik egy két 80-as polár rugit meg nadrágot, pulcsit, mert az még jó lesz rájuk egy ideig.
Olvastam, hogy tornára készültök. Én is már régóta készülök. Békáson van egy terem oda jár a férje és van mindenféle torna és rómain is van a parton a Lidó az is nagyon jó állítólag. A barátnõm csábítgat oda. Nekem nem kell, hogy legyen gyerekmegõrés, mert hárommal úgysem indulnék el sehová, a férjemmel nagyon jól elvannak szerencsére.

Éva
p.éva

Éva!

Ez tök jól hangzik. Én is csak szombaton tudnék menni, ki is néztem egy step aerobicot a sübában. De ha tudsz jobbat állok elébeKép

Tikk
tikk

Sziasztok!

P.Éva a Lido tényleg jó hely. Oda elvileg nekem még kedvezményes belépõm is lenne (férjem írta nekik a szoftvert) , de nekem az az isten háta mögött van Kép

Tikk!
Step aerobic én olyanon egyszer voltam Belgiumban (ösztöndíjjal tengtem ott) és amúgy is elég nehéz a felfogásom tornagyakorlatok terén, pláne mikor flmanadul karattyolnak hozzá Kép azóta nem próbáltam Kép
Cory! Heni! és Borcsa Rékájának!
Drukk megy Kép

Bogancsi!
Tomival együtt hõsök vagytok Kép , õszintén olvasni is szörnyû volt Kép szegény Tomi, de most már minden jó lesz.

BMárti! Andy!
Kaki ügyben köszi a hozzászólást. Amitõl fél az ember az bekövetkezik. Szegénykémbõl ma ki kellett maszírozni és életében elõször keményre sikeredett (bocs a részletekért), nehezen viselte.
A baracklé Vilinek jó ötlet, de sehol nem láttam natúr õszilét, sem natúr nem cukrozott sárgabaracklét. Máshol valahol olvastam, hogy a 100%-os gyümilét még ne adjam ilyenkor, a Hipp 300 Ft körülieket meg elég drágák, fõleg hogy nem nagyon issza meg 3 nap alatt sem (amíg eláll felbontva) pláne felhigítva (ja és a hipp is cukrozott).
BMárti te melyik babaitalt szoktad venni?

A mennyiség hát kb. napi 150-200 g amit befal Vili, és ezt két részletben, ezenkívül meg rengeteget szopizik.

Sziasztok:
Norci
norci

Norci!

A kecskemétinek és a Mildinek is van barackleve,sõt a pacifik õszilé is nagyon finom, de ha nem bízol az összetételekben, akkor vegyél fagyasztott barackot és reszeld le aztán ha átnyomod szûrõn lesz annak is leve.Kép
De ha egyszerûen te iszol narancs vagy gyümölcslevet az is hatni szokott.

Tikk
tikk

Sziasztok!

Tikk: nagyon jó a kép a profilodban, ki csinálta? KépKépKép

Most még egy kicsit garázdálkodhatok itt, aztán mikor Balu elaludt, hajrá geometria Kép Holnap 9-12-ig drukkoljatok, még nem tudom, mikor jutok be.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Tikk: nagyon tetszik a profilod, fõleg a fürdõkádas kép... Kép Kép Kép

Norci: ha te iszod a barack-, paradicsom- vagy narancslevet, az is hatásos, nem feltétlenül kell Vilinek meginnia!

Sziasztok: Laura
p_laura

Cory: az elõbb elfelejtettelek: Kép naaaaagy-naaaagy drukk megy holnapra!

Laura
p_laura

SZiasztok!

Norci,
a hozzáttáplálás elején mi is így voltunk. Aztán egyszercsak beállt a napi 1-re.

Lányok,
a havi Kismama újságban láttam ezt, szerintem érdemes kipróbálni:
baba-mama klub:
családias légkörû kondoterem, szolárium, gyermekmegõrzés, játszósarok, kreatív hobbi termékek, kézügyességi foglalkozás, még nem ovis korosztálynak néptánc, bábfoglakozás a kicsiknek.
Cím:
XIV. ker. Adria sétány 4/e 30/346-5842, 70/243-5300

Hátha vkit érdekel.

Márti,
írtam tegnap e-mailt.

Én is tettem fel új képet Cumikáról.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Cory,
drukk ezerrelKépKépKépKépKép!

Tikk,
végül is nekem is jó lenne a szombat, hát még a step aerobic! Sõt! Nem is rossz.

Találtam egy olyan helyet is, ahol van baba-mama jóga.

És Tikk, nagyon-nagyon jók a képek, nekem is a fürdõkádas tetszik, ahol úgy égnek áll Hanna haja.Kép

Norci,
én a "cupp" bébiüdítõt szoktam venni Hangának, (azt hiszem Pacific termék), olyan 70 forint körül van egy két dl-s dobozka.

Nálunk meg betojt a fürdõszobai csap, nem lehetett elzárni, úgyhogy az egész vizet el kellett zárni.KépKép Úgyhogy most egy kicsit víz nélkül vagyunk.Kép Még jó, hogy a vécét le tudjuk húzni.

Szila
szila

Sziasztok!

Mióta itthon vagyunk, nem bírok magamhoz térni, pihenem az elmúlt heti pihenést!Kép

Vizsgázóknak sok-sok drukkKépKépKépKépKépKépKép!!! Cory, Henke, Rebi és mindenki más is!

Bogancsi! Gratula Tominak a hõsies viselkedéshez és neked is, hogy túl vagytok rajta!Kép Reméljük nem lesz tényleg több gond ezekkel a szemölcsökkel!Kép

Andi, nagyon helyes Madison abban a dobozban! Kép És milyen nagy már õ is!

Tikk! Nagyon jók a képek! Kép Szerintem még mindig rád hasonlít Hanna!Kép

Ma Réka is az etetõszékben aludt elKép A szüleimnél megint viasszaállt a napi 2 alvásra, de ma valahogy nem álmosodott el délelõtt, ami persze nem baj! De mire elkészült az ebéd, addigra hulla fáradt lett, de ennek ellenére hõsiesen ebédelt, pedig spenót voltKép Igaz, közben ragadtak le a szemei, de a száját automatikusan nyitotta. Aztán gyorsan adtam inni neki és ivás közben kidõlt oldalra és aludtKép Szépen lefektettem és aludt 2 órát! Szerintem ez ideális!Kép Csak ahogy õkisasszonyságát ismerem, ez valami véletlen volt!Kép

Én is olvasok egy altatós könyvet, Gyermekeink álma a címe. Azóta teljesen elbizonytalanodtam mindenben.Kép Nagyon logikusnak és hihetõnek hangzanak a dolgok, amirõl ír, de sajnos nálunk szinte semmi nem így történik.Kép Nem szabadna elaludnia szopi közben, ébren kellene letenni az ágyba, hogy egyedül aludjon el. Na, nekem ez nem megy.Kép Hogy csináljam, hogy nem aludjon bele a szopiba?

Zafi
zafi

Sziasztok,
megnéztem mindekinek a babáit a profilokban, nagyon édesek. Most újra kisérletet teszek, hogy Istók is bekerüljön végre - irok, ha sikerült.

Ebben a kakilás ügyben nálunk is voltak nagyon kemény hónapok. Volt hogy három nap után is csak óvatos masszirozgatással sikerült egy pirinyó eredményt elérni - és közben látszott, hogy szenved tõle! Akkor múlt el, amikor a szopizáson kivül elkezdett mást is enni. Mostminden délután uzsonnáa benyomunk egy joghurtot, ez teljesen rendbeteszi a problémát KépKépKép

Alvásilag most nagy eredményt értünk el: nappal már csake gyszer alszik a kutyaaladár, ráadásul mindig 1 és 3 között. Azt hiszem pont ez a titka, hogy végre egy kis rendszerességert vittem az életünkbe. És rájöttem, hogy valószinüleg egykicsit fázott a nappali alvásoknál (ruhában aludt egy takaróval) - most ráadom a hálózsákot s úgy takarom be. Jó nagyokat alszik (két órát) és nyugodtan. Ez tiz napja megy kb., nem akarom elkiabálni, de hátha megmarad!

Nna, probálkozom a profillal, ha sikerült jelentkezem
mégegykata
mégegykata

Sziasztok!

Nekem a holnapi drukk lefújva: nem megyek be Kép Majd február 7-én.

cory

cory
Budapest

Norci!
Ezt a 100% dolgot nemigazán értem: 100% õszibarackot pépesítve adhatok, a levét nem? Ez nagyon túlzásnak hangzik, persze a világ sok fura dolga közt elfér...
De forralt vagy sima csapvíz hozzáadásával bárhány százalékossá alakíthatod. A Skála Kaisers'-ében szokott lenni az én kedvenc Bonjourom, bioboltokban van egy Next márkanevû, ez már hõkezelt, meg van valami üveges biolé sorozat, olyas kiállású palackokban, mint kislánykorunkban a paradicsomléKép.
Ma csináltam Lucának alma-meggy papit. A fagyott meggyet elég jól lehetett hámozni, magozni. Luca meg ette derekasan.
Zafi! Ha bosszantanak ezek az egyedülalvós cikkek, nézz szét a Liga honlapján, pl. itt:
[url=http://www.lll.hu/archiv/ujsag/0203/0203_06.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/archiv/ujsag/0203/0203_06.htm[/url]
Esetleg pár topikkal odébb ezt:
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/46.html?1043230249" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/46.html?1043230249[/url]#POST247
Az altatásra is igaz, hogy mindig vannak divatos elméletek, de igazából úgy jó, ahogy nektek jó!
A hegedû drukkokat eltettük késõbbre, nem ma volt vizsga, csak holnap derül ki, mikor lesz, a nyefi dtukkok remélem használtak!! Köszönjük mindenkinek.
Szila! Csap Kép!
Tikk! Szupik a fotók! Különösen a Hanna-süni!KépKép

Én is tettem fel új képeket!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Cory: én megértem a döntésedet, de nem akartál volna egy próbát tenni? (Amúgy én is vacilálok a holnapi vizsgán, de ebbõl már nincs idõpont)

Zafi! Tényleg ezek a könyvek csak belezavarnak az ember fejébe! Ha neked jó így, miért ne aludni cicin Réka? Nincs annál finomabb, mint mikor a karodban alszik el a gyereked... (Mondjuk az etetõszék se rossz, na ez még velünk nem fordult elõ)

Borcsa, mindig akartalak kérdezni errõl a hegedülésrõl: mióta tanul Réka, hány órája van hetente, mennyit kell otthon gyakorolnia? Mi is szeretnék, ha Barni tanulna egy kis zenét, ne legyen olyan analfabéta, mint mi. Persze, nem akarom, hogy Paganini legyen, de mégis kicsit legyen köze hozzá... Nekem nagyon hiányzik, hogy ez kimaradt az életembõl...

Képzeljétek, még mindig alszik... Most nem éreztem melegnek, de remélem, nincs komoly baja...

Megyek tanulni, bár most az esélyeim a nullával egyenlõk... Tikk, jobb lenne nekem egy szóbeli, de nem, 5 oldalt kell írni 2 1/2 óra alatt, nagyon gáz... Hanna nagyon édes a képeken, késõbb megnézem a többiek babáit is! Nekünk is ideje lenne frissíteni, még a szülinapról sem raktunk fel képeket, pláne karácsonyról...

Edit, mindig elfelejtek gratulálni Rikinek az ügyesedéshez!

Közben felébredt a manó, megyek!!!

Puszi:
Henke
gesztenye

SZiasztok!

Tegnap nem nagyon volt már erõm írni: szóval, elég rossz hírek derültek ki a hasi UH-n KépKépKép, ugyanis epeköveim vannak, méghozzá több is és nagyok is! Az UH-s doki nagyon kedvesen "felvilágosított", hogy valószínûleg mûteni kell, mert egy epegörcs különben bármikor beindíthatja a szülést - és hát ugye az még vagy 3 hónapig nagyon korai lenne, de utána sem szeretném, ha ez indítaná be! További "jó" hírek, hogy a folyamat állítólag nem visszafordítható, csak lassítható (diétával) a további romlás - szóval, nagyojn magam alatt voltam! A dokim a mûtõben volt, így fel sem lehetett hívni, anyukám sem vette fel - szóval, kb. másfél órát bolyongtam a kórház körül az utcán bõgve, hogy mi lesz a babával (meg velem, meg Árminnal, amíg én kórházban leszek)... VÉgül is másfél óra múltán a dokim elérhetõvé vált és azt mondta, hogy most semmiképp sem kell mûteni, csak akkor, ha nagy a baj, meg hogy majd a belgyógyász el fogja mondani, hogy hogyan kell diétáznom (valszeg egész további életemben Kép), persze, vannak enyébb fokozatai is a diétának, de most nem nagyon merek semmit enni, nehogy újra elõjöjjenek a görcsök. Vettem két epebetegeknek szóló diétáskönyvet, most már azért kevésbé látom feketének a jövõt, mint tegnap, de hullámokban tör rám az elkeseredés. PLd. már "megrendeltem" a szülinapi ebédemet és András is mozival összekötve étterembe akart vinni, és én nagyon is örültem neki! - és most mnég a tortámat sem kaphatom meg Kép
Tudom, hogy hülyeség ezelken elkeseredni és persze, hogy nem az evés a legfontosabb az ember életében, inkább azon vagyok teljesen kiborulva, hogy egyik pillanatról a másikra bármi megtörténhet/kederülhet, ami teljesen megváltoztatja az ember életét...
Na, abbahagyom!

Jövök majd még, most nincs kedvem többet írni!

Márti++
márti

Sziasztok!

Márti! Ezek tényleg nem jó hírek.Kép
Anyukámnál tavaly derült ki, hogy epekövei vannak. Pénteken begörcsölt, irány a doki, onnan UH. Persze rögtön pánikba esett, de nem volt sok ideje rá. Hétfõn megmûtötték, szerdán már otthon is volt. Persze neki nem volt baba a pocakjában, és még egy otthon... Így sokkal nehezebb, tudom. A szomszédunk (elég primitív szegény...) már évek óta tudta, hogy van köve, jó nagyok, meg is kellene mûteni, de nem érdekelte. Szerencsés, mert soha nem görcsölt, ezért oda sem figyelt arra, mit eszik. Amikor hallotta anyukám esetét, elsétált a kórházban, hogy ugyan vegyék már ki belõle a köveket...
Ezt azért írom, mert (ha szerencsés vagy, és panaszmentes leszel a diéta mellett,) lehet vele élni, és a mûtéttel is várhatsz, amíg a babától el nem tudsz menni. Persze nem vagyok orvos...
Nagyon-nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben legyen veled és a babával! Majd sütök neked diétás szülinapi-jókedvcsináló tortát! Kép Addig is ezt küldöm: KépKépKépKép

Cory! Pedig nagyon gondoltam rád!

Henke! Ugye nincs baja Barninak, csak aludt egy jót? Kép

Rebi! Szerintem miénk a kisautó.

Luca nem nagyon szereti ezt az idõt, meg az itthonülést. Én sem viselem túl jól, az egyébként sem igazán jó kedvem még rosszabb tõle. Ugye jön már a tavasz??

Puszi
Andi

Andi
andi3

Márti!
Küldök neked sok sok pozitív energiát!!
Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép
Nálunk a szüleimnek + a nõvéremnek vették ki epekövét, évekkel ezelõtt (kb. évente, sorban egymás után), mostanra ugyanúgy fogy a körömpörkölt, mint az epevész elõtt!
Amikor meg tüdõgyulladtan kórházban henyéltem, az egyik szobatárs mesélte, hogy õ természetgyogyós javaslatra attól fogva, hogy a köve kiderült, minden nap megevett egy egész citromot szõröstül-bõröszül, és felszívódott az epeköve.
Összefoglalva: fel a fejjel!!!

Most jöttünk a dokitól, Luca 8700 g és 73 cm, úgyhogy kisebb mint Csenge! Aki szerintem rengeteget nõtt mostanában. kezd kicsit gyanakodva nézni ránk a fõleg szopi miatt, már decemberben meg most is az volt a kísérõszöveg: "Végül is a 30 dkg hízás megvan..."
Ezen én mélyen csodálkozom, mert mióta mászik, feláll, lépked, azóta igen-igen aktív.

Hegedû: Réka zenei általánosba jár, itt helyben vannak a zeneórák is: heti 1x 2 óra szolfézs + 2x 1 óra hegedû. Itthon illene napi kb. fél órát gyakorolni, ez nálunk inkább kétnaponta esik meg. Ha valami nem megy, beülünk Lucával hegedûórára, és utána otthon célzottan gyakorlunk.
Azért "hobbizenészeknek" jobb kezdõhangszer a furulya, sokkal gyorsabban jönnek pozitív visszajelzések. Réka majdnem feladta az elsõ félévben, ami azzal telt, hogy a dallampengetésre felkészüljön. Vizsga után jön a vonózás. Az elég "fájdalmas" dolog: hegedûvel roppant fülsértõ dolgokat lehet elõadni.

No abbahagyom a regényírást!

Borcsa + Királylányok

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Borcsa, Köszi, most minden infot felkutatok+elolvasok, hátha még jobban összezavarodok!Kép

Márti! Kép Ez tényleg elég vacak, derült égbõl vilámcsapás!Kép De ha átállítod magad, hozzászoksz az új életformához, akkor megint minden rendben lesz! Drukkolok neked, meg a babának és a családnak is!KépKépKép

pusz,
Zafi
zafi

Sziasztok!

Márti!
Nem túl jó hírek és tényleg olyan félelmetes, hogy egyik napról a másikra így megváltoztatja az ember életét egy betegség. Csak, hogy valami jót is láss a diétában, a szülés után kevesebbet kell leadni! (mondom én, aki már kb. fél éve egy dkg-t sem fogytam!)

Tikk!
Nagyon jó Hannáról a képek és olyan tipikus, kis huncut mosolya van!

Borcsa!
A te lánykáid is nagyon édesek! Luca a min. hízással sem semmi, én már annak is nagyon örülnék, ha ma este Petit 8 kg körül mérnék, na majd meglátjuk! Bár õ is amilyen örökmozgó lett, lehet, hogy még a közelébe sem kerülünk.

Henke!
Sok szerencsét holnapra!

Rebi!
Én lemaradtam, kedden mibõl vizsgázol? Nem semmi volt az éjszakátok! Nem akarom elkiabálni(Tikk esetébõl tanulva), de Peti már a harmadik napja este magától elalszik és csak szopizni kell fel kétszer. Megmondom neki, hogy hétfõn majd mesélje el ezt Csengének is!

Bogancsi!
Nem semmi, amit átéltetek szegény Tomival, teljesen rosszul lettem, amikor írtad, hogy 37 szemölcsöt szedtek le szegény gyerkõcrõl, a lényeg, hogy túl vagytok rajta és, hogy gyorsan meggyógyuljon a kislegény. Ráadásul még anyukád mûtétje, nem csodálkozom, hogy ennyire rosszul lettél te is, az idegeskedés mindenkit kikészített volna.

Megyek, mert rosszcsont persze megint olyasmit csinál, amit nem kéne.(a koszos babakocsi kerekeket simogatja)

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Márti
Nagyon drukkolok, hogy semmi baj ne legyen! BIZTOS, hogy MINDEN RENDBEN LESZ! KépKépKépKépKép

Lányok
A képek szuperek, Hanna fürcsis képe és Luca elnyûtt arca szuper.Kép

Alvás
Nálunk az a gond, hogy amikor Peti álmos/fáradt, akkor sehogy sem hajlandó elfogadni a kaját, csak tejcsit. Etetõszékes alvásban még nem volt részem, de hisztiben annál inkább.

Irigylem a békásiakat, mert tudtok együtt tornázni menni és van is hova. A közelben nálunk sehol sincs babaõrzés, az meg szerintem nagyon idõpocsékolás, hogy 1 órát utazgassak egy konditerem miatt. Ami örömöt a sport ad, azt duplán elveszi a bp-i közlekedés.Kép
Megyek is tornázni, mert tegnap is kihagytam.

Peti próbálkozik az elindulással. Eddig kb. 3x indult el 2-3 lépésnyit. Kép

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Henke: az a gond, hogy annyira jó fej volt velem a fickó, hogy nem volt pofám úgy elmenni, hogy a felét nem láttam, meg nem tételt húzunk, hanem kérdezget, és így elég jó esély van arra, hogy a felénél tovább is kérdez.

Márti: ez nem jó hír Kép Már tegnap is olvastalak a Friss kismamákban. Kitartás!!! Nagyon drukkolok, hogy ne legyen gond!! Az egyik volt osztálytársamnak tavaly volt, és a görcs után 4-5 hónappal mûtötték, és addig nem volt semmi baja (tünete).

Borcsa: hova növeszted te azt a lányt? Kép)) Balu 1 évesen volt 74 cm Kép

A halasztás simán ment Kép Aztán itthon kétlábon rohangászott a folyosón (már kabát... nélkül), persze kijött az összes nyugdíjas szomszéd. Az egyiktõl kapott egy banánt, õk meg el voltak hûlve, mikor lecsúszott a torkán az egész Kép A közvetlen szomszédunk megint kitett magáért. Az egy dolog, hogy nem emlékszik még mindig arra, hogy Balu fiú, meg a nevére sem, de mondta Balunak, hogy adj egy falat banánt anyának, különben sírni fog! Fú, nagyon fel tud húzni! Grrrrrr!

Tali: nem írt rá senki semmit. Akkor jó lesz nálunk? Ha igen, írok címet, meg eljutást.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Cory! Én válaszoltam tali ügyben. Kép Szerintem tudod a válaszomat, és útleírást sem kérek.Kép Kár, hogy nem holnap van hétfõ....
Szomszéd nénit üdvözlöm!

Gorsi! Gratula Petinek a lépésekhez!

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Andi: holnap is itthon vagyunk! Gyertek! Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Laura! Nálunk is az a baj, hogy ha elalzik délelõtt, mondjuk 11 óra körül, akkor 13 óráig simán húzza a lóbõrt. Azután persze virgonckodik, és naná, hogy nem akar még 14 óra körül elaludni. Azután 16-17 óra felé meg kidõl, és már szinte feküdnie kellene, mire felébred. De Lacika nagyon korán kel, reggel 6 órakor már kukorékol, óramû pontossággal, akkor is, ha az Apja nem megy még fürödni. Így aztán nem nagyon bírja ki alvás nélkül ebéd utánig. Tegnap se jött be, hiába aludt olyan nagyot dél körül, este hatkor minden átmenet nélkül kidõlt. Úgyhogy azt hiszem, mi még egy darabig maradunk a napi két alvásnál. Inkább igyekszem korábban elaltatni délelõtt, vagy levinni sétálni, hogy a kocsiban szokásos 20-30 perces kis alvással már kibírja ebédig.
Én az "Aludj jól gyermekem"-et és az "Aludj kicsim, aludjál"-t olvastam, aztán mindkettõt bevágtam a sarokba. Szépen tudományos alapon állítják az ellenkezõjét egymás véleményének. Mondjuk az az egy jó benne, hogy legalább az ember lánya azt csinál, amit akar, ha elég sok könyvet elolvas, akkor bármihez talál tudományos alátámasztást. Kép Azért, ha neked tetszett, lehet, hogy ezt a "Végre elaludt a gyerek"-et is elolvasom.

Éva! Lacika is jól el lenne az Apjával, de az sajnos nagyon keveset van itthon, és elég kiszámíthatatlanul. Fodrászhoz úgy járok, hogy Lacikát is viszem, kozmetikusnál a terhesség elsõ trimeszterében voltam legutóbb, és még sorolhatnám. Hétköznap gyakran csak vacsorára és fürdetésre ér haza Életem Párja, és még 16 órakor nem tudja megmondatni, hogy mikor fog tudni hazajönni. Így igazán képtelenség bármit is beszervezni úgy, hogy a gyereket addig az Apjára hagyom. Kép

Tikk! Honnan nézted ki, hogy mikor van step aerobic a Sübában? Hol lehet információkat szerezni a SÜBA-beli tornázási lehetõségekrõl?

Elküldöm, mielõtt lefagy...

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Márti: Kép Kép Kép Kép Kép Nem lennék a helyedben. Nyáron én már átéltem hasonlókat, csak a pocakomban senki sem lakott. Nagyon szurkolok neked!!!

Zafi: altatás: szeretnélek még egy picit én is összezavarni! Kép Kép Kép
Ezek az általunk emlegetett könyvek a következõképpen magyarázzák, miért szerencsés a babának külön elaludni. Gondolom tudod, hogy az alvás több periódusból áll. Amikor az éber periódus van, picit felébrednek a babák (mint ahogy mi is), bár ezek természetesen nem mindig tudatosulnak. Én is láttam már, hogy Romola éjjel feltérdelt a kiságyban, megnézett bennünket, hogy a szobában vagyunk-e és már aludt is tovább.
Egy-egy ilyen "felébredéskor" mindig azokat a körülményeket keresik, amely körülmények az elalváskor fennáltak. Te is megijednél, ha a férjed mellett aludnál el, és egyszer csak éjjel a konyhában találnád magad.
Tehát, ha nem az elalváskori állapotokat találják éjjel maguk körül, azonnal reklamálnak, és mi nem tudjuk, miért ébredt fel és miért sír a baba már megint. Hát, ezért.
Nálunk Romi 2-3 hónappal ezelõtt 5-6 alkalommal ébresztett éjszakánként, és nemcsak én, õ is nagyon kialvatlan volt. Egy éves korában karikásak voltak a szemei! Nagyon durva volt!
Ekkor kaptuk a könyvet, és egycsapásra megszûntek a problémáink, amikor szegénykém megtanult egyedül elaludni.
Én is imádtam, amikor Romi az cicimen/ölemben aludt el, de ennek délután és este véget vetettünk: egyedül alszik el. De nem vetettünk véget teljesen az együtt alvásnak: reggel õ fél 7-kor ébred, cicizik egyet, el is alszik a cicimen, aztán én félig ülõ - félig fekvõ helyzetben ráteszem a mellkasomra, és ott hasalva alszik még egy órát (én nem mindig). Úgy érzem, így találtunk egy középutat, amelyben az összebújás/együttalvás igényét is kielégítjük, és nem is ébreszt fel ilyen sokszor éjjel.

DE: ha Réka a ciciden alszik el, és nem sír fel éjszaka (vagy olyan ritkán, hogy téged nem zavar), akkor miért ne altatnád továbbra is így?

Gondolj Borcsa szavaira: "mindig vannak divatos elméletek, de igazából úgy jó, ahogy nektek jó!"
És gondolj Henke szavaira is: "Ha neked jó így, miért ne aludna cicin Réka? Nincs annál finomabb, mint mikor a karodban alszik el a gyereked..."

Bocsi, ha túl hosszú és szájbarágós voltam, a segítõ szándék vezérelt! Kép

p_laura

Sziasztok!

Norci! Én szorulás ellen Kecskeméti õszibaracklét szoktam venni Lacikának, vagy Hipp sárgabarackot. A kecskeméti tuti cukrozott, a Hipp-re nem emlékszem, és az most nincs is itthon. Mondjuk én ebbõl nem csináltam kabinetkérdést. Annyi kisbabának nem való anyag van a bébiételekben és italokban, hogy örültem, hogy találtam valami olyat, amiben nincs tejtermék, és apró magvas vagy trópusi gyümölcs. Nem mondom, ha két minden másban egyforma termék közül választhatnék, akkor én is a cukrozatlant venném, de amilyen a kínálat, örülök, ha csak a cukor a baj valamivel. Kép Mostanában egyébként már mi is inkább kis dobozos itókákat veszünk. Nálunk a Rauch Yippy itala a legnyerõbb. Sajnos az is olyan édes, hogy összeragad az ember szája tõle. Fel szoktam higítani egy kicsit vízzel, úgy egész finom lesz. Ezeket a sûrû, rostos babaitalokat már csak uzsonnára adom Lacikának, ha úton vagyunk, és problémát okozna kanállal megetetni.

Zafi! Az "Aludj jól gyermekem"-ben azt írják, hogy fel kell ébreszteni a kisbabát, mielõtt letennéd aludni, ha belealudt a szopizásba. Szerintem ez baromság. Azt írják, ha nem ott ébred meg, ahol elaludt, akkor nem alszik vissza, hanem felsír, mert nem tudja, hogy hol van, és hogy került oda. Szvsz, ha mindig az ölemben alszik el Lacika, és utána mindig ugyanúgy beteszem a kiságyába, akkor õ azt nagyon pontosan tudja, már amikor elalszik az ölemben, hogy a kiságyában fog aludni. Nálunk az a jellemzõ, hogy Lacika mindig az ölemben (igaz, mostanában már nem szopizás közben) alszik el, és nagyon változatos, hogy utána mit mûvel éjszaka. Van, hogy 20 percig dajkálom, hogy elaludjon, utána leteszem, 20 percet alszik, és már sír is. Néha az egész éjszakánk így telik. Máskor meg leteszem este, és 1-2 ébredéssel megússzuk, amikor valami lehetetlen helyzetbe forgolódja magát a kiságyban. Olyan is elõfordul, hogy reggelig egy kukkja sincs. Pedig minden este ugyanúgy teszem le.

Henke! Egyetértek! Imádom, amikor összebújunk, átöleli a nyakamat a Csöppség, birbitélgeti a hajam, és kezd közben bealudni. Ilyenkor valami félelmetes intenzitással élem át a szeretetet, azt, hogy õ is szeret engem, és hogy ez most nagyon jó neki. Napközben mindig a mi ágyunkban alszik, én meg melléfekszem, úgy altatom, és sokszor bealszom vele, mert egyszerûen nincs kedven elhúzódni, otthagyni, olyan finom magamhoz ölelni. Kép Lehet, hogy iszonyúan elkényeztetem, de én úgy érzem, ezek az órák, percek, egyszerûen megismételhetetlenek és visszahozhatatlanok, most adatik meg, hogy átéljük, és visszahozhatatlanul elmúlik, ha nagyobb lesz. Kamasz korában már nem engem fog ölelgetni. Kép Már értem, miért is féltékenyek az Anyósok a Menyükre. Kép

Márti! Ne kenõdj el! Egyáltalán nem biztos, hogy egész életedben diétázni kell! Nekem is volt epekövem, 20 éves koromban mûtöttek meg vele, 1-2 évig odafigyeltem, hogy mit eszem, de azóta minden jöhet. Ráadásul mostmár nem is vágják, hanem valami spec. módszerrel néhány pici lyukon keresztül is el tudják távolítani. Persze neked most nagyon rosszkor jött. Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen. Én úgy tudom, hogy a természetgyógyosok feketeretket ajánlanak az epekõ gyógyítására. Az azért finomabb, mint a szõrös-bõrös citrom, érdemes lehet kipróbálni.

BMárti

BMárti
bmárti

Szia Laura!

Most látom, hogy közben te is írtál az altatásról. Nekem csak ez az egy gondom ezzel az elmélettel, hogy ha ezért ébred fel éjszaka a gyerek, akkor miért nem minden éjszaka ébred fel kb. ugyanolyan idõközönként? Szóval én hitetlen vagyok, de ennek ellenére nagyon irígyellek, ha ezzel a módszerrel megoldódtak az éjszakai gondjaitok. Ugyanakkor én nem is tudnám megpróbálni, úgyhogy csak elméleteket latolgatok, mert ha éjjel sír Lacika, akkor a b.á. alsó szomszédunk veri a fûtéscsövet. Kép
Lacinak van egy hihetõen hangzó elmélete errõl a felébred vagy nem ébred fel kérdésrõl. Õ azt mondja, hogy szerinte, ha ezzel az egyedül elalvásos módszerrel "megtanítják" aludni a gyerekeket, akkor azzal gyakorlatilag azt tanítják meg neki, hogy hiába hívja éjjel a szüleit, nem sül ki belõle semmi jó. Nincs ölelgetés, nincs dajkálás, se evés, se ivás, se cici, semmi finom vagy jó dolog nem történik. Szóval kár a gõzért, nem érdemes. Így ha éber alvási periódusban kicsit felneszel, akkor vissza is alszik, nem strapálja magát bõgicséléssel. Lacika meg egyszerûen nincs motiválva arra, hogy egyedül is visszaaludjon. Ha kicsit megébred, és úgy érzi, jól esne most egy anyai ölelés, és egy kis dajkálás, akkor már nyomja is az Anya-hívó mûsort. (Én meg félálomban, de futólépésben érkezek. Kép) Ez számomra logikusaban hangzik, mint az, hogy megijed, meg nem tudja, hogy hol van, ha nem ott aludt el. Persze, hogy megijednék a konyhában ébredve, de pl. mivel Laci mindig elõbb kel, mint én, és olyankor mindig zuhanyozni megy, nem ijedek meg, ha arra ébredek, hogy nincs ott velem, és zubog a víz a fürdõszobában.

Zafi! Na, elég jól összezavartunk már? Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti!

Nekem szerencsére a férjem már 1körül itthon szokott lenni és így sokat tud segíteni. Most vége lett neki a vizsgaidõszaknak, úgyhogy még több ideje marad ránk. Már nagyon kéne tornáznom, mert teljesen elfonyadok. A hasamon lehet, hogy a torna sem fog segíteni, mert az ikrek ketten hét kilók voltak és nagyon nagy volt a hasam, teljesen szétment rajta a bõr. Már teljesen lement, csak a bõr lóg rajta, de elõbb meg akarom próbálni, hogy mit segít a torna, aztán, ha nincs már választás , lehet, hogy megmûttetem., amit nagyon nem akarok. MÁr voltam a Sübában tornán még vagy hat évvel ezelõtt, akkor jó volt, csak drága. A békási lenne a legolcsóbb, 4-5000Ft egy havi bérlet, amivel korlátlanul lehet tornázni, kondizni, szaunázni és fallabdázni. A Lidóban egy 10alkalmas torna bérlet 6000ft körül van. Jó lenne már egy kis mozgás!
Te sokat híztál a terhesség alatt? És lement szülés után?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Kaptam egy nagyon jópofa képet, szerettem volna feltenni ide, de valamiért nem sikerült. Béna vagyok, na. Még szerencse, hogy a Próba területen szerencsétlenkedtem, bár végül nem is jelent meg semmi, még a bénázás se. Viszont közben úgy hallom, ébredezik a fõnököm, úgyhogy gyorsan feltettem a képet a profilomba. Szóval, akit érdekel egy csemetéink kora beli gyerkõcrõl készült, szerintem nagyon aranyos és vicces fotó, az nézze meg a profilomat. A képen látható apróság NEM LACIKA! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Szia Éva!

Vadul irígyellek, amiért így számíthatsz a férjedre. Én még most se tudom, hogy az enyém ma mikor fog hazaérni. Kép
Ez a békási tornaterem az lehet, ami a Duna felõli oldalon, egészen a lakótelep sarkán van, a kertészet felõl? Valami buszvégállomás, vagy mi van mögötte. Ha az, akkor látásból ismerem a helyet, ott szoktam a dunaparti sétálásból hazafelé jönni. Kívülrõl ránézve nem volt szimpatikus, de ez nem egy megalapozott vélemény. Mindig vigyorgok rajta, hogy az emberek totál szabálytalanul ott parkolnak keresztbe-kasul a bejárat elõtt, véletlenül se 10-20 méterrel távolabb, szabályosan. Szóval eldobják az autót az ajtóban, utána bemennek, és jó pénzért tapossák a gyaloglógépet. Kép

Hízni sokat híztam, de legkevesebbet a terhesség alatt. Én erõs dohányos voltam, utána 1999. decemberében leállamvizsgáztam, és az volt a nagy fogadalom, hogy ha sikerül, akkor utána leszokok. Ráadásul akkoriban már terveztük az összeköltözést Életem Párjával, aki allergiás a cigifüstre (is), szóval esedékes is volt az elvonókúra. Amikor államvizsgázni mentem, 57 kg. voltam. Mire elmondhattam magamról, hogy egy éve nem dohányzom, addigra 66 kilót mutatott a mérleg. A full-extrás ellátású nászúton még 2 kilót felkaptam, akkor (talán Kép) még nem voltam terhes, de az esküvõ után a mensim már nem jött meg többet. Kép Szóval a terhességi induló súlyomat a 68 kg.-ról számolom. Amikor a kórházból hazajöttünk a szülés után, 72 kg. voltam, és azt sokáig stabilan tartottam. Mostanában, hogy már nem nagyon szopizik Lacika, meg mindig megeszem, amit meghagy, hirtelen összeszedtem még 6-ot, na, ez már drámai. Kép Jelenleg 78 kg. vagyok, vagyis hússzal több, mint amikor 3 évvel ezelõtt leállamvizsgáztam. Ebbõl mindössze 4 írható egyértelmûen a terhesség számlájára. Mondjuk mind a 20-at nem akarom leadni, mert az az államvizsga elõtti állapot tényleg a teljes idegi és fizikai kikészülés volt, csont és bõr voltam, kiálltak és (Laci szerint Kép) hangosan zörögtek a csontjaim. Szerintem az én ideális súlyom olyan 60-65 kg. között lenne, úgy tetszettem a legjobban magamnak. Kép Szóval 15 kiló... nagyon le kellene adni, mert utálom így magam. Kép
Az nem csoda, hogy az ikrek a 7 kilójukkal nyomot hagytak a hasadon! Az viszont nem semmi, hogy már le is ment. Ezért is vadul irígyellek! Kép Szerintem a tornától biztosan regenerálódik majd a bõr is, csak az egy kicsit idõigényesebb. Én mûtétre biztosan nem szánnám rá magam az elõnyösebb küldõ érdekében, de ez nem csoda, én ebbõl a szempontból nagyon nyuszi vagyok. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Helyesbítek: mostmár tudom, Életem Párja ezekben a percekben indult el haza. Viszont a fia még most is alszik. Lassan lehet, hogy fel kellene ébreszteni. Hogy fog így még ezután uzsonnázni is meg vacsorázni is, de fõleg este elaludni?! Nesze neked rendszeresség...

BMárti
bmárti

BMárti

Igen, az az a terem, amire gondoltál. Kívülrõl nem megnyerõ, de belülrõl nem rossz és nem elhanyagolható, hogy nem olyan drága, mint a többi.
Hát én is nagyon örülök, hogy ilyen munkája van a férjemnek. És annak is örülök, hogy ilyen az alkatom, mert nem sokat tettem még azért, hogy így lefogyjak, most 55kg vagyok. Nem a súlyommal van a baj, hanem a formámmal. A hasam pedig nagyon csúnya, ezért gondoltam végsõ elkeseredésemben a mûtétre, de elmenni én sem merek, csak megfordult a fejemben.
Ti merre laktok Békáson? Én Budakalászon lakom.
Most mennem kell fürdetni a brigádot, iszonyú, ami itt nálunk van az összes gyerrek (3) a földön hempereg, hol sírnak, hol nevetnek a vad játékban.
De azért nagyon jó, hogy ennyien vannak. Amikor a Lorena még egyedül volt sokkal rosszabb volt, most olyan jól elvannak együtt!
Éva
p.éva

Sziasztok!

Zafi,
hagy jöjjek még én is alvás ügyben. nálunk a szopik úty alakulnak, ha itthon vagyunk, nem is tudom hányszor szoptatom Cumikát. ha elmegyünk csavarogni, "tojik" a fejemre. Ezidáig csak és kizárólag cicin aludt el szopi közben, este is, és mégis mûködött minden, letettem, aztán reggel kelt (mondjuk mi megcsináltuk az Aludj jól gyermekem módszert, de mivel nem tudtam felkelteni, hagytam a fenébe, amikor elaludt, átvittem azt kész.) Emellett volt, hogy rendszeresen csak reggel kelt fel. Kb. 1 hete már nem alszik el cicin, jelzi, hogy kész, mehetünk aludni. Akkor felveszem, átviszem az õ szobájába, közben apukájától kap puszit, leteszem, kijövök, és õ elalszik magától.
Szóval majd megérik.
DE épp ma voltunk a barátainnál, akinek a kislánya 4,5 éves, és még õ mellette mindig ott van az anyukája, amíg el nem alszik, a bátyja meg alszik fenn az ágyon.
AZt mondta, hogy mikor a gyerekek megkapták az emletes ágyukat (a kislány 2 éves volt), akkortól kezdve aludták át az éjszakát.
SZóval, minden gyermek azért más, lehet, hgoy egy hónap múlva meggondolja magát Rékád, és alszik mint a kisangyal.KépKépKép

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

BMárti,
itt a link a SÜBA-beli fitness-órarendrõl:
[url=http://www.sportkapu.hu/totalgym/index.htm" TARGET="_top]http://www.sportkapu.hu/totalgym/index.htm[/url]

Jaj, a kozmetikus nekem is hiányzik nagyon...

Márti,
mi is küldünk neked sok mosolygóst KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép, hogy jobb kedvre derítsenek, és ne is gondolj azokra a fránya kavicsokra.

GOrsi,
az álmosság és az evés között nálunk is hasonló összefüggés vanKép, lehetetlen olyankor etetni.

Éva,
de szeretnék én is 55 kiló lenni...jaj, valamikor zsenge lánykoromban már voltam annyi (kb. 18-20 évesen). De ha 57-58-ig lemennék, már az is jó lenne.

Pusz
Szila
szila

Sziasztok!

Márti! Úgy sajnállak, de fel a fejjel, nem lesz semmi gond.KépKép Csak pozitívan, nehogy a baba megérezze, hogy ideges vagy.

Cory! Nekünk okés a hétfõ. 10-re megyek kulcsátadásra.KépKép Utána indulunk, remélem még aznap oda is érünkKépHa minden igaz Beja is jön.

SüniHanna köszöni a dicséreteket.Kép

Borcsa! Szép méretei vannak Lucának.Kép

Henke! Csak ügyesen azon a vizsgán! Akkor mûelemzés vagy elmélet lesz?

Hanna ma nagyot esett, szép nagy púp lett szegényke fején, jéggel visszanyomtam, de még van ott, ugye eltûnik majd??Kép

Gorsi! Gratulálok Peti lépkedéséhez, még a végén elindul mire látjuk újra.Kép

BMárti! Kilók miatt ne aggódj, velem ugyanez a szitu, hogy eddig lement, most megint jönnek vissza, de télen mindig többet szed magára az ember.
Szóval ha gondoljátok belevághatunk valami mozgásprogramba, én azért gondoltam a szombatra, mert akkor apuka itthon van és vigyáz a manóra.

Na most megyek

Jóéjt mindenkinek!

Tikk
tikk

Sziasztok!

Laura, köszi!Kép Ebben a könyvben is ez a magyarázat, pont ezért támadtak dilemmáim, mert hajnalban felébred Réka és csak cicivel alszik tovább. Mondjuk most már csak egyszer, de onnan kezdve együtt alszunk, csak én ilyenkor már nem tudok olyan jól pihenni és már szédelgek a fáradtságtól!Kép Úgy érzem, most már nem bírom tovább! Nem a cicin elalvással van a gondom, mert az tényleg nagyon jó, hanem a folytatással, ami akkor az elmélet szerint a cicin-elalvás miatt van!Kép Úgy látom, ez egy ördögi kör!

BMárti! Igazad van, tényleg nagyon jó összebújni! Réka is eszméletlen pózokat tud felvenni, sokszor lelök az ágyról, szó szerint! De már tényleg nagyon fáradt vagyok!!! De szerintem nem azért ébred fel, mert nem úgy alszik, ahogy elaludt, hanem felébred, mert éberebb periódusba került és valami megzavarta, amire felébredt. És akkor látja, hogy nem úgy van, mint ahigy elaludt és ezért nem tud egyedül visszaaludni. Jól értem, Laura?
De az is logikus, amit a férjed mond.
Tényleg egyre jobban zavarodok!KépKépKép

Jó az a kép!KépKépKépKép

Ágci! Köszi a további zavargást!Kép Na, körülbelül ezek a gondolatok kavarogna a fejemben amit itt néhányan összeszedtünk és nem tudom, hogy kellene-e bármit is csinálni, vagy hagyni mindent úgy, ahogy eddig ment? De azt hiszem inkább Rékára bízom magunkat, csak majd elbeszélgetek vele, hogy a szülei alapjábavéve késõn kelõk!Kép Valahol azt olvastam, hogy a gyerek a szülõk alvási szokásait örökli, a késõn kelõké késõn kel!!!???!!!KépKépKépKép

Cory! Talira mi is benevezünk! Jöhet az útbaigazítás! A Kálvin térrõl kb. még mennyi idõ, csak hogy tudjak kalkulálni?

Puszi,
Zafi

mehetek vasalni... nehogymár ilyenkor pihenjek...Kép
zafi

Sziasztok!

Látom téma az altatás, hát tragikus volt az éjszaka, már nem számoltam hányszor kelt manó, mellettem aludt. Mondjuk nekünk ettõl az együtt alvástól sem jobb a helyzet. Úgyhogy ha kigyüttek a felsõ fogak nekem is kellene v.mi módszert találni, mert ez így már egyikünknek sem jó, és egyre nehezebb. Ringatni már alig bírjuk el, pláne órákig Kép ráadás a napközbeni alvás is kész katasztrófa - hiába meséltem a talin hétfõn - csak a levegõn múködik, még jó hogy van erkély, olyankor tudok haladni a házimunkával.
Valami könyvet nekünk is el kellene már olvasni, mert nagyon szenvedünk családilag Kép
Ez irányú minden tapsztalat érdekel engem is.
Cicin altatás múködött náluk is, még mindig ez a leggyakoribb, csak korábban félálomban tettem le, feldödögött büfizett, elaludt, hát most nem ez történik, hanem feláll ilyenkor nem tud leülni, stb. Szóval nagyon gáz a helyzet, bár múlt héten már megoldódni látszott, de még sem.
Ma háromszor fél órát aludt fél hétkor kelt és még mindig nem alszik Kép Nem bírom már sem fizikalilag, sem idegileg Kép Kép Kép

Márti!
Jaj szegénykém, nagyon drukkolok.

Többre nincs erõm.

Üdv. Norci (aki a végkimerülés szélén van)
norci

Sziasztok!

Mindenkinek! Tali információk a profilomban! Ha bármi kérdés van, szóljatok Kép

Úgy néz ki, Tikk rendelésére lesz vargabéles is Kép

cory

cory
Budapest

Kedves Norci,
kitartás.
Nekünk az Aludj jól módszer bevált, és a szegedi anyukák "esküsznek" rá. Mármint a babanetesek.Kép Talán meg van vkinek a közeledben a könyv, hogy el tudd olvasni.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

BMárti: jó a kép! Kép Szegény macs...

Altatás újra: Kép
Férjednek részben igaza van abban, hogy a gyerek így megtanulja, hogy nem számíthat a szüleire. DE: szerintem igenis meg lehet különböztetni azt, hogy hisztisen vagy riadtan sír. Amióta Romi egyedül alszik el, volt már olyan, hogy este vagy éjjel felsírt, és azonnal rohantam be hozzá. Nem az a lényeg, hogy egyáltalán ne menjünk be hozzá, hanem az, hogy nyugodtan teljenek az éjszakák, és hogy a baba megtanulja, hogy ne ugráltassa össze-vissza a szüleit, csak ha baj van.

Elõzmények: nálunk ugyanis az volt a helyzet, hogy Romola soha nem sírt éjjel, ici-pici korában sem. Elkezdett halkan "nyekeregni", erre én azonnal felébredtem, megszoptattam, elaludt a cicimen és visszatettem a kiságyba. Idõvel ezek a felébredések elkezdtek ritkulni, majd néhányszor át is aludta az éjszakát. Azt hittem, ez már végleg így marad, de nem így történt.
Újra és újra "nyekergett" éjszakánként, én kivettem a kiságyból, megszoptattam, visszatettem és õ újra nyekergett. Tudtam, hogy nincs baja, tehát hagytam nyekeregni, de õ egyre határozottabb volt, idõvel sírt is. Méghozzá eléggé hisztisen. Ez kb. 10 hónapos korára alakult ki, amikorra már szinte teljes biztonsággal tudtam, hogy van-e valami gondja vagy csak hisztizik. Sikerült odáig is eljutnunk, hogy voltak olyan éjszakáink, amikor órákat töltött ébren. Persze, õ másnap nagyokat aludt, én nem mindig...
Ekkor telt be a pohár és kezdtük a módszert: édes lányom, bemész a kiságyba, ott addig szöszmötölsz, amíg el nem alszol, anyáék idõnként persze benéznek hozzád, és ha valami gondod van, kiabálsz nekünk. Egyébként nem.
Hát, pár napig valóban fájdalmas volt a dolog, de szerintem megérte. Nálunk mûködik.

Természetesen fenntartom azon véleményem, hogy ahány ház - annyi szokás. Ahány baba - annyiféle igény. Mindenkinek a saját módszerét kell megtalálnia.

Na jó, lelövöm magam mára... Kép

p_laura

Sziasztok!

Köszönjük szépen a gratulaciokat és elfelejtettem multkor megköszönni az utazasra irt tanacsokat,hozzasolasokat is!

Marti!
Teljesen érthetô,hogy kibuktal,foleg,hogy hirtelen senkit nem tudtal felhivni.Szörnyü lehetett.Igaz,hogy nem a legfontosabb,de nagyon fontos az evés az ember életében.Tulajdonképpen ez az,ami neked most megvaltozik az életedben,nana,hogy foglalkoztat.Biztosan meg fogod szokni az uj dolgokat,ne szomorkodj!Remélem a görcsök nem jönnek elô többet!Sok-sok gyogyot neked!KépKépKépKépKépKép

BMarti!
Tudom,hogy mar régen irtal a védônôdrôl,de engem nagyon kiakasztott.A védônônek nem a csaladgondozas a feladata?Mi az,hogy ugy is megcsal a férjed amig te terhes vagy?Hihetetlen,milyen emberek vannak!
Nagyon jo a kép,amit beraktal a profilodba!Szegény cica!Kép

Bogancsi!
Tominak jobbulast kivanok!KépKép

Henke!
Drukkolok!KépKép

Zafi!
Nekem egyaltalan nem szimpatikusak ezek a modszerek az altatasra.Persze csodalom azt,aki egy ilyen könyv alapjan megtanitotta aludni a gyermekét,mert biztos nagyon kemény.De én semmiféleképpen nem csinalnam.Nalunk elôbb-utobb mindig fény derült arra,hogy Riki miért alszik nyugtalanul.Mivel nem tudja megmondani,hogy faj e valami,vagy zavarja e valami,ezért én nem kinoznam orakig tarto sirassal.
Nalunk most az a helyzet az esti lefekvésnél,hogy nem alszik el Riki szopi közben,hanem utana berakom az agyaba és vagy magatol egyszercsak alomba merül vagy egy kis idô mulva odamegyek és akkor mar el tudom altatni.Addig hiaba probalkozom,egyszerüen semmire nem reagal.De nem sir!!Csak forgolodik,nézelôdik.

Viszont amiota vacsit(gyümit) is adok neki,azota reggel 6-1/2 7-ig alszik egyhuzamban,szopi és utana még 9-ig visszaalszik.A fazisokban ô is felnyüszög,felsir,de csak almaban.

Norci!
Nem lehet,hogy ha kijöttek a felsôfogak,valamennyire visszafog allni a rend alvasilag?

Jo éjszakat mindenkinek!

Edit
edith16

Sziasztok

Jaj, annyira aranyosak a gyerkQcök meg néztem Öket mind egy szálig aki nem rakott fel újatt Öket is! KépKépKépKép

Tikk
Napocskának is van ilyen sapija mint Hannának csak nekünk sárga zöld, a "robbantott" frizurás fürcsid kép is nagyon jó meg az utolsó sokkal idösebbnek néz ki! KépKépKép

Bogancsi
Szegény kicsi Tomi, szerencsére már túl vagytok rajta és hamarossan el is felejthetitek. Hát remélem Mátémnak nem ilyen beavatkozást szánnak, Márknak a talpán volt 5 szemölcs tavaly amit ki kellett vágni, mályen sebesre a gyökere miatt. alig tudott lábra állni, no meg kötözgetni....

Márti
Ennyi rossz után most már csak jó jöhet szerintem a diéta segít nagyon drukkolok érted! KépKépKépKépKép

Gorsi
Ó Peti is battyog már a szülinapjára
körbe járja a szobát! De jó! KépKépKépKép

Mi szombaton tartjuk a szülinapját itthon mert akkor érünk rá, lesz egy kis csoki tartája amit szét szedhet meg lesz egy nagy fekete erdö torta a nagyoknak is!

Altatatással kapcsolatban ugyan már sokszor írtam most csak annyit hogy BMártival nagyon egyet értek, totál így érzem én is, söt én már azt is tudom hogy nem lehet ám öket olyan sokáig babusgatni pár év csak és már nem igénylik úgy, pedig nincs is ennél fatasztikusabb érzés!
És még annyit hogy én úgy vagyok vele hogy azért ébred mert valami gondja van nem feltétlenül szomjas, vagy fázik ilyesmi talán csak fél szorong valamitöl ezt viszont más nem oldhatja fel csak a szeretett személy, hiába a környezet és megszokás attól még Ö is álmodik tehát félhet is! Talán ezért szeretnek a kicsik az anyuval aludni mert biztonságot nyújt nekik, ezt viszont nem lehet mással pótolni!KépKépKépKép
Ne haragudj Laura de most olvastam amit írtál és én azért egy dolgot feltétlenül megkérdöjelezék:-Az éjszaka közepén fél álomban szerinted "hisztizik" egy gyerek? A hiszti egy tudatos dolog amit fél kómás állapotban nehezen lehet el követni nem? Nem az a gond hogy észreveszi hogy hiába jelzi hogy valami nem jó nála, nem kap vissza jelzést és ettök lesz elkeseredve?
Talán én vagyok nagyon empetikus szülöi aki mindíg magából indul ki de én nem éreztem úgy, még az óránként sipitozó fiamnál sem hogy ugráltatni akar.

Köszönöm szépen a sok drukkot ház ügyben annyira jól esett nem is hiszitek! KépKépKépKépKép
Nem szeretném el kiabálni de úgy néz ki sikerült!
Megírtuk me az adásvételi szerzödést meg adtunk foglalót kedden tudunk OTP-t intézni remélem megadják a kölcsönt mert nagyot buknánk ha nem! Hihetetlen hogy csak az ügyvédi díj 160 ezer Ft + 28 ezer a ház fel értékelése.
Ez egy családi ház kertek gyümölcs fákkal, három szoba konyha meg a többi szokásos van benne egyenlöre,a tetö tér még üres az ránk vár, remélem az OTP is így akarja! De azért már kicsit örülök még sosem voltam ilyen közel az álmomhoz!

Na mára megyek aludni mert holnap még papírok után kell szaladgálnom!

Pussz: Dzsili
dzsili

Most latom,hogy közben Laura irt és tulajdonképpen magfogalmazta azt,amit nekem nem sikerült.Azt,hogy az anyanak hallania kell a sirason,hogy a babat zavarja e valami,faj e neki valami,vagy pedig tényleg hisztis.Ez utobbi esetben indokolt lehet a modszer alkalmazasa,de ez csak az én véleményem.

Edit
edith16

Sziasztok!

Gorsi!
Gratulálok Petinek a lépegetéshez!

Cory!
Mi is szívesen mennénk hozzátok, nekem viszont kellene a cím és a leírás, hogy hogyan jutok oda! Szerettelek volna már megkérni, hogy megírnád nekem, hogy Balu hogy nõtt cm-ben? Peti 3 hónap alatt egy cm-t sem nõtt és már kezdtem aggódni, hogy ilyen pici marad. Bocsi, közben megtaláltam a profilodban a leírást!

Tikk!
Találkozunk megint hétfõn? Vagy már annyira költözési lázban leszel, hogy esetleg nem jöttök?

Voltunk tegnap gyerekorvosnál, Peti megkapta az agyhártyagyulladás elleni második oltását, szerencsére ezt is ugyanolyan jól viselte, mint az elsõt. És most jön a nap szenzációja(legalábbis számomra), hízott 60 dkg-ot és nõtt 2 cm-t, így már 8200 gramm és 68 cm! Szóval belehúzott a kisfickó!

Megyek, mielõtt felébred, gyorsan lezuhanyozom.

Sziasztok!

Szilvi és Peti

Henke! A vizsgádhoz a drukk továbbra is megy!
bszilvi

Sziasztok!

Szilvi: Balu növekedése: született 50cm-vel.
3 hónap: 54cm
4 hónap: 60cm
5 hónap: 65cm
6 hónap: 67cm
7 hónap: 69cm
8 hónap: 67cm (hurrá megbízható mérés!!)
9 hónap: 69cm
10 hónap: 72cm
12 hónap: 74cm
Kicsit rabszodikus, deszerintem a csúcs az, mikor összement Kép

cory

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?